Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lanash
senior tag
Nah a Vcore most 1,248V és a szorzó 20X így 4013Mhz a proci bár az APM et megtaláltam a biosban de ott volt almenü is amit nem tudtam pontosan, hogy miket jelentenek így azokat nem bántottam. viszont így is ugrál a Core Speed 1404-4013Mhz között, nem tudom miért, miért nem állandó? illetve még átraktam kiegyensúlyozottra és így eddig lement 36°C ra.
-
MiklosSaS
nagyúr
Ebresszto !!! [link] elaludt a topic ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
ViZion
félisten
válasz MiklosSaS #23006 üzenetére
Ráadásul OFF is alig van ma. Mi a p!csa? Lehet mindenkinek műXik minden, esetleg belátták, h tényleg i3 a szent grál és jelenleg is a zintel részvények indexét fürkészik a szemük sarkában megcsillanó könnycseppel?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Akcok94
senior tag
akkor kerdezek egyet, a gigabyte lapnal hogy hivjak a turbo core funkciot? es a 8320 mennyire lehetne beloni? es akkor jol tudom apm off es turbo core off, mast nem kell?
es csak nekem ir ki a lap betoltesbrl "503" hibat?
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
ViZion
félisten
válasz Akcok94 #23015 üzenetére
fontos a szép bios, azt úgyis annyit nézzük...
Én visszasírom kicsit a régit, mert abban gyorsabb volt a navigálás. Olvass vissza pár oldalt (úgy 200-at...), a szürke hsz-eket ugord át, így kb. 10 perc csak, és sok kérdésedre választ kapsz a beállításokról.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Akcok94
senior tag
de ez engem a regi athlon procimra emlekeztett, de tenyleg gyors a navigalas benne,
amugy a bios frissites elrontasa ellen nincs dual bios vedelem, ez.engem mar 1x megmentett egy.lap kidobas ellen
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
Jim76
aktív tag
Kis segítség kellene Srácok,
végül az Ext4-es deszkába nem mertem a 6200/6300/8120 trióból választani, nehogy a sokat említett melegedés, vagy egyéb gond legyen, és vettem inkább egy 6100-at, és mellé egy Coolermaster Gemini II-t 12cm-es hűtővel. Namost ezek után, turbo core off mellett, teljesen alapon hagyva, megy eddig tök stabilan minden benchmark alatt, meg prime95 alatt is, de a prime95 8-10 perc után már 63C-on ketyeg, és utána mondjuk nem megy feljebb rá 10 percre se, de ez akkor is soknak tűnik, ha 70 a max a core temp szerint:
Mit, hogyan állítgassak , hogy ne melegedjen ennyire, vagy próbáljam a hűtőt buzerálni - bár sok pasztát, ill. túl sokat nemigen tettem alá, de lehet, hogy az a gond, mármint a hűtő installálás?
Köszi az ötleteket.
Amúgy király a cucc, OpenGL-ben ugyanazzal a GT640-el 20%-al gyorsabb az A6-3650-nél, csak CPU-ban meg 50-75% a plusz.
There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
ViZion
félisten
Nem is kell sok paszta. Gyárilag ha auto-n hagytad a feszt, akkor sokat ad neki. Állítsd ofset + -ra és egy klikkel rakd 0 után, tesztelés. Ha stabil, akkor jó, mehet feljebb a freki kicsit... teszt, stb.
Most 4,1 GHz-n találtam meg a csendes és hűvös mindenre elég teljesítményt. Amúgy az a hőfok sem durva, de biztos tudsz még faragni belőle.
laca000: ez fájt, de amúgy jogos, leborulok
[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
"Munkára"..
Munkára ott a kapa meg az ásó.
Az a 3770 munkára "jobb", elírás volt
De egy i3770-ről 8350-re váltani, munka ide-munka oda, ráfizetéssel ráadásul, orbitális marhaság.[ Szerkesztve ]
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
laca000
őstag
válasz MiklosSaS #23024 üzenetére
Minden okés, köszönöm szépen, ez a nyavajás VGA driver okozta a galibát, rátelepített egy frissebb a korábbira.
Aztán megoldottam, hallelujalehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Akcok94
senior tag
-
laca000
őstag
válasz haddent #23025 üzenetére
Azt a procit akkor sem cserélném le, ezt már kínjában, jódolgában teszi az ember, maga sem tudja miért, nem?
Cseréld el a tiéd az enyémre, aztán kvittek vagyunklehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Lanash
senior tag
A CPU/NB Voltage- mit jelent, mert ez nálam 1.5V. Külön van a CPU Voltage -től.
-
kungzi
veterán
A konfigom az adatlapomon:
Az van, hogy a 4Ghz-t a proci simán viszi prime stabilan 1.27V-n, de pl beállítok 4,3Ghz vagy 4,5Ghz nem tudom stabilizálni, bármennyi feszt is adok neki. Prime alatt mindig elhasal az egyik mag. Mit állítsak az UEFI-ben? turbo core, apm kikapcsolva stb. ezeket megcsináltam. 4Ghz-n max 54fokos a CPU.
Pls help, főleg akinek Asus lapja van
-
Asbee
veterán
FX8320-nál a sima CPU hőfok a reális? Összedobtam a gépet aztán próbálgatom. Egyenlőre alapon LinX alatt 41 fok. Ez lehet? (Matterhorn) Turbo off, 1,26V az alapfesz.
[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
Az alábbi félkonfigot néztem ki magamnak.
Tuningot nem tervezek,vagy ha lesz is az csak nagyon minimális.(max.amit alapfeszen elvisz a cpu)
A kérdésem,h az alaplap és a hűtő elég-e hozzá?A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
Jim76
aktív tag
válasz ViZion #23021 üzenetére
Köszi!
Számszerűsítve, ha default 16,5x200 és 1,275V, akkor mi lehet az ideális a 6100-nak, amikor nem megy 60 fok fölé ezzel a hűtővel?
18x200 1,25V-al elmegy (az nekem bőven elég lenne, de a 16,5 is, ha csak ott stabil 60 fok alatt ), vagy honnan kezdjem?
ASrock UEFI-ben (2.30) nem találok, csak legördülő menüs beállításokat, 1,275V,1,2625V és így tovább...
1,2625V-al Prime95 talán 1-1,5 fokkal hűvösebb 10 perc után, 61C körül áll be, a 63 helyett.Nem tudom, a hűtőnek mit kéne tudnia, de olvastam olyanokat, akik beszéltek már olyannal, aki látott már olyat, akinek terhelve se ment 45 fok fölé, de nem tudom, ezek igazak lehetnek-e egy FX-re, sima léghűtéssel.
Köszi a választ.
There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Call of Duty: Black Ops 6
- OLED TV topic
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest