AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Elemzés A 2020-as hegyi-karabahi háború
- Tudástár Sonarr és Radarr
- Vélemény Cyberpunk 2077 2. rész
- Tudástár Űrhajózás 2020 - Összefoglaló
- Teszt Dell Precision M6800: dolgozz és játssz
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [Kolondrum:] Én és a Martes foina, közismertebb nevén a nyest
- [Re:] [Meggyi001:] Videókártya javítás gyertyával? .... Igen!!!
- [Re:] Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- [Re:] A 2020-as hegyi-karabahi háború
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2015-03-02 21:58:50

LOGOUT.hu
kovsol
félisten
ráduplázott
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!

Runo
veterán
Én ebben azért nem lennék ennyire biztos

atti_2010
nagyúr
Például?
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.

lee56
őstag
Tuninggal viszont már biztosan
(#11000) kovsol : Épp azt akartam én is írni, hogy azért a win8 szálkezelés javulás pont az FX gyengepontján is segít, mégpedig az egyszálas teljesítményen, kevés szálas játékokban, ha jobban használja a turbót, és értelmesebben osztja el a terhelést a magok közt.
No Comment

dergander
addikt
Na most kezdenek felemelkedni a Bulldozerek igy a windows8 kezdetén mint mondtam,a winrar bench 7200 pontot adott 3.7Ghzre húzva nb alapon és apm módba szóval,aki,ez a proci nem windows 7hez készült a corei5 meg lassacskán kifog futni,eddig nemsok játékom van steamen de az f1 2011 is 10 fpsel adott többet a tesztbe mint 7 alatt,még megnézem este a metro valamint az avp-t mennyit gyorsult

Atlantis
veterán
Úgy tűnik, elhagyom az AMD-közösséget, nem voltam túl aktív tag ebben a topicban, ezúton is köszönöm mindenkinek a türelmet, akik a kezdetekkor segítettek. Igazából ez egy remek proci, csak most lehetőségem van Ivy-ra cserélni...aminek valszeg semmi értelme. Talán még el lehet adni a mostani cuccokat viszonylag jó áron.
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

MiklosSaS
nagyúr
Gratulalok. Okos dontes !
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

Atlantis
veterán
Nem biztos... még hezitálok, éjjel átgondoltam, már nem olyan határozott a szándékom, mint tegnap volt.
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

synthattik
aktív tag
Ha elég a mostani teljesítmény ami van,akkor szntem fölösleges a váltás,csak akkor éri meg a csere ha nem vagy elégedett.
Nekem abszolute megérte a váltás fx-ről,csak pozitívan csalódtam,bár én sandyra váltottam.de neked kell tudni mire akarod használni a gépet.

akela91
addikt
Ezt a configot a helyedben nem váltanám egy darabig.

Atlantis
veterán
Mondasz valamit, plusz még az otthoni rögtönítélő bíróságon (értsd: asszony) is át kéne vinni az ötletet...teljesítményre amúgy elég, eddig még nem volt feladat, amiben kevésnek gondoltam volna.
synthattik: miben vettél észre különbséget?
[ Szerkesztve ]

akela91
addikt
Akkor végképp nem cserélném le. Ott az asszony dolog, ami önmagában elég indok , de ha a teljesítmény elég, akkor meg tényleg felesleges a csere.
A bíróságnak csak jól kell tálalni az ügyet, nálunk pl. jó indok volt a noti mellé beszerezni decemberben a bull-t, mert a notin akadt a Sims3, plusz a GTA4-be sem lehetett olyan élvezetesen halomra gázolni mindenkit, mint most Persze ha a bírónő nem játszik/dolgozik a gépen, akkor szívás van.
Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

DeadMeat
veterán
Én ezt úgy oldottam meg, hogy elmagyaráztam, hogy hamarabb végez majd a melójával rajta, mert szerencsére ő pénzt keres vele.De ez még nem lett volna elég, elment itthonról 2 napra én meg addig megejtettem a cserét.Csak azt vette észre, hogy tényleg hamarabb végez mint előtte.Mivel 0 forintba került a váltás nem nagyon zavarta őnagyságát
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

atti_2010
nagyúr
Ha meg kevés lenne később még akkor is olcsóbb megoldás ha egy Piledrivert teszel a mostani alaplapba.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.

Atlantis
veterán
Nálunk a bíróság nem túlzottan érdeklődik az informatika iránt...ha bele is menne a dologba, annak árát ruhákban, nyaralásban, stb. kellene "megfizetnem".
DeadMeat: speciális eset, szerencséd volt.
atti_2010: Így igaz, kíváncsi leszek az egy szálas teljesítményére, bár attól félek, nem fogja elérni az Ivy-t ebben.
[ Szerkesztve ]

DeadMeat
veterán
Összegezve:ráfizetnél az intel alapú rendzserre, aztán a bíróságot is támogathatod új ruhával/welnessel Nem is annyira csábító igy az alternatíva
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

atti_2010
nagyúr
Az alaplapon is sokat veszítenél, tapasztalatom szerint a használt felső kategóriás alaplapokat szinte félárba lehet eladni.

Atlantis
veterán
Maga a csere nem kerülne pénzbe (durva számítás szerint), de ahogy írod, a körítés igen.
atti_2010: azt mondod? Nem sok ilyen lapot árulnak, én bíztam benne, hogy rácsapnak, mint gyöngytyúk...bár most hogy kijött a lap "Windows 8 Edition" változata, a sok kocka biztos fanyalogna, hogy ez mér nem olyan....rosseb egye az ASUS-t a marketing-hülyeségükkel együtt.

bozont
veterán
Ha a csere nem kerül semmibe az azért jó tárgyalási alap, egy próbapert megérne a dolog. Vagy ha nem használja sűrűn a gépet, akkor amiről nem tud az nem is fáj.
[ Szerkesztve ]

frescho
addikt
Ha a dobozon kivulrol nem latszik es eleg gyorsan tud az ember lapot cserelni, akkor soha nem veszi eszre.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu

synthattik
aktív tag
a különbség játékoknál a minimum fps-ben eléggé észrevehető volt,leváltottam a 6870t , 6950@70-re,mert gta4 nálam a favorit,meg gondoltam más játékoknál is jól fog jönni az a 2 gb és a minimum fps néha bezuhant ilyen 5-ig fx-el ,ott már elég diavtítés van, utánna csak alaplapot,meg procit cseréltem,tehár maradt szinte minden ugyan az, láss csodát 22-23 alá sehol nem ment be az fps.
De bf 3 nál is ugyan ez volt fx-el high-on tudtam játszani,i5 el meg ultrán,mutathatnak nekem tesztet meg ilyeneket,de amit a saját szememmel tapasztaltam annál jobban semminek sem hiszek.
Nekem nagy melókhoz nem nagyon kell a gép ,játszani,filmezni meg ilyen alap műveletekhez használom.
Még csak húzni sem kellett a procit,mert alap órajelen vga limit volt.
Szóval most nem arra sarkallak,hogy azonnal cseréljél csak leírom amit tapasztaltam,aztán eldöntöd,hogy szeretnéd ,vagy sem.
Megelőzvén a dolgokat nem mondom,hogy rossz ez a proc,csak nekem nem jött be.

atti_2010
nagyúr
De bf 3 nál is ugyan ez volt fx-el high-on tudtam játszani,i5 el meg ultrán,mutathatnak nekem tesztet meg ilyeneket,de amit a saját szememmel tapasztaltam annál jobban semminek sem hiszek.
Azért nőtt meg az FSP-d mert 6950-re cserélted a VGA-d a haver egy FX6200-al tolja online a BF3-at és sohasem esik 45FPS alá.
[ Szerkesztve ]

Runo
veterán
Ennyire szar már az intel, hogy az FX topikba járnak toborozni?!
"csak alaplapot,meg procit cseréltem,tehár maradt szinte minden ugyan az"
Nálam ezt komplett gépcserének mondják, hisz nem a ház vagy a vinyó cserével fog számottevően változni a hardver

devbence
tag
Omg..
En meg azert nem laggolok mert hozattam a nagykerbol SSD-t, es amikor beallt kollegam az autoval, megerezte a gepem a vesztet, es azota tok jo minden..
"az erzelem szamomra fontos dolog.. pl: erzem ha ehes vagyok"

Bashir
csendes tag
Üdv!
Valszeg a legjobb helyen járok - kérem a hozzáértőket, nyugtassanak meg, hogy jobban járok ezzel:
AMD FX-8150 3.60GHz AM3+ BOX
GIGABYTE GA-990FXA-UD3
mint ezzel:
ASROCK Fatal1ty Z77 Performance
INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 BOX
Szinte csak játékra tervezek, ha jól nézem, egy erős 30k huf a különbség. Őszintén szólva hajlok az AMD felé, de meginogtam. Pls, hlp. (HD7970-et fog kihajtani a proc)
J-B

Atlantis
veterán
Értem. Játék nálam csak a WoT van, az meg nem túl HW-igényes. Ráadásul a VGA kötött, muszáj CAD-es kártyát használni a meló miatt, egyébként nekem elég lenne a HD4000 is. Mondjuk kíváncsi lennék egy Intel mennyivel tudna több fps-t kicsalogatni ebből a kártyából.
bozont: észreveszik, nők ebben verhetetlenek, csak rám néz és tudja, hogy sunnyogok valami miatt.
Bashir: nem hinném, hogy a legjobb helyre jöttél ezzel a kérdéssel, objektív választ itt ne remélj. Én azt tudom mondani, ha az árkülönbözet nem számít, akkor az Intelt vedd. Az árkülönbözet amúgy ennél nagyobb, mert dőreség megvenni a 8150-et, a 8120 tudja ugyanazt olcsóbban. Intelnél a tuninghoz kénytelen vagy azt venni, amit írtál. (és akkor még a 8 vs 4 szálról nem is esett szó)
[ Szerkesztve ]

synthattik
aktív tag
senki nem toboroz,csak kérdezte,hogy miben változott a dolog,és mivel oda is írtam,hogy most ezzel nem arra sarkallom,hogy azonnal szaladjon venni,meg azt is odabigyesztettem,ha elég a teljesítmény akkor nem kell a csere,akkor most ebben mi a toborzás?
Mivel a vidkari ,ram,vinyo,táp minden maradt ugyan az ,így azért könyebb volt megnézni,hogy mi a különbség.
Nálam mondjuk más fogalma van a komplett gép cserének,de legyen igazad.
Senki nem akar ebből vitát,de ha jól tudom ez 1 forum és mivel volt nekem is fx-em ezért csak pozítív tapasztalatokat oszthatok meg?

Atlantis
veterán
Köszönöm a választ még egyszer, szerintem sem volt toborzás, én kérdeztem. Talán jobb lett volna privátban, bár így mások is okulhatnak belőle.

Bashir
csendes tag
Szia!
Igazából rábeszéltetni akarom magam, objektív válasz helyett csak megnyugtatás, hogy nagy ostobaságot nem csinálok ezzel a párossal
Most már zsong a fejem a tesztektől, meg, hogy majd a win8 mit használ ki és hogyan, és a fogyasztás most hol mennyi... Sajna az árkülönbözet számít, 250k-t alaplap+proci+vga csak úgy bírok el, hogy ha eladom a májam.
Köszi azért.
J-B

Atlantis
veterán
Ez esetben nyugodtan vedd meg az AMD-t, a májad még jól jöhet, inkább egyik vesédet add el, ha már abból kettő van.
Teszteredmények iránymutatásnak jók, de hogy valós életben észreveszed-e a különbséget, az más kérdés: ellentétben a májad hiánya azért feltűnne.
De most komolyan: miért adnál ki többet, ha nem muszáj? Inkább egy SSD-t tegyél a gépbe, az többet jelenthet a mindennapokban, mint papíron ~X%-kal több procierő. Szerintem.
[ Szerkesztve ]

bozont
veterán
Játékra nem biztos hogy megéri az a +30k, főleg ahogy előttem is mondták, akkor már az FX8120-at érdemes megvenni, amit könnyen a 8150 szintéje lehet tuningolni, vagy feljebb.
mod.: Jaja, egyetértek, FX8120 + egy SSD és nem lesz okod panaszra.
[ Szerkesztve ]

atti_2010
nagyúr
Még az alaplapon is spórolhatnál egy 10-est és akkor valóban egy SSD sokat dobna a rendszeren.

Borokafa
őstag
A Giga 990XA-UD3 olcsóbb és kb. ugyan olyan jó. (kivéve ha 2vga-s renszert szeretnél)
Tesztek: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

Bashir
csendes tag
Köszönöm, van egy hetem még törni a fejem.
És tudom, hogy ez egy komoly harc, itt is átpörgettem már nem egy topic-ot.
SSD jó lesz, az nem kétséges.
Rendesek vagytok, köszi a tanácsokat.
J-B

Bashir
csendes tag
Nem kizárt, hogy 2 év múlva kerülne bele még egy vga, ezért gondoltam ezt az alaplapot.
J-B

Atlantis
veterán
2 év? Nos, egy játék-orientált embernél ennyit nem szoktak kihúzni a gépek. Addigra jó eséllyel egy másikat nyúzol majd te is.

Bashir
csendes tag
Ha akkor lesz egy 2 db 7970-ből álló traktorom, azt remélem, még bírni fogja szuflával.
Persze igen, ez csak remény.
J-B

atti_2010
nagyúr
Szerintem 2 év múlva már nem éri meg 2VGA-t tenni hanem eladod a régit és veszel 1 újat ami kb gyorsabb lesz mint ha vennél bele egy ugyanolyat, ebbe a hibába már sokan beleestünk nem kell búsulni.

Bashir
csendes tag
Ebben is van igazság.
J-B

SajtosKuszob
tag
Szerintetek mitől lehet az alábbi jelenség?
Terhelés alatt (Prime95) az órajel visszaesik 3300MHz-re 4000-ről, és a feszültség is 1.3-ra 1.4-ről. Cool & Quiet kikapcsolva, Turbo Core kikapcsolva.
AMD FX-4100
Gigabyte 880GM-USB3 rev3.1 FE BIOS
http://www.youtube.com/watch?v=3RLWK50flJQ
[ Szerkesztve ]
SajtosKuszob felhasználónak 19 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
C&Q be lehet kapcsolva, APM-et szedd ki, meg a hőmérsékletet nézd, mert ha túl melege van, akkor is visszavesz. Mondjuk utóbbi relatív, mert amikor elfelejtettem visszakötni a 2 12cm-s házventit, plusz a macska ráfeküdt a felső szellőzőre, és 90 fokos kupakhő volt (magok olyan 70 fok körül), nagyon nem érdekelte, pedig thermal throtling be van kapcsolva
[ Szerkesztve ]

SajtosKuszob
tag
Írtam, hogy a C&Q és a Turbo Core ki van kapcsolva, a hőmérséklet 55-60 fok között volt, ami nem gáz, mert volt pár napja amikor 70fokon is járt Prime95 alatt, és akkor nem ugrált se az órajel se a feszültésg.
Vettem rá ma egy 92mm-es ARCTIC Fan 9 PWM ventit, rákötöttem, és akkor vettem ezt észre.
Mi az az APM?
Kb. olyasmire figyel, hogy a CPU minden körülmények között beférjen a megadott fogyasztási keretbe (TDP). tehát ha 95W-os a CPU-d, akkor ha túllépné, visszaveszi a kakaót.
Nálam kapcsolható UEFI-be, de 8xx szériás chipsetekkel nincs tapasztalatom.
A C&Q-t azért írtam, hogy bekapcsolhatod, mert az csak ha nincs terhelés, akkor veszi le az órajelet, nem igen szokott hibázni, netezni meg elég a csökkentett órajel is, és olyankor durván lemegy a fogyasztás.

SajtosKuszob
tag
A TDP 4000MHz-en nem hinném hogy probléma lenne még...
Kikapcsoltam a Hardware Thermal Control-t BIOS-ban, ott az volt írva hogy ha túl magas a hőmérséklet, akkor visszaveszi a szorzót és az órajelet, de még mindig ingadozik. Ki van kapcsolva a Turbo Core is (tudtommal ezzel együtt a TDP limiter is kikapcsolódik), ki van kapcsolva a C&Q, nem tudom mi kavarhat be...
BIOS-ban egyedül az van beállítva, hogy csipogjon ha eléri a 70 fokot, mert neten ezt írták max hőmérsékletnek. A jelenség hőmérséklettől függetlennek tűnik, mert amint elinditom a Prime-ot egyből elkezdi váltogatva visszavenni a feszültséget, és a szorzót. Alapjáratom 40-45 fokos, terhelve eddig nem ment 60 fölé.
Valakinek valami ötlete?
[ Szerkesztve ]

Asbee
veterán
APM lesz a gond. Kapcsold ki. Nálam is fx 6100 alapfesz 4,0Ghz-en visszavette. Sőt volt hogy 3,6 -on is Prime alatt.

Mardel
őstag
APM be van kapcsolva.
Nekem is 4100-am van csak Giga 970A-DS3 lappal.
APM meg az hogy visszaveszi az órajelet ha túllépné a proci a TDP határértékét.
Advanced BIOS Features részben keresd BIOS-ban.
Mikor nálam be volt kapcsolva nálam is visszavette 3300 MHz-re az órajelet, tehát tuti hogy APM problémád van.
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.

=HG=
addikt
FX8120 + HD7850 BF3 simán megy ultrán ....Miről beszélsz??? Ha nálad nem ment, nem az FX baja!!
[ Szerkesztve ]
(#11049) Malibutomi válasza synthattik (#11022) üzenetére

Malibutomi
nagyúr
Nalam gta4 a 6870-elhutes sosem lassult be ennyire. Nalam raadasul ENB, meg egyeb addonok is vannak.
Téma tudnivalók
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Gyönyörű Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS i5-8250U 256GB 8GB W10 PRO magyar bill garancia
- HP C7115A (15A) FEKETE EREDETI Toner
- ÚJ Gyári Apple iPhone 6S fehér LCD kijelző érintővel
- Dell Latitude 5440 I5-4300u/4GB RAM/14" HD Kijelző/NVIDIA 720M/Webkamera/Magyar bill...
- Dell XPS 15 5590 Érintőkijelzős laptop 15,6" 4K/512GB SSD/16GB RAM/NVIDIA 750M/I7-4712HQ....