Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:01:58

LOGOUT.hu

AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70101) MK VII válasza djyuri (#70098) üzenetére


MK VII
veterán

Csak halkan jegyzem meg, hogy van beépített képfeltöltője a ph-nak.. ;)

(#70102) Janou


Janou
őstag

Sziasztok

Szeretném kicsit alulfeszelni a procimat. Azt olvastam hogy így sokkal kevesebbet fogyasztana. Összefoglalóban csak OC-t látok, de nekem ugye DC kellene. :DDD Gondoltam ezzel rosszat nem tennék neki és baromira nincs kihasználva csak mese megy rajta.
És akkor az adatok:
Proci: FX-6300
Alaplap: Gigabyte GA-970A-DS3P
Táp: Cooler Master 460W
Memória: 12 GB. Ebből 2x2 GB 1600-as míg 2x4 GB 1333. Így nyilván 1333-on mennek.
Jelenleg egy Cooler Master TX3 hűtő van rajta és 25 fokon megy.

Igazából nem tudom hogyan kellene ennek nekiállni.

Előre is köszönöm :R

(#70103) Habugi válasza Janou (#70102) üzenetére


Habugi
addikt

Rém egyszerű a történet, nem kell tartanod tőle.

A mostani órajel & fesz kombóval érdemes futnod egy IBT & R15 kört, mellettük mondjuk HWInfo64-el hogy legyen majd teljesítmény/score & hőmérséklet összehasonlítási alapod mit is sikerült elérni.

Utána BIOS-ban szépen elkezded lejjebb vinni a feszt kis lépésekkel és közben minden alkalommal teszteled hogy stabil-e még, szintén pl az említett két programmal, adja magát amint elkezd hibázni meg kell állnod, illetve nem is feltétlen csak ekkor.
Szoktam vele poénkodni hogy az FX-ek legalább annyira jól skálázódnak feszre mint órajel emelésre de igazából ez nem vicc.. :D :N

Ergo pl R15-ben amikor azt látod majd hogy a kapott eredmény durván elkezd zuhanni az első, mostani beállításokkal készült kontraszt eredményhez képest, a helyedben én ott állnék meg.

Egyébként gyári beállításokon használod-e most vagy esetleg már túlvagy a fontosabb dolgokon?
Értem ez alatt hogy pl a Turbo ki van-e kapcsolva csak mert ha nincs akkor még az alulfesz project megkezdése előtt érdemes lenne agyonvágni mert a hőmérsékletügyileg egyből olyan kontrasztot eredményezhet amivel elképzelhető hogy már önmagában is elégedett leszel.

Esetleg amennyiben tényleg egy mese only HTPC-t szeretnél csinálni belőle.., nos alapórajel és mehetsz a fesszel a béka feneke alá is, fenti metotikát követve & tesztelve, ~1.2V környékén CnQ-val sztem röhejesen alacsony fogyasztás is összehozható vele.. :)
Ebben az esetben az IBT el is hagyható, elég ha a restartok alkalmával csak a Cinebench R15-öt ereszted rá, ha azt túléli hiba/BSOD nélkül akkor Balu kapitány sem okozhat neki túl sok gondot.

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#70104) Exelsior


Exelsior
senior tag

Sziasztok.

Nem keveset vissza olvasva kicsit módosítottam ezen a gagyi lapon pár dolgot bios-ban.

Eddig a CPU feszkón kívül mindent AUTO-n hagytam HT link 2200 és a CPU offset +50MV APM és ilyenek kikapcsolva+ memória XMP kikapcsolva most a 4500mhz nem okoz kék halált.

Eddig 4300mhz volt stabil. Remélem 4600mhz-et valahogy el tudom érni.

Most a CPU fesz 1.4500V sajnos ez alatt IBT hibázott de lehet mert rosszul voltak beállítva a dolgok a lapban.

Hőfokok rendben 60 fok főlé nem megy a proci.

Bocsi hogy ezzel fárasztalak benneteket. Sajnos Zen-ig már ki kell bírnom ezzel de akkor már ki akarom hozni amit tudok ebből. :)

Update: Aida lefut IBT gépfagyás. Aida is csak akkor fut a a stress memory ki van kapcsolva. :W

[ Szerkesztve ]

Samsung galaxy fold 4 12/256 gb ,- Samsung Odyssey G6 S32BG650,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,Ryzen 3600, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 2X16GB,GeForce-RTX-3080-GAMING-TRIO-PLUS-12G-LHR/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,keychron k8,ROG Pugio II/Logitech G935

(#70105) djyuri válasza Habugi (#70100) üzenetére


djyuri
őstag

3dmark,PCmark és persze a sok FPS-el futó játékok,amiken könnyebb megfigyelni a változást. (A GTX1060 miatt mind a két CPU 100% közelben dolgozik.

8as Vishera elég csunyán elveri a Thubant Faxa,ez kimaradt nekem :( :O

Az intelnél órajelre stimmeltek egymással az említett darabok.(~3,9Ghz) Vagy ott ez mindegy volna?

Most beállítod pöpecre azt a 9***es szörnyet és hidd el máris jobban fog tetszeni.
Próbálgatom. Ami beállítást láttam ViZion képein azzal most azt értem el,hogy úgy gyorsul a hőfok 67-re,mint kb enyhe túlzással az öreg autóm. 10 sec alatt eléri a 67-t. Ezt nem is tudom így most használni se tartósan :( Videó
Ha a feszcsökkentést meg tudnám oldani,akkor már kielégült lennék ezzel az oldalával a gondnak.

De aligha hiszem,hogy ezektől a beállításoktól a teszteredmények jelen két CPU között megadnák azt a 15%-ot,amit én még mindig úgy gondolok,hogy elvárt lenne. X4-el kezdtem én is régebben. Ott egyértelműen hozta az 1100T 6 mag. De ez itt most gyakorlatilag szinte nulla.

MK VII

Igaz :) Folyamat olvasom a PH új motoros használati útmutatókat. Először használok ezzel a PH motorral képfeltöltést. Rendesen le kell kicsinyítenem a képet,de úgy látom még bőven elfogadható.
Eddig az az igazság,hogy bármire rákerestem itt,akkor mindenre volt megoldás. Vagy még a google. Majd most lesz erre is találat,ha vissza kell emlékezni vagy tovább szeretném adni a segítségeteket ;)

[ Szerkesztve ]

(#70106) Habugi válasza Exelsior (#70104) üzenetére


Habugi
addikt

Shimán elképzelhető hogy a nem megfelelő memória beállítások miatt bukfencezik az IBT is, érdemes alaposan átnézni a gyári speckóit az adott KIT-nek, pl 1.5 vagy 1.65V-os ééé, órajel/időzítés stimmel-e, esetleg CR1 van beállítva stb..

(#70105) djyuri:

Alapesetben hamár összehasonlítás akkor c2c nyilván, igen, de párszáz Mhz sem hozná a csodát ott sem.
Egyébként vicces hogy pont egy Denebhez képest vettél észre különbséget Thubannal, ott aztán tényleg csak a +2mag van jelen mint esetleges tényező, ráadásul ugye ebben a témában most "anno"-ról beszélgetünk és a mai napig nem nagyon tudnék neked olyan játékot mondani ami annyira megnyom 4magot ugyanakkor annyira jól kihasznál 4nél többet is, hogy pusztán a +2 hatására adja/adná az érzést.., tán egy random BF 64-es multi.

Egyébként bődületes feszt adsz annak a 9590esnek, 1.524V BIOS alapján és LLC függyvényében ki tudja meddig mászna még mondjuk IBT hatására.. :Y

Azt úgy nagyon ne! :N :R
Megintcsak no offense de eleve elég kevéske az a Ninja egy 9590esre, nem csoda hogy ráolvad/spikeol a hőmérséklet még a zergeláb AIDA stresszteszt közben is.
Hasamra ütök a hőcsövek alapján, valahol 1.43-1.45V körül lehet a vállalható vége annak a hűtőnek.

Az alulfesz nem nagy kaland, pár postal feljebb írtam róla.

Egyébként nem tiszta hol is jársz most és merrefelé haladnál tovább.
Turbo nélkül mennél az 5Ghz felé ameddig tudod hűteni vagy mint utalsz is rá elég a 4.7 is és mennél lejjebb fesszel amíg csak tudsz?

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#70107) lee56 válasza Tubica (#70099) üzenetére


lee56
őstag

Jah, mármint ahogy a képen átfirkáltad, úgy a jó. :)

És igen : Van értelme valamit húznom amúgy ? Esetleg, amivel plusz stabilitást nyerhetek ? (esetleg + fps)
A ramokat / északi / déli híd, stb ?
- Na ezek közül egyik se igazán :)

És itt kanyarodtunk vissza ismét a CPU-NB-hez, amit eddig pont nem húztál. :) Ugyanis az órajele = L3 frekvenciájával is, és a memóriavezérlő is itt bújik. CPU-NB frekvencia növelésével ezeket gyorsítod, cserébe a feszültségéhsége is megnő ugyanúgy kb mint a CPU feszültségnek. De mondom ott általában sokkal kisebb a gyári órajel 1.2V alatt van valamivel, és nem nagyon ajánlatos léghűtéssel 1.3 fölé vinni. Plusz hogy még inkább eltántorítsalak, nagyon nem egyszerű stabilizálni, mármint ha frekvenciáját is növeled, hamar eljöhet az a pont ahol instabilitást okoz inkább mint sem stabilitást, és magasabb órajeleket, szóval megint tesztelgetés vár ezerrel ha megpróbálkoznál vele. Úgyhogy csak óvatosan, és érzéssel. :) Jah és még egy bónusz, a plusz feszegetése és frekvencianövelése ennek (VPU-NB) jópár plusz fokot is hozhat a processzor konyhájára, ami azért ilyen hidegben nem is hangzik olyan rosszul, de nyáron már kis problematikát okozhat. :D

No Comment

(#70108) djyuri válasza Habugi (#70106) üzenetére


djyuri
őstag

Egyébként bődületes feszt adsz annak a 9590esnek
Kicsit nézd meg a többi képet is. Pont azért hangsúlyozom hogy NEM lehet lefelé vinni a feszt! De akkor megint leírom :) Nem fogad el semmit se minuszba.
Azt a még plusz fesz emelést is azért kapta,mert minuszba is plusszolja az alaplap.(ezt akartam ezzel prezentálni)
Előjelet nem fogad el,amint kiklikkelek a sorból,azonnal kitörli az előjelet.

Én tökre szívesen bemutatom Neked és bárkinek Skypeon telóról,hogy nem lehet lefelé vinni. Ezt írtam ebben a hozzászólásomban,hogy nem tudom úgy levinni a feszt,mint a videóvágós ismerősömnél a Q9550-es régi gépében.

nem csoda hogy ráolvad/spikeol a hőmérséklet még a hurka AIDA stresszteszt közben is.
Már nincs több tárhelyem feltenni videót,de visszatettem alapra a bios digit részét és mint mondtam ezzel használható. Ugyanazon stresszteszt lefuttatása csak 52 fokot produkált. Videón kívül megnéztem 5 ciklust is és 56 volt a határ. High beállításokon sem megy fel olyan gyorsan 60 fölé,de felmegy egy ciklusban is. Szóval azok a beállítok lecopyzva biztosan nem jók. Sorry

Most viszont dobok egy szunyát,holnap kora délelőtt még megcsinálom azt,amit még leírtok ;) És köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

(#70109) Habugi válasza djyuri (#70108) üzenetére


Habugi
addikt

Jahogy jah!

Érzékelő távba értem, nekem ez így ebben a formában nem volt meg hogy nem sikerül megetetned a BIOS-al az alulfeszt. :R

AM3+ féle ASUS UEFI-vel nincs túl sok tapasztalatom, működnie kéne úgy ahogyan Orrmány javasolta, esetleg egy BIOS csere/bug esete áll fenn, nem tudom.

"Alapon"/alapfeszen & Turbo nélkül persze hogy okés, ott még Nindzsa a Ninja, egyébként copy/paste szinten persze hogy nem stimmel. Ahány CPU annyi féle, más az alapfesz, más a hűtő, házszellőzés és máshol van adott CPU-k vége órajelben adott fesz mellé de ezeket nyilván tudod Te is.
Az Orrmány féle BIOS képek és az ott látható beállítások tájékoztató jellegűek, onnantól hogy bárminek feszt állítasz magadnál nem is elvárható hogy működjön ugyan úgy, minimális az esélye. :N

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#70110) lee56 válasza Habugi (#70109) üzenetére


lee56
őstag

Nem akarok belevau, de nem igazán kompatibilis a lapja szerintem

ASUS CROSSHAIR IV EXTREME

"Hardcore AMD túlhajtás a javából!" (Nem én találtam ki, asus marketinganyag, jó cucc :D)
AMD Phenom II X6 támogatás / AMD 890FX + SB850 lapkakészlet !!!!!!!!!!!!!!!!

Ha csak BIOS frissítéssel tették ipphogy futtathatóvá, az megmagyarázná a limitált beállítási lehetőségeket sajna.. Egy frissebb BIOS/UEFI verzión keresés lehet hogy segítene, de lehet hogy nem..

forrás : https://www.asus.com/hu/Motherboards/CROSSHAIR_IV_EXTREME/

Ahogy nézem a CPU support listáját, még így is csak hivatalosan a Bulldozer családig nyújtotta a támogatást max FX 8150 azis Beta support only !

[ Szerkesztve ]

No Comment

(#70111) Habugi válasza lee56 (#70110) üzenetére


Habugi
addikt

"Nem akarok belevau.."

Na ne viccelj már pls, több kobak --> gyorsabb eredmény. :R

Anno belefutottam tán HWBoton a lapjával készült mocskosabb OC-kba melyek Visherával készültek, nem mai darab de elvileg viszi őket.

BIOS szinten tán 3027-től felfelé.., ámbár igen, ezek mindegyike béta BIOS.

Saját tapasztalat kéne adott lappal, az sajnos nincs, esetleg ha van topicja az megérne még egy próbát.

Gúglit ha rászadítom a témára az a kép rajzolódik ki hogy ez egy örök kérdés a Visherával összekapcsolva, ugyanakkor jópár példa van rá hogy 8***-as Visherákat OC-val gond nélkül viszi többeknél de alapvetően igazad van, ettől függetlenül maradhat némi anomália a történetben.. :K

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#70112) Nestor16


Nestor16
senior tag

Egy élmény volt végigolvasni az utolsó 2-300 hsz-t. :C Nem mellesleg rengeteget tanultam. :R
Nemsokára én is beszállok a buliba, ha meglesz a normális lap: ASUS Sabertooth 990FX R2.0
Kíváncsi lettem, hogy ennek mennyi lehet a vége.
Utoljára amikor tuninggal játszottam az a lecserélt E7400 volt. Szépen kiszolgált, azt 3.8-ra tudtam felhúzni ami egészéges volt, az alapokat legalább elsajátítottam azt hiszem, de ez egy új világnak tűnik a rengeteg beállítási lehetőséggel.

És hogy egy tuning topik mennyi türelmes embert összefog... :Y Csodálatos. Tényleg jók vagytok. :K

Üdv, Dávid

(#70113) M0ng00se válasza Nestor16 (#70112) üzenetére


M0ng00se
őstag

Üdv!
Barátom gépében jelenleg egy FX6300 számol, 4,7Ghz-es órajel mellett, nVidia GTX1060 társaságában. Viszont ajánlkozott egy lehetőség, egy ismerősöm adna el elég jó áron egy FX8120-ast. Az meglévő proci már vishera, ami hoz plusz párszázalékot egyszálas teljesítményben amire szükség lenne a játékok miatt. Nyílván nagyon gyenge az fx8120 alap órajelen, de nem is állna szándékomban úgy hajtani. Egy egészséges 4,5Ghz/4,6Ghz/4,7Ghz lenne a megfelelő de persze minden kocka más... Szerintem mindenképp vesztenénk egyszálas teljesítményt ,még akkor is ha ugyanazon az órajelen menne, viszont a plusz 1 modul kompenzálhatja akár túl is szárnyalhatja az eddigi játékteljesítményt. Ami meglepett hogy ez a legkisebb nyolcezres fx is 125 wattos. Ha arra kerülne a sor akkor (amint a mostanit) egy alpenföhn k2 hűtené ami elég lenne neki.A kérdés megérné így váltani ?

V6

(#70114) Janou válasza Habugi (#70103) üzenetére


Janou
őstag

Köszönöm a részletes választ. Teljesen alap beállításokon megy. Minden gyári. :)
Amúgy minek a rővidítése az IBT? :B

(#70115) Jakuskacsa válasza M0ng00se (#70113) üzenetére


Jakuskacsa
senior tag

Sza! Nekem volt 8150 em, de én nem váltanék rá. Csak 83xx re. Nem túl kiforrot, ugyanazon a frekin kb 10-15%különbség van a 83xx javára. Hozzátenném nem is húzhatóak annyira, és többet is fogyasztanak. Én személyszerint maradnék a 6 osnál és/vagy 83xx et vennék.

IBT az egy tesztprogi. Google-ba üsd be töltsd le. Stabilitás teszt cpu-ra. Láthatsz néhány képen ha visszaolvasol.

[ Szerkesztve ]

A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

(#70116) Janou válasza Jakuskacsa (#70115) üzenetére


Janou
őstag

Köszi :R És bocsi a tudatlanságomért. Életemben nem tuningoltam még semmit. :N

(#70117) Jakuskacsa válasza Janou (#70116) üzenetére


Jakuskacsa
senior tag

Shemmi gond! Segítünk ha kell. Ezzel a progival jol tudod mérni a cpu stabilitását mind negatív mint pozitív tuningban. Egyébként ha belejösz még élvezed is.

A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

(#70118) ViZion válasza djyuri (#70098) üzenetére


ViZion
félisten

fat32 pendrive kell hozzá.
Amiket felraktam képeket, ill. az összefoglaló alapján állítgasd be. Kicsit sok az auto érték, nyilván ez a baj, többek között az energiagazdálkodást lekapcsoltad -minek?- de a korlátait meghagytad (APM), vagyis magas ferszültségre, melegedősen, de limitált erőt hagytál neki. Kb. az ellenkezőjére van állítva, mint amire készült.

Kezdjük azzal, h biost újrarakod, akkor is, ha a legfrissebb van fent, mert asusnál volt már, h bugosan ment fel. Utána load defaults, restart. Utána a szokásos: apm ki, turbo ki, HPC ki, SVM ahogy akarod, C1e, c6, C'n'Q be.
A CPU rész és a digi+ beállításokat átveheted tőlem, azzal nem lesz baj. DE! Nekem van rajta egy elég komoly vízhűtés, neked itt meg elfogy a hűtés rajta. Szal keress alacsonyabb hőfokot, olyan 1,4 V-t (azaz a negatív offset mellett már sárgával írja a számokat, de azzal ne törődj). Frekiben meg kezdésnek 4,4 és utána teszt. Ezekről is találsz sok mindent, ha visszaolvasol.

Janou: ugyan az a metódus, csak leveszed 4 GHz-re és keresed, h hol állna meg a fogyasztás. De ilyesmire érdemesebb beszerezni 25k-ért tabletet, az mobil, nem fogyaszt és a kölök nem ül a gépnél... ;]
Ezzel az avatarral mindenki segít neked... ;]

Nestor16: grat, az egy jóféle lap, én sajnáltam rá a pízt. :DDD

M0ng00se: 6300-at nem cserélném 8120-ra, az kb. egy szint, tekintve, h sok játéknak a 8 mag sem kell.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#70119) djyuri válasza lee56 (#70110) üzenetére


djyuri
őstag

Szia.

Nyugodtan,minden ötlet számít.

Az adatlapomon pedig csak ebben a pillanatban frissítettem a konfigom adatait. Sorry. Annyira friss még a cucc,hogy nem foglalkoztam ezzel. A sabertooth-ot nyár óta használom. A crosshair 4 az szívás volt elejétől a végéig. De csak abban működött egy ideig at ATI+NV kombó.

Ettől függetlenül a hozzászólásomban említem a lapomat. :R De valóban megtévesztő volt így. Köszi,hogy jelezted ilyen formában :R

ViZion

Nyilván,hisz nem NT rendszerű a biosz.

A beállításokról valóban csak akkor csináltam képeket,ahogy nálam eredetileg voltak. De a Te képeid alapján (fesz kivételével,mert nekem még mindig hozzáadja) minden mást átállítottam a tiédre és onnantól lett a teljes túlmelegedés. De valamit biztos finomítani kell ott még.

Ok,nekiesek a biosz frissítésnek.

(#70120) Janou válasza ViZion (#70118) üzenetére


Janou
őstag

3,5 GHz-en megy alapból. Mobilból már 2-őt hazavágott, tablettel is valószínűleg ugyanez lenne. Ez meg adott. Régen játékgép volt. Most mesegép lesz. :)
Mindenki szereti a László tábort? :DDD Így érted? :B

(#70121) djyuri válasza djyuri (#70119) üzenetére


djyuri
őstag

Ok.
Ez nem adott előrelépést. Bios újratétel és másik verzió se oldotta meg a negatív feszelést. Ez csak felfelé viszi a feszt. Én átvittem sárgába is,de akkor már 1,545V feszültség volt a magon. Ezt inkább hagyjuk is,mert ilyen egyszerű módszerrel inkább nem nyírnám ki :)

A digi+ beállításokkal még mindig a gyári értékekkel vagyok a leghűvösebb. Amit átmásoltam beállításokat Tőled azzal konkrétan két ciklust se vitt végig high módban az itel burn testV2,mert lekapcsolt a gép. 74 fokot láttam utolsó képként mielőtt eltünt volna a kép. Szóval ez így f*ck.

Vegyem vissza 4,4Ghz-re? :) Komolyan? Azt az így is gyarta teljesítmény előrelépést is még fokozzam lefelé? Akkor ez a proci így döglik meg ahogy van. Fx8-as szériát kellett volna vennem. Itt buktam el a dolgot.
Meg talán,hogy még mindig ragaszkodok a revodrive-hoz,amit csak az asus kezel optimálisan (hogy verné....abba. az asus)

Ma off leszek, neharagudjatok. Megyek division,rainbow6-ezni unokatesómmal :)
Kellemes napot :R

(#70122) Pro!Petya


Pro!Petya
addikt

Itt vannak az elmúlt pár nap eredményei már kimondottan az Fx fixes IBT-re hangolva! Hogy miért azt majd meglátjátok! Mert van különbség IBT és az FX fixes IBT alatt... :K

Kezdjük egy baráti 4,6-al:
FX fixes IBT:

Megkérte az 1,416-ot , Igaz a sima IBT az 1,404-en is lefutott!! Van képem is hozzá eskü de nagyon nem találom pedig mindig lementem ezeket....Addig itt van cserébe majd egy orás Prime-os kép hogy nem levegöbe beszélek :

Cinebench R15: 729pont

4,7:
FX fixes IBT:

Itt már jelentősen hozzá kellet nyúlnom a feszhez mert 1,452 alatt azaz pontosan 1,440-en kivágott az utolso körben igaz mellette meg jó gflops értéket adva....

Sima IBT:

Mint látjátok itt már a 1,428 is elég volt!! (ha jol emlékszem itt offszetben pont annál lépcsönél voltam ahol a 1,416-1,428 között ugrált)

Cinebench R15 : 742pont

4,8
Fx fixes IBT:

Igen itt már megkérte ami jár neki ergo 1,464 alatt kivágott sorra a 3.-.4 körben. Kell neki az 1,476!
Igaz hogy hibauzenetet kaptam a 10.kör végén mellette a jó Gflops értékkel, De én ugy tudom hogy ez ettöl még ugymond érvényes eredmény mert ez az FX fixes IBT sajátossága-bug-ja .... :(((

Cinebench R15 : 764pont

Sajna a sima IBT-vel még nem volt idöm rámenni De majd pótolom a képet ;)

Mind 4,6on és 4,7en a biosban a Cpu Phase Control : Optimized -re volt állítva ezért is látni ott a jóval magasabb értékeket!
Viszont 4,8tól felfele kéri az Extreme-re állítást (Full Phase), ezért már jóval kevesebb is a gflops érték.
Ráprobáltam természetesen az optimized beállítást és jöttek is a 95-96-os Gflops értékek, de 3.-4. kör vége hiba...(neten olvastam is hogy efölött már érdemes ezen a beállításon tartani vagy manual)
Ezek a beállítások az adott frekikhez elegek voltak a Prime-ban is egy órás járatáshoz hibamentesen mind Small fft mind Blend alatt!

Szóval most itt tartok ,de elfogyott a türelmem (ezért sincs még sima IBT 4,8 alatt) meg az idöm erre a pepecselésre, majd talán késöbb folytatom ha van tovább :DDD :R :R

[ Szerkesztve ]

Audeze Maxwell * Alienware AW3423DWF * LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *

(#70123) ViZion válasza djyuri (#70121) üzenetére


ViZion
félisten

Kellenének a bios képek, mert ez eléggé hihetetlen, h ha ai tuner manual-on van, offset negatívon és akkor is feszt ad a procira... többit beállítottad?

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#70124) Jakuskacsa válasza Pro!Petya (#70122) üzenetére


Jakuskacsa
senior tag

MOst egy gyors teszt nálam: Azért csak 3 kör, mert csak tesztelgetem, hogy jó fele megyek e. Annyit csináltam én is, hogy csak a Cpu Phase Control-t feltettem én is extrémre, erre most úgy néz ki stabil lett, csak kevesebb Gfps-t dobál.

[ Szerkesztve ]

A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

(#70125) djyuri válasza ViZion (#70123) üzenetére


djyuri
őstag

Figy :) Kreálok egy full vidót majd este. Feldarabolom egy gigásakra és elküldöm óriásmellékletként.
És igen már a legelső képen manual volt és az offset minuszba és akkor is hozzáadja. Ezek szerepelnek a legelső képeken is :)

Igen a többit igen ;)

(#70126) Pro!Petya válasza Jakuskacsa (#70124) üzenetére


Pro!Petya
addikt

Azt mondom személyszerint, bár ha tévedek akkor a többiek ugy is javitanak :DDD hogy ne foglalkozz az alacsonyabb gflops értékkel, mert küldd csak rá egy Cinebench-re re ott kijön mennyi a plusz teljesítmény ,hiába a keveseb gflops érték :R ;)

Audeze Maxwell * Alienware AW3423DWF * LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *

(#70127) Jakuskacsa válasza Pro!Petya (#70126) üzenetére


Jakuskacsa
senior tag

Most néztem épp a cinebenchet. Ott hozza ami elvárt. Még majd mindjárt ráküldök egy 3d mark vantage tesztet, az egy elég jó cpu teszt, ha onnan nem dob ki, és jobb eredményeket kapok mint eddig, akkor ez lesz a járható út.

A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

(#70128) Tomko78 válasza Janou (#70120) üzenetére


Tomko78
őstag

pl 4 ghz elég egy 1.285 V , 1.285 V még normálisan zabálja a kraftot :) hőfokok is okésak még , 1.4 V indul a móka :)

„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”

(#70129) Janou válasza Tomko78 (#70128) üzenetére


Janou
őstag

Értem én, de én feszt akarok csökkenteni. Nekem elég ha hozza az alap 3,5 GHz-et. :) Arra a legkisebb feszültségre törekszem ahol még minden stabilan megy.

(#70130) ViZion válasza Janou (#70129) üzenetére


ViZion
félisten

Abban sincs bonyolultság. Beállítod 3,5 GHz-re és offset negatív és addig veszed le, amíg stabil. Olyan 1,1 V körül lehet, ha még többet spórolnál, kikapcsolhatsz modulokat is akár. De ez a proci nem erre való, szal. hatalmas megtakarítás nem lesz ebből...

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#70131) Janou válasza ViZion (#70130) üzenetére


Janou
őstag

Túlzásokba nem szeretnék esni. :) Csak egy minimálisan ha lehet csökkenteni a fogyasztást akkor levenném. Mert az elkövetkezendő pár évben nem lesz játékra használva, hiába van benne egy 750 TI is. :) Nincs rá idő gyerek mellett. Na akkor majd ezt csinálom ha lesz egy kis időm. :) Köszi mindenkinek.

(#70132) djyuri válasza djyuri (#70125) üzenetére


djyuri
őstag

Ma süvít a játék,majd holnap videózok :)
A gondomra az unokaöcsém küldte a legjobb gyógyírt :D

(#70133) lee56 válasza djyuri (#70119) üzenetére


lee56
őstag

Áh, valóban, én később csatlakoztam a beszélgetésbe, és az valahogy kimaradt. De akkor vedd úgy hogy finoman megkértelek az adatlapod aktualizálására. :DDD

"Annyira friss még a cucc,hogy nem foglalkoztam ezzel. A sabertooth-ot nyár óta használom."
Aha, értem?! :N ;]

(#70132) djyuri : Nana, ez diszkrimináció, "meleg" házaspár is lakhat ott, arra nem gondoltál? :D

[ Szerkesztve ]

No Comment

(#70134) Askformore


Askformore
senior tag

Tudnátok írni 20ezerig jó léghűtést, ami 60 alatt tartja majd nyáron is a procit 4,5 körül? Nem írok a hűtős topikba, mert itt nagyobb tapasztalattal bíró emberek vannak ilyen téren.

Ez milyen hűtő?

(#70135) ViZion válasza Askformore (#70134) üzenetére


ViZion
félisten

...összefoglaló?
Általában minél nagyobb, annál jobb. 2 tornyosak a csúcs, K2, D14 és hasonlók. Aprót nézd át, lefogató legyen hozzá.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#70136) pipo112 válasza Askformore (#70134) üzenetére


pipo112
senior tag

Jónak számít asszem lovasnak van volt ilyen ő többet tud róla mondani .
Aprón lehet találni bequiet drp3at noctua d14 vagy néha alpenfhön k2

Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P

(#70137) Nestor16 válasza Askformore (#70134) üzenetére


Nestor16
senior tag

Pont tegnap futottam át ezt a cikket: [link] - bár azt nem tudom milyen foglalatokra jó csak meglepő 13k-ért a legjobban teljesített

Üdv, Dávid

(#70138) Askformore


Askformore
senior tag

Köszönöm a tippeket! Nem tudni mennyire friss felhozatal az összefoglalóban lévő pár hűtő, jobb bekérdezni ilyenkor, hátha van valami best buy :)

(#70139) ViZion válasza Askformore (#70138) üzenetére


ViZion
félisten

Nem tippek. Ezekkel jól hűtenek, K2 vagy a D14 elveri a mezei kompaktvizeket lazán. Brocken is jó, de fújatni kell. Keresőt használd itt és volt róla sok értekezés, úgy 3 éve... :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#70140) Askformore válasza ViZion (#70139) üzenetére


Askformore
senior tag

Újonnan ezek huszonezrek.. használt garis meg ritka mint a fehér holló. Találtam egy Be Quiet Shadow Rock 2-t, az milyen?

(#70141) Balathruin válasza Askformore (#70140) üzenetére


Balathruin
veterán

Garancia mire? Max a ventilátor tud tönkremenni, az meg nem nagy ügy.

(#70142) ViZion válasza Askformore (#70140) üzenetére


ViZion
félisten

...hűtőre mégis minek a gari? Próbagari 3 nap, ha hőcső rendben, akkor ennyi, max venticsere. Szerintem.
Ha elfér az a batár hűtő, akkor az is jó, keress tesztet róla.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#70143) Janou válasza Askformore (#70138) üzenetére


Janou
őstag

Én úgy hallottam hogy a Noctua-at nagyon dícsérik... :K :B

(#70144) Askformore válasza ViZion (#70142) üzenetére


Askformore
senior tag

Én nem bízok ebben a 3 nap próbagari dologban, de végülis sok minden valóban nem tud tönkremenni. Ez a Shadow Rock 2 nem lesz jó, csak 2-3 fokkal jobb, mint a mostani 212 EVO. Amúgy meg nem vagyok otthon intel téren, de mik ezek a 95 fokok egy i7-esen??

[ Szerkesztve ]

(#70145) Balathruin válasza Askformore (#70144) üzenetére


Balathruin
veterán

Intelnél 100°C a TjMax + nem forrasztott a kupak, rossz a hőátadás a hűtő felé.

(#70146) Habugi válasza Askformore (#70138) üzenetére


Habugi
addikt

She..,..the one and only..!

Her name is..

..Mamma Bella..! :D

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#70147) Jakuskacsa válasza Habugi (#70146) üzenetére


Jakuskacsa
senior tag

Azért azt is közöld, hogy mindketten élvezzük teszt közben a felszálló 747 es hangját. :DDD nekem is ez van, no. 1, de el kell viselni bizonyos hangtöbletet. 2500rmp már nem piskóta.

[ Szerkesztve ]

A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

(#70148) Beretvás válasza Habugi (#70146) üzenetére


Beretvás
addikt

Én a cryorig r1 ultimaten gondolkodok. Nagyon bejön és jokat hallani rola.

(#70149) Habugi válasza Jakuskacsa (#70147) üzenetére


Habugi
addikt

Zajérzékenyeknek a sima, nem Extreme változatot kell venni, azon nem TY-143asok vannak, mostanség elég drága btw, törtet a pannon puma, aprón kell megpróbálni lőni.

Egyébként azért ezt a képet választottam mert szépen feszít rajta a 8db hőcső.., tisztára olyanok mint a hűtés templomának kapuját őrző 8db királykobra! :DDD

(#70148) Beretvás:

Pofás darab, 7db hőcső, pár ezressel olcsóbb mint az IB-E, egy próbát megér. :K

Sokat szerintem azért hallasz róla mert új, hypeolni kell egy olyan piacon ahol évek óta elég nehéz újat/jobbat villantani a "nagyok" mellett, bele is adtak mindent, még a neve is vakuz.

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#70150) Beretvás válasza Habugi (#70149) üzenetére


Beretvás
addikt

Amugy ha megnézed a K2 annak is 8 darab széép nikkekezett göcsöve van... :P

Jah amugy a dizájnal is megfogott ez a cryorig... :U

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.