Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sphe
senior tag
Sziasztok! Ma Aliexpressen több mint 10 üzenetet kaptam, hogy megérkezett a csomagom a célországba, gyanúsan 4-5nap alatt a vásárlástól számítva. A posta nyomkövető oldala szerint a beérkezése napján még csak feladta a feladó a csomagot. Mi ez, fake tracking és mit lehet tenni vele? Vagy tényleg ilyen gyorsak?
Xiaomi 14 tokok eladóak! https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_14_telefon_tok_tokok_uj
-
Ki hogyan viszonyul az eladókhoz, mert úgy érzem hogy sokan át akarnak verni.
Rendeltem egy alaplapot, nem azt küldték amit rendeltem és a rendelésre kattintva sem az jön már be amit eredetileg rendeltem hanem a butábbat amit kaptam. Írtam neki hogy szeretnék refundot kb az áru értékének 30%-át mert nem ezt kértem. (a lap nem tudott 4 csatornát, nem volt rajta usb3 sem) Erre ír hogy 10 usd-t tud adni cancelezzem a disput-ot és így is csak 2 usd haszna lesz rajta (vagy eleve annyi volt?). Mondom rendben jószívű leszek. 3 napja nem ír semmit. Akkor most újra dispute és hiába könyörög elcseszte, legyen 60% a refund.
Aztán volt egy telefontok februári rendelés, nem érkezett meg. Dispute és írja hogy zárjam le mert nem teszt jót az üzletének ha nyitott dispute van. Ezek komplett hülyének néznek.
SOHA nem fogok már egyezkedni az eladókkal, ha nem tetszik valami akkor egyből refund. Át akarnak cseszni.sphe
Az ali féle cainaio nyomkövetésének semmi köze nincs a valósághoz, valószínű kézzel írogatja be az eladó a státuszokat.
Neten van pár kereső azokat használd.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Vagy tényleg ilyen gyorsak?
Ha DHL Express-t fizettél szállításra 25-70 $ költséggel akkor igen, ámbár ők is értesítenek még az érkezés előtt.
Ez hiba, homok került a gépezetbe. A Postal Ninja-n nézz már rájuk, mert az is lehet hogy kazahsztáni átrakó állomásra érkeztek meg és mint itt a napokban beszélgettünk róla ők ezzel a szöveggel amit megkaptál könyvelik azt is[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
válasz MasterDeeJay #40452 üzenetére
Kínaiak. Talán ha 5 %-uk normális hozzáállású.
Nem kell foglalkozni vele, ha könyörög, látszik gyakran a feedback-eknél, hogy neki hiába irkálnak, magasról tesz rájuk.
Ha gond van, egyből visszakérni a 100%-ot.
És mostmár mindent kell nézni árgus szemekkel indítástól a megérkezésig. -
-
törölt tag
válasz djsunstealer #40423 üzenetére
SG vegut nezd meg trackchecker-ben, az enyem kapot egy LPxxxxxxx szamot es 4px-es lett a csomag ott mozog. Kerdes ha hazaer akkor alairos sg.post lesz vagy itthon is marad nem kovetheto bedobos. Mert annak nem orulnek az ara miatt.
-
Sungoo
addikt
Pont ebben járok én is. Töröljem, mert az meg fog jönni.
Szerintetek? :LP00164749431200 -
-
fairi
addikt
"Az ali féle cainaio nyomkövetésének semmi köze nincs a valósághoz, valószínű kézzel írogatja be az eladó a státuszokat.
Neten van pár kereső azokat használd."nem kell ide összeesküvés elmélet, annyi történik mikor tranzitországba ér akkor is azt a jelzést küldi ki, hogy megérkezett a célországba. Mondjuk áttételesen igaz, mivel repülő célja tényleg Hollandia volt, vagyis amit kellett ő végrehajtotta. (küldik is azt automata visszajelzést) Onnan majd postNL átküldi hazánkba. Elég idegesítő, hogy folyamatosan spammol ezzel.
-
djsunstealer
aktív tag
Szerintetek a "Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to HU/BUD)" bejegyzés után manapság mennyi idő alatt ér legalább Ferhegyre a csomag?
Valakinek tapasztalat esetleg?[ Szerkesztve ]
-
Nekem az nem nagy információ hogy holland posta veszi át. Nem tudom megbecsülni hogy mennyi idő mire ideér. Meg ha ilyet kapok hogy célországba megérkezett akkor tévesen a királyi postát fogom szidni hogy miért kell még egy hónap hogy megérkezzen.
LT039849420NL
S00000138044773 (ez meg is érkezett)
LT044225206NL ez szerencsére HU-ban van már
RE089998086CN ez meg repül még mindig
LP00169596064944 ez érkezett meg múlt héten
1 hónap szállással nincs bajom az teljesen jó, de 2+ már problémásabb[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz MasterDeeJay #40464 üzenetére
Ott nézd ahol ki van írva hogy mely posta és hol írta be az információt. Nem app értesítés vagy Cainao, AliExpress nyomkövetési oldala.
Technikai kérés:
A vastagítás kiemelés nem kéne a nyomkövetési azonosítókhoz. Nincs rajta mit kiemelni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz djsunstealer #40463 üzenetére
Nekem április 17 óta meg mindig jön.
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
sphe
senior tag
Köszönöm neked és V/ -nak a hozzászólásokat.
Természetesen a netes keresőket használtam (Postal ninja, 17track, parcelsapp). Mindegyik állítása szerint megérkezett a küldemény a célországba. Ez azért is erős ferdítés mert volt már rendelésem, amire item not received dispute-ot nyitottam és elutasították azzal a kifogással, hogy a postán átvehető a küldemény, valójában tracking info alapján pedig csak célországba érkezett meg!Xiaomi 14 tokok eladóak! https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_14_telefon_tok_tokok_uj
-
capafog23
őstag
Több csomagom megragadt "Airline arrive at destination country" statusba. (több mint 1 hete)
PostNL elvileg LT*********NL-es trackingek.
Ezek akkor már itt vannak Magyarországon ugye?
Van valami tipp hogy mikor várható megmozdulás? -
Topikgazda
-
vacs
veterán
Tippetek esetleg?
Ismerős 50/25-ös kuponnal vett egy drónt (EACHINE Official Store), de az eladó azt írta, hogy ilyen olcsón nem fogja kiküldeni, ezért töröljük a rendelést!
Hol és hogyan lehet az ilyen csaló bandát felnyomni az Alinál?
(^)(>.<)(^)
-
djsunstealer
aktív tag
Újabb SG végű moccant, mi a fene, csak ezek a dátumok mik :
https://postal.ninja/en/track/w7G3Vd[ Szerkesztve ]
-
Aramisz
csendes tag
Ez mi lehet?:
Retained at customs: awaiting missing documents
Megőrizve a vámhatóságnál: hiányzó dokumentumok várására
PR087565374YP
Köszönöm -
djsunstealer
aktív tag
Egy érdekes felvetésem lenne az Összefoglaló 7. pontjának "Vámeljárás alá került küldemény esetén a teendők" c. fejezetével kapcsolatban. Vámeljárás esetén eljátszva a gondolattal, hogy valaki X összegért vesz egy terméket és hozzá kiegészítőket. Az összeg legyen mondjuk 35 ezer forint átszámítva, a kiegészítők meg mondjuk 4 ezer. A tagosz kifizeti egyben, ez 39. Majd jön a beküldendő dokumentumok listájában a bankkártyás fizetés tranzakciója, ahol ugyebár csak a 39 ezerről tud igazolást küldeni a hivatalnak. Ez így megállja a helyét? Köszi!
-
EXIEZ
senior tag
válasz djsunstealer #40482 üzenetére
Bekuldod a 39 rol
Megemlited hogy ebbol 35 jut x termekre, alin pl latszik hogy az 115$ pl
Illetve az van a csomagban is tehat egyezik -
Topikgazda
válasz djsunstealer #40482 üzenetére
Helyzet az hogy küldeményben számolnak, ha egybe van csomagolva a kettő akkor az összegek összeadódik.
Ha külön jönnek, akkor nem kell egybeszámolni és ezért is javaslom az "igazolás megkönnyítése" érdekében azt, hogy nem érdemes bizonyos esetekben egyben fizetni tételeket.
Az apróságokat max 20 $-ig fizetem egyben, így ha kérnek igazolást és mellékelem a banki fizetés igazolást az nem éri el a adó és áfamentes határt.
Fizeted 35-öt és a 4-et külön, aztán ha a 4-est vámeljárás alá vonják nincs probléma, a 35-re meg mindenképp kell fizetni. -
Topikgazda
válasz Aramisz #40480 üzenetére
Írtam már YP kódú ország nem létezik. Ez az igazi száma LB956256514BE az van írva a belga posta részéről hogy kérnek vételár igazolást a vámoláshoz, de várd meg amíg a Magyar Posta is jelezné ezt. Vagy magyar posta oldalán adatok bekérése, vagy sms-t kapsz és ajánlott levelet. Nem minden postánál egyeznek a kódok és ezért kell várnod a következőre.
-
Topikgazda
Persze csak magyarázni kell hogy az egy banki tétel hogyan oszlik szét. De nem tudom hogy nálad hogy van nekem az Erste nem számol fel a vásárlásért díjat és így akár mindegyik tételt külön fizethetem.
Itt gond a kuponok értékhatárai miatt szokott gond lenni, de ha nem használsz kupont teljesen mindegy hogy külön fizeted vagy egyben. -
fairi
addikt
válasz MasterDeeJay #40464 üzenetére
jelenleg a 2+ a gyakori.
-
herrká
senior tag
Teljesen megbízhatatlanná válik lassan az Ali. Először egy kiegészítőre vártam heteket, ami a motoromhoz kellett volna. A vásárlói védelem lejárta előtt kértem hosszabbítást. Pár nap múlva írt az eladó, hogy nem tudta elküldeni, nyissak vitát és visszatérítik a pénzem. Aztán szintén egy kiegészítő a biciklimhez. Jó pár hét után kértem a hosszabbítást, semmi reakció! Dispute, pénz jött vissza... Most egy egyszerű "karcórára" vártam április óta. Két napja kértem hosszabbítást, semmi. Ma az Ali írt, hogy mivel nem kaptam meg, 15 napom van vitát indítani. Miért szórakoznak újabban? A vírusra fogni szerintem már badarság! Az ember várja a kis csomagját 50-60-70 napig, mire esetleg kiderül, hogy el sem küldték, vagy nincs semmi reakció részükről. Ugyan a lóvé visszajön, de kezdődik elölről a 60 napos lutri... Pffff!
-
Topikgazda
Esetleg Reject-et kéne nyomni az utolsó ajánlatra ha nem az volt hogy full refund, amíg nem telik le határozathozatal nélkül és nem kapsz vissza semmit. Max 1 hétig várnám, persze én mindig akkor indítom amikor már nem él a szállítási védelem, mert csak az jönne hogy várjak, várjak , várjak.
[ Szerkesztve ]
-
EXIEZ
senior tag
Rejectedre lett nyomva legalább 2 hete
Nem tudom egyszerűen mi van. Csináltam már, tudom hogy zajlik. Már alin külön küldtek emailt sajnálkozva hogy mi is van. de már totál elegem van belőle. utoljára 13.-án töltöttem fel képeket, de azóta végleg beállt...
elvileg jun. 14 kor már befejeződött volna a dispute, de mondom azóta is nyitva van ugyanúgy...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Nfortec Sagitta Gold RGB 1050w Moduláris Tápegység
- Új Szines Tápegység Moduláris Kábel Szettek És Toldók Pcie Cpu Alaplapi 12VHPWR Sata Molex Cablemod
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Mobil Felvásárlás!! Samsung,Iphone!! NAPI LEGMAGASABB ÁRBAN! ORSZÁGSZERTE!
- Macbook Pro 2023 M2 Pro 16/512
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest