Hirdetés
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Április 12-én rendelte, nem járhatott le a védelem. Rendesen meghosszabbították neki.
A panaszosoknak:
El kéne már felejteni az Ali nyomkövetőjét!
El kéne már felejteni a mobil app védelmi idejét!
A fórum motorja igazán tudhatna olyat, hogy csak akkor lehessen hozzászólni, ha az ilyen alap dolgokat tudomásul veszed. Az összefoglalót úgysem olvassák el.(#39849) ecaddsell: Én is áprilisira várok, de már elindult Mo-ra. Hiába akarunk más szállítást választani, ha sok helyen csak Ali standard van.
-
xy.zsolt
őstag
pumpám tényleg meg jött ma 11 napra a feladástól (szerintem ez rekord) de a bringás mezemet tuti a hollandok fogják hordani.....régebb óta van ott a mezem mint ami alatt a pumpám megérkezett
-
bepken
veterán
sziasztok!
volna egy csomagom Aliról, ami eddig elég fura
ugyanattól az eladótól rendeltem egy boxot és egy távirányítót, rendeléskor a - legolcsóbb - kínai raktárt választottam ki. ez az első olyan rendelésem, amiben két cuccot rendelek ugyanattól, nem voltam benne biztos, hogy ez megoldható...de szerencsére egy csomagban küldi, tehát 1 db trackingID-t kaptam, melynek vége "NL" - bár 2-3 napig még nem szokott normális tracking info lenni, de ez ha jól sejtem, hollandiából fog érkezni....wtf?
illetve ez nekem jó vagy rossz hír vajon? (elvileg gyorsabban kéne ideérjen, de meglehet, hogy nagyot tévedek)
-
-
Balinov
titán
Sracok, erdekes dologba futottam bele Aliexpresszel. Evek ota hasznalom (nem HC szinten) de ez nekem ujdonsag, vagy elvesztek a ter ido kontiniumban.
Ugreen official store-bol rendeltem par cuccot aprilis 12-en, masnap jott az ertesito, hogy feladtak. Azota semmi, egeszen ma hajnalig, mikor jott 3 email is, ugyanarrol a rendelesrol. Aliexpress shipping.
1. Bad news, your order confirmation expired
2. (ugy 4-5 ora mulva) Purchase protection has been extended
3. A masodik utan 1 perccel: Expect to see your package soon, order xzy has shippedBelepve trackignal ez fogad, tehat elvileg 04/16-an elindult kinabol
Most ilyenkor mi van? Melyik a valos feladasi datum? Neadjisten 2x kuldik ugyanazt a pakkot vagy mi? Kicsit el vagyok veszve...
Koszi
B -
KRoli92
tag
Sziasztok! Aliexpress Meesten keresztül küld egy csomagot nekem, Június 3.-án indult Németországból, és még mindig nem kaptam értesítést hogy megérkezett volna Magyarországra. Ez normális, hogy még nincs itt, vagy már meg kellett volna érkeznie?
-
Diplomata
aktív tag
Üdv
Márc 18.-án rendeltem egy csomagot [link] Megnéztem a Global Package Tracking oldalon, és nekem elég furcsa amit ott látok, tudná valaki értelmezni hogy a magyar postáról miért megy még külföldre újra? LP00166920759468
-
-
vandor01
senior tag
nekem ez erkezett ma 95 napra... februar 22-ei rendeles LP00164886620333
-
nRu3
addikt
Hogy lehet értékelést utólag + infót írni, mert látom hogy sokan + infót beleírnak,+ képeket raknak fel, de én nem jöttem rá ez hogy lehetséges.
-
Directors
senior tag
Jövőbe jár a csomagom ?
Miért ez a dátum szerepel ?
[kép] -
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Rendelni szeretnék autóhoz cuccot.
Mindegyikből akarok rendelni több darabot. Erről lenne szó : [link]
Ha mindegyikből külön - külön rendelek, tehát a kosárba mindegyikből 1 darab van benne, akkor darabonként a szállítás csak 0.21 dollár.
Viszont, ha egyikből már 2-t rakok a kosárba, akkor annál a tételnél amelyikből 2-t raktam bele, tehát pl : kékből rakok 2-t bele, akkor a kéknél már a szállítás fel ugrik 9.valamennyi dollárra.
Nekem nem kell a kékből 2 amúgy. Ha mindegyikből csak 1-et rendelek, és 0.26 dollár a szállítás, az úgy jó?Tehát , lényegében azt akarom kérdezni, hogy ha így rendelem meg mindegyiket külön - külön, akkor abba az Ali vagy az eladó nem köthet bele? Tehát úgymond a szállítás ki van kerülve, vagy hogy mondjam..Tehát akkor jó ez így, megrendelhetem mindegyiket ?
Gergő
-
hajkefe
csendes tag
Tematikus fb csoportban mai hsz:
"A kicserélőben nincs személyzet, hegyekben állnak a szétválogatatlan küldemények. Mai postainfó. 😞" [link]
-
hajkefe
csendes tag
Értem. Köszönöm!
Azt hiszem, ebbe az általad említett 5-6%-ba esik az én holmim is 🤷♀️
Gondolom, a munkaerőhiány az ok itt is - a Posta is hirdet orrvérzésig. Emaileztem a Postával is, de a helyi postán (megyeszékhelyen lakom, az itteni főpostához tartozik a mi utcánk, oda kell menni az értesített dolgokért) még nincs.Nem vámköteles holmik, pár dollár értékűek.
-
válasz
hajkefe #39815 üzenetére
Lassú minden szállítás, az okát nem tudni.
A nem könyvelt küldemények egyszer megérkeznek, nem mindig igaz a logisztikai cég bejegyzése a megérkezésről. Hetekig nem várnak nálunk a feldolgozásra általában.
A postai küldemények a NPKK-hoz érkeznek, átveszik a szállítóktól és mivel egy helyen dolgoznak a Reptéri NAV Igazgatósággal a vámosokkal együtt ellenőrzik a küldeményeket. A feldolgozandó küldemény mennyiségtől függően általában 2 óra és 5 nap amíg náluk vannak a küldemények. ha feldolgozták átszállításra kerülnek az OLK-ba és onnan küldik a területi logisztikai központokba és onnan a helyi postákra kézbesítésre. Ez is lehet 1-3 nap és a helyi postán is lehet 1-3 nap.
Van mindig úgy 5-6% küldemény amire több idő esik.
Amelyeket vámeljárás alá vonnak azok addig ott vannak amíg nem küldöd be az igazolásokat és nem dolgozzák fel, az átlag itt is 1-5 nap, persze itt is lehet késedelem. Nekem már volt 1 napos és 22 napos vámolás is, pedig azonnal küldöm az igazolásokat. -
hajkefe
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy rátok találtam.Szeretnék egy kis segítséget/információt kérni.
Tehát: azt szeretném kérdezni, hogy miért van az, hogy az LP kezdetű holmik szépen haladnak (a nyomkövető szerint minden ilyen kezdetű holmim már az országban van) de az S kezdetűekről rendszeresen az utolsó információ a "Departed from Yanwen facility"? [Mindegyik ilyen pár dolláros mütyűr. Azt kiderítettem, hogy ezekre külön, darabonként nincs ragszám, mert nem ajánlott küldemény, csak sima levél.]
Illetve, miután megérkeznek Magyarországra ezek az alis küldemények, a NAV ellenőrzi és úgy megy a Postához, ha vámköteles, ha nem? Körülbelül mennyi idő telik el az ilyen egyszerű küldemények tényleges kézbesítéséig, tapasztalataitok alapján?
A legkorábbi 2 ilyen jellegű holmim 05.15-én és 17-én érkeztek ide, de még nem hozta a posta.[Tudom, most felborult a vírus miatt a szokott légi szállítmányozós rendszer (és csak mostanában tér csak magához), és vasúton ill. hajón is történik szállítmányozás.]
Köszönöm, ha valaki válaszol nekem!
-
nyisziati
veterán
válasz
Zoli-bácsi #39811 üzenetére
Ilyen menüpontot sehol nem találok.
Van egy "Contact seller", oda beírtam a problémámat, feltöltöttem 7 db képet, de csönd van.szerk.: Ránéztem, megjelent a "read" (olvasva) felirat a képek alatt, de nem szólt hozzá senki semmit.
Ez a baj, hogy az Ali védelme lényegében megáll a 14 napos dispute-nál, innentől kezdve a többhónapos-éves garancia olyan, mintha nem is létezne.
-
válasz
rejtettlampa #39805 üzenetére
A szállítás lett törölve nem? A vásárlást nem tudja az eladó törölni. Ha nem reagál akkor indítasz dispute-t amikor megengedi a rendszer.
-
-
xy.zsolt
őstag
Május 29.én adtak fel egy csomagot és ma már az NPKK-ban van....szóval lehet ezt így is ha nem trükköznek mindennel mindenhol. Pl május 5. én feladott csomag 14 napja Hollandiában van
-
nyisziati
veterán
Egyre megbízhatatlanabbak a kínaiak.
Eddig a Nohon vitán felül állt, mint aksigyártó, erre felpúposodott aksit küldött.
Ráadásul mivel nem nekem kellett, a megérkezett csomagot nem bontottam fel, csak továbbítottam a vidéki ismerősömnek a kollégámon keresztül. Mire odaért hozzá, már letelt a dispute. -
rejtettlampa
tag
Sziasztok!
Múlt héten írtam ide a rendelésemmel kapcsolatban, hogy a feladó által törölve lett, pedig már elvileg fel volt adva, nyomkövetési szám is volt hozzá.
Június 5.-én írtam neki az aliexpressen keresztül, plusz privát e-mailt is, hogy miért törölte a rendelést, újra elküldi-e, vagy visszafizeti a pénzt. De azóta sem válaszolt egyik üzenetemre sem, sőt az aliexpresses üzenetet el sem olvasta a rendszer szerint. Ilyenkor mit lehet tenni? -
válasz
Manus4 #39800 üzenetére
Az eladó nem tudja lezárni a vásárlást. Az AliExpress rendszere zárja, de ha emelte a szállítási védelmi időt, akkor nincs lezárva. A kézbesítés számít a delivered, az arrived a megérkezés nem jelent semmit, hiszen a küldeményt kézbesíteni kellene, akkor "fejeződik be" a vásárlás.
A mobil app egy kicsit keveri az információkat, lehet hogy most nálad is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- Fedezd fel a Sharkoon 650W 80+ Gold erejét - elérhető most!0% THM-re is!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest