Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fairi
addikt
Sztori folytatódik, letelt az határidő Ali közbelépett, mivel TN valódi azonnal elutasította az automatikus program dispute-ot ("AI" nem tudja egyeztetni a címeket és embereket), okot el se olvasta, védelmi idő aktív várjak 10 napot. Kb 90 napig mehet vagy végtelenségig.
Elvileg élő emberhez került a dolog a live agent szerint, mikor lesz szabad ember aki képes ügyet tényleg elbírálni nem tudta a választ.Létezik az Ali rendszerébe egy nagy lyuk amit pár kereskedő szeret kihasználni, ahogy olvastam értékeléseit legalább 50 embert sikeresen átvert utóbbi pár hónapban. ha nem éri meg elküldeni akkor ritkán bepróbálkozik és Ali automatikus rendszere képtelen ezzel mit kezdeni, sok vita miatt hetek, hónap is lehet egy valódi ember. és ha hiszel mázos szavainak és Eva nonstop elutasításai vagy live agent sablon válaszait megunod akkor törölsz és megszívatod magad.
[ Szerkesztve ]
-
Manus4
tag
Na kínai testvéranyánk írt a disputomra, hogy nincs refund, meg várjak még pár napot, összesen 3 nap van a disputból, ha visszautasítom átkerül a az Alihoz, ő meg dönt, mi van ha nem reagálok. Már nem is az összeg miatt indítottam hanem ahogy kezelte a helyzetet az eladó. Ali is szórakozni fog? Azt írtam oknak ami itt elhangzott pár napja.
-
fairi
addikt
válasz Manus4 #40754 üzenetére
Kb nyert ügyed van. Ali döntését egy program fogja hozni nem fog semmit olvasni. ha tényleg lejárt a védelem azonnal visszautal, ha még van védelmi időd akkor +10 nap.
Ha csomag megmozdult akkor is +10 nap.
nem ember fog dönteni hanem gép. üdv az új világban.ha vitát bonyolult akkor +10 nap és várj egy húsvér emberre x+1 napot.
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok .Rendeltem egy Mi Band 4-et még 03.31.-én. És azóta se jött meg. Próbátlam visszatérítést kréni,de elakadtam ott hogy az AliExpress proposed a new solution. De nem látom sehol .Mit csináljak?
Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
Potyka03
senior tag
Nemtudom hány naposat.... csak az a szomorú hogy 13.-áig van kiírva hogyha addig nem jön meg....
Konkrétan ez a helyzet: Your order should arrive within 19-27 Days, Factors such as delayed logistics and customs clearings may have an impact on the delivery time.
1. If your order does not arrive on 2020-07-13 , you can apply for a refund by opening a dispute.Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Picit (nagyon) belekavarodtam a nyomkövetők által adott infókba...
Hol járhat ez a csomag?
RV446159704CNWin11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
vandor01
őstag
én azt latom Julius 3 an az uccso mozgas
到达寄达地处理中心
多斯特克,哈萨克斯坦
Érkezés a rendeltetési hely feldolgozó központjába
Dostyk, Kazahsztánszoval sokaig vart hogy fel tudjak-e gyomoszolni vmi repcsire aztan vonatra tettek!
maga a vonat ut max 10 nap kerdes mikor megerkezik a végallomasra ez valszeg? lengyelorszag vagy vmi volt orosz gyarmat? onnet milyen gyorsan kerul el Mo.ra!
matol szamitva akar meg 1 honap is lehet???CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
EXIEZ
senior tag
Szakik, lenne egy kérdésem.
Március elején rendeltem egy cuccot, azóta már van nyitott dispute rá
De szerintetek ez normális?Gyanitom hogy ez sosem fog megérkezni
Plusz jobb lenne ujrarendelni az ilyet más eladótól?az a lejárt tracking sem biztató amugy
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
ezek ugyanazok..... a mozgasok
csak a fordito meg a program mas szovegekekt tesz melle.....
ahogy megy varosrol varosra orszagrol orszagra ugy kap valamit/ugyanazt
beerkezik kicserelobe azt elindul a kicserelobola juliusi 3ai bejegyzes az utolso: ChuLi ZhongXin, / Dostyk, Kazahsztán... lehet a kinai neve Kazah hatarfalunak.... tegnap ott volt a "dragasagod"... jon az... araszol lassacskan... joparunknak van vmi hasonloja.... korical keresztul a nagy azsiai sztyeppen a cucc...
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
b.kov
senior tag
Sziasztok,
Itt is feltenném a kérdést, mert nagyjából kapisgálom, hogy mit szeretnék csinálni, csak azt nem, hogy pontosan hogyan.Rendeltem nomadgoods.com-ról 24.90 USD értékben + 11.26 USD FedEx szállítással, tehát összesen 36.16 USD-t fizettem, HongKongból érkezik a csomag.
Kaptam a FedEx-től kitöltendő, és visszaküldendő dokumentumokat. Ennek kitöltésében szeretném kérni a segítségeteket. Ha jól tudom, ilyen összeggel még megúszom a vámkezelési eljárást, mivel 10 eur alatti lenne a befizetendő áfa (légyszi ebben erősítsetek meg, hogy tényleg 27%-os áfa jön a 36.16 USD-re).
1. Vámérték nyilatkozat
Ez elég egyértelmű. Itt ha jól gondolom, nem kell feltüntetni külön a szállítási költséget, csak a termékeket, igaz? Illetve itt milyen valutában érdemes megadni az értékeket, USD vagy átszámított HUF? Kaptam csatolva az e-mailhez egy forintosított "Commercial Invoice"-t, azokat az értékeket terveztem ide beírni.2. Vámkezelési megbízás magánszemély részére
Itt igazából a a "Szabad forgalom számára történő vámkezelés" szekció kérdéses számomra. Ha jól gondolom, akkor vámmentes vámkezelést szeretnék itt kérni. Milyen jogszabályt kellene pontosan beírnom a feltüntetett helyre?Szeretném még megkérdezni, hogy van ebben bármi rizikó, hogy nem fogadják el a vámmentes vámkezelési kérelmet? Vagy simán kellene mennie a dolgoknak?
Előre is köszönöm a segítséget, nagy szükségem lenne rá.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Az Összefoglalóban ha AliExpress vásárláshoz ugyan, de ott a vámoláshoz minden információ. 7. pont.
A szállítási költség is vámérték alap, az érték 36.16 $.
Nem te számolod át forintra azt a vámosok csinálják, tehát ha $-ban lett fizetve akkor $ értékek szerepelnek.
Az A pont az jó.
Viszont vámmentességet kérdeznek arra a jogszabályi hely a vámmentességek közösségi rendszerének létrehozásáról szóló 1186/2009/EK tanácsi rendelet b) 23. cikk (2) bekezdés – elhanyagolható értékű küldemények (behozatal) vonatkozik. Tehát 150 €-ig vámmentes a beszerzés.
Az Áfa elengedést viszont az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 § (5) bekezdése alapján kell kérni, mivel ebben a hónapban 40,52 USD-ig érvényes ez a kitétel.Szerintem a vámügyintézőik ismerik a feladataikat és a jogszabályokat.
Erről van szó, idézet az Öf-ból:
Magánszemély által megrendelt áru (vásárolt áru)
0-22 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény
22,1-150 euró között vámmentes, de 27% áfa terheli a küldeményt
150,1 euró felett kereskedelmi vámtarifa* +27% áfa terheli a küldeményt[ Szerkesztve ]
-
b.kov
senior tag
Nagyon szépen köszönöm a gyors, és kimerítő választ.
Akkor ha jól értem, a jogszabályi helyre a 150 eurig vámmentes beszerzésről szóló jogszabályt kellene beírnom, amit küldtél. Viszont az ÁFA elengedést nem tudom hol tudnám feltüntetni, így lehet, hogy majd csak e-mailben kérvényezem tőlük, mikor küldöm vissza a dokumentumokat.
Igazából én az áfát is kifizetném szívesen, az 5 ezer forintos vámkezeléssel kapcsolatos eljárási költséget szeretném nagyon megúszni. Az egész rendelés alig került többe..
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Ez track számom: LT041843451NLNem igazán értem hol van és mi történik vele.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Topikgazda
Ugyan ott. Minek fizetnél valamit amit nem kell?
Ha privátban adsz e-mail címet akkor amit a képen látsz pdf-et elküldöm neked, beírtam a jogszabályi helyeket. De azért azt a kis kérelmet amit az Összefoglalóban javasoltam FEDEX-re átírva a Posta hivatkozásokat küldd el nekik, inkább legyen túl biztosítva a dolog, mint nem megértve.[ Szerkesztve ]
-
Wasp91
aktív tag
válasz Fr@nkieWilde #40780 üzenetére
Ha jól látom ez most jön Hollandiából.
https://postal.ninja/en/track/qWlVBXEnyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
Topikgazda
válasz Fr@nkieWilde #40780 üzenetére
Elsőként megérkezik Hollandiába onnan aztán 06. 29-én elküldve ide és 07.03-án tényleg elindult.
Ami megkavarhat hogy ennek valahogy hozzárendelődött egy RO438767380EE nyomkövetési szám is, így az is előfordulhat hogy a Meest szállítja, de szerintem ez a Posta lesz. -
xy.zsolt
őstag
Még nem kértek, de számítok rá a 32 EUR-os rendelésem érkezésekor....és ha már most szóba került és kéznél van esetleg. Én csak letölthető doc file-ban találtam meg, azt meg nem nyitja a adobe pdf olvasó. Természetesen jó a holnap, mikor van időd és eszedbe jut. köszi
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Ok, köszönöm mindenkinek a segítséget!
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Topikgazda
válasz xy.zsolt #40787 üzenetére
Elkészítettem.
Annyit azért senki sem felejtsen el hogy ez a kedvezmény nem mindenre vonatkozik.
A 22-150 euró értékű küldemények esetén azonban a vámmentesség nem alkalmazható a következő termékkörökre (jövedéki termék kategória):
- alkoholtartalmú termékek,
- parfümök és kölnivizek,
- dohány vagy dohánytermékek.
A pdf-et ha kapok e-mail címet privátban akkor elküldöm. -
fcbarca
őstag
sziasztok. rendeltem egy note 9s-t a xiaomi "official" store-bol, de már hetek óta nem küldi az eladó,mindig azt válaszolja üzenetbe, hogy majd jövő heten... lehet valahogy jelezni az ali részére, vagy segítséget kérni? az az Eva bot nem sokat segít..
-
Topikgazda
válasz fcbarca #40790 üzenetére
A hetek óta nem küldi az nem jó, az elküldésre ennél rövidebb idő van előírva és ha nem teszi meg akkor a rendszer zárja a vásárlást és visszakapod a pénzed.
Ha bejelölte hogy szállítva akkor pedig a szállítási védelmi idő lejártáig nem igazán tudsz semmit sem tenni. Ha van nyomkövetési számod, mert ha szállított az állapot annak lenni kell, add meg és megpróbáljuk kideríteni hogy mi van vele.[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz Zoli-bácsi #40792 üzenetére
1. Hol olvasod? Szerintem elég egyértelműen leírta hogy nincs nyomkövetési száma
2. Mennyi a maximum processing time szerinted? Nincs hetekben mérve.
Mivel az nagy valószínűséggel lejárt és nem az lett panaszolva hogy miért kapta vissza a pénzt, így az a logikus feltételezés hogy szállítottra állította.
3. A 2. pontban leírtak alapján írtam hogy: Ha van nyomkövetési számod,...... ha nincs akkor nincs mit vizsgálni.
Teljesen értelmes az amit írtam.
Mit szeretnél akkor jelezni az AlIexpress felé?
A fekladási idővel kapcsolatban nincs,mert automatikus ha feladja, ha szállítás alatt áll mert bejelölte akkor az el van küldve, ha nem látnál nyomkövetési szám szerű valamit -ami kötelező elem- akkor az eladótól kell megkérni. Az hogy amit megad az valós vagy nem az már más dolog.
Ha nem érkezik meg akkor pedig dispute keretében jelzed.
Ha van valami problémád a hirdetéssel az eladóval minden hirdetésnél a leírás fejléce jobb szélen tartalmazza a Report item linket.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Zoli-bácsi #40794 üzenetére
Mit nem értesz azon hogy ez már papíron el van küldve? Lehetetlen hogy eddig tartson a processing time.
És várjuk már meg hogy megerősíti hogy a mi a helyzet. Feltételes módban írtam a nyomkövetési szám témát. Válaszoltam. Lásd a #40793 hsz alján. -
Topikgazda
válasz pulutodurumo #40796 üzenetére
Oké, tévedtem, lehetséges, de nem jellemző. Ha visszagondolsz ennél mindig rövidebb időid voltak.
De akkor meg az az igaz ha nem adja fel visszajön pénz, de az AliExpress felé nincs mit jelezni ha még az időkereten belül van.
Bár én eddig nekem kiírva 14 napot láttam legtöbbet, a többség 1 héten belüli volt. Persze akkor nem rendeltem amikor esetleg felnyomhatták 30 napraKiegészítés az előző hsz-ekhez.
Megnéztem, ha ugyanazt találtam meg amit panaszolt ott tényleg 30 nap a vásárlástól, így tárgytalan amit írtam, még processing time idő ketyeghet, ha az letelik és nem adja fel, a pénz vissza jön és ezért most nincs miért írni az AlIexpressnek[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Nfortec Sagitta Gold RGB 1050w Moduláris Tápegység
- Új Szines Tápegység Moduláris Kábel Szettek És Toldók Pcie Cpu Alaplapi 12VHPWR Sata Molex Cablemod
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Mobil Felvásárlás!! Samsung,Iphone!! NAPI LEGMAGASABB ÁRBAN! ORSZÁGSZERTE!
- Macbook Pro 2023 M2 Pro 16/512
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest