Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#16601) wrox válasza Met (#16600) üzenetére


wrox
senior tag

Radiátor viszonyításképpen, a kisebb persze olcsóbb(Purmo): 1600*600 (kb 3KW teljseítmény)= ~35000/db
Cső műanyag, ~ 300-500 Ft/m
Idomok: nagyjából 1000 ft/db
Kazán: egy normálisabb turbós kazán 150 000 -től kezdődik.
Kell még automata légtelenítő, szűrő, szigetelés a csőre.

Nekem 6 radiátor + kazán (3 db 1600*600, 1 db 1100*600, 1 db 600*600, 1 db 500*1200 törölközőszárító, Kazán westen Pulsar turbós. ) 330 ezer forint volt, most februárban. Csövek, idomok 70 ezer forint. Erre jött a munkadíj. Csak a gázos részek bekötése 35 ezer forint volt (hegesztés, kazán felszerelés, falfúrás, én munkám leellenőrzése), + a dégáz engedélyezés, terv, óra le óra fel díjak. A radiátorokat, csöveket én tettem fel, de szerintem annak is lett volna vagy 50-100 ezer között a díja. Kazán beüzemelés 25 ezer forint, évente ismételni a garancia miatt.

[ Szerkesztve ]

(#16602) csemberlen válasza Met (#16600) üzenetére


csemberlen
őstag

1 misire számiolj.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#16603) alázógyík válasza Met (#16600) üzenetére


alázógyík
őstag

Jaja, ahogy írták előttem is, az 1 misis lazán rámehet. :K

(#16604) Met


Met
Topikgazda

Köszi

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#16605) szilchi válasza szabjan (#16594) üzenetére


szilchi
őstag

Ismét csak nagyon köszönöm :R (lassan tele lesz vele a padlásod :) ).Ma munka után be is vásároltam,13 K volt mindenestül,de a zuhanyhoz padlóösszefolyó egy Viega advantix volt csak,ez nem tom mennyire jó.Mindenesetre olcsóbb volt,mint egy H&L padlólefolyó.Pontosabban fele annyi.Remélem minőségre nem rosszabb.Ami még érdekelne,hogy a csövek alá/köré/fölé mi legyen?Homok vagy apró szemű kavics?Mivel utána betonozva lesz,azért érdekelne mit rendeljek.Meg majd gondolom ezek fölé megy a fólia/nikecell szigetelés.

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#16606) FatalEror válasza szilchi (#16605) üzenetére


FatalEror
addikt

Viega szerintem teljesen jó minőség.

HardCore is my LifeStyle

(#16607) szabjan válasza szilchi (#16605) üzenetére


szabjan
tag

Szívesen. ;)
A Viega jó cucc.
[link]

Én annak az idomrendszerét használom lassan 10 éve.
Igazi német megbízható minőség. Egyébként homok tökéletes a csövek köré. De ha valami finom sódert rendelsz betonozás miatt az is jó. Éles, nagyobb kavicsok ne legyenek csak benne.

a vizesember

(#16608) szilchi


szilchi
őstag

Akkor megnyugodtam :K .Azt hittem mert olcsó,nem minőségi a cucc :B .Pontosan ilyent adtak Viega advantix x1. Meg akkor rendelek aprószemű kavicsot is.

[ Szerkesztve ]

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#16609) szilchi válasza szilchi (#16608) üzenetére


szilchi
őstag

Holnap hozzák is ki a 08-as kavicsot,6000 a m3-je fuvarral. :K

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#16610) KisRia


KisRia
csendes tag

Sziasztok!
Segítsetek egy kicsit, ha tudtok, parketta ügyben! Kissé el vagyok keseredve.
Megbíztam egy "szakembert" parketta csiszolással és lakkozással, úgy csinálta meg, hogy én sem tudnám rondábban. Elég sok helyen "szőrös" lett, olyan mintha ott nem lenne lakk. Alapozó és két réteg Gemini van rajta, a rétegek között nem csiszolt semmit. Az is lehet, hogy csak a lakk szőrös? Mit tudok vele kezdeni? A parkettát újra csiszolni már nem lenne szerencsés csak a lakkot kellene eltávolítani. Megy ez valami kézi csiszolóval? Megoldható úgy, hogy csak a kérdéses helyeket csiszolgatjuk meg és újra lakkozzuk az egészet, vagy látszani fog a gányolás? Valami bíztatót írjatok!
Köszi!

(#16611) FatalEror válasza KisRia (#16610) üzenetére


FatalEror
addikt

Hát ha szőrös akkor lehet,hogy b*rom nem csiszolta fel elég finom papírral,szóval akkor lehet,hogy maga a fa a ludas,és akkor pedig a lakkot így is úgy is le kell szedni.

HardCore is my LifeStyle

(#16612) KisRia válasza FatalEror (#16611) üzenetére


KisRia
csendes tag

Muszáj ehhez az a bazi csiszológép? 30 m2 az egész.

(#16613) FatalEror válasza KisRia (#16612) üzenetére


FatalEror
addikt

Nem,de kézi géppel egy év lesz az egész kb 20-as papír kellene,és ha azt otthagyod másodpercre működve a felületen elég durván megmarja,és nem kellemes térdepelni,szóval inkább egy lakkmarót javaslok,aztán pedig egy 100-as 200-as papírt.

HardCore is my LifeStyle

(#16614) KisRia válasza FatalEror (#16613) üzenetére


KisRia
csendes tag

Köszönöm a tanácsot. A szakembör azt mondta, hogy majd polírozza még. Félek, hogy még nagyobb kárt csinál, mint eddig, ezért gondoltam arra, hogy inkább elzavarom és mi befejezzük. Csiszoltunk és lakkoztunk már parkettát, semmi gondunk nem volt vele, szép is lett. De lakkmarót még az életben nem láttam. Ugye a teljes felületről fel kell szedni a lakkot, ott is, ahol jól néz ki? Jó hülyéket kérdezek, de álmomban nem gondoltam, hogy valaki egy parkettát sem képes normálisan lelakkozni, amikor én is meg tudom csinálni, csak most nem volt kedvem sem időm.

(#16615) FatalEror válasza KisRia (#16614) üzenetére


FatalEror
addikt

Hát valszeg,nem volt megfelelő az előkészítés. :(
Igen ha leszed akkor mindenhol le kell marni,mivel akkor nem lesz egyenletes a felület.

HardCore is my LifeStyle

(#16616) KisRia válasza FatalEror (#16615) üzenetére


KisRia
csendes tag

Szomorú vagyok, én is így gondoltam. Ezt úgysem lesz hajlandó megcsinálni. Köszönöm, hogy foglalkoztál velem.

(#16617) FatalEror válasza KisRia (#16616) üzenetére


FatalEror
addikt

Ezért próbálok mindenkit arra buzdítani,hogy ő maga próbálja megcsinálni,mivel sokszor a "szakvalaki" által végzett munka ugyan olyan mint amit magától a tapasztalatlan illető össze tud hozni,csak amit ő csinál,azért nem kell fizetni. :N

HardCore is my LifeStyle

(#16618) KisRia válasza FatalEror (#16617) üzenetére


KisRia
csendes tag

Én is igyekszem mindent magam csinálni, lehet, hogy tovább tart, de szebb lesz, mint a legtöbb "mester" munkája, mert magamnak csinálom. Most tényleg nem tudom mi tévő legyek.

(#16619) KisRia válasza FatalEror (#16617) üzenetére


KisRia
csendes tag

Lehet hogy veszek egy jó nagy szőnyeget :)

(#16620) FatalEror válasza KisRia (#16618) üzenetére


FatalEror
addikt

Gépkölcsönző nincsen felétek?

HardCore is my LifeStyle

(#16621) szabjan válasza FatalEror (#16617) üzenetére


szabjan
tag

Igen. Ez stimmel. Csak senki nem úgy áll neki, hogy biztos rossz lesz.
Az ilyen 'mesteremberekkel' az a probléma, hogy lejáratják a szakipart. Pedig abból sokan próbálnak megélni. Normális szakemberek, akik úgy csinálják másnak is mintha a maguké lenne...Tehát én azért nem feltétlenül mondanám, hogy bárki bárminek nekiálljon. Régi motoros vagyok már hidd el és láttam már nagyon elcseszett pénzt /anyagot/ amatőr munka után is. Az biztos, hogy iskoláig rugdosnám vissza az ilyen kontárokat. Pláne ha még szakmája is.
De úgy tulajdonképpen igazad van... :D Mentem már át én is asztalosba és megérte. :D

a vizesember

(#16622) KisRia válasza FatalEror (#16620) üzenetére


KisRia
csendes tag

Biztos van, de nem tudom képesek vagyunk-e szépen megcsinálni egy ilyen elcseszett valamit.

(#16623) FatalEror válasza szabjan (#16621) üzenetére


FatalEror
addikt

Hát én inkább az a tipikus "ezermester" típus,vagyis inkább mindenhez egy kicsit,de egy kertes háznál,szerintem adja is magát!Mondjuk inkább fával szeretek dolgozni,illetve különböző YT-s vidikből,illetve régi könyvekből rengeteget tanultam!Mondjuk aminek félve állnék neki az a villanyszerelés,mondjuk itt nem kapcsoló/konnektor felrakására gondoltam.

KisRia:Kb ennyi

[ Szerkesztve ]

HardCore is my LifeStyle

(#16624) mdk01 válasza KisRia (#16610) üzenetére


mdk01
addikt

Nincs nagy gond.
A probléma okát te is felvázoltad.

Alapozó és két réteg Gemini van rajta, a rétegek között nem csiszolt semmit.

Minden réteg között kell csiszolni, főleg az első után mivel ahogy rákerül az első réteg lakk, a lakk felhúzza fának a szálait majd ráköt ezáltal lesz egy dúrvább (ahogy írtad szőrös felület) felület és ilyenkor nem elég hogy a szálakat is felhúzza a csiszolásból ott maradt apró fapor is belekerül a lakkba ami szintén a "szőrös" érzést kelti. Ezt meg kell csiszolni teljesen simára ez az egyik legfontosabb művelet.
Azért érdemes az első illetve második rétegként alapozó lakkot használni mivel az alapozó lakk puha és könnyű csiszolni és a töltőképessége is magasabb mint a fedőlakknak. A második réteg már sokkal simább lesz azt igazából a töltőképessége miatt szokták alkalmazni ha vki zárt pólusú(teljesen sima) parkettát szeretne,de igazából ha szükséges ezt akár többször is ellehet végezni addig amíg tök sima nem lesz a parketta.
A köztes rétegeknél érdemes csiszolni bár már minimálisan kell mert már szinte semmi por nem lesz illetve a fa szálát már az első 1-2réteg után nem tudja felhúzni mivel rajta van a lakk.
Ha megvan a tök sima és feltöltött felület akkor mehet rá a fedő, kemény, kopásálló réteg amit sokkal nehezebb csiszolni ezért nem is szoktak,csak esetleg néhány ponton ahol még az előző csiszolásból maradt egy kis finom por, vagy az esetlegesen beleszállt bogarakat kell így eltüntetni.
Polírozni nem szokták a parkettát és nincs is rá szükség ha rendesen van megcsinálva.

Neked most annyit kellene tenni hogy megcsiszolni az egész felületet majd tökéletesen portalanítani és felvinni rá egy új réteget.
Gondolom a kemény fedőréteg van már rajta amit szívás csiszolni, de nem kell hozzá a nagy gép illetve nem kell semmit sem marni. Kölcsönözzetek egy csiszológépet lehetőleg excentereset vmi normálisabb márkából(dewalt, kék bosch, makita, festool) és pár darab 120-180-as papírt és hajrá. Egy nap alatt meglehet simán csiszolni és újrakenni az egészet.

(#16625) mdk01 válasza FatalEror (#16611) üzenetére


mdk01
addikt

Légy szíves ha nem értesz hozzá ne ajánljál hülyeséget mert a félrevezetés nem tanács, mindinkább károkozás.
Ha vmihez nem értek én sem szólok bele. Esetleg ha nagyon nem jön segítő válasz akkor vmit javaslok de akkor is hozzá teszem, hogy nem értek hozzá.
Más pénzével, idejével nem szép dolog játszani.

[ Szerkesztve ]

(#16626) FatalEror válasza mdk01 (#16625) üzenetére


FatalEror
addikt

Annyira hülye nem vagyok,csak szólok,lakkoztam parkettát,és én nem csiszoltam fel a rétegek között,hanem rámenetem 40-esel utána 80-asal utána jött a 120 és végén a 200.A legvégén pedig jött egy porszívózás,majd tiszta lószőrös partvis és újra porszívó,végén egy réteg lakk,nem kapta fel a fa "szálát" tökéletes tükörsima felületet kaptam.Lakkoztam asztalt is,azt sem csiszoltam a rétegek között,rezgőcsiszolóval történt az utolsó csiszolás,portalanítás és kész,és mai napig szép felülete.

HardCore is my LifeStyle

(#16627) mdk01 válasza FatalEror (#16626) üzenetére


mdk01
addikt

Parkettát nem kell 200-assal, minek?
A szálát meg felhúzza akkor is, mondhatsz akármit, csak a mérték nem mindegy, mivel minél finomabbal van megcsiszolva annél kevésbé veszed észre mert annál apróbb szálakat fog felhúzni.
Lényeg ami lényeg nem kell marni semmit, csak meg kell csiszolni és újra kenni.

[ Szerkesztve ]

(#16628) FatalEror válasza mdk01 (#16627) üzenetére


FatalEror
addikt

Minél jobb a felület annál szebb lesz a végeredmény,de akkor az lényege,hogy nem húzza fel annyira a szálakat,de akkor ez elég is ahhoz,hogy szép legyen végeredmény,amúgy pedig nem nagy munka megcsiszolni,illetve ha festem a fát akkor ha csak 80-ig megyek,és arra rámegyek már a végeleges fedőréteggel,akkor lesz hányadék szinten a végeredmény,szóval több szekrényt is csináltam itthonra fenyőből,és mindig rá megyek 200-ig géppel,mert nincsen kedvem szórakozni a festék eltávolításával,tudom,hogy csak meg kell csiszolni,próbálkoztam azzal is nem egyszer,nekem állandóan foltos lett a végén,egyszerűbb volt legyalulni az egészet.

[ Szerkesztve ]

HardCore is my LifeStyle

(#16629) szilchi


szilchi
őstag

Üdv.Tegnap a boltban még értekeztem egy utolsót pár ott lévő vízvezeték szerelővel és ez lett a végeredmény.Kicsit eltér az eredeti tervtől.Még csak oda vannak téve egymáshoz,nincsenek összenyomva meg a lejtést sem néztem.

A WC ott marad ahol volt,a bal felső sarokba.Csak valahogy le kell szednem a régi T-elosztót meg a csövet,amin a régi WC volt.A mosdó meg abba a kis beugróba megy a kép jobb szélén.A zuhany az elkerített részben lesz,tervem szerint 1-2 cm-re mélyebben lesz,mint a fürdő többi része.De ezt majd a kőművessel beszélem meg,aki jön betonozni.Ha találok valakit persze :U .Meg még egy kérdés :). Adtak a csövek mellé egy marék tömítőgyűrűt.Azok hova mennek?A tokos részben van már egy.Meg vettem annyi méteres csövet,hogy nem kell,elvileg,toldani melegítéssel.

[ Szerkesztve ]

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#16630) Ton-ton válasza szilchi (#16629) üzenetére


Ton-ton
tag

Így elsőr ránézésre jónak tűnik (csak a WC T darabját ne felejtsd el megfordítani).
Azért nyomták a kezedbe a gyűrűket, mert legtöbb esetben nincs benne. Ha arra jársz nyomd a kezükbe (úgysincs szükséged rá).
Ha az eredeti cső jó, akkor ne vedd le.

http://qtp.hu

(#16631) szabjan válasza szilchi (#16629) üzenetére


szabjan
tag

Na! Megy ez neked.
Jöhetsz velem nyomni a melót.. :D
Esetleg ennyi változás ráférne. ;)
[link]
Egyre kérnélek. Több "vízszerelő" szokta javasolni, hogy nyomj vinilfix-et a gumis kötéseknek is. Még véletlenül se tedd. :D
Öngól. ;)

[ Szerkesztve ]

a vizesember

(#16632) szilchi


szilchi
őstag

Köszi mindkettőtöknek :) .A T idomot már meg is fordítottam,mert fényképezés után már feltűnt,hogy ez valahogy nincs jó helyzetben.A módosítást megcsinálom :K .A csatlakozások meg
csak szilikonzsírt kapnak,mást nem :N .Vettem azt is.Remélem a régi T idom nem azért szorul mert ott is nyomtak rá valamilyen ragasztót.De megnézem,milyen állapotban van aztán ha jó még akkor marad a helyén.A boltba még úgyis megyek majd csaptelepért,mosdóért,stb,akkor majd visszaviszem a gumigyűrűket.

[ Szerkesztve ]

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#16633) szabjan válasza szilchi (#16632) üzenetére


szabjan
tag

A régi T-t valóban hagyd a helyén ha nem törött vagy más hibája nincs. A gumigyűrűt azonban mindenképp cseréld ki benne. Elforgatni nagyon nehéz, ha régi tok van rajta, akkor is. Ha ragasztva van a T alja akkor pedig vigyázz nehogy lentről húzd ki, mert akkor áshatsz a fürdőben. :D A szilikonzsír a legjobb, majd meglátod. Akár napok múlva is tudod forgatni az idomokat. ;) Persze minek. :D

[ Szerkesztve ]

a vizesember

(#16634) KisRia válasza mdk01 (#16624) üzenetére


KisRia
csendes tag

Köszönöm a tanácsodat parketta ügyben!
Mivel a tied látszott könnyebb feladatnak, ma meg is csináltuk. Ha nem is lett abszolút tökéletes az eredmény, fényévekkel jobb, mint ahogy tegnap nézett ki.
Amikor itthon csináltuk magunk a parkettát, akkor sem csiszoltunk a rétegek között, mégis nagyon szép lett. Legalább tanultam valamit, legközelebb úgy csináljuk, ahogy leírtad.
Tényleg nem volt akkora a baj, mint ahogy megijedtem, mégegyszer köszi!

(#16635) DeFranco


DeFranco
nagyúr

keresőszó: redőny, heveder, redőnyzsinór

Nos, ma végre neki tudtam állni a redőnyzsinór cseréjének. Először is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tanácsokat, aki segített. A zsinórt végül is a Refalux nevű helyen vettem meg, ezt csak azért írom, mert tömegközlekedéssel megközelíthető helyen máshol nem találtam, itt viszont tartanak rendes szabvány szürke redőnyzsinórt, jó lesz még későbbre.

Vettem végül 20 métert, jó lesz az még később, jó minőségűnek tűnik. A csere egyszerűbb volt, mint amire számítottam, a szúnyoghálót kiszedtem, ahogy beszéltük (az alsó merev véget fordítottam el az ablak síkjában 45 fokkal, és így kijött a helyéről).

Az egész kb. két órát vett igénybe, tényleg nem volt nagy ügy.

A legnehezebb a zsinór cseréje volt az automatában, ott volt para, hogy szét ne ugorjon, mert nem tudom, hogy raktam volna össze.

Végül kész lett, most jóság van. Köszönöm még egyszer mindenkinek.

(azért voltam ilyen részletes, hogy később ha valakinek hasonló gondja akad, álljon itt egy pár tanács)

[ Szerkesztve ]

(#16636) Integra válasza DeFranco (#16635) üzenetére


Integra
titán

ajtók kész, rendben vannak?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#16637) DeFranco válasza Integra (#16636) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nope... logisztikai okokból az ajtók még nem lettek megcsinálva. A tokok igen.

(#16638) Integra válasza DeFranco (#16637) üzenetére


Integra
titán

kész lesz az is :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#16639) szilchi


szilchi
őstag

Hi.Ma összeraktam a szennyvíz és ötrétegű vízcsöveket.Még nincs kész,mert hiányzik pár kulcsos idom.Meg amíg nem volt meg a nyomáspróba,nem is temetem be őket.

A nyomáspróbával kapcsolatban,a hideg víz bekötése egyértelmű.De a meleg víz nem.Még nincs új bojler,ha holnap meg is rendelem akkor is 1 hét mire megjön.De mivel még áram nincs,így beköttetni se tudom.Gondoltam,hogy arra az ágra is hideg vizet kötök.Ha esetleg van valami észrevétel az összeszereléssel kapcsolatban,csak ki vele! :K

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#16640) mdk01 válasza szilchi (#16639) üzenetére


mdk01
addikt

Azt hittem tükröt raktál az ajtóba:DDD

(#16641) szilchi válasza mdk01 (#16640) üzenetére


szilchi
őstag

:DD ..Nem-nem,ott találkozik a konyha és a fürdő.Az majd be lesz falazva Ytong falazóelemmel.

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#16642) #47053824 válasza szilchi (#16639) üzenetére


#47053824
törölt tag

Miert hasznalsz a vizrendszerhez annyi konyokot? Mit csinalsz ha evek multan a padloban majd elenged az egyik kotes? Felvesed a padlot?

Direktbe kell vinni egy osztorol minden kiallashoz kotes, toldas nelkul, az a tuti.

(#16643) csemberlen válasza szilchi (#16639) üzenetére


csemberlen
őstag

Ugye nem gondolod komolyan, hogy kulcsos idomokat lebetonozol???
Ez az idom CSAK külső szerelésre ajánlott.

19mp-el beelőztek

[ Szerkesztve ]

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#16644) szilchi


szilchi
őstag

Akkor találok ki valami B-tervet ennek is.

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#16645) szilchi válasza szilchi (#16644) üzenetére


szilchi
őstag

Hmm..mivel nem voltak olcsók a cuccok,szvsz a következő lesz: Csak a szennyvíz csövek lesznek lebetonozva.A fal be lesz pucolva,csempézve.Majd padlószinten külsőleg el lesznek vezetve a csövek,körbe a fürdőben.Itt is lesz sok könyék meg elosztó,de már nem fog számítani,ha valahol elengedi.Mert kívül lesznek a csövek,így gyorsan javítható lesz.Meg esetleg valamivel körbe letakarom.Vagy a csempe/járólap színére festem. :K

[ Szerkesztve ]

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#16646) csemberlen válasza szilchi (#16645) üzenetére


csemberlen
őstag

lehet csak az én figyelmemet kerülte el, de mért nem kérdeztél előre a kulcsos idomokkal kapcsolatban??

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#16647) szilchi válasza csemberlen (#16646) üzenetére


szilchi
őstag

Olyan egy hónappal ezelőtt boncolgattam itt ezt a témát,akkor ajánlották,hogy inkább presszes legyen mert az gyorsabb és biztosabb,mint a kulcsos.Csak ugye ahhoz kellett volna gép is.Így döntöttem a kulcsos megoldás mellett.Akkoriban is gondolkoztam egy külső megoldáson,de aztán mégis az lett,hogy be lesz betonozva/falazva.Kulcsossal sem olyan macerás,bár ugye nem tudni meddig bírják.Azóta néztem pár képet külső cső elvezetésre és azt is meg lehet csinálni igényesre.Csak majd azt kell kiderítenem,hogy hogyan tudnám lehetőleg egyenesre visszahajlítani a feltekert ötrétegű csövet :)

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#16648) szilchi válasza szilchi (#16647) üzenetére


szilchi
őstag

Meg gondoltam arra,hogy bent is beiktatok egy elzáró csapot a vízvezetékre.Ha valami gebasz lenne a fürdőben/konyhában akkor ne kelljen kirohannom az aknához,hanem bent is el tudjam zárni a vizet.Oda milyen csap lenne jó?

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#16649) FatalEror válasza szilchi (#16648) üzenetére


FatalEror
addikt

Sima gömbcsap.(szerintem)

HardCore is my LifeStyle

(#16650) szabjan válasza szilchi (#16648) üzenetére


szabjan
tag

Jajj Szilchi. Most lelomboztál nagyon. :((
Ezt nem mondod komolyan. Én nem is gondoltam arra, hogy a padlóban viszed a csöveket.
Én egy ilyen fürdőben simán átvittem volna falban is. De ha már padló: jól írták, a kulcsos idom kizárólag falon kívül való. Meleg vízen meg pláne. Ha nem sajnálod, hogy bebukod a kulcsos idomokat én javasolnék valami roppantóst. Bármelyik rendszer jobb mint ez. A normálisabb üzletek napi 1-2 ezer bérlet ellenében adják a gépet vagy kart is hozzá. A roppantás kb egy 9 éves szintje. :) A falban lévő kulcsosokat ha akarod meghagyhatod. Esetleg a csövet veszed újra és a falban viszed el a mostani idomokkal. Még az is jobb mint a betonban. Ezt a 'falon kívül majd' dolgot meg ha nem haragszol inkább el sem képzelem.. :D Osztónak vizen semmi értelme, igaz az a legbiztonságosabb. De az osztó-gyüjtő elhelyezése felesleges probléma forrása lehet.

- A főelzárónak golyós csempeszelepet kérjél. Ha van keress olyat aminek rendes gombja van. Normálisabban néz kis és jobban kezelhető. Ott lesz meneted amit tömítened kell. Ha nem megy szólj.
Ja most nézem. Ha a szekrényben lesz kívül, akkor a sima golyóscsap valóban jó.

[ Szerkesztve ]

a vizesember

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.