Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47928) ArthurShelby válasza Intel fan11 (#47922) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Látszik, hogy nem értesz hozzá, de azért kicsit kötözködsz.

Először is, tegyük tisztába a fogalmakat.

Ap (access point) mód: ezt a fő routerra csatlakoztatod vezetékesen és ez tovább osztja a netet vezetéken, és wifin (létre hoz egy másik wifi hálózatot). (szóval elviszed a vezetéket olyan helyre, ahol már nincs wifi jel, és ott létre hozol egy újabb wifi-t).

Repeater mód (jelismétlő mód): olyan ap, ami wifin kapja az internetet és wifin is szórja tovább (illetve valamelyiknél vezetéken is lehet). Mivel a netet wifin kapja, és wifin adja tovább így feleződik a sebesség (mivel csak egy rádiós egység van benne). Ezt olyan helyre kell helyezni, ahol a fő router wifi-jének még jó a jelerőssége (a repeater is jól kapja a jelet, amit aztán tovább szór).

Kliens mód: a netet wifin kapja, és vezetéken adja tovább. Előnye a repeater-rel szemben, hogy nem felezi a sebességet, hátránya hogy nem szórja tovább a wifi-jelet.

A wps gomb arra van, hogy a hálózathoz könnyebb legyen csatlakoznod (ne kelljen manuálisan beírni a wifi jelszót). Egyébként meg sokan kikapcsolják a routerben ezt a funkciót, mert biztonságilag nem javasolt.("a manuális konfiguráció az ajánlott")

A wa850re egy repeater (illetve tud ap módot is, ezért van rajta az ethernet csatlakozó) (az, hogy a repeater módban működik-e az ethernet csatlakozó kérdéses).
Viszont az ilyen falba dughatós repeaterek általában nem ajánlottak a topikban, mert a konnektor általában közel van a födémhez (ami árnyékol), illetve a falban lévő vezetékek is árnyékolnak kicsit. A külső antennás verzióik már egy fokkal jobbak.
Általában egy normális routert ajánlott venni (ami gyári fw, vagy cfw-vel több módot tud).
Ezért kaptad ezt az ajánlást:
"Ahhoz, hogy az eszköz wifi-re tudjon kapcsolódni és ezt a LAN felé megosztani, kliens módot kell ismernie amit a 850RE nem tud.
Ami tudja gyári firmware-rel az a TP-Link TL-WA801ND, CFW-vel Asus N12 D1 és a TP-Link 841ND is használható lenne."

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.