Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48551) mezis válasza Peczek (#48550) üzenetére


mezis
nagyúr

Emeletre nem megy fel a koax ?

mezis

(#48552) Peczek válasza mezis (#48551) üzenetére


Peczek
aktív tag

Nem, illetve a két szint külön lakás.

(#48553) Gubek-Einste válasza Peczek (#48552) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Milyen típusú a lenti router és milyen net sebességet kellene átvinni?

Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#48554) leslie23


leslie23
tag

sziasztok!

remélem jó helyre írok... szóval elég furcsa hibába futottam bele... adott egy UPC-s WLAN, nagyjából egy éve lett a net bekötve ide.
már korábban is voltak gondok a régi (androidos) tabletemen a Microsoftos appokkal, hetek óta nem tudtam velük bejelentkezni, de a tablet számlájára írtam a dolgot és mivel keveset használtam, heti 1-2-szer vettem csak kézbe, nem foglalkoztam a dologgal. viszont a napokban vettem új telefont (szintén androidos, eddig windowsos volt), és ugyanezt csinálja. semmilyen microsoft-accountot igénylő alkalmazásba nem tudok róla belépni, outlook.com, onedrive, skype még csak böngészőből sem megy, pontosabban nem tudok bejelentkezni. először az MS-re gyanakodtam, viszont más hálózaton és mobilneten minden megy tökéletesen, PC-n pedig szintúgy nincs gond, a szóban forgó hálózaton sem.

eléggé tanácstalan vagyok, router restore nem segített. :(
valakinek van ötlete? :Y

[ Szerkesztve ]

(#48555) Gubek-Einste válasza leslie23 (#48554) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ha UPC-s HGW a router akkor nézd meg, hogy nincs-e IPv6-os módban mert az okozhat ilyen gondokat.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#48556) leslie23 válasza Gubek-Einste (#48555) üzenetére


leslie23
tag

köszönöm, valóban ez okozta a problémát, IPv4-re váltva most úgy fest, minden rendben! :R

(#48557) mulli86 válasza And (#48527) üzenetére


mulli86
tag

Szia! Köszönöm az építő jellegű választ! Bocsi hogy csak most válaszolok, de nem volt már erőm leülni a géphez. A kérdésedre a válasz: Nincs kábeles kapcsolat a két router között, ha meg tudnám oldani, már bekábeleztem volna a pc-t és laptopot is és nem szívnék a routerekkel, meg a wifivel :)
Lehet ránézek erre a treshold dologra,m ert a csatornán meg a két wifi wds SSID szinkronizálásán kívül semmi mást nem állítottam, be. Szóval ez lehet még egy opció

Esetleg ha valaki olvassa a kérésemet, erről a kábeles AP módról írnátok pár szót, hogyan működik. Mert ha jól értelmezem, akkor ez is olyan mint a repeater mód, csak kábelen keresztül klónozza a wifi jelét?

[ Szerkesztve ]

Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

(#48558) Gubek-Einste válasza mulli86 (#48557) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A kábeles AP mód esetén a másodlagos eszközben nincsen DHCP és NAT, vannak olyan eszközök amelyek gyári firmware-rel képesek dedikált AP módra, vannak a melyek csak CFW használatával de minden eszköznél használható ez a megoldás (dedikált AP mód esetén felesleges).
Nincsen automatikus wifi beállítás, teljesen különálló eszköz lesz a másodlagos így teljesen eltérő is lehet a wifi beállítás mint amilyen az elsődlegesen van, a csatornát mindenképpen másra kell állítani.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#48559) mulli86 válasza Gubek-Einste (#48558) üzenetére


mulli86
tag

Hmm. Ez azért érdekes, mert gyakorlatilag ugyanezt kell csinálni a wifi-s repeater módban, csak ott még előtte klónozza a SSID és MAC címet és nem kábellel köti össze.
Én e szerint csináltam: LINK
Akkor jól látom, hogy én is mindent jól csináltam és mindennek jól kéne menni, mégis jelentkezik ez a delay a kommunikáció során?

Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

(#48560) bollokcs80 válasza mulli86 (#48559) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Sziasztok!

Milyen "n-es" routert/AP-t javasolnátok ahhoz, hogy egy kb 100 m2-es lakásban egy 100 Mbit-es Telekom netet lehessen szórni a lehető legjobb sebességgel? A T. által adott router kb. 40-50 Mbit-et tud maximum.

Például ez?

Két számítógépet és három okostelefont kellene kiszolgálni.

[ Szerkesztve ]

B.Cs.

(#48561) And válasza mulli86 (#48559) üzenetére


And
veterán

"Ez azért érdekes, mert gyakorlatilag ugyanezt kell csinálni a wifi-s repeater módban, csak ott még előtte klónozza a SSID és MAC címet és nem kábellel köti össze."
Ettől függetlenül eléggé alapvető eltérések vannak a két megoldás működésében:
- WDS wifi-hálózat: ez annyit tesz, hogy a résztvevő routerek (a számuk kettőnél több is lehet) logikailag egyetlen nagy hálózatot alkotnak, kommunikálnak wifi-n, tehát tudnak egymás jelenlétéről, ugyanazon a csatornán működnek. A felcsatlakozó kliensnek lényegében mindegy, hogy fizikailag épp melyik WDS-AP-re csatlakozik, ugyanazok a beállítások érvényesülnek. Esetenként a WDS-AP-k közötti szakadásmentes váltást is biztosítani tudja a hálózat, vagyis tényleg úgy funkcionál, mintha egyetlen nagy lefedettségű AP-d lenne. Az egyetlen hátrány a jelismétlésből adódik, ha épp nem az első (a netet megosztó) routerre kapcsolódsz, az wifi-link átvitele csökkenni fog, mint mindenféle repeater használatakor.
- A fő routertől kábelen vezetett távoli AP-k: ezek mindegyike egyedi / különálló wifi-hálózatot hoz létre akkor is, ha ugyanazt az SSID-t és wifi-kulcsot állítod be rajtuk. Ebből következik, hogy wifi-n 'nem tudnak' egymás létezéséről, képesek zavarni a másik forgalmát, ezért is kell eltérő, jó távoli csatornákra állítva elszeparálni azokat. Végülis a lefedettségben ugyanazt tudják nyújtani, mint a WDS-be kapcsolt routerek / AP-k, de a háló nem egységes mivolta okán egy barangoló kliens kénytelen az egyik AP-ről le, a másikra felkapcsolódni, ami szakadással jár. Ellenben a jelismétlésből fakadó linksebesség-csökkenés itt nem játszik, hiszen az wifi-adatcsomagok csak a kliens és az aktuális AP között haladnak, azután már végig kábeles a kapcsolat az internet felé.

(#48562) vadasz70


vadasz70
aktív tag

Nos akkor tudja valaki hogy jó nekem az antenna amit linkeltem távolság növelésre vagy nem, vagy nézzek másikat?

(#48563) Gubek-Einste válasza vadasz70 (#48562) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Pontosan melyikre is gondolsz?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#48564) zoltanz válasza bollokcs80 (#48560) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Nézd meg milyen Wifi hálózatok vannak a közelben,pl inSSIDer.
A router beállításokban nem lehet-e 20 MHz-re, rakni? Sokszor jobb mint a 40, főleg ha sok Wifi jel van a közelben, (társasház).

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#48565) bollokcs80 válasza zoltanz (#48564) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Nem sok van a környéken, családi házban élek vidéken. A 20 Mhz-et azért kipróbálom.

B.Cs.

(#48566) bollokcs80 válasza bollokcs80 (#48565) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Valami picit javított, így inkább az 50Mbit-hez van közel mint a 40-hez.

A jelerősség ilyen (két épület van lefedve három eszközzel):

B.Cs.

(#48567) Ferenc.


Ferenc.
tag

Sziasztok!

Akinek van tapasztalata tp link cpe210 eszközzel, tudja valaki miért van az, hogy van 2 ilyen cpe210 hadba állítva AP és Client módba, kb 300 méterre egymástól, működik is a rendszer szépen, de néha, pl tegnapi napon, kétszer is leváltak egymásról. Beléptem az AP eszközbe s a statusnál írta hogy "Connected stations: 0" , pedig hetek óta rá volt csatlakozva 1 azaza a másik cpe210 , demost nem volt rácsatlakozva a client, s ez egészen addig így is marad, amíg újra nem indítom az AP -t, ekkor egyből helyrejön a kapcsolat, s megy. Clientet hiába indítottam újra az nem oldotta meg, tehát az AP-nál lehet valami. De tegnap ezt kétszer is megcsinálta, s el kellett mennem újraindítani az AP eszközt, hogy menjen újra a net a client oldalon.

Tudja valaki ez mitől lehet? Legújabb firmware van fent pár hete, 20Mhz -en megy a kapcsolat, azon a csatornán ami a legkevésbé foglalt, megy is a net 40-50 megával.., jók a paraméterek, de nem értem miért csatlakozik le, tegnap kétszer is, miközben eddig hetekig ment a kapcsolat folyamatosan. Köszönöm.

(#48568) Gubek-Einste válasza Ferenc. (#48567) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Az AP oldalon áramszünet, router/net újraindulás nem volt? Esetleg más hiba?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#48569) Kalwa


Kalwa
tag

Sziasztok! A szolgáltatótól kapott Technicolor TC7200 wifis modemet szeretném kukázni, és helyette venni egy megbízhatóbb eszközt. Betonfödémes családi ház, a modem az emeleten van, tehát repeater közbeiktatása is szükséges lenne, hogy rendesen elérhető legyen a földszinten a hálózat. Van erre egy megbízható, jól bevált és márkásabb eszköz? Köszönöm előre is!

Szerk.: látom pár hozzászólással fentebb Gubek-Einste nem javasolja a repeatert, az ajánlott ASUS RT-N12 kb. abban az árban van, mint egy konnektoros hatótávkiterjesztő, szóval ez a kérdés elvileg meg is van válaszolva.

[ Szerkesztve ]

(#48570) And válasza Ferenc. (#48567) üzenetére


And
veterán

Úgy vettem észre, hogy az egy nagyon gyakori betegség a 7/24-ben üzemeltetett, (nem csak az) olcsó / soho-kategóriás hálózati eszközöknél, hogy hosszabb-rövidebb idő után egyszerűen nem működnek normálisan, nem lesznek elérhetők, furcsa dolgokat művelnek. Ennek elég sok oka lehet a firmware kiforratlanságától vagy bug-jaitól kezdve a forgalom okozta terhelésen és a másodlagos villámhatáson át táp- vagy egyéb alkatrészhibáig, de új eszközök esetén az utóbbi tényezők nem jönnek szóba. Ilyenkor az alap hiba ok megszüntetése érdekében - mondjuk a firmware rendszeres frissítésén túl - nem sokat tehetsz, de talán van rá mód, hogy a hatását megkerüld. A CPE210 például más, hasonló kategóriájú eszközhöz hasonlóan lehetőséget ad a kapcsolat figyelésén alapuló reboot-ra. Ezt a Management oldalon a Ping Watchdog menüben lehet engedélyezni és beállítani, célszerűen az AP, de akár a kliens oldalán is. Megadhatod a távoli IP-t (a kliensét), az intervallumot, a hibaszámlálót, és ha az AP kezdeményezte ping-re adott számú próbálkozás után sincs válasz, az eszköz újraindítja magát. Ez így szépen hangzik, de a hiba eredetétől függően előfordulhat az is, hogy egyszer csak ezt a watchdog-ot biztosító programfolyamat is leáll. Olyan opciót sajnos nem látni benne, hogy adott időpontban (pl. naponta 1x, hajnalban) lenne lehetőség újraindítani az eszközt, pedig az lehet, hogy többet segítene. Meg kell próbálni azt, ami van, hátha beválik. Az én kültéri (Ubiquiti) eszközeim szerencsére nem szenvednek ilyesmitől (vagy túl gyakoriak rendszeres firmware-frissítések, nincs idejük meghülyülni ;]), és ezt több más típussal / gyártóval szerzett tapasztalat után igencsak tudom értékelni.

(#48571) tgulyas


tgulyas
senior tag

üdv, tudnátok tanácsot adni, mitöl van az hogy egy wifi switch ami 300mbps de letöltése 5-10 MB feltöltés meg 60-70 mb . Egy asztali gépbe van dugva a kábeles nett 100 MB .

ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING Intel Core i9-9900K VGA 2060 Super 2x G Skill RipjawsV F4-3200C16-8GVKB win 10 pro

(#48572) Ferenc. válasza And (#48570) üzenetére


Ferenc.
tag

Köszi!

Óriásit segítettél, nagyon jó ez a "ping watch dog" lehetőség! Be is állítom.
Igaz az okot nem szüntetni meg, de ez már így elég nekem, hogyha amikor leválnak egymásról, akkor a ping hiánya miatt újraindítja magát az AP, mert ahogy újraindul egyből létrejön a kapcsolat és megy szépen, ameddig megy s ha megint leválnak majd akkor ismét reboot, remek. Ez nagyon jó, mert nem nekem kell manuálisan újraindítani ha leválnának egymásról, hanem automatikus! Köszi még egyszer!

(#48573) tgulyas


tgulyas
senior tag

ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING Intel Core i9-9900K VGA 2060 Super 2x G Skill RipjawsV F4-3200C16-8GVKB win 10 pro

(#48574) jocek13


jocek13
tag

Sziasztok
Segítség kéne de nagyon egyszerű módon leírva
Adott egy digis ZTE F668 jelű kütyü telefon tv wifi kombó
a kérdés a következő van két kölyköm akiket este lekattintanék a netről de most ez nem olyan egyszerű mert régebben a wifi routeren volt egy időkapcsoló ami 22:00 kor kikapcsolt :-)
na most ha ezt alkalmaznám akkor se tv se telefon nem működne
arra gondoltam hogy a régi linksys WRT54GC routert valahogy be lehetne csatolni a zte be hogy külön jel ként üzemeljen?? tehát más jelszóval és ha kell akkor azt lekapcsolnám mint egy vendég adot a ZTE viszont továbbra is működne

Lehet hogy zavaros de nem tudom másképp leirni

Előre is köszönöm a segítséget
Nem vagyok számítógépguru ezért kérlek viszonylag közérthető nyelven közöljétek ha van megoldás :R

(#48575) Ferenc. válasza jocek13 (#48574) üzenetére


Ferenc.
tag

Persze, hogy lehet, a digis ZTE eszköz első 3 lan portjának valamelyikébe csatlakoztatsz egy routert akkor az külön wifi jelként fog dolgozni, olyan jelszóval amit te akarsz. Ebbe bedughatod ezt az időkapcsolót is és akkor 22 óra után nem lesz wifi jel azon a routeren mert nem lesz áram alatt.
De a digis router működik szépen tovább, azon pedig a wifit kitudod kapcsolni, vagy annak olyan jelszót adni a wifijének amit a gyerekek nem tudnak, s akkor végülis a digis zte minden funkciója működik mindig, a rácsatlakoztatott külön router pedig 22 órakor áramtalanítódik ami a gyerekeké és kész.

[ Szerkesztve ]

(#48576) Gubek-Einste válasza Kalwa (#48569) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A szolgáltatói eszközt nem tudod lecserélni mert nem lehet saját eszköz használni. Amit tenni tudsz az az, hogy utána kötsz egy saját router-t, ezt többféle módon tudod megtenni.
Melyik szolgáltatónál vagy?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#48577) Gubek-Einste válasza tgulyas (#48571) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
Milyen router-rel van használva?
Milyen kliens eszközzel/adapterrel használod?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#48578) tgulyas válasza Gubek-Einste (#48577) üzenetére


tgulyas
senior tag

kb 3 fal tégla , ugyan azon a helyen ugyan azzal a wifi vel a lap top letölt 60 MB és felfele is megy 60 MB .

ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING Intel Core i9-9900K VGA 2060 Super 2x G Skill RipjawsV F4-3200C16-8GVKB win 10 pro

(#48579) Gubek-Einste válasza tgulyas (#48578) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Router és kliens eszköz?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#48580) tgulyas válasza Gubek-Einste (#48577) üzenetére


tgulyas
senior tag

itt kel esetleg állítani valamit, alaplap Asus A8n- Sli premium

ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING Intel Core i9-9900K VGA 2060 Super 2x G Skill RipjawsV F4-3200C16-8GVKB win 10 pro

(#48581) tgulyas válasza Gubek-Einste (#48579) üzenetére


tgulyas
senior tag

wifi swich ruter w823N

ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING Intel Core i9-9900K VGA 2060 Super 2x G Skill RipjawsV F4-3200C16-8GVKB win 10 pro

(#48582) Gubek-Einste válasza tgulyas (#48581) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Az ilyen apró méretű antennával rendelkező adapterektől nem érdemes semmit sem várni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#48583) mulli86 válasza And (#48561) üzenetére


mulli86
tag

Köszi szépen a részletes magyarázatot! Most kíváncsi is lettem, vajon miket látnak az eszközök, ezért leszedek majd egy wifi analyzert és megnézem mit látok. Elvileg egy nagy hálózatot kell majd látnom és nem külön pontokat, ha külön van valami, akkor valami nem jó a beállításokban, bár akkor nem is lenne szabad működnie..

Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

(#48584) tgulyas válasza Gubek-Einste (#48582) üzenetére


tgulyas
senior tag

a helyzet hogy eddig is ez volt de gond nélkül ment 30-40 MB most a 10MB alig éri el és az a furcsa hogy felfele meg megy 80 MB . főruter egy TL-WR1043ND

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING Intel Core i9-9900K VGA 2060 Super 2x G Skill RipjawsV F4-3200C16-8GVKB win 10 pro

(#48585) Gubek-Einste válasza tgulyas (#48584) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Milyen a wifi helyzet?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#48586) Kalwa válasza Gubek-Einste (#48576) üzenetére


Kalwa
tag

Remek, ezt nem tudtam. PR-Telecomnál vagyunk, a net 120-as. Akkor kell venni egy routert, a modemen letiltani a wifi opciót, a frissen vásárolt routert pedig rá kell kötni, beállítások, földszintre mehet az RT-N12-es router jelerősítőnek... :D

(#48587) mulli86 válasza mulli86 (#48583) üzenetére


mulli86
tag

Hát érdekes lett az eredmény vagy nem? Én úgy látom külön wifi hálózatot lát FBI_VAN néven. Vagy így jelzi a repeater routereket?



Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

(#48588) tgulyas válasza Gubek-Einste (#48585) üzenetére


tgulyas
senior tag

ezt hogy érted ?

ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING Intel Core i9-9900K VGA 2060 Super 2x G Skill RipjawsV F4-3200C16-8GVKB win 10 pro

(#48589) Gubek-Einste válasza Kalwa (#48586) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Kérdezd meg a szolgáltatótól, hogy lehetséges-e bridged/modem módba rakni az eszközt mert akkor teljes értékűen használhatod a saját router-edet.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#48590) Gubek-Einste válasza tgulyas (#48588) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Az előtted lévő hozzászólásban látottak kellenének.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#48591) tgulyas válasza Gubek-Einste (#48590) üzenetére


tgulyas
senior tag

A GT az enyém

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING Intel Core i9-9900K VGA 2060 Super 2x G Skill RipjawsV F4-3200C16-8GVKB win 10 pro

(#48592) mulli86 válasza Gubek-Einste (#48590) üzenetére


mulli86
tag

Akkor ezek szerint nálam teljesen jól működik a bridge mód és érthetetlen miért érezhető gondolkodás az oldalak betöltése/internet használat közben?

Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

(#48593) Peczek válasza Gubek-Einste (#48553) üzenetére


Peczek
aktív tag

Köszi a segítséget. Egy Tp Link TL-WR940N a meglévő router, aminek a jelét kell erősíteni. A sebesség nem kritikus, mert alapesetben nappaliban közvetlen használjuk, átjátszó nélkül. A lanyom szobájába, kell hogy net legyen, ahhoz kell az átjátszó. A kábeles kapcsolat nem jatszik, mert ahhoz át kellene furni a födemet. A galériára raknám fel, ott legalább nincsenek bútorok. Az világos, hogy egy antennás eszköz jobb, mint ezek a beépített antennás cuccok. Azért egy ilyet valasztanék egy router helyett, mert talán könnyebb instalalni. Nem vagyok egy nagy számítógépes guru. Egy ilyen Asus N12 D1 pl. tudna wifi / wifi repeater funkciót , utp kapcsolat nélkül?

(#48594) Gubek-Einste válasza tgulyas (#48591) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Tedd át a 11-esre.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#48595) Gubek-Einste válasza Peczek (#48593) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Kb minden eszköz ugyan olyan könnyű/bonyolult beállítani.
Az Asus N12 D1 tud gyári firmware-rel repeater módot így használható arra amire szeretnéd.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#48596) Peczek válasza Gubek-Einste (#48595) üzenetére


Peczek
aktív tag

Köszi, lehet, hogy ez az ASUS lesz a befutó.

(#48597) tgulyas válasza Gubek-Einste (#48594) üzenetére


tgulyas
senior tag

hol kel ezt át tenni 11 re ?

ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING Intel Core i9-9900K VGA 2060 Super 2x G Skill RipjawsV F4-3200C16-8GVKB win 10 pro

(#48598) zorzy4


zorzy4
őstag

Sziasztok! Tp link tn e821n wifi usb wifi vevőt, hogy lehet beállítani adónak, hogy a vezetékkel netre kötött asztali gépnek a netét továbbítsa.? Láttam már ilyet, csak nem tudom hogy kell.

A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!

(#48599) CPH


CPH
újonc

Sziasztok!
Végig olvastam a CPE 210-ről írottakat, szinte valamennyi jelenséggel találkoztam a próbálkozásaim folyamán.Nem gond nélküli a működés, bár van olyan időszak mikor 2-3 hétig nincs gond vele. Én egy routerrol veszem a jelet( 275méterről) melynek levehető antennája helyére egy yagit tettem. Több fa is árnyékol, de átjön a jel változó erősséggel, a környezeti változók függvényében. Én is tapasztaltam, hogy ha nem tudom elérni a routert, újra indítás után -beindul-Kínomban már nem tudtam mi csináljak, hogy hogy indítsam újra szaladozás nélkül, és jött a nagy ötlet! Vettem pár száz forintért egy körtárcsás idő kapcsolót, ezt betettem a router táp vonalába, beállítottam hajnali 1óra 30-ra mert ált.ban akkor már békén hagyom a netet, és azóta a működés megoldódott.(15 perc a legkisebb kapcs idő rajta) A CPE 210 is beállítom a Manegement -ben eddig nem találtam meg ezt a lehetőséget.Én is köszi a segítséget!

(#48600) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Sziasztok

Ha van egy routerem ami másik szobába wifin 100mbitet küld, és veszek még egy ugyan olyan routert, amit Wifi repeater módba állítok, tehát wifin befogja a netet és küldi tovább, akkor a kettes routerhez csatlakozva a sebesség feleződik, ha jól tudom, de ha a kettes routerre Lan kábelen csatlakozok egy laptoppal a netre, akkor megmarad a 100mbit amit ő befog az egyes routertől?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.