- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
Megoldottam a kevésbé elegáns(nak tűnő, de sokkal hatékonyabb) boot-olós pendrive-ról(FreeDos).
Az eredeti BIOS-t is lementettem ílyen módon, de le is töltöttem a netről.
Az eredmény(tuning-BIOS) nagyon OFF lenne itt, majd a saját témáiban!
Kösz' mindenkinek!
-
5leteseN
senior tag
válasz
csixy #155498 üzenetére
Értem, ez lenne az első futtatás, de nem is tudja futtatni!! EBBŐL a videóból szedem, ott ismeri ezt a vasat!
Ezt rakja a log-file-ba: Error 2: Failure. Unexpected error occurred
+ a többi!
Valami útvonal(path) "gabalyodásra" tippelek a beállításoknál, ami miatt nem tudja, hogy mit csináljon ezzel a Terminál.
A "sima" Teminálnál reklamál, hogy Rendszergazdai jogok kellenek, amikor ez megvan, akkor meg nem tud mit kezdeni vele?
...vagy nem!
-
5leteseN
senior tag
válasz
Csupingo #155495 üzenetére
Paraméterekkel kéne futtatnom teminálban és látni az üzeneteit is, nem csak sima indítás kell.
Mikor simán beírom az alkalmazás nevét + paraméterek akkor ez jön:
fptw64.exe : The term 'fptw64.exe' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable progr
am. Check the spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:1
+ fptw64.exe -d backup.rom
+ ~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : ObjectNotFound: (fptw64.exe:String) [], CommandNotFoundException
+ FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException... pedig Terminal-os "dir"-re kilistázza, és ott is van a helyi könyvtárban!
-
Csupingo
veterán
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok!
Bár W11-nél merült fel, de szerintem a 10-esnél is ugyanaz: A Fájlkezelő címsorában mit kell a cmd -vel csinálni, hogy rendszergazdaként nyissa meg majd a Terminált az adott könyvtárban?
Utána ott elindítanék egy alkalmazást paraméterekkel. Hogyan is?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #155491 üzenetére
Köszönöm, megvan mind a 8GB, beállítottam mindhármat, amit a videóban javasoltak. Utóbbi 6 évben ez a gép kb. évente 2x volt bekapcsolva, most végre beköltöztünk, van hely. Eddig laptopot használtam, csak az fért el a garzonban. Röviden ennyi a sztori, valószínűleg Win7 alatt is 6GB volt. Az Fx6300-ban nincs integrált vga, szóval nem tudom minek tartott fent 2GB-ot. BIOS-ban nincs ilyen beállítás. Amíg nincs keret újra, addig ez is megteszi. Nem annyira vészes a ryzen 2500u-hoz képest.
-
teptep
senior tag
válasz
Victoryus #155490 üzenetére
Ryzen procis lapokon némelyik BIOS a videónak kioszt 512M RAM-ot a 4 gigából. A 8 gigából pedig fixen 2-őt. És ezt a BIOS-ban vagy tudod állítani, vagy nem. A registryben vagy felül tudod írni, vagy nem. Többnyire nem/nem
Itt tudod ellenőrizni: Gépház, Rendszer, Kijelző, Speciális kijelzőbeállítások, Képernyő-illesztőprogram tulajdonságai.
-
válasz
Victoryus #155490 üzenetére
Miért, korábban nem ugyanekkora volt az elérhető RAM vagy csak akkor nem vetted észre?
Megvan a 8GB, (első kép jobb felső része), csak 2GB hardver számára fenn van tartva (első kép jobb alsó része)...
A VGA-nak nincs olyan beállítása, hogy a saját RAM-ján felül még a fizikai RAM-ból is használjon? (Mert ez a kerek 2GB ez gyanús)Ezt megpróbálhatod, de nem garantált a siker: [link] (virtuális memória méretét ne állítsd át, max. ha nem azon van, hogy a rendszer kezelje automatikusan, akkor arra állítsd vissza. BIOS-ba is körülnézhetsz, pl elsődleges VGA-nak PCI van megadva és ott is lehetett RAM-t lecsípni...)
-
válasz
Fire/SOUL/CD #155489 üzenetére
A cpu hűtés az nem Win10 hiba volt, tényleg állt a venti. Átdugtam chasis fan csatlakozóra, arról megy szépen. Szerintem megadta magát a másik csati.
Tettem fel újabb Aida-t. Ez jól látja a bios verziót, 1.8-as, az ok.
Ami nem ok: 4db 2GB-os DDR3 ram van az alaplapban. Az Aida is meg a Win10 is 6GB-ot ír. Az egyik nem működik ezek szerint?
Windows verzió: Windows 10pro, 64bit 19045.4780 -
válasz
Victoryus #155488 üzenetére
HWINFO portable-vel nézz rá.
"Alaplap bios verziója nincs is fent az Asrocknál, elvileg van frissebb."
Az adatlapodon lévő deszkából van R2.0 változat is, biztos jót néztél?Ettől függetlenül (ha ennyi szívás van vele), akkor jobb egy tiszta telepítésnek nekifutni, nem hinném, hogy egy BIOS frissítés ezt megoldaná...
-
válasz
Victoryus #155482 üzenetére
No, azért nem ilyen rózsás a helyzet. Melegszik a gép, mint az állat. Aida64 egyáltalán nem lát cpu hőfokot. Throttling van rendesen cpu túlmelegedés miatt. wtf? Még megnézem a ventilátor forog-e egyáltalán, vagy csak passzívan hűti a ninja... az mondjuk durva lenne.
Alaplap bios verziója nincs is fent az Asrocknál, elvileg van frissebb.
Gpu hőfok van, de pontos típus nincs sehol, se az eszközkezelőben se az Aida-ban. AMD catalyst nem megy fel, ismeretlen hardvert észlelt hibával elszáll. (Asus R9 270x egyébként, proci meg Fx6300)
Windows update szerint nincs firssebb vga driver.
GTA 5 megy ettől függetlenül amíg túl nem melegszik.
Tényleg újra kellett volna rakni totál alapról.
Működik, csak éppen használhtatlan ebben a formában. -
Aureal
őstag
Segítséget kérnék!
Tünet: W10 kékhalál (stop hiba) laptopon. (korábban w10 home tiszta telepítés volt rajta, működött sokáig)Ez fogadott újraindítva, jó sokáig nem is csinál semmi látszólag, nem reagál, majd eljut a hibaelhárítóig. Ott parancssoban már ezt kipróbáltam, onnantól boot után fekete képernyő és villog a prompt jel. Sehol semmi tovább.
Lehetne ezt vhogy másik futó rendszerről javítani?
-
Trohak91
csendes tag
válasz
King Unique #155483 üzenetére
Köszi
A rám csere sem számít jelentős hardware módosításnak pluszban?
-
King Unique
titán
válasz
BTom1970 #155476 üzenetére
• Azt, amelyik kiadáshoz van megvásárolt termékkulcs vagy már meglévő digitális licenc, amelyik funkcióira és szolgáltatásaira (összehasonlítás) inkább szükség van.
A Windows 10 működésnek gyorsasága nem Home / Pro / egyéb kiadás függvénye szokott lenni.• Régi, hardveresen gyenge PC-ken a 32 bites Windows 10 valamivel gyorsabb lehet, de a 2 magos CPU, 4 GB RAM, SSD már elég szokott lenni a 64 bites futtatásához is.
• A Windows 10-nél a Windows Update automatikus letölti és telepíti az illesztőprogramokat (drivereket), azzal a felhasználónak alapesetben nem kell külön foglalkozni.
Manuálisan letölteni és telepíteni illesztőprogramot akkor kell, ha a Windows Update valamihez nem talál megfelelőt, vagy annál a PC-nél inkább a hardvergyártó hivatalos weboldaláról letölthető illesztőprogramokat javasolt telepíteni, már amennyiben onnan letölthetők illesztőprogramok Windows 10-hez. -
King Unique
titán
válasz
Trohak91 #155478 üzenetére
Ha nem történik jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, komplett PC cseréje), akkor egy újratelepítésnél eleve automatikusan aktiválódni fog a Windows 10, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál, meg amiről pl. a #151483 számú hozzászólásban is már volt szó itt.
Ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített PC és van rajt GML-matrica, akkor meg pláne, ahol ilyenkor a BIOS-ban van a termékkulcs."hdd-t cserélnék ssd-re a gépemben"
Az egyrészt ugye nem számít jelentős hardvermódosításnak és nem igényel újraaktiválást.
Másrészt újratelepítést sem feltétlen a 0-ról, mivel ilyenkor adott a klónozás lehetősége egy arra való célprogrammal. -
-
Nekiálltam újra a win7 >>win10 frissítésnek, tök ugyanúgy csinálom, mint a múltkor, erre most szólt, hogy a VirtualBox-ot takarítsam le. Múltkor 22%-nál behalt, de nem jelzett semmilyen hibát előtte.
Nem hiszem,hogy most jó lesz, de pár óra múlva kiderül. -
Trohak91
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, ha hdd-t cserélnék ssd-re a gépemben, ratelepitenem a Windowst, azt hogyan tudom aktiválni? Aktiválva kaptam a géppel, van is rajta egy Windows matrica, de licenc kód már nincs. Mi lenne ennek a menete?
Köszi
-
válasz
BTom1970 #155476 üzenetére
Ha jól emlékszek, a Pro verzióban teljes Bitlocker, Hyper-V támogatás és Csoportházirend-szerkesztő (gpedit.msc) van. Ezek hiányoznak a Home-ból.
Más szignifikáns eltérésre nem emlékszek.
Talán még nincs benne az Active Directory támogatás..?A gpedit hiánya erősen behatárolja az én lehetőségeimet, így én csak a Pro verziót használom.
Hardveresen mindegy, nincs nagyobb igénye a Pro verziónak.
x86, én már nem tenném semmilyen gépre, csak 64 bit.
Driver, az autoupdate elég korrekten leszed mindent, ami mégis hiányzik, kézimunkával vagy pótolható, vagy sajnos nem. De egy Lenovohoz véleményem szerint megtalál mindent.
Nem lesz egy atomerőmű, nálam a legratyibb gép egy Intel Celeron N3150 és hát... türelem kell hozzáSok türelem.
-
BTom1970
aktív tag
Lenovo T-500 - Core™2 Duo / 4GB RAM / 240GB SSD/ Integrált videokártya
(másodgépnek használnám, saját Ati elromlott benne, HDD is haldoklik, használt Kingstone A400 SSD került bele)- Win 10 vagy Win 10 pro ?
A pro-val csak még lassabb lesz?- 32 vagy 64 bites Win10 ?
A 32 bites nem lenne gyorsabb ilyen régi gépen?- Win 10 saját driverek elegek rá ?
A Lenovo már gondolom nem adott ki drivereket ehhez a laptophoz.Köszi!
-
hdtomi
senior tag
Kedves tordaitibi! Nincs FN gomb, de movax rávilágított a lényegre. Olyan régen használtam, hogy elfelejtettem, hogy a felső gombsor külön érintő gombok
Szóval rendben vannak, csak tényleg erősen kell oda nyomni, köszönöm szépen! -
-
hdtomi
senior tag
Sziasztok! Van egy FUJITSU KB955 (USB-s) billentyűzetem. Egy ideig nem tudtam használni a felső F1 - F12 gombsort, mert szűkös volt a helyem az asztalon. Most változtattam, de azt vettem észre, hogy nem működik ez a gombsor (némítás, stb). Nincs driver, nem találok semmi beállítást. Mi lehet a probléma?
-
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155469 üzenetére
Sajnos nem segít: win11-ben pont úgy néz ki, ahogy szeretnéd.
-
Sziasztok.
A bekeretezett elemeket el lehet tüntetni, soha nem használtam még ezeket a könyvtárakat, csak zavaró és a helyet fogja.
Ez a gép fájlkezelő nézetbe össze lehet csukni ezeket de innen nem tudom eltüntetni.
Az Onerdivet eddig kb. 3x tüntettem el, ennek ellenére egy idő múlva ismét megjeleni, nagyszerű ez a "funkció" is hogy tojik rá.
-
King Unique
titán
válasz
chatran #155462 üzenetére
Akár jelenetős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, komplett PC cseréje) után is megoldható a Windows 10 újraaktiválása, amire több módszer is van, lásd a linkelt hozzászólásban.
Gond ilyenkor akkor lehet, ha átcseszett a hardveraprós eladó és nem Windows 10, hanem Windows 7/8/8.1 termékkulcsot küldött ( pl. ShowKeyPlus program "Enter a product key to check its edition" opciójával megnézhető), lásd pl. a #152130 számú hozzászólásban leírtakat.
"Van pár Win10 kód felírva nekem, amikkel a családban telepítettem pár gépre win-t, de egyik sem egyezik ezzel."
Azért, mert digitális licencnél alapesetben csak a telepítéshez való általános termékkulcsot lehet kiolvasni, ellenben a tényleges termékkulcs attól eltérő lehet.
-
chatran
őstag
válasz
Pyttawrx #155464 üzenetére
Köszi! Már csak a kódban nem vagyok biztos.
A "Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SoftwareProtectionPlatform" -nál a BackupProductKeyDefault nem egyezik azzal, amivel anno telepítettem a win10-et.
Van pár Win10 kód felírva nekem, amikkel a családban telepítettem pár gépre win-t, de egyik sem egyezik ezzel.Ez lehet a jó kód, ami a regedit-ben van?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #155460 üzenetére
Szia.
Ez volt igen. De nem hozott eredmény. Full mentés is volt azóta. Még este vmit kipróbálok. Után friss telepítés. -
chatran
őstag
Sziasztok!
Pár éve vettem innen hardverapróról egy Win10 Pro Retail kulcsot. Ha jól rémlik telepítés közben írtam be a kulcsot. A win10 azt írja, hogy a Windowst digitális licensszel aktiválták. MS fiókba nem léptem be és nem is kötöttem hozzá a kulcsot.
Most újra kellene majd húzni a win10-et, mert alaplap, processzor és SSDcsere is lesz.
Azt írják a Retail-ra, hogy egyszerre csak egy gépen lehet aktív. Az MS honnan fogja tudni, hogy a régi gépen már nem fog menni a Win? Valahol töröltetni kellene a kulcsot mielőtt feltenném az új vasra?köszi!
-
sicc_innen
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #155453 üzenetére
Köszönöm! Ezt meg fogom nézni.
(A billen nincs opció wifi ki-be kapcsolásra. Linux live alatt is működik alapból, tehát nem BIOS-elállítódás lehet.) -
válasz
Pyttawrx #155458 üzenetére
1. ha esetleg ez a jelenség egy frissítést követően jött elő, akkor Frissítések eltávolítása és próba
2. ha az 1. pont nem oldotta meg, akkor Parancssor és add ki az alábbi parancsok egyikét és próbanet user rendszergazda /active:yes
vagynet user administrator /active:yes
3. ha még mindig nem Ok, akkor meg "minden-mindegy" alapon ereszd rá az Indítási javítást... -
válasz
Victoryus #155452 üzenetére
No, úgy látom nem fog menni ez se... 22%-nál elakadt. Pedig addig egész pörgősen ment. Visszaállt Win7-re, migration error-ral. Köszi, ebből nem derült ki, mi a hiba. Meg nyomott egy checkdisket minden lemezre előtte.
Ennyi idő alatt tokkal vonóval meglett volna a friss telepítés. Játékok nélkül. -
Sziasztok!
Adott egy win10-es gép, kolléganő használja. Ez csak annyiban lényeg, hogy tudom a haszbálati módot, hülyeséget nem szokott csinálni.
szóval a hiba: [kép]
Eddig jut el, itt ha nyomok egy billt, vagy egérgombot, akkor ahogy eljutna a jelszó kérésig, azonnal visszaugrik ide.
csökkentett módba csak az egérkurzor van, de fekete a háttérVolt már chkdsk is, meg legális progikkal próbálkozás, mind lefut szépen, hibát nem talál.
Szerintetek helyrehozható vagy reinstall.
Köszi előre is.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
sicc_innen #155450 üzenetére
BIOS-ban ellenőrizd , hogy engedélyezve van e a vezeték nélküli hálózat.
-
válasz
sicc_innen #155450 üzenetére
Szia csak fejből, nem Winen vagyok most.
Gépház Hálózatok, ott van egyáltalán valami wifire utaló fül, nézd meg nincs-e kikapcsolva.
Vagy, valahonnan szedd le a laposod manualját én nézd meg, nincs-e hardveres gomb/bill.kombó a kikapcsolásra, bár ez hamvába holt mert akkor Live alól se menne. -
válasz
sicc_innen #155439 üzenetére
"Win10 alatt eltűnt a wifi-hálózatok megjelenítése..."
Tehát maga a gomb tűnt el? Ha igen, akkor ezt nézd meg, hátha segít. -
Röviden tömören: abban kérnék segítséget, hogy Windows 7-ről adatvesztés nélkül hogyan lehet legegyszerűbben Windows 10-re frissíteni?
Megmaradnak pl. a játékok, játék állások: GTA4, GTA5, Far Cry 5?
Itt van pl. egy leírás a folyamatról.
[link]
Érdemes nekifogni, vagy inkább format c: és tiszta lap?
Ez az én régi FX6300.as pc-m, amit évek óta nem nagyon használtam. De Win7-tel nem merem felengedni az internetre.. pedig mostmár van hely, végre tudnám használni. -
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #155448 üzenetére
Nem. Ezrét írtam, hogy a mostani rendszerednek megfelelőt válassz és akkor aktiválja magát. Nekem Windows 10 Home van telepítettem - egyszer - a Windows 11-et de ment is vissza a 10. Ameddig nem "muszáj" (tehát kb. 2026 év eleje) addig maradok 10-en aztán meg vagy :
- ad könnyítést, hosszabbítást a 10-esnek az MS
- vagy kicsit kipofozza addigra a 11-et hogy szebben fusson (nem voltam vele megelégedve elsősorban a GUI működésével maga a programok futtatásával nem volt gond vagy azok működésével. ) -
sicc_innen
tag
válasz
Cs1csó #155441 üzenetére
Köszönöm!
Az elsők közt próbáltam meg az energiagazdálkodást. Majd levettem a hálózati kártya driverét is, restart. Semmi.
A hálózat alaphelyzetbe állítása sem segített. Továbbra sem listázza a wifi hálózatokat a noti W10 alatt. A tálcáról is eltűnt a kis ikon hozzá. (LAN csatlakozót nem tettek a gépbe.)
Vírust nem jelzett az Avira. -
GEPESZ66
veterán
válasz
Cs1csó #155443 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Akkor kipróbálom ezt a Rufus-os dolgot.
Olvastam korábban erről, de azt hittem, hogy ezt a kiskaput bezárta a Microsoft.
Gondolom a frissítések így is jönnek a WIN11-hez?
A WIN10 hivatalos PRO verzió, hordozható, fiókhoz kötött.
Kell vennem WIN11 kulcsot? -
Cs1csó
titán
válasz
sicc_innen #155442 üzenetére
Az, hogy nem lett bajod nem a vírusírtó vagy a tűzfal érdeme inkább, az hogy óvatosan "kattingatsz" és nem nyitsz meg minden xart.
97%-ban a felhasználó hibája a megfertőződés.
(Egy célzott konkrétan rád fókuszált támadás ellen lehet a friss oprendszer sem véd meg) -
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #155440 üzenetére
Ha a 11 éves notid jó akkor használd tovább, legalább 2026 elejéig nem lesz gond.Nyilván nem kell rohanni 2025 november 1-jén új gépet venni a régit meg kidobni. (Ha október 31-ig van támogatása a 10-esnek)
Amúgy 2026 év elejéig még sok idő van hátra, addig lehet történik valami kedvező fordulat mert ISZONYAT sok NEM Windows 11 kompatibilis gép van.Esetleg a mostani rendszerednek megfelelő kiadású (Home - Home, Pro - Pro) Windows 11 telepítőt szedj le és Rufus segítségével tudsz csinálni egy olyan telepítős pendrive-ot ami megkerüli a megkötéseket, és simán települ: így ráérsz majd akkor új gépet venni ha a mostani elromlik vagy a tudása már csak papírnehezéknek lesz jó.
Nekem van egy 2015 tavaszán építtetett gépem: i5 4690, 8GB DDR3, SSD, GTX 970,
Nezetni meg a játékot amibel játszom futtatni bőven jó.
Ha az MS küld egy ennél nem gyengébb Windows 11 kompatibilis masinát postafordultával küldöm is nekik az enyémet.
Addig ne ők döntsék el mikor cseréljek gépet. -
sicc_innen
tag
válasz
GEPESZ66 #155440 üzenetére
Engem spec nem érdekel a támogatás. Eddig is kikapcsoltam a frissítéseket, mert gyakran csak problémákat hoztak. Használni fogom továbbra is a 10-et egyes gépeken. (A Win8.1-et 7 évig használtam probléma nélkül úgy, hogy soha nem frissítettem magát az oprendszert.) Tűzfal és egy jó vírusfigyelő elegendő volt eddig még mindig.
-
Cs1csó
titán
válasz
sicc_innen #155439 üzenetére
Az eszközkezelőben nézd meg az energiagazdálkodási profilt, ne legyen energiatakarékos.
Ha ez nem válik be akkor esetleg ugyanitt töröld a driver-t, majd indítsd újra a rendszert ekkor újra fogja telepíteni, ezzel a driver gondot is kizárhatod.
-
GEPESZ66
veterán
Én is még WIN10-et használok.
A gépem (11 éves-irodai munka,böngészés) nem alkalmas a WIN11 futtatására.
Őszre gondoltam veszek egy újat, mivel a WIN10 támogatása megszűnik jövőre.
Nektek mi a tervetek ezzel kapcsolatban? -
sicc_innen
tag
Üdv!
Win10 alatt eltűnt a wifi-hálózatok megjelenítése, csak a repülő üzemmód be-ki kapcsolása lehetséges. Nem tudok wlan hálózathoz csatlakozni. Gyanítom, hogy a legutóbbi frissítés óta lehet ez. (Pedig tiltom alapból, de valahogy mégis áterőlteti magát időnként.)
Egy Asus notiról van szó, amit csak akkor használok, amikor útközben lenne munkám. A mobilom hotspotjához sem tudok most kapcsolódni és a szálláson lévő wifihez sem. Átnéztem minden beállítást, de semmi erre utaló jelet nem találtam. A bánat megöl.
(Linux live alól megy rendesen a wifi ugyanazon a notin. A munkakörnyezet viszont win alá van telepítve, egyelőre még.)
Mit lehetne még megnézni a win alatt...? -
-
hotkar
senior tag
válasz
envagyok #155436 üzenetére
Azt nem írtam, hogy nekem van outlook-os e-mail címem, lehet, hogy azért könyörült meg rajtam.
Egyébként amit keresel, az pont az új Outlook, amitől meg akarsz szabadulni - eltekintve attól, hogy az is webes valójában.
(Engem csak az erőszakossága dühített fel, azért szedtem le mindig. Utána kipróbáltam, és szerintem jó. Csak azt nem tudom, hogy az archivált leveleket hova a fenébe teszi.)
-
envagyok
veterán
-
hotkar
senior tag
válasz
envagyok #155432 üzenetére
Ha nagyon tetszik a régi (ami egyébként sokkal egyszerűbb, és kevesebb erőforrást igényel), akkor meg lehet szabadulni az új Outlooktól és vissza lehet a régit állítani. Utána már nem fogja erőszakosan feltelepíteni az újat. Viszont az e-mail fiókok beállításait bukod, azt újra meg kell csinálni.
Munkamenet:
1. Outlook(new) uninstall.
2. Gépet újraindítod.
3. A keresőbe beírod: Posta (ha angol op. rendszer van, akkor az annak megfelelő nevet).
4. A találatok között ott lesz a régi Posta alkalmazás, azt elindítod.
5. Ne felejtsd el rögzíteni a tálcán, vagy startmenüben, hogy máskor is megtaláld. A régi hivatkozások nem érvényesek, azok az új Outlookot keresik, nyugodtan kitörölheted őket.Időnként (néhány hetente) feldobja, hogy majd az új Outlook lesz helyette, de már nem cseréli le a régit, csak ha azt kéred.
-
Geth
veterán
-
envagyok
veterán
Sziasztok
Ez a /.@€ Microsoft rám erőltette az "új" outlookot a posta helyett (nincs hányós smiley)
Minden indításkor engedélyeznem kell mindkettő gmail fiókom, és a t-home fiókom is.
Eddig a sima postával semmi gondom nem volt.
Van ötlet, hogy fixáljam ezt a problémát?
Ráadásul tele van reklámmal (újabb hányós smiley) -
Abrion
senior tag
Végre feltelepedett az update ami már vagy fél éve hibával megállt
A fura az hogy a partícióm volt vagy fél gigabyte hely -
5leteseN
senior tag
válasz
Ryder62 #155426 üzenetére
Ha be van kapcsolva a "Fájlok indexelése" és az "Antivírus szolgáltatás", akkor meg is van a két legesélyesebb belassító folyamat.
Célszerű ránézni az automatikusan induló programok listájára is.
A Ccleaner-t nem véletlenül vette meg a Microsoft, egész jól végzi a Rendszerleíró tisztítását is.
Én első körben ezeket szoktam magamnál megnézni hasonló probléma esetén. -
Ryder62
őstag
Sziasztok!
Néha a Windowsba való bejelentkezésnél hosszú másodpercekig csak Üdvözöljük felirat van és tölt. Kb 10-20 másodperc után be is lép de ilyenkor nem látszódnak a tálcán az ikonok, sem az óra. Várni kell még hosszú másodpercekig míg azok is megjelennek -- ha megjelennek mert van hogy nem, ilyenkor használhatatlan a rendszer, ki és be kell lépni megint.
A kérdés: ilyenkor mi a nyakbatekert ormányos fenét csinál a rendszer?
Mert ez teljesen random jön elő. -
King Unique
titán
válasz
SirRasor #155424 üzenetére
A hiba okának meghatározásához és a megoldás kereséséhez a leírtakat mindenképpen mind meg kellene nézni, mert a szükséges információk nélkül feleslegesen találgatni nem fogok én és más sem.
Ha valaki annyira ért hozzá, akkor az általában megoldja maga, ha létezik az adott problémára megoldás.+ Eddig csak a fájlkezelős fájlmásolásról volt szó, ellenben arról nem, hogy mit mutatnak annál a külső SSD-nél az adatátviteli sebességre a szintetikus tesztek, pl. a CDM vagy akár a beépített WinSAT.
-
SirRasor
addikt
válasz
King Unique #155421 üzenetére
Oké, megpróbálok kulturáltan válaszolni, de megmondom őszintén nem könnyíted meg a dolgom.
EDIT: nem, inkább kitöröltem a blokkot.Tudom, hogy segíteni próbálsz, de ez már előzőleg és azelőtt se ment itt senkinek, mert szakmabeli vagyok és nagyon speciális problémákkal szoktam jönni. Sok-sok éves tapasztalat alapján amit nem tudok megoldani, azt más se.
Már elég sokszor beszéltem MS supporttal is céges szintű problémákról és már herótom van attól, hogy kb. addig jutnak, hogy passz, telepítsem újra az egészet és akkor biztos jó lesz, miután távolról ránéztek az adott gépre és egy 8 éves szintjén a legnyilvánvalóbb dolgokat se nézik végig.
Ezek után egyszerűen elegem van.
Működik valamennyire, örülök neki. Majd ha lesz időm, megnézem a drivereket és örülök, hogy már vége annak a korszaknak, amikor kékhalált kapok, ha beletolok egy hangkártyát a gépbe... -
King Unique
titán
válasz
kovacsit #155422 üzenetére
A társtopikban pont az imént lett leírva és ebben a topikban is volt már erről szó pl. a #151483 számú hozzászólásban, hogy ha egyezik a Home / Pro / egyéb kiadás, akkor ugyanazon PC-n történő újratelepítésnél és akár egyikből másik PC-be helyezve a rendszermeghajtót eleve automatikusan aktiválódik digitális licenccel a Windows 10/11, amit egyébként a telepítő is leír a telepítésnél.
Tehát ha gyárilag Windows 10 Home kiadás volt a laptopon digitális licenccel aktiválva, sőt gyárilag Windows 10-zel előtelepített laptopnál BIOS OEM Key megoldással, akkor Home kiadást újratelepítve annak eleve automatikusan aktiválódni kell. Ha Home helyett Pro kiadás lett telepítve, akkor viszont nincs min csodálkozni... Valamint akkor sem, ha gyárilag nem járt hozzá Windows 10 és csak tesztelési célra lett rá telepítve egy aktiválatlan Windows 10, bár ez kevésbé életszerű, mert akkor általában FreeDOS vagy Linux szokott lenni rajta.
-
kovacsit
tag
Sziasztok,
MM-ben vásárolt notebookon volt telepített W10 de miután bemutatódarab volt a noti tele volt mindenféle hülyeséggel. Viszont újratelepítés után nem regisztrálódik be automatikusan a Win, kulcsot meg nem adtak hozzá.
Azt gondoltam, hogy digitális licensz van hozzá, és a HW azonosító alapján aktíválódik...
Mi lehet a megoldás ? (Szerintem formázva lett telepítéskor az SSD.. ) -
King Unique
titán
válasz
SirRasor #155420 üzenetére
Hát pont ez az, hogy nem igazán látszott, mivel egyrészt már a "pendrivera (SSD)" is pontosítást kívánt, hogy akkor most lassú pendrive, vagy gyors külső SSD, mert nem mindegy. Másrészt a feladatkezelő "Folyamatok" füle is megtévesztő volt, nem véletlenül lett írva, hogy a "Teljesítmény" lapon kellene kiválasztani az adott meghajtót és inkább ott nézni annak adatátviteli sebességét.
A 23 MB/s, meg a 30-45 MB/s USB 2.0-s értékeknek tűnnek, olyan mintha csak USB 2.0 módban működne a külső SSD, ami ha igaz (pl. USB Device Tree Viewer program mit mutat) , akkor nem meglepők ezek az értékek. A "Belső SSD-ről ha másolok rá, akkor stabilan tartja a ~350 MB/-sec-et." viszont ennek ellentmond, de ha az egy másik mérés volt másik porton, akkor az más. Apropó USB-portok, asztali PC-knél elsődlegesen a hátlapon lévő (alaplapi) USB 3.X portok használata javasolt, mivel az előlapi portoknál gyakrabban lehetnek ilyen-olyan anomáliák.
A frissítési előzményeknél meg lehet nézni, hogy mikor milyen frissítés telepítése történt, ahol az illesztőprogram-frissítések menüpont lesz az érdekes. Volt akinél pl. a chipset driver hiánya / régi verziója okozott USB-s külső meghajtóknál lassú írási sebességet (példa).
Apropó frissítés, a leírtakból nem derült ki, hogy milyen buildszámú Windows 10-ról van szó, naprakészre lett-e frissítve és utána újraindítva, stb. Ha nem, akkor ez legyen az 1. lépés. -
SirRasor
addikt
válasz
King Unique #155419 üzenetére
Elmentél a lényeg mellett, pontosan ezért írtam, hogy a kérdésed irreleváns, már az első hsz-emből is látszott, hogy nem a "külső ssd pendrive" írási sebessége a limitáló, amit a példám is alátámasztott. Teljesen fölöslegesen futjuk arrafelé a köröket.
"mit mutat a másolás párbeszédablaka és a feladatkezelő a "Teljesítmény" lapon?"
Szerintem is ez a lényeg. Ezért is készítettem képet az első hsz-emben a feladatkezelőről (a teljesítményt megnéztem előtte és 100%-ot írt, ugynazzal a max ~45 MB/sec-cel)A HDD-ről ~170 MB/sec-cel tud olvasni, mégis azt mutatja, hogy 100%-on olvas, de az csak max 45 MB/sec, tehát szerintem a Windows sikkaszt valamit. A kérdés továbbra is az, hogy mi lehet az, vagy esetleg találkoztatok-e már ilyennel.
Közben a vírusirtót is kikapcsoltam, bár az is fölösleges volt, mert ha az fogná meg, akkor ott prociterhelés jelentkezne.
Oké, én is kifelejtettem egy lényeges mozzanatot, ami most jutott eszembe: ez a jelenség ~1 hónappal ezelőtt még nem volt! Azóta max 1 környi windows update ment fel, talán VGA driver is lefrissült, de interneten nem voltak cikkek, hogy az utóbbi események ilyen helyzethez vezethetnek, tehát ezt is kizárnám.
Biztos feledékeny vagyok, de most más is eszembe jutott: Win10+TUF GAMING B650M-PLUS alaplap, USB 3.x-ekkel és valamikor elkezd válogatni és a rádugott eszközök (van külső HDD, azzal is ezt csinálja, tehát ez már nem eszközfüggő) sebessége USB 2.0 maxra ~23 MB/sec) korlátozódik adatmennyiségtől függetlenül. Átdugom egy másik USB-be és rendbejön a sebesség. Legközelebb ugyanabba a "rossz" USB-be dugom és semmi gond a sebességgel, tehát még csak nem is konzisztens.
A fenti esetben is átdugtam másik USB-be, ami eddig 100%-osan megoldta a problémát, de ez valami más, mert nem korlátozódik 23 MB/sec-re.
...vagy fosadék az USB driver, esetleg az frissülhetett? Ja...oké, akkor elindulok ezen az irányon.Köszönöm az együtt gondolkodást, este lecsekkolom az USB drivereket
-
King Unique
titán
válasz
SirRasor #155418 üzenetére
Nem világos miért lenni "irreleváns", amikor eleve a témába vág és ezen infók nélkül max. csak találgatni lehet, nem véletlenül voltak ezek a kérdések.
Tehát a "pendrivera (SSD)" kiderült hogy nem pendrive, hanem külső SSD, meg abból is M.2 PCIe NVM alapú a "2000-3000 MB/sec" alapján, amit az USB 3.0 max. 460 MB/s értékre limitál. Már ha így értendő, mert a pontos típus továbbra sem ismert, az ADATA kínálatában pedig 2 külső ház van, ahol az ED600 az USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0) és SATA alapú, az EC700G viszont már USB 3.2 Gen 2 és az támogat M.2 SATA és M.2 PCIe NVMe SSD-ket.
Itt az írási sebességet a belső HDD olvasási sebessége limitálja, a 170 MB/s írási sebesség a belső HDD max. olvasási sebességéből adódik. Ami ha a belső SSD-re másolásnál összejön, akkor normál esetben a külső SSD-re másolásnál is kellene, meg pláne egy nem túl nagy méretű 4 GB-os ISO-fájlnál.
Ha nagyobb adatmennyiség, több 10 / 100 GB van másolva, akkor viszont csak addig lesz gyors a belső és külső SSD-nél is az írási sebesség, ameddig az SLC cache-t tudja használni, utána viszont belassul (példa).Tehát akkor a belső HDD-ről a 4 GB-os ISO-fájlt a külső SSD-re másolva mennyi az írási sebesség, mit mutat a másolás párbeszédablaka és a feladatkezelő a "Teljesítmény" lapon?
A 30-45 MB/s mekkora adatmennyiség másolásánál volt, már a legelején is olyan lassú volt az írási sebesség, vagy csak utólag lett annyi X GB átmásolása után? -
SirRasor
addikt
válasz
King Unique #155417 üzenetére
Teljesen irreleváns a kérdésed, de menjünk sorba.
Ez egy saját összerakott cucc: valami USB 3.0-ás Adata házban egy 512-es WD SSD, aminek a pontos típusa már nem rémlik, de 2000-3000 MB/sec között volt az átviteli sebesség gugli szerinti szintetikus tesztben.
Belső SSD-ről ha másolok rá, akkor stabilan tartja a ~350 MB/-sec-et.A belső 4 terás vinyó azt írja, hogy 100%-on pörög, ami a ~100 MB/sec-nek nagyon kb. elmegy, bár kissé sovány az is. Valami ott megy félre.
Hmm tesztelésképpen a 4 TB-os vinyónál egy 4 GB-os ISO-t saját magáról saját magára másoltam és 170 MB/sec-cel tolta végig
Belső HDD-ről belső SSD-re is ~170 MB/sec, tehát egyedül a belső HDD-ről a külső SSD-re válogatós.
Na így már végképp nem értem -
King Unique
titán
válasz
SirRasor #155416 üzenetére
Most hagyományos pendrive-ról vagy külső SSD-ről van szó, pontosan (modellszám és / vagy termék hivatalos weboldala) milyen pendrive / külső SSD?
Azt az adatátviteli sebességet kell nézni a fájlkezelős fájlmásolásnál, amit a fájlmásolás párbeszédablaka mutat, ami ha 30-45 MB/s, akkor annyi.
A feladatkezelőben adott meghajtó adatátviteli sebességénél nem a "Folyamatok", hanem a "Teljesítmény" lapot célszerű nézni, ott kiválasztani az adott meghajtót és ott nézni mennyi az olvasási / írási sebessége. -
SirRasor
addikt
Az miért lehet, hogy ha pendrivera (SSD) másolok, akkor valamiért csak fele olyan gyorsan másol, mint ahogy a vinyóról tudna, de igazából a feladatkezelő jó sebességet mutat (~100 MB/sec), de a másolási panelen a sebesség feleződik és tényleg olyan lassan másol (30-45 MB/sec között ingadozik).
A háttérben semmi se használja a vinyót a másoláson kívül. Minden más progit becsuktam.
WTF?
-
5leteseN
senior tag
válasz
AMD Power #155413 üzenetére
Kiegészítve (letelt az idő):
Én EZZEL(ValiDrive) a nekem is itt javasolt programmal buktattam le a Fake-átverős-1/2TB-os pendrive-ot az eladó céggel együtt.
Teszteld le!
Egyébként már ott is gyanús lehet a dolog, ha csak USB 2 körüli sebességet tud a "sok-TB-os" pendrive(DiskMark), ugyanis USB 2-es, 4-8-16(-32?)GB-os pen-tárolókat szoktak átépíteni az 1-2-3-...TB os "csodákká".
Ha a sebessége csak USB 2 alatti, akkor jöhet a Validrive, és ha sajna-igazolódott gyanú, akkor pedig a minél gyorsabb pénz-visszakérés, nehogy kifuss az időből(ha új, vagy netes vásárlás volt jár)!
Sok kínai-s USB 2-3-as átverésnél még az USB 3-as csatlakozóhoz sem veszik a fáradságot és nincs meg darabra sem az USB 3 szabvány 5-darabos érintkezősora sem:
(Az USB 3-nál(kék) a kicsit kiemelkedő, hátsó 5 érintkezővel biztosítják az USB-3-as emelt sebességet. Előtte az első sorba ott van az USB 2 szabvány szokásos 4 érintkezője.)...esetleg a az "USB 3-kékre" futja a "kínai-s költség-optimalizálásból"!
-
5leteseN
senior tag
válasz
AMD Power #155407 üzenetére
Én EZZEL(ValiDrive) a nekem is itt javasolt programmal buktattam le a Fake-átverős-1/2TB-os pendrive-ot az eladó céggel együtt.
Teszteld le!
-
King Unique
titán
válasz
AMD Power #155409 üzenetére
Itt inkább maga a pendrive és annak fake mivolta lehet a gond, nem a Rufus, ami ugye a társtopikban is már ki lett tárgyalva.
Legközelebb 1 témát elég lesz 1 topikban kitárgyalni. -
-
AMD Power
titán
Szerettem volna most pendrive windows boot csinálni. Van egy 2TB pendrive-om de a RUFUS nem látja. Ha NTFS-re ha exFAT van formázva. Nézzem meg másik pendrive-al?
-
AMD Power
titán
A mostani 250 G6 egy Windows 10 rendszer van. Arra gondoltam ,hogy az új gépen ami nagy valószinüséggel ő lenne inkább Windows 11 kerülne. Szerintetek?
-
King Unique
titán
válasz
teptep #155401 üzenetére
• Ha az adatlapja alapján HP 250 G6 laptopról van szó, akkor annál ezen és ezen leírások alapján elvileg pont lehet a BIOS/UEFI menüben HP specifikus Secure Erase opció, ami szintén kéznél van.
• Azért nem akkora macera pendrive-ról bootolni egy Secure Erase programot, ahol külön keresgélni sem feltétlen kell sokat, mivel eleve biztosítani szokott ehhez minden SSD gyártója programot, pl. Samsung SSD-knél a Magician programon belül van ehhez lehetőség bootolható pendrive létrehozására (példa).
• A
DiskPart clean all
lényegében olyan mint a lassú formázás, végigírja a teljes felületet 0-kkal, ami SSD-knél sem feltétlen fog pár-néhány másodperc alatt lefutni, hanem a meghajtó tárolókapacitásától és írási sebességétől függően akár jóval tovább is eltarthat. Úgy meg pláne, hogy SSD-knél csak addig gyors az írási sebesség és addig hozza a szekvenciális maximumokat, ameddig az SLC cache-t tudja használni, ami a szabad terület harmada / negyede vagy még kisebb szokott lenni, utána pedig belassulhat az írási sebesség.• A fájlok végleges törléséhez a lemezterület 0-kkal történő teleírása is elég szokott lenni, de SSD-knél a Secure Erase eleve biztosabb módszer, mivel az firmware szinten is nullázza a meghajtót, nem szimplán csak a rendelkezése álló lemezterületet írja felül, mint az előbbi módszer.
+ A Secure Erase eleve jóval gyorsabb szokott lenni (inkább az a pár-néhány másodperc), na meg nem rak feleslegesen a tárolókapacitástól függően + X GB / TB írásmenyiséget az SSD-be, mint a teljes lemezterület teleírása 0-kkal. -
efi99
őstag
válasz
tordaitibi #155393 üzenetére
Ezt is próbáltam már, de így se.
-
teptep
senior tag
válasz
King Unique #155399 üzenetére
Ha a BIOS-ban nincs törlési lehetőség, akkor a diskpart kéznél van, nem kell live USB-t guglizni, kiírni és bootolni. Eddig egyszer kellett használnom, de nem emlékszem hány másodperc alatt végzett az SSD-vel. Lehet fel is álltam és mire viszanéztem már kész is volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged