Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
üzenetére
érdekes amiket írtok, nekem nem ment fel az első generációs i3-as procival szerelt gépre...az alaplap ami benne van valami foxconn-os gyártmányú, hagyományos biossal rendelkezik, a proci megfelel a követelményeknek, még sem engedi telepíteni a 10et, de ugyan ezt a 10et a laptopomra meg fel tudtam tenni...mielött azt mondanátok hogy user hiba, kizárhatjátok mert már több 100 gépet telepítettem az évek alatt és ez az első ami fennakadt ilyen hibával....
viszont a laptopomra meg win7et nem enged feltenni...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
üzenetére
7-8 éves P5Q Deluxe lapon hibátlanul megy minden, pedig az UEFI-t hírből sem ismeri. Lenovo N200 3000-en szintén megy, valamint egy Acer Aspire és Samsung N200 laptopon is. Most hirtelen ezek jutnak eszembe, amik a kezeim között voltak. Ja és két régebbi (2011-es) Mac, ami az Apple szerint nem elég a 10-hez.
-
törölt tag
válasz
netpeti98
üzenetére
erre kíváncsi leszek hogy igazatok lesz-e...
most próbáltam egy nem uefi-s de támogatott procis gépre feltenni egy 10et és kékhalállal megállt a telepítő, mondván nem tudja ellenőrizni a winload.exe digitális aláírását, a laptopom uefi-s secure boottal, arra meg simán felment...érdekes nem? ezt mivel magyarázod? tegnap szedtem le a media creation tools-al a legfrissebb elérhető buildot és már nem fel sima biosos gépre....
-
netpeti98
addikt
-
törölt tag
válasz
Воланд
üzenetére
miből gondolod hogy nem?

változik a rendszer követelménye, a jelenlegi mellé betársul a min. 2.0-ás TPM modul, tehát e nélkül nem fog futni... ez ugyan olyan mint a CPU kérdés... az athlon x2 nem kompatibilis a windows 10zel mert nem támogatja a pae/nx utasítás készletet, tehát a win10 futtatására alkalmatlan...ugyan ez lesz érvényes az alaplapokra is, ha nem rendelkezik tpm 2.0-ás modullal nem lehet rá 10et telepíteni majd... ilyen egyszerű
-
törölt tag
válasz
üzenetére
elolvastam, és én úgy értelmeztem hogy az új alaplapok esetében lesz ez érvényes, a már meglévő rendszereket továbbra is lehet használni tpm modul nélkül... és ezzel mi a probléma? és nem csak a gyártókra vonatkozik,hanem a usereket is érinti, mivel ha új gépet akar összerakni a frissítés kiadása után, akkor már csak tpm modullal ellátott alaplapokon fog futni a windows10...tehát érinti a usereket is, ezt úgy lehet megkerülni hivatalos úton hogy a frissítés kiadás elötti verziót kell telepítenie, amennyiben rendelkezésre áll a usernek, ha nem, akkor szívás
-
ph2012
senior tag
Be akartam menni a kártyajátékba de nem sikerült és ezt a hibaüzenetet kaptam: [link]
Másnak nincs ilyenje? Mi a probléma?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
És el is olvastad végig a cikket?
Fontos kiemelni, hogy a TPM 2.0-ra vonatkozó követelmény csak az új eszközökre vonatkozik, így a régebbi eszközök esetében az Anniversary Update természetesen telepíthető a Windows Update szolgáltatáson keresztül. Mindemellett a Windows IoT és Server esetében a TPM 2.0 használata opcionális marad, míg a Windows Mobile verziónál már egy kis ideje eleve alapkövetelmény.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Ha ennyire bizonytalan vagy, hogy kell-e új gép, vagy nem, szerintem először vegyél egy SSD-t. Ha az elvárásaidnak megfelelően gyorsul tőle a gép, akkor maradjon, ha nem, akkor még az új gépbe is jól jön.
Az alaplapod lesz a szűk keresztmetszet (SATA1 vagy SATA2), de érezhető lenne a különbség.
A véleményem továbbra is az, hogy egy 9 éves gépet nem árt már cserélni, ha van rá lehetőség, de természetesen nem akarok senki pénztárcájában turkálni.
-
törölt tag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Ha még tervezel vele 1-2 évet, akkor már inkább azt mondom mégis vegyél most aprón olcsó RAM-ot. Kevesebbet tekerné a pagefile a HDD-t. Ne szenvedj még két évet. Néha ki lehet fogni, múltkor 3K-ért találtam 4GB DDR3-t itthoni 4-5 éves netezős géphez, igaz ebben SSD is van, nem a HDD a szűk keresztmetszet. Meghálálta a Win10, mi nem nagyon szeretünk programokat bezárogatni. Egyébként a 64 bit még annyit jelent, elvileg biztonságosabbak a 64 programok pl. Chrome, Office, de ilyen régi konfigon hétköznapi használatnál nem az a lényeg. Csak ahhoz kell meg tudja címezni 2 gigánál több memóriát.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
üzenetére
WIN10 32 bit van rajta.
A processzor 64bit-es, támogatja így a 64 bit-et.
Annyi szoktam észrevenni, hogy többször teker a merevlemez.
Gondolkoztam új gépen, de mivel tényleg túl sokat nem használom (kis böngészés, néha irodai munka, egy-egy film átkonvertálása avi-ba), ezért még lehet használnám 1-2 évet, míg valami be nem döglik rajta.
A WIN10-et, ahogy írtátok, mivel dobozos, akkor is áttudom vinni majd az új gépre. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Találkoztatok már olyan problémával, hogy a Számológépet indítanátok, de folyton elszáll, rendszerújraindítás után is?
A régi Számológép még előkotorható valahogyan, netán oldjam meg külső programmal?

Közben a fórum keresőjével ráleltem MaCS_70 hozzászólására; Get Calculator from Windows 8 and Windows 7 in Windows 10.
-
törölt tag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Túl sokat nem fogsz észrevenni szerintem. Bár gondolom akkor a HDD is jó öreg, több memóriával kevesebbet használná a lapozófájlt. Azt gondold át jelenleg ha adott időben csak 1-2 oldalt nézel, mennyire szenved a gép, hány programot futtatsz egyszerre. Mert leírásod alapján ("még jól működik") light használatra tippelek, ha annyit még bír, akkor lehet többet ér elkocsmázni azt a pénzt vagy félretenni új gépre.
SSD+4GB RAM kombó ami már komolyan látható javulást eredményezne, de ugye ősrégi alaplapnál az SSD se tud igazán jól működni. Most milyen oprendszer van, egyáltalán a Win10 támogatja azt a régi procit? Szerintem nem érdemes egy fillért se költeni erre a gépre, túl régi. -
törölt tag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
a 9 éves géped bőven elég a 64bites windows futtatására is viszont...
a baj az lehet majd hogy....
nincs PAE/NX támogatása a procidnak ami alapkövetelmény, így alaplap+proci+ram csere mindenképp szükséges
illetve a nyári nagy kiadás meg fogja követelni a hardveres TPM modult, így mindenképp olyan alaplapot vegyél amiben TPM 2.x modul található vagy rakható bele...
-
GEPESZ66
veterán
válasz
üzenetére
Elnézést, ha itt teszem fel a kérdést!
Van egy 9 éves asztali gépem AMD X2 4000+ (64bit)-es processzorral, 4*512MB DDR2 800MHz-es rammal, de még jól működik.Így ugye csak a 32 bit-es rendszert tudom használni.
Gondolkoztam, hogy lecserélem a gépet egy újra, de mivel elég ritkán használom a PC-t, inkább telefonon böngészek, elgondolkoztam, hogy veszek bele 2*2GB használt RAM-ot 6000 Ft-ért.
Szerintetek érdemes egy 9 éves gépre ennyit rákölteni, hogy 2GB helyett 4GB RAM-om legyen, ill. hogy így már a 64bit-es rendszert használhassam?
Gördülékenyebben lesz a PC-n a rendszer futása? -
törölt tag
Windows 10 telepítése ASUS Z170-A + Intel Core i5 6600K rendszerre (UEFI módban) 1.rész.
Hogy legyen magyarul is

-
netpeti98
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
Sajnos vagy mindent vagy semmit. A nyáron érkező évfordulós frissítésben már külön is beállítható lesz az ablakok színe a tálcától függetlenül.
Esetleg megpróbálkozhatsz egy kis registry módosítással. -
Az ablakok fejlécének színét hogy lehet megváltoztatni? Google dobál ilyen hackelős módszereket, de valahogy nem hiszem el, hogy ezt az egyszerű dolgot nem lehet másképp.
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Szeretném megkérdezni,hogy APPX fájlt hogy tudok megnyitni? Köszi!

-
MorphBCS
tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 5536-osom. ATi Mobility Radeon HD4560 vagy 70 vagy ''miaszösz'', nem néztem pontosan meg. A lényeg, hogy beüzemeltem volna immár döglött akkuval asztalinak, kapott állványt, egeret, billentyűzetet, hangszórókat, monitort, webkamerát. DE! A monitort rákötöttem VGA kábellel, automata leklónozta szépen a laptop képernyőjét ugyanazzal a felbontással és nem engedi a felbontást állítani. Ha pedig csak a monitorra kapcsolom a megjelenítést, akkor sem... Felrobbanok.
-
ooloo
őstag
Üdv,
A kérdésem a következő ...
A tiszta telepítés megoldást jelenthet apróbb problémák száműzésében ? Olyanokra gondolok , hogy bekapcsolás után sötét marad a képernyő ( pár ki- be kapcsolás után rendesen indul ) . Vagy .... a programok nem megfelelően működnek ( SpeedCommander 14 )
A laptopon windows 7 ultimate ( jogtiszta ) volt telepítve ... a windows 10 upgrade formájában került fel a gépre .
Kellemes napot !
-
Borisz76
nagyúr
válasz
zeorsdfd
üzenetére
A saját gépedből kiiktatod az adattárakat.
Bedrótozod az újat és USB-s boot-olható rendszertelepítést indítasz.
Ha kész , kiveszed, majd ha eljön az ideje ,akkor mehet a végleges helyére.
Menni megy de van hátránya is :
Mivel kicsi az esélye , hogy a TE alaplapod és a másik gép alaplapja ugyanaz a fajta / típus lesz ezért az alaplapi vezérlő programok / driverek nem biztos , hogy menni fognak.
Mondjuk, ha az új gépnél lesz netkapcsolat akkor frissítés formájában leszedi....
De az igazi , akkor is az, ha új gépbe megy az adattár és egyből ott megy rá a rendszer.
-
zeorsdfd
senior tag
Üdv!
Egy windowst szeretnék feltenni egy merevlemezre, amit később szerelnék be egy gépbe. Lehetséges ez? Tehát rajta lenne a windows, és a beszerelés után bootolna és megkeresné a szükséges drivereket..stb.
-
Angel2014
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
MSVCP100.DLL, FÁJLLEÍRÁS : MICROSOFT® C RUNTIME LIBRARY
msvcr100.dll egy része a Microsoft Visual C ++ és gyakran szükséges programok futtatására kifejlesztett Visual C ++.
Játékok és alkalmazások szükség lehet a fájlt a játék / alkalmazás telepítési mappát. Másolás, hogy a Windows systemfolder a telepítési mappa a játék / alkalmazás kijavítani. Ügyeljen arra, hogy a 32 bites dll-fájl 32bit szoftver, és 64 dll-fájl 64bit szoftver.
Lehetséges hibaüzenetek ezt a fájlt:
"Msvcr100.dll nem található" "
"A fájl msvcr100.dll hiányzik"
"A fájl nem található msvcr100.dll"
"A program nem indul el, mert MSVCR100.dll hiányzik a számítógépről. Próbálja meg újratelepíteni a programot, hogy erősít ez probléma."
Ha ez valamilyen okból nem működik, egyszerűen helyettesíti a fájlt, akkor előfordulhat, hogy újra kell telepíteni a Microsoft Visual C ++ terjeszthető csomag, amely itt található:[link]Fent van de nem a megfelelő....32 vagy 64 bites a rendszered? .
C++2013 x64 12.0.30501 és ugyan ez kell x86 ban is...
-
ToBeY
nagyúr
válasz
istvankeresz
üzenetére
Az majd kiderül
De most szépen bebootolt és működik a gépezet -
ToBeY
nagyúr
Csökkentett módban sikerült törölni,thx a tippet.

-
King Unique
titán
Két lépcsőben fut le a lemezkarbantartó és be kell jelölni az említett dolgokat. Ha valóban úgy csináltad és ennek ellenére nem törli, az fura, mert nálam eddig mindig működött. Akkor próbáld csökkentett módban, de ott is először inkább lemezkarbantartóval, mintsem manuálisan beletörölni.
Live Linux használatáról pont van a blogomban egy friss írás és annyira azért nem bonyolult.

-
hurenzon
senior tag
Van egy Hp G6-om, és Win 8.1 majd most Win 10 frissítés óta szaggat a wifim, kb 5 percenként elmegy és kiírja, hogy korlátozott kapcsolat.
típus: broadcom 4313gn 802.11b/g/n 1x1 wifi adaptermi lehet a megoldás?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Igen,mint fentebb írtam ez az opció nem működik.Linuxom nincs kéznél és nem is értek hozzá.
Csökkentett módot még megpróbálom, hátha... -
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy TV-t, és próbálgattam,hogy a PC-t hozzákötve hogyan tudnám használni esetleg játékra.
Biztos,hogy valami nagyon amatőr hibát követtem el,de most mintha az arányok teljesen elcsúsztak volna. Ikonok mérete, jobb klikkes lenyíló menük, illetve a programok objektumainak mérete sem passzol. Pl. a viber ablaka iszonyúan kicsi, de a radeon illesztőprogram menüje meg orbitális nagy.
Monitornak egy Dell S2340L-t használok, a TV pedig Samsung UE48J6200. Mindkettő 1920*1080 felbontásban, és HDMI kábellel kötöttem mindkettőt a PC-hez, külön-külön.
Több problémám is felmerült. Pl. PES 2016 alatt próbálgatva, a játék felbontását nem engedte 1280*768 fölé beállítani, és nem tudom,hogy ennek mi az oka.
Továbbá nagyon zavar ez az eltérű méret probléma, így szeretném valahogyan visszaállítani az alap értékre a felbontást, és a méretezést. Ez megoldható valahogyan?
És végül, az lenne a kérdésem,hogy lehet-e külön profilokat létrehozni a különböző megjelenítők használatához?Őszintén szólva nagyon hozzászoktam, hogy Windows 10 alatt lényegesen kevesebbet kell állítgatni a dolgokat, csak bekapcsolom a gépet egy újratelepítés után, és tökéletesen megjelenik a kép a monitoron, nem kell állítani semmit. Így abszolút nem vagyok képben,hogy mi befolyásolja a megjelenítést ilyen szempontból, vagy hogy azokat a beállításokat hol is kellene keresni.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
ToBeY
nagyúr
lemezkezelővel valamiért nem távolítja el a windows.old mappát.Van egyéb okosság,amivel le lehet törölni?
Ph3xIB32.sys-t nem lehet törölni valamiért. -
King Unique
titán
Tehát a GadgetsRevived, amiről szó van. Azt még nem használtam, de én a 8GadgetPack félét szoktam feltenni. Eddig különösebb gond még nem volt vele.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
üzenetére
Jah,arra csak rákerestem googleben,és az 2. találat volt
Ezt kell feltenni,aztán bármilyen gadget megy win10 alatt -
GEPESZ66
veterán
A régi gépemen WIN10 fut (WIN8.1dobozosról frissítve ).
Ha mondjuk fél év múlva csináltatok egy új gépet, akkor áttudom vinni a win10-et az új gépre? -
törölt tag
válasz
Hikvision
üzenetére
valószínű azért mert engedélyezve van a hibrid alvás, olyankor félig bekapcsolva marad illetve a gyors boot is engedélyezve van
ToBeY: hivatalosan ugye a a 7 után kiadott rendszerekben megszűnt a minialkalmazások támogatása, próbáltad újratelepíteni vagy esetleg még a kompatibilitási módot próbáld meg hogy a kezelő app win7es kompatibilitással induljon rendszergazda módban
-
ToBeY
nagyúr
Hali
Valamilyen nagyobb updatet feltettem és eltűnt a sidebar (amit útölőág tettem fel win10-re) ezt vissza lehet varázsolni valahogyan?A minialkalmazások kiegészítés fent van még,csak éppen nem működik valamiért... -
Hikvision
senior tag
Üdv!
Biztos volt már róla szó, de az mitől van, hogy kikapcsolt laptop mellett is merül az akksi?
Tehát ha nem használom pár napig, simán lemerül akár 0%-ra is,hibernálásról szó sincs, sima kikapcsolás után. Az akksival nincs gond, majdnem új a laptop, és mind a kettő csinálja amelyiken win10-van. -
Pano
veterán
válasz
üzenetére
Nem, mivel licensz szerződés szerint 1 gépen használhatod, ha már az újra be lett aktiválva, akkor az jelenleg az "aktív pc".
A másik onnantól kezdve nem érvényes. Természetesen ettől függetlenül eltárolódik a MS-nél, mint "előzmény", hogy azon is használtad, de nem kap automatikus aktiválást, a fenti ok miatt. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Az ASUS M4A785D-M PRO alaplapomról a dobozos PUL licences Windows 10-et szépen átköltöztettem az új gépemre.
A kérdés, hogy a régi alaplapomat eladhatom e, és nem kell attól tartanom, hogy aki megveszi felteszi rá a Windows 10-et, és mivel az MS-nél korábban az az alaplap volt eltárolva (természetesen a kulcsomat nem tudhatja), az MS beaktiválja neki?
-
törölt tag
válasz
Buster17
üzenetére
Szerintem ez a gond Nálad is. Nálam megoldódott. Windows Reinstall...

-
Buster17
addikt
Hali!
Egyik napról a másikra nem tudom megnyitni a képeim. Távoli eljárás hibát dob ki. Mintha nem lenne képnéző programom...
Illetve ha elküldöm valakinek a képet nem tudja ő se megnyitni...
Mi a gond? -
ZavaBalazs
őstag
helló!
adott egy win10 pro, rendszerappok (számológép, groove, fényképek amiket szoktam használni) azonnal bezárják magukat, nem appot indítva, hanem konkrét fényképet megnyitva pedig "távoli eljáráshívás nem sikerült" hibaüzenetet kapok.
ötlet? az "indítsd újra" kör már megvolt. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Lehet olyat kérdezek amit mindenki tud, elnézést!
Jelenleg 1 laptopomon van win10 2 felhasználói fiókkal. A napokban tervezem frissíteni az asztali win7-et 10-re. Kérdéseim:
Mi jelentősége van a felhasználókhoz kötött e-mail cím / jelszó bejelentkezésnek (mert ugye a win7-ben nincs ilyen)?
Ha a PC-n is meg lesz a win10, ugyanazon 2 felhasználó lesz mint a laptopon, ugyanazon név/ e-mail/ jelszavakkal. Nem fog ez kavarodást okozni?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407, 100% Akksi
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Foligain Minoxidil 2 db flakon (2 havi adag)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

tenforumon még délután szétnézek, hátha van rá valami registry trükk