- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S24 FE - Megrendelve!
- Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- gerner1
- Asszociációs játék. :)
- Sorozatpremierek terminálban? Íme egy gyors script!
- Celebtanya - Farm VIP V.
- Xbox One S macerálás
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi #157548 üzenetére
"Linuxom néha elhasalt Secure Bootos gépeken"
Linux Mint iso SB kompatibilis, más disztrók nem biztos. -
Geth
veterán
válasz
Ha javítani kell és másról boot-olni, ott már a legnagyobb nyugalommal kapcsolom ki ideiglenesen a Secure Boot-ot, ez nem illem kérdése (nomeg el is lehet állítva valami).
Btw, mostanában kell cserélni a ca cert-et, mert lejár (ez az első alkalom, mióta bevezették az SB-t). -
Attila0
őstag
válasz
Bocs ha rossz helyen kérdezek, de honnan tudhatom meg hogy az én vasam alaplapjában van-e licenckulcs?
Dell Optiplex 3040 MT i5 6500 8GB RAM.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
I02S3F #157545 üzenetére
Ezt nem tudom de különösebben nem is érdekel
Max. 1-2 órát van bedugászolva a gépekbe, javítós W10.
A hardverváltozásokat szépen tűri.
Van hogy kéken homokórázik 1-2 percig, aztán közli hogy adatokat gyújt, majd újraindul és simán működik.
Az biztos hogy a drivergyűjtemnénye ennek a rendszernek így szép nagy méretű
Azért kellet egy ilyen Win, Wines gépek javítgatására mert a portable javítós-mentős Linuxom néha elhasalt Secure bootos gépeken, érdekes ez meg elindul. Más gépének bios/uefibe meg nem illik turkálni, secure bootot ki-be kapcsolgatni. -
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #157544 üzenetére
És ezt a licensz tűri? (Ezt a hordozást és hw környezet változást)
-
válasz
tibaimp #157542 üzenetére
Szükségtelen.
Bármit elvisel, Intel-Nvidia-AMD váltást is.
Leszedi magának a drivereket és megy tovább.
Onnan tudom ezt ilyen biztosan hogy van egy portablésített hordozható W10-em külső SSD-n ami megfordult már 25 gépbe, amikbe teljesen eltérő videokártya meg hardverösszetevők vannak.
Simán kezeli. -
válasz
King Unique #157541 üzenetére
Félreértesz.
Nem akarom a hiberfilt meg ezeket megszüntetni mert kevés a tárhely.Uninstalláltam a Fotók meg a Skype.
És 1,1GB szemét maradt utánuk. Ez elég érdekes.
Ezt a szemetet hogyan lehet törölni? Mert nem engedi mezei módszerrel.
Ha már itt,
Mi az a Dev.home meg a Get.help?
Nem hinném hogy ezekre is szükségem lenne. Azok is 0,6GB méretűek.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #157539 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #157538 üzenetére
-
Gépházból legyalultam a Fotók meg a Skype appot, egyik 0,8 a másik 0,56GB méretűnek mutatkozott Treesize-be.
Soha nem használom őket.
Oké, szerinte törölte, a Fotók app 500 a Skype 300MB szemetet hagyott maga után.
Ez így normális? Nem tudom mezei módszerrel törölni a maradékaikat, nem engedi.
Fogy a hely a C-n, azért álltam neki gyomlálni. -
Sziasztok,
Windows 10 jelenleg kóddal lépek be, de azt meg lehet változtatni valahogy, hogy semmit ne kérjen és csak betöltés és menjen a rendszer? Bármi beavatkozás nélkül?
Spéci BIOS/FW Update lenne csinálva és ahhoz egy üres SSD-t tennék a gépre, arra tiszta Win10-t telepitenék és követném az utasításokat. (tiszta rendszer az alap, nem akarom teglasitati a gepet és a teljes jelszó mentesség is, Winnél, meghajtónál, mindennél)
Nekem úgy rémlik MS fiókkal használva nem lehet biztonsági beállítás (jelszó, arc felismerés, kód, stb..akármelyik beállítás alkalmazás nélkül automatikusan bejelentkezni.
/de remélem nem így van/
-
troll81
addikt
Sziasztok.
Nagyjából össze áll minden.
Egy hibás Sata kábelem is volt nem tudom hogy.
A VGA cserére mennyire hisztis Windows 10?
1660super helyett lenne 2070-80 vagy valami vaskosabb.
Ma néztem még szerintem a CPU megbirkózik vele.
Köszönöm a választ -
King Unique
titán
válasz
idegen lény #157529 üzenetére
Az csak a hivatalos elrettentő szöveg, ellenben a gyakorlatban a nem támogatott hardverkonfigurációra telepített Windows 11 is ugyanúgy frissül, kapja havonta a kumulatív frissítéseket, max. új verzióra frissítést nem kap, utóbbit kell manuálisan megoldani, ami a téma topikjában többször ki lett fejtve: [link], [link].
Esetleges további kérdésnél át kellene fáradni a már említett Windows 11 topikba, mivel ez már nem a Windows 10 topik témája.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #157527 üzenetére
King Unique: Köszi
. Igen, korábban, talán még Win7-en próbáltam a Win sajátjával és az nem tudta, ezt nem tudtam, hogy W10 tudja-e már!
Fire/SOUL/CD:
Nagy köszi ismét. Lementettem a képeket, bár mikor jó lehet
szerk: HDD az van bőven itthon2TB-tól 16TB-ig....
I02S3F: Természetesen van/lesz offline mentés, alap.
[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #157532 üzenetére
Gondoltam erre, azért írtam, hogy "bagoly mondja". Kábé úgy értettem, hogy "könnyű mondani".
-
válasz
I02S3F #157531 üzenetére
Ha vannak pótolhatatlan adatok is, azokról nem árt valóban mentés, de ha csak olyan adatokkal van tele, amit a partíció neve sugall, azaz sorozatok (korábbi kép alapján), akkor talán nem szükséges. Meg azért az egy 6TB-s HDD 4TB-s partíciója, szóval arról lementeni mindent (gondolom jó tele van pakolva adatokkal) az azért egy kb. 6 órás műszak (meg kell még egy legalább 4TB-s adattároló is)...
[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
-
válasz
tibaimp #157524 üzenetére
A HDD-n az adatokat át fogja helyezni a 2. partícióról, úgy mond a HDD "elejére", vagy ott marad "középen" az újra particionálás után?
Ha úgy csinálod, ahogy írtam, akkor nem fog semmilyen szektorcsoportot sem áthelyezni máshova, pár másodperc az egész. (ha nem átméreteznéd, hanem átmozgatnád a 2. partíciót, akkor természetesen sokáig tartana a művelet)Szóval, amit korábban írtam képekben, így csináld.
Partíció1 törlése | Partíció2 átméretezése | bal oldalt megfogod egérrel és kitöltöd vele az üres területet | hely előtte/utána nulla legyen és ennyi, ha az Érvényesít gombon kattintasz, nekiáll dolgozni és másodpercek alatt végez a feladattal. -
idegen lény
őstag
válasz
norba69 #157526 üzenetére
A W10-re sincs.
#157528 King Unique
"Ha Windows 11 nem jogosult hardverre van telepítve, az eszköz nem kap támogatást a Microsofttól, és kényelmesen fel kell vennie a kompatibilitási problémák kockázatát.
Azok az eszközök, amelyek nem felelnek meg ezeknek a rendszerkövetelményeknek, kompatibilitási vagy egyéb problémák miatt hibásan működhetnek. Emellett ezek az eszközök nem garantáltan kapnak frissítéseket, beleértve a biztonsági frissítéseket is."Ennyi erővel maradhatok W10-en is, ha a W11 sem fog kapni támogatást.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #157525 üzenetére
Mi?
Van egyébként Windows 11 topik, ahol többször is le lett írva (példa), hogy megoldható a Windows 11 telepítése a rendszerkövetelményeknek NEM megfelelő PC-kre is
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
tibaimp #157522 üzenetére
A Windows 10 beépített lemezkezelőjével csak akkor lehetne megoldani alaplemezként (nem dinamikus lemez), ha közvetlenül utána helyezkedne el, vagyis ez esetben 3rd party particionáló programra lesz szükség (példa).
Viszont ez 2 .partíción lévő adatok áthelyezésével járhat, ami ~ 4 TB esetén jó ideig eltarthat, érdemes meggondolni, hogy így is belevágunk-e.[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz
idegen lény #157525 üzenetére
Ha lesz vízjel, lesz hozzá kikapcsolási megoldás is.
-
idegen lény
őstag
Ezzel mi a helyzet? Ez így elég gáz. Windows 11 olyan eszközökön, amelyek nem felelnek meg a minimális rendszerkövetelményeknek - A Microsoft ügyfélszolgálata
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #157523 üzenetére
OK! Nagy köszi, a programot is!
szerk: A HDD-n az adatokat át fogja helyezni a 2. partícióról, úgy mond a HDD "elejére", vagy ott marad "középen" az újra particionálás után?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
tibaimp #157522 üzenetére
Igen, a Minitools-l is kivitelezhető, de vannak hordozható megoldások is, pl. Macroit Partition Expert Free
1. partíciót törlöd majd a 2. partíciót átméretezed de úgy, hogy a bal szélen fogod meg egérrel és a korábban felszabadult hely elejére terjeszted ki, így a leggyorsabb.[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet ismét!
Lenne egy kérdésem, lehet nem jó helyre írok, de hátha.
Van ez a HDD, két partícióval. Ha az 1. jelzésű partíciót törlöm mindenestül (nem csak az adatokat, hanem magát a partíciót is), a 2. jelzésűt ki tudom a helyére terjeszteni adatvesztés nélkül? Vagyis "előrefelé" lehetséges partíció kiterjesztés?
Ezt mondjuk MiniTool meg tudja csinálni? -
teptep
senior tag
válasz
troll81 #157517 üzenetére
"Nem rendesen vettem telepítő lemezt." Nem tudom milyen "lemezt" vettél, de mindig az elérhető aktuális telepítőt szoktuk letölteni és pendrive-ra kiírni.
hu-hu_windows_10_consumer_editions_version_22h2_nov_2024_x64.iso
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz
tordaitibi #157516 üzenetére
Nem rendesen vettem telepítő lemezt.
kezdjem előről az egészet??? Borzalmas egy valami ez [kép]
-
-
troll81
addikt
jó reggelt. egy friss win- 10 pro telepítés 62,7 gb???
normalis? nekem újdonság igy
-
-
Geth
veterán
válasz
Sztlaci #157505 üzenetére
Hasznosnak tűnik akkor az a másik tűzfal
Mivel a Windows tűzfal csak bejövő kapcsolatokra dob fel figyelmeztetést, annyit megtudtunk, hogy a böngésző listen-elni szeretne, ami pedig minimum szemöldökráncolás egy böngészőnél, aminek elsősorban kifele kellene kapcsolatot kezdeményeznie.[ Szerkesztve ]
-
Sztlaci
aktív tag
Csak érdekesség-részemre. Defender tűzfal letiltva, mást használok, mégis bejött egy üzenet, hogy tiltotta egy böngésző bizonyos funkcióit, hogy miket az rejtély?
(Magán hálózaton vagyok.) -
Mikiller
aktív tag
válasz
TYÜTYI2006 #157497 üzenetére
Új Win telepítése után érdemes felrakni a Microsoft Visual C++ Redistributable csomagot.
-
.-..-.
junior tag
válasz
tordaitibi #157502 üzenetére
Nem próbáltam, de esetleg újra kiadva
/a
paraméterrel a command-ot, nem lövi ki a leállítást? [link][ Szerkesztve ]
-
Ezzel kapcsoltatom ki a gépet este elalvás után, 1 óra múlva lelövi a gépet.
shutdown -s -t 3600
Mikor elindítom, felugrik egy ablak hogy a rendszer 60 perc múlva kiléptet, eddig oké.
Viszont előfordul hogy mégse kéne a leállítás.
Hogyan tudom lelőni a folyamatot? Semmi nyoma sehol, Feladatkezelőbe se látszik, sehol nem találom.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap