- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
-
King Unique
titán
válasz
Jenne #154696 üzenetére
A "takarításhoz" alapesetben bőven elég a lemezkarbantartó vagy a tárterületsegéd futtatása, amely utóbbi automatizálható is. Külső "optimalizáló" programokkal nekiesni nem feltétlen javasolt, mert rossz esetben több kárt okozhat mint hasznot, vagy max. csak úgy, ha eleve tudja hogy mit csinál a felhasználó és akkor is csak ésszel.
Előre konfigurált Windows 10 lemezkép készítése (Sysprep)
"Készítsünk olyan Windows 10 rendszerképet, amelyet programjaival, beállításaival együtt vihetünk át másik PC-re."
Vagy AOMEI Backupper, Macrium Reflect, stb. 3rd party programmal képfájlba menteni a feltelepített és beállított Windows 10/11-et, majd azt visszaállítani a többi PC-re, a többi laptopra, meg ha ugyanolyan a hardverkörnyezet.
"Tehát nem rendszerkép készítésére gondolok"
Hanem akkor mégis mire?
Na meg oké hogy helyi fiók kell, de pont az ilyen eseteknél lenne előnyös a Microsoft-fiók, amelynél eleve szinkronizálhatók az egyes beállítások.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Elnézést ha kicsit offos a kérdésem.
Fut már néhány éve a WIN10 a laptopomon, de nem igazán takarítottam benne semmit eddig. Érdemes vagy ajánlott registry cleaner vagy egy WinOptimizer használata? Nézegettem az Asampoo oldalán, ott vannak ezekből ingyenesek is. Még sosem használtam ilyen programokat és nagyon alap felhasználó is vagyok, így kicsit tartok attól, hogy nem okoz majd gondot egy ilyen program.
Köszönöm előre is a tanácsokat. -
tylerddd
veterán
Üdv! Adott egy tucat ugyanolyan laptop, Win11 előtelepítve. Kellene rájuk egy helyi rendszergazdai fiók és egy azoknak a usereknek, akik majd alkalmanként használják ezeket. Néhány Windows-os beállításon kívül (főkapcsoló beállítása, energiagazdálkodás stb.) egy Chrome és Office kerülne rájuk. Lehetne-e valamilyen módon "klónozni" a rendszert anélkül, hogy Windows-t kellene telepíteni és egyesével kelljen beállítani őket? Tehát nem rendszerkép készítésére gondolok. Köszönöm!
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #154692 üzenetére
Köszönöm. 🤗
-
King Unique
titán
válasz
Krystal_s #154661 üzenetére
Akkor futtatja a Windows 10 itt a meghajtóoptimalizálást, ha szükséges, ami hetente beállításnál nem feltétlen fog minden esetben napra pontosan 1 hét múlva történni, az előbbitől függően történhet akár előbb vagy később is. Ha a gyakoribb meghajtóoptimalizálás a cél, akkor át lehet állítani akár napi rendszerességre, vagy igény szerint manuálisan futtatni.
A TRIM amúgy ATA utasítás és SATA SSD-knél van, NVMe SSD-knél a Dataset Management deallocate parancs a megfelelője, ami ott elvileg inbox.
(#154688) smallmer:
A KB5034441 számú frissítés sikertelen telepítése nem újdonság ha rákeresel itt a topikban, amit a helyreállítási (WinRE) partíció méretének növelése megoldhat (példa + blogbejegyzés).
A KB5036979 egy a 3. héten (C) / 4. héten (D) kiadott választható (preview) frissítés, amit nem kötelező telepíteni és automatikusan a Windows Update sem telepíti, elég ha a 2. héten (B) kiadott kumulatív frissítés (KB5036892) telepítve van.
Ha sikertelen egy havi kumulatív frissítés telepítése, akkor pl. a #150629 és #152085 számú hozzászólásokban lévő javítási módszereket lehet kipróbálni.
Hogyan oldjuk meg, ha Windows 10/11 telepítése során nem találhatók meghajtók?
A szokásos IRST / VMD driver probléma, lásd a linkelt útmutatóban és pl. a #148289 számú hozzászólásban leírtakat.
-
Zoz
őstag
válasz
Saskakas18 #154690 üzenetére
Vagy kikapcsolod a BIOS-ban a VMD-t, vagy letöltöd a megfelelő illesztő programot a lapod gyártójától rárakod a pendrivera, aztán betallózod neki. Intelnél a Rapid Storage (RST) csomag kell, AMD-nél valami más a neve.
Amúgy nem lehetséges, hogy korábban kikapcsolt VMD-vel volt telepítve, és most valamitől visszaállt alapra a BIOS-od, újra bekapcsolva? Mert ha ez történt akkor STOP 7B kóddal dob kékhalált a fent lévő rendszer. Ha ez történt ha újra kikapcsolod, akkor el is indulhat újra.
-
Saskakas18
tag
Sziasztok.
Kékhalált kapott a gépem. Szeretném újratelepíteni, viszont a terült kiválasztásnál elakadtam, mivel ezt a hibát dobja: ,, nem találtunk meghajtót. Tároló-illesztőprogram betöltéséhez kattintson az Illesztőprogram betöltése lehetőségre".
Mit lehet ilyenkor csinálni? Telepítettem már párszor újra a gépem, de ezzel nem találoztam még. Esteleg telepítés nélkül lehet csökkentett módban elindítani? Ha nem, akkor ezzel a problémával mit lehet kezdeni?
Hálásan köszi, aki segít. -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Valami gond van a Windows frissítéseimmel. Állandóan hibára futnak. Van valami megoldás amivel kicsit rendbe tudnám szedni a windowst? jó ideje nem tudok frissíteni.
Ezek állnak bent:
KB5036979
KB5034441 -
Atomgeszi
nagyúr
Utolérte a WIN10-es HTPC-met is az audio popping probléma.
Van rá valami megoldás?
-
-
Tacsika
aktív tag
Sziasztok!
Thunderbird-oztam, aztán bezártam és az asztalról elt
ünt a ffox ikionja. kurkászkodtam és látom hogy hogy a win az edge-ét allította be alapértelmezettként. visszaállitottam. volt már ilyen valakinek? -
"NVM Express
The NVM Express command set has a generic Dataset Management command, for hinting the host's intent to the storage device on a set of block ranges. One of its operations, deallocate performs trim. It also has a Write Zeroes command that provides a deallocate hint and allows the disk to trim and return zeroes."
De ez nem a szorosan vett trim hanem egy állandó, online folyamat ami úgymond "magától" működik. -
ddmb
aktív tag
válasz
Doky586 #154675 üzenetére
Az a baj, hogy ezek az éppen futó programokat is észlelik. Ugyanis betiltották a cégben a Javát, és van egy software-em amelyik egyetlen .exe fileból áll, de bele van fordítva/linkelve a Java... Ha elindítom, látom a futó processzek listájában a "Java Platform SE Binary (32 bit)". És már sikítoztak miatta egy időben az adminok, hogy miért futikol a Java, de valahogy most csönd van, pedig továbbra is használom.
Megpróbálom ezt a .vhd-s dolgot. Mi kell hozzá? Hogyan kell letitkosítani a cuccaimat?
-
Geth
veterán
Így. A felületen szándékosan az optimalizálás gyűjtőszót használják, függetlenül attól, hogy az deallocate, trim, unmap, stb. valójában. Folyamatosan erre kérni nem jó, mert az extra parancsok miatt lassít, periodikusan viszont nem fáj. Véletelenül pont utóbbit csinálják az OS-ek by default.
-
Zoz
őstag
válasz
tordaitibi #154676 üzenetére
Másképpen hívják, de ugyanúgy létezik: "The operation of the Deallocate function is similar to the ATA DATA SET MANAGEMENT with Trim feature described in ACS-4 and SCSI UNMAP command described in SBC-3."
A lényeg ugyanaz: az operációs rendszer közli az SSD vezérlőjével, hogy mely blokkok üresek a fájlrendszerben. -
movax
őstag
Az irodahelyiségekben, amit most bérelünk, az előző cég valami műszaki fejlesztéseket végzett egy nagy ipari cégnek. Olyan volt a biztonsági policy, hogy az ingatlantulajdonos csak az előre egyeztetett időpontban léphetett be hozzájuk nagy ritkán, mert ipari titkok, szabadalmak stb. voltak, és a munkára velük szerződő cég illetékese ellenőrizte, hogy az irodahelyiségek főbejárata betörésbiztos és riasztó is működik a security cég helyszíni kiszállásával, szükség esetén. És ezt nekik meg kellett csinálni, mert nem irodaházról van szó portással meg beléptetőkapuval, hanem polgári bérház egyik emeletéről. Különben nem volt szerződés. Ilyen helyen elképzelhető, hogy a légynek is csak jelszóval szabad rászállnia a billentyűzetre.
-
válasz
Cs1csó #154667 üzenetére
NVME esetében a trim értelmetlen mivel az egy PATA utasítás, így nvme esetén át se megy mert nincs hova.
Nvme-t nem kell trimmelni, márcsak mivel így nem is lehet, ezt elintézi az ssd belső saját Dataset Management parancskészlete méghozzó folyamatosan.
Vagyis egy nvme ha tápot meg adatvonalat kap, magyarul használatban van, akkor a trim automatikus. -
-
Geth
veterán
Szóval ezek az adminisztrátorok bármilyen fájlt tudnak olvasni a driveomról?
Az adminisztrátorok már csak ilyenek(informatikai rendszert fejlesztesz?)
Mennyire szabályos ez? Nem ütközik ez valamilyen GDPR vagy privátszférás ruleokba?
Munkaszerződés, munkaköri leírás, stb. (aláírás előtt érdemes elolvasni) kitér erre?
Pusztán azért, mert ideböfögöd, hogy GDPR vagy privátszféra, az még önmagában kevés.
Azt se felejtsük el, hogy a "portable" "cuccok" licence ütközhet kereskedelmi felhasználással, ami viszont simán teljesülhet, lévén fejlesztés történik.ha már ennyire képben van a csóka a filerendszeremet illetően, akkor ő maga is megnézheti, hogy a törlés után a fileok már nincsenek ott...
Szerintem lesz*rja a filerendszered, csak riasztott a tool. -
-
ddmb
aktív tag
válasz
movax #154670 üzenetére
értem
a legjobb az volt amikor az egyik troll figyelmezetetett valamelyik browser portable verziójára, és elküldte a full path-t a binárisig, és mondta, hogy töröljem ki, és küldjek neki screenshotot utána, hogy már nincs ott.... hát, gondoltam, ha már ennyire képben van a csóka a filerendszeremet illetően, akkor ő maga is megnézheti, hogy a törlés után a fileok már nincsenek ott...
-
movax
őstag
Az a gond, hogy céges gépen nincs magánszféra, azon céges szféra van. Vannak cégek, ahol laza ez a policy, de van, ahol ezt igen szigorúan értelmezik, és abból is cirkusz van, ha az alkalmazott droid 9 és 5 között belenéz a magánlevelezésébe. Van, ahol ez indokolt is, pl. bizalmas infók, ipari titkok stb. védelme miatt.
-
ddmb
aktív tag
A cégünkben elég kemény policyk vannak Win10 alatt, a legtöbb usernek szinte semmihez nincs joga (pl. programot installálni). Mi fejlesztők szerencsére kaptunk admin jogot, de mostanában valami SNOW toollal elkezdtek minden portable cuccot checkolni, és jönnek az mailek/üzenetek, hogy távolítsuk el őket. És elküldik a binárishoz a teljes útvonalat! Az eszem megáll... Szóval ezek az adminisztrátorok bármilyen fájlt tudnak olvasni a driveomról? Mennyire szabályos ez? Nem ütközik ez valamilyen GDPR vagy privátszférás ruleokba?..
-
Krystal_s
addikt
Ennek mi lehet az oka SSD-nél? (NVMe) Trim rendben. (19, vagy 22 napja én indítottam el manuálisan egyszerre a C és D-t is. Nem tudom miért nem egy időpontot ír.)
Nem kellene hetente lefutnia, ha az van beállítva? Vagy az NVMe miatt nem futtatja, mert az más módon optimalizál? -
King Unique
titán
válasz
rodman73 #154658 üzenetére
Le lett írva - "HDSentinelben végig küldeni egy teljes olvasási tesztet rajta" - , hogy mit kellene megnézni, igaz úgy szemléltetni már elfelejtette, mint a társtopikban.
A százalékokkal alapesetben nem kell foglalkozni SSD-knél, meg ha világosan oda van írva hogy "állapota hibátlan", ami az "Az SSD kondíciója, tények és tévhitek" cikkben is le van írva.
A hőmérsékletnél értelemszerűen nemcsak a HDD / SSD, hanem a CPU hőmérséklete is lényeges, ami szintén le lett írva. De amúgy az NVMe SSD-knél az az 51 és 63 °C bár nem annyira hűvös, de azért nem is olyan vészes, meg eleve magasabb, 70-80 °C szokott lenni az adatlapon megadott felső határ.
+ Az előző válaszban felvetettek továbbra is érvényesek, azokról sem ártana infó.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
rodman73 #154658 üzenetére
Ide írj, egyből válaszolnak a srácok, nagyon segítőkészek: SSD kibeszélő
-
rodman73
aktív tag
1-2 évente szét szoktam szedni a gépet, cpu-t is nemrégen pasztáztam újra, azt hittem az megoldja, de nem. Mellékelek egy képet a lemez állapotokról. C meghajtó a rendszer, G a játékok vannak, cod elég jól megizzasztja. Egy kis ventit már vettem, hogy hűtse azt az ssd-t, már csa be kellene szerelni.
mennyire rosszak ezek a százalékok és hőfokok? Sajnos nincs regisztrációm a hd sentinelhez vagy a teljes olvasási teszthez nem kell?
-
Zoz
őstag
válasz
rodman73 #154645 üzenetére
Hőfokok rendben vannak? 5-6 év után már ráférhet a hűtésre takarítás, újrapasztázás. Ha túlmelegszik a proci, akkor visszavesz az órajelekből.
A másik amit én még ellenőriznék, hogy az SSD nincs-e belassulva, HDSentinelben végig küldeni egy teljes olvasási tesztet rajta.Ha a hardver tuti rendben van, utána jöhet a Windows kérdés.
Ha nagyon nincs kedved újratelepíteni, akkor adhatsz egy esélyt a Win11-re frissítésnek is. Ha nem lesz jobb, még akkor is nekiállhatsz nulláról telepítésnek. -
King Unique
titán
válasz
rodman73 #154642 üzenetére
Ilyenkor első körben értelemszerűen meg kellene nyitni a feladatkezelőt, majd ott megnézni, hogy pontosan melyik folyamatnál / programnál van magas rendszerterhelés.
Nem derült ki a leírtakból a rendszer buildszáma és kiadása, naprakészre van-e frissítve, stb. Ha nincsen és épp folyamatban lévő Windows-frissítés vagy egyéb frissítés (Store, Office, 3rd party program) van, akkor értelemszerűen először meg kellene várni amíg az befejeződik, majd utána újraindítani a Windows 10-et.
Újratelepíteni a 0-ról akkor indokolt a jelenleg működő Windows 10-et, ha olyan gond van a rendszerrel, amit nem lehet másképpen megoldani, ellenkező esetben viszont nyilván felesleges.
A Windows 11-re váltást most egyelőre hagyjuk, meg pláne ha nem is felel meg a PC a rendszerkövetelményeknek, mert akkor eleve trükközni kell a telepítésnél. Bár ha megjelenik a teljes képernyős / gépházas értesítés, akkor megfelel, viszont a Windows 11-re váltás önmagában még nem feltétlen fogja megoldani a problémát, meg normál esetben a Windows 10-nek is eleve gyorsan kellene működni i7 CPU, 32 GB RAM, SSD, stb. felállásnál.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
rodman73 #154649 üzenetére
Nem annyira bonyolult az újrahúzás, inkább előtte a biztosra menés, mentés ami leterhelőbb.
Ha lassú a neted, de van helyed pakolászni... bár ha jól csinálod annyi sem kell, akkor is vannak leírások, hogy X Y játékkliensnél miként oldható meg a játékfájlok mentése, hogy ne kelljen 100 gigákat újból lehúzni. Pl Steamnél meglévőt kimented (elég csak átnevezni, egy meghajtón átrakni más mappába), újrahúzás után meg elkezdeni leszedni, majd kilépsz steamből, beillesztedi az új helyére, és az újrainduló kliens átnézi, hogy meg van-e minden. Epicnél hasonlóképp, le merem fogadni, hogy origin is hasonlóképpp, ubinál is gondolom.
Böngészők pipa, játékállások egyedileg kezelendőek, egyéb fontos progijaidról meg te tudsz.Cserébe viszont lehet egy tényleg friss érzetű géped. Másfél év még van a win10-ben!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
tibaimp #154652 üzenetére
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35
Netes frissítési lehetőség.
Figyelj a 2. képen látható BING-re....ha kell akkor OK.
Ha nem kell, akkor pipa ki !
-
tibaimp
nagyúr
Szevasztok!
Csak a directx-et, hogyan lehet frissíteni a Win10-ben?
-
big_zsolt
csendes tag
Sziasztok!
Win10 Pro újratelepítés után ez a, mellékelt képen látható, három részre osztott valami fogadott. Az ablakokat csak erre a három területre lehet elhelyezni. Hogyan lehet ezt megszüntetni? -
tylerddd
veterán
Üdv! Microsoft fiókok között lehet-e valahogy költözni? Köszi!
-
rodman73
aktív tag
válasz
ledgeri #154647 üzenetére
Leginkább lusta vagyok, azért nem szeretném újra húzni.
Megnézem majd, de szerintem nincs ami terhelné a dolgokat.
fradi81: játék beállítások, lassú a netem, akkor lehet már a játékokat is leszedném újból, windows beállítások, gpu-val is sokat szarakodtam, de max előlröl kezdem, aztám lehet jobb is lesz mint volt
-
ledgeri
nagyúr
válasz
rodman73 #154645 üzenetére
Miért nem játszik a 0-ról reinstall? ha a win11-re váltás alatt futó os upgrade-jére gondoltál
-Programra vágyni csak még egynek a mixbe rakása.
-Frissíteni OS-t minden alatt, meg nem tűnik egyértelmű megoldásnak.4-5 éves a rendszer, amin már volt minden felrakva meg levéve. Én nagyobb teljesítmény nyerést vélek bármely OS 0-ról felrakásában, mint a frissítéses OS váltásban -amikor semmi más nem változna.
Nincs semmi gyanúsabb, vagy nem kellő dolog, program, ami terheli a dolgokat? Nincs maxon laopzófájl, ram?
-
rodman73
aktív tag
válasz
ledgeri #154644 üzenetére
Hát kb 2018-19-es a telepítés, akkor költöztünk és építettem egy új gépet. 60% körül van a proci (i7-10700k), ram (32gb ddr4) is kb 60-80%. De nagyon érezni hogy laggol, afterburner szerint 17 fps volt a legkevesebb, 144 a legnagyobb, de az be is van állítva hogy ne menjen afelé pl. az új Codban. De nem csak játék alatt, hanem böngészéskor vagy film nézéskor is érezni hogy laggol a rendszer.
-
rodman73
aktív tag
Sziasztok,
Nagyon be lassult a win10-em, játékok alatt is egyre jobban szaggat sajnos. Létezik olyan program amivel újból gyorssá tudnám tenni vagy inkább váltsak már win 11-re? Ha a váltás mellett döntök, valahogyan át tudom vinni a beállításaimat vagy inkább érdemes mindent előlröl kezdeni (hátha a rendszerben marad a "lassúság")?
-
Csápájev
őstag
Sziasztok, win 10-en nem akar települni az áprilisi frissítés és baromi idegesítő. Újraindításkor 7%-on megáll,majd nem sikerült telepíteni blabla,visszavon,újraindul,baromira unom.
Frissítések szüneteltetése gomb szürke és nem reagál.
Eléggé laikus vagyok,nem akarok belemenni nehezebb beállítgatásokba.
Van valami megoldás akár a frissítés eltüntetésére?
[kép] -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Ha a Visual C++ kiadások összeszarták magukat valami behatásra és se telepíteni se eltávolítani nem lehet egyszerű módon ezeket, van rá megoldás, hogy helyrehozzuk a dolgot? Keresgélek a neten, de sehol megoldás. Valami repir vagy uninstall tool nincs hozzá? Remélem nem csak a windows reinstall a megoldás. -
Zola007
veterán
WinSrv 2106 + Win10 kombó esetén hogyan tudnám tiltani a start menüből a SHUTDOWN opciót a RESTART meghagyásával?
GPO listában amit találtam az tiltja a shutdown processt, ami kell a restarthoz is
-
ledgeri
nagyúr
Akkor a fenti miatt picit hús nélkül:
Ha bármi miatt, egy, alapból bárhogyan is települi kezdő frissítés megakad úgy, hogy több hónapig nem települ, és bármi is legyen a megoldása, van rá mód hogy el lehessen rejteni, és én megteszem, akkor az a frissítés, ami rá épül dobhat-e olyan hiba kódot amiből egyértelmű, hogy melyik kódu frissítés hiányzik?
Ha ez az elrejtés url szerint MS weboldalról érkezik, akkor mennyire nehéz visszaállítani, ha később az lenne a cél?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Doky586 #154634 üzenetére
Ismétlem: nem kell bökni
de mert azt a házirendet átállítottam ami ahhoz kell, hogy az megvalósuljon (3-4 kapcsoló). Ha én írom, hogy böknöm kell akkor azért írom, mert a helyzet, hogy bökés nélkül nem indul ell, és nem a default, ezért említem meg!ki tudja mit rontottál el
A defaultokkal élők szemében én, mert idegesített annyira, hogy utánanézzek rendesen, és csak annyit, hogy elérjem a célom.
A telepítés elkezdésének menete, meg a telepítések egymástól való függősége/egymásra való épülésük mikéntje nem hinném, hogy ugyanaz a kategória.De megint az van, hogy az egy helyen kb 3-mal arréb kapcsolt állapotú windowsommal jövök kérdezni egy másik csúszkáról, de arra nem jön információtartalmú válasz amire kérdezek, csak az van megkérdőjelezve, hogy miért van 3-mal arrébb kapcsolva a windowsom, vagy van-e egyáltalán (ha meg van, akkor bizots rosszul, mert másképp nem lehet).... Nem tudom, hogy ez a topik kérdezőin vagy válaszadóin múló átlag, de ezért is csak akkor jövök, mikor már túl vagyok egy ponton. (Van esetleg "nem out of the box windowsoknak topikja?)
Oké a házirend állítást nem részleteztem "stringre pontosan", de a veracrypt jelenlétét említettem, és kérdeztem dolgokat.
Erre jön, hogy nálam az úgy működik (minden körülmények közt), ahogy a nagy könyvben... és én nem tudom, vagy csináljam meg azt amit meg is említettem, hogy nem fogok. Információ azokkal kapcsolatban amik a kérdőmondataimban említve vannak meg semmi.
Mintha arra kérdeznék rá bármely böngészőben, hogy lehet-e, és hogy, beállítani böngészőben azt, hogy x féle fájlok egyik, y féle fájlok egy másik mappában legyenek, erre meg jön az, hogy "Az alapértelmezett metési hely az C:\Users\user\Downloads".Kérdeznie is lehet a potenciális válaszadónak... ezt csak így off-ban
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Doky586 #154632 üzenetére
Nálam -fenti miatt- jelzi, hogy ha van frissítés, és én bökök rá, hogy akkor install (nem auto). Ez volt a felállás, aztán jött az akadás . Akadás után sokáig az éppen megjelenő, alkalmi "lehet csinálni valamit"-es sárga jelet átvette a "korábbival baj volt" állandó piros. Az volt kint pár hétig hónapig (ha néztem ha nem), és most már az sincs, mikor benne meg meg ott a frissen érkezett telepítendők sora.
Partició tologatásom nemigen lesz, MS meg nem tekinti prioritásnak (különben már megtörtén volna valami hivatalos), viszont így most korábban működő funcíót vesztett vagyok. Ezt a feleslegességet én kétségbe vonnám! -
-
fradi81
veterán
válasz
Csupingo #154628 üzenetére
dvi, alap gagyi driverrel jó csak ott nincs rendes felbontás, driver telepítés után keresi a jelet aztán ennyi, alapból is ez volt a baja a gépnek amiért meg kellett nézzem, kábel is cserélve lett újra. Legrosszabb esetbe mehet még bele valami egyszerű win10 komp. vga kártya.
-
ledgeri
nagyúr
Nálam még mindig áll a KB5034441, de
szerencséreúgy, hogy mivel 2 hónapig nem foglalkoztam vele, így nem is tud szólni az update ikon, hogy elérhető más (mert szeretek én rábökni, hogy menjen, és nem megvárni a 10 percet míg lefut minden vagy tudni, hogy újra kell kezdjem, ha egyáltalán abban a fázisában futna az automatikus...). Annak a particiónak a mozgatását meg veracrypt fentléte miatt nem akarnám megpróbálni, az egészet meg újta kódolni megint nem akarom, mert az 2*100+giga írás, amennyit meg nem igazán ér meg.Ha a hsz_153908-153908.html szerint elrejtem, akkor a "majd jovő" esetleges frissítés ami fixálná, vagy már fixált, az nem lesz befolyásolt? Ha valami ebben lévőre épül az, majd fog olyan hibakódot dobni amiből kiderül, hogy kell neki valami? Ha ezt az elrejtést visszavonnám, akkor mit kéne csinálni?
-
Csupingo
veterán
válasz
fradi81 #154625 üzenetére
Ha jól látom, itt valaki azt írja, hogy a 7-es, 8-as driver működik neki 10 alatt.
Esetleg innen nézd meg az utolsó kiadást. -
fradi81
veterán
Hali, van itt olyan akinél megy a windows 10 intel HD2000 IGP-vel? Ha igen érdekelne a megoldás
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Grave_444 #154617 üzenetére
Szia!
Végül is tök mindegy hogy HDD vagy SSD ha nem lát semmit. Nemkizárt az tényleg, hogy BIOS defaultra állt , elem lemerült, helytelen időt is kell mutatnia már BIOS post alatt.
Ezt tényleg helyileg kellene ellenőrizni. De még egy kábelcsatlakozás is közbeszólhat, ha valami régi lütyögős az adatkábel, nem a biztonsági klipszes, ez ugye frankón bekattan a helyére és stabil fix kontaktot biztosít.
Elm+BIOS vagy csatlakotó gond lesz az.
HA mondom ha, UEFI / Legacy mód változás történt volna, akkor nem ilyen kép fogadja, hanem a windows próbálkozna helyreállítással, ami ugye nem menne... -
válasz
Szabi® #154616 üzenetére
Szia. HDD vagy SSD van benne? Lehet BIOS elem/Akksi merült le, vagy BIOS update/reset történt. Vagy rosszabbik eset, hogy a háttérttár tönkre ment.
Nem vegbemenő fFrissítés miatt is lehet ez. Aki telepítette nézzen rá, vagy aki ért hozzá, ott szinte azonnal ki is derülhet a hiba oka. -
Szabi®
addikt
i5 4670-es konstrukció, tehát nem mai. Muter gépe valamivel újabb, de nem az halt meg, hanem ez a régebbi procis. SSD van mind a két gépbe ez 100% és pár évesek csak. Netezésre voltak csak használva. Elvileg rendszergazda telepítette pont ezt a gépet 4 hónapja . . . Mást sajnos nem tudok.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Szabi® #154616 üzenetére
Milyen gépről van szó? Jó esetben a bios elem szállt el és visszaállt a bios.
Tehát Legacy/UEFI módosítás kell a cserén kívül.
Rosszabb esetben a Windows sérülhetett, esetleg az adattároló.
Biosban látható az eszköz? Sata/tápkábel is lehet.Szóval így távolról elég nehéz sajnos kitalálni.
-
Szabi®
addikt
Sziasztok, szüleim gépe ezt dobta :
Sajnos sok száz kilométerrel arrébb vagyok, így nem is tudok segíteni. Mi lehet ez ? 3 hónapja lett telepítve .
-
_DiEGO_
őstag
válasz
btraven #154610 üzenetére
Hali ! Az úgy rendben van. Tessék pl nálam is, max annyi hogy enyém tud 75Hz -et. FreeSynces. 16-24 -32bit színmélységek ! Tiéd is ugye 8bites - True color R G B
A true color definíció szerint a piros, zöld és kék színek egyenként legalább 256 árnyalatát jelenti, összesen 16.777.216 variációt. Ez ugye elég
A 30bit az UHD HEVC - de a 32 biten tárolt képpontok esetében 24-nél több bitet használnak a tényleges színkódolásra; ezek legtöbbjénél a 30 bites színmélység mellett megmaradó 2 bit csak kitöltésre szolgál. -
SamSem58
aktív tag
válasz
Doky586 #154609 üzenetére
A biztonsági mentésből készült helyreállítást kerestem, azt szerettem volna visszatenni.
Mert a rendszervi vázaállítás nem sikerült.
De már nincs semmi gond, ugyanis második próbálkozásra - bár Maratoni idő alatt - de sikeres lett a lemezképből történő rendszer visszaállítás. -
-
btraven
őstag
Miért csak 8 bites? Hogy lehet átállítani 16 bitesre? A DXWind programot használnám és ott a minimum a 16 bites színmélység.
-
-
SamSem58
aktív tag
válasz
hotkar #154607 üzenetére
"Ha ugyanaz a partíciók felosztása (és mérete), mint mentéskor volt, akkor nem lehet baja."
Bár minden változik, de itt elvileg minden ugyanaz, mint mentéskor volt, mert nem történt változtatás!"De a két partíció gyanúsan kevés. Háromnak kellene lenni minimum (UEFI, Recovery, és maga az OS)" - Kevés????
200 GB szabad hely van a lemezen!!
Ezen a gépen nincs Recovey partíció, soha nem is volt, így nem értem, hogy miért kéne lennie neki!A lemezek úgy vannak, hogy a G HDD fel van osztva két partícióra, az egyik partíción az operációs rendszer van, de itt is van 265 GB szabad terület. A másik partíciót a gépen lévő dokumentumok, képek, stb. "biztonsági tárolásra" használom. Természetesen van külső merevlemez is, ahol az összes "cuccomat" tárolom.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
hotkar #154604 üzenetére
"(Hogy ez miként tudott átállni BIOS-ra, rejtély.)" - ez egy HATALMAS rejtély számomra is!
De megkísérelem a Biost átállítani UEFI-re. A Windows valódi kínja az lehet, hogy az a lemez amelyiken az operációs rendszer van fel van osztva két partícióra. Lehetséges, hogy ez a probléma? -
hotkar
senior tag
válasz
SamSem58 #154598 üzenetére
A hibák közül szerintem a 2. halálos ("A lemezkép EFI technológiát használó számítógépen készült, ez a számítógép viszont BIOS-t használ")
Amíg nem állítod át a jelenlegi BIOS-t UEFI-re, addig nem fog visszamászni a mentés sem.
(Hogy ez miként tudott átállni BIOS-ra, rejtély.)
Ellenőrizd le ezt a BIOS-ba való belépéssel.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest