Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Rap, Hip-hop 90'
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaszaf
aktív tag
Hivatalos AMD vga driver [link]
-
justaview
senior tag
A régi desktop alkalmazások, ellentétben az android, ios felülettel, nem vektorosak, hanem pixel alapúak. Értem ez alatt, hogy pl. Visual Studdioban is egy Winforms alkalmazás ablakméretét, betűméretet, satöbbit pixelben adják meg. Na, ezt skálázza fel valaki, ha tudja.
Értem, amit írsz, gondoltam, hogy így van. Át kell állni vektorosra, a régi programok egy darabig maradnak, amíg át nem állítják őket (vagy nem, akkor ez van), az újakat pedig már az új oprendszerhez lehetne írni, ami már profi lenne.
Ha soha nem kezdik el az átállást, akkor 2085-ben is itt fog mindenki kínlódni ezzel, ami egyre nagyobb röhej lesz (szerintem már most is az). Az analóg - digitális (DVB-T) átállást is sikerült meglépni, ott sem volt kompatibilitás.
...de majd megnyugszom.
-
vlevi
nagyúr
válasz
justaview #8087 üzenetére
Ien, sajnos ez olya nehéz
Két dolgot kell különválasztani. A régi desktop alkalmazások, ellentétben az android, ios felülettel, nem vektorosak, hanem pixel alapúak. Értem ez alatt, hogy pl. Visual Studdioban is egy Winforms alkalmazás ablakméretét, betűméretet, satöbbit pixelben adják meg. Na, ezt skálázza fel valaki, ha tudja. Sajnos ez ilyen, huszonvalahány véve lett elb...va, nem most.
A másik, a cleartype. A szürkeárnyalatos dolgot azzal indokolját, hogy a forgatható kijelzőkön nem működik a színes antialis féle cleartype. Állítva nagyon nem adja ki. -
azopi74
addikt
válasz
azopi74 #8093 üzenetére
Egyébként eddig ami eddig átment az OSG validáción és külsőbe került, az általában még aznap insider fastba is bekerült, sőt, az utóbbi időben volt, hogy a külsővel egyszerre, vagy akár azt megelőzve. Talán egy kivétel volt egy-két hónapja, egy build átment a canary, aztán az OSG validáción, kikerült külsőbe is, de valami kritikus bug lehetett benne, mert egy-két órán belül visszahívták még OSG-ből is. Na az nem került ki Insiderbe
-
King Unique
titán
válasz
Sub-ZeRo #8091 üzenetére
Nem tudom a program milyen módban csinálta, de nálam multi-boot miatt MBR van. Amikor bebootolt a külső meghajtóról a Win10, akkor biztos, ami biztos ki is kapcsoltam átmenetileg az UEFI-t, de működött simán, nem okozott semmi gondot. Gondolom, ha minden GPT-s, akkor is mennie kell.
Persze azért Win8x+ követelmény a natív USB 3.0 támogatás miatt, illetve nálam Pro verzió van, ami a Windows To Go funkciót is támogatja.
Nem is hittem, hogy ennyire egyszerű ez, de tényleg az. -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
King Unique #8089 üzenetére
A merevlemezt gpt-re raktad, vagy mbr-re?
-
King Unique
titán
válasz
justaview #8087 üzenetére
Passz...én már erre nem is akarok mit mondani. Csak az a gáz, hogy ha még mondjuk az elején járnánk, akkor még elmegy. De napokkal, hetekkel az RTM kiadása előtt is ilyen állapotban van, az azért kicsit gáz....
De sebaj. Pont most izzítottam be WinToUSB-t, feltoltam egy 2,5" 7200 RPM USB 3.0 drive-ra a rendszert, simán ment és ok minden. Sebesség is elfogadható, most is arról írok.
Ha ilyen "hibák" benne maradnak, akkor lehet marad is egy ideig a külső meghajtón...
-
justaview
senior tag
válasz
King Unique #8084 üzenetére
A skálázódásban tényleg van mit fejlődnie MS-nek.
Nem is értem, 2015-öt írunk. Nem lehetne megoldani, hogy minden egyes vizuális objektumnak (a szövegeseknek is) lenne egy-egy példánya a különböző méretarányokra, majd egy-egy méretarányon belül pedig az egyes felbontásokhoz vektorgrafikusan igazodnának az elemek?
Lassan a Marsra készülünk...olyan nehéz ez?
-
bzoley
veterán
válasz
King Unique #8084 üzenetére
Ez mondjuk egy elég szokványos HD felbontás.
-
King Unique
titán
Amin most próbálom, az egy 15,6" notebook, 1366x768-as felbontással, ami talán nem annyira egyedi, extra, vagy szélsőséges...emlékszem még a legelső, "Win8.1 klón" buildokban jó volt, de utána nagyon elk*rtak vmit és x hónap alatt sem lett helyrerakva. És, ha napokon belül jön az RTM, akkor meg pláne nem lesz...
Lehet egy nagyobb felbontásún jobban működne a skálázás, de most csak ezért kukázzam, cseréljem le ezt a gépet, mikor Win7/ 8.1, de még Linux alatt is tökéletesen működik?(#8081) vlevi: igen a betűk is sz@rok és nagyításnál elmosóknak a szövegek, de marhára...nem baj, használjon mki 4K-s kijelzőt, irány a bolt és vásároljunk be, mert az új 10-es csak azon hajlandó normálisan megjelenni.
-
bzoley
veterán
válasz
King Unique #8080 üzenetére
Nem használsz valamilyen nem hétköznapi felbontást? Mondjuk én sem értem, hogy fHD mellett a default nagyítás miért 150%. Képátlót, és hogy milyen messziről nézem, nem ismeri a rendszer, fölösleges találgatnia.
-
vlevi
nagyúr
Nem tudom, ez volt-e már?
Még egy, talán utolsó előzetes landolhat hamarosan a gyors gyűrűn
Az RTM verzió megjelenése már valóban csak napok kérdése lehet, azonban úgy tűnik ez nem akadályozza meg mindazt, hogy még talán egy utolsó tesztelni való rendszert adjanak ki a Windows Insidereknek. Így valamikor még a hét folyamán ez minden bizonnyal meg fog jelenni. ..."de akinek "normál" van, az meg szívhat."
Olvass vissza, hogy én mióta rinyálok emiatt
Nem csak a nagyítás van elb...molva, hanem csak úgy szimplán a betűk kiírása is. Annakidején, XP-nél nem bírtam megszokni a Cleartype-ot, aztán Vista, és hetes alatt már normálisan néz ki, élvezhető.
De valamikor az IE10 óta kitalálták, hogy a Cleartype helyett valami más, szürkeárnyalatos antialjast használnak, az viszont ronda, szálkás, sőt sokszor nehezen olvasható. Ez ráadásul nem csak a Win8-ba került be, hanem az újabb szoftvereik (IE10, Office 2013, Modernui appok, ... ) mind ezt hzasnálja.Példaképp bemásoltam az előbbi 1-2 sort az Outlookba.
-
King Unique
titán
Jól emlékeztem, hogy már korábban is próbáltam állítani mind2 helyen, akkor sem működött....hát jelentem, hogy most sem, hiába állítom mind2 helyen ugyanazon értékre...bravó. Nem is idegesítem vele magam és nem fűzök hozzá túl sok reményt, ha eddig nem csinálták meg rendesen, akkor már az RTM-ig se fogják. Ok, hogy hidpi, 4K, 8K kijelző stb., de akinek "normál" van, az meg szívhat. Egy 2009-es és 2012-es OS-nél meg tudják oldani normálisan, de a 2015-ösnél már nem...
Na, többek között ezért is lesz nálam ez a 10-es másodlagos OS, talán majd Redstone-ra beérik, vagy nem...Még szerencse, hogy vannak ezek az előzetes tesztverziók, így legalább ki lehet próbálni, hogyan működik, mielőtt vki ráengedi a jól működő korábbi rendszerére.
(#8054) tatararpad: jó kis szemléltetés
-
moonguru
őstag
Sziasztok!
Lehet hogy buta a kérdésem, előre is elnézést kérek!
Mennyi esély van arra hogy az insiderek magyar nyelvű Windows 10-et kaphassanak?
És ehhez elég regisztrálni, vagy telepíteni is kell a jelenlegi angol nyelvű buildok egyikét?
Ui:
A kérdés nem magamra vonatkozott, én jól elvagyok az angollal!
-
DarkByte
addikt
Ha jól értem akkor úgy járok legjobban ha nem installálok 10-et nulláról hanem inkább frissítsem a Win8-at az Insider-re. Vagy még ez is tök mindegy? Csak mert nem látom hogy honnan fogja tudni a nulláról iso-ból felhúzott Insider hogy nekem amúgy van legál Win8-am. Gondolom sehogy alapból, max. majd valahol meg lehet neki adni a kulcsot amit a Win8 után kapni fogok frissítési kedvezményben, vagy valami ilyesmi.
Szóval azzal nincs bajom hogy most nulláról kell felraknom az Insider-t (inkább így is szeretném) de utána nem szeretném még egyszer újrarakni a 10 véglegest ha kijön. Ez így járható lesz?
bisti79: még nem raktam fel semmit, csak szeretném majd megcsinálni.
-
DarkByte
addikt
Nagyon rövid kérdés, a kimeletben nem találtam, rákeresni pedig nem tudom hirtelen melyik szóval tudnék.
Ha most felteszem az Insider-es rendszert, de amúgy van legális Win8-am, lesz lehetőségem frissíteni a release Win10-re az Insider rendszert vagy le kell gyalulnom mindent, felrakni a véglegeset mert egyébként végig bétatesztelő maradok? Ha lehet szeretném megúszni a még egyszer újrakonfigurálást.
-
azopi74
addikt
10166 external ringben. Ma várható insiderbe . közben canary ring 10192- nél jár, nagyot ugrottak megint, 10200 lesz a GA build szerintem, jó szokás szerint kerek százas... Közben redstone branch is elindult gőzerővel, 10500-al. Amit nem értek, az az, hogy az őszi feature update a redstone branch-ben jön, vagy folytatják threshold branch-et? Ha igen, két szálon folyik majd a fejlesztés? És az insiderek választhatnak, hogy melyik branchet tesztelik? Vagy hogy lesz ez?
-
tatararpad
őstag
válasz
KIRA\/NOVA #8058 üzenetére
Ez fantörpisztikus de egyrészt megvannak ezek egy jobban csengő helyen mint a warezco, másrészt ahogy olvasom mintha éppen gondok lennének az említett driverrel Windows 10 alatt.
-
mdraco
őstag
Gabe írt e-mailt, azt hiszem új build...
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
tatararpad #8057 üzenetére
Írtak 1-et pont mint a kx-audio-nál audigy és live hangkarik alá.
Volt egy alaplapom aminek a gyártó honlapján 0 volt a driver támogatás de még bios se volt se semmi a lap eléggé noname volt meg is pustult a gariután 1évvel.
-
tatararpad
őstag
válasz
King Unique #8053 üzenetére
[link] Én anno ez alapján értettem meg, majd neki is mutassa meg valaki
-
Semplar
őstag
-
King Unique
titán
Ok, köszönöm!
Most 8.1 alól írok, de majd kipróbálom, aztán, ha nálam is ok, akkor egy kontra leszámítva, de attól még a többi adott. Illetve kihagytam a fenti listából, hogy ami nekem (és itt mások is írták) tetszett a korábbi buildokban, azt az újakból kivették, átalakították.
Szal nagyon kíváncsi leszek erre a véglegesre. Tudom, ajándék lónak ne nézzük a fogát, de... Viszont a döntés már a useré, hogy vált-e, vagy sem, nem kell ezt annyira erőltetni. Ha vkinek nem kényelmes, nem áll kézre minden téren, akkor marad a régin, amit valahol meg tudok érteni. -
bzoley
veterán
válasz
King Unique #8048 üzenetére
Settings - Display - Advanced display settings - advanced sizing of text and other items - set a custom scaling level(csak hogy rendesen el legyen dugva)
Nekem érthetetlen oknál fogva alapból 150% volt a nagyítás, és hiába állítottam 100-ra, amíg el nem bóklásztam a fenti helyre szintén 100%-ra állítani, nem volt megfelelő. Hogy alapból miért nem 100% minden, sosem fogok rájönni. -
King Unique
titán
Hol, mert eddig nem nagyon találtam el az optimális beállítást hiába állítgattam egyszerre gépházban és a desktop vezérlőpultban is....?
Ízlések és pofonok, kinek mi, de szerintem kicsit hülyén néz ki. Az is veicces, mikor xy programmal csinálok teszteket és egymás mellé rakom a 7, 8.1, 10-ben kimentett screenshotokat. Utóbbi furán mutat a másik kettő mellett... -
Sify
senior tag
Valakinek megy az HBO GO? Se Opera, se Chrome alatt nem megy. Silverlight telepitve van.
-
westlake
félisten
-
vlevi
nagyúr
-
mmdms
addikt
Hahó!
Két oprendszerem van két partíción, a TP-t szeretném letörölni, és a 8.1-et megtartani. Msconfigba már töröltem a listából, simán formázhatom a tp partícióját?
-
bzoley
veterán
válasz
King Unique #8037 üzenetére
Százalékot több helyen is kell állítani, arra figyelj!
Nem pont a vastag ablak keret volt azok egyike, ami napi használat közben zavart. Első dolgom volt mindig elvékonyítani. A mostani jobban bejön. Egyedül a Chrome nem nőtt még fel a feladathoz, annak mindenféle kerete van még. -
törölt tag
Jelentem jól működik az Avast+Malwarebytes Antimalware a W10-el
-
King Unique
titán
Kipróbáltam ezt a 10162-es buildet, mert nem bírom már kivárni a végleges megjelenését.
Hááát, vegyes....+ Telepítés szépen lement, bár kérte a kulcsot is, de szerencsére lehetett szkippelni, mert elfelejtettem leírni.
+ WU notis driverek egy részét hamar megtalálta és fel is rakta, ok
- Valahogy nekem most se áll teljesen kézre és szemre ez a rendszer, 7, 8.1 alatt szívesebben ténykedem
+ / - Start menü vegyes, van ami tetszik benne, de nekem a 8.1 féle kezdőképernyő, vagy egy 3rd party Start menü kénylemesebb és használhatóbb.
- notin a képernyő fényerő állítása is kicsit másmilyen 7 & 8.1 vs. 10 alatt, előbbiek javára
- A 100-125% képernyőnagyítás még mindig k*rva sz@r....több helyütt elmosódnak a szövegek, bizonyos elemek aránytalanul nagyok, megnyitom a naptárat, beteríti az 1/3 képernyőt...
- Ezek a vékony, keret / szegély nélküli ablakok, ahogy korábban, úgy most se tetszenek, ahogy a jobb felső sarokban lévő gombok se, hülyén néz ki az egész...
+ Átlátszóság viszont tetszik az asztali elemeknél.
+ USB 3.0 UASP módon reszeltek pozitívan vmit, mert pl. 8.1 alatt az ASMedia ASM1053 chipes külső meghajtók "leböknek, szaggatnak" az olvasási és írási teszteknél, míg 10 alatt már nem, illetve BOT módban Win7 alatt is teljesen ok.Hát nemtom, de ha a kontra dolgok nem lesznek javítva, szépítve, akkor én nem nagyon fogok upgrade-elni Win10-re, inkább felrakom külön, önálló rendszerként, meghagyva a korábbi Windowsokat.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Megint eljátszotta a gép, hogy 10-20 perc böngészés után szétvágta a netet, és a jobb alsó sarokba odatette a hálózati ikonhoz a sárga felkiáltójelet. (slussz poén, hogy az Xbox One stream meg előtte simán ment két órát. )
Most azonnal megnéztem eseménynaplót, ez a két bejegyzés van csak arra a pár percre:
-TCP/IP has chosen to restrict the congestion window for several connections due to a network condition. This could be related to a problem in the TCP global or supplemental configuration and will cause degraded throughput.
-Name resolution for the name www.gstatic.com timed out after none of the configured DNS servers responded.
Ötlet?
-
noxon
őstag
Hello, a jobb oldalt az értesítési sávban állandóan feldobálja a disk error meg reapir dolgokat, már unalmas kissé, azt hogyan lehet kikapcsolni?
-
Boonen007
őstag
Köszi a válaszokat!
-
törölt tag
8.1-ről történő upgrade esetén jelez az amcsi telepítő, hogy a két rendszer által használt nyelv nem egyezik (a 8.1 magyar), így nem lehet a programokat és beállításokat megtartani. Ezen az sem segít, ha teljes mértékben angolra állítom a rendszert. Létezik mód ennek a kijátszására, vagy ilyen nincs? Olyanra gondoltam, hogy a regedit-ben valamit át kéne írni, vagy ilyesmi.
Boonen007: Kompatibilitási okokból a rendszer része marad az IE is.
-
szundybence
aktív tag
válasz
King Unique #8017 üzenetére
Köszönöm a választ!
netpeti98: Neked is köszi!
-
-
Boonen007
őstag
válasz
Pisztillus #8019 üzenetére
Vicc azért ez a Eurosport Player, hogy miért erőltetik a Silverlight-ot Google Chrome sem támogatja úgy kell külön bekapcsolni benne, Edge sem, csak Firefox, Opera, IE11....
IE11 megmarad a véglegesben?
-
válasz
Boonen007 #8018 üzenetére
Ez alapján nem sok remény van rá...
-
Boonen007
őstag
Valahogy lehet aktiválni az Edge-ben a Silverlight-et?
Eurosport Player előfizetésem van, ahhoz pedig szükséges.
-
King Unique
titán
válasz
szundybence #8015 üzenetére
A dolognak ez a része sajnos még nem teljesen ismert, ahogy fórumtárs is mondta. Bár MS mostani marketingkommunikációja kapcsán, nem is csoda...
W7 kulcsát telepítésnél vsz nem fogja elfogadni, talán max gépházban beaktiválva. De mivel sima upgrade licenc, még az se világos, hogy adnak-e egyáltalán új kulcsot a 10-eshez, passz...?(#8014) makoj20: bár az utóbbi hónapokban a legtöbb AV gyártó javított a Win10 kompatibilitáson, de a többségnél még nem 100%-os, így én nem erőltetném a tesztverziónál. Nálam egy korai build kapcsán pont az Avast fektette ki teljesen a rendszert...
-
netpeti98
addikt
válasz
szundybence #8015 üzenetére
Még nincs pontos infó a tiszta telepítés módjáról.
-
szundybence
aktív tag
válasz
King Unique #8013 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Még egy kérdés: Azt a módszert is követhetem, hogy amikor majd megjelenik, letöltöm a w10 home-ot és letörlöm a winyót, majd a w10-et rakom fel a w7 home cerifikációs kódjával?
-
törölt tag
Sziasztok!
Windows 10 IP alatt milyen vírus keresők vannak amik futnak is és támogatják a W10-et?
WU kikapcsolva,így végre fent van a Catalyst 15.6 Driver.
Jelengeg Avast van fent,csak nem tudom mennyire kompatibilis vele.....
-
King Unique
titán
válasz
szundybence #8011 üzenetére
Akár Goole: Windows 10 Upgrade Matrix: Which Version You Get For Free
"Windows 7 Starter will be upgraded to Windows 10 Home"
Más kérdés, hogy egy gyenge netbookon elfut-e élvezhetően a Win10...?
-
bisti79
tag
válasz
szundybence #8011 üzenetére
Elvileg igen. Win 10 Home.
-
szundybence
aktív tag
Sziasztok!
Van egy w7 starter a netbookomon. Erre is lesz w10 jogtiszta up?
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
A hibernálás nem működik
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
KIRA\/NOVA #8007 üzenetére
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Meg találtam a bill parancsot is ( Microsoft.ZuneMusic.AppXnv1ng4awjx3zkyw0brczrx2bsv8kypn0.wwa ) ez a REG bejegyzésben lehet kiiktatni az MS féle zunet és berakni amit akarsz.
-
Belefutottam a "This app can't run on this PC" hiba üzenetbe.
A Mirillis Action! 1.18-nál ez fogad, az 1.24-es verzió feltelepül, de nem indul és jön a fent említett üzenet.Compatibility móddal, rendszergazdaként futtatva sem jutok előrébb...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
KIRA\/NOVA #8002 üzenetére
Én New Vegas-szozok. Nem bugosabb, mint eredetileg.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak)
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest