- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyöször
senior tag
válasz
RégiPC #156998 üzenetére
Van itthon 2 AM3as cpu, phenom2ők, az egyik 905e használtam véve 7 éve kb 3000ért a procit, ez sata3 hddvel megy, a másik 965BE azt 13éve újonnan vettem, ez ssdvel megy, nem igazán méregettem, kikapcsoláskor lefrissül, kb 10 perc lehet, köv bekapcsoláskor meg még egy kicsit teker. De nincs fél óra a hdd-s gyengébb proci se.
-
MageRG
addikt
válasz
King Unique #156987 üzenetére
-
RégiPC
kezdő
válasz
efemm #156997 üzenetére
Ha ezzel megoldható lenne a megirt összes probléma, nem irtam volna ide. Kérem a válaszokat az előző üzenetemre, plusz erre: Az új gépnél mit érdemes megvenni most, hol, mennyiért, újan, használtan? Az Intel socket 1151, 1200, 1700, és minden AMD teljesen kimaradt az életemből, mindkét gép régebbi ezeknél. A legújabb socket 1851 meg nem sima asztali gép cucc, hanem üzleti felhasználásra van, cégeknek, az Ipon cikkeket olvastam. Ezért a Z890 normális alaplapok 100e felett kezdődnek. Az Ultra 5 245K CPU 145e. Ez nagyon drága.
Nekem jó lenne socket 1700 cucc (Win 11-et támogassa) is értelmes áron, pl.alaplap újan, CPU, DDR5 32GB RAM haszáltan. A mostani felvert 2-3-szoros árakat nem fogom megfizeti. Az előző üzim végén irt socket 1700 300e-es cucc 150e alatt éri csak meg újan és használtan is.
Nekem jó lenne valamilyen új/haszált mini PC is, min. 64GB kezeléssel, de ezek is drágák. Jó AMD is jöhet, bár sosem használtam ilyet, nem ismerem mi mit tud.
Ha ez a téma nem ide való, kérem megnevezni a megfelelő topikokat. -
RégiPC
kezdő
16 éves a régebbi PC-m, 8GB DDR3 RAM, 4-5GB-ot használ a Win 10 + Edge + virusvédelem + a HD Sentinel. irtam hogy még csak SATA2-t tud. A HDD is SATA2, 150GB, Win 10 pro. Tegnap 16-kor kapcsoltam be a gépet, a bootolás + az Edge + Win 10 frissitések keresése volt kb. fél óra. Ezután csak a feladatkezelőt és a gépházat inditottam el, hogy lássam mit csinál a gép a 100%-on használt HDD-vel. Először az Edge frissült a Win 10 KB5048652 frissités letöltése közben. Aztán 17 óra körül kezdődött a Win 10 frissités telepitése, 19:10-kor lett kész, újrainditás, 19:40-kor bootolt be az asztalig. A virusvédelmi programomat is frissitettem + a másik böngészőmet is, ezek tartottak 20 óráig.
Ez az egész a régi hardverrel is tényleg 30-40 perc lenne SSD-vel?
Az újabb, 12 éves PC-men (a max. 32GB DDR3 RAM van) régebbi Windows van 120GB-os SATA3 SSD-vel. Alkalmas lenne a Win 10-re (a 11-re nem), de még nem telepitettem, mert mindent le kéne mentenem a C-ről, és a Win 10 támogatása 2025. okt-ben lejár.
A SATA3-mal + SSD-vel mennyi idő lenne a megirt egész művelet? Mennyivel lenne gyorsabb?
Tudom, vennem kéne új gépet, mert még az újabb PC-m alaplapja, CPU-ja, RAM-ja is túl lassú, pláne a Win 10-hez. Vennék, de a hosszútávra tervezés miatt erősebbet kellene vennem (hogy ne járjak úgy, mint a mostani gépemmel), ami drágább. Csak az alaplap (4×32, vagy 4×48 GB DDR5-öt kezelő kell, max. 128 vagy 192GB, B760) 6xe, az 1×32GB DDR5 50e, a normális socket 1700 CPU 100e (13500, gyengébb nem éri meg), és kéne még rendes táp, ház, és egy jobb, min. 1TB-os M.2 SSD is a rendszernek. Az egész 300e körül lenne, mindent újan. A hardveraprón annyival nem olcsóbbak ezek, hogy megérje használtan venni. Az újak alig olcsóbbak a bolti árnál. Mellé jó lesz mentésnek az újabb PC-mbe vett 500GB-os SATA3-as SSD. A 2 gépem eladása sem segit, mert együtt nem érnek 40e-et. -
King Unique
titán
Ja hogy a kérdezőnél eleve lassú HDD a rendszermeghajtó és azért volt kérdés mennyivel gyorsabb SSD-vel, hirtelen nem láttam a fától az erdőt esete.
Úgy már érthetőbb, de a 3 óra szvsz még úgy is irreális, pl. nálam régebben 2,5" 5400 RPM HDD, 4 GB RAM, 2 magos CPU laptopon sem tartott tovább a havi kumulatív frissítések letöltése + telepítése + az újraindítás fél vagy max. háromnegyed óránál. Ez a 3 óra inkább egy szektorhibás HDD-nél reálisabb, azok lassulnak be irreálisan, jobban mint az SMR.
Egyébként tudom, a társtopikban pont nemrég volt téma.
-
Zoz
őstag
válasz
King Unique #156992 üzenetére
A HDD rendszermeghajtónak, az önmagában egy elég nagy hardverhiba
-
King Unique
titán
válasz
RégiPC #156991 üzenetére
Egy havi kumulatív frissítés telepítési ideje az újraindítással együtt még a hardveresen gyengébb PC-ken is kb. fél óra (~ 30 perc), egy webböngésző frissítése meg néhány másodperc vagy max. pár perc (pl. 1-3).
Ha esetedben az előbbi 2 művelet tényleg 3 óráig tartott, akkor ott nagyon nem stimmel valami, vagy hardverhiba van, vagy a nálad telepített Windows 10-zel van vírus / egyéb gond...
-
RégiPC
kezdő
Jó estét. Mennyi a Windows 10 pro-val a 2024. dec-i KB5048652-es frissités telepitési ideje SATA3 és M.2 SSD-vel? Kérek minél többet megirni, a használt hardvert is.
A régi gépemben még SATA2 HDD van, ez nálam az Edge 131.0.2903.112-re frissitéssel együtt 3 óra volt. -
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Win10->11 upgrade kozben elkovettem egy amator hibat, es abban szeretnem a tanacsotokat kerni, hogy valahogyan tudom-e orvosolni a dolgokat.
Rufus-szal csinaltam Win11-es installert (UEFI), viszont nem ellenoriztem, hogy a gep, amin az upgrade-t csinaltam, Legacy modban volt konfiguralva. Az upgrade lefutott, viszont mivel a particios sema mas, igy most nem bootol be egyik oprendszer sem (BIOS modban "disk read error"-t kapok, UEFI modban pedig egyedul az USB-rol bootol).
Probalkoztam a boot config rebuild-jevel, de az csak az USB-n levo Win-t latja (a bootrec /rebuildbcd parancs elhasal). Az inditasi helyreallitas sajnos nem segitett, es a telepito javitasi modban valo inditasa sem - annyit tudtam kideriteni, hogy a javitasi mode menujeben ki tudom meg valasztani, hogy Win10 vagy Win11 induljon, emiatt remenykedek, hogy meg megoldhato a dolog.
A topikot olvasva az az otletem tamadt, hogy ha tudom torolni a Win11 particiojat, akkor remelhetoleg megoldodik a dolog (azt latom, hogy van egy olyan particio, ami MBR-ben van kodolva). Ha szerintetek ez megoldas lehet, akkor hogyan tudom kideriteni, hogy melyik particiora lett a Win11 installalva (mert ugye a bootrec nem talal Win-t, csak ami az USB-s installeren van).
Koszonom szepen elore is a segitseget!
-
szőröscica
addikt
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
A 'Biztonsági mentés Fájlelőzményekkel' alkalmazás másnál rendesen működik? Szerettem volna bekapcsolni az otthoni pécén (W10 Pro 64bit, minden a legfrissebb) az adatmeghajtón (D: jelű meghajtó) lévő bizonyos mappákra, egy usb-s külső merevlemezre, de úgy tűnik, kizárólag a rendszermeghajtón (C: jelű meghajtó) lévő fájlokról és mappákról készít mentést, ami nekem nem jó, mert ott nem tárolok semmit. Bármi mást, amit hozzáadok nem menti le, csak azért 54 bájt a biztonsági mentés mérete a képen, mert próbaképpen valamit hozzáadtam a C: meghajtóról.
-
MageRG
addikt
Tisztelt hozzáértők!
Windows hello PIN bejelentkezés van beállítva.
Hogy tudom resetelni a lokális user jelszavát? Az Accounts/Sign-in options alatt nem látszik password lehetőség.
Erre a jelszóra recovery módba lépéshez lenne szükség. Egyelőre megoldottam az Administrator account ideiglenes engedélyezésével.
De a fő user fiók jelszavát továbbra se tudom. -
I02S3F
addikt
válasz
pontyos #156983 üzenetére
Figyelmeztetlek, hogy nálunk (a munkahelyemen) vannak spéci Desktop Publising appok, amik nem futnak jól a 10-en. Leagális licenszünk van, csak egyszerűen olyan régi a release, hogy elindul a 10-en, de nem használható!
Melleseleg a full backup-ot, ha például Macrium reflekt-el csinálod, megnyitható virtuális gépen.
namost!
Ezt a virtuális gépet is próbaként felfrissíthetnéd 11-re és megnézhetnéd, hogy mi nem működik rajta. Kockázat mentes teszt, szerintem.
-
pontyos
senior tag
válasz
King Unique #156982 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Igen, csinálok egy full biztonsági mentést azt hiszem!
Azért emeltem ki a 32 bites progikat, mert van bőven a gépen egyelőre. 15 éves project is van még mentve, ezeken olyan régebbi plugin pakkok vannak integrálva, amit újra kellene fullban keverni 64 bites progikkal, ha egy régi project valamiért újra előjönne.
Természetesen minden új szoftver már 64 bites a gépen, de van egy külön x86 plugin mappa, ahol sok mentés van, régi full project, komplett lemezek stb ..Köszönöm a segítséget, hhgygy által leírt módszerrel frissíteni fogom a napokban.
King Unique megerősítésed után biztosabban merek hozzálátni.Biztosan gagyinak tűnik, hogy 32 bites plug in ek futnak a gépen, de a mixing fázisban nincs különbség, és ezek között van olyan, amiért jelenleg nincs értelme fizetni egy új verzióra váltást.
Köszi a segítséget mindenkinek! -
King Unique
titán
válasz
pontyos #156980 üzenetére
A közvetlen verziófrissítésnek (in-place upgrade) pont az a lényege, hogy normál esetben minden telepített program, Windows-beállítás és személyes fájl megmarad.
Adott a lehetőség az in-place upgrade előtt mentést készíteni a teljes rendszerről, amiből szükség esetén 1:1-ben visszaállítható az az állapot. De egyébként a Windows 11-re frissítés után is van lehetőség 10 (vagy akár 60) napig visszaállni a Windows előző verziójára, azaz ez esetben a Windows 10-re.
A 32 bites programok nem világos miért lettek kiemelve, amikor nyilván a 64 bites Windows 10-nél és Windows 11-nél egyaránt telepíthetők és használhatók a 64 bites mellett akár 32 bites programok is.
Itt inkább az lehet esetlegesen gond, ha túl régi az az XY program és azért nem kompatibilis Windows 11-gyel, de ha Windows 10-zel gond nélkül működik, akkor elvileg Windows 11-gyel is kellene. -
válasz
pontyos #156980 üzenetére
Nem tudom mekkora az egész foglalt helye a W10nek. Ha ennyire belakott rendszer, és akad otthon egy ekkora külső lemez, én csinálnák egy teljes mentést. Máskor is jól jöhet, biztonságot ad egy full backup.
Sok külső free program tud ilyet, Aomei, Clonezilla, stb. és vissza is tudják állítani ha bármi baj lenne esetleg. -
pontyos
senior tag
Sziasztok!
Még egy utolsó, lehet láma kérdés lesz! 😊 Ha a "setupprep /product server " es módszerrel telepítem a Win11 et, a program files x86 os mappába telepített, még 32 bites zenei programok is megmaradnak vajon? Lehet kompatibilitás probléma, vagy kezeli simán ugyanúgy, mint a Win 10 ?
Előre is köszönöm! -
Sziasztok,
Win10 frissen telepítve, eddig pár játékot és néhány teszt programot telepítettem csak. Random időközönként olyan hangot ad mintha fel-, majd le csatlakoztatnék egy usb eszköt, de semmilyen figyelmeztető ablak nem ugrik fel. Persze pendrive nincs is bedugva.
Van valami log amiből kiderül mi lehet ez? Meg miért?
-
-
gedikart
aktív tag
Üdv. Van egy régebbi, használt notebook, rajta egy - szerintem még 8.1-es matrica - de csak annyi szerepel rajta, hogy Pro Windows. Win 10 installkor feltelepül rá (automatán) a win 10 pro változat, de a termékre azt írja, hogy nincs aktiválva.
Attól, hogy korábban volt rá licensz, a 10-es windows nem örökli azt meg? A BIOS-ban SDK0e50510 WIN szerepel.
köszi! -
pontyos
senior tag
válasz
hhgygy #156974 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek, igen kell a net, mert az azon megy a kommunikáció is, plusz az összes zenei platformon jelen vagyunk.
A fentebb lévő megoldást választom, de egy kicsit így is fázom. 😊 Remélem sikerülni fog, egy kis időt azért várok, hátha lesz mégiscsak további támogatás.
Gépet alapban nem kellene cserélni, csak akkor telepíteném újra, I5 +16GB ram bőven elég.
Köszönöm! -
hhgygy
senior tag
válasz
pontyos #156971 üzenetére
Serveres telepítés
1. Letöltöd a Windows 11 iso-t.
2. Betöltöd (mountolod) az ISO fájlt a Windowsba, mint (mondjuk) e: meghajtót.
3. cmd.exe-t futtatod adminisztrátorként.
4. A parancssorba beírod, hogy e: (azt a meghajtót, amin a telepítő ISO van)
5. setupprep /product server
6. Programok, adatok megtartása kiválasztod
Ennyi -
-
Cs1csó
titán
válasz
pontyos #156971 üzenetére
Szia, fontos ennek a gépnek a neten lennie? Mert ha ez "stúdió" gép akkor egyfajta zár rendszer részeként bőven maradhat a 10.
Persze ha ez egy általános használatú gép "is" tehát netezel rajta, játszol stb. akkor előbb utóbb váltani kell.
Amelyik gép nem támogatott ott valami gépészkedni kell, hogy elinduljon a telepítő ha jól tudom.
Amit megtehetsz: csinálsz egy mentést a TELJES rendszerről azt eltárolod valahová, aztán belevágsz az "upgrade"-be. Ha nem tud végigmenni, vagy nem lesz jó akkor visszaállsz, de ha végigmegy szépen akkor is érdemes egy ideig tesztelni hátha valami nem fog klappolni, és mégis vissza kell állni. -
pontyos
senior tag
Sziasztok!
Van egy hang stúdió gépem Win10 Home verzió, ami nem támogatott 11 re. Elmúlt 6 évben tökéletesen be lett lakva, és szépen működik is. Rá lehet telepíteni valahogyan a W11 et úgy, hogy minden progi és beállítás megmaradjon? Olvastam, hogy van valami Win 11 server telepítési forma, amikor az installáció elindul, nem ellenőrzi a kompatibilitást. Létezhet ilyen módszer?
Gyakorlatilag szinte lehetetlennek tartom újra belakni egy frissen telepített gépet.... De legalábbis is több hét mire minden újra klappolna, a sok egymásba fűzött project és szoftverek. Köszi ha van ötleted! -
repvez
addikt
válasz
King Unique #156969 üzenetére
Mármint miket, lemezkarbantartó és / vagy tárterületsegéd futtatása megtörtént, a teljes felhasználói mappa 22 GB vagy csak abban egy fájl? ebben a sorrendben igen. és a teljes user mappa mérete ennyi az ossze filelal.
Amugy a C particio mérete 100GB. abbol 27gb ot ir rendszerhasználatra 70 valamenynit meg programoknak -
King Unique
titán
válasz
repvez #156966 üzenetére
Mármint miket, lemezkarbantartó és / vagy tárterületsegéd futtatása megtörtént, a teljes felhasználói mappa 22 GB vagy csak abban egy fájl?
Ha helyesen van megválasztva a rendszermeghajtó, a C rendszerpartíció mérete, akkor normál esetben nyilván nem kell a felhasználói mappákat másik meghajtóra áthelyezni, meg azoknak alapesetben amúgy is a C-n van a helye. Ahol igen, ott nyilvánvaló hogy az előbbi nem stimmel, mármint hogy alul lett méretezve a rendszermeghajtó, a C rendszerpartíció...
-
atala
addikt
Közben megtalátam a megoldást.
-
repvez
addikt
válasz
King Unique #156960 üzenetére
ezeket a köröket végigmentem. a tree progi is fennvan , de hiába tudom melyik fájl mekkora ha nem tudom, hogy törölhetö e gond nélkül.
De majd ha lesz egy uj telepités akkor az user filet azt átrakom ahogy az egyik video mutatta mert az a legnagyobb helyfoglalo 22 gb.
De most nem állok neki, mert ki tudja, hogy utána mi nem fog működni -
ekkold
őstag
válasz
I02S3F #156958 üzenetére
Nincs hibaüzenet. Viszont megpróbáltam egyedi felbontásként felvenni, az intel vezérelőpultban (ez win7x64 alatt van csak), aminek ez lett az eredménye:
Az az érdekes, hogyha a tv-m van rákötve akkor tudja a 4k-t is. Tehát valószínűleg vagy rosszul detektálja a monitor képességeit - vagy kimondottan ezzel a felbontással van valami baja. (Win10 alatt eleve nem lehet egyedi felbontást létrehozni - de a jelenség ettől eltekintve ugyanez) -
mzso
veterán
válasz
tordaitibi #156951 üzenetére
Biztatóbban hangzik, megnézem kösz.
-
válasz
repvez #156957 üzenetére
Lemezkarbantartóba bepipálva a rendszerfájlok is?
Dokumentumokat meg a sallangokat át tudod helyezni másik partícióra?
Nálam minden így van, át van irányítva így maga a C 45GB és ez egy 2016-os telepítésű mindenen átesett rendszer.
Valamint van egy módszer de nem jut eszembe, másoknak talán igen ami takarít. Powershelles ha jól emlékszek. -
repvez
addikt
tudja valaki, hogy hogy müködik a win 10 ben a tárhely takaritás?
Mert feldobja , hogy nincs elég helyem a C meghajtón, bemegyek a tárhelysegédbe, kilistázza , hogy mi hol menyni, és kiirja, hogy az ideiglenes fájloknál van 1,5 gb mondom akkor azok mehetnek, kiválasztom, átvált a részeletesebb részre ahol a lomtár letöltés meg hasonlo mappákat mutatja, ott már csak 50mb adatot jelol amit törölni tudok, meg allul, hogy van 1 gb window frissités, de azokat enm engedi kiválasztani, hogy mit honnan töröljek.
Szoval kitörlöm azt az 50mb megcsinálja, visszalépek eggyel, ugyan ugy megmarad a adatmenyniség.Akkor bemegyek az egyéb mappába, ott kilistázza a dokumentumok mappát, hogy 900mb, mondom akkor átmásolom másik meghajtora, szoval kivágás másik meghajton beilleszt. Erre megnézem ujra a tárhelysegéded ugyan ugy ott va n a 900mb kijelzés a dokumentumban, a C meghajto meg nem nött semmivel sem a szabad hely.
Frissités és ujrainditás lomtártörlés után sem.
És azt sem nagyon értem, hogy mi eszi meg a C meghajtomat, mikor már vagy évek ota nem töltöttem le vagy telepitettem a gépre uj prpgramot, a kötelezö win frissitésen kivül. Csak netezek a gépen és olyan munkákat csinálok amihez a programokat a pár évvel ezelötti ujratelepitéssel egyutt tettem fel a friss win mellé.
100gb os particion van a win10.
Amiből 20gb volt a win amikor frissen települt. Az összes egyéb ami adatmozgás az kb ilyen kép lementés meg filmek ,de ezek egy teljesen más meghajtora mennek,nem a Cre
A win mellett csak PS CS3 és az office , van, másik meghajton meg 3d-s programok, de pár dolgot másolnak a Cre is.DE azon kivul nem tudom, hogy mi miatt fogy el a tárhelyem, most nézem már csak 500mb a szabad hely. ÉS a legnagyobb gond, hogy hiába törlök másolok át filokat akkor miért nem növekszik a hely.
-
ekkold
őstag
válasz
I02S3F #156955 üzenetére
Próbáltam intel oldaláról letöltött driverrel, próbáltam windows által letöltött drájverrel, és a HP-től letöltött drájverrel is.
4k-ban megy, de monitor 2560x1440 helyett a fullHD a max amit enged beállítani. (monitor drájverét is feltettem, de úgy sem jó)
Microsoft általános vga driverrel megy a 2560x1440, de úgy meg nincs hardveres gyorsítás. -
ekkold
őstag
Sziasztok!
Adott egy PC amitől kezdek agyvérzést kapni...
HP prodesk 600 G3 Mini, i5-7500T proci, feltettem rá a win10-t.
A monitorom felbontása 2650x1440 szépen működik is, de...
Miután telepítem az intel vga meghajtó programot, nem lehet 1920x1080-nál nagyobb felbontást beállítani. (enélkül meg ugye nincs hardveres gyorsítás)
Van erre valami megoldás?
Monitor driverét feltettem - semmi változás. -
King Unique
titán
Persze hogy nincsen, mivel az otthon Enterprise LTSC-t használók jó eséllyel 99,9X-a eleve warezolja, pont ezért nem feltétlen kellene annyira ajánlgatni sem otthonra.
Időnként szoktak ugyan linkelgetni ezt-azt, pont neked legutóbb ezt, de 90 ezret megint nem valószínű hogy ráköltött aki ilyet használ, meg az sem világos hogy ez most Retail / MAK termékkulcs-e, Enterprise kiadás alapesetben csak mennyiségi licenceléssel érhető el, stb.
-
King Unique
titán
válasz
Gyöször #156930 üzenetére
"Mikor már minden támogatást megszüntettek, meg 66szor megénekelte ezt az összes kattintásvadász média, azután egy évvel is jöttek a havi biztonsági frissítések."
A Windows 7 alapvető támogatása 2020. január 14-én szűnt meg és utána már nyilván nem érkeztek rá a Windows Update-en a havi kumulatív frissítések, max. kártevő-eltávolító (MSRT) és Microsoft Security Essential (MSE) vírusirtó frissítések (már ha telepítve volt az MSE) egy ideig, viszont az utóbbiak nyilván nem egyenlő az előbbivel.
2023. január 10-ig max. az ESU-frissítések voltak, de azok csak és kizárólag díjfizetés ellenében szervezeti (céges, intézményi) használatnál, ellenben otthoni felhasználóknak nem, vagy max. csak warezolással.
"kell egy jó vírusirtó és mi baj lehet?"
Ez sem pont így van, mivel önmagában a vírusirtó nem sokat ér, mert nem tudja befoltozni az operációs rendszer biztonsági réseit, amit pl. az Avira esetében is világosan leírnak.
-
KDE Connect. Van Droidra és Winre is.
Fájlműveletek a 2 eszköz között az Intézőben egérrel,
média távirányítás, hangerő távirányítás, speciális parancsok lehetősége, popup értesítések mindenről, Viber sms mail telefonhívás, telefonhívásnál leállítja a médialejátszást, sms és más válaszok írása a PC-n , egérpadot tudsz csinálni a telefon kijelzőből és még rakás funkció.Mivel a Linux világából jött, reklám, trojan, malware és egyéb baromság mentes.
Mégcsak nem is kell vadászni, fennt van az Áruházban, Microsoft Store és a Play áruházban. -
teptep
senior tag
Nekem a router fix ip címet ad a gépnek. Az adatmeghajtót megosztottam egy helyi felhasználói fiók részére (név,jelszó). Mobilon a File Manager+ appot használom általános fáljkezelési célokra. A Remote funkció alatt SMB protokollt választva ipcím/d, név és jelszó rögzítve, egy klikkel kapcsolódik.
-
mrbego
aktív tag
Ez a kód nem rémlik, annak idején talán valami QR kódot kellett beolvasni a telefonnal amit a telefon kapcsolat program adott. De már régen volt, azóta meg működik rendben.
Azt nem tudom, hogy a QuickShare csak Samsung eszközökkel megy e, mert amióta használok QS-t csak Samsung eszközeim vannak.
De ha jól olvastam a múltkoriban valahol, a Google ráfeküdt erre a QS témára, és a jövőben natív cuccként akarja fejleszteni az Androidokon. Na de ez már nem Windows téma. -
mrbego
aktív tag
Számomra a legegyszerűbb fájlátvitel a telefonom (Samsung) és a PC között az a QuickShare.
A telón ha valamit át akarok küldeni, akkor csak rányomok a megosztásra, ott fel is dobja az eszközeimet, és rányomok a PC-re és pillanatok alatt át is megy.
Ugyanígy vissza irányban is.
A PC-re telepíteni kell a QuickShare-t (a Google-tól).De korábban egy kis ideig használtam azt is, hogy a PC-n meg volt osztva egy mappa, a telefon fájlkezelőben meg beállítva, hogy LAN kapcsolat.
Szerk.: jah, és szoktam használni a PC-n a Telefon kapcsolat-ot (vagy mi a neve?) De ez csak korlátozottan alkalmas a fájlátvitelekre. Ez inkább a telefont tükrözi a PC-re.
-
mzso
veterán
Helló!
Manapság, hogy lehet egyszerűen vezeték nélkül fájlmegosztást csinálni Android telefonnal?
Pár hónapja valami windows update megjegyzésben utaltak valami Android connect-re, de akkor nem volt időm foglalkozni vele. Ez micsoda? -
válasz
Cs1csó #156935 üzenetére
Ez sem teljesen fekete-fehér.
Nem akarok tldr,
Van egy határ és egy avulási idő ami az IT világban nagyon gyorsan bekövetkezik.
Többször írtam nekem eléggé széles ismeretségi köröm van 50 és 60+ emberkékből.
Van köztük kétkezi munkás és van atomgazdag aranykezű fogorvos is.
Abban mind a két kategória megegyezik hogy a munkájukhoz kitűnően értenek, az okoseszközökhöz meg teljes buták. És nem is akarnak ezen a téren fejlődni.
Mindkét kategóriában jellemző hogy nehezen váltank, és ez bármire igaz.
Otthon őrizgetik az XP compatible laptopot és az Android4.4 telefont, tableteket.
És azt hiszik ezek még ma is tökéletesen ellátnák a feladatukat.
Mikor próbálom elmagyarázni hogy azóta 5 nayságrendt ugrott a hardverkövetelmény, meg a szoftver is, pl.a Google kivezette hivatalosan a 4, jövőre az 5. és ha jól tudom a 6. verziót azaz ezekre már semmi nem megy fel.
Nem értik és nem is akarják.
Millióan vannak így.
Az megint más hogy a W11-el Redmond átesett a ló túloldalára és kizárná a fél világot a Windowsból de ennek is van oka.
Szar vason (nem a településen) leromlik a felhasználói élmény és jönnek a fikázások hogy az új Windows vacak, tetűlassú, 5 percig bootol stb.
Ugyanez megy amúgy okostévé vonalon. 8-10 éves tévéknél frissítésekkel nem up hanem downgrade történik, kivezetik a yutub és egy vagon appot.
Nem, nem azért hogy a felhasználót szívassák hanem mert a 10 éve is harmatgyenge hardveren nem futnak, vagy rosszul, szakadozva, élvezhetetnül futnának a szoftverek.
És így lesz egy 8-10 éve még legkorszerűbb tévéből csak tv és hdmi monitor.
Én is maradi vagyok. nem kicsit. De azért annyira nem hogy a P3-mas gépemre ha nem tudom feltenni a W11-et akkor elkezdjek siránkozni.
Ha nem most, ma, akkor 4-5 éven belül amúgy is hardvercsere lesz sok helyen mivel ugyanaz lesz a szitu mint amit a tévénél leírtam.
És most vagy addig szenved a user meg siránkozik és 5 év múlva vesz új laptopot, vagy megveszi most és nem kell szenvednie se hardveresen se pszicihésen évekig. -
válasz
Armagedown #156937 üzenetére
Igaz fizetős program, de csak 5 dollárba kerül
Ezért meg fizessen az, aki túl erősen ütötte be a fejét.
-
5leteseN
senior tag
válasz
Armagedown #156938 üzenetére
Teljesen jónak tartja azt a 2025(+) ütemezést a saját hatékonysága szempontjából, ahogy kivettem a szavaiból.
Jövőre használja majd a 10-est(Pro), "termel" a 10-essel, nem pedig foltozgatja a "pénzért adtam ezt az elcseszettet ugyan, de semmi felelősséget nem vállalok"-11 program legújabb változatát.
A magam én is hasonlót csinálok! Én önállóan is tudom pazarolni saját időm, nem kell ebben "segíteni" milliárd-$-kért!
-
movax
őstag
válasz
Armagedown #156937 üzenetére
Sőt ott van a teljesen ingyenes és jól működő Explorer Patcher.
-
Geth
veterán
válasz
Armagedown #156938 üzenetére
Vagy nincs LTSC licensze. Nekem eddig úgy tűnik, mindenki warezolja
-
Armagedown
őstag
válasz
5leteseN #156920 üzenetére
A hosszú támogatás miatt ott van egyik lehetőségként a Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 is, az egyszerűsége biztos tetszeni fog neki.
Persze ha az illető olyan programot használ, ami nem fut régebbi verziókon vagy kimondottan nem támogatja az LTSC kiadásokat, akkor ez nem apció. -
Armagedown
őstag
válasz
Rowon #156932 üzenetére
Ha csak a halál ronda tálca és start menü a gond, akkor ezen lehet segíteni a StartAllBack nevü programmal.
Igaz fizetős program, de csak 5 dollárba kerül, a próbaverziója 100 napos, megéri kipróbálni. -
5leteseN
senior tag
válasz
I02S3F #156925 üzenetére
Akkor a Pro elég lesz neki az otthini net-Yt-film-írogatás dolgokhoz.
Redmond szerintem a sok "(W11-re) rá-/átvezető cseszegetések" ellenére kegyesen ki fogja tolni ismét a határidőt. Egyébként szerintem igaza, van a saját szempontjából, a saját ideje szempontjából így hatékony.
Tanítanám a sok rángatható média-bábnak ezt (is)....
!
-
Gyöször
senior tag
válasz
Rowon #156932 üzenetére
Csak azért mertem leírni, mert használtam a 7est csúnyán a határidő után és jöttek biztonsági frissítések, rendszeresen havonta. Nem napi szinten, de jöttek. A világ gépparkjának hasraütök felére nem telepíthető a 11, ezért nem veszem komolyan a 25ös dátumot. Én vagyok az aki azért jött ide kérdezni, hogy C: win11 D: win10 utólag, és a win11et ki kéne herélni előle. Az lett, hogy annyi időm csak van az életben, hogy ledózerolom az ssdt egybe particionálom, majd megy fel a w10 kizárólagos oprendszernek.
Én a 11 alatt ha fejem tetejére állok sincs blútúsz, meg már hang sem. Nekem az köszi. -
Cs1csó
titán
válasz
I02S3F #156931 üzenetére
Abban igaza van, hogy az MS bármikor bármit kitalálhat, lehet csak mint a pókerben blöfföltek (azt látva, hogy mennyire lassan terjed a Windows 10) de amikor jövő év október elején szembesülnek majd a legfrissebb statisztikákkal, hogy a gépek 50%-án (most talán még 60%) MÉG MINDIG a Windows 10 fut, hirtelen jön valami lazítás.
-
válasz
kell egy jó vírusirtó és mi baj lehet?
Az öregedő rendszerekről egyre több biztonsági rés kerül nyilvánosságra, amit nem javít senki és ezeket bárki kihasználhatja valamilyen visszaélésre. Az öreg rendszerekre már szoftveresen sincs támogatás, böngészők (!!!) és más alkalmazások újonnan és frissítések formájában sem érkeznek már visszafelé rájuk. Meg ami még közbe jön, hogy az újabb szoftvereket nem tudják futtatni, funkciószegényebbek, hardvereket nem tudja kezelni és nem is ismeri fel, stb.
Windows 7 bármennyire jó volt, offline gépnek megtartanám, de onlinenak nem. Egy népszerű info-tech csatornán az illető például Windows 7-en szerkeszti a YT-ra feltöltött videóit: [link] Gondolom anno megvette a licenszeket, hülye lenne eldobni őket, ami teljesen érthető is, viszont a Windows 7 már nem támogatott, így offline használja.
-
I02S3F
addikt
válasz
"Nem kell ezt a 25 végét komolyan venni, kell egy jó vírusirtó és mi baj lehet?" - Főnököm (it igazgató) szerint szükségtelen komolyan venni a határidőt. A 7 esetében is volt pár hosszabbítás. De egy vírusírtó, a rendszer szintű problémákra nem jó, de a legtöbb, amit tehetsz, az valóban egy jó vírusírtó bedzerzése!
-
Gyöször
senior tag
válasz
Rowon #156929 üzenetére
Én is win7et használnék, ha felmenne a gépemre. Mikor már minden támogatást megszüntettek, meg 66szor megénekelte ezt az összes kattintásvadász média, azután egy évvel is jöttek a havi biztonsági frissítések. Majd írjatok egy üzit, hogy 2030ban lecseréltem-e már a win10et, de most mondom, hogy a válaszom "nem". Ha nem lesz más csak a win11, akkor 2050ben se cserélem le rá. Pedig alapvetően újító típus vagyok, a 7est egyből 11esre gondoltam cserélni, de annyira megutáltam a 11et egy hét alatt, majd nem volt idő újrahúzni csak mellétettem egy 10est, és felüdülés! Nem kell ezt a 25 végét komolyan venni, kell egy jó vírusirtó és mi baj lehet? az élet túl rövid a windows állandó újratelepítgetésére.
-
válasz
King Unique #156926 üzenetére
Tegnap előtt felraktam a Windows 11-et egy különálló SSD-re. Szerintem olyan 10 percig bírtam, le is gyalultam. Ment vissza rá a 10. Kíváncsi leszek a Microsoft lépésére, hogy magánszemélyeknek mennyiért akarja majd adni az ESU-t, mert annak a díjazása még nem derült ki.
Szerk.: a 0patch-et meg kíváncsi leszek ki fizeti ki, bár még Windows 7-re is adnak ki javítást, ha jól látom: [link] ~30 euró/évért.
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #156927 üzenetére
Hát! Sajtreszelővel is lehet rejszolni, csak nem érdemes
-
-
King Unique
titán
válasz
5leteseN #156924 üzenetére
Jövőre, meg főleg a Windows 10 támogatásának végéhez közeledve már bőven ki lesz pofozva a Windows 11 24H2 verzió a havi kumulatív frissítésekkel, sőt van akiknél már most teljesen oké (példa). + Addigra már 25H2 lesz, nem is csak 24H2.
Ha már támogatási idő, akkor volt arról szó itt is többször, hogy ha hajlandó fizetni a felhasználó a + támogatásért, akkor lesz a Windows 10-nél + 3 év microsoftos ESU, meg + 5 év 0Patch támogatás.
+ Az ESU-nál vsz itt is lesz majd ilyen, de arról ugye csitt.• A Windows 10 verziók összehasonlítása: mi a különbség?
• Windows 10, Mi a különbség a verziók között?Otthoni általános használathoz normál esetben a Home és Pro kiadások valók, az Entrprise nagyvállalati felhasználáshoz készült és alapesetben mennyiségi licenceléssel érhető el.
De egyébként miért is kérdés az Enterprise, van / lesz hozzá jogtiszta mennyiségi licenc otthoni felhasználóként, vagy netán munkahelyi céges laptopon olyan van / lesz?
-
5leteseN
senior tag
válasz
I02S3F #156923 üzenetére
Én is memmontam' a Gazdinak, de még bele van égve a buksiba a W10-en összeszedett élmény, és megszokás.
Még valóban lehetnek komoly előnyei egy alig gyengébb, de megszokások miatt neki még sokkal jobban, gyorsabban kezelhető W10-nek, mint egy átálással-tanulással-újdonságokkal lassított W11 (Pro ?).Szerintem jövőre még learatja(tervei szerint) ennek tudás-tapasztalat szintnek a kimaxolt előnyeit, és egyúttal átvészeli a 24H2 hibáit.
Van benne logika!
Ha a válaszodból jól sejtem, akkor az Enterprise valamiben jobb? Miben?
-
5leteseN
senior tag
Egy 10-esnél megakadt vasnál a Pro vagy az Enterprise ad több lehetőséget a felhasználónak?
Az AI/MI lesz érdekes nála(is
) rövidesen.
-
kriszwells
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha van megadva a gépen egy microsoft fiók, amihez hozzá van kötve a windows licensz, akkor ezt át lehet-e vinni egy másik fiókra? Jelenleg outlook.hu-s mél van a géphez rendelve, de egy gmailosra szeretném áttenni.
Ugye, ha újratelepítésre kerül a windows, akkor az adott fiókkal belépve aktiválja a windows-t, de ezt át lehet e tenni egy másik emailra? Köszönöm! -
mzso
veterán
Egyik napról a másikra ezt a hibát kezdte feldobni a Windows. Ilyenkor mi a halál történt.
Egy nappal korábban még mentek az msi telepítők.A C-re másolva mennek, de ugye eddig soha nem ott futtattam ezeket, úgyhogy érthetetlen, hogy miért nem jó.
-
paolinho
őstag
válasz
coco2 #156908 üzenetére
Sajna az én "ókori" laptopom tuti nem tudja az 5G WiFi-t, rá ezért nem támaszkodhatok.
A probléma nem oldódott meg a mobillal, de legalább már van valami alternatíva, ami segít a gyors adatátvitelben._DiEGO_ : Nem, semmi nincs fixen az USB-kbe dugva. Illetve bocsi van, egy vezeték nélküli egér jeladója.
idegen lény: Nem, nekem Rufus-szal simán felment, mint frissítés a Win11 a PC-mre.
-
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #156910 üzenetére
Mindkettőt, tiszta telepítést (clean install) és a működő rendszer alóli verziófrissítést (in-place upgrade) is.
-
paolinho
őstag
válasz
idegen lény #156903 üzenetére
Nem volt választási lehetőségem. Csak rákattintottam a setup.exe fájlra, és végigment a telepítés. Most próbálkozom egy régi Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5870 @ 2.00GHz-es procival futó laptopommal, de ez már nem ugorja meg a rendszer telepítésének feltételeit. Itt nem fogadja el ezt a kétmagos procit. Szóval erre a gépre már nem tud felfutni sajna a Win11.
-
paolinho
őstag
Hát ez királyul összejött, nagyon köszi! Annyit tennék még a frissítés folyamatához hozzá, hogy azon túl, hogy a Rufus-szal kiírt progit csak simán a korábbi Win rendszer alól az exe indításával kell intézni, tehát nem BIOS-ból.
Mondjuk, sajnos ez, hogy frissítettem a Win 11-re, ez sem javította, vagy orvosolta a mobilhoz kapcsolódó problémámat, de ez most már nekem nyilvánvaló, hogy nem szimplán a rendszer problémája, mint egy driver gond lehet. -
paolinho
őstag
válasz
I02S3F #156897 üzenetére
Nem, nem semmi ilyet nem használok. Simán a PC USB slot-jain csatlakoztatok.
Ami a romot illeti teljesen hivatalos rom a Xiaomi oldaláról, de megnézem azért ezt a Revo Uninstaller-t, hátha igazad lesz.coco2: 3 db telefonról beszélek, amelyek egyike sem tud Fájlátvitel módban csatlakozni, viszont a laptopomnál nincs ilyen probléma egyikkel sem. Ami érdekességet felfedeztem, az az, hogy ha a Fotótranszferek módot jelölöm ki, akkor azonnal felugrik a teló tárterülete, viszont rákattintva a meghajtóképre ezután már csak a DCIM, és a Picture mappákat adja be azok tartalmaival. Azaz, ha ide teszek át (akár ideiglenesen is bármit) az kezelhető már a PC-ről. A semminél ez is jobb, legalább megmarad valami kis lehetőség a gyorsabb adatmásolásra. Azért nem a laptop a favorit, mert az csak WiFi-n lóg a hálón, és a NAS-ra így jóval lassabban tudok akár fel, akár onnan le juttatni adatot. Szükségem lenne a "vezetékes" Net-re, nem akarok állandóan kábelekkel babrálni a laptopon.
Zoz: "Akkor Rufusszal kiírsz egy 11 telepítőt, és simán frissítesz."
Ez tuti így van? Engedni fogja a frissítés telepítését? Ergo egyrészt felengedi a PC-re magát, azaz nem fog vonyítani a proci miatt, másrészt nem bukom az adatokat rajta? Fúú, ez nagyon jó lenne! Köszi a tippet, ezt rögvest kipróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest