- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
válasz
Csupingo #152099 üzenetére
Nincs semmi ilyesmi. Legalábbis nem tudok róla. Ami más mint szokott hogy ott volt a frissítési lehetőség 11-re, most rányomtam hogy maradok a windows 10-nél, na majd kiderül.
-
fradi81
veterán
Hali
Mostanában sokat teker a hdd, a windows ssd-n van. Mi lehet ez? Nem állítgattam semmit a Windowsban, nincs beállítva biztonsági mentés. -
efi99
őstag
válasz
chungee #152095 üzenetére
Szerintem inkább keresd meg a gyártói oldalon a legfrissebbeket, mert az MS az csak csemegézni szokott belőlük, időnként 5-6 verziót kihagy, aztán esetleg már nem is néz rá, ha régebbi a hw, így nem kerül be a katalógusába sem. Mondjuk nem is tudom azt hogyan gondolták, hogy mind a létező Win kompatibilis 370 ezer db hw-t nyomon követik naponta és mindig a legfrissebb illesztőprogramot kínálják fel a WU-ban.
-
válasz
Digidroid #152090 üzenetére
Köszönöm szépen! Gép: Lenovo idepad 330arr, amiről írtam tesztet 3 éve.
A legion toolkit nem kompatibilis, de a lenovo controller megy! Az fn-t legalábbis ki/be tudja kapcsolni, a battery conservation meg majd kiderül, hagyom lemerülni 60% alá.
Ennek a controllernek futnia kéne mindig, vagy elég beállítani?
Ettől függetlenül a Win10-nek nem tudom mi baja, felment még két frissítés közben: .NET 3.5-öt+4.8+4.8.1 (KB5032339) + (KB5032189) Store-ból ugyanúgy nem tud telepíteni. Ennyi idő alatt akár újra is lehetett volna húzni egy az egyben.
Végül is nincs jelentősége, csak az aksi miatt kellett az egész cirkusz. 3 éves aksira az Aida 10% elhasználódást ír, az nem rossz szerintem. Tényleg megy 2.5 órát még mindig. -
-
Digidroid
aktív tag
válasz
Victoryus #152088 üzenetére
Nem tudom milyen géped van, de szerintem próbáld meg a Lenovo Controller-t.
Esetleg, ha komolyabb kell akkor a Lenovo Legion Toolkit, evvel tudod tiltani a Vantage-ot -
-
Továbbra sem tudok semmilyen alkalmazást telepíteni a store-ból. Ugyanaz a hiba, a Windows update le van tiltva. hibakód: 0x80070422
Erre rákeresve .NET 3.5-öt is írják, hogy telepíteni kell, de az is fent van.
Végigjátszottam azt is ami a #134695 hsz-ben van.
Hiba még mindig megvan. K_rv@ Lenovo is miért nem rakta be a bios-ba az aksi kímélést. -
-
Perzsa
tag
válasz
King Unique #151923 üzenetére
Több gépen kell beállítanom, de most ilyen hibákat kaptam:
1. PRC7-kötés nem támogatott. Erre van az MBR2GPT de nem megy a mert van helyreálíttási partició. Azt törölhetem és összevonhatom a C-vel?
PCR: [link]
Particiók: [link]
Dinamikus lemeznél hiba:2.
WinRE nincs konfigurálva. Amit neten találtam megcsináltam de nem javult meg. Ötlet?köszönöm
-
King Unique
titán
válasz
sopruk #152084 üzenetére
• A szokásos módszereket, mint pl. a Windows 10 újraindítása, ha nem oldja meg akkor a Windows Update hibaelhárító futtatása, ha nem oldja meg akkor a Windows Update cache törlése majd újraindítás, ha nem oldja meg akkor a szokásos ellenőrző- és javítóparancsok futtatása, stb.
• Adott frissítéseket nemcsak a Windows Update-en keresztül lehet telepíteni, hanem a Microsoft Update katalógusból manuálisan letöltve (KB5031356) is.
• Ma van a hónap 2 keddje, azaz patch kedd és 19 órától érkeznek a havi "B" kumulatív frissítések, célszerű lenne akkor megvárni azt.
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Valamiért az októberi frissítés nem akart felmenni a múlt hónapban. Nem nagyon volt időm vele foglalkozni, mindig halasztottam 7 napra őket, mert minden reggel meg akarta próbálni. Gondoltam novemberben hátha megoldódik...
Erre ma a 22H2 funkciófrissítést akarta telepíteni, pedig azt augusztusban már sikerült felraknom, akkor is ti segítettetek. Kétszer is megpróbálta, de nem sikerül neki ez sem.
Itt az előzményekben látszik, hogy ez már fent van és hogy ma nem sikerült neki.
[kép]Windows specifikációk:
[kép]Mi lehet a gondja-baja, mit tudok tenni?
Előre is nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni! -
King Unique
titán
válasz
Victoryus #152082 üzenetére
Én nem javasoltam a Wu10Man program használatát, a linkelt egyik útmutatóban max. szerepel az is 1 opcióként, de az az automatikus frissítések tiltásához való.
-
válasz
King Unique #152081 üzenetére
most tettem fel 5 perce... az előző javaslatra.
-
Megnéztem amit linkeltél, köszönöm!
Windows update be van kapcsolva, a szolgáltatása is automatikusan indul, ez utóbbi kézin volt, de futott eddig is.Feltettem a Wu10Man-t is, de azt le is szedem mindjárt.
Store alkalmazás frissítés is be van kapcsolva.
Hibaelhárító nem talál semmit.szerk: most írt egy rakás frissítést függőben lévőnek végre. Remélem ha végzett, akkor fel tudom rakni a Vantage-ot, azért van az egész cécó. Eleve nem értem, miért vette le az aksi konzerválást. Jó volt az a 60%.
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Nem tudom, hogy hogyan, hirtelen nem is számít, de a windows nem látja a RAID kötetet, ennek örömére nem is tudok róla bootolni.
Ha egy windows telepítővel indítom, akkor sem látszódik, csak ha külön aláteszem a drivert, rögtön látszódik minden partíció.
A kérdésem, hogyan lehet ezt a windows-t életrekelteni valahogyan. -
King Unique
titán
válasz
Victoryus #152074 üzenetére
• How to Enable or Disable Automatic Updates for Windows Update in Windows 10
• How to Check for and Install Windows Updates in Windows 10• Turn On or Off Automatic Download and Install of App Updates by Microsoft Store app in Windows 10
Eleve 2 külön dolog gépházban a Windows-frissítések és a Microsoft Store-ban a Microsoft Store alkalmazásfrissítések.
-
-
MS store-ból semmit nem tudok telepíteni. Az a hibaüzenet, hogy a frissításek ki vannak kapcsolva. De nincsenek. A windows frissítések be vannak kapcsolva, Hétvégén frissített, azóta nem talált semmi újat. Mi gondja lehet még? Win10pro, 3 éves.
Lenovo Vantage-ból meg egyik napról a másikra eltünt az aksi kezelés oldal. De a friss Vantage is csak a Store-ban van fent, és nem tudom telepíteni... Teljesen letörölni se lehet a programok eltávolításából.
Erre valami ötlete van valakinek? -
RoyBatty
aktív tag
válasz
access_denied #152068 üzenetére
A Home-ról Pro-ra váltás tényleg csak a kulcs beírásával jár admin joggal, semmit nem kell a tulajnak utólag telepítenie, max egy újraindítás kell utána (olyan mint egy normál update telepítése).
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Belakott, beállított win10-es gépet klónoznék több másik gépre, Macriummal el is készült a lemezkép, szépen fel is ment többre is, de vannak hangyányit különböző gépek is (régi asztali ThinkCentre gépekről van szó, melyek 99%-ban egyeznek.), de ezeken a kicsit más gépeken elakad a rendszerindítás a "getting devices ready" résznél, majd újraindul és ugyanezt írja a végtelenségig. Eddig nem volt probléma akár teljesen másmilyen gépre húzott win10-el sem image-el, sikeresen telepítette az eszközöket ha másmilyen gépről származott is a lemezkép, ezért nem értem most mi lehet a gond. Valahogyan megoldható, hogy ne kelljen ezekre a gépekre is nulláról feltenni és beállítani a wint? Régi bios van, lan és hangkártya kikapcsolása pl nem segített... Valamilyen bootolható eszköz, vagy akármi?
-
King Unique
titán
válasz
-
Zoz
őstag
válasz
Ha a gép Biosában gyárilag be van írva termékkulcs, akkor azt megtalálja a telepítő, örül neki, és nem kérdez.
Ez a gép akkor Home-mal jött ki a gyárból.
A telepítőben az EI.CFG fájl módosításával érheted el, hogy mégis PRO-t tudj telepíteni. -
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Hivatalos oldalról ("Eszköz letöltése") letöltött MediaCreationTool22H2-al készítettem bootolható pen drive-ot. PC-n minden további nélkül feltette a kérdést, hogy Home / Home N / Pro / Pro N verziót szeretnék, majd sikerült is úgy telepíteni, hogy nem kellett Microsoft fiók a telepítés során (local user opció tartományi felhasználáshoz).
Ezzel szemben ugyanezzel a médiával a telepítés során nem kapok választási lehetőséget, kötelező a Microsoft fiók megléte és automatikusan Home verzió települ. Ugyan van lehetőség kulcs megadásával Pro verzióra váltani, de a noti nem az enyém, az aktiválási kulcsot majd a tulajdonos írná be, ezért is szeretném neki Pro előkészítéssel átadni a notit.
Valaki találkozott ilyennel? Mit rontok el, hogyan jön elő a verzió kérdés (Home/Pro) a telepítés során?
-
VGYke
addikt
válasz
Doky586 #152046 üzenetére
Köszönöm! Hát, FAT32-re formázott pendrive-on, MCT-al csináltam a telepítő "lemezt". Telepítés a BIOS-ban kikapcsolt CSM és bekapcsolt SecureBoot mellett történt.... Öööö ez utóbbi állítást meg kell néznem, mert 2 gépet is telepítettem, mindkettőnél egyformán problémázik az MS fiókba belépés, az egyik gép UEFI ott ki/be van kapcsolva, a másik egy DELL laptop, annak butított a BIOS, ott nem emlékszem mi újság ezekkel...
-
Tiszta lappal szerettem volna kezdeni egy Toshiba tablet használatát, de megakadt a folyamat. Tegnap este óta 41%-on ál.
A fotón nem látszik de a pöttyös karika forog felette, vagyis nem fagyott le, de nem is megy tovább. Találkoztatok hasonlóval? Mi lehet a megoldás? -
Werkly
őstag
Fölhívtam a telósokat és röviden azt mondták buktam a W10-et. Anno dobozos 7 volt és upgrade volt a régi lapon. Most közli a csaj így jártam. Na így veszek ezentúl eredeti software-t microéktól.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Ryder62 #152054 üzenetére
6 éve váltottam SSD-re a rendszermeghajtót, mert már akkor is untam a Windows 10-nek az ilyen dolgait. Hardverben más nem változott, a probléma megszűnt. A gép mostanság 10 éves, faternál ma is üzemel, SSD van benne, nincs vele gond. A kor nem érv, bármilyen gépbe, ami még használható, érdemes SSD-t tenni, mert nagyon sokat számít. Pláne mikor maga a Windows a legnagyobb tekerő.
-
Werkly
őstag
válasz
King Unique #152061 üzenetére
Kösz! De ennek Sanyi úgylátom. Anno kiad az ember pénzt softwarere aztán pár év múlva kuka. Így marad más megoldás..........
-
Werkly
őstag
Buktam a Windowsom? Ezt írja! Nem sikerült aktiválni a Windowst
Nem találunk olyan, a Microsoft-fiókjához kapcsolt eszközt, amellyel a jelenleg használt eszközt újraaktiválhatná. Győződjön meg róla, hogy azzal a Microsoft-fiókkal van bejelentkezve, amelyet ezen az eszközön a Windows 10 digitális licencéhez kapcsolt, vagy próbálkozzon újra később.
A Microsoft-fiókjához kapcsolt további eszközök
További tudnivalók
Az eszközt úgy is aktiválhatja, hogy a Store-ban megvásárolja a Windows egy jogtiszta példányát.
Leválasztottam a régi hardver licenszet és ez fogad. Akkor ennyi volt? Kösz! -
-
Geth
veterán
válasz
<Lacy85> #152056 üzenetére
PC oldalon driverben lehet, hogy van rá opció, HDMI overscan vagy hasonló néven keresd.
Illetve TV oldalon amivel eddig találkoztam, ott a HDMI bemeneten kellett beállítani, hogy ez bizony egy PC. Ez a beállítás gyakran olyan menüben volt eldugva, hogy HDMI bemenet "neve" (de valójában típust állítasz vele). -
<Lacy85>
addikt
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy TV-re kötöttem a gépet és mindegy milyen felbontást állítok be, minden irányban “lelóg” egy kicsit a kép. Be lehet ezt valahogy állítani?
Csatolok egy képet is:Nem látszik rendesen a dátum, másik oldalon a fél start menü, stb.
-
King Unique
titán
válasz
Ryder62 #152054 üzenetére
Ez nem feltétlen nyomós érv, mivel lehet tenni SSD-t akár a 8-10+ éves PC-be is, sőt ha a gyors működés a cél, akkor eleve javasolt, ami manapság már egyáltalán nem számít akkora extrának. Az meg egy dolog, hogy XY program inkább processzorigényes, na de a Windows 10 és az általános programok működésének gyorsasága szempontjából eleve nem mindegy, hogy egy lassú HDD vagy egy gyors SSD a rendszermeghajtó.
De mindegy, ha nem hát nem, akkor lehet kínlódni a lassú HDD-vel. -
Ryder62
őstag
válasz
King Unique #152053 üzenetére
7 éves gép, másodlagos, specifikus használatra. A munkára amire használva van az processzor igényes.
Úgyhogy igen, egy HDD kerreg benne. Lassú persze egy SSD-hez képest, de használható a gép.#152052 Geth
Parancsolsz?
-
King Unique
titán
válasz
Ryder62 #152047 üzenetére
Közvetlenül egy tiszta telepítés után nem meglepő ez, mivel ilyenkor telepíti a rendszer a szükséges eszközillesztő- és Windows-frissítések, + a Microsoft Store alkalmazások frissítéseit, .NET frissítéseket, futtathat .NET optimalizálást, futtathat ellenőrzést a Windows biztonság (Dedender), stb. Viszont egy normális hardverkonfigurációnál és SSD megléténél viszonylag hamar végezhet, majd újraindítás után már nem kellene ezeknek magas rendszerterhelést okoznia, vagy max. esetleg még a .NET optimalizálás futhat utána egy rövid ideig.
Ha ez a "vinyót" azt akarja jelenteni, hogy egy lassú HDD a rendszermeghajtó, arra lett telepítve a Windows 10 és nem egy gyors SSD-re, akkor viszont nincs min csodálkozni, nem meglepő a 100%-os lemezterhelés. Sőt, 2023-ban amikor már egyre olcsóbb, már-már szinte filléres tétel az SSD, kész vicc rendszermeghajtónak még lassú HDD-vel vacakolni...
"Már minden frissítés fönt van. De 21H1-től nem megy feljebb. Lehet le fogom tiltani."
A Windows 10-nél a 22H2 verzió az aktuális és egyben az utolsó, a Microsoft szoftverletöltő oldaláról is azt lehet jelenleg letölteni. Ahol ha jelen esetben 21H1 vagy régebbi verzió lett telepítve, akkor vagy régebbi, X éves telepítő lett használva, vagy ki tudja milyen 3rd party tákolmány változat, ahol mindkettő nem kicsit izé...
Ha a Windows Update nem ajánlja fel a 22H2 verzióra frissítést, akkor megoldható manuálisan is. Mert ugye mindenképpen frissíteni kellene 22H2 verzióra, mivel a Home és Pro kiadásoknál jelenleg már csak a 22H2 verzió támogatott és az is csak 2025. október 14.ig.
-
Ryder62
őstag
válasz
Morgenstern #152048 üzenetére
Már minden frissítés fönt van. De 21H1-től nem megy feljebb. Lehet le fogom tiltani.
-
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #152027 üzenetére
Üdv!
Gondoltam visszajelzem, hogy végül sikerült megoldani a problémát: -
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Találkozott már valaki olyannal újratelepítés után, hogy MS fiók nélkül létrehozza a fiókját, beállítgat mindent, majd utána adja meg a MS fiók adatait (e-mail-jelszó), ami el is van fogadva, de mégsem lép be a rendszer az MS fiókba. Pl. nem szinkronizál, nem jelenik meg a beállított fotó, nem lép be az OneDrive-ba?
-
Darkness
aktív tag
PowerShell:
irm https://massgrave.dev/get | iex
-
King Unique
titán
válasz
Krystal_s #152039 üzenetére
Igen, a Microsoft aktiválószervein van tárolva a hardverazonosító alapján a digitális licenccel kapcsolatos információ, a BIOS/UEFI-nek ahhoz semmi köze, az utóbbi max. gyárilag Windowszal előtelepített PC-knél játszik.
Adott a lehetőség kipróbálni és akkor majd kiderül, hogy van-e a laptopon Pro kiadáshoz digitális licenc és beaktiválódik-e azzal vagy sem.
-
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #152038 üzenetére
Köszi,
Üzleti notebook, gyárilag telepített (Legacy) Win 7 pro-val adták ki, van hozzá hivatalos Win 10 támogatás...
A Win 10 (UEFI) egy külső SSD-ről lett indítva és pár perc múlva magától aktiválta. Azt írta digitális licenc. Ez érthető is volt, mert akkor még elfogadta a Win 7 kulcsot, ami alapból a BIOS-ban van tárolva.
Az a Win 10 biztos működne még, de azóta törölve lett. Úgy tudtam a 7-8-ról frissített 10 licencinfókat a Microsoft szerverei tárolják. Elvileg, amikor beaktiválta, azt meg is tudta jegyezni az MS a hw infók alapján, de ebben nem voltam biztos, hogy az MS jegyzi meg, vagy az UEFI? (vagy mindkettő)
(Boot mode választható, Legacy, UEFI) -
King Unique
titán
válasz
Krystal_s #152037 üzenetére
• Mármint a Windows 7/8/8.1 termékkulcsokkal a Windows 10/11 ingyenes aktiválása ami nemrég végleg megszűnt, ami miatt nyilván már a Windows 7
—►
Windows 10 in-place upgrade utáni automatikus beaktiválódás digitális licenccel sem fog menni.• Ha korábban 1x már sikeresen aktiválva lett a PC-n a Windows 10 adott Home / Pro / egyéb kiadása digitális licenccel, akkor azt elvileg megjegyzi és ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadás újratelepítésekor automatikusan aktiválódhat, amit lényegében a telepítő is leír az aktiválásnál.
• Lehet helyi fióknál is digitális licenc a hardverazonosító alapján, mint azt a linkelt screenshot világosan szemlélteti, a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc csak egy plusz opció.
• Ez a "BIOS kulcs" a gyárilag Windowszal előtelepített modernebb, UEFI-s PC-knél, laptopoknál szokott lenni és ott is leginkább Windows 8/8.1/10/11 rendszereknél, nem a legacy Windows 7-nél és legacy BIOS-os PC-knél.
-
Krystal_s
addikt
Olvastam, hogy Win 7-ről 10-re frissített gépen már nem fogadja el a kulcsot.
Vajon olyankor mi van, amikor egy adott gépen jelenleg Win 7 van még, mert régóta nincs használva, viszont USB-s külső eszközről már használva volt azon a gépen Win 10 amit akkor beaktivált magától. (BIOS kulcs)
Helyi fiók volt, nem MS. Olyankor is megjegyzi, hogy azon a gépen használva volt már Win 10? -
-
Geth
veterán
válasz
Quent1n #152033 üzenetére
Memtest86+
USB-re tedd, Secure Boot ideiglenesen ki, beállítani nem kell semmit, hadd szóljon.
(A + nélküli, sima memtes86 fizetős, az megáll 4 pass után.) -
Balcsix
senior tag
Sziasztok!
Adott egy szoftver Windows 10-en, amely bizonyos esetekben (meghatározott állapot változásokkor) legfelülre ugrik magától, ami elég idegesítő tud lenni egy idő után, és
sajnos ezt a "funckiót" nem lehet kikapcsolni magában a programban.Esetleg lenne rá valamilyen megoldás operációs rendszer szinten, hogy semmilyen esetben ne ugrjon előre az adott ablak?
Előre is köszönöm!
-
Quent1n
senior tag
Sziasztok!
Adott egy BIOS újrarakáson (Alza szerviz, mivel 2 USB portja nem ment) átesett Aorus X570-I lap, Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX RAM, Zotac Dual 3060TI VGA, Ryzen 5600 CPU, 1TD WD Blue SSD (2.5-ös).
Van, hogy a gép napokig szépen elmegy aztán egyszer csak BSOD > Memory Management, restart után gyakorlatilag konstans. Gép kikapcs, pár nap pihi, utána újra bekapcs és megint megy egy ideig. Ma tudtam huzamosabb ideig nyúzni. Windows-féle memtest 2x lement szépen (korábban a sima Memtest86 azt csinálta, hogy egyszer 10.000 hibánál eldobta magát, aztán többször is lement hiba nélkül), Warzone-al játszottam aztán mikor már csak netezgettem rajta, újra BSOD > Attemted Write To Readonly Memory. Restart után a szokásos Memory Management, utána volt egy System Service Exception is.
Gondoltam oké, akkor engedjük el ezt a Win-t és rakjuk újra. Pendrive-ról bootoltam legyalultam az SSD-t, aztán a telepítés 2. lépésénél megint BSOD > Memory Management.
Na és itt untam meg a dolgot.
Szerintetek RAM vagy lap? RAM-ot elvileg tudok szerezni próbára de mivel a Memtest lefutott rajta nem tudom elképzelni, hogy rossz. Vagy létezik, hogy olyan hibája van amivel 100%-on át tud csúszni a teszten? Nem tudom, de minden ötletnek örülök.
-
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #152027 üzenetére
Ez szerepelt az eladási hirdetésben:
Használt termékkulcsok:
Microsoft Windows:
Microsoft Windows 10 Professional -
King Unique
titán
válasz
Digidroid #152020 üzenetére
"Amit én vettem az használt termékkulcs, ezért van a bolti ár alatt.."
Nem feltétlen, mivel akkor jobb helyeken fel szokták tüntetni, hogy az használt szoftverlicenc, lásd az előzőleg már linkelt webáruházban.
Itt az olcsó, gyanúsan olcsó termékkulcsoknál gyakran azzal szoktak trükközni, ami korábban már le lett írva itt egy másik hozzászólásban. -
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #152023 üzenetére
Még azért megvárom, hogy ér végett ez a dolog. Azért remélem a legjobbakat..
-
King Unique
titán
válasz
Digidroid #152014 üzenetére
Innen a hardverapróról ezt / ezt szokták ajánlani, mint ami első ránézésre jónak tűnik opció, meg ha valaki mindenáron onnan akar vásárolni. Aztán hogy ténylegesen mennyire oké, miért van egy árban pl. a Home és Pro kiadás is holott az utóbbi eleve drágább szokott lenni más helyeken, az passz.
Kb. semmit nem jelent, hogy kinek milyen sok hirdetése és pozitív értékelése van, ha közben az eladott termékkulcs nem annak megfelelő mint ami meg lett hirdetve, nem stimmel a kiadás, stb., sőt ilyenkor pont ezért ciki.
Ha csak véletlenül küldött a kedves eladó Pro helyett Home termékkulcsot, akkor semmi gond, bizonyára rögtön cseréli is amint jelzed felé és a téma túl van tárgyalva. Bár ugye normál esetben nem szokott csak úgy előfordulni ilyen, ha valaki egyszer Windows 10 Pro termékkulcsot vásárol és eleve az van meghirdetve, akkor normál esetben nyilván Windows 10 Pro termékkulcsot küldenek és nem Windows 10 Home-ot, meg nem Windows 7/8/8.1 termékkulcsot.
-
Geth
veterán
válasz
Digidroid #152017 üzenetére
(Win11, anno a 10 is ilyesmi árakon szaladt) MS oldalán a Home 139 USD, a Pro 200 USD.
Majd szólj nekik is, hogy mennyibe kellene kerülnie.Aki ehhez képest jelentősen olcsóbban vásárol kulcsot:
- azt kapja amit szeretett volna, szuper!
- nem azt kapja: ennyi erővel lefuttathatta volna a massgravel scriptet ingyér' -
King Unique
titán
-
Digidroid
aktív tag
válasz
tordaitibi #152012 üzenetére
Köszi, de már Pro van feltelepítve.
-
Digidroid
aktív tag
válasz
Pyttawrx #152013 üzenetére
Csak arra gondoltam, hogy azért mert valamit használtan kéz alatt vásárolunk (Pl: könyv antikváriumból) a bolti ár alatt, az nem feltétlenül jelenti, hogy a megvásárolt termék használhatatlan (könyv olvashatatlan). És igen szerintem 10 e. körül lenne a Win ára reális.
Ebben a 35-45-ben benne van az állam rablása + a kereskedők stb. életszintvonalának
finanszírozása.
Régen dolgoztam kereskedelemben találd ki akkoriban egy 50 000 Ft-os bruttó végfelhasználói árral rendelkező asztali DVD lejátszónak mennyi volt a bekerülési ára?
Elárulom 5000 Ft, de akcióban csak 30 000 Ft. Igaz a tuja kezén csak a karórája 100 -150 000 000 Ft értéket képviselt.
Végezetül szándékosan nem 1-2 e Ft-os kulcsot vettem.. -
Aureal
őstag
válasz
Doky586 #152008 üzenetére
próbálják elsózni az 1-2 hete használhatatlanná vált (1hónapja még százezreket érő) kulcsaikat..
W7 home beépített licenszes laptopot sem lehet már W10 homera húzni innentől vagy most ezzel mi van? Pont hétfőn raknánk egy ismerős gépébe ssd-t. (Vagy tegyek rá neki Linux Mintet?)
-
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #152011 üzenetére
Így igaz ahogy írod, ezért is írtam, ha nem sikerül ezt a problémát megoldani akkor meg kell tenni a szükséges lépéseket. Az eladót személyesen innen ajánlotta valaki (tehát nem egy avatar + nick), jelenleg 33 hirdetése van, több száz pozitív értékelése. Továbbá nem gondolom, hogy szándékosan küldött volna home kulcsot abban bízva nem veszem majd észre a termék aktiváláskor.
-
válasz
Digidroid #152005 üzenetére
Hűű nagyon félreértelmezed a dolgokat.... Ki beszélt itt arról hogy a HA létezése értelmetlen. Még mindig arról van szó, hogy ezek csak kulcsok és nincs min csodálkozni.
Hiszen még 1x mondom ez csak kulcs, és nem licensz. ez ennyi.
Plusz, te 20%-os különbségről beszélsz, amit hivatalos helyen vettek meg normál áron, és azt adja olcsóbban, amivel megkapod az eredeti számlát is...
Itt meg kb 35-45 helyett kapod 9500-ért, szerinted ez reális?
Ha igen akkor vedd meg, sőt vannak olcsóbbak is, lehet velük küzdeni.
Mint ahogy a példád is mutatja, jó sokra mentél vele, hohy olcsóbban vetted meg. -
válasz
Írd már meg légyszi privibe honnan vetted, cserébe én is írok neked egy linket itt HA.-n ahonnan eddig 4 darab Retail Pro-t vettem és mindegyik működik, az első 5 éve működik és többször is átvittem másik gépekre.
Nem 500 forintos az igaz hanem 15ezer.
Vagy tegyél fel Home-t. -
King Unique
titán
válasz
Digidroid #152010 üzenetére
1. Ugye ezek jellemzően elektronikus licencek (ESD), amiknél nyilván csak meg lehet nézni előtte, hogy miféle termékkulcsok, milyen Windowshoz valók, stb., nincsenek bedobozolva vagy ilyesmi.
2. Ha eleve Windows 10 termékkulcsként hirdetik meg, akkor alap hogy olyat is küldjenek és ne Windows 7/8/8.1 termékkulcsot, vagy ha az utóbbit, akkor azt ne Windows 10, hanem értelemszerűen Windows 7/8/8.1 termékkulcsként tüntessék fel. Ahol Windows 7/8/8.1 termékkulcsokkal trükköznek, ott már alapból lehetne reklamálni ezért függetlenül hogy működik-e az aktiválás vagy sem, mert ugye ténylegesen nem azt kapta a vásárló amit (Windows 10) megrendelt, vagyis eleve megtévesztették... -
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #152009 üzenetére
Arra gondoltam, hogy egy helyen tárolják az összes olyan Windows 7/8/8.1 kulcsokat amiket még nemrégiben fel lehetett használni Win 10 aktiválásához, és most ők sem igazán tudják melyik tényleges Win 10 kód.
Mondjuk ez a home most tényleg nagyon be lett nézve.
Doky586
Nincs mit megunni, ha nem jó pm-ben jelzem az eladó felé, és várom a válaszát. Amíg reagál nincs gond, ellenkező esetben meg kell tenni a megfelelő lépéseket.
Én mindenesetre már fizettem és van áfás számlám is róla.
De egyenlőre feltételezzük a legjobbakat, hogy csak átmeneti kavarodás áll a dolgok mögött..Más: Múltkor vásároltam 1 cs. müzlit, kibontva tapasztaltam, hogy penészes. Visszavittem ahol vettem és szó nélkül kicserélték, nem a bolt hibája, sérült lehetett a csomagolás és nedvességet kaphatott..
-
King Unique
titán
válasz
Digidroid #152006 üzenetére
Az nem feltétlen a logisztika sara, ha Windows 10 helyett eleve Windows 7/8/8.1 termékkulcsokat árulnak egyes helyeken, meg Pro kiadáshoz való helyett Home-hoz valót küldenek, érdekes módon normális vásárlási forrásoknál eleve azt szokták küldeni, ami fel van tüntetve és azzal működni is szokott az aktiválás.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Az EMAG pl. megbízható: vettem egy e-könyv olvasót, garancia időn belül elromlott a futár hozta-vitte ingyen 30 napon belül.
Később megint elromlott (a világítása halt be bár ritkán használom attól még nyilván nem hagyom ennyiben, plusz a bekapcsoló gombjával is gondok voltak)
30 napon belül jött a döntés, hogy visszautalják a vételárat vagy levásárolhatom.De ha jól emlékszem az ALZA is küldött ingyen futárt még úgy is hogy csak a vásárlástól elállás volt.
Nem tudom a kisebbeknél hogy van de lehet van olyan ahova neked kell pl. 2500Ft-os postaköltségen visszaküldeni, az nem biznisz.
-
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #152004 üzenetére
Ja, hát egyértelmü. Ezért is írtam, hogy gondok lehetnek a logisztikában, mivel a Win 7, 8 stb. ingyenes frissítési lehetőségei megszűntek most nagy kavarodás lehet a kódok viszont értékesítésénél..
-
Digidroid
aktív tag
válasz
Pyttawrx #152003 üzenetére
Tehát akkor a HardverApró létezése teljesen értelmetlen. Mindent kizárólag fizikai boltból
legálisan kereskedőtől szabad vásárolni, mert ha itt kéz alól vásárolsz pl: ÁLOM, TOP GAMER lapost 1 000 000 Ft-ért, 1 199 900 Ft helyett akkor az működésképtelen hiszen 200 000 Ft-al olcsóbb.. -
King Unique
titán
válasz
Digidroid #151998 üzenetére
A Windows 7 termékkulccsal ugye azért nem működött a Windows 10 ingyenes aktiválása, mert nemrég végleg megszűnt az a lehetőség.
A másik esetben a Windows 10 termékkulcs már oké lenne, ellenben ha nem Pro hanem Home kiadáshoz való a "Core" alapján, akkor azzal nyilván azért nem lehet Pro kiadást aktiválni. Ahol ha célirányosan Pro kiadáshoz való termékkulcs lett meghirdetve és megvásárolva, ellenben ennek ellenére küldtek Home kiadáshoz való termékkulcsot, akkor az úgy pláne gáz.
-
Digidroid
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest