- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
paolinho #156896 üzenetére
Még egy dolog, amit ki kellene zárni, hogy a telefonod hibásodott meg szoftveresen. Azt a telefont valami más eszközzel fel tudtad csatolni adatmegosztásra a rom frissítés óta?
Amit tehetsz workaround gyanánt - bárhogyan is legyen az usb-vel - az a google drive használata. Ugyan létezik még a kábel is, de a mai világ már wifi-t használ. Amit mozgatni akarsz, másolod a felhőn keresztül. Legyen a pc-n egy google chrome, és az kényelmesen kezelni fogja.
A régi pc-k erőltetett leépülése ellen nem fogsz tudni mit tenni. Szemetelői társadalomban élsz. Virítanod kell a dohányt. A windows világ kegyetlen. A régi gépek átlag valahol céges hálózaton hagyott linux szerverként végzik. Kérdezz körbe, hol becsülnék meg, és add ajándékba. A jelenlegi árak mellett új gépet játékra vagy kapsz kb 400k-ért az alacsonyabb zónában, vagy 1.5m-től kezdve a felsőbb kategóriában.
-
paolinho
őstag
válasz
_DiEGO_ #156894 üzenetére
Az PC maga egy 10 éves körüli Gigabyte GA-P55-US3L alaplapra szerelt Intel i5 procival és egy Asus Geforce GTX Ti1050 VGA-val ketyegő masina. A rendszer egy 250 Gb-os Samsung SSD-n ketyeg (mellette egy 2TB-os vinyóval, mint háttértár), 12Gb HyperX ram támogatásával. Ennyit a hardverről, ami veterán kora ellenére az én igényeimnek megfelelően teljesen jól végzi a dolgát. Már előre is vérzik a szívem, és vakarom a fejem, hogy - lévén a proci okán a Win11 nem frissíthető rá - mit fogok tudni vele tenni jövőre?! Kidobni sajnálnám, mert semmi bajom vele.
Egyébként a rendszer egy Windows 10 Pro 22H2 verzióval.
A mobiltelefonok kivételével mind a külső vinyóm, mind a pendrive-jaim rendben csatlakoznak USB-n keresztül hozzá jelenleg is.coco2: szinte biztos vagyok abban, hogy ez valamiféle driver probléma lehet, ugyanis néhány héttel ezelőttig a Xiaomi Mi 11 Pro tip. telóm minden gond nélkül csatlakozott a PC-hez, azonban vettem egy Xiaomi 13T-t a feleségemnek, amin egyéb ok kapcsán rom-ot cseréltem, és valószínűleg ekkor kerülhetett fel valami olyan elem a rendszerbe, ami a csatlakozási hibát okozza.
-
coco2
őstag
válasz
paolinho #156893 üzenetére
@_DiEGO_ esélyesen úgy értette, hogy az a PC a kérdéses, amelyiken nem csatlakozik a telefon.
Apróbetűben ha az a gép mostanában lett összerakva, esetleg jumperelési probléma lehet, vagy egy régebbi összekötő kábelt használtál fel újra, amit nem kellett volna. De majd mindjárt jelzed, ha azon a gépen és konkrétan azon a porton működnek esetleg olyasmik, mint rádugott pendrive, ami kizárja, hogy kábel hiba legyen.
-
coco2
őstag
válasz
King Unique #156888 üzenetére
Ami egy kicsit azért sántít, mert ugyan hogyan lehet azt egy gyakorlatias esetben ellenőrizni
Ha beírom a kulcsot egy VM-en, az is azt mondja, hitelesítettem. Nem másabb, mint valós gépen. Valós gépen az a másabb, hogy azt nem cserélgetem. Ergo azon nem derül ki, hogy az a bizonyos digitális hozzákötés egy bughalmaz. Ha azt cserélgetném, szerintem ugyan úgy blokkolást kapnék, mint VM-en.
-
niklebi
senior tag
válasz
paolinho #156890 üzenetére
Nekem van egy régi telefonom, amit ha csatlakoztatok a PC-hez akkor ha nem látszik a telefon, akkor csak a telefonon megfordítom a bedugott USB kábelt, és utána már látja a PC. Egy próbát megér. A telefonon a Fejlesztői módban be van kapcsolva az USB hibakeresés? A PC-én az Eszközkezelőben látszik az Android Phone, és ott minden rendben van?
-
carr
őstag
válasz
paolinho #156879 üzenetére
nálam note 12 lófasszal volt hasonló. Ott az volt a megoldás, hogy zárt wifin csatlakoztam a telóra, és úgy másoltam amit akartam.
A mi 9 se, és más telefonok simán mentek ugyanazzal a kábellel, de ez az új fostalicska egyáltalán nem.
hátha segít.
#156883-ra valaki? -
paolinho
őstag
válasz
tordaitibi #156884 üzenetére
Köszi, de sajnos nem hozott megoldást!
I02S3F: Természetesen próbáltam másik kábellel is, de az a helyzet, hogy a laptopom simán kezelte a fent említett gyári kábellel is s telókat. Valami szoftveres probléma lehet.
Akkor próbálkozom tovább. Köszi a segítséget!
-
-
carr
őstag
sziasztok! boldog mindennapokat!
Nem OS, de alkalmazás win10en.
Tegnap ATX 4mp kellett lelőni a gépem, nem reagált. újraindítás után látom az összes torrent hiányzik az utorrentről (2.2.1). NEM, nem fogok erőforrászabáló újfajta torrentet felpakolni. sic! ONKérdés: hogyan tudom manuálon kívül megoldani, hogy visszatöltse a régi torikat? Köszi
-
coco2
őstag
válasz
coco2 #156878 üzenetére
Kísérletezés folytatása:
-M2-n A2-vel léptem be aktiválás / hibakeresésbe, és azt jelezte nekem, hogy a gép nem aktiválható, azzal a userrel jelentkezzek be bla-bla-bla, röviden: hiába jelezte ki az előző gépnél, hogy digitális licence van kapcsolva az acc-hoz, a jelek szerint mégsincsen.
-Beadtam neki újra a kulcsot, megint jött az üzenet, windows példány aktiválva, digitálisan loginhoz kötve bla-bla. Ezt olvastam előzőleg is.
-M2-t leállítottam, töröltem.
-M3-at telepítettem.
-M3-ba eredetileg A1-el jlentkeztem be, ellenőriztem, nincs aktiválva.
-Hozzááadtam M3-hoz A2 fiókot.
-M3-on jelentkezek befele A2-vel, és kapom a hibaüzenetet, hogy nézzek fel website-ra. Le-X-eltem, lépek be aktiválás / elhárítás / most cseréltem hardvert - hiba. Lépjek be a website-on.A live.com-on belépve azt olvasom, hogy megsértettem a felhasználási feltételeket, és az acc blokkolva lett. SMS kódot kért feloldani. Belépés után azt látom, hogy a devices-nél a live.com szerint A2 továbbra is M2-n van használatban (a gép névből kiderült).
A kulcs nem volt azonos időben több helyen is használatban. Addigra M2 már fél órája nem létezett. Aki virtuális gépeket használ microsoft acc-al, mondjuk hosting szolgáltatással, biztosan cserélhet gépet annál jóval gyorsabban, mint ahogy én felhúzok egy új win10 képet hdd-n iso-ból. Szerintem illene az ilyesmit üzemszerű esetnek elfogadni. De a jelek szerint microsoft-ék nem úgy gondolják.
A fő problémám, hogy A2 a jelek szerint mégsincsen digitálisan a kulcshoz kötve. A windows aktiválás nem jegyzi be. Azt hittem, meg kell őriznem egy aktivált gépet a device listában, hogy hardver cserére hivatkozva valami adat maradjon előző aktivitásról, de a jelek szerint olyankor meg blokk-ot kapok??
Ha valakinek van ötlete, mit ellenőrizhetek még és hogyan, bármilyen tippnek örülnék.
-
paolinho
őstag
Lehet, nem jó helyen teszem fel a kérdést, ha így lenne elnézést, de jobb nem jutott eszembe.
Szóval egy olyan problémát vettem észre a napokban az asztali PC-men, hogy hiába csatlakoztatok mobil telefont a gyári USB kábelével az eszközhöz, azon túl, hogy töltődnek a telefonok, és a Fájlátvitelen van a beállítás, nem jelennek meg a telók a Meghajtók között. Nem állítom, hogy egyáltalán nem észleli a rendszer azt, hogy csatlakoztatva van telefon, mert a Bluetooth- és egyéb eszközök között látszik a csatlakoztatott készülék, de a tárhelyhez nem tudok hozzáférni, pedig ez lenne a cél. Biztos én barmoltam el valamit korábban, de lövésem sincs, hogy mit.
Van a probléma orvosláslására valami ötlet esetleg? Előre is köszi a segítséget! -
coco2
őstag
válasz
King Unique #156876 üzenetére
Háát.. kísérletezek, és valami nem okés.
Itt van időrendi sorrend:
-Host alatt telepítettem VMWare Workstation 17-et.
-Bejegyeztem A1 nevet login.live.com site-on (egy jelenleg használt yahoo mail-em).
-Bejegyeztem A2 nevet login.live.com site-on (egy jelenleg használt gmail-em).
-Letöltöttem a win10 media creation tool-t, gyártott nekem win 10 ISO-t.
-VMWare alatt gyártottam virtual machine-t, encryption on, +TPM module (legyen ez M1).
-M1-re loginoltam A2-vel, felhúztam összes frissítést, és utána megadtam egy cd kulcsot. Az akkori visszajelzés szerint "Windows is activated with a digital liense linked to your Microsoft account". Reboot, újra megnéztem, ugyan az.
-M1-et leállítottam, töröltem.
-A2-vel beléptem login.live.com-on, Device lista, töröltem onnét a device-t.
-Létrehoztam frissen egy M2-t (encryption on, +tpm, win 10 iso telepítés).
-M2-re loginoltam A1-el. Ellenőrizzem, M2 nem volt aktiválva.
-M2-re hozzáadtam A2 fiókot, felhasználó rendszergazda.
-A1-el kiléptem M2-ről, A2-vel beléptem.
-És M2 nincsen aktiválva. Miért nincs-M2-n jelenleg nincsenek fent a legújabb frissítések. Mennyit tud az számítani? (vagy 3 óra telepíteni a frissítéseket)
Vajon mit kellene kipróbálnom?
-
válasz
King Unique #156875 üzenetére
Persze, igen. De egyenlőre csak egy extrém buta dobozra tettem rá próbaképpen net nélkül. Megy, de ez most csak ujjgyakorlat volt.
-
King Unique
titán
válasz
coco2 #156870 üzenetére
A digitális licencet kezelni, adott eszközt deaktiválni, majd másikat aktiválni vele a leírt módszerrel lehet a Microsoft-fiókban. Aztán hogy ténylegesen törli-e a régi PC-ről, az passz, mert pl. egy új PC-re történő telefonos ügyfélszolgálatis újraaktiválás után is többeknél simán működött az automatikus aktiválás a régi PC-n is (példa).
-
válasz
King Unique #156872 üzenetére
igen. S ahogy látom egy üres cigarettásdobozra is felteszi a rendszert. Fel merjem engedni a netre?
-
válasz
PitLee #156869 üzenetére
Ez a digitális állampolgárság nekem szabad fordításban egyenlőre úgy fordítódott le, hogy két androidos telefon kell. Az egyikre felteszed a digitális állampolgárságodat és ebbe sim kártya sem kell és ezt mindig otthon felejted egy bezárt vaskazettában kikapcsolva és csak akkor veszed elő amikor szükséged van rá. A másik telót meg hurcolod magaddal ugyanúgy mint eddig az egyetlen telódat digitális állampolgárság nélkül és GPS-sel.
-
King Unique
titán
válasz
hhgygy #156866 üzenetére
Azt miből sikerült kiolvasni annál a hozzászólásnál, hogy nem ajánlott?
Ott csak arról volt szó, hogy csak tiszta telepítéshez használható a Rufus program, vagy Windows alóli verziófrissítéshez is, amire a válasz ugye = mindkettőhöz.Kinek mi az egyszerű, másnak meg a telepítésnél Shift + F10-zel parancssort nyitni (már ha tudja egyáltalán hogy úgy is lehet) és XY parancsokat bepötyögni macerásabb, mint egy előre beállított telepítőt használni és csak "next
—►
next—►
finish", mint amilyet a Rufus kreál. + Annál ugye a hőn áhított helyi fiók és a jelszómegadás nélküli automatikus bejelentkezés is kapásból beállítható, azért is preferálják innen is többen. -
idegen lény
addikt
válasz
coco2 #156868 üzenetére
Nem tartom nyilván őket, megnyílnak maguktól, vagy ha nem, akkor az előzményekből eddig mindig sikerült, egy kattintásra gyorsan visszaállnak. Már nem az oldal tetején használom a lapokat, hanem a bal oldalon vannak, úgy, ha ráviszem az egeret, szerintem jobban áttekinthető, hosszan kiírja a neveiket.
-
coco2
őstag
válasz
King Unique #156843 üzenetére
Oké, szóval az slmgr nem fog segíteni. Aminek nekiugrottam helyette, az telepíteni VMWare player alá egy win 10-et. Encryption + tpm modul. Egyenlőre van egy virtuális pc az aktivált host pc-n, ami azt írja, nincsen aktiválva. A felhasználóról login.live.com-on találtam device-t. Device alatt klikk a lista elemnél view details, és valami ilyesmi fogad:
Van itt egy deaktiváló link. Az véletlenül nem azt törli ki, amit a microsoft serverei feljegyeznek, mint termék kulcs + pc hardver azonosítók összefűzve?Megnézem, mi történik, ha VM-en keresztül aktiválok windows kulcsot a microsoft acc-hoz. (Egyenlőre telepítem a második vm-et is.)
-
PitLee
őstag
válasz
tordaitibi #156860 üzenetére
"Az egyikük könyvelő és 300+ ügyfelének lépked be napi szinten az ÜK-ra"
Létezik meghatalmazás és ilyenkor a könyvelő a saját ügyfélkapuját használja, nem számít az ügyfélkör mérete, sőt tilos megadni másnak a te belépési adataidat.
A továbbiakban :
https://prohardver.hu/tema/digitalis_allampolgarsag_program/friss.htmlhttps://prohardver.hu/tema/re_kau_ugyfelkapu_mar_elerheto_a_ketfaktoros_hitel/friss.html
-
coco2
őstag
válasz
idegen lény #156867 üzenetére
Oké, akkor rosszul sejtettem, windows frissítések után a lapon automatikusan újra nyílnak.
Amúgy azt megkérdezhetem, hogyan tudsz annyi lapot nyilvántartani magadnak? Egyszer crash-t kapna a böngésző, vissza tudnád nyitni mindet?
-
idegen lény
addikt
válasz
coco2 #156865 üzenetére
Ezt a "kötelező újraindítás" dolgot nem értettem.
Mikor a "Legutóbb bezárt" "Előzmények"-ből kell megnyitnom a lapokat, mi az a szám a zárójelben (13260)? Lehetséges, hogy valójában ennyi megnyitott lapom van, nem 667, amit máshol ír? Vagy az nem számolja bele a Chrome-ból importált megnyitott lapokat?
(Sajnos az Edge hajlamos random időnként visszaállítani a "Beállítások"-ban az Új lap oldal megnyitását.)
-
hhgygy
senior tag
válasz
King Unique #156863 üzenetére
Miért nem ajánlott a Windows hivatalos telepítője + /product server trükkös telepítés? Az nekem működött, és sokkal egyszerűbbnek tűnik, mint Rufusszal szarakodni.
-
coco2
őstag
válasz
idegen lény #156862 üzenetére
@idegen lény
...akkor az magától aktiválódik?Igen, az lenne a terv.
Vagy még inkább nekiesni szöveg file-ba logolni a nyitott lapjaidat, ha az a bajod, hogy ne vesszenek el. Mert amúgy egy kötelező újraindítás nagyon le fog izzasztani
@Pyttawrx
Ritkán fut hibára,...Én például helyből belefutottam lefagyásba.
-
idegen lény
addikt
válasz
King Unique #156863 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #156862 üzenetére
De most megtalálod, meg a jellemző keresőszavak alapján amúgy is kiadja később is a kereső.
A Rufus által kreált telepítési adathordozó használható Windows 11 tiszta telepítéshez és Windows 10
—►
Windows 11 közvetlen verziófrissítéshez egyaránt.Itt nem szimplán szakifejezésekkel tarkított száraz szöveg lett leírva, hanem eleve linkelve lettek "lépésről lépésre" útmutatók több helyütt, amik alapján pláne érhető kellene legyen, hogy miről van szó és mit kellene csinálni.
-
idegen lény
addikt
válasz
coco2 #156829 üzenetére
Tehát először aktiváljam a Windows 10-et a kulccsal, majd tiszta telepítéssel próbáljam meg valahogy felvarázsolni a nem kompatibilis gépre a Windows 11-et, és ha ez valami csoda folytán még sikerülne is, akkor az magától aktiválódik?
#156830I02S3F
A szinkronizálás be van kapcsolva. Az azt jelenti, hogy a felhőben van mind a 664 lap és a tiszta telepítés után is megmaradnak az Edge-ben? Remélem jelszó nem kell hozzá, mert fogalmam sincs, hogy mi a Microsoft-fiókom jelszava.#156842King Unique
Ezt nem lehetne betenni az összefoglalóba? Itt biztosan nem fogom megtalálni. Ha jól értem, nem kompatibilis gép tiszta telepítéséhez kell a Rufus. Picit fogalmazhatnátok egyszerűbben, hogy mindenki megértse a lépéseket. Lépésről-lépésre, tégláról téglára. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #156860 üzenetére
Ha ennyi időt kell a vezérlőpultban és gépházban matatniuk a mindennapi használat közben, vagy szívbajt kapnak egy frissítés után, akkor az probléma, nem tudom mit csinálsz Te vagy ők a rendszerükkel.
Btw, én nem hittem semmit, csak nem azt látom amit írtál, hanem azt amit én. Nem tudom látod-e a problémát, és hogy miért kértem forrást
Ez az egész DÁP dolog pedig almát körtével, nem ide tartozik.
-
Forrás az eléggé szerteágazó és nagyszámú ismeretségi köröm akik jellezően 40-65 év közöttiek és én tartom karba telepítgetem backupolom a laptopjukat pc-ket.
Agyf@szt kaptak eddig mindig egy főverzió váltáskor, xp-vista, vista-W7 W7-w8 stb. stb.Ha én most kezedenék el számtekezni és nem 1999-2000 körül akkor mivel ebbe csöppennék bele ezt fogadnám el és tanulnám meg, ezért nem nyekeregnék.
Nehogy azt hidd hogy hgy az emberek zöme rajong a változásokért.
Kb. 5 olyan ismerősöm van akik az anyagi helyzetükből fakadóan 30 kiló legújabb ájfonnal a zsebükben rohangálhatnának, ehelyett van nekik egy androios strapatelefon amin nincs se fb. se insta se semmi csak alap programok sms mail stb.
Mindent pc-n intéznek mert így szokták meg.
És ezek az emberek elborzadva hallgatták a kiselőadásomat miszerint ha jövő évtől tovább akarják használni az ügyfélkapujukat akkor milyen totp és autentikátor meg anyámtyúkja meg DÁP app kell a mobilra/pc-re meg kódok hogy pc-ről be tudjon lépni és egyebek.
Az egyikük könyvelő és 300+ ügyfelének lépked be napi szinten az ÜK-ra, ezt nem tudom egyáltalán hogyan lehet majd megoldani. Már ha meg lehet.
Mivel fontos nekik az ÜK. meg fogom nekik csinálni ezeket de már most zsigerből utálják a változást. Méghozzá nagyon. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #156851 üzenetére
Forrás nélkül ez ugyanaz, mint amikor én azt írom, hogy a felhasználók nagy része nagy ívben tesz az ilyesmire, csak használni szeretné a rendszert, és mindegy, hogy a vezérlőpultot, a gépházat, vagy mindkettöt nem látja hónapokig.
-
efi99
őstag
válasz
King Unique #156847 üzenetére
A W11 2021-ben jelent meg, az bajosan lett volna W10 23H2.
-
válasz
King Unique #156854 üzenetére
Köszönöm. Akkor ezeket. kielemezgetem és megpróbálom talán egyből a 24H2 rátolását,
-
King Unique
titán
válasz
csixy #156852 üzenetére
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade process
• Bypass Windows 11 System Requirements on Unsupported PC • Windows 11 telepítése inkompatibilis gépreAz előbb a #156842 számú hozzászólásban már linkelve lettek ezek.
Jelenleg alapértelmezetten a Windows 11 24H2 verzióra lehet frissíteni Windows 10 22H2 verzióról. 23H2 verzióra (biztos?
) max. úgy, ha Windows 11 23H2 ISO van letöltve és azzal manuális ISO-fájl vagy USB-s telepítési adathordozó in-place upgrade módszerrel, illetve nem támogatott PC-nél az annak megfelelő trükközéssel (pl. Rufus).
Inkább a Windows 11 topik témája ez, további kérdéseknél ott kellene folytatni.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #156851 üzenetére
De hisz pont ez lett leírva, hogy már csak emiatt sem lett volna jó ötlet a megszokott felhasználói felületet jelentősen módosítani egy 23H2 frissítéssel, már csak emiatt is jobb hogy inkább különálló rendszerként lett kiadva a Windows 11.
-
válasz
King Unique #156850 üzenetére
Jó-jó. Köszi értem. Akkor hogyan buherálhatom fel aktív TPM 1.2-vel és SSE4.2 és POPCNT képes, de a kompatibilitási listán nem szereplő processorral egy aktivált és maxra kifrissített Widows 10 Pro-ra a 23H2 verziőt?
-
válasz
King Unique #156850 üzenetére
De a felhasználók nagy része éppenhogy ragaszkodik a megszokott felülethez.
Én emiatt használok Classic Shell startmenüt, nem tudok megbarátkozni se a csempés, se a mostanival.
És sorolhatom napestig, Vez.pult kontra Gépház, ahol én a mai napig nem tudom mit hol keressek, és ide-oda dobál az új Gépház meg a régi megszokott beállítómenük között.
Ezt minden csak nem userbarát. -
King Unique
titán
válasz
csixy #156848 üzenetére
Ha megemelték volna Windows 10 23H2 verziótól a rendszerkövetelményt arra ami most a Windows 11-nél van, akkor ugyanúgy nem felelt volna meg annak sok PC és maradtak volna 22H2 verzión, aminek a Home és Pro kiadásoknál a 18 hónapos támogatása mostanra már lejárt volna. + A kiadás óta eltelt 7 évig megszokott felhasználói felület után egy eleve más sem feltétlen tetszett volna mindenkinek.
Szóval szerintem továbbra is jobb, hogy inkább külön rendszerként lett kiadva a Windows 10X / Windows 11 és a Windows 10 megmaradt olyannak amilyen. Egy 23H2 frissítés és a további (örökös) támogatás is csak olyan alapon lett volna rendben hogy megmarad olyannak amilyen, nem úgy hogy onnantól más felhasználói felületet és rendszerkövetelmény.
-
válasz
King Unique #156847 üzenetére
Ja-ja és akkor mindenkinek működne. Ez itt a lényeg, hogy nehogy má ... Ez pont olyan, mint a tervezett avultatás.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #156835 üzenetére
Igen, eredetileg tényleg a Windows 10-et szánták az utolsó Windows-verziónak, de ezen később módosítottak az alábbi ok miatt is.
Amit most Windows 11 néven látunk, az eredetileg Windows 10X fejlesztésként indult és végül az lett átnevezve és kiadva Windows 11 néven. Sőt, ezt eredetileg Windows 10 23H2 frissítésként akarták kiadni, csak később vélhetően rájöttek arra, hogy nem feltétlen lenne jó ötlet az évek alatt már megszokott és kiforrott Windows 10-et egy újfajta felhasználói felülettel és rendszerkövetelménnyel ennyire megváltoztatni, ezért is lett végül külön rendszerként kiadva. Ami szvsz még így is valahol a jobbik eset, mert ha Windows 10 23H2 frissítésként kaptunk volna Windows 11-et újfajta felhasználói felülettel és rendszerkövetelménnyel, akkor most jó eséllyel azon menne a hőbörgés.
-
coco2
őstag
válasz
King Unique #156843 üzenetére
Közben nézem, hogy válaszoltál, de én akkor éppen topikokat kotortam vissza. Olvasom a linkelt blogokat.
-
coco2
őstag
válasz
Doky586 #156840 üzenetére
Igen, legutóbb például november elején volt róla szó, de egy factory default egészben nem pont olyasmi, amit akarok
Azon gondolkodok, hány helyről tudhatja a windows 10 összesen, hogy aktiválták?
Részint van tpm chip, ami gyakorlatilag egy flash ram (+valami mikrovezérlő kezelni), oda be tud írni ezt-azt.
Aztán lehet egy mini partíció hdd/ssd-n, ahova fel tud jegyezni dolgokat.
Aztán lehet a bejelentkezett felhasználó adatai microsoft site-on, hogy termék kulcs tartozik a login-jához.
Végül a microsoft site-on a felhasználókhoz tartozóan bejegyzések az általuk használt device-okról.
Még mi lehet?
-
King Unique
titán
válasz
coco2 #156837 üzenetére
Ezekkel az
slmgr
parancsokkal max. a termékkulcsot lehet eltávolítani, ellenben a hardverazonosító alapján generált digitális licencet nem, amiről már volt szó itt korábban (bővebben)."Van 2 cd kulcsom, amiket most beaktiválnék MS loginok alá jó előre, de ténylegesen laptopom még nincsen hozzájuk használni"
Az majd ráér akkor, ha már meglesznek azok a laptopok.
Na meg akkor, ha Windows nélkül lettek / lesznek vásárolva pl. FreeDOS kivitelben, mert ugye lehet(ett) Windows 10-zel / Windows 11-gyel előtelepített laptopot is vásárolni, aminél adott gyárilag a Windows 10/11 licenc és az automatikus aktiválás."Azon gondolkodok, hány helyről tudhatja a windows 10 összesen, hogy aktiválták?"
Akkor aktiválódik az adott PC-n automatikusan az adott Home / Pro / egyéb Windows 10 kiadás, ha egyrészt már tartozik hozzá hardverazonosító alapján generált digitális licenc.
Másrészt akkor, ha gyárilag Windows 10-zel / Windows 11-gyel előtelepített PC, ahol a BIOS/UEFI tartalmazza a termékkulcsot és teszi lehetővé az ahhoz tartozó Home / Pro / egyéb kiadás automatikus aktiválását.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #156828 üzenetére
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade process
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
• INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]Annyira azért nem bonyolult egy Windows 10
—►
Windows 11 in-place upgrade, számos leírás van hozzá ami lépésről lépésről szemlélteti a műveletet, a Rufus által a rendszerkövetelmények eltávolítása is egyszerű a nem kompatibilis PC-kre telepítésnél, stb.0. lépésként lehet a jelenlegi Windows 10-ről mentést készíteni képfájlba, amiből szükség esetén 1:1-ben visszaállítható az az állapot, de amúgy a Windows 11-re váltás után is van lehetőség 10 (vagy akár 60) napig közvetlenül visszaállni az előző Windows-verzióra (Windows 10.).
-
helgi
aktív tag
Sziasztok és Boldog Karácsonyt!
Pár napja a Win10 Pro normálisan leállt. Mai nap a bootolás után a bejelentkezési képernyő bejön, majd onnan automatikusan bejelentkezve fekete képernyő fogad. Cursor van és nincs lefagyva az OP. Ctrl+alt+del is működik és normálisan vissza is lép a bejelentkezési képernyőre amit szépen látok is. Ám ha ismét bejelentkezek akkor feketeség. Leállni is szépen leáll ha leállítom.
Milyen okok lehetnek? -
Doky586
félisten
válasz
coco2 #156839 üzenetére
King U szokta pár havonta elmondani.
Hiába csainálod meg amit írtál, egy teljesen tiszta installnál be fog aktiválódni a win és te a régi kulcsoddal csak azt a hibát fogod látni hogy "másik gépen már használatban a kulcs" hibaüzenetet kapsz. Ha bent hagyod a gépet Ms fiókban akkor (talán) utólag is elveheted a géptől a licenszet - ha már a vevő elvitte tőled a gépet. (mert gondolom emiatt akarod)
-
coco2
őstag
válasz
Doky586 #156838 üzenetére
...De erről már volt szó....
Mennyire régen volt az a thread?Van 2 cd kulcsom, amiket most beaktiválnék MS loginok alá jó előre, de ténylegesen laptopom még nincsen hozzájuk használni. Értem én, hogy páran rossz szemmel nézik a trükközést, pedig nem akarok én gonosz dolgot.
-
coco2
őstag
Hogyan lehet egy windows aktiváló kulcsot törölni laptopról?
-Telepíteni második windowst, és olyan user-rel lépni be, akinek a microsoft acc-jához nincsen kulcs hozzákötve
-login.live.com-on kijelentkeztetni az egykori felhasználót a device-ról
-slmgr /upk
-slmgr /cpky
-slmgr /rearmMaradt ki valami?
-
coco2
őstag
válasz
tordaitibi #156835 üzenetére
Neked van rálátásod, mekkora az általános felháborodás a fejlesztő cégeknél a kötelező digitális aláírás költségei miatt?
-
válasz
King Unique #156827 üzenetére
Igen 10 éves csak mindig a fülembe cseng a szlogen hogy ez lesz az utolsó Windows és ez marad örökkön örökké, már csak frissülni fog.
Nem tudom a motorháztető alatt milyen változtatások vannak 10-11 vonalon. Nem a grafikai csiricsáréra gondolok hanem olyanra amit nem lehet frissítéssel kivitelezni pl. anno egy msdos-NT váltás, vagy xp-vista vagy W7-W10 váltás.
Szerintem semmi.
Én annyit látok hogy beleszögeltek egy hardverelemzőt hogy vacak vasra ne lehessn felpakolni, kötelező secure boot, meg kötelező online install fiókkal.
Ezek mind kikerülhetők ha valaki kicsit utána jár
Akkor mi indokol egy főverzió váltást?
Tényleg nem tudom, nem értem, megköszönném ha valaki elmagyarázná. -
I02S3F
addikt
válasz
sicc_innen #156833 üzenetére
Boldog Karácsonyt!
-
sicc_innen
tag
Köszönöm a tippeket, az eligazítást a W10 bejelentkezési elakadáshoz!
Boldog karácsonyt, kellemes napokat kívánok minden Topiclakónak! -
jack982
senior tag
válasz
666? téged szeret az ördög.
-
I02S3F
addikt
válasz
Az Edge-n kapcsold be a szinkronizációt
-
coco2
őstag
válasz
Ami kulcsot a 10-eshez veszel, engedni fog 11-re frissiteni
-
idegen lény
addikt
válasz
King Unique #156827 üzenetére
Már tíz éves?
Ha már így is, úgy is fizetnem kell, akkor inkább a 11-ért fizetek, nem a 10-ért. Csak marha bonyolult nekem, amiket leírtál a 11-re telepítésről, Rufus meg anyámkínja. De ha jól értem, minden gépen elfut a 11, amin a 10 is elfutott. Csak az enyém sajnos nem kompatibilis a 11-gyel. Meg baromira félek minden telepítéstől, mert jelenleg is meg van nyitva a böngészőmben (Edge) 666 lap és nem szeretném elveszíteni őket.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #156821 üzenetére
A "gyorsan elkaszálni" azért nyilván túlzás, mert ha megnézzük, akkor így is 10 éves alapvető életciklusa, támogatási ideje van a Windows 10-nek, ami nem kevés, ugyanennyi volt pl. a Windows 7 és Windows 8.1 rendszereknek is.
+ Aki tovább akar Windows 10-et aktív támogatással használni, annak ott van a + 3 éves microsoftos ESU, valamint a + 5 éves 0Patch, ami így összességében már 13 / 15 év támogatás.
-
King Unique
titán
válasz
sicc_innen #156824 üzenetére
How to Enable or Disable Secure Sign-in with Ctrl+Alt+Delete in Windows 10
Ha be van kapcsolva a Ctrl+Alt+Delete biztonságos bejelentkezés, akkor normál esetben azt világosan írja is a zárolási képernyőn.
Ez a beállítás alapesetben eleve ki van kapcsolva és csak úgy magától nyilván nem kapcsolódik be, vagyis elég érdekes ez az egész. -
válasz
sicc_innen #156824 üzenetére
Az, hogy Ctrl+Alt+Del kell a bejelentkezéshez egy évtizedek óta létező biztonsági funkció. Lehet, hogy valami aktiválta?
Itt kapcsolható ki:
"Press Win + R, type `gpedit.msc`, and navigate to `Computer Configuration > Windows Settings > Security Settings > Local Policies > Security Options`. Look for "Interactive logon: Do not require CTRL+ALT+DEL" and ensure it is set to Enabled. "Vagy registryben:
"Press Win + R, type `regedit`, and navigate to `HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon`. Look for the `DisableCAD` value and ensure it is set to 1. " -
sicc_innen
tag
válasz
King Unique #156820 üzenetére
Több mint 10 éve ment ez a noti a Win10-zel, csak most jött elő ez a probléma.
Délután rá tudtam nézni a gépre. Nem engedett bejelentkezni. Próbáltam entert, esc-et, meg még néhány bill.kombót, de semmi. Aztán a ctrl+alt+del-re továbblépett. Bejött a felület és működik. Többszörös restart..., megy minden.
Valami elakadás lehetett a bejelentkezésnél, ami a c+a+d-tel valahogy átugorható lett. Mindig tanul vmit az ember... -
Vikus
tag
válasz
PitLee #156804 üzenetére
Köszi!
Próbálgattam, de nem adja. Próbáltam azóta mást is, de egyszerűen olyan, mintha az a profilom teljesen "befagyott" volna. Vagy mintha "bebugolt" volna és nem tudsz vele mit kezdeni. Ezzel a plusz "rendszergazda" hozzáadással minden jól megy. Viszont ünnepek után emiatt szerintem 0-ról megint újrarakom a rendszert. :/ addig kihúzom ezzel.
Amúgy más kérdés. De ugye jól gondolom, hogy ha a win aktív, és írja is, hogy digitális licencel aktiválva, hogy nem a licence-emmel van gond ugye? Mert amúgy én mindig úgy húztam újra a gépet, hogy soha nem írtam be serial-t és sose szólt miatta, hogy geb@sz lenne. Csak már kezdek elbizonytalanodni mi miatt csinálta ezt az egészet..
-
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #156821 üzenetére
Szeretnék (a PC gyártókkal, alkatrész gyártókkal kartellben) felpörgetni a PC piacot.
Főleg a "brand" (készre szerelt pl. a Dell gyárt sok ilyet) gépek piaca lassult be a Covid óta.
Persze több ok is van: home office erősödése, recesszió, a windows 10 hardverigénye ugye nem sokat változott.Persze ezt pl. velünk mezei júzerekkel akarják megfizettetni.
Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Windows 11 csak egy "átszkinezett" Windows 10, hogy némi parancssoros mahináció és bármire is telepíthetővé vállhat. -
idegen lény
addikt
A franc essen már ezekbe, hogy megszüntetik a támogatását. Akkor minek vettem neki aktiváló kulcsot? Már nincs is értelme feltennem. Semmi baj sem volt a 10-zel, miért kell ilyen gyorsan elkaszálni? Az is milyen baromság már, hogy ugyanarra a gépre, amin a 10 hibátlanul működik, a 11-et nem lehet feltenni. Miközben kis ügyeskedéssel állítólag felmegy az ilyenekre is. Miért kell ezt csinálni?
-
King Unique
titán
válasz
sicc_innen #156814 üzenetére
"Fura volt nekem is, hogy win licence nem szokott lejárni (vagy van, vagy nincs)"
Ha a normális OEM / Retail termékkulcs helyett szervezeti aktiválás 180 napos KMS buherálással, vagy utólag letiltott MAK termékkulcs, akkor bizony lehet ilyen lejárhat állapot (példa).
-
Csupingo
veterán
válasz
coco2 #156817 üzenetére
Nemtom, remélhetőleg egy win 10.
Talán innen a topikból mentettem magamnak a későbbiekre.
Win 11-hez ezt találtam. Vagy ezt: Edge settings, system and performance, startup boost off. -
sicc_innen
tag
válasz
tordaitibi #156816 üzenetére
Állítólag a frissítések nincsenek engedélyezve azon a gépen. Csak webezésre, hírek olvadására használják, néha fb.
Megpróbálom majd az utolsó működő konf betöltését az indító menüből, hátha úgy elindul. Ha nem, akkor legfeljebb teszek fel neki egy Debiant... -
válasz
sicc_innen #156814 üzenetére
Ugyanezt csinálja pár hsz-sal feljebb egy kollégának.
Csak neki új telepítés.
Mégiscsak Win hiba lesz és nem user error..?
Céges gépekre rá se merem engedni a legutolsó frissítést, halasztom még kicsit.
Lehet valami update? -
coco2
őstag
Btw, login.live.com - belépek microsoft acc-ra, amihez még nincsen windows kulcs hozzákötve. Be tudok ott regisztrálni kulcsot anélkül, hogy azt a kulcsot előbb windows aktiváláshoz használnám? Windows-on csak később akarom használni azt a live acc-ot, de kulcsokat most vettem párat, és be akarom őket regisztrálni (különben elfelejtem
).
Végső soron fut egy win 10-em most, de ez már kötve van egy loginhoz, és inkább nem használnám erre, mert fogalmam sincs, esetleg nem fognak-e eltűnni a dokumentumaim vagy olyasmi (nem külön adatpartícióm van, hanem user alatti doksi mappát használom mindenre root-ként).
-
sicc_innen
tag
válasz
Doky586 #156813 üzenetére
Köszönöm!
Fura volt nekem is, hogy win licence nem szokott lejárni (vagy van, vagy nincs).
Úgy vette a laptopot jó 10 éve, hogy a számtech boltos tette rá a Win10-et neki.
Jelszót korábban sem kért az induláshoz. Most betöltéskor az induló háttér megjelenik és a megadott neve, de beírni jelszót, vagy kulcsot nem lehet, mivel nincs beviteli mező.
Hogyan lehetne továbbmenni ilyenkor? -
Doky586
félisten
válasz
sicc_innen #156810 üzenetére
Nem a licensz járt le hanem a céges jelszó.
-
Csupingo
veterán
-
coco2
őstag
válasz
sicc_innen #156810 üzenetére
Ha mást nem, ilyen 3.5 eur áron veszel neki egy licencet, gyártasz neki egy microsoft acc-ot, bejegyzed rá a kulcsot, és átküldöd neki a név / jelszót telefonon (sms). Az egész procedúra 5 perc?
De amúgy nem hallottam még ilyen esetről.
-
sicc_innen
tag
Sziasztok!
A Win10 küldözgetett olyan üzenetet, hogy le fog járni a licence és azt követően a továbbiakban nem lesz használható a számítógép. Ez két hete volt és mai napon már nem lehet belépni az op.rendszerbe. A bejelentkező háttérkép (világító ablak) után nem lép tovább. Sajnos magát az üzenetet nem láttam, mivel az egyik ismerősöm laptopjáról van szó, aki kétségbeesetten hívott telefonon, hogy csináljak valamit, mert jön a szenteste és gép nélkül marad. Eddig ilyen problémával sehol nem találkoztam, hogy nem indul el a win a licence hiánya miatt. Tényleg lehet ilyen?
Köszönöm a válaszokat előre is! -
Simivok
senior tag
Sziasztok,
ezt hogy lehet örökre kilőni?
rettentő idegesítő hogy a semmire dolgoztatja a gpu-t (meg ramot)
Köszi
-
coco2
őstag
válasz
Rider74 #156806 üzenetére
Újabban van rá külön program.
De a magam részéről nem javaslom a használatát. Én is úgy gondoltam, mint te, hogy na, majd most végre nekiesek. És nem jött össze. Szerencsémre voltam annyira elővigyázatos, hogy előbb telepítsek egy szűz 10-et, arra bootoljak, és arra eresszem rá. Mondjuk nálam hdd van, nem ssd, így lassabb, de kb 2 és fél órát szüttyögött, ami szerintem sok. Namind1. Eljutott 3/3 lépés 100%-ig, újraindult, jött a tekerő, hogy frissítések kezelése, 3%, ott elidőzött, majd lesötétedett a képernyő, egy ideig még ketyegett a hdd, aztán megállt, és se kép, se hang, se életjelenség olyan 20 percen át. Akkor főkapcsolóval megerőszakoltam, és jött azzal, hogy rendszer változtatások visszaállítása. Visszatért a win10. A win10 továbbra is boot képes, de a 11-re nem sikerült áttérnie. Vélhetően nem működik. Nem tudom, miért. MS-ék elmicsodálták nem kicsit, hanem nagyon. Inkább próbáld a szűz 11 telepítést, ne az upgrade-et, aztán egyesével mindent másolni / telepíteni, beállítani.
Ja igen, visszatérés után azt vettem észre, hogy a telepítési folyamat kinyújtotta az eredetileg 128 gigás partíciót 680-ra (elfoglalta a maradék üres területet a hdd-n, pedig nem mondtam és nem engedtem neki olyat).
-
Rider74
tag
Sziasztok,
Az ünnepek alatti otthoni szöszölés ideje alatt gondoltam majd jól megejtem a Windows10 -ről WIN11-re frissítést. De meglepve tapasztaltam, hogy a korábban tolakodó és kissé erőszakos: "Örömmel értesítjük, hogy a gépe alkalmas a Win11 futtatására" szakasz eltűnt az Update felületről.
Elkéstem volna a frissítéssel?
A PC állapotellenőrzés továbbra is rendben találja a gépet, kapok egy nagy zöld pipát a sarokba, de ha frissítések keresésére kattintok, visszadob a WIN Update felületre..Mit nem csinálok jól?
-
hhgygy
senior tag
Annak, aki aggódik, hogy mi lesz a régi gépével és a Windows 10-zel.
Ma vettem egy nagy levegőt és ráeresztettem a Windows 11 2024H2.iso-ból a telepítést egy abszolút nem megfelelő 6. generációs i3-as HP 250 gépre.
Én a setup.exe /product server trükköt alkalmaztam, minden korábbi adat és program megtartásával.
Másfél óra alatt, gond nélkül felment rá, egyelőre ahogy nézem, minden jó, kopp kopp. -
PitLee
őstag
válasz
Vikus #156793 üzenetére
Találtam egy ilyet
Stuck on lock screen (no login screen) Windows 10
answers.microsoftMy computer is stuck on the lock screen and won't let me input my passcode. What's wrong and how do I fix it?
https://www.quora.com/My-computer-is-stuck-on-the-lock-screen-and-wont-let-me-input-my-passcode-Whats-wrong-and-how-do-I-fix-it -
Vikus
tag
válasz
King Unique #156800 üzenetére
Na sikerült szereznem valakitől egy Pendrive-ot, és eljutottam oda, hogy boot után cmd-ből futtatva a regeditet, létrehoztam azt a "rendszergazdát", amivel bekapcs után be tudtam lépni a gépbe. Átlogolva se engedi most se a sajátomról a belépést. Beállt nála, mint a szög. semmi.. Innentől fogva nem tudom merre legyen a menet, mert ha törlöm a profilom, akkor minden beállítás, és progi megy a lecsóba.
-
Vikus
tag
Normál Win szoftver volt. Miki oldaláról leszedve. A kulcs meg bios-ban, vagy beégetve 'mitromén'
mert volt anno 10 pro a géphez gyárilag.
Még arra tudnék gondolni, hogy pár napja használtam a másik gépem is, azon is ez a fiók van. Esetleg onnan húzott be valamit, vagy fordítva? De szimultánba szoktam azért használni, ilyet még nem produkált
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest