- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djuree
félisten
hali!
telepito pendriveot szeretnek kesziteni, mivel tudok ilyet?
-
Reflax
tag
Üdv, adott egy kérdés, hogy még is hogyan működik egy grafikus operációs rendszer
Valaki tud valami érthető nem teljesen szaknyelvi leírást adni erről ? Terjedelmileg 1 oldal kell kb, találtam angol oldalt, de annyira szakzsargonnal van tele, hogy nem vágom.
Köszönöm! -
tupacamaru
veterán
Nem tudom hogy van-e értelme, de azért beírom.
Ugye nekem a friss verziók nem indultak el, se frissítés, se tiszta telepítés után. A Windows boot logo-nál megállt a gép, és onnan nem ment tovább. Először betettem a processzor mikrokódját a BIOS-ba, mert olyan procit használok, ami hivatalosan nem támogatott. Ez nem hozott megoldást. Nálam azután lett jó, hogy kikapcsoltam a virtualizáció konfigurálását a BIOS-ban. Nálam két helyen van ezzel kapcsolatos opció.
Intel (R) Virtualization Tech: Enabled
Intel VT-d Configuration-> Intel VT-d: DisabledNálam így működik minden. Hátha valakinek segít...
-
Tudom, hogy halálra ítélt leszek, de úgy tűnik, véletlenül megoldottam az auto frissítések kikapcsolását. Véletlenül azért, mert 24GB-os területre telepítettem a w10 rendszert. Vélhetően nem tudja letölteni a frissítéseket, nincs elég hely.
Persze az kérdés, hogy marad-e olyan amilyen, vagy egy idő múlva elhalálozik. -
tpeter77
addikt
Szia, illetékes vagyok, ismerem a Helpdesket és a csatolt leírásokat is, 2018-ban küldték...
Azért telepítettem újra a gépeket, mert ha home office lesz, ezeket vetjük be ideiglenesen a tankerületi dolgozóknál.
És ezért kérdem, hogy kiiktatható-e a hibaüzenet.
Csak a legvégén fordulnék a Helpdeskhez? -
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #116091 üzenetére
"a gépházban kell kikapcsolni a screenshoton bejelölt opciót"
Nekem ez ki van kapcsolva, mégis, a múltkori, frissítés utáni újraindítás után visszatöltötte a Firefoxot. -
King Unique
titán
válasz
Darko_addict #116090 üzenetére
Ha azt akarod, hogy a leállításkor be nem zárt programok ne nyíljanak meg az újbóli rendszerindításnál, akkor a gépházban kell kikapcsolni a screenshoton bejelölt opciót, vagy a Start menüs leállítás helyett az Alt+F4 módszert használni. A teljes leállításhoz meg elég a Shift gombot megnyomni, nem kell semmilyen plusz gombot kitűzni ehhez a Start menübe. Valamint ha ki van kapcsolva a gyorsindítás, akkor a Shift sem kell, mivel olyankor eleve teljes leállítás történik.
-
Darko_addict
őstag
válasz
King Unique #116089 üzenetére
Jaja, mostanában mindig így (hasonlóan?) kapcsolom ki, mert sima leállítás után több program kétszer tölt be és állandóan ki kell lépegetni az ablakokból. Csináltam neki egy gyorsgombot, Start Menübe van kitűzve, hogy ne felejtsem el.
Másik link alapján meg kikapcsoltam a gyorsindítást is. Köszi ismét.
-
King Unique
titán
válasz
meroly #116084 üzenetére
Mármint ha pontosan eszerint csináltad, akkor működnie kellene. Illetve ha magyar nyelvű rendszert használsz, akkor az annak megfelelő felhasználói csoport nevét kellene megadni, ahol a
net localgroup
parancs kilistázza az adott csoportokat. + Ott a másik leírás, megoldható akár grafikus felületen is.(#116085) Darko_addict:
Gyorsindítás a neve annak a "mélyalvás" funkciónak, ami igény esetén kikapcsolható, ha pl. dual-boot megoldás van másik operációs rendszerrel, vagy SSD a rendszermeghajtó, aminél eleve nem gyorsít annyit, mint HDD-nél. De amúgy a teljes leállításhoz nem feltétlen muszáj kikapcsolni, mert megoldható szükség esetén a Shift + leállítás módszerrel is. -
-
Cs1csó
titán
válasz
Darko_addict #116073 üzenetére
A VeraCrypt-et már nem fejlesztik helyette a TrueCrypt van.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Doky586 #116075 üzenetére
Köszi a válaszokat @Doky586 és @King Unique!
A Wipe-ot elkezdem CCleanerrel, az már úgyis fent van a gépen, és szimpatikus a kezelőfelülete is. A Bitlocker titkosítás TPM-nélkülről szóló blogbejegyzéseiteket, linkjeiteket megnézem és megcsinálom azok szerint. Láttam, hogy mélyalvást ki kell kapcsolni, hogy a számítógép teljesen ki tudjon kapcsolni, illetve tán a gyorsindítást is? Ezekről még olvasni fogok, mielőtt belekezdtek!
-
meroly
veterán
válasz
King Unique #116083 üzenetére
net localgroup users Visitor /delete
Erre a parancsra az alábbi hibaüzenet jön:
1376. számú rendszerhiba történt.
A megadott helyi csoport nem létezik.Szerintem Windows 10 home alatt ez a parancssoros megerőszakolás se működik, az lehet?
-
King Unique
titán
válasz
meroly #116079 üzenetére
Megoldható nyilván Windows 10-nél is vendégfiók létrehozása, lásd az alábbi leírásokat: [link], [link]. Ha esetedben nem megy, akkor valószínűleg nem megfelelően csinálod.
A kiosk mode, dedikált hozzáférés egy adott alkalmazás futtatásához szintén megoldható, viszont ez Pro, Enterprise és Education kiadásoknál támogatott, Home kiadásnál nem.
-
King Unique
titán
válasz
Darko_addict #116070 üzenetére
Attól is függ, hogy HDD/SSD meghajtón akarsz-e törölni, fájlszintű, vagy meghajtó szintű törlést, stb. Ha HDD-n, akkor egy másik válasz első 2 pontjában említve vannak erre módszerek, programok, ahol csak a szabad terület törléséhez jó többek között pl. a CCleaner is. Illetve annál is elég alapesetben az 1x felülírás, utána pl. a GetDataBack és társai programok már nem tudják onnan visszaállítani a fájlokat. Ha SSD-n, akkor az előbbi módszerek ott is működnek, de ott felesleges a szektoronkénti felülírás és azzal + írásmennyiség generálása, ha törlés után eleve lefut a TRIM, + akár manuálisan is futtatható meghajtóoptimalizálás, ami a szabad területet trimmeli végig.
Windowsnál alapesetben adja magát a megfelelő kiadásoknál a beépített BitLocker használata, nem szükséges a meghajtótitkosításhoz külön program, többek között ezért is ajánlják azt. A TPM chip megléte előnyös lehet, meg akkor pl. Home kiadásnál is megoldható az eszköztitkosítás, holott a BitLocker titkosítási képesség alapesetben Pro kiadástól támogatott. Valamint ha a rendszermeghajtó (C) titkosítása a cél, akkor ahhoz alapesetben eleve kell a TPM támogatás, de nem feltétlen létszükséglet, mert megoldható akár TPM nélkül is. Az meg, hogy helyi fiókkal / Microsoft-fiókkal használod a Windows 10-et, nem sokat számít ilyen szempontból, mivel az, illetve a jelszó max. a bejentkezésnél tudja megakadályozni az illetéktelen hozzáférést. Ellenben attól még pl. egy pendrive-ról bootolt Linux Live / WinPE rendszer alól simán hozzá lehet férni a meghajtó tartalmához, azért kell a titkosítás, ha ennek megakadályozása a cél.
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Hogy tudok Windows 10 alatt egy egyszerű teljesen új és üres profilt létrehozni, ahol az alap rendszergazdai profil alatt telepített alkalmazások nincsenek?
Amolyan vendég fiók.
Ezen végig mentem, de mikor át kellett volna helyezni a quest csoportba, kírta hogy a célcsoport nem létezik.
A cél, hogy a gyerek ezzel a profillal csak a Firefoxot és azon belül csak a krétát érje el, aztán majd délután ha minden megvan, akkor belépek a már jelszóval védett alap profiljára.köszi előre is
-
Csupingo
veterán
válasz
anorche1 #116074 üzenetére
Némi keresés után, gondolom ez az lbp 6000. Azzal a driverrel próbálkoztok? Vagy erre már ti is rájöttetek?
Még ezt írják: Disconnect the USB cable that connects the device and computer before installing the driver.
Connect the USB cable after installing the driver.
Itt egy videó is. A végén újra kell indítani a gépet. -
válasz
Darko_addict #116070 üzenetére
Az ilyen "üres területet" törlésére SSD-k esetén már nincs szükség ha működik a TRIM, legfeljebb nyomsz win10 alatt egy 'optimalizálást' (ahol a hdd-k esetén a töredezetségmentesítő van) ami csak pár másodperc.
HDD-k esetén pedig bőven elég az 1x felülírás 1TB és nagyobb lemezeknél az általad is linkelt progikkal.
-
StLui
veterán
válasz
svgyula #116071 üzenetére
Sajnos tényleg csak annyira használom, hogy a registry-t takaríttattam vele, most meg előtte 1-2 éve. Próbálom megtalálni holl keressem amit írsz, de nem találom, registry-ben kitakarította a "run at startup" alatt lévőket.
szerk: közben lehet megtaláltam a Tools-Startup alatt, de semmi HP-ra utalót nem látok -
válasz
Darko_addict #116073 üzenetére
Alapból is csak a C: meghajtóhoz kér TPM-et a win bitlockerhez, de az is kikapcsolható ahogy a blogomban bemutattam; a többi meghajtó eleve megy minden extra nélkül. A TPM leginkább abban segít hogy ne kelljen hosszú bonyolult jelszót megadnod..
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Egy ismerosnek kellene teamviewerrel segitenem. Home office miatt haza vitte a ceges nyomtatot, es ezt kellene a laptopjan mukodesere birni.
A nyomtatorol ezt a tipus olvasta le: canon f158200
De a windows 10 canon 6020 -nak "ismeri" fel.Azert idezojeles a felismeres, mert a vezerlopultos eszkozok es nyomtatok kozott ott van, de a gephazben nem a nyomtatoknal van az eszkoz, hanem a bluetooth es egyeb eszkozok kozott.
Eszkozkezeloben pedig a "szoftveres eszkozok" resznel.A canon oldalarol letoltottem a drivert, elinditottam a telepitojet, de mikor az keri, hogy csatlakoztassuk a nyomtatot, nem ismeri fel.
Nyomtato tobbszor aramtalanitva volt, ki-be kapcsolva volt, usb kabel ki es bedugva volt, semmi.Ha az eszkozkezeloben a szoftveres eszkozok ful alatt megjeleno nyomtatonak kezzel beallitom a driver utvonalat, akkor kiirja, hogy a mar a legfrisebb van rajta, mint windows altalanos nyomtato.
Eszkoz eltavolitas nem segit.
Gep ujrainditas nem segit.
Minden frissites fent, kiveve a 1809 -es frissites (ezt nem akartam neki elinditani, mert akkor orakig nem lesz hasznalhato a gep).Ceges geppel mukodott ez a nyomtato, de az most no bootable device -t dob, amit tavolrol eselytelen hogy megcsinaljak.
-
Darko_addict
őstag
Másik poszt:
Sziasztok ismét!Belenéztem a meghajtótitkosítás dologba és elsajátítottam az alapokat. Én régi alaplapomban nincs TPM, ezt körülbelül 4 ezer Forintért lehet vásárolni, ami után a Bitlocker tökéletesen és a lehető legmagasabb szinten működne (már, ha nem porhintés ez az egész titkosítás [pl. log-ot megtartó VPN]). Windows-hoz (szinte) mindenki ezt ajánlja és használja, de a VeraCryptet sem zárom ki azonnal.
Ezután mi a rendszer következő gyengepontja? Ehhez lesz egy 20 karakteres, korábban sosem használt, bonyolult jelszó, aminek a feltörése, kódolása időigényes. Mi lesz, ha tönkremegy az alaplap, vagy TPM chip? Mivel gépből kivéve a HDD-t, az azon lévő adatok (papíron) haszontalanok, ezért ideális lehet egy erős Windows jelszót is megadni, igaz? Van valami fiók, pl. Microsoft fiók, amin keresztül mégis be lehet jutni a rendszerbe? Igazából arra lennék kíváncsi, hogy miként lehetne az összes láncszemet megerősíteni. :) -
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Van megbízható, gyors megoldás Win10-be építve vagy ingyenes külső programban, ami az "üres területet" tudja törölni? Azt, ahol fájlok vannak útvonal nélkül. Szétnéztem a használt programjaim közül, de azok csak mindent törölnek, esetleg a CCleanerben van hasonló opció, de nem tudom, mennyire frankó.
Itt is van pár megoldás: [link], ha ismeritek valamelyiket, szívesen fogadok tanácsot. Főleg azért kérem ezt, mert több mint 1.5TB szabad hely áll rendelkezésre jelenleg és sok idő, mire 1x, 5x stb. végigtörli az egészet.Köszi.
-
Submarine
senior tag
válasz
koko52 #116053 üzenetére
Az komolyabb dolog, élő rendszer alól nem sanszos.
Ha javasolhatom egy szimpatikus antivirnya gyártó live cd-jéről(pendrive) bebootolva, azt futtatsd le(kaspersky - bitdefender boot disk stb.).
Szerintem azzal kizárható a dolog.
Ha ennek nincs eredménye, akkor nálam megállt a tudomány.(#116063)StLui:
pedig van még valami
Feladatkezelő -> Indítás fül
itt lennie kellene egy bejegyzésnek(indítási parancs), és mivel törölted a fájlt ezért ad hibaüzit
le tudod tiltani remélhetőleg, és megszűnik
bocs ha rosszul okoskodok. -
-
-
herdsman12
őstag
válasz
King Unique #116041 üzenetére
Köszi, Win/Linux dual boot miatt volt a kérdés.
Gondolom a legutóbbi Linux telepítés miatt jött elő. Nem is értem, hogy miért nem ugrott be, pedig régebben elmentettem a megoldást. -
Submarine
senior tag
válasz
koko52 #116050 üzenetére
Csak az fog lászódni, ami All Users módban lett feltelepítve/de lehet még az sem/.
Újra kell őket instalállni, ha ettől megjavul az explorer.
A kérdés inkább, hogy mi lövi ki az explorert. Nem akarok farkast kiáltani, de nem lehet bootvírus? Írtad hogy kismillió játék, az eleve nem jelent jót. -
Raysen623
addikt
A legutóbbi frissítés óta naponta min. 1 kék halálom van. Írni akar a csak olvasható memóriába meg system service exeption féle hibaüzit ír ki. Lehet ezzel kezdeni valamit?
-
StLui
veterán
Sziasztok, fogalmam sincs hol kéne kérdeznem, de mivel a win 10 alatt mindenhol látom, ezért próbálkozom itt. Szóval akár a win 10 menüt nézem, akár böngészőben valamit, nagyon sok helyen mintha kromoszóma, vagy vírus féleségek rohangálnának a képernyőn, de csak ikonokon, menüpontokon belül. Megpróbáltam levideozni, ondrive-ra feltettem: úgy talán érthetőbb:
[link] -
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
WIN10 + HP laserjet P1102-es nyomtatót szeretnék összebarkácsolni. A laptopról simán működik, de szeretném a routerre kötni. Több sikertelen kisérlet után letöröltem az összes eddigi telepítést, a win10 nyomtatók nem mutatja a P1102-es nyomtatót. Ha viszont wordben, excelben bemegyek a nyomtatásba továbbra is látom mind a 4 feltelepített verziót. újraindtás volt kb. 5-ször is.
Van ötletetek, hogy mit tegyek, hogy teljesen kitöröljem office csomagokból is a nyomtatót?
Szerk:
Office 2019-es angol verzió van telepítve
Szerk2:
Esetleg ezeket kellene kitörölnöm?
(még sose piszkáltam a regedit-et, van valami fontos tudnivaló, vagy simán jobb klik és törlés?) -
King Unique
titán
válasz
herdsman12 #116039 üzenetére
Mármint miért is? Normál esetben 1x be van állítva és az utána nyilván úgy is marad, nem kell állandóan manuálisan be/ki kapcsolni, szinkronizálni. Ha a Windows & Linux dual-boot miatti +/- 1-2 órás eltérés miatt kérdezed, akkor meg számos leírás szemlélteti, hogy mit kell egyik és/vagy másik rendszernél beállítani ennek elkerüléséhez: [link], [link].
-
koko52
nagyúr
válasz
koko52 #111588 üzenetére
Üdv! Újra ugyan ez a problémám, mint amire a választ írom. Akkor az lett a megoldás, hogy újra raktam a win-t. Most nincs rá idő, mert online tanulásra kell a gép.
A probléma: A win bejelentkezésnél beadom a jelszót, belép de a háttér sötét és egy kis ablakban a parancssor fut. Ennyit mutat c:\windows\system32
crl+alt+del-el megnyílik a feladatkezelő. Ott elindítom az explorert és minden ok. De minden egyes újraindításnál ugyan ez a probléma. -
herdsman12
őstag
Mi lenne a megoldás arra, hogy a "Pontos idő automatikus beállítása" valóban automatikus legyen indítás után pár percen belül?
-
Submarine
senior tag
Akkor az előző tulaj lehetett.
Köszi!(#116028) Kezdő vagyok:
Vagy így is lehet, a címsorban látod az utat, lusta vagyok gépelni:
(jobb klikk - Kép megjelenítése) -
King Unique
titán
válasz
Submarine #116033 üzenetére
Ha ahhoz az alaplaphoz tartozik W10 Pro digitális licenc az előző tulaj jóvoltából, akkor nem meglepő, ha telepítesz egy W10 Pro kiadást és automatikusan beaktiválódik. Vagy ha a saját Microsoft-fiókodhoz már kapcsolva volt előtte W10 Pro digitális licenc, akkor szintén nem meglepő, ha most azzal telepítve és belépve aktivált állapotot mutat a gépház. Vagyis nem, nem tévedés az aktivált állapot és a digitális licenc megléte, máskülönben eleve nem írná ezt a rendszer.
-
Submarine
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #116028 üzenetére
keresőbe:
Energiaséma szerkesztése
Speciélis energiaellátási beállítások módosítása
Főkapcsolók és fedél
Főkapcsoló megnyomásakorAlapból a beállítás az hogy kapcsoljon ki a gép, és az 100% szabályos leállítás (rövid nyomás).
8 mp-es gombnyomás meg az alaplap szokott beállítva lenni, akkor kilővi hardveresen, erőszakkal, és az nem szabályos. De a biosban azt is ki lehet kapcsolni. -
Submarine
senior tag
Sziasztok!
Már egy éve is, hogy használtan vettem egy lapot procival, más egyebem volt itthon, és összedobtam netes gépnek.
Eddig W7 volt rajta, bevallom illegális verzió.
Most jött el az ideje, és frissen tettem rá egy 10 pro-t.
Gondoltam majd veszek rá valami "óccó" kulcsot, ha hiányérzetem lesz.
Telepítéskor beléptem a hozzá használt ms fiókba, és azt írja a gép, hogy digitális licensszel aktiválva.
Ez most valami időleges tévedés, vagy mi történhetett?
Nem tudom a hardver előéletét.Egy másik bajom, hogy a saját gépemen meg beakadt a levelező, és folyton mutatja, hogy van 1 olvasatlan levél. Vagy 6 fiókot kezel. Van valami gyógyszere?
-
törölt tag
válasz
King Unique #116031 üzenetére
Jó, a személyre szabást kicsit tágan értelmeztem. Nem az asztali kinézet a lényeg. Hanem a drájverek kipróbálása, cseréje. ha pl. az egyikkel nem okés valami. Akkor tudjak váltani esetleg.
Ha problémás a Win8 licenc, akkor az új megvásárlása sem probléma. -
King Unique
titán
-
törölt tag
Sziasztok!
Volna egy speciális esetem egy konfiggal. Tesztelnem kellene Win10 rendszerrel, de nincs jelenleg felhasználható licencem. Tudom teljes körűen használni pár napig, aktiválás nélkűl? Személyre is kellene szabni és a drájvereket is helyre kéne pakolni. Majd tesztelni a HW/SW környezetet különféle stress tesztekkel.
Ha jó eredményt hoz, utána esetleg egy legális Win8.1 Pro licenccel beaktiválni? -
törölt tag
válasz
Killing #116024 üzenetére
Nyisd meg az appot, három pötty, fogaskerék és ott a beállításoknál lehet a forrás mappákat megadni és kivenni. Csak így mappánként lehet, külön egy-egy fotót nem tudsz elrejteni.
(most megnyitáskor nekem megint feldobta a nyaggatás hülyeségét, nem hagyják békén az embert a beépített UWP appok: [kép]
(#116026) Statikus: videókártya drivert tedd újra, talán megoldja
-
Statikus
senior tag
Sziasztok, néhány órája (frissítés, telepítés nem történt, nem tudok róla) nem játszik le videókat a gépem. Win 10, naprakész, tökéletesen működő gépről beszélünk.
Böngészőben a videók mozgó előképei működnek, de a video lejátszása nem indul, több oldalon is próbáltam, sem youtube, sem UPC Horizon Go.
A beépített videolejátszó nem játszik le alap formátumú videókat.Böngésző és a lejátszó sem ad hibaüzenetet, próbálkozik elindítani, de nem történik semmi.
Olyan, mintha a kodekek szálltak volna el, de mikor és mitől? Tegnap este még tökéletes volt minden. Nem használok külső lejátszót, nem használok külső kodekeket, minden a win 10 gyárija volt és minden tökéletesen működött.
(Nem fogok újratelepíteni, diagnosztizálási, megoldási, javítási javaslatokat kérek)
Köszönöm -
Killing
addikt
Sziasztok!
Azt hogy lehet megoldani hogy a win 10 beépített fotó appja (ami start menüben is van kis csempeként) ne indexeljen bizonyos fotókat (tehát ne kerüljön be a gyűjteménybe)?
-
válasz
Balázs1621 #116013 üzenetére
Szia. Szerintem nem lehet.
-
semetka
őstag
válasz
Cs1csó #116012 üzenetére
Köszi a választ. Akkor jól gondoltam hogy még mindig jobb megoldás. Akkor azokat az illesztőket rakom fel amit mondtál és figyelem hogy jól működik-e. Nekem Intel HD 530-van, akkor azt is én rakjam vagy csak ha dedikált a vga?
@King Unique
Már több hete szívok egy update-tel amit felrak a gép aztán kékhalál, letörlöm de újrarakja és megint kékhalál. Nem találtam meg melyik driver vagy más okozza, ezért gondoltam hogy amúgy se árt már a reintall. Rendszernek SSD van és csak a rendszer van rajta. Neked is köszi az útmutatást. -
zolee001
őstag
válasz
Nem tudod ezt igy megoldani
-
Sziasztok!
Egy régi gépen win10-et használok és sajna elég gyenge játékokhoz dual core,integrál vga. A húgomnak szeretném megoldani,hogy minimális játékok fussanak el rajta.
Van egy szerver a lan hálózatban és azt gondoltam,hogy azon futtatnám a játékokat és ő távoli asztallal belépve rá játszhatna.Minden szép és jó,amíg el nem kezd játszani,mert a játékban az egérmozgás kiszámíthatatlanná válik. Míg a távol asztalon jó,de amint egy játék elindul ténylegesen nem lehet az egeret használni.
Tudja ezt esetleg valaki miért van ez? Mert ha sikerülne ezt megoldani,nem kellene újabb gépet venni. -
Cs1csó
titán
válasz
Ez úgy tudom csak úgy oldható meg ha a gépben KÉT hálókártya van. Keress rá a guglin pl. erre: "egy gép két hálózati kártya"
semetka
A második kérdésre nem is válaszoltam:
Kezdésnek hagyhatod minden driver telepítésést automatikusan a Windows 10-re, pár driver kivétel amit érdemes manuálisan telepíteni pl.: VGA és audio driver, és esetleg azon hardvereidnek a driver-e amit nem telepít a Windows pl. nálam ilyen a Razer Synapse program a Razer Abyssus egeremhez.Ha így használod pár napig-hétig a géped és stabil akkor nem is kell manuális chipset és egyéb driver vadászatba kezdenek de ha jönnek az anomáliák akkor:
1. manuálisan felkeresed a gyártók honlapját és letöltöd vagy2. egy driver kereső programot telepítesz. FONTOS! ezt csak akkor ha a Windows által telepített driver-ekkel nem működik jól a gép, vagy manuálisan nem találod a frissítéseket.
Driver kereső program pl.: Driver Booster Free - ingyenes van pár kéretlen zaklató dolga de ha telepítésénél vigyázol nem lesz gond és persze ha frissítetted amit akartál utána nyugodtan törölheted is. -
King Unique
titán
válasz
semetka #116010 üzenetére
Attól függ mit akarsz.
Csak azért nem feltétlen kell újratelepíteni a Windowst, mert egy driver/összesítő frissítés nálad gondot okoz. Szükség esetén megoldható az eltávolítás, elrejtés, driverek / egyéb frissítések automatikus telepítésének manuálisra állítása, stb.
Ha esetedben nem opció az előbbi és pl. ügyesen a C-re lett pakolva minden személyes fájl, nincsen azokról biztonsági másolat, vagy éppen nem megy a standard újratelepítés telepítési adathordozóról, akkor az alaphelyzetbe állítás jól jöhet a személyes fájlok megtartásával. Ha nem kell semmi a célmeghajtóról, akkor a minden elem eltávolítása - ami időigényes lehet - helyett érdemesebb inkább újratelepíteni a 0-ról.Az illesztőprogramok telepítésénél meg említve volt már előzőleg és nemrég egy másik esetnél újfent, hogy hardvertől függő is lehet melyiknél célszerűbb inkább a hardvergyártó weboldaláról manuálisan letölteni és telepíteni a szükséges drivereket és melyiknél a Windows Update-re bízni. Az alapértelmezett amúgy az utóbbi, a Windows 10 friss telepítése után aktív internetkapcsolatnál az összesítő és egyéb frissítések mellett az eszközillesztőket is letölti és telepíteni a rendszer. Ha inkább a manuális telepítés a cél, akkor azt vagy offline módban, vagy előbb linkelt leírásban lévő módszereket alkalmazva lehet megtenni.
-
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Tudok olyat csinálni, hogy a pc-re wifin osztom a netet telefonról, hálókártyán jön a vezetékes net, és windowsban beállítani, hogy egy program csak a vezetékes netet használja, a többi viszont wifiről menjen? Próbáltam keresgélni, de nem nagyon találtam megoldást.
-
Cs1csó
titán
-
King Unique
titán
válasz
edeleny #115998 üzenetére
Technikailag működhet akár az MSO esetében is, lehet aktiválni az ilyen kulcsokkal. Azt, hogy mennyire oké az ilyen licenc, bizonyos esetekben lehet vitatni, de otthonra úgymond kb. elmegy kategória. Ha egyszeri vásárlást és nem havi/éves előfizetést akarsz, akkor meg nyilván a 2019-et célszerű választani, de ha megnézed az alábbi összehasonlítást, akkor vannak bizonyos előnyei az O365-nek, eldöntöd melyik kell. Az említett OO/LO alternatívák használata meg főleg akkor opció, ha eleve full ingyenes megoldás kell és nem feltétel az MSO formátumok elsődleges használata, illetve az azokkal való teljes kompatibilitás, vagy megteszi helyette az ODF is. Ellenkező esetben viszont nem igazán, illetve manapság már az ingyenesség sem feltétlen akkora érv az előbbi nyílt programok mellett, amikor ugye innen-onnan akár kedvezményes áron is beszerezhetők az MS Office termékek, oktatásban a diákoknak ingyen jár az O365, stb.
-
semetka
őstag
Szeretném újrarakni a 10-et mert valamelyik update-től meghülyül és állandóan kékhalálozik, illetve időszerű is mert 2016-ban telepítettem. Ugye win10-ben van lehetőség alaphelyzetre , de jól gondolom hogy még mindig a legjobb megoldás ha PD-ről újrarakom ugye?
2. kérdésem: Melyik hardver illesztőprogramjait ajánlott feltenni és melyiket hagyhatom hogy a win töltse le? -
Emu
őstag
Sziasztok!
Van egy ezer éves laptopom, rég óta a szekrényben pihen. Most előkerült a "digitális oktatás" miatt, azonban újra kellene rakni rajta a rendszert.
Szerintetek egy T4400+4gb+GF310 512mb elbírja a W10-t?
Igazából csak google classnak, youtube-nak, skype+fb messengernek kellene csak futnia rajta. -
ledgeri
nagyúr
Mit hozott a KB4551762 frissítés, ami miatt a "Felhasználói profil szolgáltatás" a korábbi negyed-harmad másodperc helyett 30 másodpercig időzik offline profil elindítása után?
Hogy lehet, hogy miután lejött az és elkezdődött a 30 másodpercezés, és megnéztem a frissítési ablakot, volt egy valami (nem kerestem rá kattintással, utána is hagytam) viszont most 2-3 nappal utána nincs semmi letölthető írva, viszont nincs a frissítési előzmények között sem semmi, ami frissebb lenne, mint a fenti KB-s? -
vlevi
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #115995 üzenetére
Win95 óta szabályos
Ilyenkor ui nem a tápellátást szakítja meg, hanem rendesen kijelentkezik, és leáll. -
Cs1csó
titán
válasz
Kezdő vagyok #115995 üzenetére
Van, hogy én is a főkapcsoló gomb megnyomásával állítom le a gépet tehát "hardveresen" fontos, hogy az említett útvonalon az legyen beállítva és ne csak altatás sőt ajánlom a "gyors indítás" letiltását is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest