Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
#86564352 #104086 üzenetére
Megcsináltam amit linkeltél, semmi változás. De hogy mennyire nem nálam van a gubanc, a rendszer,a mit én telepítettem, az a microsoft oldaláról letöltött segédprogram szedte le és kreéált belőle usb telepítőt. Ezt raktam fel a saját asztali gépemre és egy laptora is. A laptopon nincs se cleaner, se chrome, se firefox, semmi. Nem is volt még használva a gép, csak fel van rakva a windows és semmi más. Próbaképpen bekapcsoltam, elindítottam az edge-t, youtube és mit gondolsz, mi történt? Pontosan az, semmi. Ugyanúgy a html5 gondja van mint nálam. Nem én vagyok hülye és nem a ccleaner rombolt szét valamit, alapból szar vagy a windows, vagy az edge.
-
synaxon
tag
Feltettem a 1903-at és azóta egyetlen update nem települt. Ha nem nézek rá, észre sem veszem, hogy vannak frissítések, amiket kézzel kell telepítenem, mert egyébként azt hazudja, hogy minden oké, közben meg a listában ott csücsülnek az összegző frissítések. Eddig mindig feltette és szólt, hogy kéne egy újraindítás. Nincs beállítva szüneteltetés, mi a fene gondja lehet?
-
margithid
veterán
Már feltettem a kérdésemet, de akkor nem kaptam választ, illetve mostanra több más tapasztalatot gyüjtöttem.
Két adsl netem van, 2 windows 10-es számítógépem.
Az egyik gépen tudok csatlakozni a nethez közvetlenül, hálózati beállításokban, másikban nem.
Amelyiknél viszont nem tudok csatlakozni, ott mindegyikkel tudok virtualboxban csatlakozni windows 7 alatt, de a windows 10 alatt nem ugyebár.
Mindkét gépben két hálózati kártya van, úgyhogy az se lehet gond.
Gondolom nem hálózati beállítások hiba lehet, hanem valami gubanc a windows 10ben, csak azt nem tudom mi...
Ja és a hibaüzenet ha csatlakozom:
The connection to the remote computer could not be establiched.
You might need to changed the network settings for this connection. -
bobalazs
nagyúr
Nem értem miért én szívok ezzel a 10el.
Friss install, (pont az adott probléma miatt) napi többször beakad, semmire nem lehet kattintani, az explorer is megfagy olyankor.
Még böngészés melett is. Rendszer SSD-re gyanakodom.
Bebootolok másik ssd-n windows 8.1-be nincs semmilyen hiba, pik-pakk tölt minden, weboldalak is, nem gondolkodik a rendszer. Ráreresztek Atto disk benchmarkot 240 gb-ot írtam rá és sehol semmilyen fagyás, tehát ezt is kizárnám. Mitévő legyek? Használom a win 8.1et most mert az legalább működik normálisan. -
törölt tag
válasz
dethroner #104081 üzenetére
Valami egyedi gubanc van a gépeden, gépház alkalmazásoknál reseteld.
Másik fiók alól is megnézni, vagy "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth" parancsot futtatni.Más: 20H1 insiderből egy hasznos pótlás végre, majd a virtuális asztalokat át lehet nevezni és ami még fontosabb el lehet menteni az állapotot, nem kell újraindítás után ismét belakni
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
bagyulajuve #104083 üzenetére
pedig a kms csak úgy működik
-
zolee001
őstag
válasz
bagyulajuve #104080 üzenetére
Akkor a KMS eléréshez csatlakoznod kell az iskolai (?) hálóhoz az aktiválás idötartamára majd x idöközönként ismét vagy fizikálisan vagy VPN segitségével
-
zolee001
őstag
válasz
bagyulajuve #104069 üzenetére
Windows mi verzió,Pro avagy Enterprise?
KMS aktivációs avagy sima? -
Kékes525
félisten
válasz
makoss #104071 üzenetére
Egy megoldást tudok, most próbáltam. Nem tökéletes, de működik. Betöltöd a böngészőbe (Firefox) és kijelölöd amit fordítani akarsz és az s3.translatorral le tudod fordítani. Hosszabb kijelöléseknél rányomsz a lefordító szövegdobozra. [kép] [kép] [kép] s3translator-6.25-an+fx.xpi
-
bagyulajuve
addikt
Sziasztok,
Jelenleg gondom akad a windows10 pro operációs rendszer aktiválásával, amit egyelőre nem tudtok megoldani.
Az egész onnan indult, hogy kb 2 héttel ezelőttig volt egy jól működő rendszerem, ami egy otthoni gépet (Gigabyte B85-HD3***i5-4590***2x4Gb Fury***Gigabyte GTX970 4Gb - ITX***HyperX 3K SSD 120 Gb + Samsung F3 1Tb***X-Fi Extreme Gamer***500W Chieftec CTG-500-80P*) működtetett. A windows aktivált állapotú volt, mert egyetemi hálózathoz is kapcsolódott (open vpn).
Próbáltam újratelepíteni a windows-t de mindig egy idő után megadta magát, nem sikerült reset után sem magához térnie. Kék kép: a szomorú arc + szöveg nagyjából: probléma észlelése és újraindulás; ezután nincs windows betöltés semennyire sem.
Gondoltam veszek egy új SSD-t, hátha az a nyűgje, de az új SSD-vel is ez volt a probléma.
Párszori újra telepítés után, már igen csak kezdtem mérges lenni, de közben rájöttem, ha letiltom a windows updat-et akkor nem omlik össze a gép.Igen ám, de nem aktiválódott sehogy sem a windows [egyetemi eredetű (neptunon keresztül letöltött telepítőm van)] és VPN-en keresztül is csatlakoztattam a gépem...Gondoltam a windows frissítés hiánya lehet akkor a baja, és ezt is végül sikerült megoldani, mert arra is rájöttem, hogy ki kell szednem az SB x-fi hangkártyát, mert ezt is akarja frissíteni, de nem tudja. Szóval frissítés megoldva, egyetemi tiszta windows, ráadásul még egyetemi hálózathoz is kapcsolva (ez nem is kellene telepítés instrukciói szerint).
Próbáltam az alábbi kapcsolatokat:
reakciók:
egyetemi rendszergazda - mivel ő nem tudja aktiválni, beszéljek a microsofttal vagy a tisztaszofveresekkel
tisztaszoftver - nem reagáltak semmit
MS support - törtmagyarral beszélő segítségek, végül odalyukadtunk ki, hogy ők sem tudják beaktiválni a windows-om, mert telefonon keresztül nem aktiválható verzióm vanAktiválási hibaüzenetem: 0xC004F074
"A hibaüzenet akkor is megjelenhet, ha a munkahelyi eszközét próbálja aktiválni, de az nincs csatlakoztatva a munkahelyi hálózathoz. Ha a hibaüzenet a munkahelyi hálózathoz való csatlakozás után is megjelenik, előfordulhat, hogy módosítania kell a hálózati beállításokat. További információért forduljon a szervezet támogatási személyzetéhez." - pedig csatlakozik az egyetemi hálózathoz cisco vpn-en keresztülnagyjából ennyi, ha valakinek van mentő ötlete, ne tartsa magában, mert én kifogytam
-
dethroner
veterán
Skype-ot hogy lehet működésre bírni? Letöltöttem a store-ból, települt, de indítás után egy kék négyzet van, se egy betü, se egy semmi
-
ph2012
senior tag
A szülői felügyeletben be lehet állítani, hogy a számítógép 23:00 órától 04:00 óráig ki legyen kapcsolva? Mintha azt láttam volna, hogy a felnőtt fióknál nincs ilyen lehetőség. Mi az ingyenes megoldás? Kösz
-
ricsi99
addikt
Van ebben az "angol" win-ben valami...érzésem szerint stabilabb mint a honosított win ,de lehet csak bebeszélem magamnak
-
-
Kékes525
félisten
válasz
#53667584 #104052 üzenetére
"De ilyen képek láttán csak megerősítést nyer bennem, hogy nem lehet produktívan használni nem angol nyelvű rendszert."
Kifejtenéd bővebben, ha már kritizálsz? Így csak üres duma amit írsz. Eddig mindig angolt használtam, most ezt tettem fel. Ennyi. Miért érzik egyesek szükségét annak, hogy fikázzák a másikat? Azt hiszik ezzel ők menőbbek?
Egy nagy sz..t.
-
törölt tag
-
asus1
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van mostanában a win10-zel, hogy kb. 2-3 naponta kiírja, hogy az outlook fiókja elavult. Rá kell mennem a javításra és újból be kell írnom a jelszót. Utána megint jó kb két napig.
Valakinek ötlete esetleg, hogy miért lehet és hogyan lehet megszüntetni? (Nincs az az isten, hogy újra rakjam) -
Kékes525
félisten
Kikapcsoltam a Timeline-t és töröltem a Tevékenység előzményeket. [kép] Sose használom, viszont nyomkövetésre tökéletesen alkalmas. Van ennek esetleg másra (más funkcióra) is hatással? Viszont változatlanul látok újraindítás után is a win + tab-ban az előzményeket.
-
törölt tag
-
Cs1csó
titán
válasz
ph2012 #104045 üzenetére
Most arra vagy kíváncsi mennyire jó a Windows 10 saját beépített védelme? Röviden: tökéletesen megállja a helyét még a fizetős külső védelmekkel szemben is pl.: [link]
Nyugodtan használhatod ezzel a gépedet, nem szükséges külső védelmi program beszerzése.
Ha géped naprakész, használsz a böngészőben reklám - tartalom - blokkolót és a pótolhatatlan adataidról van rendszeres külső adattárolós mentésed és a kritikus pénzügyi adataidat kétfaktoros azonosítással kezeled akkor nagy bajod nem lehet.
Én, csak ingyenes védelmet használok jelenleg Avast Free-t de már kezdenek ők is megkergülni és ingyenes vonalon esetleg még a Kaspersky Free-t tartom vállalhatónak de ha nem ez a két program akkor a Windows Defender.
-
makoss
veterán
Üdv!
Tudnátok windows 10-re olyan szoftvert , vagy ha van online változatot ami egy komplett PDF-et lefordit magyarra? Konkrétan ezt kellene: [link]
-
Met
nagyúr
válasz
King Unique #104033 üzenetére
Köszi.
-
ph2012
senior tag
A Windows Defender internet security? Vagy csak víruskereső?
-
ph2012
senior tag
Belépéskor a PIN kód megadása előtt gyönyörű képek jelennek meg. Hol vannak ezek a képek? Melyik mappában? Ki lehetne másolni? Köszi.
-
junior11
veterán
Mi lehet az oka annak, hogy a feladatkezelőben néha a procit 25-40%-kal magától a "system" pörgeti hosszú percekig? Nálatok is van ilyen (legutolsó stabil kiadás, 1903, de ezt már korábban is eljátszotta)?
-
válasz
bringasisti #104027 üzenetére
Lehet, hogy a CD-n lévőt nem megfelelőnek találja, az oldalról viszont újabbat szed le.
-
krealon
veterán
válasz
bringasisti #104025 üzenetére
HP M1132 MFP telepites:
Driver letoltes a gyartotol.A letoltott "LJM1130_M1210_MFP_Full_Solution.exe" futtatasa.
Google kereses https://www.google.com/search?q=m1132+mfp+driver+windows+10
1. talalat
HP LaserJet Pro M1132 többfunkciós nyomtató - Szoftverek ... -
bringasisti
őstag
Üdv.
[link]
Hol b@sztam el. Vén fejjel ismerkedtem a rendszerrel szakkifejezés mentes segítséget megköszönöm -
dethroner
veterán
válasz
Lauda #104014 üzenetére
Akkor csinálok másolatot a fájlokról. Próbálnám a hálózaton keresztül áthúzni a fájlokat, de mivel a régi jó otthoni csoport dolgot kivették, kínlódok. Már annyit sikerült elérnem hogy a két gép látja egymást a hálózaton, de a csatlakozáshoz mindkettő kéri a másik felhasználónevét és jelszavát. Na ezek mik, honnan tudom ezt kiolvasni?
-
törölt tag
válasz
Lauda #104014 üzenetére
Második mondathoz: egyetértek. E héten kap nálam egy SSD-t a W10 és megtartom mellé az eddigi HDD-t minden másra. Mivel fő a biztonság, ezért így fogok tenni, ahogy te is írtad.
Persze, ez valamennyi időt igénybe vesz és az sem mindegy, mennyi adatról van szó, amit menteni kell, de megéri foglalkozni vele, ha valaki biztosra szeretne menni.
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #104008 üzenetére
Az SSD amire ment a W10 az ugye a C meghajó, aztán van egy D lemez, ami alig 100MB és annyit ír még hozzá, hogy Rendszer számára fenntartott (ezt nem értem mi és hogy jött létre), aztán jön a vinyó, ami E lemez és ez tartalmazza a korábbi W7 rendszert és még ott van az F ami a vinyó adatpartíciója. Ezt az E meghajtót szeretném kiiktartni és egybefésülni az F-fel.
-
whited
addikt
Sziasztok
Egy jó ismerős gépe az alabbit produkálja:
Megnyitott valamit és azóta minden átneveződött .banju kiterjesztésre, és egyre rosszabb lesz.
Hiren boot cd tudna segíteni, hogy leszedjem ezt a férget vagy vírust amit sikerült bekapni? -
King Unique
titán
válasz
dethroner #104004 üzenetére
Ha a W7 korábbi rendszerpartíciója a D előtt van, akkor max. 3rd party particionáló programmal fogod tudni a törlés után összeilleszteni a nem lefoglalt területet és a D-t. A Windows lemezkezelőjével viszont alaplemezként nem, meg azzal a rendszer számára létrehozott védett partíciókat sem lehet törölni, max. parancssorban és particionáló programmal (bővebben).
Vagy másik megoldás, hogy lemented a HDD-ről az adatokat, törlöd, újraparticionálod 1 db partíciót létrehozva rajta, majd visszamásolod rá a fájlokat. Már ha mindenképpen 1 db partíciót akarsz rajta, mert a következő opció nyilván az, hogy lehet akár 2 db is, ahhoz meg elég lenne csak újraformázni a korábbi C-t, vagy törölni és új partíciót létrehozni a helyén.
-
dethroner
veterán
Megjött a laptop beépítő keret, felment arra is a W10. Az újonnan berakott SSD-re ment a W10, a DVD meghajtó helyére pedig a vinyó. A vinyó korábban 2 partícióra volt osztva, C a W7-nek és egy D meghajtó. Most szeretném a vinyóról eltüntetni a W7-et tartalmazó partíciót és hozzá csapni a mésikhoz, úgy, hogy az adatok ne sérüljenek. Mi a módja, meg tudnátok írni hogy csináljam?
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
ERRE esetleg ötlet valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3335, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest