- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
Lacpac #157498 üzenetére
Én a Let's Encrypt-től szoktam. Pontosabban nem én, hanem az OpenWrt router-eimen futó acme kliens végzi, automatizáltan.
Első kérdésnek inkább azt kellene feltenni, hogy hogyan adhatsz meg saját tanúsítványt ezeken a router-eken.Ennek semmi köze a Windows-hoz.
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Miért van az hogy az összes routeremre bejelentkezéskor azt adja a böngésző, hogy nem biztonságos webhely. Nem is menti ez miatt a jelszavakat sem hozzájuk.
Mindig:
Haladóra katt, majd ott tovább a vebhelyre. Már a hócipőm tele van vele.
Az egyik egy Huawei B818, a másik egy Ubiquiti edgerouterX.Honnan tudok tanúsítványt szerezni hozzájuk?
-
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok! Mi lehet a baj? Új Windows 10 telepítés pro 64 bit. Sem a Logitech gaming software sem Logitech hub nem akar települni. Kb félig meddig elmegy telepítés aztán lefagy a gép. Viszák c++ hiba lehet annyira rájöttem. This application failed tó start because IT could nőt find or load te Qt platform plugin Windows. Reinstalling the application may fix this problem. Ezt írja Windows betöltése után.
-
Pete55555
addikt
válasz
teptep #157494 üzenetére
Na,
tegnapma 1:00-kor még nekifeküdtem
Végül is úgy csináltam, hogy töröltem mind2 tárolóról a partíciót, nem formáztam meg /ha jól emlékszem/ és sikerült, így most OK.
KÉPDoky586 #157488
Aktiválás téma:
Folytattam ott, ahol elakadtam, rámentem a régi gépre, és szépen be is aktiválta.Tehát OK minden, köszi mindenkinek a segítséget
-
-
teptep
őstag
válasz
Pete55555 #157493 üzenetére
"Viszont akkor újrateszem, és csak az SSD-t partícionálom, a HDD partíciót törlöm."
Fordítva! "Válassza ki a helyet a Windows 11 telepítéséhez" képernyőn töröljél minden partíciót, utána ezt fogod látni:
0 lemez szabad terüle 3000 GB Szabad terület
1 lemez szabad terüle 1000 GB Szabad terület
A 0. a HDD és az 1. pedig az SSD. Itt az lenne a cél, hogy NE a 0. lemezen jöjjön létre a 100 Megás boot partíció. Ezért a HDD-n hozzál létre annyi partíciót, amennyir szükséged van. Lehet egy vagy több, de NE maradjon szabad területe. Például:
0 lemez, 1 partíció 16 MB MSR (fenntartva)
0 lemez, 2 partíció 2000 GB Elsődleges
0 lemez, 3 partíció 1000 GB Elsődleges
1 lemez szabad terüle 1000 GB Szabad terület
Ekkor kiválasztod az "1" lemez szabad területét és klikkelsz a Tovább gombra. Így akkor az SSD-n fogja létrehozni a boot, a rendszer és a helyreállítási partíciót is.
(Szokták úgy is csinálni, hogy a telepítés idejére lehúzzák a HDD csatlakozóit, vagy letiltják a BIOS-ban a HDD SATA portját-ha lehetséges. De a leírt módon is tuti lesz.) -
Pete55555
addikt
válasz
Doky586 #157488 üzenetére
A licensz nem osztódik mint az amőbák.
Ezt mondjuk nem is vártam. Viszont akkor az opció jól jelenik meg, hiszen én most épp azt "akarom" beadni neki, hogy valójában ez a komplett új gép, igazából az a régi gép
Így már lehet menni fog, ha nem akkor marad a licenszvásárlás.+1 - Köszi, akkor sejtettem, hogy nem OK valami. Valójában ugye használtan vettem mind2 háttértárat, és mind2 meg volt partícionálva
Viszont akkor újrateszem, és csak az SSD-t partícionálom, a HDD partíciót törlöm. -
mrbego
aktív tag
válasz
tordaitibi #157491 üzenetére
Ez az üzenet ismerős nekem a rég múltból. Mikor a régi laptopomon Vistát használtam és volt egy USB-s Avermedia digitális tv vevőm, akkor ezt írta nekem is, de beikszeltem azt higy többé ne mutassa ezt az ablakot és utána már sosem láttam.
-
Analóg tv vétel miatt 1 hete felpakoltam a Win MCE-t. Tudom igen nem támogatott de gond nélkül felment de nem tudta amit akartam.
Gyalu, és ment fel egy Avermedia tv szoftver.
Ez tökéletes de minden indításnál ezt írja ki:
Win MCE már nincs, uninstallálva, a servicesbe nem találtam ilyen nevűt, indításba se, egyáltalán sehol nem találok ilyet. (registryt még nem bogarásztam át)
Mit tudnék még elkövetni hogy ne dobálja az üzenetet? -
válasz
galervin93 #157482 üzenetére
ssd hardveres kontakthiba? sata madzag, m2 csati?
-
Doky586
félisten
válasz
Pete55555 #157487 üzenetére
"nemrég cseréltem hardvert" opció, ott meg csak a régi PC-t hozza ki, hogy aktiválhatom"
A licensz nem osztódik mint az amőbák.
Ott azt a gépet mutatja amiről át tudod rakni a licenszet.+1 válasz.
Ez azért történt mert előpartícionáltad ahelyett hogy a partícionálatlan helyet adtad volna meg telepítési célnak. Így nem maradhat, mert azon lemez nélkül nem fog bootolni. -
Pete55555
addikt
válasz
I02S3F #157452 üzenetére
Szia, köszi a választ.
Azóta ott tartok, hogy össze van rakva a gép, felrakva a Win.
Viszont sehogy nem tudom működésre bírni
Azt írja a régi gépen, hogy digitális licensz. Az újon hiába léptem be az MS fiókkal, nem megy. Leellenőriztem MS honlap leírása szerint, jó a fiók, rendszergazda, és valós MS fiókkal jelentkeztem be, de nem tudok továbblépni, nincs "fiók hozzáadása" gomb /leírás szerint lennie kéne/.
Ha hibaelhárításra megyek, és "nemrég cseréltem hardvert" opció, ott meg csak a régi PC-t hozza ki, hogy aktiválhatom /de az meg amúgy aktivált, szóval/
Szóval ebben kérnék még segítséget, milyen lehetőségek vannak a régiről az új gépre átvinni a kulcsot.
Azt is elfogadom ha valaki azt mondja, hogy nálam ezt xy miatt nem lehet, akkor veszek egy kulcsot HA-n, csak előtte még esetleg megnéznék 1-2 opciót.+1 kérdés.
Egy 1Tb SSD és egy 3 Tb HDD került a gépbe, mind2 formatálva.
A rendszer értelemszerűen az SSD-re ment fel, viszont a HDD-re is készített egy 100 Mb partíciót a Win. Kell ez ide? Engem kicsit "zavar"Vegyem ki a HDD-t, és rakjam újra, vagy mind1, mert ez kell a Win-nek, és ha utólag csatlakoztatom akkor is ott lesz?
Köszi
-
Jarod1
veterán
válasz
galervin93 #157485 üzenetére
Lehet valami vezérlő frissítés is volt, ami miatt, leálltak az ssd-k
-
galervin93
addikt
válasz
norba69 #157483 üzenetére
Ez nekem is megfordult a fejemben.
Jarod1
History alapján tegnap települt. (Pontos idejét meg lehet nézni? Csak a napot látom.) -
Jarod1
veterán
válasz
nem előtte volt a Win10 nek valami frissítése?
-
norba69
senior tag
válasz
Ez a háttértár nem látszik kékhalál után, aztán megjavul hiba az esetek egy jó nagy részében tápegység szokott lenni.
-
galervin93
addikt
Sziasztok!
Win 10 Pro, alábbi főbb adatokkal. Nem sokkal ezelőtt böngészés közben kékhalálra futott. Újraindulás után nem látta a rendszer SSD-t. Bekapcs gomb hosszan nyomva, bekapcsolt, bootolt rendesen, azóta is megy. Eseménynaplót nyitottam rögtön újraindítás után, a relevánsnak tűnő időszakról az alábbiakat mentettem ki (leállás előtti időszak). Ki tudtok esetleg ebből olvasni bármi hasznosat a leállással kapcsolatban? -
petakpa1
őstag
válasz
King Unique #157479 üzenetére
OK. Én csak 3 szót írtam be, és nem is fogok bármi többet írni erről.
-
King Unique
titán
válasz
Jarod1 #157476 üzenetére
Ha visszaolvasol egy kicsit, akkor már ki lett tárgyalva ez, meg a #157469-ben hogy vsz a Bitdefender miatt volt, illetve az sem magától, hanem a felhasználó által indítva.
-
petakpa1
őstag
W10 ESU tsforge
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #157473 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy lefutott a TRIM, mert a laptop ki sem volt kapcsolva... és a windows automatic repair felület fogadott..
Így amíg idéert hozzám, dolgozott a TRIM... tökönlövés... Mindegy, nem mérgelem magam ezen... user-error ellen nincs létező parancs.
Érdekes módon minden visszaállhatna, és a fájlméret is ok, de a fájlok sérültek..
midnegy, ez már nem ide tartozik
Még egy Recuva-t megpróbálok, de ha a Pro program se segített, az sem fog. -
King Unique
titán
válasz
Graphics #157472 üzenetére
Ha lefutott az SSD-nél a törlés után a TRIM (SATA) / deallocate (NVMe) utasítás, akkor adatmentő programok is max. csak a mappastruktúrát és a fájlneveket listázzák ki jó esetben, mert alapesetben még azokat sem (Secure Erase esetén meg eleve semmit), ellenben a törölt fájlokat nem lehet visszanyerni, mert csaknem mind hibás, 0 bájtos, stb. lesz.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #157471 üzenetére
A legrosszabb az egészben, hogy a mappastruktúra megvan, de sajnos hibásak a fájlok.
Ömlesztve sok fájl visszajött, de ez szerintem csekély százalék. Nagyon sok a hibás.Itt nem tudok sajnos már többet tenni. Pedig ez a program már mentett életet,kártyát, hdd-t.. De a user-error ellen ez sem fog gyógyszer lenni.
Köszi a segítséget.
-
King Unique
titán
válasz
Graphics #157468 üzenetére
Akkor meg is van a bűnös, vsz a Bitdefender volt, de az sem felétlen random magától, hanem annak biztonsági törléséhez is eleve felhasználói utasítás kellett helyileg vagy távolról indítva. Ami ha nem volt cél, hanem csak véletlenül történt, akkor vastagon a user error kategória...
Ez nem HDD, SSD-knél még felülírás sem feltétlen kell, elég a sima törlés, ahol ha utána lefutott a TRIM (SATA) / deallocate (NVMe) utasítás, akkor lőttek a törölt fájloknak.
-
plömplöm
őstag
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #157467 üzenetére
Amit mmegtudtam , belassult a gép, majd egy újrainditás után fogadta a fenti képernyő.
Bitdefender volt fent a gépen, sajnos nem tudom benyelt-e valamit.
Adatok egy része megvan ,de igen tudom, hogy itt csak az azonnal lekapcsolás a megoldás, mert ha bitról bitre újrairta, akkor gatya... Valami 37%-ig ment... jelentős a kár...
Nulla mentéssel nem lehet élni... Ebből ezt fogja megtanulni.
-
King Unique
titán
válasz
Graphics #157462 üzenetére
Windows 10 specifikusan "merevlemez törlés" max. akkor reális, ha alaphelyzetbe állítás történik és ott a minden elem eltávolítása opció van kiválasztva, meg külön bejelölve az adatmegsemmisítés.
Ennyi, egyéb esetben nyilván nem és ha nem az előbbi lett futtatva, akkor vagy malware, vagy 3rd party program (akár a linkelt példa) miatt van a meghajtótörlés. Ahol mindkettő eleve user error kategória, de az előbbi is ha nem célirányosan, hanem csak véletlenül lett futtatva...A Windows Update frissítéseknek meg semmi köze ehhez, normál esetben eleve nem tölt le és nem telepít a Windows 10 semmilyen olyan frissítést, akkor nekiállná törölni a rendszermeghajtót.
SSD-knél már egy sima fájltörlés is elég lehet ahhoz, hogy utána ne legyenek érdemlegesen visszanyerhetők a törölt fájlok (példa).
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
idegen lény #157465 üzenetére
Köszönöm, végre valaki ad értelmest választ is.
Közben találtam egy másikat is. [link]
Itt mondjuk már más segédprogram által okozott hibáról beszélnek, hogy a Bitdefender okozhatta... Ami nagyon fura.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Doky586 #157461 üzenetére
Oké, akkor újrakérdezem, találkozott-e már valaki olyannal, hogy újraindítás után ezt írja ki a gép.
Az adatmentés topicba is bekérdezek.
Bocsi, ha nem tudod az okot, nem feltétlenül kapok segítségetSzólj, ha láttál már ilyet és véletlen tudod az okát is ( és ne az újratelepítést mondd... )
Hogy esetleg magától a Win mitől csinálhat ilyet? Milyen program után írhat ki ilyen szöveget? És miért?Én most erre keresem a magyarázatot. Az adatmentéssel kapcsolatban nincs most kérdésem.
-
Doky586
félisten
válasz
Graphics #157460 üzenetére
Ez nem az adatmentés topic..
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv!
Került hozzám egy Win10-es laptop, aminek a tünetei a következőek voltak. ( De lehet már Win11-re akart frissülni, ez nem derül ki... N4000 proci)
Egy újraindítás után azt írta ki ,hogy a Merevlemez törlése folyamatban.
Sima videókonferencia közben használták, ekkor indult újra.
Részinformációim vannak persze, jó szokás szerint, mert a user alaptudású.Életemben nem láttam még ilyen esetet, hogy elkezdte volna magát törölni.
Látott, hallott már hasonlót valaki?
Adatmentővel rámentem, ( fizetett program, Easus öröklicensz), de mindössze a mappastruktúrát tudtam visszahozni, adatokat nem még, sérült minden fájl)
Még valami durva vírusra gondoltam, hogy nem-e az esetleg.
Ömlesztett mentés lehet menni fog.Az SSD meghajtó partíciója tűnt el, formázást kér a Partition Wizard is.
Köszi előre is.
Ha másik topicba menjek , megyek tovább -
movax
őstag
válasz
elfelejtette #157456 üzenetére
Ezzel próbáltátok?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
elfelejtette #157453 üzenetére
Csak USB-s nyomtató? Nincs se wifi se hálózati csatlakozó?
-
I02S3F
addikt
válasz
elfelejtette #157453 üzenetére
Másik gépen, például egy laptopon nem tudjátok kipróbálni? Ha van másik gép a házban és működik vele, akkor hálózaton akár meg is lehetne osztani.
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Ismerősöm vett egy Epson nyomtatót, amit nem sikerült beüzemelni, így segítséget kértek tőlem. A Win10 a telepítéskor nem ismeri fel a nyomtatót, holott a telepítés megfelelő fázisában először kéri, hogy bizonyos telepítési műveletekhez először az általa érzékelt nyomtatóból húzzam ki az usb kábelt (csatlakoztassam le a gépről), majd a következő műveletnél kéri, hogy csatlakoztassam újra a géphez, és ennél az állásnál már nem képes újra felismerni...
Egy olyan tanács jött a nyomtatós szakiktól, hogy próbáljam meg a regeditből teljesen kigyomlálni a nyomtatót, és teljesen a nulláról próbáljak nekifutni újra a telepítésnek. Ehhez kérnék segítséget, mivel ilyet eddig nem kellett csinálnom, mennyire macerás egy ilyen művelet?
Előre is köszönöm. -
I02S3F
addikt
válasz
Pete55555 #157451 üzenetére
Majd kijavítanak, ha hülyeséget írok! Ha a fiókodhoz van rendelve, digitális liszensz, akkor tudod használni az új gépen. Ha oem licensz, akkor jelentős hw változás (pl. csak cpu, vagy csak alaplap), azt nem tudod átvinni.
Ha előbbi a helyzet, csak bejelentkezel az ms fiókoddal és kész. Ha utóbbi, újat szükséges venned
-
Pete55555
addikt
Sziasztok,
Új gép vásárlása előtt állok, és a W10 licenszt szeretném tovább vinni.
Retail azaz használt licenszem van, tudom sokan nem "szeretik/ajánlják" de attól még elvileg legális, használható.
Első kérdés, át tudom-e rakni az új gépre?
Második kérdés, hogyan?
Ha jól emlékszem ezek a licenszek már felhasználóhoz, és nem hardverhez kötődnek, ezt hogy tudom ellenőrizni?Nyilván nem kell, hogy mindkét gépen legyen aktív win, elég ha majd az új az lesz. 11-re egyelőre nem váltanék.
Köszönöm
Ui: teljes gépcsere lesz, lap, proci, ram, háttértárak. /táp, VGA marad csak/
-
simpley
őstag
válasz
King Unique #157448 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
simpley #157447 üzenetére
Aztán mégis mit igazol ez, ebből hogyan következik az "utoló pillanatban kitolják a határidőt", amikor a Windows 7-nél sem tették, meg amikor már a Windows 10-nél is rég bejelentették a fizetős ESU-t, van ezen állításra bármilyen hivatalos megerősítés? Hát ez az, hogy nincsen és elég nagy eséllyel már nem is lesz.
Ebből egyébként csak annyi látszik, hogy jelenleg még kb. több mint 1,5x annyian használnak Windows 10-et mint Windows 11-et, ami arány 2025 végére - 2026 elejére vsz változni fog a Windows 11 javára, mármint a Windows 11 elterjedtsége nőni a Windows 10-zé pedig csökkenni fog.
-
simpley
őstag
válasz
King Unique #157445 üzenetére
[link] ez mond valamit?
A lényeg: a win7 már JÓVAL a win7 alatt volt részesedésben, mint most a win10. Sőt, jelenleg úgy fest az adatokból, mintha a win11 "járna le" hamarosan. -
idegen lény
addikt
válasz
King Unique #157445 üzenetére
Sőt, a W7 még jobban el volt terjedve, mint a W10.
-
King Unique
titán
válasz
simpley #157444 üzenetére
Semmi extrát nem fog vetni és az eddigi infók alapján az általános támogatás ideje sem lesz kitolva. Ami ugye nem lesz újdonság, mert legutóbb ugyanez volt a támogatás megszűnésekor még többségi felhasználó táborral rendelkező Windows 7-nél is, ott is lement a 10 éves életciklus + volt utána 3 éves ESU és ennyi, a Windows 10-nél dettó.
-
simpley
őstag
válasz
King Unique #157443 üzenetére
Hát, nem tudom milyen fényt vetne a Microsoftra ha befejezné egy olyan rendszer támogatását amit még most is 2x annyian használnak globálisan, mint a legújabb rendszert, ami már közel 4 éves...
Én továbbra is azt mondom, habár eddig az ilyen példátlan volt a Windows-ok életében, de az utoló pillanatban kitolják a határidőt mindenkinek anélkül, hogy fizetni kellene érte. Aztán majd ezután jöhet az ESU program amivel szintén kitolható lesz a határidő. Ha a globális adatokat nézzük, akkor a Windows-os gépek kb 60%-a win10-es, ez kb 350-400 millió számítógépet jelent. A vállalatok egy része is csak nemrég tért át win7-ről és az is nagyon nagy erőforrást emésztett fel.
A 0patch a legjobb opció annak, aki hosszabb távra tervez még a win10-el, többek között én is habár heti szinten ajánlja fel a rendszer a win11-es frissítést, de nekem egyszerűen használhatatlan... -
King Unique
titán
válasz
simpley #157441 üzenetére
Nem fog kapni, mármint a Windows 10-nél az általános támogatás 2025. október 14-ei befejezése az fix dátum.
További támogatás viszont lesz, csak fizetős formában, lásd +3 év microsoftos ESU és +5 év 0Patch támogatás. Ahol az ESU-nál a legújabb hírek alapján lehetőség lesz akár 1 db licenc vásárlására is, de otthoni felhasználóknak 3 helyett csak 1 évig.
Vagyis ha további támogatás kell, akkor javasolt Windows 11-re váltani. Vagy másik opcióként Windows 10 Enterprise LTSC kiadást használni, de az jogtiszta licenc beszerezhetősége szempontjából eleve kérdéses (nem véletlenül van ott letiltva a hozzászólás, mert a használt szoftveres mantra sem feltétlen úgy van, hanem inkább így), meg hivatalosan nem is otthoni általános használatra való. -
I02S3F
addikt
válasz
King Unique #157437 üzenetére
Köszönöm!
@simpley - Neked is!
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Valami fura történt...
Telepitettünk egy billencs drivert, de nem volt jó ehhez a verzióhoz, töröltük. Alkalmazások telepitése/törlése, ahogy kell. A winDos-nak bepipáltam az eszközöknél, hogy letöltés forgalmi dijas kapcsolaton is, illetve az EN-US csomagot elkezdetem letölteni, de megállitottam, túl sok idő, csak az eszköztár miatt kellett volna, ami szintén eltűnt.
Panda dome futtatva, semmit nem talált. Utolsó a logban az egy hónapos valami a tempben.Itt vettük észre, h a Brave profilok törlődtek. Újra kellett szinkronizálni a profilokat, szerencsére mobilon megvolt minden.
Azt meg most vettük észre, h egy halom program is törlődött, főleg, amiket a fiam használt, játékok meg ilyesmik (FiveM, Medal, Rockstar launcher, FyreMC, OpenIV), főleg olyanok, amik a nem hivatalos, mod szerverekhez kellenek. Játékok, Win eredeti, nem szoktunk semmi "furát" telepiteni.
Mi a bánat volt ez? SSD rendben, nincs hiba, win logok szokás szerint semmit nem mutatnak, a hiányzó progik mappája kiürült...
-
King Unique
titán
válasz
I02S3F #157436 üzenetére
Pont az lett leírva, hogy nem fog megszűnni, nem valószínű.
Vagy ha esetleg majd be is lengetnek valamilyen határidőt, de ugyanazt eljátsszák amit a Windows 10-nél, vagyis a hivatalos határidőn túl is engedik nem hivatalosan évekig az ingyenes váltást (Windows 10-nél konkrétan +6-8 évig), akkor ott megint nem kell aggódni. -
I02S3F
addikt
válasz
King Unique #157435 üzenetére
Szerinted októberben ez meg fog szűnni? Tudom, nem lehet tudni, de érdekel a véleményed!
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #157434 üzenetére
Nemrég volt arról cikk, hogy a Microsoft esetleg megszüntetné a Windows 11-re váltás ingyenes lehetőségét, de mint utólag kiderült, csak téves információ volt és szó sincs ilyesmiről. Na meg ugye a Windows 11 lényegében egy átnevezett Windows 10X rendszer, ahol Windows 10 és Windows 11 esetében még az általános termékkulcsok is eleve megegyeznek, már csak ezért sem valószínű, hogy csak úgy megszűnne az ingyenes aktiválási lehetőség a meglévő Windows 10 termékkulcsokkal és digitális licencekkel.
-
idegen lény
addikt
válasz
King Unique #157433 üzenetére
A kérdés már csak az, hogy meddig?
(Az indexelést visszakapcsoltam.)
-
King Unique
titán
válasz
Win-T #157419 üzenetére
Az köztudott, hogy Windows 10-ről eleve ingyenes a váltás Windows 11-re, a meglévő Windows 10 digitális licenccel ugyanazon PC-n automatikusan aktiválódik a Windows 11 is digitális licenccel, stb. Ami a Microsoft ezen és ezen weboldalán is világosan le van írva a gyakran feltett kérdéseknél, már a hivatalos 2021-es (3+ éve) megjelenésnél ismert információ volt.
Vagyis igen, sikerült jól lemaradni. -
King Unique
titán
válasz
efemm #157426 üzenetére
Mármint 1x végigindexeli a hatékony kereséshez és azt nem lehet kivárni, az lenne akkora probléma?
Normál esetben nyilván nem, meg ezek a javaslatok semmiképpen sem kötelező jelleggel javasoltak és nem kell ezt-ezt okvetlenül kikapcsolni (az NTFS Last Access Time kikapcsolása pláne túlzó), de még csak nem is feltétlen célszerűek, max. csak opcionálisak. -
-
idegen lény
addikt
válasz
tordaitibi #157410 üzenetére
Találtam egy ilyet is.
-
simpley
őstag
válasz
Keresőbe írd be, hogy "indítási alkalmazások" / "initial applications" és ha ott van a listában ki tudod kapcsolni
-
válasz
idegen lény #157424 üzenetére
Minek foglaljon erőforrást, vagy miért darálja végig feleslegesen a HDD-t? Egyébként célszerű azt is kikapcsolni, hogy fájl megnyitásnál rögzítse az megnyitás időpontját akkor is, ha csak olvasásra nyitottad. (How to Enable or Disable NTFS Last Access Time Stamp Updates in Windows 10)
Mi a fenének olvasson bele az összes dokumentumomba a Windows? A találatok meg nyilván mennek fel a felhőbe, vagy akárkinek, akárhová eladásra (a felhasználói élmény fokozása érdekében...)
Egyébként elég sokan a windows beépített keresőjével keresnek a saját, helyben tárolt dokumentumaik között, én meg inkább a jól rendszerezett könyvtárstruktúra mellett vagyok. -
simpley
őstag
válasz
INTELligent #156990 üzenetére
Bios-ban át lehet állítani a meghajtó sémáját GPT-re, legalábbis Win10 alatt működött ez régen...
Illetve van rá valami speckós cmd-kód is, rá kell keresni. -
Win-T
őstag
Üdv!
Olyan létezik, hogy egy Windows 10-es gép, mindenféle licenszvagy upgrade vásárlás nélkül Windows 11-re frissíti magát? Mármint Windows 10 licensz van, az hivatalos, aktivált, de ehhez nem kell a 11-et megvásárolni előbb?
Mert nálunk ez történt. -
válasz
Szerintem a gépházban az alkalmazásoknál amik telepítve vannak lehet törölni.Nekem ugyan windows 11 van de én is töröltem a copilotot.
-
válasz
Szia. Feladatkezelőben az automatikusan induló progik közöt nincs ott?
-
Sziasztok.
Ezt hogyan lehet eltüntetni, az egyik céges gépen valami rissítés után elkezdte minden reboot után teljesképernyőbe feldobálni.
Ami igen bosszantó mert a géphez se egér se bill. nincs csatlakoztatva, 1 darab teljesképernyős szoftver futtása a dolga ez a szar meg eltakarja és hogy elixeljük ahhoz a gépbe kell dugdosni egy egeret.
Nem akarjuk se kipróbálni se bejelentkezni se ingyenes fiók nem kell csak az kéne hogy ne jelenjen meg.
A kép az én magán gépemen készült, nálam is elkezdte, itt is zavaró de itt bezárom ha felugrik. -
Mi tudja így zabálni az ssd-t a windows 10-en? Sokszor felugrik 100%-ra meg be be lassul van ,hogy pár másodpercre megfagy aztán megy tovább.
-
válasz
King Unique #157405 üzenetére
Nem az én gépem, kértek, hogy nézzek rá.
-
King Unique
titán
válasz
tylerddd #157404 üzenetére
Hát ha a 8-ból csak az 1,2,3,5 lett kipróbálva, akkor mégis csak jól sejtettem.
Az először linkelt útmutatónál eleve fel van tüntetve, hogy Windows 11-nél szemlélteti az a részt, ezért lett utána a Windows 10-es útmutató is linkelve, amely utóbbinál ugye látszik, hogy megoldható. Sőt, normál esetben nyilván a Windows 11-nél is megoldható, vagyis csak az elsőnél volt elcseszve a screenshotok alapjául szolgáló tesztrendszernél valami és azért volt inaktív.
Mármint ha nem a Microsofttól letölthető Windows 10 ISO-val történt a telepítés, hanem 3rd party torrentes tákolmánnyal, amiben önkényesen módosítva vannak a Windows Update és egyéb beállítások, akkor annyira nem meglepő a leírt probléma... Legközelebb lehetőleg mellőzni kellene az ilyen telepítőket!
Oké, szívesen!
-
válasz
King Unique #157402 üzenetére
Nem jól sejted, de legyen igazad! Néhányat már részben kipróbáltam más leírásokból és kb. időhúzásnak voltak jók (pl. 1,2,3,5). Végül a repair install segített. Viszont az első leírásban ki van szürkülve, így hiába van ott, hogy válasszuk, kissé megtévesztő volt számomra.
Egyébként közben kiderült, hogy lemezképfájlból volt telepítve néhány alap programmal megspékelve, illetve házirendileg is bele volt nyúlva a frissítésekbe, valószínűleg ezért nem ment le alapból...vagy nem tudom.
De a lényeg, hogy megvan, remélem ami erre jön még, az rendben lesz! Köszönöm a segítséget!
-
King Unique
titán
válasz
tylerddd #157400 üzenetére
Nem, nem törli, a linkelt útmutatóban is világosan látszik, hogy az alapértelmezett beállítás a személyes fájlok és a telepített alkalmazások megtartása. Meg pont hogy többeknél megoldott már frissítési problémákat (példa), szóval nagyon is reális opció.
Milyen 22H2 valamit, 22H2 funkciófrissítést, vagy az e havi KB5049981 kumulatív frissítést 22H2 verzióhoz, vagy egyebet?
Milyen verziószámú és buildszámú Windows 10 van most telepítve?Tehát akkor jól sejtettem, nyilván nem lettek azok a javítási módszerek mind kipróbálva, meg vsz nemhogy csak a 8 nem., de még a többi 7 db sem feltétlen mind.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- LENOVO Legion Y530-15ICH - 15,6" FHD IPS - i7-8750H - 8GB - ÚJ 512GB SSD - Win10 - GTX 1050 Ti
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest