- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jojoando
aktív tag
Windows 10 home régebbi letöltése lehetséges még?
Vagy 5 éve vettem a matricát és az uj nem fogadja el -
envagyok
veterán
Sziasztok
Újabban a Windows posta új verziója erőszakosan próbál a hagyományos helyébe lépni.
Viszont gondom van vele, mert a t-online fiókomat pl nem viszi.
Mindig szórakozni kell vele, hogy a régi legyen inkább.
Nem lehet az újat valahogy leállítani, ne erőltesse magát mindig? -
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Műhelyembe beraktam egy laptopot, dobtam rá egy win10-et viszont a felhasználónévnél úgy írtam be, hogy Műhely-Laptop. Most a user folder Műhely-Laptop és egy csomó program nem működik az ékezet miatt. Látom pl hogy Arduino IDE is úgy próbálja elérni hogy C:/Users/Muhely-Laptop
Van valami fájdalommentes megoldás erre? symlink működik ilyen esetben vagy törölnöm kell a usert? -
tylerddd
veterán
Üdv! Win10 laptop első indításakor ha a tartományhoz csatlakozás lehetőséget választjuk, akkor lehet a gépet helyi fiókkal használni. Milyen lehetőségek vannak elfelejtett jelszó visszaállítására ilyen esetben?
-
-
tonyqa23
senior tag
válasz
tothjozsi96 #154489 üzenetére
Szia!
Én is náluk vagyok, na ezt nem tudtam. Fel sem tűnt, 2006-ban vezették be a netet nekem, azóta sosem volt az idővel gond. De akkor hogy volt eddig pontos?? a nettime-ot most tettem fel én is, mert mindent próbáltam, amit csak találtam a neten. Köszi a felvilágosítást, akkor nem kell tovább próbálkoznom.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
tonyqa23 #154486 üzenetére
Szia!
Én Invitel (DIGI) internetet használok, itt teljesen le van tiltva az időszinkronizálás, vagy annak a portja. Évek óta nem működik. A 'nettime' nevű kis applikációt tudom ajánlani, én ezt használom. Számítógép indításkor automatikusan indul a rendszerrel, és leszinkronizálja az időt. Háttérben fut, egyáltalán nincs vele semmi gond.
-
-
karlkani
aktív tag
válasz
Doky586 #154480 üzenetére
Adatlapomon levő őskövületen a KB5028997 útmutató szerint jártam el (MBR lemez). Az SSD-n három partíció van, Rendszer számára fenntartott, Windows 10, Windows RE. A
reagentc /info
parancs futtatására a partition3-t írta, mielőtt belekezdtem. Most pedig a partition2-t, azaz a rendszermeghajtót...Ezzel lehet kezdeni valamit?
-
tonyqa23
senior tag
Sziasztok! win 10 gépemen pár napja elállítódott az idő jelzés. Rámegyek jobb klikkel és ott dátum és idő beállítása-ra, feljön egy ablak, ott lehetne szinkronizálni, de hibát ír. Utoljára 2015-ben szinkronizált, de eddig nem volt vele baj. Most cseréltem az alaplapban elemet, de nem történt változás. Tudtok valamit javasolni?
-
hardlex
kezdő
Üdv,
őszinte leszek, nem néztem, átméreteztem a partíciót, elindítottam a folyamatot, aztán restartot kért, rányomtam, boot után megnéztem, azt láttam, ami a fotón van, ráküldtem az ominózus 4441 frissítést, másodpercek alatt fölment, tovább nem törődtem vele.
A gép működik, semmi baj vele.
Ja igen, és automatára raktam az update-et, a franc se fogja többé nézni, mikor jön meg. Gondolom, továbbra is a hibajavító keddeken érkeznek, de már nem figyelem. -
-
milan07
tag
Sziasztok!
Ahk scripteket próbálgattam, és eléggé bekavart. Klikkelés nem működött, teljesen felülírta a billentyűzetet is. Ilyen problémáim voltak régebben is, de most azt vettem észre, hogy homályosabb lett a monitor, pixeles. Alig vehető észre, csak kicsit fura. De amikor nagyon kis betűket kell olvasni, akkor nagyon észrevehető. Eszközkezelőben a Realtek PCIe GBE Family Controller LAN Driver-nél mutatta a felkiáltójelet, hogy valami hiba van. Újat leszedtem az oldalukról, de továbbra sem oldódott meg a problémám. ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB_FX506LHB típusú laptopom van. Tudna esetleg valaki segíteni?
-
-
danee91
senior tag
Sziasztok,
Egy notebookon Win 10 van (UEFI mode, Secure Boot ON)
Valamiért nem tölt be a rendszer.Win10 telepítőről bootolnék (pendriveról), de ez sem bootol fel (gondolom a secure boot ON miatt)
Ha a Secure bootot kikapcsolom, az belső háttértárolón lévő rendszerhez nem nyúlna, csak ha újra aktiválnám a secure bootot, akkor lehetne probléma a telepített rendszerrel, vagy rosszul mondom?
Le akarok futtatni egy indítási hibajavítást a win 10 bootolós telepítőről, ehhez ki kell kapcsolnom a secure boot modot.
Vagy milyen egyéb módok vannak a javításra?
Köszönöm előre is
-
Zola007
veterán
válasz
_DiEGO_ #154471 üzenetére
méretváltást sima Lemezkezelő is megoldja zsugorítás + kiterjesztéssel, nem kell célszoftver.
Akkor van esetleg gond ha nem az utolsó a WinRE partíció hanem az első, akkor meg kell szüntetni az elsőt, létrehozni egy nagyobb utolsót és adni formázás után egy új célhelyet + aktiválni a partíciót. [link]Azt én is javaslom aki most telepít, hogy mindenképpen fél éven belül kiadott ISO-val tegye, abban már benne van és eleve utolsó partíciónak hozza létre település során nagyobb mérettel.
-
_DiEGO_
őstag
Én az
AOMEI.Partition.Assistant.v8.8-al oldom meg... Lásd dátum, 2 napja volt ismi gépe.
Egy korábbi Win10 volt rajta haldokolva, megkapta a legújabbat.
1. [link]
2. veszek le a C -ből pöppet: [link]
3. Restart után meg hozzáadni az ürest részt a WinRE utolsó részhez: [link]
4. Aztán jöhet a frissítések azonnal: [link]5. végeredmény: miután a leguccsó friss Win10 X64 ment fel nem sok frissítést kellett leszednie:
Vírusírtó visszakapcsolva. Azt mentek fel a proggik amiket kért.... de az nem ide téma. -
tylerddd
veterán
válasz
King Unique #154468 üzenetére
Elég öregecske rendszerecske, talán 2018-as
Megérett már rá szerintem.
-
hardlex
kezdő
válasz
King Unique #154468 üzenetére
Üdv,
jól értetted, az UWP-k is, meg néhány, általam feleslegesnek tartott alkalmazás. Melyekre nincs szükségem, kidobom 10-ből is, 11-ből is.
A módszert biztos ismered, hogyan lehet eltávolítani minden plusz alkalmazást, ami nem képezi az alaprendszer részét.A KB5034441 már fenn van, a MiniTool Partition Wizard használatával megoldottam a problémát.
A windows 10 jövőjét illetően ráérek agyalni cca másfél év múlva...
-
King Unique
titán
válasz
hardlex #154460 üzenetére
Ezek a "fölösleges alkalmazások", mármint vélhetően az UWP appok ugyanúgy ott vannak a Windows 10-ben is, szóval ilyen szempontból pont nem rosszabb a Windows 11, hanem kb. ugyanaz.
Igen, jó lenne ha végre megoldanák a KB5034441 számú frissítés telepítési problémáját, bár azt is hozzá kell tenni, hogy egyelőre nem sok vizet zavar, meg ha a havi kumulatív és egyéb frissítések továbbra is gond nélkül települnek.
(#154464) tylerddd:
Csak az SSD cseréje miatt felesleges újratelepíteni a Windows 10-et a 0-ról, mivel adott a klónozás lehetősége a megfelelő célprogrammal. Mármint ha belakott rendszerről van szó, amit emiatt nem lenne kényelmes a 0-ról újrakezdeni, ellenben ha nem, akkor nyilván mehet a tiszta telepítés is.Ha a Windows 11 kipróbálása a cél, akkor az megoldható többféleképpen is, ami egy másik hozzászólásban részletezve van. Ahol a már említett megoldás, azaz az új SSD-re egyből a Windows 11 telepítése is nyilván egy opció. A legtöbb pendrive egyébként eleve lassú vacak, arra telepítve nem meglepő ha lassan bootol és működik egy Windows 10/11, a gyors működéshez értelemszerűen vagy gyors pendrive (példák), vagy eleve külső SSD szükséges ilyen használatnál.
-
tylerddd
veterán
-
Zola007
veterán
KB5034441 terén a helyzet változatlan?
1000MB partícióra nekem felmegy, de van olyan gép, ami messze van tőlem és másik országból nem akarnék mókolni, nehogy félremenjen valami. -
-
hardlex
kezdő
válasz
King Unique #154458 üzenetére
Üdv!
Én itt kezdő vagyok ugyan, nemrég regisztráltam, de magát a fórumot vagy tíz éve olvasom, ergo téged is, meg jópár hozzáértőt.
"Szemét" alatt a nekem teljesen fölösleges alkalmazásokat értem.
Ergo nálam egy "lecsupaszított" rendszer van pc-n is, laptopon is.
Tudásodat, tapasztalatodat elismerve, tisztában vagyok, mi vár a 10-re, s hogy már majdnem kész a 12.Én csak annyit várok el a redmondiaktól, hogy - ha már fizettem érte - működjön, s jól működjön a rendszer, és ne kelljen pl. egy x@ros frissítést nekem megoldanom.
Ennyi, nem több.
-
hardlex
kezdő
válasz
Doky586 #154457 üzenetére
Üdv,
nem. A pc-m tizenöt éves, nem titok, Asus M2N4SLI alaplap, Athlon proci. Gyakorlatilag már csak az alaplap nem volt cserélve, még a processzor cooler felfogató kerete sem eredeti. Természetesen, ahogy öregedett, növeltem a RAM-ot, 2-ről 8-ra, videokártyát is cseréltem, a harmadik táp van benne.
Ez alatt az idő alatt összesen háromszor volt alaphelyzetbe állítás, ha jól emlékszem...
Azonban tartom magam ahhoz, hogy ami a MS dolga, azt végezze el, ne nekem kelljen mókolgatni...
-
King Unique
titán
válasz
hardlex #154454 üzenetére
A teljesen laikus felhasználók mondjuk eleve nem is foglalkoznak ezzel, sokan meg sem nyitják a gépházat és ott a Windows Update menüt, nem nézegetik ott egyesével a sikertelen és sikeresen települt frissítéseket, max. akkor veszik észre hogy valamilyen frissítés van, ha újraindítást kér a rendszer, vagy kikapcsolásnál települ, stb.
Egyébként azért is használ a felhasználók többsége még Windows 10-et, mert a Windows 11 rendszerkövetelményeinek nem felel meg a PC-je és az előbbihez hasonlóan a "Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre" bejegyzésben ismertetett módszerekkel sem feltétlen fognak mókolni, sőt sokan lehet nem is vannak tisztában azzal, hogy van egyáltalán ilyen lehetőség.
Nem világos milyen "annyi szeméttel" lenne telepakolva a Windows 11 a Windows 10-hez képest, meg pláne hogy eleve nagyon hasonló a két rendszer és az előbbi eredetileg Windows 10X néven indult.
A felhasználói felület 3rd party programokkal ugyanúgy a Windows 11-nél is átszabható, ha nagyon muszáj.
Mivel most a Windows 11 az aktuális legújabb rendszerűk, ezért még jó hogy annak használata felé akarják terelni a felhasználókat, ez nem újdonság, ugyanúgy volt a korábbi Windowsoknál, beleértve a Windows 10-nél is. + Ugye azért is, mert 2025. október 14-én megszűnik a Windows 10 általános támogatása és utána max. a fizetős ESU marad még +3 évig.
Egyébként lesz pár éven belül Windows 12 is, ha az megjelenik, akkor majd afelé fognak "terelgetni". -
-
hardlex
kezdő
válasz
tothjozsi96 #154455 üzenetére
Korábban írtam, nekem a "melós" pc-men van 10, a privát, napi használatra laptopon11-est használok, megszoktam mindkettőt.
A 10 sokkal felhasználóbarátabb, nincs is telepakolva annyi "szeméttel", melyek a napi használathoz - nekem - feleslegesek.
Jelenleg a userek cca 70 %-a 10-est használ, nem véletlenül.
A felületet meg olyanra szabhatja az ember, amilyenre akarja, nyilván 3.party használatával.Ha nem látom meg a linkedet, szerdán ubuntura cseréltem volna a pc-s win 10-emet.
Most jó, marad. Hogy meddig, majd kiderül. Mindenáron a 11 felé akarja terelni a használókat redmond. Kapják be... -
-
hardlex
kezdő
-
válasz
King Unique #154445 üzenetére
Megoldottam, ahogy gondoltam!
Újra csak felajánlja... [kép] -
-
-
a 100MB EFI partíció méretét miért nem lehet csökkenteni? [kép]
Niubi eleve nem képes rá (csak növelni tudná)
MiniTool is megtagadja addig amig ki nem iktatom a biztonsági funkcióját.
Pedig fat32 a formázása és kevesebb mint harmada van használva. csak 10MB-al akarom csökkenteni. Mi ennek az oka? a 100 valami mágikus érték? -
jack982
senior tag
válasz
tordaitibi #154447 üzenetére
megint elcsesztek valamit a HQ-ban.
de ez már csak így lesz, amíg nem váltanak elegen 11-re. -
Mi a Jóisten jött mostanába,
én aláírom hogy nem egy atomerőmű, 128 SSD 4GB ram meg egy 10 éves 4 magos AMD proc.
Nyekergett, engedtem neki a frissítés+reboot,
először 20 percig szüttyögött, reboot majd további 10 percig darált majd elindult a Win.
Ennyi idő alatt feltelepítem2x.
-
tknof1871
őstag
válasz
King Unique #154445 üzenetére
Itt az látszik a mellékelt screenshotokon, hogy eredetileg vsz Windows 7 lett telepítve, majd az upgrade-elve Windows 10-re, mert az előbbinél van 100 MB-os rendszer számára fenntartott partíció, ellenben utóbbinál 5xx MB szokott lenni.
Nekem nem volt Windows 7. Majdnem 10 éve vettem Windows 10-et. Optikai lemezen van a telepítő. Eddig kétszer telepítettem róla. Amikor megvettem és még egyszer újra, mert valami elromlott a 10-ben.
Most eszembe jutott, amikor a régi alaplapot és CPU-t tettem be évekkel ezelőtt, akkor a Windows 10 a kulcsot kérte. Most MBR2GPT és alaplap+CPU csere is volt és most nem kérte a kulcsot, ami a telepítő optikai lemez papír tasakján van.
Mint már le lett írva az előző válaszban, a korábbi 100 MB-os rendszer számára fenntartott partíciónál elég csak a meghajtóbetűjelet elvenni ha jelenleg van neki, akkor nem fog megjelenni a fájlkezelőben, nem feltétlen muszáj törölni, de lehet akár az utóbbit is.
OK, a Lemezkezelő Eltávolítás-t írt. Akkor az eltávolítás = elvenni.
Működőképes a jelenlegi állapot is és nem feltétlen kell piszkálni, megvan az EFI-rendszerpartíció (ESP), helyreállítási partíció, stb.
Szóval minden jó. Ennyi nekem elég.
Max. annyi kis szépséghibája van az MBR2GPT szerinti konvertálásnak, hogy a C után hozza létre a szükséges partíciókat ami nem pont a standard UEFI/GPT elrendezés lesz, a korábbi telepítés "maradéka" pedig ott marad a C előtt.
Talán egyszer újratelepítem, de most nincs rá idő.A Microsoft oldala miatt azt hittem megint nem sikerül a hardvercsere. Nem mutatták meg, hogy Windows 10 alatt a mbr2gpt-hez több paramétert kell megadni.
C:\WINDOWS\system32>mbr2gpt /validate /disk:0 /allowFullOS
C:\WINDOWS\system32>mbr2gpt /convert /disk:0 /allowFullOS -
King Unique
titán
válasz
tknof1871 #154443 üzenetére
Itt az látszik a mellékelt screenshotokon, hogy eredetileg vsz Windows 7 lett telepítve, majd az upgrade-elve Windows 10-re, mert az előbbinél van 100 MB-os rendszer számára fenntartott partíció, ellenben utóbbinál 5xx MB szokott lenni.
Mint már le lett írva az előző válaszban, a korábbi 100 MB-os rendszer számára fenntartott partíciónál elég csak a meghajtóbetűjelet elvenni ha jelenleg van neki, akkor nem fog megjelenni a fájlkezelőben, nem feltétlen muszáj törölni, de lehet akár az utóbbit is.
Működőképes a jelenlegi állapot is és nem feltétlen kell piszkálni, megvan az EFI-rendszerpartíció (ESP), helyreállítási partíció, stb. Max. annyi kis szépséghibája van az MBR2GPT szerinti konvertálásnak, hogy a C után hozza létre a szükséges partíciókat ami nem pont a standard UEFI/GPT elrendezés lesz, a korábbi telepítés "maradéka" pedig ott marad a C előtt.
(#154444) MaxxDamage:
Mármint ez alapján van egy Windows 10 és Windows 11 dual boot, ahol a Windows 10-re is felajánlotta a Windows Update a Windows 11-re frissítést, amire rányomtál. Erre pedig le lett írva és linkelve az előző válaszban a #150491 és #151491 hozzászólások, hogy mi lenne a teendő, hogyan lehet beállítani hogy fel se ajánlja a Windows Update a Windows 11-re frissítést, ha már megtörtént az upgrade, akkor hogyan lehet utána Windows 11-ről közvetlenül visszaállni Windows 10-re, stb., ami szerintem kellően világos.
Ez a lemezkarbantartó és nem a lemezkezelő, ahol a Windows Update fájlok törlésével max. esetleg a folyamatban lévő letöltést és telepítést lehet megszakítani, ellenben utána ugyanúgy meg fogja jeleníteni a Windows Update a Windows 11-re frissítést, vagy akár telepíteni is újra ha 1x már engedélyezve lett. Ha ennek elkerülése a cél, akkor le lett írva, hogy mi lenne a teendő.
-
válasz
King Unique #154437 üzenetére
Nem arról van szó, én nem néztem mit is ajánl fel, azt hittem egy sima Update... de Win11 -et akar telepíteni és mint mondtam, nekem az már rég a gépen van és szeretném is ha így maradna.
Próbaként a Win10-be belépve lemezkezelőbe törlök mindent, az ezzel kapcsolatos "Update" -t is és talán vissza is áll az eredeti állapot.MÁS:
TeamViewer ha jól emlékszem eddig a vezérlés után, mikor kiléptem (a programból) a Windowsból nem jelentkezett ki.
Ezt hol tudom állítani, hogy ne tegye, vagy az új TeamViewer program már így megy? -
tknof1871
őstag
válasz
King Unique #154437 üzenetére
Az UEFI/GPT-re konvertálásnál létrehozott új partíciókat nyilván nem kellene piszkálni, meg pláne nem az EFI-rendszerpartíciót (ESP), sőt ezeknek normál esetben meghajtóbetűjele sincsen és nem sok vizet zavarnak, nem jelennek meg pl. a fájlkezelőben.
OK, most kezdek izgulni.
Csináltam fotókat. Konvertálás előtt csak az SSD volt az alaplapra csatlakozva.Még MBR az SSD. Csak 1 partíció van, a C:.
Már GPT az SSD. Ott egy új partíció, a D:. Már 2 partíció van, C: és D:.
Mielőtt a D: partíciót (vagy az elnevezését) töröltem
és a másik felugró ablak.
Utána így nézett ki a lemezkezelőben.
A korábbi BIOS/MBR szerinti telepítésnél létrehozott kicsi partíció az MBR2GPT szerinti konvertálásnál normál esetben törlődni szokott. Ha nálad nem és van meghajtóbetűjele is, akkor elég csak a meghajtóbetűjelet elvenni és akkor nem fog megjelenni a fájlkezelőben. Ha a törlés a cél, akkor az is megoldható.
Ahogy látom még MBR-ben volt egy névtelen 100 MB-os partíció a C.-n. (Nem tudom mi ez a 100 MB-os partíció). A GPT-re konvertáláskor ennek a partíciónak nevet adott, a D:-t. (Ezt a D: nevet elvettem, mert ez a Tárolóhelyé (szoftveres RAID1) volt eredetileg.)
Az EFI rendszerpartíciónak valóban nem adott nevet. Valamiért az EFI partíció is 100 MB.Van itt valami probléma? Ha nem látszik a képek alapján probléma, akkor nem piszkálnám tovább ezeket a partíciókat. Örülök, hogy működik a számítógép az új alaplappal és CPU-val, a merevlemezekkel.
-
-
-
King Unique
titán
válasz
tknof1871 #154427 üzenetére
Mint azt a linkelt útmutató világosan szemlélteti, megoldható a konvertálás a már telepített és éppen futó Windows 10 alól, valamint a WinRE menübe bootolva és ott parancssort nyitva vagy a telepítőt bootolva is, nem kell ehhez külön Windows PE vagy egyéb.
Az UEFI/GPT-re konvertálásnál létrehozott új partíciókat nyilván nem kellene piszkálni, meg pláne nem az EFI-rendszerpartíciót (ESP), sőt ezeknek normál esetben meghajtóbetűjele sincsen és nem sok vizet zavarnak, nem jelennek meg pl. a fájlkezelőben.
A korábbi BIOS/MBR szerinti telepítésnél létrehozott kicsi partíció az MBR2GPT szerinti konvertálásnál normál esetben törlődni szokott. Ha nálad nem és van meghajtóbetűjele is, akkor elég csak a meghajtóbetűjelet elvenni és akkor nem fog megjelenni a fájlkezelőben. Ha a törlés a cél, akkor az is megoldható.
(#154433) MaxxDamage:
Lásd a #150491 számú hozzászólásban leírtakat, ami szemlélteti hogyan lehet beállítani, hogy a Windows Update ne ajánlja fel a Windows 11-re frissítés lehetőségét.
Az pedig a #151491 számú hozzászólásban lett leírva itt, hogy ha már megtörtént Windows 10-ről a Windows 11-re frissítés, akkor is van lehetőség 10 (vagy akár 60) napig közvetlenül visszaállni Windows 10-re.
-
-
-
Véletlen rányomtam Updatenél a Win11 -re frissítésre, már kérte a restartot és Win11 telepítést. Mi a megoldás a visszakozásra?
Van Dual Boot rendszerem, Win10 és Win11
Véletlen nyomtam rá...most "szüneteltetem" az Updateket, így nem is telepítette, de én véglegesen így szeretném.Remélem valaki tud erre megoldást
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Doky586 #154431 üzenetére
Lemezkezelőben ezt látom :
Usb-s , Rufus-os telepítés volt.
A rendszer telepítésekor a 2 db HDD nem volt a gépben.
Csak a Samsung 850 Pro , 512 GB-s SSD volt áram és Sata alatt.
Win10Pro,64Bit telepítőjével töröltettem az összes particiót majd amit mutatott 1 db üres particiót ( egyben ) ....oda lett telepítve. -
-
Borisz76
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #154428 üzenetére
Igen, felment :
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #154422 üzenetére
Az emberek nagy részét pedig nem az újítások hanem a stabilitás érdekli tehát azzal, hogy nem tesznek bele újításokat, finom "reszelések" pedig azért még érkeznek a rendszerhez a felhasználók többségének kedveznek ergo így még növekedhet is a Windows 10 iránti bizalom, és nőhet a népszerűsége.
Halkan jegyzem meg, hogy a szóban forgó frissítés nem újításokat tartalmaz, hanem biztonsági rést foltoz be, így ez a logika látványosan meg is dőlt (ismét).xarnak a frissítés javítására sőt ha jól tudom vissza se vonták (bár ezt te lehet jobban tudod) tehát ha most egy friss rendszert tolnék fel akkor is jöhetne ez a hibás frissítés és a "hiba" maga
Nos, a cikk szerint hivatalosan még mindig tervezik javítani. Emellett írják, hogy egy olvasójuk jelezte, hogy az MS nem tervez más megoldást. Hogy ezt mi alapján állítja, az nem derül ki. Én az egy olvasójuk résznél nyerítettem fel egy kicsit
Btw töredelmesen bevallom, hogy fogalmam sincs erről a frissítésről vagy annak lehetséges visszavonásáról, mert 0 db. Win10 megy át a kezeim között. De ha valakinek van egy kisebb összege, szívesen elcseszem vele a szükséges időt, csak nem tudom kinek lenne jó, ha nálam keletkezne egy hibátlan Win10 telepítésSzerintem küldd nyugodtan a számlaszámod, egyrészt legalább eltöltöd valamivel az időt, és talán még jókedvre is derítesz valakit a címzett oldalon.
-
tknof1871
őstag
válasz
King Unique #154324 üzenetére
MBR2GPT
1 hete megtörtént a konvertálás és az új alaplap és CPU alatt fut az OS. Nincs probléma. Az SSD, amin a C: partíció van, GPT lett.
Eszerint a video szerint csináltam youtube.com/watch?v=TiPi4kYpUF8 mert a Win10 OS alatt csinálta a konvertálást. A learn.microsoft.com/en-us/windows/deployment/mbr-to-gpt oldalán egy olyan módszert mutattak, amin Windows PE-vel bootoltak és nekem ez túl bonyolult. ¯\_(ツ)_/¯ youtu.be/hfJep4hmg9o?feature=shared&t=146
A kérdés.
A konvertálás során létrejön egy új partíció. Töröltem a nevét, mert zavart. Ez baj?
Ezt a linket megnyitva a videó ott indul, ahol bemutatja a youtuber, hogy a partíciót törölni lehet ha valakit zavar.
youtu.be/TiPi4kYpUF8?feature=shared&t=379
Engem zavart, mert nálam D: partíció lett. A konvertálás előtt minden meghajtót lehúztam, csak az SSD (a C: maradt). Nekem évekkel ezelőtt Windows 10-ben tárolóhely lett létrehozva HDD-kből (2 utas tükrözés vagyis RAID 1) és az D: volt. Nem tudtam, mi lesz, ha visszadugom a HDD-ket ezért töröltem az SSD-n létrejött D: partíciót. A lemezkezelőben az SSD-n az a 100MB-os terület, amit D: partíciónak nevezett el a rendszer a konvertáláskor, nem törlődött, csak nincs partícióneve.Mielőtt feldugtam a HDD-ket az alaplapra egyszer megnyitottam azt a D: partíciót. Recovery.txt volt benne és más fájlt nem találtam.
Magyar Win10-em van. A lemezkezelőben az új D: partíció előtt nem írt semmit. A videón System Reserved olvasható a konvertálás során létrejött plusz partíciónév előtt a fájlkezelőben angol Win10-ben.
-
tylerddd
veterán
Én ez alapján állítottam a partíció méretén, hogy felmenjen az említett problémás frissítés [link]
-
válasz
Borisz76 #154423 üzenetére
E miatt pont nem kellett volna újratelepíteni. Ugyanis ahogy a #154398 ban én is teszteltem tiszta telepítés után is kicsi a partíció mérete, így nem megy fel a frissítés. Csak azóta automatikus frissítés kereséskor nem próbálkozik a 4441-el, csak akkor ha kézzel nyomod meg a frissítések keresése gombot.
-
-
Cs1csó
titán
Ez a magyar cikk: Hibás Windows 10 frissítést szállított a Microsoft, de hónapok óta nem hajlandó javítani
Ami erre a külföldi cikkre hivatkozik: Windows 10 KB5034441 0x80070643 not fixed even after three monthsAz egy furcsa paradoxon, hogy mivel új funkciók nem érkeznek a Windows 10-re már jó ideje a javítások pedig (eddig) úgy ahogy szivárogtak, ezért egyre stabilabb és megbízhatóbb is lett a WIndows 10. (sokszor az újítások barmoltak bele sokak rendszerébe)
Az emberek nagy részét pedig nem az újítások hanem a stabilitás érdekli tehát azzal, hogy nem tesznek bele újításokat, finom "reszelések" pedig azért még érkeznek a rendszerhez a felhasználók többségének kedveznek ergo így még növekedhet is a Windows 10 iránti bizalom, és nőhet a népszerűsége. (Ellentétben a WIndows 11-el ahol sokan aggódnak, hogy egy nagyobb frissítés/újítás után mi xaródik el.Ez a jelenség nem ismeretlen a Microsoft-nak sem, ugyanez volt anno a Windows 7 vs. 8 8.1 és a Windows 7 vs. 10 között is.
Konklúzió: valamit lépni kell, és persze lépnek is:
- xarnak a frissítés javítására sőt ha jól tudom vissza se vonták (bár ezt te lehet jobban tudod) tehát ha most egy friss rendszert tolnék fel akkor is jöhetne ez a hibás frissítés és a "hiba" maga
- a legújabb (ha kell erről is linkelek cikket) az, hogy már teljes képernyő reklámmal azokat is zaklatják (a cikk szerint én még nem találkoztam vele) azokat akiknek egyáltalán nem kompatibilis a számítógépe a WIndows 11-el és arra kéri/utasítja/szuggerálja hogy vegyen új számítógépet.Lehet elküldöm a Redmondiaknak a számlaszámom, hogy arra utalhatják egy új Windows 11 kompatibilis PC árát. (az én esetemben CSAK új alaplap, új RAM, új proci kell, ez a minimum , de lehet kell új proci hűtő, nem ártana egy új tápegység és akár még ráadásként egy számítógép ház
MIvel a VGA-ám sem új azt is hozzácsaphatják valami friss középkategóriásat.Ha ezt megteszik, akkor leborulok a Windows 11-ük előtt, ez nem vitás, mint azok a sztárok akik a hüvelygombakrémet reklámozzák jó pénzért.
mottóm: "van az a pénz"
(u.i.: addig nem kotorásszanak a zsebemben)
-
válasz
Doky586 #154420 üzenetére
Marad a #154406 ben írt állapot, töröltem újra a winRE partíciót.
Konklúzió annyi hogy teljesen felesleges fileokat másolgatni, csak ő rakhatja oda. és az 545MB is túl kicsi neki, viszont addig kapcsolgattam ki/be a reagentc-t hogy valahogy rátalált egy másik lemezen levő 650MB-os winRE partícióra (amit egyébként a win11 használ) és magának is azt állította be. Érdekes, remélem nem vesznek össze rajta. -
-
-
movax
őstag
válasz
teleahocipöm #154416 üzenetére
Pedig inkább a libre office-t kellene, mert frissebb és korszerűbb.
-
Csupingo
veterán
válasz
teleahocipöm #154414 üzenetére
Kb. egyformák. Talán az LO-t gyakrabban frissítik, de alap dolgokra jó mindkettő.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Csupingo #154413 üzenetére
Köszi azt is kerestem, de nem tudtam, hogy az Apache ... lenne az, így simán elnéztem mellette.
Mégy annyit, hogy szerintetek melyik a jobb választás az openoffice vagy a libreoffice fölöslegesen nem töltögetnék le, régen az utóbbit mondták jobbnak a gyakoribb frissítések miatt, az OO állítólag elég elhanyagolt volt.
-
Csupingo
veterán
válasz
teleahocipöm #154410 üzenetére
Openoffice.
-
Breki
veterán
válasz
-
Geth
veterán
válasz
Nem baj, segítünk
Sok esetben egy szoftver teljesen ingyen letölthető/használható a készítője oldaláról, de Store-ba is felpakolják egy, általában jelképes összegért.
Ilyenkor választhatsz, hogy az oldalukról töltöd le (és az esetleges adakozást megoldod máshogy), vagy a Store-ból vásárolod meg, cserében általában ott kényelmesebb az automatikus frissítése az adott csomagnak.
Példák: LibreOffice, paint.net -
mrbego
aktív tag
válasz
teleahocipöm #154408 üzenetére
LibreOffice
De ez nem tartozik a topic témájába.
-
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! Ingyenes magyar nyelvű szövegszerkesztő, táblázatkezelő kellene, ods, odt formátumokat is kezeli. Eddig a Trio Office-t használtam, de csak akkor tudok nyomtatni, ha fizetek. :/ ráadásul baromi lassú is lett.
-
Mostanában egyre több olyan pendrive-ot hoznak, amin látszólag nincs semmi. Egy link van rajta, amire ha rákattintok, akkor a saját gép dokumentumok könyvtárába visz. Ha bekapcsolom, hogy látsszanak a rejtett fájlok, akkor van még egy link, ami már a pendrive tartalmához visz, és ott van rajta minden.
Leginkább akkor fordul elő, amikor win 11-es gépben járt a pendrive, de nem mindig. Mi lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Crucial 240GB SSD eladó
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest