Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hotkar
senior tag
válasz
Troy.
üzenetére
C:\Users\<aktuális felhasználó>\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\AssetsItt találsz egy csomó kiterjesztés nélküli fájt, de ezek mind jpg-k. Másold át ezeket, nevezd át, és szedd ki azokat, amik érdekesek (más képek is vannak itt). Az eredeti fájlokat hagyd a helyükön változtatás nélkül.
-
hotkar
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Alulról a 11. tétel a képeden.
-
hotkar
senior tag
Sziasztok,
a Képmetsző alkalmazás által készített kép esetleg hozzáférhető még akkor is, ha már elmentettem egyszer?
Az történt, hogy egy (majdnem) nélkülözhetetlen screenshotot elmentettem, de nem ellenőriztem, hogy tényleg ott van-e a fájl, ahová mentettem. És persze, nem volt ott (régebben volt ilyen hibája, hogy kétszzer kellett menteni, hogy egyszer jó legyen, de az utóbbi időkben már jó volt...)
Tárolja ezeket valahol a rendszer legalább egy kis ideig, vagy eltűnt örökre?Köszi.
-
hotkar
senior tag
Szerintem az a baj, hogy mindkét lemezen van aktív partíció, és valamiért a rendszer a Lemez1-ét szereti.
Ha tényleg elindul a Lemez0-ról önállóan a rendszer, akkor:
- vagy kiveszed a Lemez0-át külső házba, és USB-n csatlakozol (így tudod particionálni),- vagy rendszerindítót készítesz valamilyen külső programmal egy pendrive-ra, elindítod vele a gépet, így ki tudod törölni az aktív partíció státuszt a Lemez1-ről.
-
hotkar
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Hádde' először függeszd fel a Defender védelmét, utána másold vissza a progikat, és úgy add hozzá a kivételekhez.
Utána lehet visszaengedni a Defendert.
-
hotkar
senior tag
válasz
venom8888
üzenetére
Régebben, még a 2000 vagy XP idején volt, hogy nem a rendszermeghajtóra telepítettem programokat. Úgy emlékszem, akkor a telepítési meghajtóra is létrehozta a Windows ezeket a mappákat. (Valahol tárolnia kell a programok összetevőit.)
Én biztosan nem törölném őket. Az ilyenek ritkán képződnek maguktól.
-
hotkar
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Szia!
A Onedrive dolgaira nem tudok megoldást (nekem még a törölt registry kulcsokat is visszaírja), de a többi haszontalan dolgokra itt egy útmutató, ami bevált:
-
hotkar
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
Azt nem írtam, hogy nekem van outlook-os e-mail címem, lehet, hogy azért könyörült meg rajtam.
Egyébként amit keresel, az pont az új Outlook, amitől meg akarsz szabadulni - eltekintve attól, hogy az is webes valójában.
(Engem csak az erőszakossága dühített fel, azért szedtem le mindig. Utána kipróbáltam, és szerintem jó. Csak azt nem tudom, hogy az archivált leveleket hova a fenébe teszi.)
-
hotkar
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
Ha nagyon tetszik a régi (ami egyébként sokkal egyszerűbb, és kevesebb erőforrást igényel), akkor meg lehet szabadulni az új Outlooktól és vissza lehet a régit állítani. Utána már nem fogja erőszakosan feltelepíteni az újat. Viszont az e-mail fiókok beállításait bukod, azt újra meg kell csinálni.
Munkamenet:
1. Outlook(new) uninstall.
2. Gépet újraindítod.
3. A keresőbe beírod: Posta (ha angol op. rendszer van, akkor az annak megfelelő nevet).
4. A találatok között ott lesz a régi Posta alkalmazás, azt elindítod.
5. Ne felejtsd el rögzíteni a tálcán, vagy startmenüben, hogy máskor is megtaláld. A régi hivatkozások nem érvényesek, azok az új Outlookot keresik, nyugodtan kitörölheted őket.Időnként (néhány hetente) feldobja, hogy majd az új Outlook lesz helyette, de már nem cseréli le a régit, csak ha azt kéred.
-
hotkar
senior tag
válasz
SamSem58
üzenetére
A hibák közül szerintem a 2. halálos ("A lemezkép EFI technológiát használó számítógépen készült, ez a számítógép viszont BIOS-t használ")
Amíg nem állítod át a jelenlegi BIOS-t UEFI-re, addig nem fog visszamászni a mentés sem.
(Hogy ez miként tudott átállni BIOS-ra, rejtély.)
Ellenőrizd le ezt a BIOS-ba való belépéssel.
-
hotkar
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Kisebbre kell venni az ikonokat
-
hotkar
senior tag
-
hotkar
senior tag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
A Total Commanderrel át lehet másolni, csak kérdés, hogy a programok el tudják-e majd érni (amelyek teljes elérési úttal hivatkoznak majd rá).
A Commander figyelemztet is erre.
-
hotkar
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Az enyém eddig is így működött, de ha semmit sem válaszoltam, csak bámultam a monitort, akkor is leállt 15-20 másodperc múlva.
-
hotkar
senior tag
válasz
üzenetére
A Microsoft Outlook topicban kérdezted már? Ott is van valamennyi élet.
-
hotkar
senior tag
-
hotkar
senior tag
Suttyomban visszaalakult az időjárás csempén a mértékegység Fahrenheitből °C-ra.
-
hotkar
senior tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Az általános keresőbe (bal alsó sarok, nagyító ikon) írd be, hogy calc.exe
Ha még fent van a gépen, akkor el fog indulni, és csak egy indító ikont kell csinálni hozzá.
-
-
hotkar
senior tag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Nálam 9549 db van 1 éves gépen.

A rendszerem naprakész.
-
hotkar
senior tag
-
hotkar
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nézd meg a Bitlocker beállításoknál a meghajtó státuszát. Ha azt írja, hogy "Aktiválásra vár", akkor még nem hozott létre semmilyen kulcsot, és visszacsinálható a dolog. Én is így jártam.
-
hotkar
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Én tudtam reprodukálni, amit írsz, de úgy, hogy a BAL oldali listában levő ikonokra kattintottam jobb egérgombbal.
De az átméretezéshez az általad is bejelölt (azaz JOBB oldali részen) kell jobb gombbal kattintani, és akkor a helyi menüben ott lesz az átméretezés is.
Ha nem így van nálad, akkor passz.
-
hotkar
senior tag
-
hotkar
senior tag
válasz
movax
üzenetére
Khm... Nem értettél meg. Egyszer kell csak átváltani, és örök életre úgy marad (vagy ameddig vissza nem váltod. És azután Fn + funkciógombbal az alternatív műveleteket (hang némítás, hangerő csökkentés-növelés, stb., szépen sorban) lehet kapcsolgatni.
Latitude 5511-em van, én is bosszankodtam miatta.
-
hotkar
senior tag
válasz
ace05
üzenetére
Nálam is megszűnt a nyomtatás (HP1132MFP). Kihúztam a nyomtató USB-kábelét, így indítottam újra a gépet. A "Nyomtatók és szkennerek" részen eltávolítottam a nyomtatót, majd visszadugtam az USB-t. Pár másodperc alatt magához tért, azóta megy.
Annyira rossz volt a helyzet, hogy a nyomtatási sor kezelő állt meg, és még a pdf-be nyomtatás sem ment.
-
hotkar
senior tag
válasz
RAiN91
üzenetére
Szia,
nekem speciel olyan egerem van, aminek van az oldalán két gomb, plusz a görgő is kapcsolható balra-jobbra, és nem kellett semmiféle extra driver hozzá.Ott van ugyan a nem kötelező frissítések között egy újabb driver hozzá, de mivel jól működik így is, hagyom a fenébe.
-
hotkar
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
A kedves kérdező arra próbált választ kapni, hogy reggel, amikor benéz ide a fórumba, és az tele van az előző frissítés által okozott kellemetleségekkel/károkkal, akkor esetleg eldönthesse, hogy akarja-e azt a hibás frissítést, vagy vár addig, míg a Microsoft magába száll, hamut szór a fejére és kiad egy jobbat.
Ennyi. -
hotkar
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy be lehet-e állítani (és főleg: hol?) azt, hogy az egér mozdítására NE ébredjen fel a gép alvó állapotból? -
hotkar
senior tag
válasz
samsung ace
üzenetére
Egy javaslat:
Indítsd újra gépet, kattints rá a "Fontos frissítések hiányoznak..." linkre. Telepíteni fog a Defenderhez frissítést, majd megnyugszik.
Ma délelőtt én is így jártam.
-
hotkar
senior tag
Olyan sokat írtatok róla, hogy kedvet kaptam hozzá, és visszakapcsoltam
-
hotkar
senior tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Hát nézd, az én laptopomban 4 éves SSD van, cca. 760 napos használattal, ez 18 240 üzemóra. 41 TB írás történt rá, a HD Sentinel szerint hibátlan, és még 800 napot prognosztizál rá. Olyan szemét voltam, hogy még a fájlok indexelését is engedélyeztem.
Nem military kiadás, egy egyszerű Samsung 840 EVO.
Én nem félnék annyira a használattól.
-
hotkar
senior tag
Erre én is kíváncsi lennék, mert az enyém pl. másolás közben is elalszik
, de csak akkor, ha drag & drop módszerrel másolok a Windows fájlkezelőből. Ctrl+C, Ctrl+V esetén jó, meg a Total Commander alatt is jó. Ugyanígy kb. 30 másodperc a timeout.Valami USB portos energiagazdálkodási trükk lehet.
-
hotkar
senior tag
válasz
coco2
üzenetére
Felteszed a telefonodra azt az e-mail fiókot, amire a biztonsági kódot küldik.
Például.
Ha pedig olyan a fiók, hogy nem szívesen viszed ki telefonra, akkor kb. 3 perc egy e-mail fiók létrehozása, van választék bőven.
Én is tartok egyet kizárólag biztonsági e-maileknek (a kapott feloldókód úgyis csak ideiglenes).
-
hotkar
senior tag
válasz
mika55555
üzenetére
Van erre szaktopik: Milyen program, ami...?
-
hotkar
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Találtam egy ilyen megoldást, hátha segít.
-
hotkar
senior tag
válasz
Bohir
üzenetére
Nem csoda. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
A Mail alkalmazás a Windows saját levelezőkliense, a mostani "Posta" elődje. Már 16 bites változatban is létezett, a Windows for Workgroups 3.11 alatt (talán 1993-ban).
Nagyon népszerű volt, aktív felhasználóinak száma 20 és 30 között mozghatott világszerte
-
hotkar
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
O.K., már csinálja (átsiklottam felette, persze a leglényegesebb felett).
Elnézést, és köszi.
-
hotkar
senior tag
Egy régebbi bejegyzésben egy hasonló kérdésre úgy kezdődött a válasz, hogy "a szokásos Dell szívatás", innen gondoltam, hogy esetleg a Dell előtelepítő csomag tréfája ez. Nem tudtam továbbá, hogy ez op. rendszeri, vagy hardveresen működő titkosítás-e. Így került szegény Dell "kabátlopási ügybe".
-
hotkar
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a válaszokat, a kötet zsugorítását ismerem, csak azt nem tudtam, hogy lehet-e titkosítatlan új partíciót létrehozni. Végszükség esetén így is jó lesz.
Mivel ez egy céges gép, ezért alapértelmezésben nem titkosítgatunk rajta semmit. Elüt a villamos, rám támad az Alzheimer-kór, vagy kirúgnak egyik pillanatról a másikra - tréfás volna, ha emiatt nem lehetne legalább adatszinten hozzáférni a partícióhoz.
Arra a linkelt helyen sem kaptam választ, hogy mégis hogyan lehet ettől megszabadulni. Valamint azt sem tudom, még, hogy akkor most ez titkosítva van, vagy nem? (Vagy csak a lehetősége van meg, és csak aktiváláskor történik ez meg.)
Még egy kicsit utána kell olvasnom ennek.
A rendszergazda külső vállalkozó. Örüljön, hogy ráemelhette tekintetét a gépre, de ilyet ne döntsön el. (Bár szerintem csak jót akart.)
-
hotkar
senior tag
Sziasztok!
Azokhoz fordulnék, akiknek Dell géppel van tapasztalatuk.
Kaptam egy Dell laptopot (G5 5500), előtelepített Win10 Home + mennyiségi liszenszes Pro upgrade-del. Ketté akartam osztani a rendszerpartíciót, mert természetesen az "egy-és-oszthatatlan, mindenkinnekjóazúgy cémeghajtó" jegyében az egész OS elterpeszkedik az 512 GB-on. Szóval hely az volna.
A gond az, hogy a meghajtót bezavarták a BitLocker alá, de a BitLocker meghajtótitkosítás beállításoknál az szerepel, hogy "Aktiválásra vár". Még nem mertem kiengedni a netre.
Kérdéseim:
1. Hogy a bánatba' lehetne ezt kikapcsolni, "visszacsinálni"?
2. Ha nem lehet, akkor a feloldókulcsot aktiváláskor kapom meg?
3. Lehet-e ettől még a partíciót kettéosztani?
4. Az új partíció is be lesz vonva a BitLocker alá?
5. Ha ledúrom ezt a ***t, és újratelepítem a Win10-et, akkor (kellő körültekintéssel) ki tudom-e fékezni a BitLockert?Nem szívesen tenném fel újra, mert mégiscsak gyári cuccok vannak rajta, de ha muszáj, muszáj.
Köszönet előre is.
-
hotkar
senior tag
válasz
kleinguru
üzenetére
Gépház -> Rendszer -> Tárterület
Itt a részletezésnél kattins bele az "Ideiglenes fájlok" részbe. Érdekes dolgokat lehet ott találni.Nekem az összesítő ablakban ("Tárterület") 854 MB-ot írt az Ideiglenes fájlok méretére. Ha belekattintottam, ott ez a 854 MB kisvártatva 5,4 GB-ra "hízott".
Javaslom, nézz ott körül.
-
hotkar
senior tag
válasz
hamikike
üzenetére
Eztet állítsad be, aztán lesz nagy öröm, meg boldogság
Kipróbáltam, alapesetben nincsenek üres meghajtók, de ha egy .iso-ra rákattintok, akkor rendesen felcsatolja, ha kiadtam, akkor meg felszabadította a betűjelet, és azzal együtt el is tűnt a meghajtók listájából.
-
hotkar
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ha a telefonodon a párosított eszközök közül kiveszed...?
-
hotkar
senior tag
válasz
turbokappa
üzenetére
Nálam egyetlen lap van megnyitva (a PH!
), de 11 Google Chrome folyamat megy. A legtöbbje olyan, ami 0,0% CPU-t használ.Ha találsz a Chrome folyamatok között SoftwareReporterTool.exe-t, azt ki lehet irtani (mármint nem csak a folyamatok közül, hanem a gépről, hogy ne fusson), de a következő Chrome frissítés visszarakja.
Bár annak van azért funkciója, és hetenként egyszer fut, de tény, hogy nagyon tudja pörgetni a procit. -
hotkar
senior tag
válasz
hematoma1
üzenetére
Szia!
A vezeték nélküli egerem vevője USB2 portban van. Ha a mellette levő USB3-as portba bedugom a külső HDD-t, az egér szaggatni kezd, 'minta zállat'. Ha átdugom a vevőegységet a gép másik oldalán levő portba, akkor béke van. A vezetékes klavcsit nem zavarja. Úgyhogy lehet ilyen hatás. -
hotkar
senior tag
válasz
Keraa
üzenetére
Szia!
Találtam egy oldalt, ahol leírják pontról pontra, hogy hogyan kell eltüntetni a rendszer által odahegesztett "3D objektumok", "Képek", "Zene", stb hivatkozásikonokat. Az oldal közepe felé ott van a Onedrive is. Registry módosítás kell hozzá, de pontos a leírás.
A "saját tulajdonba vétel ("Take ownership...") részt nekem nem kellett megcsinálni, mindegyik kulcs hagyta magát törölni.
Annyit kell tudni, hogy ez a módszer a fájlkezelő főablak részben ("Mappák") levő hivatkozásokat is ciánozza.
A leírásban benne van az is, hogyan kell visszaállítani.
-
hotkar
senior tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Kiválasztod a kívánt eseménynaplót, majd a jobb oldali ablakban "Napló mentése másként". Közvetlenül nem lehet nyomtatni, csak txt-be vagy csv-be menteni. Azt meg olyanra formázod egy táblázatkezelővel, amilyenre akarod.
-
hotkar
senior tag
válasz
Impair1980
üzenetére
Pontosan nem tudom, de ha a Fókuszsegédre "Jobb gomb >> Gépház megnyitása" pontot kiválasztod, ott számos okot találsz, ami visszakapcsolja.
Ugyanide jutsz, ha a tálcán levő keresőbe elkezded begépelni, hogy Fókusz.
-
hotkar
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Idézem magam: "így elkeseredésemben eltávolítottam az eszközt (a bizonyos Renesas usb 3.0 extensible host controllert)"
Az eszközkezelőben történt mindez, azóta nem talál semmit. Sem a Windows 10 által feltelepített driverrel (amivel 3 hónapig használtam zökkenőmentesen), sem a letöltött és telepített Renesas driverrel.
Nem talál új eszközt, a régit meg leszedtem. Ilyenkor úgy dukálna, hogy talál valami ismeretlen eszközt, aminek mondjuk hozzáteszi a gyári illesztőprogramot, és mindenki mehet a dolgára. Sajnos, nem talál semmit, hiába kerestetem.
Naponta 2-3 alkalommal ki- és bekapcsolom a gépet...
Megpróbálom először a gépházas módszert, mert Macriumos image mentésem van, a dokumentumaim meg egész máshol vannak. csak így nagyobb sportértéke lett volna.
-
hotkar
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Már nyomtam keresést... nem talál semmit.
-
hotkar
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2012-es Dell laptopom (Vostro 3750), amiben van 2db USB3-as port. Ennek a drivere "Renesas usb 3.0 extensible host controller - 0.96 (microsoft)" névre hallgat. A Win10 fel is tette installáláskor, és működött is egészen vasárnapig. Akkor láttam, hogy az eszközkezelőben sárga háromszög + felkiáltójel jelent meg, és nem is működött.Mivel az elmúlt néhány hétben egyszer már előfordult ez, és akkor a driver feltelepítése segített, gondoltam, most is ez lesz. Hát nem. Semmi változás, így elkeseredésemben eltávolítottam az eszközt (a bizonyos Renesas usb 3.0 extensible host controllert).
Na azóta sem találja, hiába telepítem fel a gyári drivert. BIOS-ban nincs külön engedélyezési vagy tiltási lehetőség. Ha leszedem a Renesas drivert, akkor sem talál ismeretlen eszközt.
Nem UEFI, hanem hagyományos mosóporos BIOS van. Az op. rendszer egyébként feltelepítése óta (május) rendben működött, ez az első ilyen csúnyaság, ami megtörtént vele. 1909 van rajta, a 2004 még csak várakozó állásponton van.
Az a kérdésem, hogy a drivereket hogyan lehetne "alapállapotba" hozni? A teljes újrahúzás nem pálya, nekem egy hétig tart, míg belakom a rendszert, és most elég jó.
-
hotkar
senior tag
válasz
Apokalipszis
üzenetére
A Windows-nak lelke van. Méghozzá elég sötét...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, de csak akkor, ha drag & drop módszerrel másolok a Windows fájlkezelőből. Ctrl+C, Ctrl+V esetén jó, meg a Total Commander alatt is jó. Ugyanígy kb. 30 másodperc a timeout.
Bár annak van azért funkciója, és hetenként egyszer fut, de tény, hogy nagyon tudja pörgetni a procit.