-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Nagyon szépen köszönöm!
-
teptep
senior tag
válasz
AMD Power #155395 üzenetére
Adatok és az operációs rendszer teljes törlése a rendszermeghajtóról:
Gépház, Helyreállítás, Speciális rendszerindítás, Újraindítás most
Hibaelhárítás, Speciális lehetőségek, Parancssor
A konzol virtuális meghajtóról fut, ezért a saját rendszert is le tudod törölni.
Tehát boot után parancssorban beírod:
diskpart
list disk
Itt áttekinted a meghajtókat és kiválasztod amelyiket törölni szeretnéd.
select disk 0
clean
Ezzel törölted valamennyi partíciót, de az adatok még speciális programokkal helyreállíthatók.
clean all
Ez pedig a meghajtón minden adatot felülír nullával. (Előtte feltétlenül kell a sima clean parancs is!) SSD esetén eltart egy pár percig. HDD esetén pedig lehet nem is kellene erőltetni (kb. 300 GB/óra). Ha több meghajtó van a gépben, akkor folytatod:
select disk 1
clean
clean all
exit
shutdown /p -
csaba951
veterán
-
King Unique
titán
-
AMD Power
titán
Ha van egy Win10 használó laptopom, eladás előtt le tudom teljesen "szanálni" a gépet? Az új tulaj Windows nélkül kapja meg?
-
virkir
veterán
napot...
Azért nem szép mert cirka egy órás küzdelem után sikerül véletlenül belefutnom nem, nem a megoldásba csak a hiba eredetébe.
Ez a csodálatos automatikus ápdét sikeresen szétcseszte az Asus ventivezérlő programját az AiSuit-ot.
Napok óta a "Távoli eljáráshívás nem sikerült" hibaüzenettel nem hajlandó futni.
Esetleg belefutott más is és talált rá megoldást?
Melyik frissítés? Hogyan lehetne legyalulni és megakadályozni, hogy települjön.
Ja és nem, nem akarom sem biosból állítani, mert sokkal kezdetlegesebb, meg más külső programmal sem. -
-
válasz
Dzsoki92 #155385 üzenetére
Ha bitlockert is akarsz -biztonságosan- használni akkor már javaslom ne a fő letöltési oldalról szerezd be az iso-t hanem frissebbet (ideit) használj. [link] Sajnos régi lso-ra a javítás annyira bonyolult hogy az MS már lemondott róla hogy otthoni felhasználókhoz feltegye.
-
efi99
őstag
Feladatütemezővel indítok egy programot automatikusan. Hol lehet azt beállítani, hogy csak minimalizálva induljon? Nem látok semmi ilyen kapcsolót. Argumentumnál a /background nem jött be (ezt javasolták máshol).
-
King Unique
titán
válasz
Dzsoki92 #155385 üzenetére
Indító USB flash meghajtó létrehozása a Windows 10 telepítéséhez
Ha le van már töltve a Windows 10 ISO, akkor a pendrive-ra íráshoz ott van a Rufus, vagy még az sem feltétlen kell, mert megoldható külső program használata nélkül manuálisan is.
Ha nem a Microsofttól lett letöltve a Windows 10 ISO, akkor erősen javasolt az MCT használata, meg alapesetben amúgy is. + Értelemszerűen akkor is, ha régebbi a telepítő és nem a Microsofttól letölthető22H2
(19045.3803
) verzió.A hogyan kell pendrive-ra Windows 10-es telepítési adathordozót készíteni, majd pendrive-ról bootolva telepíteni a Windows 10-et egyébként pl. a #147013 számú hozzászólásban már ki lett fejtve itt.
-
Dzsoki92
senior tag
Sziasztok,
Egy régi laptopot szeretnék újratelepíteni. Win10et szeretnék rárakni, viszont USB-ről szeretném telepíteni. Milyen programot ajánlotok az USB telepítő létrehozásához ? Win10 ISO fájlban megvan már. Régen a Windows 7 USB/DVD tool-al csináltam USB telepítőt.
Válaszokat előre köszönöm.
-
pruzsi
őstag
Üdv.
Érdeklődnék hogy, a médiaadatfolyam-továbbítás miért kapcsolhat ki 3-4 naponta magától. -
chungee
addikt
Sziasztok!
Néhány alkalmazásnál rendszergazdai jogosultság kér (pc game pass-xbox app-játékok magyarítása)pedig saját gépemről van szó. Hogyan tudnám megváltoztatni a státuszomat ezeknél az alkalmazásoknál
-
Shaza
senior tag
Megvan ,köszönöm.
-
dokee78
félisten
Elfogyott pár óra alatt a c meghajtón a hely.
Van valami program amivel meg tudom nézni hogy például ma milyen nagyobb fileok keletkeztek?A Windows lemez karbantartó csak 108 MB helyet tudna felszabadítani.
Lomtár ki van kapcsolva.
-
Shaza
senior tag
Hello!
Tudna valaki segíteni hogy tudnék belépni?
Elfelejtettem a jelszavam.
Ezt írja:
"A bejelentkezés le van tiltva.Túl sokszor próbált meg érvénytelen fiókkal vagy jelszóval bejelentkezni.Az xy használatával való bejelentkezés a következő okok valamelyike miatt le van tiltva: Valaki túl sokszor adott meg helytelen jelszót."Ki kell töltenem egy űrlapot ,de a végén azt írja hogy nem lett megfelelő mennyiségű adat
a helyreállításhoz.Előre is köszi!
-
fcc
aktív tag
Helló!
Van egy lenovo laptopom amin w10 fut. Este simán leállítottam, ma reggel meg a számítógép előkészítése felirat fogadott indításnál. Majd kiírta, hogy nem tud bejelentkezni ezért az alap win kinézet indult el nem az általam beállított. Mi baja lett, hogy tudnám hejrehozni? -
Beni97
őstag
Sziasztok.
A mai napon észrevettem egy kis ikont a képernyő jobb felső sarkában megbújva. Nem tudom mikor kerülhetett oda pontosan. A windows ha jól emlékszem múlt héten frissített nekem, meg a mai napon nvidia drivert frissítettem (560.81)."További információk a képről" a parancsikon neve. Mozgatni tudom az ikont a képernyőn, nagyon mást nem. Jobb klikkel feljön pár lehetőség de semmi olyan, hogy törölni tudjam vagy valami.
Ha rákattintok (egy kattintás elég) a Chrome-ba megnyílik bing.com/spotlight .... link meg képek vannak rajta. Látom ott hogy be vagyok jelentkezve hotmail-re meg Rewards-pontok vannak még ott mellette. Ha tovább mászkálok a menüpontokban akkor van valami Bing Pages ami valami közösségi hülyeség, meg "Saját Bing" ami szintén nem tudom mi.
Eltüntetni nem tudom, törlés opció nincs, hiába húzom bele a lomtárba, kint akar maradni az asztalon.A parancsikon maga így néz ki, ahogy a képeken. Azt leszámítva, hogy tudom mozgatni nagyon mást nem.
Ha a windows keresőbe beírom a parancsikon nevét, akkor felhoz egy lehetőséget, hogy hogyan tudom törölni és erre az oldalra dob. Ez se néz ki túl validnak. Főleg, hogy mást nem dobott fel a google kereséssel.
Ha pedig rámegyek az ikon-ra a chrome-ba (ez az alapértelmezett) nyitja meg ezt a semmit.
Ez valami Windows hülyeség lehet vagy vírus? -
janakbacsi
őstag
válasz
tordaitibi #155365 üzenetére
nincs használva más operációs rendszerrel. fixen bele van építve a Win 10 es gépbe.
-
válasz
astrojoe12 #155366 üzenetére
1. Indítási napló (Boot Log) -> C:\Windows\ntbtlog.txt
2. Rendszerindítási adatok (OS Boot Information) -> Autoruns
Admin joggal futtasd és az Everything fülön lesznek az infók (értelem szerűen, ha bepipálod a Rendszerindítási adatok opciót és újra is indítottad a gépet. Másképp fog indulni a gép, de az úgy is van jól.) -
krealon
veterán
válasz
astrojoe12 #155366 üzenetére
Vagy megnézed az esemény napló bejegyzéseket a boot-olás ideje környékéről. Oda is feljegyzésre kerülnek a hibák.
-
astrojoe12
tag
Sziasztok!
Van egy bootolási hibám, ami nagyon bosszantó, de ritkán jelentkezik. Jó lenne egy naplózás a boot folyamatról, hátha nyomra vezet.Tudja valaki mi ez a két funkció és ha bejelölöm, hogyan tudom megnézni a gyűjtött adatokat?
-
válasz
janakbacsi #155364 üzenetére
Az okot kéne megszüntetni.
Miért ellenőrzi minden indulásnál.
Nem használod vegyesen a partíciót, más oprendszerekkel? és valószínű nincs kikapcsolva a fast startup. -
janakbacsi
őstag
ezzel a paranccsal megszüntethető az idegesítő lemez ellenőrzés állandó elindulása az operációs rendszer betöltése előtt?
chkntfs /x D: -
AMD Power
titán
válasz
Pyttawrx #155305 üzenetére
Közben megnéztem ,hogy anno milyen netet kértünk:
Flip Otthoni Internet 150Mbit/sec letöltési sebességgel:
A szolgáltatást ezen a címen kábel hálózaton nyútjuk.A letöltési sebesség - minimum 15 Mbit/s, maximum: 150 Mbit/s, rendes körülmények között elérhető: 90 Mbit/sA feltöltési sebesség - minimum 1 Mbit/s, maximum: 5 Mbit/s, rendes körülmények között elérhető: 3 Mbit/sA szolgáltatáshoz Wi-Fi routert biztosítunk
Lehetséges,hogy ez volt a probléma? -
btraven
őstag
Igen, sokallom ezt a másfél órás várakozást. SSD-n van, ritkán használom, max havonta 2x, kiírja hogy frissítés kell, én meg akkor úgy állítom le a Windowst akkor hogy frissités és újraindítás. Fogalmam sincs mi az a frissítés, de hát csinálja ha kell. Mindig kivárom. A fogamat csikorgatva
A naponta használt másik Windows 10-nél soha nem tapasztaltam ilyet. Ugyanaz az SSD másik partición. -
King Unique
titán
válasz
King Unique #155360 üzenetére
"A számítógép előkészítése"
Ez egyébként nem hibaüzenet, hanem tájékoztatás, ami nem meglelő az újraindítást igénylő frissítések telepítése után, meg amit értelemszerűen meg kellene várni míg befejeződik. Vagy netán már órák óta úgy van és nem történik semmi, azért kérdés?
-
King Unique
titán
válasz
btraven #155358 üzenetére
Itt csak pont a lényeg nem lett leírva, azaz hogy pontosan milyen verziójú / buildszámú Windows 10-ről van szó, havi kumulatív frissítés vagy 22H2 / egyéb funkciófrissítés telepítése történt, pontosan milyen hardverkonfiguráción (CPU, HDD / SSD, RAM?), stb.
Egy havi kumulatív frissítés telepítése normál esetben egy megfelelő hardverkonfiguráción nyilván nem tart másfél óráig, hanem pl. 5-10 percig, vagy negyed vagy max fél óráig. Ahol igen, ott vagy a hardverkonfiguráció nagyon gyatra (pl. gyenge CPU, SSD helyett lassú HDD), vagy nem havi kumulatív frissítés, hanem standard (nem enablement package, mert az eleve gyors) funkciófrissítés történt pl. 22H2 verzióra.
-
btraven
őstag
Ma másfél órát ment a Windows Update Frissítés és újraindytás után - hogy A számítógép előkészítése - ne inditsa ujra
30 GB a rendszer, 25 GB szabad hely van - kevés lenne vagy mi az oka? -
AMD Power
titán
válasz
tordaitibi #155310 üzenetére
Azt hol tudom megnézni/beállitani?
-
Abrion
senior tag
a cput ignoráld, az többnyire 70% megy, most valamiért fel ment 95% ra
-
Abrion
senior tag
nagyon régi tc, és nekem elég ez igy, és nem csak azon látszik hogy nem stimmel valami, elindítom a firefoxot, és fél percig gondolkodik , de figy tegnap újra indítottam a pct, talán holnap már újra csinálni fogja ezt, majd készítek egy screenshotot a memóriáról, és igen be van kapcsolva a virtuális memória, tudod mit, most készítek egy képet aztán holnap meg holnap után is
Amikor ER és OBS megy -
Abrion
senior tag
hali
Ez a gépem:
INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GBAz első két napban semmi gond nincs megy rajta ER simán OBSel is, a harmadik napon ami folyamatos müködésree vonatkozik, elöjön egy lasulás és használok total commandert
hehe, és azt irja hogy nincs elég memória a futtatásra, 50% fizikai memoárnál
olyan mintha a második memóriát nem akarná használni a windows..
Home edition windows 10 van, retail -
Digidroid
aktív tag
válasz
TomMusic #155348 üzenetére
Mármint a Samsung Magician-ra gondolsz?
Elvileg evvel lehet fw.-t frissíteni. -
Digidroid
aktív tag
-
King Unique
titán
válasz
leeloodallas #155342 üzenetére
• How to Take Ownership of Files and Folders in Windows
• How to Take Ownership of Folders in Windows 10 & 11Nyilván nem feltétlen kell az NTFS hozzáférési engedélyek átállításával fájlonként / mappánként egyesével vesződni, mivel eleve adott a lehetőség a teljes meghajtón átállítani, lecserélni a tulajdonost a jelenleg használt felhasználói fiókra illetve felhasználói csoportra. Vagyis az adott fájlok / mappák helyett értelemszerűen a teljes meghajtó tulajdonságaira kell kattintani és ott a biztonság fülön átállítani.
-
leeloodallas
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 3 TB-os WD Hdd, amit szeretnék leformázni. Előtte lementenék minden adatot, de akad egy mappa pár almappával, benne képekkel, videókkal, amiket még valamikor Win XP (SP3??) alatt tettem fel egy telefonról az akkori winchesterre, majd erre.
A probléma, hogy másoláskor "A hozzáférés le van tiltva" üzenettel lepattint.
A tulajdonságoknál minden engedéllyel rendelkezem, rendszergazda szintű jogaim vannak, mégsem engedi átmásolni.
A mappákban lévő kép/videofájloknál ez a korábbi, "ismeretlen" felhasználó (S-1-5-21-39199... "névvel") rendelkezik minden jogosultsággal. Ha egyesével állítom be, hogy az előző helyett/mellett a mostani felhasználó is rendelkezzen minden jogosultsággal, a fájlok azonnal másolhatók/törölhetők, lejátszhatók, stb.
Viszont ezt én nem játszanám el circa 400 képpel egyesével. A mappákon látszólag minden stimmel, rendelkezem minden jogosultsággal, mégsem enged semmit, még lejátszani a videókat, megtekinteni a képeket sem.
Van rá mód, hogy valahogy mégis hozzáférhetővé tegyem "magam számára" a mappákat és a tartalmukat, és/vagy átmásolhassam a szóban forgó fájlokat?
Minden tippet köszönök! -
teleahocipöm
senior tag
A Windowst vissza lehet állítani az utolsó frissítés előtti állapotra? Őrület, hogy belassult a gépem.
-
Csupingo
veterán
válasz
TomMusic #155337 üzenetére
Gyors rendszerindítás. Biosban a boot sorrend rendben van? Nincs optikai meghajtó a gépben? Hdsentinel szerint rendben vannak a meghajtók?
-
TomMusic
őstag
válasz
Csupingo #155333 üzenetére
Sajnos tőlem messzi van a gép, de én telepítettem még másfél éve. 2db SSD van benne, egy SAMSUNG 250GB 970 EVO Plus M.2 PCIe és egy WD 1TB Blue SA510 SATA 3 2.5". A BIOS-ban a fast boot disabled volt, most az be lett kapcsolva, de ugyanaz a helyzet.
A windowsban be van kapcsolva most is a gyors rendszerindítás?
Még áll, nem számol vissza?
Ezek nem tudom mik.
Csak egy oprendszer bejegyzés van. Az időkorlát 30 másodperc, de az nálam is annyi, nem is lehet 0-ra beállítani. Az biztos nem gond. -
Csupingo
veterán
válasz
TomMusic #155331 üzenetére
Bios frissítés nem volt, vagy nem betegeskedik a háttértároló? Hdd vagy ssd? A windowsban be van kapcsolva most is a gyors rendszerindítás?
Még áll, nem számol vissza? Pl. itt nincs több oprendszer bejegyzés, vagy időkorlát? -
-
5leteseN
senior tag
válasz
andaman #155323 üzenetére
Nálam hasonló hiba a driverek újratelepítése után oldódott meg, beleértve a WiFi felé a kapcsolatot biztosító alaplapi chipset-, rendszer-drivert is. Pontosan nem tudtam azonosítani, hogy melyik miatt volt a hiba, mert mindkettő ágat egyszerre frissítettem. A PC gyártó saját driverei elsőbbséget élveznek! Célszerű ezeknél letiltani a Windows automatikus driver-frissítését, mert az felül fogja írni a gyári meghajtó programot és ismét előjön a korábbi hibakeresés az összes hátrányával.
Más is lehet. Nálam ez volt a megoldás, többször, több "vasnál": DELL, HP, ....
-
andaman
tag
Üdv,
Routeren lévő PC-m indításkor ugyan kapcsolódva a hálózathoz de nincs internet.
A hálózati csatlakozó lehúzása (majd 1-2 perc múlva vissza) után feláll az internet.
(egyébként a routeren lévő wifi routeren keresztül az telefonom rendben működik)
A a hibaelhárítás által javasolt ''hálózat alaphelyzetbe állítása" után úgy tűnt rendben lesz a dolog, de nem...
DHCP van beállítva.
Köszönöm. -
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! Kb egy hete volt a win 10-nek egy frissítése, azóta egyfolytában megy a proci hűtés, már szétszedtem, kitakarítottam, de csak annyit javult, hogy nem olyan forró a gép. Mi a lehet a baj?
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Ismerős win10-es gépe, viszonylag jó vas (én raktam össze másfél éve), viszont egy ideje a windows boot idő nagyon megnőtt, kb. másfél perc. Azt kiderítettem, hogy nem az automatikusan induló programok miatt van. Hanem bekapcsolás után előjön az alaplap logója, majd bő 1 percig fekete képernyő, aztán a login ablak. Próbáltam driverboosterrel a drivereket frissíteni, meg az sfc /scannow parancsot is, de nem lett gyorsabb.
Sajnos egyelőre csak távsegítségben tudok bármit is csinálni, tehát személyesen nem tudok ott lenni.
Valakinek még valami ötlete van?
Előre is köszönöm! -
sfefe
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #155318 üzenetére
Köszi szépen..
Majd átmegyek megnézem .
Ha a 2. 3. nem akkor, hogy lehet biztosra menni biztos e az SSD?
Itthon nincs másik...vmelyik program?Pár hónapja megy rendesen... Ha el lenne állítva akkor már első indításnál jelzett volna nem?
-
válasz
sfefe #155317 üzenetére
Alapvetően 3 dolog szokott ilyen esetekben befigyelni
1. megsérült/meghibásodott a meghajtó
2. BIOS-ban megváltozott a beállítás (mert valaki elállította a boot sorrendet, UEFI-ről legacy-ra stb stb)
3. Ugyanaz, mint 2. pont, csak nem user állított el valamit, hanem -tipikusan laptopok esetén- pl. firmware-t frissített a Windows és ő állított alapra dolgokat ill. elhasználódott az alaplapi gombelem(nincs már benne elég feszkó), ezért nem tudja megtartani a BIOS a beállításokat, mindig eldobálja azokat -
sfefe
addikt
Sziasztok!
Nem tudom ide vagy más gép gond tooikba kellene kérdezni de először rákérdeznék itt.Fater gépén ez a felírat jelent meg...
Ez win vagy hardver gond lenne?"reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key"
Win nemrég lett telepítve..( kb 2-3 hónapja)
Köszi
Sfefe -
válasz
Doky586 #155296 üzenetére
Végigment a frissítés, most 19045.4717 -et ír powershellben. winver parancsra feldobja a windows névjegy ablakot
gépházból összeomlik mint a pinty. Ezeket az anomáliákat leszámítva egyébként hibátlan. Azért a kereső az kéne. Még játszok vele hétvégén... hátha sikerül.
-
válasz
Doky586 #155296 üzenetére
A windwos update-ben azt írja, hogy 22H2-höz tölti a frissítéseket. pl: most ezt: KB5040525
Az update ablakon is hiába nyomok rá az operációs rendszer buildszáma+rendszeradatokara, azonnal bezárja az ablakot. Frissítéseket felteszi, .NET-et frissítette, meg a defender vackait. Meg amit írtam korábban, hogy a videokártya driverből automatikusan felteszi a rosszat, az ATI catalyst helyett, de azt sikerült megoldani. Lehet pont azért nem megy a start menü keresőjeÚgy látom kénytelen leszek újratelepíteni, bármennyire nem akarom. Veszek egy nagyobb ssd-t erről meg majd lementem később ami kell.
-
válasz
Panzi88 #155312 üzenetére
Ha minden indításnál megjelenik ez az ablak, akkor az automatikusan induló elem közt néz szét, mert valami futtatni akarja. CTRL+SHIFT+ESC/Indítás fül, hátha kiderül mi is ez.
Ha be tudod így azonosítani és biztosan nem kell, akkor tiltsd le és az érintett mappát töröld, gép restart. -
King Unique
titán
válasz
INGJOKE #155301 üzenetére
Egy PC-hez, egy Microsoft-fiókhoz kapcsolódhoz akár több digitális licenc is.
Azért egy ilyen 1600 HUF termékkulcsoknál nem árt megnézni pl. ShowKeyPlus program "Enter a product key to check its edition" opciójával, hogy tényleg Windows 10/11 Retail termékkulcsot küldtek-e, mert az ilyeneknél előfordulhat meglepetés.
Ha Windows 11-hez kapcsolódik a kérdés, akkor legközelebb majd értelemszerűen majd a Windows 11 topikban kellene feltenni.
-
-
-
AMD Power
titán
válasz
tordaitibi #155302 üzenetére
-
AMD Power
titán
válasz
tordaitibi #155302 üzenetére
Minden jól megy. Torrent az pl tölt mint ahogyan kell.
Böngészős net sebesség tesztet csináljak?
-
-
Bár a kérdésem leginkább win11-re vonatkozik, de gondolom ebben nem lesz eltérés. Egy MS fiókhoz lehet két retail windows licencet rögzíteni?
Vettem már egyet a HA-n a laptopra, gondoltam az asztali gépre is veszek egyet, (1600 huf) és elméletben átvihető újratelepítés után a licenc, (egyszerre egy gépen lehet aktív) de ha veszek még egyet, gondolom az nem zavar be semmibe?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest