- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmose33
őstag
Sziasztok
Került hozzám egy Sony lapos win 10 proval. Milyen programot ajánlatok processzor teljesítmény illetve hőmérséglet monitorozásra? Elvileg jövö héten lessz kitakarítva-pasztázva. Köszönöm. -
King Unique
titán
válasz
Csokishurka #155190 üzenetére
Eddig csak szimplán újratelepítés volt említve, alaplapcseréről szó sem volt, mik ki nem derülnek utólag.
Ha alaplapcsere is történt, akkor úgy nem meglepő az újraaktiválási probléma, bár normál esetben akkor is meg kellene tudni oldali az újraaktiválást és nyilván nem kizárólag csak 1x lehet aktiválni a termékkulccsal, mint azt a "kulcsos oldal" tévesen állította. Viszont ha Windows 10 Pro helyett Windows 7 Pro termékkulcs, akkor az előzőleg linkelt cikk értelmében nem feltétlen fog működni az újraaktiválás, sőt még a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licences módszerrel sem feltétlen. -
gulyasa
őstag
válasz
looser #155191 üzenetére
Az az alaphelyzet volt. A mappa biztonsági beállítások is megvoltak, de nem jelentett megoldást, ugyanúgy kéri indításkor az admin jelszó/PIN-t.
A leírás szerint, ahogy kivettem, a runas lenne a jó megoldás, de amikor begépelem a parancssort a gépnévvel, adminnévvel, pontos elérési úttal és futtatom, kiírja hogy gépeljem be a gépnév/adminnév felhasználó jelszavát, gépeléskor nem történik semmi. A kurzor csak villog, de semmi más nem történik, egy space-t sem halad tovább, csillagok sem jelennek meg, stb.
Tehát az utolsó kérdésem erre vonatkozott, hogy miért nem sikerül oda semmit begépelni? Mi okozza ezt? -
Doky586
félisten
válasz
Csokishurka #155190 üzenetére
Mindig a leglényegesebb dolgokat próbáljátok eltitkolni..
Tehát egy teljesen másik gép.
Akkor MS fiókkal lehet átrakni a licenszet. -
looser
addikt
válasz
gulyasa #155189 üzenetére
Ha írt a te (admin) profilodba (pl. %appdata%) a játék telepítéskor, amit indításkor módosítani akar, akkor sajnos nem. Egyébként ha csak a játék mappájában akar írni, akkor adhatsz a mappára módosítási jogot a Felhasználók helyi csoportnak (jobb klatty a mappán > Biztonság > Szerkesztés > Módosítás > pipa az Engedélyezés oszlopban > OK).
Még egy ötlet: ha van a játék egy konfigurációs állományában utalás a rendszergazdai fiók egyik mappájára, akkor esetleg annak átmásolásával a lányod profiljának megfelelő helyére és a konfig fájlban található elérési utak módosításával is meg lehet próbálkozni.
-
Csokishurka
őstag
válasz
King Unique #155188 üzenetére
De volt alaplap csere is. Igen az által linkelt hozzászólás miatt gondoltam, hogy akkor ennek a kulcsnak annyi, mivel win7.
-
King Unique
titán
válasz
Csokishurka #155184 üzenetére
Akkor azért nem működik az aktiválás, mert Windows 10 Pro helyett Windows 7 Pro termékkulcs, ami a #152130 számú hozzászólásban részletezve van.
A #155186 számú hozzászólásban megosztott válasz meg egyszerűen röhejes, mivel normál esetben egy OEM / Retail termékkulcs nyilván nem kizárólag csak egyszeri aktiváláshoz használható. De hát az ilyen "kulcsos oldalaktól" nem is kell mást várni, mondhatni csak a szokásos eset és mellébeszélés...Egyébként ha csak sima újratelepítésről van szó és nem történt jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, PC csere), akkor digitális licenccel történt előzetes aktiválásnál nem is kell újra megadni a termékkulcsot, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
-
Doky586
félisten
válasz
Csokishurka #155186 üzenetére
Én meg azt írtam hogy a kódot NE írd be (azonos gépen).
-
Csokishurka
őstag
válasz
Doky586 #155185 üzenetére
Igen de most beírtam a kódot ahogy a kollégák javasoltak. Ill közben írtam egy ticketet hátha, de avalsz ez volt
please be advised that the keys are intended for single use only. Once the Windows operating system has been reinstalled, the same key cannot be reused. Thank you for your attention to this matter.
-
Doky586
félisten
válasz
Csokishurka #155184 üzenetére
A képen win10 szerepel, és gondolom aktiválva van. Újratelepítés azonos gépen be kell hogy újra aktiválódjon, ha telepítéskor "nincs licenszkulcsom"-ot nyomsz és nem téveszted el a home/pro-t...
-
BFeco
aktív tag
válasz
Csokishurka #155179 üzenetére
Ahogy írták előttem: bal oldalt a Check Edition és a Product keyhez írd be a vásárolt kulcsot (- jelet magától írja!) majd Check.
-
Weaver
senior tag
win 10 up to date telepítő, net nélkül próbálnám, de a net résznél nem enged tovább. tényleg net nélkül nem lehet telepíteni, vagy csak én bénázok?
-
Doky586
félisten
válasz
Csokishurka #155179 üzenetére
Ha ezt a kulcsot írtad be ne csodálkozz hogy nem működik. A licenszet MS fiókkal kell átvinni.
-
King Unique
titán
válasz
Csokishurka #155177 üzenetére
Ha Windows 10 helyett Windows 7/8/8.1 termékkulcsot küldtek, akkor nem meglepő ha sikertelen az aktiválás, lásd a #152130 számú hozzászólásban részletezve.
Ahogyan akkor sem, ha OEM / Retail helyett MAK típusú a termékkulcs, ami túllépte az aktiválási limitet és ezért utólag letiltották.A ShowKeyPlus programnál értelemszerűen az "Enter a product key to check its edition" opciójával lehet megnézni a termékkulcs pontos típusát, nem szimplán a főablakot kell nézni, ahol digitális licencnél alapesetben csak az általános termékkulcs jelenik meg.
-
BFeco
aktív tag
válasz
Csokishurka #155177 üzenetére
Szia!
#154049 -
Csokishurka
őstag
Sziasztok!
Az miért lehet hogy az a Windows 10 kulcs amit több évig használtam gond nélkül, most újra telepítés után nem aktiválódik azt írja hogy ehhez a verzióhoz érvénytelen. (Kulcsos oldalról vettem) -
gulyasa
őstag
válasz
King Unique #155166 üzenetére
Valamiért a runas-os megoldás nem akar működni.
Ha ikonként csinálom meg a leírás szerint, az ikonra rákattintva nem történik semmi.
Amikor parancssorból (rendszergazdaként) futtatom a runas-t a megfelelő paraméterekkel és a parancssoros ablakban kéri, hogy adjam meg az adott program indításához a rendszergazda jelszavát, csak villog a kurzor, de hiába "gépelek", nem ír semmit. Másolás/beillesztéssel is próbáltam, de úgy sem megy.
Valakinek ötlete?
-
Hogyan tudok egy alkalmazást leválasztani az összekötött, egyszerre mozgó hangerőszabályozásról?
Minden maradhat egybe, rendszerhangok stb. de az Smplayer hangerőt ne huzigálja a többivel ha a fő hangerőt állítgatom. -
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #155170 üzenetére
Meggyőztél, meggyőztetek, még nem tudom mi lesz, de valószínűleg marad a W11-re hákolás. Jövőre végül is már 9 éves lesz ez az architektúra, de mivel hibátlan, nehezen válok meg tőle. Köszi mindenkinek mindent (is)
-
Werkly
őstag
Van lehetőség uninstall után egy játék nevének törlésére a Win tűzfalban a felsorolási listából? Kösz!
-
válasz
looser #155169 üzenetére
Teljesen mindegy.... Lehet W10/W11, a szerver változatok "külön életet élnek", ennyi.
Pl. írok egy progit normálisan (műxik), szerver alatt teljes átkódolás kell(nem kicsi)
Ezért fizetősek (általában) az app-k szerver változato(kat) támogató verziói....
(A standard pl. fx(kernel) gyűjteményt ki kell egészíteni a szerverre vonatkozó szabályokkal(ku.va sok egyébként, kb. mintha újra kódolnád ugyanazon app-t)) -
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #155168 üzenetére
Hááát, igazából ez volt az eredeti kérdés, nem tudom, hogyan csúszott át W10/11-be :-)
-
-
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #155164 üzenetére
Erre gondoltam. Az Extended End Date a security patchek meglétét jelenti, ezért gondolom, hogy jó választás lenne W10 helyett/után.
-
King Unique
titán
válasz
gulyasa #155165 üzenetére
• Engedélyezze a normál felhasználóknak, hogy rendszergazdai jogokkal futtathassanak programot a Windows rendszerben
• Hogyan engedélyezhető a normál felhasználóknak, hogy rendszergazdai jogokkal futtathassanak programot
• A rendszergazdai jogokkal rendelkező programok futtatásának engedélyezése a normál felhasználók számára a Windows rendszerben -
gulyasa
őstag
Helló!
Van a lányomnak egy Windows 10-es gépe, amit én telepítettem. Nekem van rajta egy rendszergazdai fiókom, ő pedig a saját sima általános jogú felhasználói fiókjával használja.
Ebben a felállásban minden program, játék telepítéséhez az én közreműködésem szükséges.
Ezzel kapcsolatban egy régi (emlékeim szerint már a Windows 7-en előfordult) szeretnék tanácsot kérni.
Néhány program vagy (jellemzően inkább) játék az én rendszergazdai jelszavammal/PIN kódommal engedélyezett telepítése után a későbbi futtatáshoz is minden alkalommal feldobja a jelszó/PIN ablakot.Ki lehet ezt valahogy küszöbölni? Hogy telepítés után én már ne kelljek az elindításhoz is?
Amivel a biztonság és a felügyelet sem csorbul...Leginkább akkor problémás, amikor nem vagyok otthon, dolgozom. Ilyenkor messengeren rám ír a gyerek, hogy kellene a kódom, és ezt ugyan megoldottam az androidos "Távoli asztal" applikációval, de ez nem kényelmes és nem is mindig érek rá erre...
-
-
looser
addikt
válasz
King Unique #155162 üzenetére
Magamra értettem a fentit, igazat adok neked
-
King Unique
titán
válasz
looser #155161 üzenetére
Csak a tények lettek leírva, ahol ha megnézzük, hogy mennyibe kerül pl. egy Server kiadás reális áron - [link], [link], [link], [link] - , meg hogy az eleve nem otthoni általános használatra való, akkor valóban.
Szóval normális esetben az általános támogatás megszűnése után inkább ESU, vagy eleve Windows 11/12-re váltás. Vagy ha nagyon muszáj, akkor esetleg LTSC, de az megint nem otthoni általános használatra való, + a jogtiszta licencelés szintén kérdéses. -
looser
addikt
válasz
King Unique #155160 üzenetére
"Szó, ami szó: ezek a fölnőttek fölöttébb furcsák" - gondolta útközben.
-
King Unique
titán
válasz
looser #155157 üzenetére
Tehát vélhetően csak a szokásos.
"ezeket a hekkeket kerülöm"
Mármint a Windows 11 telepítése nem támogatott PC-re némi trükközéssel eleve kerülendő, ellenben a ki tudja honnan való gyanúsan olcsó Windows termékkulcsok vásárlása meg teljesen oké.
-
King Unique
titán
válasz
looser #155150 üzenetére
Akkor ott van +3 évig a kiterjesztett biztonsági frissítések (ESU) program díjfizetés ellenében (vagy akár ingyenes potyázással), lásd a #154583 számú hozzászólásban leírtakat. Ahol az is le van írva, hogy a hosszabban támogatott LTSC (és Server) kiadások használatát inkább mellőzni kellene, meg pláne hogy azok nem is otthoni általános használatra valók, magánszemélyeknek a licencelés sem feltétlen oldható meg legálisan, stb.
Másik lehetőség meg ugye a Windows 11-re (vagy akár Windows 12-re váltás), ami a meglévő Windows 10 termékkulccsal és digitális licenccel eleve ingyenes, akár nem támogatott hardverkonfigurációra is feltelepíthető, stb., ez is le van írva a linkelt hozzászólásban.
-
King Unique
titán
válasz
Csokishurka #155147 üzenetére
Ez értelemszerűen attól is függ, hogy milyen ISO-fájl van kiírva a pendrive-ra, abban mekkora méretű az
install.wim
/install.esd
fájl, Legacy (CSM) vagy UEFI bootolási mód szerint történik-e a telepítés, ha UEFI akkor UEFI-nél mit támogat az adott PC-nél az UEFI firmware, stb.USB-s telepítési adathordozó létrehozásához alapesetben adja magát a microsoftos MCT használata, ami
MBR | FAT32 | aktív partíció
sémát hoz létre a pendrive-on, ami használható Legacy (CSM) és UEFI szerinti bootoláshoz és telepítéshez egyaránt. -
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #155156 üzenetére
Szerintem ez nem IOT verzió, legalábbis az Essential is választható ezen az áron, de a tippet köszi, erre figyelek
Néha játszom, plusz VMware fut pár teszt vm-el; csak tanulás céljából.szerk.: licenszelés alatt a KMS/MAK -ot értettem, vagy hogy az eladó esetleg valami szürkezónás aktiválást javasol.
-
válasz
looser #155153 üzenetére
"Haprón 10e Ft egy fogalmam sincs milyen licenszelésű W2022, ez 2031 októberéig támogatott lenne."
Akkor az egy speciális (IOT) szerver változat, azaz ez:
Windows Server IoT 2022
Az IOT (leánykori nevén Embedded) változatok, speciális változatok, pl. lehetnek kisebb hardverigényűek, nincsenek benne store app-ok, tovább támogatottak, ATM-n is futnak a háttérben stb stb (W11 IOT-nál olyan változat is van, ami alapból nem is ellenőrzi a TPM/CPU/Secure Boot stb követelményeket), vagy épp "fura" licencelésűek, mint pl. ez is: Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021
OEM digitális licence kell hozzá, de ennek ellenére átvihető másik gépre (mintha retail lenne)...A hardveraprósra visszatérve, ugye az szerver változat, arra ügyelj, hogy szerver változatokat nagyon sok alkalmazás nem támogat, nem futnak alatta (vagy csak a fizetős változataik) és itt "mezei"/hétköznapi progiktól a komolyabb progikig bármi lehet...
-
bk56of
újonc
https://superuser.com/questions/1280141/switch-raid-to-ahci-without-reinstalling-windows-10
-
bk56of
újonc
Sziasztok ,
Van egy problémám , gépet cseréltem hogy alkalmas legyen a Windows 11-re , a régi gépben SSD van , minden adatra beállításra szükségem van. Mielőtt klónoznám m2-es SSD-re , megnéztem elindul e a rendszer az új gépen , mivel többször csináltam már ilyet másnak , biztos voltam benne hogy el gőg indulni , de nem indul.Ha elindulna klónoznám az m2-re és felfrissíteném 11-re. A probléma a következő : egy régi 4 generációs hp gép a régi gép és a bios beállításnál RAID-Ben történt a telepítés ezért nem indul be a másik gépen. Tudtok e valamilyen megoldást , hogy át tudjam konvertálni , hogy az új gépen ahci-ban elinduljon adatvesztés nélkűl ?
-
looser
addikt
(#155151) Doky586: ez rendben is lenne, de azt gondolom, fontos naprakészen tartanunk a rendszert. Nem mosttervezem, csak mint lehetséges jövőbeli upgrade jutott eszembe. Jövő októberig még a ló is megszólalhat, ahogy nagyanyám mondta :-)
(#155152) Zoz: ezeket a hekkeket kerülöm. Vagy felmegy, mert mindent rendben talál (támogatott az utolsó tranzisztorig a vas), vagy nem. Haprón 10e Ft egy fogalmam sincs milyen licenszelésű W2022, ez 2031 októberéig támogatott lenne. A jelenlegi vasban is van mégbőven upgrade lehetőség, ezért sem cserélném, de tartok attól, hogy ezek a hekkek nem örökéletűek.
Mindenesetre köszönöm a válaszaitokat!
-
looser
addikt
Sziasztok!
Lehet, nyitott ajtón kopogtatok, de azért megkérdezem :-)
Ha nem szeretném még pár évig lecserélni a 2011 v3 alapú rendszerem a W10 eol után, akkor szerintetek a windows server essentials 2022 megfelelő alternatíva lehet?Üdv
-
Csokishurka
őstag
válasz
Doky586 #155148 üzenetére
Régi emlékeim alapján, nekem ha NTFS-en volt a stick akkor azon is maradt, és emlékszem hogy a partíciókreálásnál illetve amikor kiakartam választani, hogy melyik meghajtóra telepítsem akkor mindig dobott valami hibaüzit, csak már nem emlékeztem melyik fájlrendszerrel volt probléma. De akkor FAT32 lesz a nyerő. Köszi!
-
Doky586
félisten
válasz
Csokishurka #155147 üzenetére
Az MCT nem kérdez. FAT32 lesz és kész.
Ha másolással csinálod akkor is fat32 legyen lehetőleg, ntfs-t az uefi biosok csak 90%-a támogat.
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Végigolvastam az összefoglalót és nem láttam ezt a témát benne, de lehet, hogy én siklottám át fölötte.
Egyetlen rövid kérdés:
Amikor a Windows telepítő USB sticket csinálod, a penrdrive-nak, FAT32 vagy NTFS-en kell lennie?Előre is köszönöm a választ!
-
SFU
tag
Szervusztok,
Az alábbi problémába futottam bele egy jogtiszta Win 10 pro HU-n:
Ha megpróbálok bejelentkezni, akkor azt kapom, hogy gyanús aktivitást érzékeltek, ezért igazoljam magam, de most jön a csavar, az eddig működő email cím és jelszó nem jó, helyreállítást kérnek, de az email cím, amelyre eredetileg aktiváltam, már nem létezik, (upcmail.hu, a megszűnésekor megadtam az új email címemet, amit a fiók ki is jelez) ezért más módon kellene belépnem, de a kérdésekre adott válaszaimat nem fogadja el a rendszer.
Mit tehetek ilyen esetben, vennem kell egy másik licencet és újratelepítenem a Win10-t, vagy 11-t?Válaszaitokat köszönöm!
Üdv!
-
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, 5 év után a Windows 10-én fogta magát és többé nem indult el, azt hittem elindítom pár perc után, de már ott tartok, hogy újra szeretném rakni az egészet, egy SSD-n volt, ami tökéletesen működött, de nem megy tovább a Windows telepítése, ott megáll és csak pörögnek a ventik, de nem történik semmi, addig elmegy amíg az országot, nyelvet, billentyűzetet kiválasztom, de azután azt írja, hogy indítja a telepítést, de fél órát nem hiszem, hogy kéne itt várni! Mi lehet ez mögött már nincs ötletem!
-
Üdv! Egyre több Win10 gépen futok abba bele, hogy indítás után a tálcára kihelyezett programok ikonjai nem jelennek meg. Hosszabb várakozás, újraindítás megoldja, de eléggé zavaró. Más tapasztalt ilyet? Köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
szabacsik #155138 üzenetére
A #134534 számú hozzászólásban és egy másik topik válaszában le van írva erre vonatozóan a lényeg.
Egyébként nincs a C rendszerpartíción elegendő szabad terület, vagy miért kérdés ez?
Akkor szokás és indokolt ezzel foglalkozni, ha nincsen, ellenkező esetben viszont kevésbé, vagy jóformán felesleges. -
szabacsik
őstag
Helló. A C: -n 120gb van lefoglalva. Viszont ha az összes mappát a C-n (program files, windows... stb.) kijelölöm akkor az csak ~95gb-ot foglal. Az a hiányzó 25gb az hol lehet? Vagy maga a win10 nincs ebbe beleszámolva talán?
-
Szabi®
addikt
Sziasztok nem tudom igazából hol kellene ezt a kérdést feltenni, úgyhogy itt teszem fel.
Olyan másfél hónapja olyan problémát okoz a windows 10, hogy sokszor nem enged kijelölt szövegeket másolni, mivel a másolás menü halvány. Ilyenkor rányomok az "összes kijelölése" és mellé kattintok, utána tudom csak másolni a szöveget. A probléma ilyenkor jön elő megint, nem illeszt be semmit, csak az egész procedúra 2-3 ismétlése után. Control c->v is ugyanez . . .Mozilla böngészőbe is ugyanez, ott még gyakrabban jön elő.
Mi lehet a gond ?
-
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #155135 üzenetére
Akkor késtek a cikkel .., ezek szerint kedden (06.18) már megkaptam
-
E havi patch kedden már fel is ment a javítása: CVE-2024-30078 (KB5039211)
Mondjuk aki még 21H2-t használ, ott passz, mert pont aznap szűnt meg a W10 21H2 támogatása is egyben (bár vsz ezt az összesítőt még utoljára felvarázsolták)... -
sz.j
nagyúr
Egy ma (2024.06.22 12:26) megjelent cikkben a win azonnali frissítését javasolják ...
Megpróbáltam, de nálam nem jött le semmi sem ..... -
eax1650
aktív tag
Sziasztok!
Az EDGE-t nem rendszeresen használom. Néhány napja nem indul, összeomlott üzenetet kapok. A Windows frissítve. A jobb felső ... -re legördül a menü, de nem működik semmije.
Újra telepítettem, hátha megjavul, de nem lett változás. Mit próbáljak meg? -
looser
addikt
(#155127) tordaitibi: köszönöm a tippet, sajnos valamiért nem látja az eszközt, miközben eszközkezelőben látszódik és külön meghajtóként is látszódik.
(#155128) Cs1csó: ezt sajnos nem tudom megmondani, viszonylag ritkán használom és mozgó alkatrész nélküli usb eszköz esetén simán lehúzom. Használtam viszont pár hónapja egy USB oblivion nevű appot, mivel volt kavarodás, hogy nem ismerte fel egyik napról a másikra a rácsatlakoztatott telefont, ez megoldotta. Egyetlen kábel van felvezetve a gép mögül, minden eszköt ezt használja, sajnos minden más port foglalt.
(#155129) movax: egy hordozható 2,5-es diszk kapcsán jött elő, mivel ha leválasztom, akkor hiába marad csatlakoztatva, ha nem húzom le az eszközt, akkor egyéb folyamat sem pörgeti fel újra, ezért szoktam leválasztani. Még android tévén is, bár ott kicsit macerásabb :-)
Tehát csak a hordozható diszk miatt érdekes a dolog, a többit lehúzom leválasztás nélkül. Megvagyok nélküle, de gondoltam rákérdezek itt. Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát!
-
-
Cs1csó
titán
válasz
looser #155126 üzenetére
Szia,
- ez mióta van?
- minden USB port és mindenféle USB-s drive?Egy tipp: távolítsd el -ha tudod - az eszközkezelőben az USB driver-ét majd indítsd újra a gépet és ekkor automatikusan telepíteni fogja a megfelelő driver-eket lehet ez helyre fogja tenni.
szerk.:
látom tordaitibi válaszolt ha valamelyik megoldás működik írd már meg, engem is érdekel! -
válasz
looser #155126 üzenetére
Igen az utolsó 15 évben párszor összefutottam a problémával.
Ezt írd be egy cmd-be és enter, vagy jegyzettömbbe bemásolod és elmented
"akárminéven.cmd" kiterjesztéssel, akkor csak kattintani kell rá és megjelenik a leválasztás a tálcán.
Ha ez megfelel neked.
A konkrét problémára nem találtam eddig megoldást.rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll
-
looser
addikt
Sziasztok! USB eszköz csatlakoztatása után nem látszik a leválasztás lehetősége. A tálcabeállításoknál engedélyezve van a "Windows Intéző/Hardver biztonságos eltávolítása" opció. Tudom, van erre 3rd party app és az eszközkelezőből is eltávolítható a device, csak arra lennék kíváncsi, valaki találkozott-e ilyesmivel és van-e megoldás.
Köszi
-
szeky81
tag
Sziasztok!
Újratelepíteném a gépem. Most jön az https://uup.rg-adguard.net/ oldalról a legfrissebb iso. Az lenne kérdésem, hogy ott a folyamat végén egy .iso fájlt kell kapjak, amit majd rufussal kiírok pendrájvra?
(azt választottam ki, hogy down. iso complier in one click.)
Köszi! F. -
metaldog
senior tag
Sziasztok
Remélem jó helyre Írok. Win11-et akarnék downgradelni win10-re úgy hogy előtte nem volt win 10 a gépen tehát nem win10-ről lett win11-re frissítve. De eddig semmi siker a sima usb telepítő így működik. Hogy lehetne win10-et varázsolni a gépre? A win11 licensz tpm csipes nem én írtam be géppel együtt jött.Előre is köszi a választ.
-
Digidroid
aktív tag
Valószínűleg én voltam a hülye és rosszul emlékeztem
a PIN-t már azóta el is távolítottam a bejelentkezési lehetőségek közül.
Ráadásul mivel mindig PIN-el jelentkeztem be, a jelszavam teljesen ismeretlen volt saját magam számára, Na ez volt a nem kis mutatvány, ezt megfejteni. Most még a biztonsági kérdéseket is beállítottam hozzá.. -
Digidroid
aktív tag
Sziasztok!
Nálatok működik az Autologon - Sysinternals
Pár hónapja még minden gond nélkül használtam, majd egy ideig kikapcsoltam. Most miután ismételten szeretném használni, hiába adom meg a bejelentkezéshez szükséges helyes adatokat mindig csak ezt a választ kapom: The user name or password is invalid
Talán valamelyik win frissítés miatt van, vagy valami egyéb csak nálam jelentkező probléma lehetséges? -
Doky586
félisten
válasz
szupermacs #155117 üzenetére
Amúgy sem tud belenyúlni admin jog nélkül...
-
Doky586
félisten
válasz
szupermacs #155115 üzenetére
User jogú felhasználó sem ér el korlátlanul mindent a gépházban. Ezért felesleges külön tiltogatni..
Hogy megnézni se tudja annak mi értelme?
Hogy ne lássa hogy sárga felkiáltójelek vannak az eszközkezelőben? -
válasz
szupermacs #155113 üzenetére
Igen, a csoportházirendben.
WIN-R, gpedit.msc - Felhasználó konfigurációja - Felügyeleti Sablonok - Vezérlőpult - Személyre szabás. Ez alatt engedélyezd azokat, amiket tiltani szeretnél. -
Segítsetek már mert megőrülök.
Disk2vhd-val csináltam egy vhd-t a telepített rendszeremről.
A rendszer, C+EFI partíció lett bejelölve, a méretük 39GB, a C egy 48GB partíción van, a vhd fizikai mérete 29GB, lett, ezt se értem de mindegy.
A vhd-t 1 nap szenvedés után el tudtam indítani Virtualboxba, meg a Ventoy-jal.
Nem terhelek senkit de a Virtualboxba indított vhd mellé be kelett csatolni egy W10 telepítő iso-t, ott a parancssor és teljes efi-t meg a bcd-t újra kellett építeni a diskpart meg a parancssor segítségével, ez nekem kb. 5 órámba tellett. Végre bootol, de
hibaüzenet:
Okés, kevés neki a hely.
Megpróbáltam növelni, vhd-resize, Vmware, Virtualbox, Hyper-v.
Mindegyik ugyanazt mondja, szerintük a vhd fizikai mérete 447(!!!!) GB ez alá nem tudja "növelni" a 29GB vhd-t, ami belül 39, illetve 48GB partícióról volt a mentés. Mivan? 447GB, honnan, mi ez?
1 napja túrom a netet, 15 YT. videóba meg 25 leírásba nincs ilyen hibaüzenet, leklónozza a Disk2vhd-vel, Virtualboxba felcsatolja és simán startol a vhd és nem akar lenni 447GB méretű sem.
Én itt végképp elakadtam, nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni mert én éveket öregedtem 2 nap alatt. -
Doky586
félisten
válasz
efemm #155110 üzenetére
Igen az a rendszervizsgálati mód az gyakorlatilag újraindítás után beléptet a rendszerbe a beépített admin userrel és lehet telepítgetni. De jóval egyszerűbb ha szokásos módon offline fiókkal telepítesz egy felhasználót, programokat (minden usernek ikonnal) aztán amikor minden ok, akkor indítod a sysprep-et így:
Leállítás után pendriveról Macrium Reflect rescue médiát bootolva akárhány helyre klónozható/menthető. Így a kezdőélmény után létrejött usertől akár el is vehető az admin jog hiszen megmarad az offline először létrehozott admin jelszavas user.
-
válasz
szupermacs #155108 üzenetére
1. Majd megkérdezi a telepítő, ha kell neki a jogosultság. Esetleg indítasz egy powershell "parancssort rendszergazdaként", ott megadod az admin jogot, és innen indítod a telepítést.
2. A "Családtagok és más felhasználók" alatt lesznek a további helyi fiókok. Email fiókot az általad írt helyen, adminként belépve. Vagy csak jelentkezz ki az alkalmazásban. -
szupermacs
veterán
Sziasztok!
Kérdésem lenne, mivel nem használok Windowst de a munkahelyen nekem kell felügyelni a PC-ket amiken Win fut, de a google kereső sem a barátom mert minden másra válaszol, csak a kérdésemre nem.
1. Hogyan tudok adminként jelszót beállítani, ha valaki nem admin felhasználóval szeretne szoftvereket telepíteni?
2. Hogyan tudok már korábban a Windowsban megadott de jelenleg nem bejelentkezett email fiókot törölni? Ez a hépházon belüli e-mail és fiókok menüpont alatt nem jön össze, mert nem ajánlja fel a törlés lehetőségét.Előre is köszi mindenkinek!
-
Findzs
addikt
Sziasztok!
Adott 60db egyforma gép amin újra kellene rakni a wint 10 et.
Partíció lementés visszaállítás azért nem jó mert hálózatba lesznek kötve távoli asztal csatlakozással.
Ezért arra gondoltam csinálok egy gépet amire minden programot telepítek és minden szükséges beállítást elvégzek és erről a win ről csinálnék egy telepítőt és így telepítés után egyformák lennének a gépek de nem akadnának a hálózaton.
Csinált már valaki ilyen telepítőt? Régen xp időkben voltak ilyen cd -k.
Milyen progival lehet ilyet készíteni?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest