- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mattheus
őstag
válasz
Doky586 #154053 üzenetére
"Zseniálisan" halad a régi gépemről az új gépemre való költözés (Core i7-7700K Windows 10 -> Core i5-14600K Windows 11)
A szerelést élveztem, de a telepítés óta kellemetlenségek sorozata ér engem.
Kezdem ott, hogy telepítés során kötelező az internetes kapcsolat. Az MSI Z790 Tomahawk WiFi alaplapomnak két opciója is van (Ethernet és WiFi), de a telepítő ebből semmit de semmit nem ismert felNagy nehezen rájöttem, hogy CMD-ből ezt le lehet tiltani (OOBE\BYPASSNRO), így végül sikeresen feltelepült és a szükséges driverek után megtáltosodott.
Jött a várva várt aktiválás, ami azzal, hogy a Microsoft fiókkal beléptem nem sikerült (Hibakód: 0xC004F213), de számítottam is rá a korábbi beszélgetéseinkből megokosodva.
Jött a hibaelhárítás , kiválasztottam a "nemrég cseréltem hardvert ezen az eszközön opciót" ahol a listában nem látom az újonnan telepített számítógépemet (csak a régit) ahol aktiválni szeretném.
Most teljesen paff vagyok.
Mit tudok tenni? Deaktiváljam a Microsoft fiókomon belül a régi eszközömet "Eszköz eltávolítás" vagy írjam be azt az aktiváló kódot, amivel még annak idején a Windows 10-et aktiváltam?Vagy várjak hétfőig, amikor tudok beszélni a Microsoft ügyfélszolgálattal ?
Köszönöm!
UI: Én annak idején azért vettem 7x.000 Ft-ért legális, Microsoft Windows 10 Retail licenszet, hogy ilyen dolgokkal ne kelljen vesződni.
-
Megnéztem topic összefoglalót, visszaolvastam, de az istenért nem tudom kikapcsolni a pin kódot bejelentkezésnél a windows beindításánál. Alvó állapotból visszatérve már nem kéri, de ha a gépet újraindítom, bekapcsolom, bejelentkezésnél kéri a pin kódot.
Autologon progi nem működik, netplwiz nem működik.
Valakinek ötlete? -
margithid
veterán
Oks.
Akkor ez semmi komoly hibát nem jelent.
Azt hittem hogy a telepiteskor lehetett valami hiba. -
Csupingo
veterán
válasz
margithid #154093 üzenetére
A win 10-ben már nem lehet tetszőleges ikon-t választani ikoncsere címszóval, mint az eddigi összes windowsban? (Pl. az egyik openoffice exe-ből betallózol egy neked tetszőt.) De a netről is tölthetsz le bármit.
-
margithid
veterán
válasz
tordaitibi #154092 üzenetére
Hm, értem.
Akkor ez ilyen.
Köszönöm.Régen amúg miért volt meg a rendes ikonja?
-
-
margithid
veterán
Telepítettem egy programot és az asztalon az ikonja helyett, egy fehér lap van.
Ez mitől van?
Más programnál ott van rendesen az ikonja.
Egyébként az openoffice-ról van szó. -
-
Geth
veterán
válasz
t72killer #154086 üzenetére
Én nem tudok semmilyen mondvacsinált CPU cirkuszról, csak annyi történt, hogy néhány régebbi CPU már döglassan oldja meg egyes sérülékenységek mitigációját.
Driverparádra látatlanban senki nem fog biztosat mondani (azaz előfordulhat az ellenkezője is). Tedd fel, nézd meg, hamar ki fog derülni, hogy maradhat-e, vagy visszateszed a 10est. -
válasz
efemm #154085 üzenetére
Amúgy a win11 100%-ban kezeli a win10 22h2 által kezelt drivereket? Azaz ha csak ez a mondvacsinált CPU-cirkusz van, akkor driverpara nélkül nyugodtan felvarrhatja az ember?
(tényleg mindenféle kell, a nemrég guberált laposomban még GPS is van és egy öreg USB2-es asztrokamerát akarok róla kezelni
. Win10 alatt minden műxik
)
-
Zoz
őstag
válasz
kezo0 #154083 üzenetére
Igen, engem is szívatott továbbra is a rohadék.
Partíciót már hetekkel ezelőtt átméreteztem 1 gigára, legyen bőven helye... baszott felmenni.
Most megnéztem a Doky586 által ajánlott reagentc parancsot, info-ra írta, hogy disabled, viszont az enable sikertelen, közölte, hogy nem található Recovery.
Googlizásra olyan tippek jöttek, hogy a C-n keresgéljek winre.wim fájlt és azt másoljam ide-oda...
Csak éppen a C-n sehol nem volt.
Minitoollal adtam betűjelet a helyreállítási partíciónak, megnéztem, azon ott a Recovery...
Jött a parasztos megoldás: onnan a WindowsRE könyvtár tartalmát átmásoltam C:\Recovery-be. Ezután már sikeresen lefutott a reagentc /enable, és végre felment a rohadék 4441!
Utána azért még ránéztem, hogy tényleg a Helyreállítási partíción módosította a winre.wim-et, és igen, tényleg ott
-
GEPESZ66
veterán
Nálam este már fel sem hozta a problémás 4441-es frissítést.
-
DrKapocs
őstag
válasz
King Unique #154072 üzenetére
King Unite & efemm:
Köszönöm a válaszotokat. Most aktívan használom a gépet, de meg fogom csinálni a frissítést.Azt sajnos nem tudom, hogy esetleg win11-re mennyire lenne értelme frissíteni. Ilyen jellegű tapasztalatotok is van?
-
-
válasz
t72killer #154075 üzenetére
Az 5845 az márciusi
A 4441 pedig januári.Ha nem nyomogatnád a frissítés gombot akkor nemis próbálna a 4441 újra települni.
Ahogy a #154058 ben mutattam és az előtte levő hozzászólásaimban én felraktam, de partíciósorrendek szerint vehet egyszerűbben is. Ha nem csinálod meg manuálisan évek múlva is hibázni fog. -
Csak az install.wim-be, a M$ se írja, hogy máshova is integrálni kéne
#154074: hmm, lehet a 4441 kavart be az egésznek: 2 nekifutásban frissítettem ugyanis és a már integrált kumulatív KB5035845-öst csak a második körben mutatta, amikor a balek 4441 már elbotlott
-
-
King Unique
titán
válasz
DrKapocs #154069 üzenetére
• How to Check for and Install Windows Updates in Windows 10
• How to Upgrade to Windows 10
• How to Update to Latest Version of Windows 10 using Windows 10 Update AssistantIgen, nyilván megoldható a 1903-as verzió 22H2-re frissítése a Windows Update-en, valamint manuálisan az MCT-vel, frissítési segéddel, letöltött és felcsatolt ISO-fájllal, USB-s telepítési adathordozóval, stb.
Ahol ilyenkor alapértelmezetten eleve megmaradnak a telepített alkalmazások, Windows-beállítások és a személyes fájlok, részben pont ez a lényege egy ilyen verziófrissítésnek, mármint hogy nem teljesen a 0-ról kell kezdeni, mint egy tiszta telepítésnél.Igen, nyilván érdemes frissíteni a már rég nem támogatott 1903 verzióról a még aktívan támogatott 22H2 verzióra, meg nemcsak a biztonsági frissítések, hanem a különféle hibajavítások és funkcionális fejlesztések miatt is. Sőt, ezt már rég meg kellett volna tenni.
Igen, ha a funkciófrissítés előtt készült képfájlba mentés az AOMEI Backupper, Macrium Reflect vagy egyéb hasonló programmal, akkor abból utólag nyilván 1:1-ben visszaállítható az az állapot.
+ A standard in-place upgrade után amúgy is van lehetőség 10 napig - vagy amíg megvan a C meghajtón aWindows.old
mappa - visszaállni a Windows előző verziójára, jelen esetben a 1903-asra. -
Érdekes, nem először fordul már velem elő integrált win10 telepítővel, hogy mindent, de tényleg mindent recept szerint csinálva elkészül a telepítő, felrakom a gépre a rendszert és mit csinál? Nekiáll LETÖLTENI a lemezképbe sikeresen(?) integrált frissítést
.
Ja, és hihetetlen: a KB5034441 még mindíg, totál szűz, teljesen lenyúzott üres winyóra tisztán felrakott rendszeren is 0x80070643-as hibát dob
(semmiféle sk. kreált partícióm nincs, ha ilyesmi lenne a gondja. 0-ra pucolt winyó, ami partíciók lettek rajta, azt a 22h2-es amúgy a kumulatívat elvileg integráltan tartalmazó telepítő csinálta.
-
efemm
tag
válasz
DrKapocs #154069 üzenetére
Ha netezel is róla, akkor szerintem kötelező a frissítés, még az Avast mellett is.
Töltsd le media creation tool-lal a 22H2 iso-t, csatold fel, és onnan telepítsd, ne a windows update-tel akard végig lépkedni az összes közbenső verziót. Szerintem menni fog simán. Ha korábban voltak driver gondjaid, azért azok előjöhetnek egzotikus eszközökre. Szerintem fő verzión belül nem tud visszaállni a windows, úgyhogy marad az előre lementett lemezkép.
Ennél sokkal gyengébb procin, ddr3-mal használok (és felügyelek) jópár gépet w10-zel probléma nélkül (office-ra, netezésre). -
DrKapocs
őstag
Sziasztok! Adott egy 7 éves HP 15-bs102nh laptop. i5-8250U | 8GB DDR4 | 128GB SSD | 1000GB HDD. Vígan és hiba nélkül futtat egy 1903-as Windows 10-et. Igen, főbenjáró bűn, sok éve nem frissítettem. Stabil, jól működik, letiltottam a frissítést. Egyszer frissítettem, de vissza kellett tennem a 1903--at, mert pár régi és számomra fontos bluetooth eszközöm nem működött az újabb verziókkal megfelelően.
A kérdésem az lenne, hogy:
- mennyire lenne körülményes a 22H2-re való frissítés?
- mekkora teljesítmény visszaesésre kell számítani egy ilyen idősebb gépen? Cserélni nem szeretném, kiválóan működik.Számomra a sebesség is kiváló, nincs többre szükségem. Nem játszok rajta, irodai célra és netezésre használom. A biztonságot azért teljesen nem hanyagoltam el, Cyberghost VPN Prémium, Avast Internet Prémium előfizetésem van, volt.
- érdemes lehet frissíteni? Oké, tudom, biztonság. De ezen kívül? Semmi kétes forrású szoftver nincs a gépen, semmi kalózkodás, kétes weboldalak látogatása sincs.
- ha a frissítés mellett döntök, vissza tudom tenni a 1903-at gond esetén? Gondolok itt arra, hogy Macrium-al csinálok egy lemezképet a C meghajtóról, és megy vissza az egész.Köszönöm a válaszokat előre is!
-
7Sony7
addikt
Srácok, ez ismert dolog? : Az egérrel nem tudom előhozni a rejtett start menüt, parancsikonra tudok kattintani, de a megnyílt ablakkal nem tudok mit kezdeni, bezárni sem.
-
Váá, nagyonhülyevok, kapitális user error: mit a projekthez használni próbáltam egy a gépen felejtett 21h2-es (amúgy natúr M$) iso
, ez kész... Valódi 22h2-es image-el sima liba
(cukorkáért megoldandóként feladhattam volna az olvasótábornak, hogy a linkelt screenshotomból is kiderül hol hibádzik a dolog)
-
Geth
veterán
válasz
t72killer #154064 üzenetére
Én olyan image-be szoktam integrálni a frissítéseket, amikben még nincs benne CU egyáltalán.
Te gondolom egy olyanba próbálod, amibe már van integrálva egy korábbi CU, ezt írja is, csak el kéne olvasni.Hotfixek integrálására javaslom a W10UI-t (én is eköré építettem a friss .wim-et előállító ps modulomat).
-
válasz
t72killer #154063 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből: a hibaüzi egyébként javasolja, hogy ismételten hajtsa végre az ember a parancsot: így látszólag végigmegy a frissítés integrálása, de érzésre jóval tovább tart mint amilyen emlékeim vannak hasonló műveletekről (i7-5600u-s lapos, ssd, 16GB ram gépen kb 10perc). És ugye ilyen második nekifutású dolgokban én annyira nem bízom.
-
válasz
t72killer #154061 üzenetére
Hmm, nocsaknocsak, a friss (10.0.25398.1) DISM-el és a beépítettel (10.0.19041.3636) is ezt csinálja. A hibaüzi szerint hiányol valami korábbi frissítést - mitől kumulatív akkor a lelkem
? No mind1, hagyom a francba az integrálgatást, megy fel egy natúr 22h2, pár csomag mínuszolva (szegény CF-20nak csak 128GB-os az SSD-je, minden mega számít
)
#154062: "If your devices do not have the May 11, 2021 (KB5003173) or later LCU, you must install the special standalone August 10, 2021 SSU (KB5005260) before installing this update." -ez nagyon érdekes, lehet ez lenne az én bajom is? Meglehetősen fura, hogy a friss 22h2 rendszerem, ill a 22h2-es feldolgozandó image-ből ilyen régi cuccok hiányoznának...
-
Hmm, most hogy mondod, lehet jól megszivattam magam, uis a gépen, amin mókolom a telepítőt eleve 22h2 van, az évek során szépen frissítgetve
. Régesrég amikor egyszer új verziós telepítőt csináltam, kellett hozzá külön ADK. No de azt meg nem frissítette senki = a beépítettel valszleg ment volna. No mind1, mindjárt lent van a különbejáratú ADK, mostmár azzal fogom csinálni
.
-
Érdekesség: csinálnám a telepítőt az új laptopnak, életemben először (alsóhangon 20+ win8.1 és 10 telepítőt csináltam már ezzel a módszerrel gond nélkül) nem eszi a kumulatív frissítést:
Aztán ránéztem mikori az ADK-m: 2021 júniusában tettem fel. Most töltődik az új (csiganetről vagyok, el fog tartani egy darabig...).
+ a kérdéses, KB5035845-ös kumulatívot is újratölttem, hash egyezik a tegnap leszedettel, nem ez a gond -
-
5leteseN
senior tag
Az XTU nem ismer-akar kezelni egy CPU-t ami pedig jó lenne!
A Yt-on mondta egy srác, hogy ki lehet ezt is kerülni(mint a W11 követelményeket), de ment tovább, hogy hogyan.
Erről tud esetleg valaki valamit?
-
-
mattheus
őstag
válasz
Doky586 #154048 üzenetére
Köszönöm!
Rosszul fogalmaztamTovábbra is igaz, hogy hivatalos Microsoft viszonteladótól származó Windows-om van, de azt használom a jelenlegi gépemen, amit cserélni tervezek.
Aktiválási beállításoknál az szerepel, hogy a
"A Windows a Microsoft fiókjához kapcsolt digitális licenccel aktiválták"Ebben az esetben csak annyi a teendőm, hogy az új gépemen belépek a Microsoft fiókommal ?
Köszönöm!
-
BFeco
aktív tag
válasz
mattheus #154047 üzenetére
Szia!
ShowKeyPlus programmal meg tudod nézni, hogy milyen a vásárolt Windows kulcsod.
-
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Hivatalos magyarországi Microsoft viszonteladótól vásárolt Windows 10 Pro licenszem van és most tervezek gépet váltani.
A kérdésem az lenne, hogy jelen esetben még mielőtt telepíteném az új gépre a windows-t (11), akkor mi a teendőm ?
Kell-e deaktiválnom a gépemen vagy a Microsoft fiókomban valamit vagy elég telepíteni az új gépemen a windowst és telepítés megkezdésekor vagy utána a korábban kapott kódot beírnom és nem használni többet a régi gépemet?
Érdemes SSD-t átrakni az új gépembe, úgy egyszer bebootolni a W10-et, hogy regisztrálja az új hardver komponenseket (ha egyáltalán elindul) és utána egy tiszta telepítés?
Köszönöm!
-
válasz
Doky586 #154043 üzenetére
Nem szándékosan, de így sikerült kb. 3 éve mikor nagyobb ssd-re költöztettem a régi rendszereimet.
Partclone megoldással csináltam és kimaradt a 16MB reserved meg a recovery.
Amúgy se kell, más módon backupolom a rendszereimet, nem a Win beépítettjével.
Nekem is jóval később tűnt fel ez de működik. -
válasz
tordaitibi #154034 üzenetére
A Microsoft elvárja, hogy minden GPT-lemezen jelen legyen egy MSR (reserved 16MB). Persze lehet mogy megvan anélkül is. [link]
De szokásos telepítésnél létrehozza. Te szándékosan törölted? -
efi99
őstag
válasz
Top cat #154037 üzenetére
És ki fogják javítani? Eléggé leegyszerűsítve, ha valaminek a mérete szűk keresztmetszet, akkor ők is csak úgy tudnák javítani, hogy azt piszkálják meg, méghozzá automatikusan egy frissítés keretében. Ez azonban eléggé necces, egyrészt, mert nagy gáz lehet, ha valami nem tökéletes abban a frissítésben, másrészt meg csak úgy belenyúlkálni a partícióméretekbe eléggé unortodox frissítési művelet. Elég sokatmondó az is, hogy még mindig nem javították, pedig 1 kör már lement azóta.
-
válasz
Doky586 #154033 üzenetére
Megoldottam:
A beépített lemezkezelővel csináltam a zsugorítást/kiterjesztést/új partíciót
Macriom 8.0 PE pendriveról bootolva a RE mentést visszaállítást és Aomeivel amit a beépített lemezkezelő nem tudott. Reagentc felismerte piszkálás nélkül.Egyetlen furcsaság hogy nem írja ki hogy helyreállítási partíció (de ezt itt már említette valaki régebben), kipróbálva viszont úgy működik ahogy kell.
-
-
válasz
King Unique #154035 üzenetére
Kösz, próbálkozok tovább.
Természetesen nem élő rendszer alól próbáltam hanem pendriveról bootolt live-vel.
Viszont ha megváltoztatom a sorrendet akkor nem az 1. partíción lesz hanem a 4.en..
Ez nem baj itt: ?
tordaitibi: a 16MB a rendszer nélkülözhetetlen része uefi telepítésnél. Nálad azért nincs mert elavult legacy/mbr módon bootolsz (secure boot nélkül). -
Top cat
addikt
válasz
GEPESZ66 #154036 üzenetére
nálam nincs helyreállítási partíció
Az a kijelölt, 523MB-os az. Ha a lemezkezelővel megnézed ( jobb katt a start menün - lemezkezelés ) az ki is fogja írni.Várd meg amíg javítja az MS.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
GEPESZ66 #154027 üzenetére
Ahogy ez előző hozzászólásomban látszik, nálam nincs helyreállítási partíció.
Ezt kellene létrehoznom?
A 0-meghajtón hozzam létre, amin a rendszer van?
Azt olvastam, hogy ezzel megcsinálható.
Használtátok már ezt?
Vagy mivel hozzam létre?
Vagy várjak, míg javítják a frissítést?
[link] -
King Unique
titán
válasz
Mármint a WinRE partíciót kellene a C után rakni, amit ha az AOMEI particionáló programja nem tud megoldani az éppen futó Windows alól, akkor létrehozható pendrive-ról bootolható ún. live változata, + ott van a MiniTool, NIUBI stb. is, ehhez nem feltétlen kell GParted, meg az előbbiek összességében amúgy is többet tudnak.
Következő lehetőség a képfájlba mentés utáni visszaállításnál vagy klónozásnál pl. a Macrium Reflect vagy egyéb hasonló programban drag & drop módon manuálisan átmozgatni a partíciókat a kívánt sorrendben, a lemez elejéről a WinRE partíciót a C után, stb., majd úgy visszaállítani / klónozni.
Egyébként nem is feltétlen kell átmozgatni, mivel lehet akár törölni is a régi WinRE partíciót, majd a C után létrehozni újra az előzetesen leválasztott szabad területből, amit a microsoftos és egy másik útmutató is szemléltet.
-
válasz
A 16 mega egy név és minden nélküli üres partíció, fájlrendszer nélkül. Azt törölheted, majd létrehozod manuálisan, pl. a Gpartedbe ennyi üres helyet hagysz a következő partíció mozgatásakor.
Szerepe nekem nem tisztázott, vannak céges gépeink ahol ez nincs is és évek óta mennek.
Nekem az egyik W10-es gépemen se ez, se recovery nincs, se elöl se hátul és működik.
Az Unknown azok 2 Linux +8GB swap, a többi NTFS, a System az az EFI 100MB, a Partition2 a W10, a többi adat.Partition ### Type Size Offset
------------- ---------------- ------- -------
Partition 1 System 100 MB 1024 KB
Partition 2 Primary 48 GB 101 MB
Partition 3 Unknown 33 GB 48 GB
Partition 4 Primary 5985 MB 82 GB
Partition 5 Primary 310 GB 87 GB
Partition 6 Unknown 40 GB 398 GB
Partition 7 Unknown 8 GB 438 GB
-
Nálam:
Az AOMEI nem engedi a 16MB-os partíciót átmozgatni, hiába csináltam neki helyet, a gparted meg tudná csinálni de figyelmeztet hogy a windows bootolhatatlan lesz.
Van más megoldás a recovery partíció növelésére? vagy marad így. -
hdtomi
senior tag
válasz
hdtomi #154029 üzenetére
Közben ezt találtam
Helyreállítási partíció áthelyezése, mozgatása
-
hdtomi
senior tag
válasz
tpeter77 #154028 üzenetére
Ebbe én is belefutottam. Ezt a videót vittem végig és csinált a Windows még egy ilyet a C után. Így néz ki a gépeken most a helyzet (nem ment elsőre, végül 1,5 giga lett a PC-n).
Kérdésedre sajnos nem tudom a választ, én így tudtam megoldani. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
A KB5034441 frissítési hibát szeretném kiküszöbölni. Azt mondta a kollégám, a helyreállítási partíciót kell megnövelni nagyobbra. Csináltam 2GB szabad partíciót, amit lecsíptem a C meghajtó elejéből, ezért a helyreállítási partíciót 2.5GB-ra szeretném megnövelni.
Igen ám, de helyreállítási és a C meghajtó közötti két másik partíciót jobbra el kell mozgatnom 2GB mérettel.
Milyen ingyenes szoftverrel tudnám ezt megtenni? -
válasz
tordaitibi #154025 üzenetére
Én is azt szoktam használni, a Live Gpartedet. Pendriveról bebootolok vele, aztán lehet csinálni.
-
válasz
Doky586 #154024 üzenetére
Kedvenc Win10-em, az egyik itthoni kihízta a 40GB partícióját, már a frissítéseket se tudta megcsinálni.
És az az adatpartíció amiből le tudtam csípni neki 11GB-ot, az 3 partícióval volt hátrébb, közte egy Linux, egy második EFI meg egy másik ntfs.
Bocs ha off de szerintem nem, a Live Linuxos Gparted mindent megcsinált.
Faék egyszerűen egy magyar nyelvű GUIN lehet egérrel tologatni a partíciókat, zsugorítani stb.
Teljesen ingyenes.
Le a kalappal a Gparted előtt.
Mentés nem árt...!! -
-
Comes
tag
Sziasztok!
Véletlenszerűen előfordul, hogy gép bekapcsolását követően nem jelenik meg az asztal, hanem egy elmosódott háttér, jobb alul pedig 3 ikonnal (wifi, kikapcs. és kisegítő mód), amelyek élesek.
Hasonlít a kijelentkezéskor látható képernyőre itt viszont nem jelenik meg más opció (gondolok itt a felhasználó névre és a beírandó jelszavas cellára).
Egy újraindítás megoldja a dolgot.Találkoztatok már hasonlóval?
Eredeti Win10 64-bites rendszer van fent, a legújabb driverekkel.
Segítségeteket, tippjeiteket köszönöm!
-
Na egyik gépen helyrehoztam a winRE 4441 frissítési hibát.
NIBUI-val egy lépésben átméreteztem 540MB-ról 860MB-ra, majdreagentc /enable
vel újra kellett engedélyeznem utána már felment a frissítés. -
5leteseN
senior tag
válasz
qqcqqc #154015 üzenetére
Ez sem rossz, sokat tud.
Kicsit más kellene nekem: hasonló, mint GPU-Z "Sensors" módjában, amikor kiírja, hogy hány W-ot fogyaszt a VGA és azon belül akár azt is is, milyen eredményt kérek(átlag, csúcsok, grafikon mekkora idő-sávban, stb...).
Ez a pillanatnyi fogyasztási adat kellene nekem minél több hw-elemre, mert kíváncsi lennék, hogy miből tevődik össze a PC-m teljes fogyasztása, a gyártók által összevissza megadott adatok helyett.
Ebből a kívánság listámból tudott több elemet a példának hozott zenpower Linux-os szoftver, ennek keresném egy W-os analóg változatát. W-os zenpower változat nincs!
Eddig még nem jött velem szembe hasonló W-os progi.
Úgy emlékeztem, hogy a HWiNFO tudja, de nem találom ezt a funkciót benne mégsem. -
OldMike
őstag
-
sz.j
nagyúr
Ilyenkor mi van, mert van egy sikeres és egy sikertelen telepítés is?
LINK
Töröljem a sikertelent, vagy maradjon így? -
-
movax
őstag
Ismét baszakodik egy windos-frissítés, a KB5001716, hibaüzenetet ad az update.
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Ha alvóba rakom a gépet kb 3-4 percen belül felébred. Lehetetlen alvóba rakni.
Következőt látom cmd-ben:C:\Users\Dani>powercfg /lastwake
Wake History Count - 1
Wake History [0]
Wake Source Count - 1
Wake Source [0]
Type: Wake Timer
Owner: [SERVICE] \Device\HarddiskVolume4\Windows\System32\svchost.exe (SystemEventsBroker)
Owner Supplied Reason: A Windows végrehajtja a(z) 'NT TASK\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\Universal Orchestrator Idle Start' ütemezett feladatot, amely a számítógép felébresztését kérte.
Namost ha belépek feladatütemezőbe ott a pipa, hogy az Update Orchestrator felébresztheti a gépet, de nem lehet szerkeszteni még emelt jogokkal sem a feladatot.
-
-
atala
addikt
Sziasztok!
Van egy program ami elindulás után egyből kilép. A laptopon szépen fut, ezért windows hibára gyanakodok. Kipróbáltam már mindent, nem jöttem rá a hibára.
Nem ad semmilyen hibaüzenetet a kilépéskor.Meg lehet esetleg valahol nézni a windowsban hogy mi az oka a kilépésnek? Egy log fájl, vagy ilyesmi? Nem szeretném ezért újratelepíteni a windows-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest