- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
andy83 #22097 üzenetére
igen, a megjelenéstől számítva, azaz 2016 júli 29 a kapuzárás.
#22099: elméletben rá lehet frissíteni kalóz win7-re is, de ebben a helyzetben hülyeség lenne. A M$ gondolom idővel blokkolja majd a kalóz aktiválásokat. Utána kéne nézni, milyen win8 verzió járt a laposodhoz, és azt feltenni majd frissíteni. A kulcs gondolom ott lapul a BIOS-ban, azzal nem valószínű, h gondod lenne.
-
Nocsesz1
senior tag
Lenne egy kérdésem. A laptopomon win 8 volt gyárilag nem tudom milyen verzió mert ment rögtön rá egy win 7 ami nem jogtiszta. Na már most valahol olvastam hogy a gépet figyeli a rendszer hogy azon jogtiszta e volt valaha a rendszer. Ebből mi az igaz? Rá lehet frissíteni a 7 es rendszerre?
-
andy83
aktív tag
Sziasztok!
Az ingyenes Win10re való átállás tényleg 1 éven keresztül érhető el?
Mert most elkezdte a Win7em kiírogatni, hogy már csak korlátozott ideig érhető el a frissítés.Ez a korlátozott idő 1 évet jelent, ugye?
Előre is köszi!
-
SP4C3
veterán
válasz
mefistofeles #22095 üzenetére
Összefoglaló
Verziók:
Windows 10 Home (Megjelenés Július 29.)
Windows 10 Mobile
Windows 10 Pro (Megjelenés Július 29.)
Windows 10 Enterprise (Vállalati) (Megjelenés Július 29.)
Windows 10 Mobile Enterprise (Vállalati)
Windows 10 Education (Megjelenés Július 29.)
Windows 10 IoT Core (Megjelenés Július 29.)@kisapa
Cortana összecsinálta magát. CMD: sfc /scannow esetleg. -
-
Воланд
titán
válasz
mefistofeles #22091 üzenetére
ennyit az adatgyujtesrol.
-
-
kisapa
senior tag
Erre esetleg tud valaki válaszolni?
-
Tényleg remek a Microsoft kommunikációja!
A program elég korai szakaszától insider voltam a hivatalos megjelenés óta pedig aktivált win 10 van a gépemen.
Erre ma kapok egy emailt a Microsofttól, hogy a windows 10 megérkezett! Frissíthetek rá ha akarok........ -
mokus1
addikt
Hangerő normalizáló program. Nem növelni, pont hogy csökkenteni némely esetben.
Közben találtam egy Recodell nevezetű programot egyelőre jónak tűnik, köszönöm -
mokus1
addikt
Mp3gain-hoz hasonló programot tudtok javasolni a rendszer alá?
Az valamiért nem akar működni -
SP4C3
veterán
válasz
Rasiel #22082 üzenetére
Igen szerintem is egyre gondolunk!
Ami biztos, hogy valamilyen progi png fájlokat/képeket csatol az ikonjaidhoz. Azokkal a csatolandó képekkel történhetett valami, mert valószínűleg nem találja az a progi ami csatolná. Mit akar jelenteni ha mondjuk zöld pipa van az ikonon? Többet mondj pls. -
Olyan gondom van, hogy mióta frissítettem 10-re, nem érzékeli az előlapi hangszórót. Érdekes, mert a mikrofont igen...
Szóval eddig úgy volt a skype megoldva, hogy a híváskori csengetés a hangszórókra ment, hogy lehessen hallani, ha hívnak, de a beszélgetés a mikrofonos headseten menjen. De most a headsetnek csak a mikrofonját használja, a hangszóróját nem. Nem is érzékeli, ha kihúzom-bedugom a dugóját, a 8.1 mindig kiírta, hogy egy jack dugót csatlakoztattak. A hangbeállíátsoknál sincs, a skype beállításoknál sincs az előlapi hangszóró. Hogy tudom elmagyarázni a 10-nek, hogy van hangszóró elöl is? -
maross
nagyúr
raidx: Mindig az aktualis VGA driver van fent, es mindegyikkel csinalta.
Bip: semmit nem tettem fel ami hatteret vagy ikonokat vagy egermutatot vagy barmit is buzergalna. Az a mini ikon valoban jo esellyel a the path, mivel a masik a tropico5 ikonja. Kartevok: malwarebytes premiumom van, gyakran ranezek en is, eleg regota tiszta a rendszerem.
-
raidx
őstag
válasz
King Unique #22044 üzenetére
Korábban beírtam az MS álltal kiadott progi elérhetőségét mit futtatva letilthatók a hibás driverek frissítések és utánna neked kell gondoskodni működőképes driverről. Nekem az MS Multimédiás billentynek rakott nem neki való drivert és sokszor csak a reset segített mert behalt a billentyűzet. Kitiltottam, azóta béke van. Van alapból Megfelelő MS driver hozzá de nincs szükségem rá. Win 7 óta alapból jó ami a rendszerbe van és a számomra szükséges multimédiás billentyűk is működnek.
-
zoli62
addikt
Microsoft Edge böngészőt hogy lehet rábírni, hogy újra megkérdezze, hogy mentse-e az egyes oldalakon a belépési adatokat, ha előzőleg el lett utasítva?
-
beci43
senior tag
#21934 -re valaki?
-
BiP
nagyúr
válasz
maross #22065 üzenetére
De. Az, hogy irgalmatlan sok szabadidőd van
A 3. képen a The Path nevű cucc ikonja van mindegyiken piciben.
Nem tettél fel valami skint, témát a Win10-re, ami váltogathatja a parancsikonokon a nyilacskát?
Esetleg valami vicces program (értsd kártevő) is felkerült a tonnányi egyéb mellé, az szivat. -
preecHa
csendes tag
válasz
preecHa #22067 üzenetére
A megoldást köszönöm maross-nak, amit privátban küldött el.
1. Go to Control Panel->Power Options->Choose what the power buttons do
2. Uncheck Turn on fast startup
3. Perform full shutdown by calling the shutdown /s /t 0 in console or create shortcut with this command and run it
4. Turn on the computer, now the headphones should work ok -
tatararpad
őstag
válasz
preecHa #22067 üzenetére
Ha újraindítás után ment el, akkor én arra tippelnék elsőnek hogy valamelyik driver frissült a háttérben. Eszközkezelőben próbáld meg visszaállítani az előző drivert, vagy ha valamilyen realtek codec, akkor vezérlőpult/realtek hd hangkezelőben nézd meg minek érzékeli a portokat. Meg persze lejátszóeszközöknél nézd meg mi az alapértelmezett lejátszó (jobb kattintó a tálcán a hangerőszabályzón és ott lejátszóeszközök).
-
preecHa
csendes tag
Ha valaki tud megoldást a problémámra, akkor annak küldök egy lottó csokit.
-
half333
őstag
valakinél jelentkezik youtube laggolás? eddig 8.1 volt fent,de nem volt ilyen probléma még 1080p/60fps-nél sem van rá gyógymód?
-
preecHa
csendes tag
üdvözlet. Nincs hang, ha fülhallgatóval próbálom használni a notebookot. Az égvilágon semmit sem csináltam egy újraindításon kívül, azelőtt pedig jó volt. Fülhallgató nélkül tökéletesen megy (3 különböző fülhallgatóval is próbáltam). Ötlet?
-
Warter
addikt
válasz
King Unique #22030 üzenetére
Lefogadom, te Halloweenkor is telemetriával riogatod a gyerekeket.
-
King Unique
titán
Én ismerem az előtörténetet, úgy tudom, hogy nála a HDD ok, HDS szerint is és mint írta, Win7-en megy probléma nélkül. Szal hirtelen nem lehet másra fogni. Illetve Windowsban elvileg a 2.0 támogatás natív, ahogy újaknál a 3.0 is, illetve ebbe a 10-esbe már 3.1 támogatás is van.
Esetleg még az alaplapi chipset drivert érdemes megnézni, mert amit nekem is leszedett és felrakott a Win10, azzal nem akartak működni az USB portokra dugott eszközök...aztán a notebook gyártó oldaláról, a 8.1-hez való drivert tettem fel és azzal már ok volt. -
válasz
King Unique #22049 üzenetére
Nem feltetlen, lehet teljesen veletlen is. Az egyik home szerverem Linux alatt hetente ketszer elhalt kernel paniccal, mert a softraid driver elhalalozott. Windowson ment. Az egyik HDD volt a hibas, csak kicsit mashogy hasznalta a ket szoftver.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #22043 üzenetére
Direkt trukkosen, ez egyre jobb...
-
King Unique
titán
válasz
#22743424 #22050 üzenetére
Igen, olvastam, hogy akár ráért volna most ősszel egy ráncfelvarrt TH2-t kiadni. De ugye vsz az iskolakezdés miatt adták ki hamarabb, az mégiscsak fontosabb...
(#22054) Döglött Róka: ennyire nehéz a szövegértelmezés, vagy a felfogás? Külön vannak ezek talán a fent említett módon kategorizálva, egyértelmű mindenkinek a havi lista? Illetve az a felhasználói szokás, hogy mki egyesével átnyálazza mindet?
-
csixy
addikt
válasz
... mint a plebs a Concorde téren szurkoltok, hogy a giotin jó éles legyen.
-
törölt tag
válasz
Azért írtam én is, hogy még lehetett volna még mit csiszolni rajta.Én elvagyok a dual boot rendszeremmel.
-
King Unique
titán
-
CartmanLand0
senior tag
Honnan lehet tudni, hogy mikor jön frissítés ? Olvastam több hozzászólást, ahol említik hogy nemsokára jön ... ezt hol lehet figyelemmel kísérni ?
-
törölt tag
válasz
King Unique #22044 üzenetére
Nem tudom, mondjuk itt is azt írják ugye, hogy például azért nem látja a DVD olvasót sem némelyik gépen.
uninstall majd restart és jó lesz. [link]
Mondjuk ez szerintem nem a win 10 hibája, mondjuk lehetett volna még rajta mit csiszolni. De régen is ugye felraktuk az OS-t majd a hozzá tartozó drivereket letöltöttük az alaplap, videokártya, hangkártya stb drivereket.Persze mindenki azt szeretné, hogy egy OS kezeljen minden eszközt rögtön de az az idő még nem jött el. -
Buvana
aktív tag
Help!
3 napja tettem fel a w10-et, mire rájöttem, hogy auto frissíti a videokari driveremet is. Na most nekem egy régebbi, win7-es driver jó laptopomhoz, már régóta az az utolsó jó. Jópárszor frissítette a drivert, a legújabbra, ami nekem ugye gáz, mire kutakodás után rájöttem, hogy azt le lehet tiltani. Na de ennek vannak szoftverei is, ami a windows update-vel jönnek. Letiltottam azt is. Kérdés: ha a windows updateból nem kell nekem a videokari szoftverei (mert azzal érdekes módon a drivert is frissíti, hiába van letiltva!) akkor hogyan válasszam ki, ami kell a frissítésből? Köszi!
-
King Unique
titán
válasz
#22743424 #22042 üzenetére
Amikor első alkalommal rádugja, vagy manuálisan leszedi, a Windows automatikusan felrakja (újból) az eszközillesztőt. Viszont annál, ahogy láttam, nem nagyon lehet semmit állítgatni, tehát hiába szedi le pl. gépháztól, attól még másodszorra is felteheti ugyanazt a sz*rt. Bár talán egy próbát megér.
-
King Unique
titán
válasz
wjbhbdux #22036 üzenetére
Az, hogy a frissítés feltesz, aktivál egy olyan diagnosztikai folyamatot, ami + infókat küld, talán nem elég? De inkább nem taglaljuk...
(#22038) Döglött Róka: rakd fel te, neked való, de engem ne biztass a hülyeségekre...! Az, hogy lesz*rod, nem érdekel, egy dolog. Engem se olyan szintem, hogy amiatt visszabontsam a negyede, harmada frissítéseket. De attól még létező dolog és direkt trükkösen van kivitelezve.
-
Воланд
titán
válasz
karldergroße #22040 üzenetére
igen.
-
karldergroße
senior tag
Fogy a helyem a c-n. Törölhető a 27 GB-os windows.old mappa, ha nem akarok visszaállni windows 7-re?? Köszi!
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #22009 üzenetére
Szerintem rakj fel egy xp-t, arra nincs mar frissites es nem zavarodsz bele abba amit amugy telibesz@rsz...
-
half333
őstag
üdv! hogyan lehet háttérképnek beállítani saját képekből egynél többet?
-
wjbhbdux
veterán
válasz
King Unique #22030 üzenetére
Vazolj mar fel par hatranyos helyzetet pls.
-
törölt tag
Szerintem csak egy baj van evvel az OS-el. Túl hamar adták ki. KB csak ennyi. Még ráfért volna egy kis ráncfelvarrás. Mondom ezt úgy, hogy nekem semmi bajom vele.
-
King Unique
titán
válasz
wjbhbdux #22026 üzenetére
Azért gondolom te sem hiszed el, hogy a mai világban, kizárólag csak a rendszer jobbá tétele a cél ennek kapcsán, na...
(#22028) Warter: most a szavakon akarsz lovagolni, vagy csak lusta vagy megnézni más topikokat? Ma nem, nem is csak a mai napra értettem, de hidd el, hogy lesz ez még téma, jelennek meg további cikkek és fel fogja hozni más is.
Amúgy meg nem alaptalanul.
(#22031) SymbianOS: ha az a bizonyos cikk, akkor mindjárt megkapod te is, hogy paranoiás ismerőseid vannak.
De akad más is, nem csak az.
-
Warter
addikt
válasz
King Unique #22024 üzenetére
Láttam a délutáni attrakciódat, rajtad kívül senki nem foglalkozott vele. Szóval még mindig nem látom azt a nagy tömeget. Paranoiások mindig vannak, meg összeesküvés gyártók is.
-
Ide is beírom. Logilink alu USB2.0-ás rack 2.5-ös HDD-knek WIN10 alatt ku-ka. Hibakód nem másol stb. Win7 alatt jó. Ha valaki venne. Nekem kettő van.... Rengeteg a baj ezzel az OS-el.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
King Unique #22024 üzenetére
Sokan azt hiszik hogy az adatgyujtes valami szemelyes tamadas ellenuk, mikozben csak a szoftver fejlesztesere hasznaljak.
A PC jatekok vilagban hatalmas fejlodes van pl. atlagos gepekre optimalizalas teren, miota a jatekosok gepeirol adatokat gyujt a Steam. -
Warter
addikt
válasz
King Unique #22022 üzenetére
Valahogy nem látom a nagy tömeget mögötted. De biztos csak jól elbújtak.
-
King Unique
titán
válasz
wjbhbdux #22019 üzenetére
Engem ne nyugtatgass, nem csak a magam nevében írtam eddig sem! Én tudom, hogy nem nagyon lehet vele mit kezdeni, de attól még adott a dolog.
Win10-nél is nem próbáltam még a frissítés elhalasztása opciót, de a normál módban automatikusan letölt és telepít, majd újraindít. Olyat nem láttam, hogy csak értesítést kérek, vagy én döntöm el a telepítést, mint mondjuk a korábbi Windows verzióknál. -
wjbhbdux
veterán
válasz
King Unique #22009 üzenetére
semmi nem artalmas, nyugodjal mar meg.
-
leviske
veterán
"MSVCP120.dll is missing from your computer"
Ezzel mit tudok kezdeni? Az Origin frissülése közben dobta ki. Van ahol a "Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2013" telepítését javasolják, de nem teljesen értem, hogy miért kéne ez nekem, mikor még sose volt rá szükségem.
-
pusihusi
addikt
válasz
szundybence #22010 üzenetére
Ha már előtte volt Win. 10-el aktíválva akkor igen! A nyelv maláj, akkor is/ Más: Ez már nem off. hanem uff topik!
-
vlevi
nagyúr
válasz
szundybence #22010 üzenetére
Ha a win8-t frissitetted win-re, és aktiválódott (ez fontos,!) utána ujratelepitheted, aktivált lesz.
-
King Unique
titán
válasz
Воланд #22007 üzenetére
Hát ez nem igaz...
Arra gondoltam, hogy ne nekem keljen már kibogozni és mérlegelni, hogy privát szférám szempontjából, melyik ártalmas és melyik nem, hanem a rendszer rakja külön, hívja fel rá a figyelmet az alap megjelentetett listában. Pl. ha már rangsorolják ajánlott - fontos - nem kötelező szintek szerint, akkor utóbbit jobban domboríthatnák, vagy lehetne egy negyedik, diagnosztikai / adatxxxx rangsorolás is.
Mivel nem, mért ha vki letilt és nem tesz fel 10-20-50-100+ db ezzel kapcsolatos frissítést, amik közt akad épp ajánlott, vagy fontos, akkor az talán nem hátrányos rá nézve? Mert ott a patthelyzet, hogy javasolt volna feltenni, de közben monitorozó tevékenységet kapcsolgatja a rendszerben, akkor most csináljak, ó jaj...? Ez a szívás.
-
Воланд
titán
válasz
King Unique #22005 üzenetére
az elobb meg azt irtad, hogy nincs ott, nincs lista. most meg kiderult, hogy megis van?
es nem, meg mindig nem a tobbsegrol van szo, hanem arrol, hogy te sem olvasod el, hiaba van ra lehetoseged az altalad hasznalt rendszeren.
"Az se jó megoldás, hogy egy nagy adag frissítést folyamatosan nem tesz fel, vagy elrejt, mert épp lehet másfelől nem ártana felrakni"
ezzel meg megint nem tudok mit kezdeni. nulla konkret informacio, csak leirtal egy mondatot.
-
csixy
addikt
Fujitsu esprimo P400-on a 32 bites Win7 lett win10-re frissítve. Már másodszor fordult elő, hogy bootolás közben lefagy és a kék kisablakos ábranál elhalványul a képernyő. Folyamatos indítógomb nyomással leállítva, majd beindítva simán bebootol. Ma csinálta ezt másodszor . Bebootolt és frissítéseket telepített és jó lett. Mi lehet a jelenség oka? Kezd tápos lenni? Szárad a kondi a márkás alaplapon? ??? Vagy majd meglátjuk? Munkahelyi gép. Kellene működnie.
-
King Unique
titán
válasz
Воланд #22003 üzenetére
Igen ott van, de akkor nem értetted a lényeget, mert ezeket egyesével 8-10+ frissítés esetén nem fogja a többség külön-külön átnézni. A leírásban, ha meg telemetry, diagnostics szót talál, megint kutatnia kell máshol, hogy az mit csinál pontosan, milyen infót is gyűjt, mert a gyártói oldalon nem feltétlen írják le konkrétan.
Az se jó megoldás, hogy egy nagy adag frissítést folyamatosan nem tesz fel, vagy elrejt, mert épp lehet másfelől nem ártana felrakni....szal jól ki van ez találva. -
Воланд
titán
válasz
King Unique #21999 üzenetére
ne haragudj, de ez nem igy van. kezire allitott telepites eseteben szepen fel vannak sorolva a frissitesek, rakattintasz es ott lesz a link a kb cikkre. es nem kell semmit atbogaraszni, meg turni a netet.
a szemelyeskedest meg felejtsd mar el. nekem meg az sok, hogy mar megint valotlan dolgot allitottal.
-
vlevi
nagyúr
válasz
szundybence #22000 üzenetére
A kettő közt nincs különbség, ez a szabványos magyaritas. De emlékeim szerint a microsoft honlapjáról a media creation tollal letolthrtő a magyar is. Megjegyzem, peldaul magyar win7 frissitezhez jo, ha magyar a win10, mert anelkul nem tokeletes a frissites.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged