- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Runner_fxr #98099 üzenetére
Én mindig így csinálom.
-
-
kutga
félisten
válasz
Runner_fxr #98093 üzenetére
Clean install be van pipálva?
-
Sziasztok! Van egy AMD Ryzen PC, amiben van egy GTX 1050Ti VGA.
Friss Windows 10 Pro telepítés, és a legújabb Nvidia driver telepítése során azt írja, hogy nem kompatibilis a windows verzióval, majd leáll a telepítés. (Természetesen a driver verzió a megfelelő a windows verzióhoz) Ennek mi lehet az oka? Köszi! -
hamti2
csendes tag
Sziasztok
Adott egy lenovo ideapad 110-es alapgép .
Beletettem egy Samsung EVO 860-as SSD-t ,amire feltettem egy win 10 Enterprise-t.
A gép mindig lemezellenőrzéssel indul .
Hol és hogyan tudom ezt kikapcsolni ?
Az automatikus ujraindulást már kikapcsoltam.Elöre is kösz a tippeket
-
Cs1csó
titán
Üdv innen: UUP Dump most melyiket kell leszedni, hogy a legfrissebb Windows 10 1903-as build-el tudjak telepítést végezni? (a legutóbbi telepítés után azt a build-et töröltem)
-
Kékes525
félisten
A start menüben a csempéket hogyan lehet ABC sorba rendezni?
-
pinnacle
nagyúr
Most mégis kérte a jelszót.
Nem tudom mi lehetett, pedig a telefon, laptop korábban többször is újra volt indítva.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #98081 üzenetére
Lock screenre már nem működik a powercfg & videoconlock kombó?
-
törölt tag
válasz
adika4444 #98079 üzenetére
A probléma az tudtommal sehol nincs jelezve ez az 1 perc dolog, user csak néz ő bizony beállította power options-nél 30 percre a monitor lelövését, erre csóválja a fejét miért már 1 perc után sötétül. És így a lock screen slide show se megy, azt is hiába állította be. A suta megoldás sohára állítani a monitort és akkor van slide show is aztán majd a gép alvásával együtt úgyis standby-ba megy a monitor is. Én kifejezetten szeretem amikor indulok készülök ott a nagy óra a lock screenen és a fényképek.
Éjszakai fény MS logikájára is mire rájöttem... automatikusra teszem bekapcsol naplementekor, reggel ki. Ha viszont naplemente után úgy döntök esti filmnézés idejére nem kell és kikapcsolom értesítések oldalsávon, majd film után vissza mert még olvasnék kicsit, aztán leállítom a gépet akkor reggel nem kapcsol ki magától hiába az van az automatikus résznél. Vidáman írja OFF naplementéig sárga kijelzővel azaz bekapcsolva, kézzel kell észhez téríteni. Az automatikus váltásba nem szabadna belezavarnia az esti filmes közjátéknak. Szerencsére altatás esetén jó, csak leállítás-bekapcsolás esetén ilyen. (tudom a flux jobb, okosabb én most a Win10-ről beszélek)
Ami még gagyi az "élő" csempe igazából zombi. Miért nem frissíti login után háttérben azonnal friss információra? Miért csak a napi első start menü megnyitáskor? Korábbi dátumot, időjárást, már törölt emailt mutogat mire észreveszi magát. Lehetne opció az animációkra, ha akarnám csak beúszás és nem kell forgás.
-
Egyáltalán nem tudom már használni a mikrofont, a rendszer szerint minden ok, még sincs hang, már az előző update is azt okozta hogy a hangkártya drivernél letiltotta azt hogy a mikrofont tudjam kezelni, de legalább működött, most már nem is működik, rákerestem és van még pár embernek ilyen gondja, de megoldás nincs rá. Most tényleg nincs rá megoldás, és innentől kezdve ennyi volt, nem tudok mikrofont használni, vagy csak átsiklok a megoldás felett? (aki nem tud segíteni csak hozzászólás farmolás céljából kényszeresen írna valamit aminek semmi köze a problémához azt nem kérném, köszönöm)
-
adika4444
addikt
válasz
#86564352 #98023 üzenetére
Ha egyre gondolunk:
A lock screenen, tehát ha Win+l-t nyomok, ha magára hagyom a gépet, nagyon is jó, hogy másodperceken belül elalszik. Én ugyanis éjjelre mindig így rakom a laptopot (tehát a monitort kinyomni nem tudom, lehajtani meg nem akarom), és baromira tetszik, hogy pillanatokon belül elalszik. Sőt, ha sötét, és kihúzom vagy épp bedugom a töltőt, pár pillanatra felvillan, mint a telefon.
Sok minden nem sikerült jól a Windows 10-ben, de ezt a funkciót spec. imádom.
(#98059)junior11:
Legalább valaki elolvasta azt a sok szemét spam-et ami a hotmail fiókomba jön
(#98074)pinnacle:
Nézd meg, nincs-e eltárolva az iPhone mint ismert hálózat. Ha nincs, akkor Wi-Fi driver csere az eszközök újraindítása után. -
-
Csupingo
veterán
válasz
MaxxDamage #98076 üzenetére
Neked valami szuper főnöki kulcsod lehet, bármire tudsz váltani.
-
válasz
MaxxDamage #98070 üzenetére
Gondoltam megpróbálom a Home key-t beírni, de 0cx004f050 hibát ír ki (gondolom, mert Upgradelve van a rendszer Enterprise-re)
(#98072) zolee001: Ezen a laposon gyárilag (Asus által) Win10 x64 Home rendszer volt. Én semmit nem csináltam, csak megadtam neki a Win 8 Pro key-t.
-
zolee001
őstag
válasz
MaxxDamage #98070 üzenetére
Elhittem elsöre is,de vmi nem kerek azon a gépen mivel enterprise-ra cserélödött
A dvd-n nézd meg mi van rajta az emlitett paranccsal -
-
válasz
zolee001 #98069 üzenetére
Igen, volt az drágább is [link] - Nekem Pro -ra Upgrade gyanánt megérte (mert van kézzel fogható termék is, nem csak egy mailen kapott key)
Pontosan a következőket csináltam:
A képen látható / kijelölt helyen megadtam a Win8 Pro-s Key-tEz volt: [kép] és ez lett: [link] /de hogy a fenébe azt nem tudom és keresem a választ rá... lehet mindhiába/
-
zolee001
őstag
válasz
MaxxDamage #98066 üzenetére
Nem,vki a laptophoz kapta mint recovery disc,gondolom
Amugy 2012 ben 2-3 honapig akcióban volt 4500 ft egy W8 az üzletekbenHa megvetted sztem add vissza
-
-
-
zolee001
őstag
válasz
MaxxDamage #98062 üzenetére
Ez most hogy?
OEM az okay de hogy Enterprise???OEM:SLP (System Locked Pre-installation): OEM SLP keys are preinstalled by the OEM on the machine. End-users normally does not get to see the product key, unless when using product key viewers to retrieve the key manually. Data embedded in the BIOS (in SLIC table), together with the digitally signed certificate (OEM cert), is used to validate the product key. SLP keys will work with any OEM SLP system, regardless of the OEM system’s brand, i.e. not brand specific.
OEM SLP product keys are the only keys that are able to perform offline activation instantly and locally, without going online or connecting to Microsoft server. OEM SLP keys are only issued to big manufacturers such as Dell, Asus, Sony, etc.Magyarul a kulcsod OEM ráadásul vmelyik gyártó által mellékelt termékhez
Aztán hogyan csináltál ebböl Ent verziot..... -
-
-
zolee001
őstag
válasz
MaxxDamage #98057 üzenetére
Berakod a dvd-t a magehajtoba az X helyett a DVD-d betüjele és lefuttatod ezt
dism /get-wiminfo /wimfile:”X:\sources\install.wim”
Ha már telepitve van akkor a slmgr -dli parancs segit
-
junior11
veterán
-
törölt tag
-
-
zolee001
őstag
válasz
MaxxDamage #98055 üzenetére
A dobozon lévö SKU illetve a telepitö image nevéböl x17-xxxx-xxxx tudod kideriteni,hogy OEM avagy Retail
-
válasz
MaxxDamage #98044 üzenetére
---> Erre tud valaki mondani valamit?
Ez amit vettem. [link] -
zolee001
őstag
Magyarul kizártad magad mint admin
Boot vmi Windows telepitöröl (mintha instalálnál) nyelv kiválaszt,install gomb majd shift+F10
A menyiló cmd ablakba beirod net user administrator /active:yes
net user administrator Password
A 2dik parancs az administrator felhasználó jelszava,a leirt esetben PasswordRestart,az Administrator felhasználoval bejelentkezel
A vez pulton tudsz accountokat modositani,létrehozni stb -
tlala
addikt
Csapdába ejtettem magam, légyszi segítsetek.
Használtam egy Atomos mini PC-t, amit odaajándékozok egy jótékonysági szervezetnek, mert irodai gépnek tök jó.
Egyetlen fiók volt rajta, "tlala", ami egyben admin is volt (gyárilag telepített Win10 van rajta).
Azt kérték, hogy legyen rajta egy "Admin" fiók admin jogokkal, és készítsek rá egy "Munkatársak" user fiókot.
Az a szerencsétlen ötletem támadt, hogy a "tlala" fiókomat átnevezem "Admin"-nak és kész, és készítek egy fenti user fiókot is.
Igen ám, de többet nem tudok belépni a már most feljövő "Admin" fiókba, sem a hozzá beállított, sem az új, sem egyetlen régi jelszó sem működik. A friss user fiók igen, de nem tudok egy nyomtatót sem telepíteni, stb.
Próbáltam a shiftes újraindítós kék menün keresztül a Windows rendszert alaphelyzetbe állítani (fiókok törlésének kiválasztásával), molyolt is vele jó sokáig, számolta a százalékokat, de végül ugyanúgy az Admin és Munkatársak fiókokkalé indult.
Hogy tudom érdemben alaphelyzetbe állítani a Windows-t, és új Admin fiókot létrehozni?
Nem telepíteném újra kívülről, mert az installja és a serial stb. a gyári SSD-n van, és azt nem akarom véglegesen legyalulni.
Köszi. -
törölt tag
válasz
jasonka #98031 üzenetére
1. A rendszer pakolja bele az alkalmazásokat, amiket telepít vagy telepítesz. A Naptár is egy app. Ha nem a rendszermeghajtón van, akkor valamikor megmondtad neki, hogy ne oda telepítse (vagy esetleg nem volt semmi hely a C:-n). Nem törölheted, mert rendszermappa.
2. A rendszergazda nem fér hozzá mindenhez és nem tulajdonosa mindennek. Azokhoz a mappákhoz nincs teljes hozzáférésed, amiknek a törlése vagy a módosítása összeomlást vagy komoly gondokat okozna.
3. A TrustedInstaller segítségével telepít és végez módosításokat a rendszer.+1. Ne buheráld a jogosultságokat meg ne vedd át a rendszermappák fölött a tulajdont, mert abból gondod lesz.
Ha a mappába nem kerül semmi, akkor idővel törlődik. Ha kézzel törlöd, de a rendszer elmentette telepítési helynek (mert egy alkalmazás írna oda), akkor újra létre fogja hozni.
-
válasz
MaxxDamage #97850 üzenetére
-
Geth
veterán
-
hape60
aktív tag
válasz
zolee001 #98040 üzenetére
Kösz a gyors választ. A gépen tényleg 64bites rendszer fut, de a 1803-as frissítéskor miért nem írta így: amd64? A 1803-as frissítéskor csak ez volt: Funkciófrissítés a Windows 10 1803 verziójára.
Amúgy én is úgy gondoltam, hogy kihagyom a 1809-et, megvárom az újabbat. -
hape60
aktív tag
A gépemen még 1803 verzió fut, hibátlanul. Tegnap frissíteni akarta 1809-re, de 0x8024000b hibával sikertelen lett. Ami zavar, a hibaüzenetben "Funkciófrissítés a Windows 10 1809 verziójára amd64 2019-04" szerepel. A gépemben ASUS H97 plus alaplap van, Intel procival, chipsettel, és Intel HD IGP-vel. Mit akar az amd 64-el? Egyenlőre letiltottam a frissítést. Jól tettem, vagy nem?
Másik kérdés: ha megjön a következő frissítés, a 1809 kihagyásával is rámehet? -
Kékes525
félisten
válasz
jasonka #98031 üzenetére
"én vagyok a rendszergazda, hogyhogy nem kaphatok teljes hozzáférést "
Mert könnyen tudsz rendszergazda lenni, viszont ha nem értesz hozzá, akkor könnyen tudnál kárt okozni is. Ezért sincs teljes hozzáférés. Másrészt, ha valamilyen folyamat használja, akkor közvetlenül törölni nem lehet.
Ezzel próbáld meg: LockHunter is a foolproof file unlocker
A rendszergazdánál is van nagyobb jogosultság, a szuper rendszergazda: Szuper adminisztrátori fiók bekapcsolása a Windows 10-ben - Hír - Computerworld, [Hogyan] Engedélyezzük a rejtett Administrator fiókot Windows 10 alatt
-
Kékes525
félisten
válasz
Armagedown #98017 üzenetére
Ezzel totál átszabhatod a felületet, de nem ingyenes, viszont van próbaidő: Skin your Windows® desktop interface with WindowBlinds™, WinCustomize: Explore : WindowBlinds
-
válasz
King Unique #98032 üzenetére
Kipróbáltam a PM_2013 -al is.
Kikapcsolt CSM és akár ki akár be-kapcsolt SB mellett elindul a grub, indítja a PM-et: 4db pingvin 1oldalnyi szöveg és "Setting up devices..." és itt megáll nem lép tovább percek alatt se, de ctrl+alt+del re ujraindítja a gépet. Ha bekapcsolom a CSM-et akkor innen továbblép és bejön a grafikus felület.
Na ezt most hogy értelmezzem?
v1 - már a 2013-as PM is SB képes, csak valami vga kompatibilitási problémám van..
v2 - nem SB kompatibilis ez a PM, csak nem működik a SB hiába kapcsolom be.
v3 - így működik a SB.A 4 pingvin alatti listában láthatók a lemezek nevei, memória méret stb. Nekem nem világos. A biosban SB alatt ha a kulcs-installálást választom akkor csinál valamit, de hogy melyik merevlemezről vagy melyik pendriveról vagy az internetről az talány..
-
pinnacle
nagyúr
iPhone 8 Hotspothoz nem tudok csatlakozni. Laptopon a jelszó kérés meg sem jelenik, egyből csatlakozni akar. A telefon képernyőjén kezdene megjelenni a kék sáv, ami a csatlakozást jelzi, de csak vibrál és nem tud csatlakozni.
Samsung J5 2017-el semmi gond. Feljön a jelszókérés, utána egyből csatlakozik. J5 tud az iPhonehoz kapcsolódni. Laptop meg a J5-höz tud csatlakozni. Mi lehet a gond? -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #98030 üzenetére
Már amelyik, mert azoknál sem mindegyiknél van megoldva. De hardvertől függően akár olyanra is lehet példa, amikor még annál is ki kell kapcsolni, amelyik amúgy hivatalosan támogatja. A 7-esnél meg többször belefutottam már olyanba, amikor a Secure Boot blokkolta, ellenben ugyanazon a gépen és beállításokkal a 8.1, 10 simán bootolható volt EFI módban. Az előző válaszban pedig már említettem arra egyéb példát is, amikor nálam nem bootolt.
-
jasonka
aktív tag
Üdv a Hozzáértőknek ! (Én nem vagyok az, ezért kérdezek...
)
Meglepődve láttam a HDD-m egyik partícióján (NEM ezen van a WIN10.. ! ) egy törölhetetlen alkönyvtárat :
bizonyos "WindowsApps" -ot. (Csekély ismereteim szerint "app-ok" az Androidos okostelefonokon vannak - mit keres ez a W10-ben..???)
Ehhez az alkönyvárhoz - amihez nincs rendszergazdai jogom !!! - teljes hozzáférése csak a rendszernek (System) és a "Trusted Installer"alkalmazásnak van.Kérdéseim tisztelettel :
1. Minek ez a WindowsApps alkönyvtár - és ha jelenleg üres, miért nem törölhetem ?
2. Magam telepítettem a W10-et, én vagyok a rendszergazda, hogyhogy nem kaphatok teljes hozzáférést ???
3. Miféle program a Trusted Installer - aminek teljes hozzáférése van ehhez az alkönyvtárhoz (IS) ? -
válasz
King Unique #98026 üzenetére
A linuxok tudtommal már évek óta jól kezelik az uefi-t és a secure boot-ot. Linux Mint-el próbáltam: bootol secure boot mellett is. (nekem pont az kéne hogy NE bootoljon) Win7 pedig nem igazán jó ebből a szempontból, mert nem teljesen kompatibilis az uefi-vel. Bekapcsolt Secure Boot mellett valami BCD hibával áll le, de nem tünik Secure boot hibának elsőre, de ha bekapcsolom a CSM-et akkor elindul UEFI boot-tal is. Ezért nem tiszta hogy a SE vagy a kompatibilitás miatt nem ment egyszer a w7..
Valami telsztelhettőbb egyértelműbb ISO forrás kellene.
Azt akarom kideríteni valóban véd-e valamitől a SE. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #98024 üzenetére
Ezt miért nem a W7, vagy valamelyik Linux topikban kérdezed?
Általában azoknál szokott ilyen hibaüzenet lenni, azoknál szokás kikapcsolni. De mondjuk az utóbbiaknál sem mindegyiknél, amit újabban próbálgatsz (Mint), az általában bekapcsolt Secure Boot mellett is bootolható. De pl. SSD-knél az SE-hez használatos régi PM ISO (nálam) nem, ellenben az újabb verziók már igen.
-
Szeretném a gépemet tesztelni. Secure Boot témakörben.
Tudnátok ajánlani olyan ISO-t amivel az UEFI boot megáll ezzel a hibaüzenettel?
Jelenleg ez a beállítás: [kép] és CSM letiltva.
Pont azt nem tudom hogy most aktív-e vagy nem..?
-
törölt tag
Egyébként szerintem gyárilag ilyen a Win10 hogy tök mindegy hány percet állítasz be monitor lekapcsolására, amikor lock screen van akkor 1 perc után magától lelövi. Most reprodukáltam és emlékszem ez régebben is szóba került itt. Sok Google találat is van erre. Az a lényeg never/soha legyen a kijelző és akkor a gép alvásával megoldható.
MS logika, ne kérdezd miért.
(Az éjszakai fény működésének MS logikáját is nehezen ismertem ki.)
-
Cs1csó
titán
válasz
Armagedown #98017 üzenetére
Winaero Tweaker, Ultimate Windows Tweaker
-
Marvinyo
aktív tag
Hát, nálam nem. Szóval hogy kéne beállítani? :-D
Kérdés 2: Adott egy Dell Latitude E6530 és egy noname (Telefunken) márkájú televízió.
A Wireless display androiddal (Huawei Mate 20 lite, 8.1) működik, a Win10-el felszerelt Dellel nem. netsh wlan show D parancs szerint működnie kéne: "Wireless Display Supported: Yes (Graphics Driver: Yes, Wi-Fi Driver: Yes)". Maga Win10 csak a sokatmondó "Couldn't connect" hibaüzetet dobja. Ötlet?
-
Armagedown
őstag
Milyen programokat ismertek, amivel testre lehet szabni a Winx kinézetét?
Olyasmire gondolok, mint anno XPre a Vista Inspirat 2 vagy Seven Transformation Pack.
Szeretném a rendszerikonokat lecserélni a Win7 ikonjaira.
Csak a kérdésre válaszoljatok, mellébeszélés és idióta beszólások nélkül. -
tench
tag
Sziasztok,
iPad- ról szeretném a PC- met vezérelni amin win 10 pro oprendszer van. Az RDP- t használnám erre a célra, de valamiért nem jön össze a dolog.
A követkető üzenet mellet nem jön létre a kapcsolat:
Remote desktop disconnected. The remote computer close the session.Lehet valamit a WIN 10- ben kell állítani?
Köszi
-
Kékes525
félisten
Macriummal rendszerpartíció visszaállítása után ezt láttam a Megbízhatóságfigyelőben:
Az érdekessége az, hogy nem volt BlueScreen! Minden látszólagos hiba nélkül lefutott a visszaállítás és a rendszerbetöltés. Ennek ellenére a Megbízhatóságfigyelő BlueScreent jelzett. A C:\Windows\Minidump könyvtárban pedig volt egy kicsi dmp fájl. Valaki tud erre magyarázatot adni?
Olyan mentést állítottam vissza, hogy amikor az készült, biztosan jó volt a rendszer. Több mentés visszaállításával is próbálkoztam, mindegyiknél hasonló volt a helyzet, pedig mindegyik mentéskor jó volt a rendszer és a visszaállítás utáni rendszerbetöltésekkor nem láttam Blue Screent.
-
-
-
-
-
-
törölt tag
Engem se érdekel a sötét téma, mégis linkelem: https://darkreader.org/
(#97994) Yeffy: képernyőkímélő beállítást nézted? semmire legyen állítva, ott kivenni pipát
-
Kékes525
félisten
válasz
#79715584 #97999 üzenetére
Tökéletes!
Pontosan mik ezek a fájlok amúgy? Mi célt szolgáltak? Mi történhetett velük, ami miatt nem sikerült megnyitni az eseménynaplót? Macriummal csináltam egy rendszerpartíció helyreállítást és utána történt. Amúgy a fájlokat csak a javasolt könyvtárban töröltem, de elmentettem őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest