- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Raketkilla #1199 üzenetére
Hja, mert használt, nem új.
-
Raketkilla
tag
válasz
sellerbuyer #1198 üzenetére
Értem, köszi szépen. Meggondolom. De amúgy miért nem váltassz? Eladod a 501et, abból simán kijön egy 701 ha jól látom!?
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Raketkilla #1197 üzenetére
Mivel a kérdés szubjektív véleményre irányult:
- ha azt nézném, hogy melyiken nyerek többet a magyar árakhoz képest, akkor egyszerűen megvenném a drágábbat, tehát az 502-őt.
- ha azt nézném, hogy úgyis csak 2kg megy rá, meg azt nézném, hogy melyik fejjel ellátott statív lesz használhatóbb a mindennapok során, akkor feltétlenül a 701-eset venném, mégpedig azért, mert egyszerűen könnyebb! Slider is mehet rá, annak sincs nagy súlya.
Az 502 egy bazinagy, robosztus fej, nagy kamerákhoz, DSLR-hez totálisan felesleges. 501-esem van jelenleg, ami szinte teljesen ugyan ez, úgyhogy tudom, milyen x..r cipelni tök feleslegesen... Én is váltanék 701-re, ha lehetne, de most másra kell a pénz.
-
Raketkilla
tag
Srácok, épp kint vagyok New Yorkban, ti melyiket vennétek?
Szerintem elég jó áron vannak, főleg hogy még 200ért vettem a dollárt, amit elkölteni készülök
Szerintem a 2. verzió jobb választás, bár ahhoz nincs táska. Ha jól néztem, Mo-n az 502-es fej vagy 50e Ft, a stativ pedig vagy 70e. 120e helyett itt csak olyan 80e.UI: Jah, amúgy olyan 2 kg a cuccom ami rámegy max.
-
narumon
őstag
válasz
HollyBoni #1195 üzenetére
Nekem ilyesmi van Lensse gyártmány. Ha beállítod akkor teszi a dolgát, de mire beállítod az egy örökkévalóság. Még ha tudod is, hogy kb hova és mit kéne állítani akkor is fél órákat el szoktam vele szórakozni. Olyan meg véletlen sincs, hogy beállítod, és ugy hagyod és legközelebb jó lenne.
-
HollyBoni
veterán
Ezekkel a legolcsóbb steadycamekkel érdemes foglalkozni, vagy nagyon gagyik és semmit nem érnek?
-
MIFtIli
aktív tag
Használtok valamilyen képernyővédő fóliát vagy valami védőüveget a fényképezőn? Érdemes?
-
narumon
őstag
Mert itt a forumon mindenki szolgáltató? Akkor bocs én elvagyok tévedve. Nekem csak egy 550D-m van. Ennél egy 5D Mark II klasszisokkal jobb (jelenleg úgy érzem elég is lenne nekem mindenre), a Black Magic meg egy 5D Mark II árának a duplája. Persze ettől függetlenül én is elfogadnék egyet csak nem érzem hogy azzal járnék legjobban.
-
Dvico
csendes tag
válasz
sellerbuyer #1183 üzenetére
Tetszik a vége ahogy levetítem magam előtt a steadyvel templomban rohangálót:-).amúgyköszi a sok hasznos tanácsot,sokat segít ez a fórum a kezdőknek.
-
HollyBoni
veterán
válasz
sellerbuyer #1183 üzenetére
Milyen rig-ed van?
-
sellerbuyer
őstag
Rengeteget esküvőztem anno, kb. őrültségnek tartom steady-vel felvenni az egészet, a szertartást, stb.
Ha nagyon bűvészkedni akar az ember, akkor ott a rig, ahogy már írtam is, tökéletes. A huszonezer Ft-os rigemet néhány mozdulattal úgy lehet átalakítani steady helyettesítésére, mint a pinty, csak, hogy egyetlen példát említsek.
Steady-ből elég max. annyi, hogy még a szertartás előtt, vagy után (kinek hogy engedi a programja) ki a párral a parkba, vagy ha idő nem engedi, akkor szép kastély, vagy bármi, amit szeretnének belülről (mondom, rossz idő esetén) és ott eltölteni max. fél órát, azt végig steay-zni. Szaladozzanak, kergessék egymást, döngessék egymást
, akármi és kész-passz. Gyönyörű anyag születik és nem is rokkan bele az ember. Ennél több steady-zés már csak menőzés kategória, tökéletesen értelmetlen szvsz.
Templomi szertartásnál mit csinál? Ott sétálgat, meg rohangál roggyantott állásban a templomban fel-alá, miközben mindenkit átitat az áhitat? Mókás látványt nyújthat, alig feltűnő, meg alig zavaró.
-
Mit szóltok, a blackmagic cinema camera-hoz?
Többen is váltanak rá, ahogy hallottam, a hétvégi kiállítás során... -
HollyBoni
veterán
Ha sportot videózok 25p-ben, milyen záridőt érdemes használni? Szokásos 1/50, vagy kicsit nagyobb? 1/100-1/120?
-
papaya
senior tag
Ezzel nem feltétlen értek egyet.
Ha van egy másodlagos kamera, amit beállítasz a szertartásokra, akkor bőven tudsz venni minden mást addig, lagzira meg bőven elég egy dslr is szvsz.
Minket pl egy ember filmezett (dslr only), és hidd el, semmit sem vont le a végeredményből, hogy ő pl nem használt steady-t, meg egyéb cuccot, csak egy monopodot, és egy tripodot,mert a kreativitásával, így is bőven túlszárnyalt minden elképzelést. -
.DLL
veterán
válasz
sellerbuyer #1175 üzenetére
EkSyS esküvőzik, és még ha nem is kell ott sem állandóan a steady, és lehetne váll-rigezni, azért a szertatrás meg beszédek, meg köszöntő közben nem fog ki-be bújkálni az ember a mellényből. Ilyenkor kell több operatőr (dslr-es esküvőhöz amúgy is alap legalább kettő).
-
HollyBoni
veterán
24p és 25p között szerintetek van látható különbség?
-
zsoltika29
tag
válasz
tiszavirág #1170 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
sellerbuyer: A V720-as már jobb képeket csinálna?
narumon A Tz sorozat leica objektívvel az már jó képeket csinálhat.
Mondjuk nem sürgős még a vétel úgy hogy még gyűjtöm a tapasztalatokat. (másokét :-) )
-
sellerbuyer
őstag
Nem nagyon értem, miért kell sokat felvenni steady-vel? A rig kiváltja nagyon sok esetben, aztán szépen meg lehet tervezni, hogy a steady-muszáj felvételek között legyen pihenő. A steady-vel speciális felvételeket készítesz, ami csak azzal készíthető el, gyakorlatice egy-egy jelenet az egész. Okés, hogy többször kell felvenni, stb., de hát tervezni kell rendesen előre és akkor nincs gond és tényleg csak azoknál a jeleneteknél használni, ahol kötelező, egyébként pedig ott a rig szvsz.
-
narumon
őstag
válasz
zsoltika29 #1166 üzenetére
Szerintem én válaszoltam neked a másik forumban, ott le is íram, hogy mit mire. Ha kizárólag családi nyaralás és hobbi (és semmi speciális nyaralás mint nálam
), akkor nem a DSLR a te barátod. Akkor vegyél egy automata fényképezőt (mint amott is írtam), amivel nem kell trükközni csak megnyomod a record gombot amikor kell és kész. Autofokusz meg minden van azokon és mellé még jó fényképezők is lehetnek. A Panasonic TZ sorozat pl szerintem elég baba.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Inkább vegyél egy jó kis kamerát, amivel fotókat is tudsz készíteni...
A DSLR-t nem neked találták ki.
-
tiszavirág
tag
válasz
zsoltika29 #1169 üzenetére
Megértem a tanácstalanságodat, én is átmentem rajta anno.
Csatlakozok zgospel 1168-as hozzászólásához avval a különbséggel, hogy az igényeidet látva neked nagy valószínűséggel egy olyan kompakt fényképező lenne a nyerő, ami príma videós tulajdonságokkal is rendelkezik.
Mint pl.Panasonic TZ30, Sony hx20v, Canon SX240/260 HS, stb.
Tehát irány a kompakt digitális fényképezőgép fórum, a sony hx9v fórum, canon SX230HS fórum !
-
zgospel
őstag
válasz
akkor szerintem neked felesleges a dslr, legalábbis ami a nyarlás és a család videózását illeti, erre egy handycam sokkal praktikusabb és használhatóbb. ez az a felhasználási terület ahol nem nagyon tudod kiváltani 1 géppel a fényképezőt és a videókamerát is.
neked kell eldöntened beleszámítva azt is hogy a jövőben a családi események megörökítésén túl akarsz-e lépni. ha nem akkor én a helyedben inkább vennék egy komolyabb kompakt fényképezőt ami tud RAW-ban fotózni és egy videókamerát, mindkettőből 70-90 ezerért már elég komolyakat lehet kapni. hidd el nyaralás közben (tapasztalatból mondom) macera tud lenni a tükrös gép előbányászása és az objektív cserélgetése, rengeteg pillanatról és képről maradtam le emiatt és néha kicsit bánkódtam is hogy egy kompaktot egy övtáskából bármikor előránthattam volna.(#1165) Mikee868 de lehet
(#1167) Dvico
gyúrjá waze
-
Dvico
csendes tag
Szerintetek az normális,hogy egy handheld steaditől pár perc után bedurran a karom?:-)senki sem mondta hogy ez ilyen nehéz meló.pedig csak 1.6kg súllyal+canon60d+obi....el kell járni gyúrni hogy videózzak?:-(
-
Mikee868
tag
válasz
zsoltika29 #1163 üzenetére
Ha újban gondolkodsz akkor mindenképp a 600D mert az már olcsóbb mint az 550D. Kézből minőségi felvételeket nem igazán lehet csinálni.
-
HollyBoni
veterán
válasz
zsoltika29 #1163 üzenetére
Mire szeretnéd pontosan használni a gépet?
-
zsoltika29
tag
válasz
HollyBoni #1161 üzenetére
Nem még nincs semmim hozzá. Full kezdő vagyok ebben a témában.
Egyenlőre utána járok a dolgoknak.
Kézben tartva nem lehet jó videókat készíteni vele egy dslr-rel?
Csak állványról?
Szűrő mi célt szolgál?
Keretet úgy akarom beállítani, így egy kicsit tágabb.
Hogy ha lehet majd, az e-digitálról 0 thm-re venném a gépet tavasszal, akkor szokott lenni 15 havi 0 thm.
zgospel:
Aha értem, az STM-es obi az milyen?
-
zgospel
őstag
válasz
zsoltika29 #1160 üzenetére
600d csak akkor éri meg a felárat az 550d-hez képest ha elengedhetetlennek érzed a kihajtható kijelzőt.
a videós képességeket illetően az 550d-hez viszonyítva számottevő előrelépést 5d mk2 és felfele, vagy 650d egy STM-es obival jelent. -
HollyBoni
veterán
válasz
zsoltika29 #1160 üzenetére
Videózásra azt szokták ajánlani.
Most akkor mennyi a keret? 150 vagy 165? Van már bármilyen kiegészítőd? Szűrő, kártya, állvány ilyesmik. Ezek sem elhanyagolandók.
-
HollyBoni
veterán
válasz
zsoltika29 #1158 üzenetére
DSLR gépek általában csak 720p-ben csinálnak 50-60p videót. 150-ből már bőven veszel használtan 550D-t 18-55-el, 125-140 körül mennek. A többit költsd másra, szűrő vagy kicsit spórolj még és egy vegyél egy jó állványt, na meg SD kártya is fog kelleni.
-
zsoltika29
tag
Hali!
Olvasgattam a milyen fullhd kamerát vegyek topicban.
Ott azt írták, hogy egy fényképezőgép sokkal jobb videót csinál mint egy kamera a nagyobb képérzékelő miatt.
Viszont a kamera rossz minőségű álló képet csinál. Így inkább a fényképezőgépek után húz a szívem.
A dslr-gépek 60p-s felvételeket csinálnak többnyire?
Kezdőnek milyen gépet ajánlanál? 100-150 körül?
Nagyobb kártyára mondjuk (16gb vagy 32 gb )sem csinál hosszabb felvételt egy dslr?
Ha egy perces jeleneteket veszek fel például, akkor azokat egybe fűzi, mint a kameránál vagy külön egységenként jelennek meg a kártyán?
Előre is köszi a segítséget!
üdv
-
rbalogh22
csendes tag
-
narumon
őstag
válasz
sellerbuyer #1155 üzenetére
No alakul
NA jó én ennyire sűrűn nem pakolnám tele -
Dvico
csendes tag
válasz
narumon #1150 üzenetére
[link]
nem tudom melyik pack-ban van benne, nézegesd meg.próbaverziót le tudsz tölteni talán.
kreálsz egy égőt, adsz neki egy formát és utána az többszörözni is tudod, akár 1500db-ot megadhatsz.viszont utána ezt az 1500at csak egyben tudod mozgatni azt hiszem.
de 1500db fényforrás már szerintem túl sok egy fán :-). ha pld csak 10db-ot készítenél akkor azt a 10et külön külön is tudod mozgatni és elhelyezni a filmen. -
narumon
őstag
Igen kompletten értettem mától a végéig
Hát ez így egyszerűen hangzik, inkább a megvalósítással leszek gondban, mert pl a fejünkben van egy kopasz fa ami levelek helyett égőkkel van tele. Ezt meg lehet csinálni persze real life is, de nem lenne ezt egyszerűbb mondjuk AE-ben? Pl egy ilyennek hogy állnátok neki? Főleg ha nem csak állókép lenne jó hanem esetleg valamilyen szinten meg is kell forgatni. Mondjuk felvenni kamerával az égőket meg rápakolni? Hogy rakok fel több ezer égőt egy fára?
-
.DLL
veterán
válasz
narumon #1145 üzenetére
Pár hónapot? Ja mondjuk előkészülettel és utómunkával együtt.
Első és legfontosabb a forgatókönyv, le kell írni képről képre, hogy mit akartok látni a képernyőn.
Utána a forgatókönyvet átszabni huszonhatszor, mert erre-arra nincs pénz, ide-oda nem jutunk el, de közben adódott egy ilyen vagy olyan lehetőség, amit mindenképpen bele kell tenni.
Ha megvan a végleges forgatókönyv amit lehet meg lehet valósítani, akkor utána már csak fel kell venni, ami le van írva. -
narumon
őstag
A filmkészítés topicba raktam, de ide is bemásolom hátha valaki azt nem olvassa és közben potenciális helper
Nah srácok nagy fába vágtam a fejszémet, tehát minden segítséget elfogadok, elméletit és manuálisat is
Haveroknak van egy progresszív rock bandájuk (szerintem nagyon jó zenét nyomnak), és most megbeszéltük, hogy csinálnék nekik egy videóklippet. Nekem szerintem jó gyakorlás lenne és nagyon érdekel ez a téma - ők meg ingyen kapnak egy klipet ami remélhetőleg tetszik is nekik.
Egyelőre csak ötletelésen voltam tegnap, de már most jól jönnének ötletek segítségek mielőtt akár a felvételeket elkezdjük. Canon DSLR-el lesz felvéve az biztos, néhol lehet, hogy egy Nikont is bevetek (ha kell egyszerre két kamera), Premierrel fogom vágni és After Effects lesz a kiszolgáló. Egyelőre nem tervezünk semmi durva technikai bravúrt, de azért nem is szeretném ha valami okos megoldás nélkül menne le az egész. Erre is jöhetnek ötletek. Egyáltalán ha valaki csinált már ilyesmit akkor mik azok a buktatók amikre mindenképpen figyeljek!Ez egy hosszabb projekt lesz (szerintem pár hónapot igénybe fog venni) - szóval ebben számítanék némi folyamatos segítségre!
-
narumon
őstag
válasz
sellerbuyer #1143 üzenetére
Kipróbáltam (akár 128GB is elérhető próbára) én 8GB fölött nem vettem észre semmi különbséget
Ennek nagy részét is üresen hagyja a premiere. -
narumon
őstag
válasz
sellerbuyer #1140 üzenetére
Hát erre mondom én azt, hogy a 8GB és a 32GB közötti bagó összeget inkább procira költeném, ki is jön belőle egyel jobb proci és még haszna is lesz
-
papaya
senior tag
Hi.
kösz a tippeket, hirtelen kaptam egy jó ajánlatot és rácsaptam szóval, már nem kérdéses
. Végül laptop lett egy kedvező lehetőség miatt.
acer v3-771g
17,3" 1600*900
i7 3610qm
8 gb ram
nvidia 650m 2gbMég egy ssd-t rakok bele, így remélem megfelelő lesz az alkalmi szerkesztésre is. Valamint van hozzá egy 24" full hd-s samsungom második monitornak.
-
narumon
őstag
válasz
sellerbuyer #1133 üzenetére
Premiere alá 16 meg 32GB RAM? Hát ha sok pénze van akkor lehet, de én nem erre költeném a moneyt.
-
narumon
őstag
válasz
HollyBoni #1121 üzenetére
Igen tudom, igazából a GH2-t nézegetem már egy ideje, de amennyiért adják őket használtan annyit nem ér. Az új áram meg kifejezetten egy vicc. Ez a 100 körüli ez jóféle ár, majd nézegetem oszt lehet, hogy ráveszem magam, bár a Canonhoz is annyi mindent kéne még venni.
-
papaya
senior tag
Véleményetek szerint mennyire használja ki a premiere a 4 magot, azaz, jelentős többletet ad egy core i7-es egy i5-höz képest? Laptop vagy asztali vásárlása előtt állok és nem tudom miben legyen jó a gép: vga proci mem...
-
-
HollyBoni
veterán
válasz
doktor úr #1126 üzenetére
Ezt használom, egyelőre nem találok GH1-hez olyat ahol nem változó a bitrate.
"blackseedz: AVCHD is a variable codec. If you record a low detail scene, the camera will still record at around 16-17Mbps. Record something with alot of detail like a leafy tree or grass blowing in the wind and you'll likely find that your camera bitrate shoots up to where you expect."
Gondolom MJPEG-nél folyamatos.
-
doktor úr
aktív tag
válasz
HollyBoni #1124 üzenetére
Változó bitrátájú hack-et használsz. A Personal view-ról tudsz letölteni sokféle hacket, amilyen a munkádhoz illik, van köztük CBR is.
-
HollyBoni
veterán
Mitől függ hogy egy videónak mekkora a bitrátája?
-
Dvico
csendes tag
Sziasztok.Tamron 17-50/ 2.8-as obit ismeri valaki?Esemény "videózáshoz", esküvő stb jó lehet? Akár a VR-es vagy a sima változat? Igaz állványról és steadyvel lenne használva.
[link] -
.DLL
veterán
Szerintem is h.264-be érdemes kódolni, ma már gyakorlatilag az összes eszköz hardveresen is támogatja a dekódolását. És mint mindenhol itt is a bitráta számít, adagold ízlés szerint.
Én 720p-nél kb. 8, 1080p-nél kb. 16-18 Mbit/s-mal szoktam renderelni, de ha mégjobb kell, választhatsz BlueRay-nek megfelelő beállítást is, főleg ha tárolni is így szeretnéd. -
narumon
őstag
Néhány tuti DSLR (és kamera) összehasonlítása
https://vimeo.com/53821829
-
narumon
őstag
válasz
sellerbuyer #1113 üzenetére
Mihez kell codec pakk? Azt hittem ezek már régen kimentek a divatból.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
HollyBoni #1112 üzenetére
Az Edius saját avi formátuma az egyik (ha nem A) legjobb minőségű enkódoláshoz.
Ha nem akarsz kifejezetten Edius-t használni, akkor bármilyen ffdshow alapú codec pack megteszi, pl. K-Lite Codec Pack, kiegészítőnek én is ezt használom, de van, aki az XP Codec Pack-ra esküszik, majdnem mindegy egyébként...
-
HollyBoni
veterán
válasz
sellerbuyer #1111 üzenetére
Akkor mit érdemes használni?
-
HollyBoni
veterán
Na végre nekem is lett egy normális fényképezőm, egy GH1. Rá is raktam a 75mpbs hacket, még 14-42-vel is brutális!
Ti milyen formátumban, milyen kodekkel és milyen beállításokkal szoktátok renderelni a videókat? Kéne valami amivel változatlan marad a minőség, és szaggatásmentesen le lehet játszani.
-
sellerbuyer
őstag
Na hát megint nagyot alkottak a srácok: [link]
A hang itt-ott az utószinkron hiánya miatt sajnos bukdácsol, meg a színészeknek nem ártott volna megemlíteni, hogy előre-hátra ne nagyon mozogjanak, ki az élességből, de ez már csak szőrszálhasogatás.
Nagyon tudnak a srácok, annyi szent! A kommenteket is érdemes elolvasni.
-
narumon
őstag
Egy érdekesség: végre a Nikon gépek is "belépnek" a videós világba. A tesztek szerint a D800 végre igen jó képminőséggel dolgozik, ezért pl a Dexter sorozathoz is ezt választották C kamerának. Sajnos az ennél kisebb modellek esetén még mindig nem ajánlják videózásra a Nikonokat.
-
EkSYS
senior tag
Szerintetek 5D mk3 videózni?
Valakinek tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Konteó topic
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Külpolitika
- Villanyszerelés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest