- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
1500 - 1401
35111 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
Na hát ennyit erről... Nekem akkor sem megy vissza, ha az exp. override-ot kikapcsolom ML-ben és FW-ben állítok manualt az exp-ra. 5.6-on van folyamatosan. Csak automatikus exp. beállítások esetén műxik automatikusan. Ez elég durva... ML nélkül még működött, arra emlékszem.
-
sellerbuyer
őstag
-
.DLL
veterán
-
narumon
őstag
-
.DLL
veterán
ML nélkül viszont visszamegy. (18-55 IS kitobival és 75-300 f/4−5,6-al tesztelve)
-
narumon
őstag
Szerintem nincs. Ez nálam is ilyen.
-
sellerbuyer
őstag
Kérdés:
Magic Lantern, videofelvétel. 18-135mm obi. Exp. override ON. 1920x1080, 24fps, shutter 1/46.9.
18-as állásban Aperture értéket mondjuk 3.5-re állítom (obi ennyit tud), utána zoom 135-re, így ugye megváltozik 5.6-ra, mert az obi ennyit tud, semmi gond. Utána viszont 18-ra visszatekerem az obit és marad 5.6! Manuálisan megint vissza tudom ugyan állítani 3.5-re, de hát ez így... ultragáz.
Megoldási javaslat?

-
narumon
őstag
Hát ez oké csak Pesten vannak én meg az ország másik felén, ráadásul Pest ki is esik általában. Mostanában 1-2-3 havonta ha egyszer járok arra, max a ferihegyig szoktam eljutni és vissza, sokszor teljesen marketing és bolt ellenes időpontokban

-
zgospel
őstag
így első nézésre nálam teljesen rendben van, szépen váltogatod a vágásnál az irányokat és a zenére is többnyire illeszkedik, kivéve egy-két pontot. jó a szerkesztés is! az eljén szomorkás a végére pedig egész mosolygós, nekem teljesen átjön
jó lett 
a feliratokért viszont valóban nagy kár, ehhez a hangulathoz egy sima letisztult egyszerű text kellett volna szvsz.
illetve a színekkel/színvilággal nem vagyok teljesen kibékülve, ezen a téren lehettél volna merészebb. -
--Disztroj--
senior tag
Nincsenek elrejtve, csak ezeket nem pakolják ki, mivel állandóan változik a készlet és nagy mértékű a használtcikk vonal náluk, így nem vezetnek erről listát (legalább is online), de Soós a fotósok egyik szentélye, szóval nagyon nem lehet mellélőni velük. Sztem hívd fel őket bátran, hogy milyen átalakítóra lenne szükséged. helyszínen ki is próbálhatsz mindent (;
-
Dvico
csendes tag
-
narumon
őstag
Sia!
Szerintem jó, csak egyetlen NAGYON NAGY gondom van vele: a feliratok. Nagyon nem illik oda ez a 3D "ragasztott" felirat. Síma egyszerű "filmes" (összenyomott) felirat sokkal jobban illene bele. Ez a felirat így ebben a formában nagyon komolytalan felé viszi a dolgot. SZERINTEM!. Amúgy Thumbs UP!

-
Dvico
csendes tag
-
Raketkilla
tag
-
narumon
őstag
-
HollyBoni
veterán
-
narumon
őstag
-
narumon
őstag
A 600D és az 550D az ami szinte teljesen megegyezik, a 650D-nek viszont sokkal több plusz szolgáltatása van már, ami videózás közben is kihasználható, elég csak a magasabb iso-ra gondolni, vagy az új képfeldolgozóra.
Hát ha azt nézem, hogy jelenleg nincs rá ML akkor inkább az ellenkezője igaz. Az 550D ML-el jelenleg sokkal többet tud. Az új képfeldolgozó sajnos semmit nem játszik a tesztelők szerint videóban 1:1 ugyanazt tudja.
-
HollyBoni
veterán
Valaki akinek 550D-600D-650D-je van, tudna feltölteni 1-2 nyers videót ami a kamerával készült? Lehetőleg olyat ami kint lett felvéve, nem ultramagas ISO-n. Kíváncsi vagyok a minőségre de sehol nem találok normális nyers videókat amit le lehetne tölteni.
-
zgospel
őstag
AE-vel animációkat is tud készíteni, amihez nem feltétlen kell hogy saját magad készíts felvételeket, szerintem így értette.
A 600D és az 550D az ami szinte teljesen megegyezik, a 650D-nek viszont sokkal több plusz szolgáltatása van már, ami videózás közben is kihasználható, elég csak a magasabb iso-ra gondolni, vagy az új képfeldolgozóra.
A kihajtható kijelző jó dolog (ez már a 600D-ben is elérhető), de én ezzel az érintőkijelzőzéssel a DLSR-ek világában nem vagyok kibékülve, legközelebb mi lesz, instagram app a 700D-re?
-
EkSYS
senior tag
-
__H4X0R__
senior tag
Hello!
Koszonom szepen a valaszokat, elso kerdesedre valaszolva, igen a ketto egyutt jar, de en kamera hianyaban animaciokat szoktam,kesziteni, rengeteg effekttel, stb Peldanak videocopilot.net weboldalt mondanam, de biztos te is ismered.

Igen, sokan mondtak, hogy a hetekben(?) megerkeznet a 60D utodja, azt mindenkepp megvarom, marcsak azert is mert nem sietem el a dolgokat.
-
EkSYS
senior tag
-
EkSYS
senior tag
Szerintem a YouTube ra félmesz beírod hogy 650d af és láthatod is

Röviden, nem olyan mint egy videó kamera. Stm obikkal halk csak igazán abból meg kicsi meg a választék. Sokszor rugozik is ide-oda, majdnem olyan mintha megnyomod az af gombot. Szerintem az af a profik világába csak opció ami van de nem használják. (Itt hangsúlyoznám hogy én nem profi) a fókuszpuller egy marha jó dolog egy kis monitorral kiegészítve. -
narumon
őstag
-
narumon
őstag
Eddig After Effects-el dolgoztam, de ki szeretném próbálni a "normális" filmezést is!
Ööö szerintem a kettő együtt jár. Vagy eddig mire használtad AE-t? Szerintem a "normális" filmezéshez is nagyon elkél

Van valakinek hasonló specifikációkú felszerelése, esetleg tudnátok róla személyes véleményt mondani?
550D-m van. Én nagyon szeretem nagyon jó kis masina, 650D jelenleg még nem éri meg (nincs ML rá de tervezik), meg most tesztelgetek egy Pana GH2-t (mármint megvettem csak még nem megy profin a kezelése).
Vagy ha van más váz, vagy obijektív, ami szerintetek jobb választás lehet, pl 60D, azokat is szívesen fogadom.
60D-t most NEM! Leginkább mert nemsokára jön az utódja - ha ez kell (videóra felesleges talán), akkor meg kell várni, hogy azt kiadják és akkor lecsapni egy jó állapotú használtra.
Ha vannak konkrét kérdéseid akkor szívesen válaszolok amire tudok!
-
narumon
őstag
-
adamsys
tag
-
Dvico
csendes tag
-
adamsys
tag
-
Dvico
csendes tag
Sziasztok!
ND szűrőből milyet javasoltok?állíthatóba érdemes beruházni?vagy elég egy fix?abból hányszoros?vagy jobb egy mattebox lapszűrővel?mik a tapasztalatok?nem a neten olvasott dolgokra gondolok,hanem saját tapasztalatra.:-)köszi! -
MIFtIli
aktív tag
-
HollyBoni
veterán
-
__H4X0R__
senior tag
-
HollyBoni
veterán
-
__H4X0R__
senior tag
Igen en is sok jót hallottam a Manfrotto 701/501 fejről, szettekről. Egyszeri vételes a dolog. A 650D-ben és ebben a 18-135 IS STM obivan a halk motor érdekel. Rengeteg review-t néztem meg róla és tényleg alig lehet hallani.
"650D-nél AF videóközben nem a legjobb úgy hallottam" Ezt kicsit bővebben ki tudnád fejteni, mert erről még nem hallottam.
Üdv,
-
EkSYS
senior tag
Szia!
550D ha kevés a pénz, 600-650 ha több. Igaz az 550D még előző generációs, de nagyon jó képminősége van.
650D-nél AF videóközben nem a legjobb úgy hallottam, amúgy meg szerintem nem biztos hogy megéri a felárat.
A kihajthatós kijelző egyébként 5-7" monitorokkal (liliput és társa) akár az e-bayről is elég kedvezően beszerezhető, vagy akár loupe. Ezek jól jönnek a fókusz állítgatásokhoz.
550D-n a magic lantern is fut ami egy szuper dolog. Javaslom!
Állványból én valami jópofa manfrottó-t vennék. (501,701 (vagy 2) szett valami ilyesmi) Nekem van egy 501-es állványszettem, már vagy 10 éves, szuper!
DSLR videózáshoz én még javaslok egy mikrofont (pl. Rode svm), vagy egy audió felvevőt.
S persze a megvilágításról se feledkezzünk meg (valami 24-36os led-es lámpa már kisegíthet) -
__H4X0R__
senior tag
Az általad írtakban totál egyetértek, én se gondoltam, hogy álvány nélkül fogok naphosszat filmezni

Kérdés az, hogy az érintőkijelző, az új feldolgozó rendszer és minden ami a pixinfo oldalán megjelent, mint lényeges különbség, amiatt érdemes-e azt választani. Személy szerint az STM obi miatt tartom célszerűbbnek a 650D-t, de ezt már korábban mások is megemlítették.Mindenesetre az általad említett fényerős obit megnézem, én még a 18-135 mellé egy fix50 f1.8-ra gondoltam.
Apropó, te milyen állványt használsz?
-
HollyBoni
veterán
Én vennék egy 600D-t, pont azért amit felettem írtak. Nem tudnám elképzelni a videós életet kihajtható kijelző nélkül, nagyon jól jön. A 18-135-öt nem ismerem, de én még tuti vennék valamilyen filmes M42-es fényerős obit hozzá, na meg szerintem egy jó állvány sem elhanyagolandó, meg kelleni fog 1-2 ND szűrő is.
-
MIFtIli
aktív tag
-
__H4X0R__
senior tag
Sziasztok!
DSLR vásárlása előtt állok, ebből kifolyólag kerestem fel eme topikot
Már egy jó ideje nézelődöm a piacon, de nem jutottam sokkal előbbre és kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is.Eddig After Effects-el dolgoztam, de ki szeretném próbálni a "normális" filmezést is!
Nyilván nem egy 5D-vel szeretnék kezdeni, így első sorban "alapfelszerelésként" 550D, 600D, 650D között gondolkodtam egy 18-135 IS STM obival.Van valakinek hasonló specifikációkú felszerelése, esetleg tudnátok róla személyes véleményt mondani?
Vagy ha van más váz, vagy obijektív, ami szerintetek jobb választás lehet, pl 60D, azokat is szívesen fogadom.Köszönöm!
-
kiskornel
addikt
-
narumon
őstag
Köszi! Túrtam is a webshopot de nem találtam meg az adaptereket? Merre vannak elrejtve?
-
zgospel
őstag
4, Egyszerűbb de normálisan működő steady (bár erre van tippem az a magyar "házi"-gyártmány mindig elfelejtem a nevét, talán Hender?)
ja, Hender Pro 2 ha jól tudom, de így hirtelen rákeresve nem találtam elérhetőséget ahol rendelni lehetne, sem árat. engem is érdekelne, fájna a szívem 80 ezer+ forintot kiadni egy glidecamért
-
--Disztroj--
senior tag
-
HollyBoni
veterán
Beszarás miket tudnak csinálni.

Adapter kérdésre, menj fel ebay-re, válaszd ki nem is a legolcsóbbat meg nem is a legdrágábbat, és vedd meg. Nem valami bonyolult szerkezet. Én pl a legolcsóbb M42-M4/3 adapter vettem, az a baj vele hogy két részből csinálták, nagyon kicsik és puhák a csavarok, állandóan kilazul és ezáltal lötyög az egész obi.
-
EkSYS
senior tag
plusz egy szavazat ediusra
(van már 7-es?
-
narumon
őstag
-
narumon
őstag
Ide is beírom mert a másik topciba nem jött rá válasz hátha ti jobban tudtok segíteni. Szóval ilyeneket keresnék, please ajánljatok valamit. Mindegyiknél fontos, hogy elsősorban olcsóbb termékek jöhetnek szóba, de olyan ami azért már használható. Köszi!
1, M42 - m4/3 adapter
2, Minolta MD - m4/3 adapter
3, Canon FD - m4/3 adapter
4, Egyszerűbb de normálisan működő steady (bár erre van tippem az a magyar "házi"-gyártmány mindig elfelejtem a nevét, talán Hender?)
5, Valami olyan rig (Spider rig?) amire rámegy egy Pana meg mellé esetleg bővíthető (LCD, mikrofon, Matte Box)Vannak tippjeitek?
-
HollyBoni
veterán
-
narumon
őstag
-
narumon
őstag
Amennyiben olvastad volna fent akkor próbáltam az Ediust! Nem is 10 percig. Mint ahogy dolgoztam már Avid-dal is. Ha értelmezni is tudod azt amit fent írtam akkor annyit írtam, hogy Sony Vegas volt még hosszabb ideig fent (igen az előző kettőnél - ez azt jelenti, hogy Vegas az majd 1 évig rajta volt a gépemen mert bizonyos dolgok tetszettek benne).
Egyébként meg külföldi "kollegát" tudom csak idézni:
"These packages all have different design priorities and all excel at different things technically...then there's the question of interface aesthetic, which causes all sorts of illogical arguments across these forums as there is only personal preference and no "right" and "wrong"."
Ez nagyjából le is fedi a valóságot. Neked Edius tetszik - nem gond vágj azzal. Nekem Premiere - nem gond vágok azzal. Ez ennyi. Utána bármilyen más kezelési probléma (ha van ilyen) az már az egyéni preferenciád és nem az utlimate igazság!
-
HollyBoni
veterán
Premiere Pro CS6 profitál 4 helyett 8gb ramból? Mégegy modul elromlott, le akarom cserélni az egészet. 4gb 6-7 körül megy itt hardveraprón, 8gb pedig 10 körül. Nem sokkal drágább, gyorsul is tőle a program?
-
sellerbuyer
őstag
-
narumon
őstag
Nem, egyáltalán nem nézőpont kérdése, hogy melyik a jobb. Kézzel fogható kezelésbeli problémák vannak a Premiere-el,
Pedig ez nekem pont olyannak tűnik mint az iOS és android vita pl. Nincs olyan, hogy melyik a jobb!
Milyen kézzel fogható kezelési problémáid vannak a Premierrel? Én pl pont azért szeretem mert az egyik legjobban kezelhető szoftver. Szóval nem, továbbra sem értek egyet. -
adamsys
tag
"Az erőforrás igény, az erőforrás igény. Olyan vasat tettem alá, hidd el, hogy annál jobb nem igen kell."
Na de nagyon nem mindegy, milyen vasból. Az Avid finnyás, és pl. csak bizonyos chipseteket szeret, bizonyos GPU-kat támogat, stb. És ha azzal a vassal nem kompatibilis, akkor lehet akármilyen drága és gyors, lassan fog futni rajta az Avid. Ez sokaknak nem tetszik. Nekem se."Én is pontosan ezt írtam, mivel tisztában vagyok vele. Nem értem, miért fogalmazol úgy, mintha vitatkoznál velem. "
Bocs, biztosan félreértettem, nem akarok én veled vitatkozni, csak reagáltam a mondataidra, ahogyan most is teszem."Ezek szerint nincs saját tapasztalatod... nekem rengeteg van, mivel a mai napig ezt használom és nagyon nehéz lenne lebeszélni róla. "
Engem meg a Mac-ről
És sajnos úgy fest, hogy vagy az egyik, vagy a másik
Ediusról nem nagyon csiripelik a madarak, hogy nyitna az OSX tábor felé, pedig lenne ott keresni valója."Ezek szerint nem sok televíziós tapasztalatod lehet... segítek: nem csak bp-i televíziók vannak, hanem kismillió vidéki is."
Köszi a segítséget. Városi tévéknél valóban nem tudom mi a helyzet, nekem sajnos/szerencsére inkább a nagy kereskedelmi tévék és azok holdudvara, meg a királyi tévé (MTV-s része, nem a Duna TV-s rész) voltak meg. Itt elvétve sem találtam Premiere-t. Avid, FCP, Edius. Kb ez az elterjedtség sorrendje, szerintem. De én torz képet látok, így meghajlok a tied előtt."Egy híradós anyagot nem gondolnám együtt említeni bármelyik normális független filmes által készített művel."
Én se. Nem is írtam ilyet. A filmes világot szándékosan hagytam ki ebből az egészből.""A "Mac messze jobb" kijelentés sem áll már meg napjainkban... Több tévéállomás dobta ki a kukába a Mac Pro-it és váltott PC-kre, Ediussal."
Anyagi megfontolásból, tegyük hozzá."Nem csak abból, de igen, anyagi megfontolásból is, meg főként a technikai kényszerből, amiről az előző hozzászólásban írtam.
Visszatérve az alap kérdésre, miszerint érdemes-e Avidre váltani. A helyes válasz: attól függ.

-
sellerbuyer
őstag
Aki azt állítja, hogy az Edius és a Premiere közül a Premiere mellett döntött, az életében nem használta huzamosabb ideig az Edius-t.
Nem, egyáltalán nem nézőpont kérdése, hogy melyik a jobb. Kézzel fogható kezelésbeli problémák vannak a Premiere-el, amik nem szorulnak magyarázatra. Egyszerűen ezektől (is) lesz a program egy rakás f...s. Sajnos srácokat tanítok vele, így muszáj használnom (csakis erre), de nap mint nap szívunk vele közösen, kollektíve.
Amit leírtál, abból tisztán kiderül, hogy nem ismersz komolyabb vágókat, így a véleményed bocs, de sajnos kb. semmit nem nyom a latban jelen témában. A Sony Vegas vicc kategória az eddig említettekhez képest, ne említsük már egy lapon ezekkel.
-
sellerbuyer
őstag
"Ezért érezheted az általad leírt "gép erőforrásait lefoglaló" jelenséget."
Az erőforrás igény, az erőforrás igény. Olyan vasat tettem alá, hidd el, hogy annál jobb nem igen kell.
Baj nem is volt semmi, csak hát egy Edius-al összehasonlítva... Ég és föld köbö..."Pedig ez minden komoly helyen így van..."
Én is pontosan ezt írtam, mivel tisztában vagyok vele. Nem értem, miért fogalmazol úgy, mintha vitatkoznál velem.
"Való igaz, az Ediusról nagyon jókat mondanak..."
Ezek szerint nincs saját tapasztalatod... nekem rengeteg van, mivel a mai napig ezt használom és nagyon nehéz lenne lebeszélni róla.
"...a Premiere-t viszont egyáltalán nem használják sok tv-nél..."
Ezek szerint nem sok televíziós tapasztalatod lehet... segítek: nem csak bp-i televíziók vannak, hanem kismillió vidéki is. Ezek is törekednek egyrészről arra, hogy legál szoftokat használjanak, ergo csak olcsóra telik nekik, másrészről arra is törekednek, hogy olyan szoftokat használjanak, amikhez találnak ott helyben (vidék!) ha szakembert nem is, de legalább hozzáértőt. Itt jön képbe a Premiere, mivel otthon a legtöbben azzal gyakorolnak, azzal foglalkoznak. Hidd el, rengeteg televíziónál van Premiere a mai napig (nem is a legújabb verziók ráadásul!) és mivel mást még csak nem is láttak, esküsznek rá, hogy világverő...a szerencsétlenek. Tényleg sajnálatból írtam és együttérzésből, én is dolgoztam pár ilyen televíziónál és pestinél is..."...egy híradós anyag összevágásában is lehet kreativitás"
Való igaz, ahogy végülis abban is, ahogy a szakember felrakja a csempét a falra..lehet díszítgetni ott is, meg egy kicsit variálni, de attól az még iparos munka. Egy híradós anyagot nem gondolnám együtt említeni bármelyik normális független filmes által készített művel.Nem tudom, mennyit dolgoztál/dolgozol tévénél, de hacsak nem vagy vidéken városi tévénél, ahol kicsit (tényleg csak kicsit) lazábban mennek a dolgok, komolyabb stúdióban úgy néz ki, hogy kap a szerkesztő az anyagához mondjuk egy óra stúdióidőt. Ennyi. Ez alatt egyszerűen meg kell vágnia, ha törik, ha szakad. Így ha tutira akar menni, nem művészkedik, hanem villámgyorsan megvágja az anyagot és seper haza. Ez gyönyörűen meglátszik az ilyen végtermékek minőségén.
Ezen a helyzeten mondjuk a nonlineáris vágás rengeteget finomított, hiszen a számítógép jóval kevesebb áramot is fogyaszt és jóval-jóval kevesebbe is kerül, mint a hagyományos szalagos stúdióeszközök. Az üzemidő költségeiről már nem is beszélve. Anno százezrekbe került egy komplett stúdió üzemórája, ma már egy nonlineáris vágó fenntartása ehhez képest semmi összeg."A "Mac messze jobb" kijelentés sem áll már meg napjainkban... Több tévéállomás dobta ki a kukába a Mac Pro-it és váltott PC-kre, Ediussal."
Anyagi megfontolásból, tegyük hozzá."Az Apple ezzel a lépésével egyértelműen jelezte, hogy a broadcast felől inkább a profi/amatőr irányba kívánja átpozícionálni a termékét."
Ahogy azt jól is teszi, mivel a broadcast-ban már nincs pénz. Ha továbbra is marad ez a gazdasági helyzet, vagy rosszabb lesz, akkor még ennyi pénz sem lesz benne. Amíg viszont a vas ilyen drága lesz, addig hiába húzódozna ő az amatőrökhöz, ill. függetlenekhez, cseszheti..."Mielőtt rámsütnéd az elvakult PC-s plecsnit..."
Miért ítélsz el előre? -
Dvico
csendes tag
- K3-ast vettem 80cm.Szerintem ennél hosszabb nem kell.Ehhez is gyakorlás kell hogy ilyen távolságon ugyanolyan sebességet produkálj.Én sokszor ismételtem ugyanazt a snittet, mert éreztem hogy nem lesz szép a mozgás.De ha gyakorlott vagy ez nem lesz gond.Mivel én ezt használom először így van még mit tanulnom.
- Egy hét alatt kézhez kaptam,megrendeléstől számítva.Közvetlenül rendeltem a Konovától, nem ebayen.
- Igen olvastam ilyen teszteket én is, mármint hogy ha poros kicsit már nem megy olyan szépen stb.
Hát eddigi tapasztalat alapján ezek baromságok.Ja lehet ha vésővel nekimész és szétkarcolod, nem siklik olyan simán.Vigyázni kell rá és kész.Idáig semmi gondom nem volt vele, kb 3*4 órát használtam, még elég új.
Összehasonlítási alapom nincs, de ennyi használat után ez egy nagyon masszív, igényesen gyártott cucc.
- Végignéztem én is a drágábbakat, de nekem nem fért bele több pénzt kiadni érte.Azokat szerintem kinti produkciós cégek veszik,ahol nem számít a keret, mert bejön az ára könnyen. -
adamsys
tag
Köszi!
Mennyi idő alatt ért ide kb?
Pontosan milyen vettél? És mennyire vagy megelégedve a cuccal? Tudnál egy kicsit írni a tapasztalataidról?Sokan azt mondják, hogy a Konova addig jó amíg nem lesz egy kicsit is karcos a sín felülete, utána nagyon döcögni fog, és hogy ezért érdemes inkább a Cinevate meg a Phillip Bloom Pocket Dolly környékén nézelődni, amik ugye többszörös áron mennek...
-
adamsys
tag
Az Avid akkor garantálja a megfelelő működést, ha olyan vasat (vágói workstation) teszel alá, ami általuk kvalifikálva van. Ha attól eltérsz, csak magadra számíthatsz, még a support se fog segíteni. Ezért érezheted az általad leírt "gép erőforrásait lefoglaló" jelenséget.
"Rendben van, hogy szabályos az lenne, ha a vágógépen semmilyen más proggit nem akarnál futtatni, de hát a gyakorlatban ez egyszerűen elkerülhetetlen."
Pedig ez minden komoly helyen így van, a gépek nem látnak ki az internetre, max a belső hálóra.Való igaz, az Ediusról nagyon jókat mondanak, a Premiere-t viszont egyáltalán nem használják sok tv-nél, ebben biztos lehetsz
Hiszen nem arra való. Nincs pl. natív támogatása közös média storage elérésre, Avidnek van (Unity), FCP-nek van (inkább volt, ld. lejjebb). Ez akkor válik izgalmassá, amikor ugyanazon a projekten dolgozik több ember is.Iparos vs. kreatív munka: egy híradós anyag összevágásában is lehet kreativitás... Ennyire szerintem ne általánosítsunk, nem minden fekete és fehér. Megkockáztatnám, hogy az operatőrével összemérhető művészi faktor van a vágói hivatásban is.
A "Mac messze jobb" kijelentés sem áll már meg napjainkban, főleg amióta megfrissítették a FCP-t, kihajítva belőlük az XSAN támogatást. Több tévéállomás dobta ki a kukába a Mac Pro-it és váltott PC-kre, Ediussal.
Az Apple ezzel a lépésével egyértelműen jelezte, hogy a broadcast felől inkább a profi/amatőr irányba kívánja átpozícionálni a termékét.Mielőtt rámsütnéd az elvakult PC-s plecsnit, jelezném, hogy Mac-es vagyok

-
Dvico
csendes tag
" Kb. olyan ez egyébként, mint a PC és a MAC esete, ha kreatív videós alkalmazásról van szó. A MAC messze jobb (lásd pl.: Final Cut Pro), de ha megkérdezel bárkit, úgyis a PC-re fog szavazni és mondjuk a Premiere-re, mert azt ismeri, arról tudja, hogy elterjedt, tehát csakis az lehet a jobb. Elég nevetséges, de ez van, ilyenek az emberek, még azok is, akik szakembereknek vallják magukat."
Szerintem sokan használnának MAC-et, ha meg tudnák fizetni!!! A PC azért jóval olcsóbb, sokan ezért nem szavaznak a almás gépekre és a Final Cut-ra.
-
narumon
őstag
Szerintem azért ez nem feltétlenül fedi a valóságot. Mindenkinek más jön be. Neked ez valószínűleg az Edius, nekem inkább a Premiere. (Megjegyzem a felületük nagyjából tök ugyanolyan úgyhogy az egyikről a másikra átnyergelni nem nagy kunszt, de én a kettő közül bármikor a Premierre szavazok. Mondjuk sok program megnézése után is a Premierre szavazok. Volt idő amikor egy egy marketing dumának elcsábulva kipróbáltam ezt azt - a legtovább a Sony Vegas-t - de a vége mindig az, hogy vissza a Premierhez.) Kis és nagy projectekhez is tökéletes. Alkalmas ötperces munkára, de megvan benne a lehetőség a több hetes - hónapos projectekhez is. Az Adobe integráció (mint már írtad) egy hatalmas plusz plusz. Azt meg végképp nem értem, hogy miért kéne más program a kreatív és az iparos munkához. Elég sok iparos és kreatív ember is használja szinte mindegyiket szoftvert ahhoz, hogy ilyen különbséget ne lehessen tenni (nincs is értelme).
Szóval szerintem nézőpont kérdése. -
Dvico
csendes tag
Én már végigjártam:-)Frank aki szerintem a főnök nagyon készséges.Nálam simán ment.Kb egy hét alatt meg is kaptam.Postával küldi, nálunk a magyar posta fogja vámkezelni.Áfát mindenképp kell rá fizetned.Valamint a vámoláshoz kérnek egy igazolást az átutalásról amin kifizetted.Ha 50USD alatt van akkor vámot nem kell fizetned csak áfát.De ez a slider ugye drágább,így szerintem írj a Konovának, lehet velük egyezkedni fizetésileg, rugalmasak.Az áfát is az átutalt összeg után számítják. A vámhoz mást nem kérnek csak utalási igazolást. A csomagba beletett számla nem elég nekik.Van nyomonkövetés a posta honlapján.
-
sellerbuyer
őstag
Az Avid lefoglalja a géped erőforrásait igen durván és a háttérben is futtat dolgokat, amikre kb. semmi szükséged, de legalább foglalják az erőforrásokat. Rendben van, hogy szabályos az lenne, ha a vágógépen semmilyen más proggit nem akarnál futtatni, de hát a gyakorlatban ez egyszerűen elkerülhetetlen.
A Premiere-t azért istenítik, mert nagyon sok tévénél azt használják. Ettől függetlenül az egyik legrosszabbul használható, legbénább, legkevésbé felhasználóbarát vágó. A Premiere egy nagy nulla kb., csak elterjedtsége, ismertsége miatt istenítik és ennyi. Az Adobe programok közötti átjárhatóság jó, mindenképpen a Premiere mellett szól, de nem mindenható.
Kipróbáltam már többször (több, frissebb verzióban), hosszabb távon az összes vágóproggit, tényleg a leggagyibbaktól haladva felfelé az Avid-ig. Számomra az Edius a legjobb minden szempontból. Erőforrás igénye még épp ott van, hogy mást is tudsz a vágógépen használni (annak ellenére, hogy nem javasolt), ami nagyban (nagyon nagyban) megkönnyíti a munkát.
Az Edius kezelhetőség szempontjából messze felülmúlja társait, különböző apró, felhasználóbarát megoldásokkal. Emellett az sem elhanyagolandó, hogy gyakorlatilag bármilyen formátumot tudsz egy adott projekten belül használni rugalmasan, nem csak a projektnek megfelelő formátumú forrásanyagot. Úgy fogalmaznék, hogy az Avid a legprofibb PC-s vágó, de az Edius a leghasználhatóbb nem "ipari" környezetben, kreatív munkára. Az Edius saját DV codec-je díjnyertes, a világ legjobb minőségű codec-je. Innentől kezdve pedig professzionális felhasználásra igencsak javasolt.
Egyébként az is számít a megítélésnél, hogy kreatív, vagy iparos munkáról van-e szó (tehát mihez használod a szoftvert). Láttam már olyan televíziós (iparos) vágót, aki konkrétan zongorázott a billentyűzeten a Premiere-ben, mivel az összes bill. kombinációt fejből vágta, hiszen napi szinten sok-sok órában használta a proggit. Na hát az ilyennek jó a Premiere, de ha elé tennél egy másik proggit, kb. meghalna, mert ő gépiesen vág. Kreatív munkához teljesen más, sokkal kezelhetőbb és sokkal-sokkal rugalmasabb szoftver kell megítélésem szerint. A Premiere ilyen téren egy hatalmas nulla, brutál nagy szívás. Persze ha nem ismersz mást, akkor jónak ítéled, mert fogalmad nincs róla, hogy van sokkal jobb.
Kb. olyan ez egyébként, mint a PC és a MAC esete, ha kreatív videós alkalmazásról van szó. A MAC messze jobb (lásd pl.: Final Cut Pro), de ha megkérdezel bárkit, úgyis a PC-re fog szavazni és mondjuk a Premiere-re, mert azt ismeri, arról tudja, hogy elterjedt, tehát csakis az lehet a jobb. Elég nevetséges, de ez van, ilyenek az emberek, még azok is, akik szakembereknek vallják magukat.

-
adamsys
tag
Sziasztok,
Konova K3 slider beszerzését tervezem. Valaki végigjárta már ezt az utat?
Köszi!
-
adamsys
tag
Attól függ, milyen vágásra kell

Avidet használ kb. minden hivatásos (elsősorban tv-s) vágó. UI-ra szerintem a Premiere kezesebb, az Avid kifejezetten spártai. Ha sokfajta formátummal dolgozol, rövid projektjeid vannak, valszeg a Premiere a számodra megfelelőbb. Ha inkább egy zárt workflow-ban gondolkodsz (kevés formátum, sok nyers, kimeneti formátumot még tovább használod, azaz nem kell, hogy mindenbe tudjon exportálni a vágóprogram, hisz nem ez a dolga), vagy gyorsan akarsz dolgozni, akkor Avid. -
--Disztroj--
senior tag
-
narumon
őstag
-
HollyBoni
veterán
Szerintetek videóra melyik jobb? 550D, vagy GH1? Nézegetek ML-es videókat, elgondolkoztam rajta hogy lecseréljem e a GH1-et 550D-re.
-
HollyBoni
veterán
Dvxuser GH részlegét nézegesd még.
Én GH1-hez olyan hacket használok ahol az átlag bitrate 25-45 körül mozog, ez atom biztos Class 10-es Samu kártyával. Viszont találtam egy olyat ami felment 65-re ott ahol a másik hackkel 30-at kaptam, viszont a kártya már nem bírta olyan helyen ahol pl nagyon sok fa, levél stb van. Viszont amikor bírta akkor nagyon bitang részletességet kaptam.
Veszek egy gyors kártyát, kíváncsi vagyok milyen lesz. Sok embernek megy UHS-I Sandisk karival az említett hack, remélem nekem sem lesz gondom vele. -
Dvico
csendes tag
-
narumon
őstag
Úgy olvasgattam, hogy a 44Mbit mittoménmilyen hack az még abszolút megbízható. Nekem a megbízhatóság is fontos (a képminőség mellett), mert olyan dolgokat videózok amiket nem igen lehet megismételni...
Tudsz panasonic (GH2) témában esetleg jó weboldalakat, blogokat? az EOSHD-t találtam meg eddig ahol elég sok infot össze tudtam szedni, van egy komplett GH2 videózási guide, röpke 162 oldal azt olvasgatom most.
-
narumon
őstag
-
kiskornel
addikt
-
k1csi
senior tag
Csak két gyors megjegyzés.
A bitrate emelésével nagyon óvatosan kell bánni. Persze a net tele van nagyobb és még nagyobb értékekkel (ami elég hamar értelmét veszti), de ha nem akarsz a legkellemetlenebb pillanatokban meglepetést, ilyet (elnézést a minőségért, mobillal készült):
ami után csak az akku kivétele segít, akkor hamar eljutsz oda, hogy elég pl. a 32 Mbit, nem kell a több (bár ez csupán 4 megabájt per sec egy class 10-es kártyán).
(Nem próbáltam az összes lehetséges kártyát, viszont pl. ezt simán összejött 95 MB/s-es 16 ill. 32GB-os Sandisk-el; persze mivel a GH2 nem kezeli az UHS-I-et, ez nem nagy csoda...)A másik a stabi. Bár a stabi nagyon jó dolog, viszont olcsóbb kitobikkal aligha várható el, hogy érzékelje a svenkelést és kikapcsolja azt az irányt. Akkor meg ugye egy ideig kompenzálni próbál a stabi, majd ugrik, megint kompenzálni próbál egy darabig és megint ugrik és így tovább.
Nem mondom, hogy pont ezt láttad, ez csupán egy lehetséges magyarázat.
Másik lehetséges magyarázat, hogy nem záridőpriorításos módban (ahol te mondod meg a záridőt) videóztak...
Persze lehet simán rosszul vágták, ahogy írtad. -
narumon
őstag
No megalkudtam én is egy Panas GH2-re elvileg csütörtökön már nálam lesz, osztán mehet a hekk.
Viszont, nézegetem youtubeon a Pana klippeket és egy csomó szaggat. Ezek nem tudnak filmet szertkeszteni vagy miért ilyenek ezek? Ugye nem a kamera vesz fel ilyen darabosan? -
narumon
őstag
No miért haltunk ennyire ki?
-
MIFtIli
aktív tag
Írtam neki tegnap és ma válaszolt:
Hi, always 25 fps in PAL
and shutter speed between 1/30 and 1/160, faster for action (1/125, 1/160...)
best,
j -
HollyBoni
veterán
-
narumon
őstag
-
MIFtIli
aktív tag
-
narumon
őstag
-
HollyBoni
veterán
-
MIFtIli
aktív tag
Egy ilyen videó hány fps-sel és milyen shutter speeddel készülhet?
-
MIFtIli
aktív tag
-
HollyBoni
veterán
Fandango, .DLL: Köszi, így már érthető.

Belefutottam egy érdekes hibába. Ha a GH1 felvett videókat Quicktime H264-ben exportálom, akkor nagyon zajos lesz az egész, MP4 H264-nél ez nem fordul elő. Találkozott már valaki ilyennel?

-
MIFtIli
aktív tag
Érdemes megtanulni aviddal vágni? Miben jobb mint a premier pro?

-
.DLL
veterán
4:2:2 kétszer annyi színinformációt megőriz a rögzítés során.

A képet 2x4-es blokkokra osztják, és a számok megmondják, hogy két sorból hány pixel színét mentik el. 4:2:2-nél ez első sorból és a második sorból is csak kettő képpont színét tárolják.
A 4:2:0 csak az első sorból menti el két képpont színét, a másodikból egyetlen képpontot sem, így a tárhely igény jelentősen csökken.
4:1:1 hasonló, csak szarabb, ott minden sor 1. képpontjának színe van eltárolva, majd a következő 4 képpontig semmi. -
Fandango
veterán
Ha megy az angol akkor itt a valasz.
-
HollyBoni
veterán
A 4:2:2 és a 4:2:0 között mi a különbség?
-
dabgergo
őstag
Melyik a legolcsóbb olyan monopod amit lehet/szokás videózához is használni?
-
zgospel
őstag
-
rbalogh22
csendes tag
-
.DLL
veterán
-
narumon
őstag
-
narumon
őstag
-
HollyBoni
veterán
-
dabgergo
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
1500 - 1401
35111 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ediusról nem nagyon csiripelik a madarak, hogy nyitna az OSX tábor felé, pedig lenne ott keresni valója.

ha egyszer multimilliárdos leszek majd csinálok ilyet én is 
Tuninger