- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
doktor úr
aktív tag
válasz
sellerbuyer #1298 üzenetére
"hanem azt szerettem volna látni, hogy neked, személyesen melyikek tetszenek." De nem számít, hagyjuk az egészet, mert szétoffoljuk a topikot.
ON: írtál arról a Spider rig-ről, használsz hozzá kitámasztó kart? Nem tudom, mi a hivatalos neve, a filmesek "pöcs"-nek hívják. Derékszíjra fűzhető tartóra támaszkodik egy változtatható hosszúságú kar, amit a rig-hez csatlakoztatnak. ILYEN Vagy le tudnád fotózni az alját, sehol sincs róla kép, hogy lássam a csatlakozási pontokat. -
sellerbuyer
őstag
válasz
doktor úr #1297 üzenetére
Amikor már vki többedjére leír valamit és a másik még mindig kukacoskodik, ahhelyett, hogy azt csinálná, ami le van írva, akkor felmerül az emberben, hogy az illető vagy nincs szellemi képességeinek maximális birtokában, vagy direkte köt bele az emberbe...
Nézd, nem igazán értelek. Vagy nem olvasod el figyelmesen, amit a másik ír, vagy komoly értelmezési problémáid vannak. Miért nézegetnél esküvői videókat, ha beírod a gúgliba, hogy cinematográfus?
#1296-ban ott a válasz. Ennél érthetőbben nem fogom tudni leírni.
-
doktor úr
aktív tag
válasz
sellerbuyer #1296 üzenetére
Jólvan.
Én komolyan (értsd: őszintén) kíváncsi voltam azokra a videókra. A fórum azért van, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat. Miért kell azonnal bármi mögött támadást sejteni? Guglizni nem fogok, mert nem esküvői videókat akarok nézegetni, hanem azt szerettem volna látni, hogy neked, személyesen melyikek tetszenek. Különben minek beszélgetünk itt, írjuk be, hogy www.google.com és kész.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
doktor úr #1294 üzenetére
Miért, te sem tudod használni a gúglit?
1. Nem fogok helyettetek keresgélni!
2. Miért nyilatkozol mások helyett?
3. Az az egy fő, aki eddig kíváncsi volt, meg tudta keresni magának, te is tégy így!
4. Ha ezzel a kukacoskodással arra akarsz utalni, hogy rosszul ítéltem meg és a linken a világ legjobb esküvői cinematográfiái találhatók és nincs náluk jobb, akkor azt már nem is minősítem...
5. Ha a személyemmel van problémád, akkor legyél már annyira tökös, hogy azt írod le, nem ilyen hátulról-mellbe jössz... -
doktor úr
aktív tag
válasz
sellerbuyer #1292 üzenetére
Tényleg?
Ezzel nem mondtál semmi újat.
Viszont továbbra is szeretném, ha megosztanád azoknak a filmeknek a linkjeit, amelyekre hivatkoztál, mert itt többen is kíváncsiak volnánk rájuk. -
sellerbuyer
őstag
Hehe. Ez nagyon mókás. Egy cinematográfus, aki nem tudja, hogy ő az, ezért esküvői videósnak vallja magát... Ez vagy te.
Azt hiszem, ezzel sokmindent elmondtam az esküvői filmjeidről, mert hogy ezek azok.
Egyéb:
Ha használtál steady-t a steady-s jeleneteknél (Karmen és Attila), én a helyedben jó messzire eldobnám, mint ahogy azt a kamerát/fényképezőt is, amit a steady-zéshez használsz. A színvilága/képminősége olyan szinten eltér az anyag többi részénél használt gép-obi páros minőségétől, hogy brutális. Nyilván nem lehet steady-zni egy olyan brutál nagy obival, ami alapból használsz, de ha a gépet meghagyod és az obit lecseréled mondjuk egy Helios-ra (már, ha M42 képes vázad van), máris megoldottad a problémát. Nagyon csúnyák a steady-s jelenetek, sorry.A többi viszont esküvői filmbe illő, úgyhogy akár tudsz róla, akár nem, esküvői filmet készítettél, cinematográfus módra.
Előző hsz-emben fellelhetőek azok a momentumok, amiket te nagyon szépen elcsíptél pl. a templomi esküvőnél, ahogy felemeli a pap a kezét, stb. Elcsípted azokat az apró, de meghatározó, jellegzetes momentumokat, amik a leginkább meghatározzák a magasztos pillanatot. Szerintem, amit csinálsz, az messze nem esküvői videózás, sokkal több annál, ez a szerény véleményem.
-
MIFtIli
aktív tag
válasz
sellerbuyer #1287 üzenetére
Valóban zseniálisak a jelenetek a Moszkva térben, bár én azért linkeltem, mert kicsit olyan érzésem van ezekkel a beállított esküvői videókkal kapcsolatban, mint amikor Csuja Imre lemarad a csokor átadásról és kedves szavakkal a megismétlését kéri... De ez tényleg csak a személyes véleményem és szerintem teljesen rendben az amikor valaki akár többször is megismétel mondjuk egy templomi kijövetelt, csak hogy tökéletes legyen. Utólag úgyis szórakoztató lesz visszanézni ezeket a részeket, hogy tudják mennyi munka volt vele mire sikerült.
Ki mit vár el, miért fizet. Nincs is ezzel semmi gond.
-
Dvico
csendes tag
Én ezt a srácot tartom tehetségesnek.
[link]Egy másik videóban bemutatja milyen cuccokkal dolgozik. kb egy milla alatt van a teljes szettje, a vázakat leszámítva.
-
EkSYS
senior tag
válasz
sellerbuyer #1284 üzenetére
Ha már itt tartunk akkor én is leírnám a gondolataimat ezzel és a hozzászólásokkal kapcsolatban:
Talán már említettem - én is esküvői videóval foglalkozom - a magam módján. (grandjour hu - jöhet a kritika - szívesen veszem a szakértőktől)
Én nem vagyok cinematográfus. Én csak egyszerűen azt adom a megrendelőmnek amit kér és ha a végén tetszik neki akkor jó. Eddig tetszett mindig.
Ez a cinematográfia nekem is új dolog. Külföldi oldalakon már olvastam ezeket az önjelölt pionír szakági újjítókat, de akkor sem értettem teljesen. Most már kicsit tisztább a dolog. Belenéztem én is ezekbe a videókba. Van bennük ötlet, meg szép meg kivitelezett meg minden, de nekem nem volt benne elég mondjuk úgy dinamikus innováció. Az összes sablon, esemény valami köré építünk (jobb esetben)., mindig ugyanaz, mert ami egyszer bejött és jó azt nyomjuk amíg lehet. Helyenként sok a mesterkélés, kicsit talán már erőltetett beállítások, csak az élményfokozásért ami adott esetben elég ambivalens, de hát egy esküvőn ahogy írtad is elég szerencsétlenül nézne ki ha szólnál a párnak hogy ugyan már jöjjenek ki újra a pappal a templomból mert éppen rosszul volt beállítva a WB.-d.
Na most ennek hiányában marad az azonnali egyszeri felvétel észrevétlenül, megbújva de a lehető legjobb szögből úgyhogy nem áll be eléd senki - nem könnyű. Persze ahogy írtad is van a videófelvétel és van a cinematográfia. Persze cinematográfolni is csak ott lehet ahol adottak a lehetőségek. Anno én voltam olyan buliban ahol csak polgári volt meg lagzi (tehát csak ide kértek videóst) és a lagzi inkább vacsora volt játék, rablás és vőfély nélkül. Ebből dolgozni, háát kellett hozzá komoly mennyiségű fantázia meg egyéb
A dslr meg háát egy külön világ: 70-200 is kell, nem kérdés slider alap, apsc vagy ff (én az ff-et jobban favorizálom)50 vagy 85mm ajánlott meg egy 14-24mm közötti nagylátó. sztedi jó ha van, de munkás, s igen 1 -1,5M-ból el lehet indulni hacsak a tech.-et nézzük.
Na mindegy is alapvetően szerintem hamarosan vagy talán már most is elválik az a réteg akik über hiber hálivudi filmet karnak látni sok kamerával, rendezővel, kránokkal dslr-rel vagy amit akartok, és lesz az aki egyszerűen felkeres egy videóst, hogy vegye fel neki az esküvőjét. De ettől még mindenki kolléga és mindenkit megillet a szakmai udvariasság előítéletektől mentes együttműködésének lehetősége. Szerintem a film nem jobb a videónál és vica versa. Az a jó amiért fizetnek. Akik különbséget tesznek azokat nem érdekli igazán a szakma hanem csak a magamutogatás. (tisztelet a kivételnek).U:I: ez már annyira talán nem is OFF
5d mk3-al nem videózik valaki véletlen? Érdekelnének tapasztalatok (érdemes-e beletenni néhány 100k-t?)
-
doktor úr
aktív tag
válasz
sellerbuyer #1287 üzenetére
De a Moszkva tér az egy játékfilm. Gondolom, ő olyanokat szeretne, hogy mutass, amelyek események kapcsán, megrendelésre készültek, és túlmutatnak az eseményrögzítésen. Én is szívesen látnék ilyeneket, mindig lehet tanulni.
-
sellerbuyer
őstag
Figyi, rágúglizol cinematográfusra, aztán nézegeted őket sorra és magad is meglátod, hadd ne pazaroljam erre az időmet. Ha emlékeznék rá, már belinkeltem volna.
Néhány ismérvet pedig már leírtam, amik pl. linken lévő filmből hiányoztak. Ezek egyértelműen mutatják a cinematográfus látásmódját és egyébként pont ezek teszik cinematográfussá, ezek nélkül egy nagyon ügyes videós. Ezt is belinkeltem. Nézd meg pl. a MIFtIli által linkelt Moszkva tér jeleneteket. Zseniális. Attól az, hogy nagyon komolyan fókuszál azokra a hangulati elemekre, amiktől egy ballagás ballagás. Ezek sem voltak teljesen rendben a linkelt esküvői filmben.
-
papaya
senior tag
válasz
sellerbuyer #1284 üzenetére
ez kb. a legalsó szint körül jár, ha minőség tekintetében vagy rá kíváncsi, de mindenképpen korrekt és szakmailag is rendben van.
Tudnál esetleg linkelni egy általad magas minőségűnek gondolt produkciót, és esetleg megírnád miben látszik ez meg
Ez nagyon érdekelne
ui: nekem amúgy nagyon tetszik a munkájuk..
bár ez lenne az alap mindenhol.
-
Én ismerem őket személyesen is (mármint Tamást és Timit - > Molinari), volt közös munkánk is Velük (mi fotóztunk, ők videóztak), szerintem egy nagyon jó hozzáállású pár.
Szemmel láthatóan folyamatosan fejlődnek, mióta követem a munkáikat. -
sellerbuyer
őstag
Na... A válasz MIFtIli-nek is szól részben.
Az esküvői cinematográfus, az nem esküvői videós. Ez egy új "állatfaj", ahogy az esküvői cinematográfia sem túl régi keletű és leginkább a DSLR-ek esküvői videózásban való elterjedése hozta magával. Az esküvői videó egy műfaj, az esküvői cinematográfia pedig egy másik műfaj (ill. művészeti ág), a kettőt nem szabad keverni. Tehát, amire MIFtIli vágyik, az egy szimpla esküvői videó, mert azt szokta meg. Valói igaz, hogy az esküvői filmnek van egyfajta fennhéjázó miliője.
Az esküvői film egyébként természetesen külföldön már hagyományokkal rendelkezik, mint minden más, ami nagy nehezen betör kis hazánkba. Mo-n nagyon komolyan terjed és nagyon nagy eséllyel ez a jövő az esküvői fizetős felvételkészítés terén.
Innentől kezdve, hogy tisztában vagyunk vele, esküvői film készül és nem szimpla videofelvétel, máris tudjuk, hogyan álljunk hozzá, hogyan tekintsünk rá.
Alapvető jellemzői részben megegyeznek a mozifilmével és részben el is térnek tőle:
- vannak bőven beállított jelenetek, de még mindig a véletlen dominál. Épp ez teszi nehézzé, hogy úgy kell felvenni a véletlen történéseket, mintha előre így lett volna megtervezve, mintha film lenne és nincs újrajátszási lehetőség (pláne, mert annak már nem lenne ugyan olyan a hangulata).
- nagyrészt szuperközeli felvételekkel manipulál a készítő. Megragadja azokat a jellemző, apró kis momentumokat, amikre sok év után is emlékezni fognak a résztvevők. A menyasszony fejére felteszik a fátylat, a vőlegény nyakkendőjén egy utolsó igazítás, egy mosoly az örömapa részéről, a menyasszony megfog egy poharat úgy, hogy az ujján a gyűrű, ilyesmik. Legalább is a jobbak így csinálják, a linken most nem ezt láttuk, érdekes megközelítés volt, de nagyon ügyes, hogy így is filmszerű hatást ért el és hangulatos tudott maradni.
- az esküvői videókból megmaradt, hogy igyekszik a készítő minden arcot megörökíteni a családokból. Ez azért fontos, mert ez mindenki számára egyszeri (jó esetben), megismételhetetlen élmény kell legyen és mindenki szereti magát viszontlátni egy film szereplőjeként egy-egy szép, hangulatos jelenetben, ettől elájulnak. Ezért fizetnek.
- ha már a fizetésnél tartunk, ami érdekes: egy esküvői film készíttetése nem sokkal kerül többe, mint az esküvői videó. Ez valószínűleg nem azért van így, mert annyira olcsó az esküvői film, hanem azért, mert drága volt eddig a videofelvétel. Ráadásul a gagyi videofelvételek elkészítéséhez milliós kamerák kellettek, a filmekhez pedig sokkal olcsóbb fényképezőgépek+obik kellenek, itt inkább a tudás, a látásmód és a tapasztalat számít. Ha van egy 600e Ft-os 70-200 f2.8-ad, meg legalább egy 60D-d mondjuk, esetleg egy 50mm m42-vel, plusz nagylátóval megtámogatva már technikailag sínen vagy és egymilka alatt maradtál bőven. Steady nem kötelező, ahogy slider-ezgetni sem (mondjuk azért ajánlott). A linken is láthatjuk, hogy viszonylag statikus beállításokkal is lehet hangulatosat művelni, még ha nem is túl könnyű.
- további jellemző, hogy egy filmhez teljesen más módszerrel készülnek a felvételek. A videózásnál vágóképezésnek felel meg kb., ahogy a legtöbb felvétel készül a filmhez. Ez arra nem igazán jó, hogy a musztert odaadjuk a családnak, illetve csak akkor, ha erre előre felhívjuk a figyelmet, hogy nem fognak egy egybefüggő, élvezhető anyagot kapni. Rengeteget esküvői videóztam anno, tőlem mindig azt kérték, hogy a muszter legyen jó, mert ők azt kérik mindenképpen. Így a felvételkészítésben az volt a piszoknehéz, hogy minden egyes pillanatban komponálni kellett, résen kellett lenni és mindezt órákon keresztül! A képtelenséggel határos, minden egyes alkalommal fogytam több kilót... És mindezt persze nagy kamerákkal még akkor és bagóért...vidéken. Mikor Pestre költöztem és megláttam az itteni árakat, lepetéztem... Születni tudni kell ugye... a megfelelő helyre.Azt hiszem, mindkettőtöknek válaszoltam talán... Még annyit tennék hozzá a linkhez, hogy nagyon sok ilyen esküvői filmet néztem már meg és láttam művészi alkotásokat is (magyart is, aki külföldön forgatott), ez kb. a legalsó szint körül jár, ha minőség tekintetében vagy rá kíváncsi, de mindenképpen korrekt és szakmailag is rendben van.
Fura egyébként, hogy ez az esküvői cinematográfus hogyan született. Emberek kinevezték magukat annak és kész.
Ahogy az esküvői videós "státusz" is valahogy így született, csak ez a cinematográfus annyira fennkölten hangzik, hogy az emberek azt hihetik, hogy ez egy szakma, pedig "csak" egy művészeti ág gyakorlóját hívják így, mint pl. a festő.
-
MIFtIli
aktív tag
...nem hozzám érkezett a kérdés, de megnéztem az oldalt nagyon szép videók vannak rajta, tökéletes szinte az egész, csak nekem ez olyan személytelen, beállított izé az egész. A saját esküvőmön sokkal jobban fogok örülni, ha egy jó barátom kamerázik és a fele életlen lesz és közel sem lesz ilyen művészi, de életszerű lesz és nem lesznek rajta ilyen, "mély és beállított" egymásra nézések. Persze ez csak a saját véleményem és teljesen megértem, aki szeretne egy szép videót az esküvőjéről.
bár ez ballagás, de kicsit hasonlít [link] -
EkSYS
senior tag
válasz
sellerbuyer #1281 üzenetére
Na végig futottam a nyomon. Ez a dvsvideos csak valami "köztes" valaki. A molinarifilms.hu promotalja . (A dvsvideos bár valami esküvői akarmicsoda munkáját nem találtam)
Hat megnéztem ezt a molinarit. Láttam mar rosszabb videókat is. Mit gondolsz?
-
EkSYS
senior tag
válasz
sellerbuyer #1279 üzenetére
köszönöm!
(ha esetleg több infó lenne az se lenne baj. Érdekelne ki ez, valaki mondta a napokban hogy remek videós az emberke) -
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem:
Ismerős valakinek a dvsvideo@fremail.hu?
Kérem jelentkezzen priviben ! Köszönöm!
-
narumon
őstag
Hát a Premiere egy vágó szoftver (abból persze az egyik legprofibb), de utómunkára kevésbé alkalmas. Természetesen itt a kemény utómunkáról van szó; millió effektek, maskolás, több film, kép összedolgozása, stb.
Amennyiben csak szinkorrekcióra van utólag szükség, egy kis képivilágra vagy minimális editálásra akkor nem érdemes After Effectset belekeverni. -
doktor úr
aktív tag
válasz
HollyBoni #1272 üzenetére
30 és 45 MB/s Sandisk Extreme kártyákat. Dokumentumfilmezek, ahhoz Flowmotion v2.02-t, illetve néha Driftwood-féle Canis majoris-okat. Most próbálgatom az Intravenus v2-t, elég szép, de előfordul, hogy lefagy vele a gép (túl kevés hozzá a kártya sebessége). Szinte mindig 24H módban veszek fel.
-
papaya
senior tag
Videó szerkesztés témában akarok kicsit elmélyülni így a hideg téli napokon, aztán majd tavasszal irány a terep
Viszont, most valamit nem értek.
Adobe Premierrel megvágtam és szerkesztettem a vidit, valamint itt is csináltam színkorrekciót is, Magic Bullettel, viszont nem értem, hogy az After Effectsben még mit lehet, vagy szoktatok még ügyködni a videón? Elsősorban arra gondolok amit a premiereben nem lehet megcsinálni.. Mert ahogy néztem a MB pl ua. mind a két szoftvernél installálva, ráadásul úgy láttam, hogy a premiereben gyorsabban is renderelte le ua.-t a korrekciót mint az afterben.
Tehát érdekelne, mire is használjátok ti még DSLR témánál. -
papaya
senior tag
Érdekes téma a mem kártya, én 16Gb-os 45MB/sec-es verzió mellett döntöttem, mivel kellemetlen tapasztalatok vannak kártya formázás, váratlan tönkremenetelről, és így legalább nem akkora adat megy a levesbe. Amúgy osztrákban 17euro-ért adták, itthon meg valami 11e volt MM-ben, a pofám leszakad
-
narumon
őstag
válasz
kiskornel #1247 üzenetére
Ezenkívűl a Canon csak a video részét fejlesztette az érzékelőknek, de nem jött rá, hogy ezzel el fog veszteni egy csomó fényképészt -> nem lesz miből finanszírozni a videozás mániájukat (ez szigorúan magánvélemény).
Micsoda?? A videósok meg érdekes módon azt mondják, hogy fejleszthetné már a Canon a videós részeket is mert mindig csak a fényképészeknek kedvez a videó részben meg lassan beéri (vagy leelőzi a konkurencia).
-
HollyBoni
veterán
válasz
doktor úr #1267 üzenetére
Akkor lehet inkább a 45MB/sec-es Sandisk kéne, legalább az 16GB-os 8 helyett, és olcsóbb.
Most nem tudom nagyon tesztelni a hacket mert esik a hó, de itt az udvaron lőttem 1-2 videót, és 61Mbps-ig felkúszott a bitráta. Gondolom élesebb obival ahol több részlet van bőven menne még.
-
rbalogh22
csendes tag
nem is rossz masina
-
kiskornel
addikt
válasz
HollyBoni #1258 üzenetére
Viszonylag új szabvány. Annyira új, hogy az 5DmIII-ból is kimaradt még. GH1 nem mai gyerek (2009).
[link]... a visszafelé kompatibilitás miatt szerintem menni fog a vázaddal. De szerintem nem hajtja meg azzal a frekivel a kártyádat, amivel olyan nagy sebességgel tudna írni. Persze ez csak feltételezés részemről a dátumok alapján.
Ha kiderítettél valamit, akkor írd ide is meg...
-
HollyBoni
veterán
válasz
sellerbuyer #1260 üzenetére
Hackelt GH1-hez.
Közben többen is írtak hogy ilyet használnak azzal a hackkel amit én használok, és tökéletesen működik.
-
Chrystall
senior tag
válasz
sellerbuyer #1249 üzenetére
Sony tényleg elveti sokszor a súlykot. Ha domináns cég lenne, rosszul járnánk, mert minden kis extráért jól a zsebünkbe kéne nyúlni. Állandóan sulykolják ezeket a jógdíjakat is, tuti hogy agyára menne mindenkinek a sok lekorlátozás meg miegyéb. Erre jó példa apám drága Sony SACD lejátszója, ami írott CD-t "jogi védelem" címszó miatt nem is vesz be, de olyannyira, hogy olykor a saját, Sony gyártású műsoros anyagokat is másoltnak véli, és visszadobja. Egy nagy pénzszivattyú az egész cég, de azt meg kell hagyno, hogy engem az A65 DSLR megfogott. Szerintem jók a színei, kár hogy drágább, mint egy 550D Canontól. Meg nem tudom lehet-e rajta annyi mindent állítani.
-
-
HollyBoni
veterán
Lehet mégiscsak a gyorsabb kártya kéne, mindenhol mást mondanak fórumokon. Van aki azt írja elég a hackhez a 45-ös, van aki ragaszkodik a 95-ös karihoz. Az UHS-I a nevében mit jelent?
-
HollyBoni
veterán
válasz
sellerbuyer #1253 üzenetére
Én szerintem itthonról veszem, általában a kisebb dolgokat edigitalból szoktam, Tudom kicsit drágább, ez van a legközelebb, garanciáztatással vagy termékvisszavétellel is jó tapasztalataim vannak velük. Szoktam ebay-ről is vásárolgatni adaptereket, szűrőket stb.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
HollyBoni #1252 üzenetére
Igen, utólag vettem észre, hogy a géptípus kimaradt, de pótoltam.
Egyébként ebay-en vettem, sajnos már nem tudom megmondani, hogy melyik üzletnél, de állam leesett, hogy teljesen dobozos, eredetit kaptam, papírokkal, miegymás, mintha itt vettem volna bármelyik üzletben és nagyon hamar megjött.
-
HollyBoni
veterán
válasz
sellerbuyer #1251 üzenetére
Köszi, akkor szerintem veszek egyet. GH1 hackelve sokszor megeszi a Samsungot, annak 21MB/sec körül van az írási sebessége.
Neked milyen géped is van? 60D?
-
sellerbuyer
őstag
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #1248 üzenetére
Bocs, rossz linket tettem be véletlenül, erről a kameráról regéltem: [link]
Az FX1000 a maga korában egészen tűrhető volt, persze az ára horror és értelmetlen volt megvenni, mikor ott volt pl. a Canon "fűrészgépe", ami bármikor kenterbe fektette a Sony üdvöskéjét...
Tudom, mindez hogyan hangzik, de anyám sírjára esküszöm, pont én vagyok az az ember, aki tojik a márkákra, egyszerűen megveszi, ami adott áron (ami pénze van rá) a legjobb "teljesítményt" nyújtja. Viszont nem mehetek el szó nélkül amellett, amit a Sony-nál már tényleg vagy 25 éve látok saját szememmel: az emberek sorozatos hülyítési próbálkozásai, a porhintés és egyes sznobok, akik tényleg csak a négy betű miatt veszik meg a termékeiket, mert nem látnak tovább az orruknál, meg a reklámoknál és közben baromira szét sem néznek a piacon, hogy esetleg milyen alternatívák léteznek még sokkal olcsóbban, esetenként sokkal nagyobb tudással, komolyabb minőséggel...
Legalább addig használnák ki, hogy van több gyártó, amíg ez így létezik... Utána meg sírnak, ha valamelyik cég monopol helyzetbe kerül, hogy "jajj, mennyire x...r nekünk, hogy nem választhatunk"... Fura állat az ember...Az újítási vágy, új technológiák kifejlesztése tiszteletre méltó mindenképp..., hogy vmi pozitívat is írjak a Sony-ról.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
kiskornel #1247 üzenetére
Én nem csak a fényképezőkről beszélek. Egy érzékelő, meg egy proci saját gyártású, hű de nagy kaland... Én az egész Sony termékpalettáról és az összes egyéb alkatrészről beszélek, meg a hozzáállásról. Jó terméknek nem kell nagy reklám, a Canon ezt tudja. A jó terméket maguk a fogyasztók reklámozzák egymás közt, elég a brandet felépíteni, hogy legyen egy "cégér", ami köré gyűlnek az emberek, legyen mit a zászlóra varrni. Lehet, hogy laikus ésszel ez nem fogható fel, de amit a Canon csinál, az a helyes stratégia és még korrekt is.
Nézd meg az összes, de tényleg az összes hálivúdi mozifilmet! Kizárólagosan csakis Nikon gépek szerepelnek benne. Nagy eséllyel van egy szerződésük a filmgyártóknak a céggel. Egyetlen egy "külföldi" (nem hálivúdi) filmben láttam Olympus gépet, de ezt leszámítva az összes többi filmben ott is Nikon van! Pedig nagy filmnéző vagyok, elhiheted.
Szóval ha ezt nem sorolod a reklámok közé, akkor is reklám, mégpedig hatalmas. A Sonynak vhogy ez nem jutott eszébe, mert nagyon merev a reklámstratégiája.
Tévedés, hogy maga a cég alakította ki a "canonos vagyok", meg "nikonos vagyok" plecsniket, egyáltalán nem sújkolja ezt egyik sem. Ezeket az emberek (közéjük sorolom a kereskedőket is, akik eladják a terméket) találták ki maguknak (és egymásnak)! Vajon miért nincs olyan, hogy "én Sony-s vagyok"? Akkor most kérdem én, kié a sikeresebb promo, kié a sikeresebb brand épéítés, a Sony-é, vagy a Canon/Nikon-é?
Nem állítom, hogy a Sony termékek rosszak, természetesen csak úgy tarthatnak itt, ahol tartanak, ha a termékek nem csak eladhatóak komoly reklám háttérrel, hanem valóban jók. A reklám csak egy db-ig használ, utána már az emberek elterjesztik, hogy f...s a termék, akkor hiába bármilyen reklám.
Én azt állítom, hogy ugyan azért a pénzért, amiért a négy betűt megveszed, megkapsz sokkal jobbat, vagy min. ugyan olyan jót más gyártó termékpalettájáról, csak akörül nem akkora a hype, ezért is olcsóbb. Hiszen mitől lenne jobb a Sony termék, ha ugyan azokat az alkatrészeket veszi meg hozzá a Sony, mint bármelyik más gyártó? Erre céloztam és mondom, nem csak fényképezőkről beszélek, nagy hiba volna ilyen szűk látókör alapján ítélni meg egy egész céget!Akarsz hulladék Sony terméket látni? Tessék: [link]
Egy nagy rakás szemét, de legalább drága!Persze a Sony szerint olcsó, mert az "alja" esküvői videósoknak szánták, de akkor ennyi pénzért (csaknem fél milka volt az ára akkoriban, mikor "menő" volt) inkább veszek brutál obival egy jó kis Canon dslr-t és kínlódok kicsit a felvételkészítésnél, de a végtermék überjó minőség lesz, nem ilyen f..s-f...s, mint ami ebből a kamerából kijön!
Igaz, hogy tovább fejlesztették és kijött a 2000-es, ami már megüti az alsó szintjét annak, hogy egyáltalán érdemes legyen megvásárolni esküvőzgetés céljára, meg otthon a kutyát felvenni, de félmilka fölött volt a kezdő ára, most nem néztem, mennyi. Megint csak azt mondanám rá, hogy akkor inkább már egy dslr L-es obival!
-
kiskornel
addikt
válasz
sellerbuyer #1246 üzenetére
Én ebbe nem vagyok annyira biztos, hogy a Sony szar kínai alkatrészeket használ. Az új érzékelőjük NAGYON TETE: [link]. És nemcsak az érzékelő, a feldolgozó procit is ők gyártják maguknak...
Canon meg xarik a reklámozásba. Ha megveszel egy Nyikon fényképezőt, sulykolják beléd, hogy igen, te egy körhöz tartozol, te NIKONOS vagy. Míg te sokkal több promóciót tettél az előző hsz-eddel, mint a Canon cég összesen a múlt évben MO-n. Ezenkívűl a Canon csak a video részét fejlesztette az érzékelőknek, de nem jött rá, hogy ezzel el fog veszteni egy csomó fényképészt -> nem lesz miből finanszírozni a videozás mániájukat (ez szigorúan magánvélemény).
Canon esetében nem látom, hogy a haldoklási folyamat most csak MO-ról látszik, és külföldön minden rendben van, csak MO-t felejtette ki a cég, vagy valóban haldoklik.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
kiskornel #1245 üzenetére
Tény, hogy rendkívül agresszív üzletpolitikát folytat a cég.
Saját gyártású alkatrész viszont szinte nincs a termékeikben! Mindent összevásárolgatnak Taiwanból, meg Kínából, meg innen-onnan és olcsó összeszerelő üzemekben "születnek" a termékeik, így tesznek szert nagy profitra. A termékeik minősége semmivel sem jobb, mint más nagy gyártók termékének minősége, akik teljesen ugyan ezeket az alkatrészeket veszik meg a cuccaikba. Az más kérdés, hogy a Zeiss obikra rátette a kezét alapvetően a Sony, szerződés kérdése és ennyi. Csak látszatkeltés a Sony-nál a sokkal magasabb minőség ígérete. Ez csakis és kizárólag kiváló promóció kérdése, amire a Sony nagy hangsúlyt fektet, lássuk be. Ettől azt hiszi az ember, hogy a négy betűért tényleg többet kap, mintha más gyártó termékét venné meg, sokkal olcsóbban.
Ezzel szemben a Canon termékekben az utolsó csavarig(!) Canon gyártású alkatrészek vannak. Saját találmány, saját fejlesztés, saját gyártás, saját összeszerelés. Így minden alkatrész összepasszol, minden alkatrész együtt és külön-külön is tesztelve lett, stb. Ez a minőség garanciája. A Canon ezért drága, mert a saját fejlesztés iszonyat sok pénzbe kerül. Az emberek ezt nem tudják, ezért hívják "túlárazottnak" a Canon termékeket, amikre rátesznek keményen a különböző online teszter oldalakon cikkeket írogató "hozzáértők" is, akik nem látnak tovább az orruknál általában. A Sony termékek valóban túlárazottak (ahogy a HP-k is egyébként az informatika területén, azoknál is pont ugyan ez a helyzet!), mivel teljesen ugyan azokat az alkatrészeket tartalmazzák, amiket más gyártók is tömegesen vásárolnak és szerelnek be a termékeikbe.
Ne adja az Ég, hogy valaha megéljük azt, hogy a Sony felvásárolja a Canont, az lesz a világvége kb...
-
kiskornel
addikt
válasz
sellerbuyer #1244 üzenetére
Én azért tartok a Sonytól, mint vállalattól. Elég sok vállalatot felvásárolt. Úgy tör be az egyes ágakba, hogy megvesz cégeket. A Konica-Minolta fényképezőgép gyártása / szabványai is együttműködés címszó alatt kerültek át hozzá. Sony Ericson, mostanra megint Sony...
Nem másoktól veszik az érzékelőt, hanem saját maguk fejlesztik, és adják oda más neves cégeknek (pl. Nikon) a saját maguk által fejlesztett / megvásárolt technológiát.
Nem kell semmiért pitizniük más gyártóktól. Ha akku kell, abban is nagy a piaci részesedésük (és még jó is a termék).
Méregdrága, de qurva jó Zeiss obik mehetnek rá a gépeikre.
Ha így átgondolom ezt a globalizációs taktikájukat, szerintem az övék a jövő. Hacsak nem jön még1 ilyen vállalat.
És kétségtelen, hogy nem rosszak a termékeik. -
Chrystall
senior tag
válasz
sellerbuyer #1242 üzenetére
"Ezért is lettek a Sony cuccok inkább sznoboknak való ketyerék, csakúgy, mint manapság az i... cuccok... Ugyanannyi pénzért kapsz sokkal jobbat, ha nem vagy márkahű."
Na, nekem is kb ez a benyomásom már jóideje...
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Chrystall #1241 üzenetére
A Sonynál egyébként általánosságban elmondható, hogy mániákusan szeret saját szabványokat használni és ezeket méregdrágán árulni, tudván, hogy úgysem tudsz mást csinálni, meg kell venned. Úgy készíti a cuccait, hogy még véletlenül se menjenek bele/hozzá egyéb, általánosságban más cégek által használt szabványú cuccok. Lásd pl.: kizárólagosan MMC memkártya SD helyett a fényképezőkbe/kamerákba, stb.
Volt egy jó húzásuk, ami bejött: a DVCAM szabvány megalkotása, itt ugye ők győztek a Panával szemben (DVCPRO), mert az ő DV szabványuk terjedt el leginkább. Na az óta még jobban elszállt az agyuk ilyen téren. Érdekességképpen megemlíteném, hogy semmivel nem volt jobb a Sony DV szabványa, sőt! Egyetlen egy "véletlennek" köszönheti a győzelmét, elterjedését: kicsit hamarabb kijött vele, mint a Pana a saját szabványával, ezért az akkoriban még csak VHS-ben tonnaszám felvett pornófilmeket elkezdték DV-ben rögzíteni és így árulni. Ez ugye brutális képminőség javulással járt a VHS-hez képest, a stúdiók és a nép rákapott és valami embertelenül gyorsan terjedt (a pornó segítségével). Így mire a Pana kijött a saját szabványával, az már nagyjából a kutyát nem érdekelte.
A Sony egyébként általában mindig is a négy betűt fizettette meg, a cuccai durván túl voltak árazva a tudásukhoz, teljesítményükhöz képest. Ezért is lettek a Sony cuccok inkább sznoboknak való ketyerék, csakúgy, mint manapság az i... cuccok... Ugyanannyi pénzért kapsz sokkal jobbat, ha nem vagy márkahű.
-
Chrystall
senior tag
Én nem tudom, csak hallottam másoktól olykor olyat, hogy pl. a Canon mennyivel jobb, mert az sokkal több objektívvel kompatibilis. Nekem nem volt még DSLR-em, úgyhogy én nem tudom. De ami egyéb Sony cuccaim voltak, azokban sokszor volt valami buta lekorlátozás. Csak ezért gondolotam, rákérdezek.
-
Chrystall
senior tag
válasz
tiszavirág #1234 üzenetére
Ez nem rossz, de engem igazából ilyen kültéri videózásra érdekelne kirándulásokkor.
-
HollyBoni
veterán
Rajtam kívül még van itt GH1 tulaj?
-
narumon
őstag
válasz
Chrystall #1229 üzenetére
Hát ha videózni akarsz akkor nem szabad belemenni Sony-ba. Havernak is van már nagyon cserélné. A képével még csak csak nincs semmi baj, de gyak. semmivel sem kompatibilis. Canonhoz "fillérekért" találsz mindent ami kell, plusz ott az ML ami videóhoz szinte kötelező. A kis kamerák közül ezeket ajánlják most a nagyok (pl Philip Bloom)
Canon-ok
Nikonnak a nagy masinái
Panasonic GH2 GH3utána már csak húzós árú gépek jönnek.
-
Chrystall
senior tag
Sziasztok!
Sony A65-ről mi a véleményetek? Főleg a videós funkcióira volnék kíváncsi, leginkább arra kéne. Nekem a Youtube-on nagyon megtetszett a színvilága. Valakinek nincs esetleg erről a gépről nyersvideó? Objektíveket mennyire könnyen lehet ezen cserélni? Mert mintha azt hallottam volna, hogy a Sony annyira nem kompatibilis ilyen szempontból, mint a Canon.
-
rbalogh22
csendes tag
sziasztok!
sokan tettek már itt közzé saját munkákat, így én is arra vállalkoztam, hogy megosszam Veletek az első komolyabb, felkérésre kért cuccomat. kiváncsi lennék a véleményetekre, hogy mit lehetett volna esetleg jobban, vagy épp mi a rossz, jöhet negatív/pozitív egyaránt... info képpen annyi, hogy a forgatásnál egy HomeMade DSLR Rig-et használtam, kb. ennyi
tessék a link: [link]
-
narumon
őstag
Nem is beszéltünk még róla, hogy elfogadták a H265 codec specifikációit, tehát nemsokára jönnek majd ki az új tömörítéssel ellátott update-ek. Persze majd real life teszteket érdemes lesz megnézni előtte.
-
narumon
őstag
válasz
HollyBoni #1225 üzenetére
Looks. Azon belül mikor mit. Attól függ milyen hangulatot akarok. De én általában a videón mindig használom előtt a curves-t, hogy beállítsam a középtartományt és ha az oké akkor lehet hogy looksban csak vignettát dobok rá vagy valami színt. Szinte soha nem használtam még kétszer ugyanúgy.
-
Dvico
csendes tag
Sziasztok!Ismét kérném a véleményeteket. (az előzőeket köszi szépen, mindegyik hasznos/)
Szóval melyik állványt választanátok kezdő dslr filmezéshez :
Fancier FC370A szett (FC03 fej+ ET70 tripod + táska) új 65000Ft-ért : [link]
vagy egy használt Manfrotto 519pro fej +525mvb tripod+táska 150000ért. [link]
A manfrotto túl van a kereten, igazából csak akkor vállalnám be ha mindenképp kihagyhatatlan és megéri beruházni.Kb 4-5kg súly menne a fejre. -
.DLL
veterán
válasz
HollyBoni #1222 üzenetére
A lapos képprofil csak egy trükk, hogy nagyobb legyen a dinamikaátfogás, mert utólag lehet kontrasztot emelni, sötétíteni egyes területeken, de ha valami már bebukott, onnan csak a zajt lehetne visszahozni.
A színek egyrészt azért szépek, mert remek a képérzékelő és alacsonyabb a zaj, mint a kis érzékelős egy chipes kameráknál. Másrészt igen utómunkában is lehet eze emelni, tologatni jobbra balra, attól függően, hogy milyen a film koncepciója, de ehhez mindenképpen kell a jó nyersanyag, mert ami nincs rögzítve, az nincs rögzítve. -
HollyBoni
veterán
Sokszor ha valami profibb videót nézek ami jobb géppel készült (pl 5D MKx), akkor a színek gyönyörűek. Ez a kamerán és az obin múlik, vagy az utómunkán? Mert ugye flat képprofilokat használnak, és utólag hozzák vissza a színeket. Ha nagyon hülyeség akkor bocs.
-
zgospel
őstag
[link] pár állványtrükk
-
sellerbuyer
őstag
válasz
kiskornel #1219 üzenetére
Én tényleg nem tudok mást írni, mint, hogy a vákuumos az tutira megegyezik a gyári 60D aksimmal, minden tekintetben. Lehet, hogy a dobozos is jó, ahogy írtam, azt nem ismerem, nem tudom, hogy milyen. Én csak vákuumosat láttam Mo-n is, meg külföldi webáruházakban is. Most először láttam ebay-en dobozosat, ahogy rákerestem, hogy linkeljek egyet.
-
kiskornel
addikt
válasz
sellerbuyer #1217 üzenetére
Elbizonytalanítottál. Lehet, hogy volt olyan vákumfóliás csomagolású is??? De gyáriba nem emléxem, hogy olyan lett volna. Lehet, hogy az utolsó 7D akksinál...
-
kiskornel
addikt
válasz
sellerbuyer #1217 üzenetére
"amit én vettem, az műanyag csomagolású, ahogy mindenhol úgy árulják az eredetiket (nem papírdobozzal)"
Khm... én még eddig mindig magyar hivatalos márkakereskedésből rendeltem minden tartozékot, és eddig minden eredeti Canon cuccom szép kis dobozkában volt, mindenféle hologrammos matricával, stb... ahogy azt a képeken látni. Még az utolsó távirányító is dobozos volt, nemhogy az akksik
-
sellerbuyer
őstag
válasz
narumon #1216 üzenetére
Hát ezt ugye így nem lehet megítélni arról, amit linkeltem. Csak azt tudom, hogy amit én vettem, az műanyag csomagolású, ahogy mindenhol úgy árulják az eredetiket (nem papírdobozzal), nálunk is. Valamint használom már jóideje és egyértelműen kijelenthetem, hogy ez teljesen eredeti, gyári.
A papírdobozoshoz még nem volt szerencsém (most láttam először ebay-en is), de ha abból indulok ki, hogy én mennyiért vettem az eredetit, hát akkor ennyi erővel a papírdobozos is lehet az. Fogsincs...
-
narumon
őstag
válasz
sellerbuyer #1212 üzenetére
Biztos, hogy eredeti? Mert azt tudom a kínaiakról, hogy nagyon jól tudják másolni az eredeti dobozokat is ha kell, de....
Egyébként én kínai utángyártottakat vettem pótakksinak. Nekem azokkal sem volt gondom, igaz nincs szép Canon-os doboza -
k1csi
senior tag
ML-t macera 32GB feletti kártyávál használni (nem is használom).
Az ok ha jól tudom az, hogy az SDXC kártyákat nem tudja az ML bootolhatóvá tenni (ehhez kell az EOScard.exe).
SHDC-val mikor nyomsz egy low level formatot az ML ugye előtte mindent felolvas, utána meg mindent visszállít.
Na ez az amit nem tud a ML az SDXC-vel (32GB-ig SDHC, felette meg SDXC).
Ez addig nem is gond, amíg van PC hozzá...Egyébként nem ez az egyetlen eltérés. Az SDXC MS védett extFAT-ot használ ami nem minden OS-el megy alapból (XP, Linux). Nem egy nagy cucc akár Linuxra feltenni (tapasztalatból), de extra macera.
Előnye ugye az lenne, hogy nagyobb mint 4GB-os fájlok lehetnek, viszont azt meg tudtommal a váz nem használja ki.
Röviden: Több hátránya van mint előnye.
Telóban nekem 64GB-os micro SDXC van (mint minden kártyám ez is Sandisk), azaz használok SDXC-t, de videózásra vsz. felesleges. Eleve felesleges kockáztatni annyi felvételt (több óra).
Árban ma kb. 16GB-nál van az optimum. -
sellerbuyer
őstag
Ezt itt nem értem: [link]
A kábel elég vastag... Ha nem csukod be rendesen az akkutartó fedelét, akkor nem tudod használni a gépet. Most akkor ez hogy van?
Szer.:
Eszembe jutott. Szoftveresen ki kell iktatni... ML tudja talán, vagy a firmware? Most fejből nem is tudom. -
sellerbuyer
őstag
A másik kérdésem hogy 60D-hez milyen tartalék akkut javasoltok a gyári mellé?
Egy másik gyárit. Bagóért vettem ebay-ről. Az egyik kínainál úgy van, hogy kirakja bid-re, aztán ajánlasz neki egy 20 Font körüli összeget és ha nem nyerted meg, akkor második eséllyel simán elhozhatod. Így vettem gyári pótakkut a 60D-mhez valami 22 Fontért.
Náluk vettem teljesen eredeti, dobozos(!) Sandisk 32GB SDHD class 10 45MB/s kareszt jó áron anno, most úgy látom, hogy nincs, viszont van ez: [link]
-
Dvico
csendes tag
ML-t próbáltátok már 64Gb-os kártyán? Működik a gyakorlatban?Olvastam hogy csal EOS szoftverrel lehet rátenni az ML-t miután kisebb kártyán már használtam a vázat.Egyáltalán szükséges a 64Gb?Vagy jobban járok 2db 32Gb-al?Ahogy néztem 7500ért van 32Gb ,és 15e-ért pedig 64Gb, nettóban persze.Mindegyik SDHC 45Mb/sec class 10.
A másik kérdésem hogy 60D-hez milyen tartalék akkut javasoltok a gyári mellé?Utángyártott tud annyit mint a Canon? -
sellerbuyer
őstag
-
narumon
őstag
válasz
sellerbuyer #1207 üzenetére
Mhm ez szimpi. Ha jövőhéten meglesz akkor lehet, hogy meglépem de utána akkor zaklatlak tanácsért
-
Eyesis
őstag
válasz
sellerbuyer #1205 üzenetére
Én még sosem rendeltem kínából etc.. ha nem találok más megol
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #1205 üzenetére
Még egy video, ez promo jellegű: [link]
-
sellerbuyer
őstag
Abszolút, de már fogalmam sincs sajnos.
Neten rákerestem, legolcsóbb helyet kinéztem, megrendeltem és kb. ennyi.
Akkor még több helyen lehetett kapni, most már látom, hogy csak egy-két helyen, ami fura. Az ebay-ről is konkrétan eltűnt! Alig van egy-két eladónál, pedig nemrég még tömve volt vele az egész ebay.co.uk!
Mindazonáltal Kínából még mindig szép áron beszerezhető és VÁM mentesen:
[link]
[link]Itt egy fullos verzió, ami szintén nagyon olcsó a tudásához képest, de erre már van VÁM: [link]
-
Eyesis
őstag
válasz
sellerbuyer #1202 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy hol?
-
sellerbuyer
őstag
válasz
doktor úr #1201 üzenetére
Én úgy fogalmaznék, hogy ennyi pénzért igen jól használható és hasznosítható.
Természetesen az embernek rögtön feltűnik, ahogy kézbe fogja, hogy mondjuk szárnyas csavar helyett vmi gyors csatlakozós megoldás jobb lett volna rá, amit egy-két mozdulattal meg lehet húzni és nem kell a sűrűmenetes csavarokat egy fél óráig tekergetni. Meg, hogy a műanyag részek idővel el fognak használódni. Meg, hogy lehetne racsnis a forgatható részeknél, akkor stabilabban és pontosabban lehetne pozicionálni, DE... 24e Ft-ért vettem ÁFA-val, számlával, boltban, estébé-estébé és kiválóan használható!
Ebay-ről 20-21e Ft lett volna.
Halkan jegyzem meg, hogy egy jó esztergályos ismerőssel (de még saját ügyes kézzel is) fillérekből meg lehet oldani a fenti gondok egy részét, a másik részét meg boltból ugyancsak fillérekért vett gyors csatlakozóval, stb. Szóval ha valaki nagyon ügyes akar lenni, akkor semmi pénzért atomjó riget hoz össze. Nekem meg jó így, ahogy van.
Én azért ömlengek róla ennyire folyton, mert nagyon féltem még ennyi pénzt is kiadni érte, egyáltalán nem néztem ki semmi jót a cuccból, pedig az összes videó elég meggyőző volt, de mégsem. Azt hittem, kidobott pénz lesz az ablakon, de momentán nem tudtam többet rászánni rigre (százezreket), forgatni meg nagyon kellett volna. Így aztán csak belevágtam és nem bántam meg.
Itt egy elég szemléletes videó: [link]
Szándékosan nem a reklám videóját linkelem, pedig az igen meggyőző, de arról még akkor azt hittem, hogy hát... reklámban bármi jónak nézhet ki ugye...
A legjobban az tetszik, hogy milyen nagy tud lenni használat közben (én nagydarab vagyok, hosszú karokkal, így az volt a fő gondom, hogy csak a nagyon drága rigek voltak jók a méretemhez), ugyanakkor milyen eszméletlenül kicsire össze lehet csukni szállításhoz. A súlya is nagyon kedvező.
A kövi ilyen jellegű beszerzés, ha az anyagiak úgy hozzák, tutira egy autóra szerelhető tappancsos megoldás lesz, már kinéztem bay-en pár olcsóbb, de igen jónak ígérkező modellt és nyáron készülnek majd a road múvik.
Ja de hogy a kérdésedre is válaszoljak így hatmillió gondolat után
: a csavarokat teljesen tökéletesen nem mertem meghúzni, a műanyag alkatrészek miatt. EOS D60-nál, 18-135mm obival nem tapasztaltam különösebb elcsúszást, tartottak rendesen.
Az más kérdés, hogy ugye kapkodva is kellett olykor meghúzni, mert miattam nem áll meg az élet, nem fog a szereplő, mondjuk egy táncos arra várni, hogy én ott csavargassam a dolgaimat, ő meg kihűl közben.
Ezért lenne nagyon jó a gyors csatlakozó rá, plusz a racsni. Ez volt egyébként rögtön az első tapasztalatom a cuccal, ez jutott elsőként eszembe, mikor használatba vettem élesben.
Az alucsavarokat is ki lehet cserélni tartósabbakra, amik kevésbé puhák, de akkor már tényleg félő, hogy a műanyag megadja magát. Persze ne értsd félre, azért nem tűnik az a műanyag gagyinak egyáltalán, de én mindig félek a fém és műanyag találkozásától, abból sok jó nem szokott kisülni. A csavarokon sűrű a menet, túl sűrű, ezért viszonylag sokat kell csavargatni rajtuk. Az egyik helyen pl. egyetlen nagy vájat van a műanyag illesztő akármin, amibe a csőnek illeszkednie kell. Így ahhoz, hogy ebből a nagy vájatból a csövet ki tudd emelni egy másik pozícióba, ahhoz totál ki kell csavarnod a csavart. Nem jó megoldás, nem túl átgondolt, de mondom, teljesen használható élesben is és orvosolható kis kézimunkával. Nem olyannal! -
doktor úr
aktív tag
válasz
sellerbuyer #1186 üzenetére
Nagyon jó, hogy szóba jött ez a Spider, én is nézegetem. Minőségre, várható tartósságra milyen? Nem nyeklik-nyaklik? A csavarokat rendesen meg lehet húzni, pozícióban tartja az egészet? Nekem egy GH2 nagyobb obival, 7"-os kontroll monitor, mikrofon menne rá, később follow focus és matte box is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Külpolitika
- Villanyszerelés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest