- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
narumon
őstag
No egy olyan adapter ajánljatok nekem amivel Nikkor obikat lehet 550D-re rárakni. Ahova most járok videózgatni ott a srác Nikonnal fotózik és van neki egy rakat obija, ilyenkor én is fel tudnám azokat tenni ha lenne mivel.
-
narumon
őstag
Elképzelhető, de a twixtow kurvajól dolgozik. Rákeresel neten akkor símán vannak Canon DSLR-el készült akár 1000fps lassítások is, szinte teljesen hibátlanok.
Pl:
"gagyi" 550D-vel http://www.youtube.com/watch?v=-u_etvz1Zz8
http://www.youtube.com/watch?v=2eVmyjr2nT0
Szóval én annyira nem parázok
Másrészről nekem mindig sokkal nagyobb gondot okoz mikor haver hoz 50p-s felvételt és azt kell berakni a 24p sorba. Ha csak símán behúzod akkor mindig röcög. -
.DLL
veterán
válasz
narumon #1096 üzenetére
A végkimenetel nálam is 24fps film, de rögzítéskor néha jól jönne a nagy sebesség és a minél több valódi képkoca (nem csak Twixtorral kiszámolt) a visszalassításhoz. Kinek mi jön be, ettől kerek a világ.
Azt mondják az 5D-sek (nem mind természetesen), hogy Háh, nekünk nöm kell 60fps, mert a 24-ből is tudunk 120fps-nek megfelelőt csinálni. Igen? Akkor 60 kockából, ugyanakkora felszorzással már 300 lenne. Hoppá. Csak ezt már nem hallják meg.
Szóval lehet, persze, mindent lehet, 24-ből is lassítani programmal, de minél több valós képkocka van, annál hitelesebb a látvány. Persze nem győzöm elégszer elmondani, nehogy azt higgye bárki, hogy slow-mo mániás vagyok, hogy nem orrba szájba kell nyomatni ezt sem, hanem csak a megfelelő helyen adagolva. Szóval én biza örülnék a következő Canon gépben a 1080p/60p-nek. -
narumon
őstag
"1. A Bit Rate-et] érdemes megváltoztatni? Néztem pár teszt videót youtube-on de én nem igazán láttam a különbséget.."
Felesleges állítgatni, nem lesz jobb.
2. van kimondottan "filmes hatásra" ajánlott Picture Style ? Ti milyet használtok? Vagy ezt úgyis az utómunkánál módosítja az ember?
Nagyon sok ilyen picture style van. Ha utómunkázni akarsz akkor a legjobb viszont egy flat style, mondjuk a flaat nevezetű, van belőle többféle változat is.
3. ami a felvételek készítésénél nagyon zavaró az, hogy remeg/rázkódik a kép - mivel remeg/rázkódik a kezem - főleg ha mászkál az ember a kamerával.
Kamerával nem mászkálunk kézben az a hülyegyerekek sportja
(Legalábbis felvétel közben
)
Amúgy meg tessék megtanulni stabilan tartani a kamerát az IS obi a többit ellensúlyozza. Nem IS esetén is tartsd olyan stabilan ahogy csak tudod, a minimális mozgásokat a szoftver stabik 100% pontossággal szedik ki (már ha tényleg szükséges). Ha mozogni akarsz kamerával akkor viszont valóban egy hardver stabi kell. Henderrel szemezek én is de nem szereztem még be. -
.DLL
veterán
Lehet hogy azoknál több erőforrás van arra a területre irányítva. És azért nem elérhető még, mert az majd a következő vázakkal jön. A mostaniakat más miatt veszik, a következőket meg majd a Full60 miatt fogják.
Marketing.
Én is, addig semmiképp nem fogom lecserélni a mostani gépem amíg nem tudja a Canon a Full60-at minimum. Addig marad az 550D, ami képminőségben ott van mint bármelyik nem full-frame-es társa. -
EkSYS
senior tag
fura az az egész , mert a sony-nak a 150 ezres kisgépei is tudnak már 1080p-t 60fps-sel (nex5n) . S nem hiszem (illetve nem is tudom biztosan) hogy az hardverileg erősebb-e mondjuk egy markIII-nál. (ami szvsz biztosan tudná a 60 fps-t , vagy én nagyon túlbecsülném a digic5+ procikat
)
Szóval az igazság valahol félúton lehet. Nem értem hogy miért nem lehet már ezt megcsinálni, tuti hogy növelné az eladásokat, s ettől még ugyanolyan körülményes lenne a kezelése azaz túl nagy konkurencia többletet nem jelentene a kameravilágnak.
Lehet ha 60fps-t akarok akkor veszek egy nex5n-t -
.DLL
veterán
60fps-t fullHD-ban nem hiszem, hogy megoldana egy szoftver hekk. Ott azért a hardvernek is alá kell pakolva lennie: alkalmas szenzor, alkalmas feldolgozó áramkörök, rendszer-busz, adat-busz szélességek, stb.
Adja az ég, hogy ezek a képességek meglegyenek a mostani gépekben is, és csak a szoftveres támogatás hiányozzon (és meg is lehessen hekkelni), de én erre egyelőre csak gyenge mérget vennék. -
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Canonrumors.on olvastatok hogy az 1d c és 1dx 4k videó lehetőségeit ?
Érdekes lehet -
ggeleven
őstag
Halihó,
Beszereztünk egy Nikon D3100-as gépet és időnként szeretnénk baba videózására is használni, de a kit objektív automatikus fókuszállítása szörnyen zavaró.
Manuális fókuszállításnál is vannak behallatszó hangok (a gép most nincs itthon és nem tudom kipróbálni)? Vagy inkább másik objektívet ajánlanátok videózáshoz? -
zsoltika29
tag
-
válasz
zsoltika29 #1081 üzenetére
Így már egyértelműen videokamera.
-
.DLL
veterán
válasz
zsoltika29 #1079 üzenetére
Attól függ mire kell. Nagyon más világ egy kis videó kamera és egy filmkamera szerű DSLR.
A DSLR-eknek természetesen jobb a képe, de nehezebb velük dolgozni, mint egy kamkorderrel. Nagyon oda kell figyelni a fókuszálásra, mert ezeknél ha biztosra akar menni az ember akkor kézi élességállítást kell használni, ami nagy gyakorlatot igényel. Egyen csak fél órát tud rögzíteni max, HD-ben viszont csak 12 perc. Ez alatt eléri a fájl a 4GB-ot, ami a Fat32-es fájlrendszer maximuma, és leáll a felvétel, ezután újra kell indítani. (lehet hogy van olyan dslr mai nem áll le csak új fájlt ked, illetve lehet hogy az ML is tudja, ennek még nem néztem utána).
Rohangálós kamerának, ha ez lesz az első géped, nehéz lesz a DSLR-t használni.Ha előre megtervezett jeleneteken gondolkodsz, és van lehetőség ismételni, akkor viszont nem kérdés, a DSLR képminősége sok drágább kamerát is maga mögé utasít. De mondom, a kezelése csupaszon nem egy leányálom.
-
zsoltika29
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Hamarosan szeretnék vásárolni egy masinát.
Melyik gép csinál jobb videót?
Panasonic X800 (3mos) vagy egy dslr gép ebben az árkategóriában 180-200 e. forint?
Ha egy dslr jobb választás,akkor melyik?
Előre is köszönöm a segítséget!
üdv Zsolt
-
Retro11
senior tag
ML, állványok és minden egyéb nélkül készítettem.. Rengeteg hibával, de a célnak megfelel.
-
Dvico
csendes tag
Hadd kérdezzek én is!:-)Erről az állványról mi a véleményetek?Azért gondoltam erre mert nem kellene külön fej ha sliderrel használnám, és szerintem a Manfrotto 501HDV-vel, vagy MVH502-vel működne.Vajon jó minőség?
[link] -
Susi
csendes tag
válasz
narumon #1057 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Fel is raktam az ML-t a gépre és háát döbbenet mennyivel profibb eszközt varázsolt belőle
Néhány éjszakám ráment már a userguide olvasgatására és még azt hiszem bőven maradt olvasgatni való
Néhány kérdés amiben a segítségeteket kérném.:
1. A Bit Rate-et] érdemes megváltoztatni? Néztem pár teszt videót youtube-on de én nem igazán láttam a különbséget..
pl ezen.: [link] vagy ezen [link]
2. van kimondottan "filmes hatásra" ajánlott Picture Style ? Ti milyet használtok? Vagy ezt úgyis az utómunkánál módosítja az ember?
3. ami a felvételek készítésénél nagyon zavaró az, hogy remeg/rázkódik a kép - mivel remeg/rázkódik a kezem
- főleg ha mászkál az ember a kamerával.. Azt már olvastam,láttam itt a forumban , hogy a "profik" ezt egy kézi steady-vel "oldják meg". Tudtok esetleg ajánlani megfizethető Steady-t? Itt a fórumon is meg neten is olvastam a Hender Steady-ről. Erről esetleg van infótok, tapasztalatotok?
A slider témához tök amatörként csak annyit, hogy ha lenne felesleges 500$-om, (meg rengeteg szabadidőm
) akkor én ezt venném/próbálnám ki.: [link1] , [link2]
-
sellerbuyer
őstag
-
Amúgy ezért bicsaklottam meg rajta én is... de a legnagyobb gondom, hogy nem tudom elképzelni, hogy mekkora az ideálisan elegendő... ehhez tapasztalati gyakorlat kell...
Viszont ha meg azt veszed, mennyire mobilis... pl esküvőn sokkal egyszerűbb egy ilyennel dolgozni, mint egy nagy sínnel...Sőt pl esti bulin is egyszerűbb...
-
rbalogh22
csendes tag
én egy ilyet néztem ki magamnak, szerintem ez egész joo, 80cm hosszú, lehet fel-le, vertikálisan és függőlegesen is csúsztatni, és még egy kisebb kameradarunak is használható. hogy manfrotto fejet lehet-e rá csatlakoztatni arra még nem jöttem rá (képek alapján néztem de az Varavon fej), de hát ennyi pénzért szerintem igen. az ára, igaz több mint amennyit szántam volna rá, postaköltséggel együtt 367 euro = 108 000 forint. nem tudom miért de közelebbit nem találtam, mert ez csehországban található...
mit szóltok hozzá?
a Kessler sliderek azok eléggé drágák tényleg, de olyan profi sliderra nincs is szükségem,
a Konova slidereket ismerem még, keveset tudok roluk, pl. lehet e vertikálisan stb., kb. annyiért megkaphato mint egy Varavon SlideCam (amit linkeltem is!) -
.DLL
veterán
Vegyen valaki egy Édelkrőn Slider+-t és mutassa meg élőben
Az brutálisan tetszik, mint ötlet, de kíváncsi lennék mennyire stabil.
-
rbalogh22
csendes tag
hello-sziasztok!
kb. két hónap múlva, (születésnapomra
) tervezek venni egy slidert... és kiváncsi volnék, hogy Ti milyen slidert is ajánlanátok...
kb. 200 eurót, 60 000 forintot szánnék rá, főleg videoklippek, kis- és reklámfilmekre kellene. nagyon sokat gondolkoztam már azon is, hogy milyen hosszú legyen, mennyi az ideális? ami fontos lenne a sliderral kapcsolatban, az az hogy rá tudjam majd tenni egy jo-profisabb állványra (mert az még nincs, csak egyszeru), és hogy rátudjak majd tenni egy manfrotto fejet is. nagyjábol ennyi elvárásom lenne a sliderrel kapcsolatban.
köszönöm előre is a véleményeket... (jöhetnek nyugodtan linkek is)
a topicot már nagyon régóta követem, egész joo, orulok neki, sok hasznos dolgot megtanultam itt a VideoDSLR-ezéssel kapcsolatban -
HollyBoni
veterán
Videó élesítésre tudtok ajánlani valamit? Jó a Premiere Pro gyári sharpen mask-ja, vagy inkább valamilyen plugin?
-
narumon
őstag
Én 1280x720/50 -et használtam eddig, gondoltam nem kell nekem a fullHD. Hülye kérdés de az 50 pfs nekem (otthon gyerkőcök rögzítésére) akkor felesleges? max ha lassítani akarok a felvételen akkor jön jól?
Pontosan.
Ha tehát "filmes" hatást szeretnék elérni akkor az 1920x1080/24-et használjam inkább? És mire jó az 1920x1080/25 ? Az a +1 fps ilyen sokat számít?
Igen a 24fpst használd és hozzá a 1/47 záridőt. A kettő együtt a kulcs, és ez miatt számít olyan sokat a +1 fps. A 25fps egyébként arra jó, hogy az az alap PAL szabványú videó rögzítés.
helyesen kezeltem.. a fókuszálással is sokat bénáztam... Az automatikus gyakorlatilag használhatatlan, ha kézzel tekergettem akkor meg a kijelzőn nem nagyon sikerült eltalálni helyesen.. Főleg amikor a 50mm 1.8 obit használtam.
"ML esetén ez sokkal egyszerűbb lesz ha bekapcsolod a focus peak opciót.
A másik dolog az 1.8 obi nem azt jelenti, hogy akkor mindig azon használd, főleg, hogy 1.8-ra nyitva nem is eléggé éles. Gyerkőcöknél jó megoldás (ha van elég fény), hogy kinyitod f4-8 vagy még feljebb és akkor elég nagy távolság fokuszban marad anélkül, hogy tekergetnél utána mint az állat.Ez egy kicsit kínai most Mi az a 180 fokos shutter?
A hagyományos filmes mozi kamerák azok úgy müködnek, hogy van bennük egy forgó tárcsa ami a film előtt forog. Ez egy adott ponton van kivágva.(egész pontosan a legtöbbnél félbe van vágva azaz 180 fokos) Amikor a kivágott részhez ér akkor történik az expozíció azaz elkészül egy képkocka, amint a tárcsa tovább fordul elzárja a fényt és a mechanika továbbít egy kockát a filmen, majd kezdődik előröl.
A mostani digitális világban ennek annyi a jelentősége, hogy ezeknek a kameráknak a képét megszokta az ember a moziban - gyakorlatilag ez a professzionális kinézet és ezért ráz minden normális embert a hideg a barátok közt meg a rosalinda képminőségétől, tehát ehhez közeli beállítások kellenek mert abban az esetben hasonlít leginkább a hagyományos filmes kamerához a kép. És még tovább is lenne, de egyelőre ennyi elég
-
papaya
senior tag
Nem egészen, az ML-t kibontod a memória kártyára, amit előtte leformázol. Majd miután beraktad a gépbe rámész a firmware frissítésre és frissíted. (legyen feltöltve az aksi, biztos ami biztos). Ez pár másodperc, ha végzett csinálsz egy be- kikapcsolást és már ott is az ML. Minden gyári beállítás és menü elérhető marad ML mellett is. Azonban nem árt kicsit utánajárni, hogyan lehet kezelni az ML-t.
A videónál egy dologban biztos jobb a full hd mód 24fps-en. A kisebb záridő miatt (1/47), jóval nagyobb fényerővel tudsz rögzíteni mintha sima hd 60fps-nél 1/120-as záridőt használsz.
24p vs. 25p a szabvány miatt van itt. Amcsis filmeknél a megszokott a 24p, míg Eu-s szabvány a 25p ha jól tudom.
-
Susi
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor az ML-nél a letöltött zip-et kell csak kicsomagolnom a memóriakártyára és ha azt rakom a gépbe akkor van ML ha másikat akkor nincs. A Firmware verziót ellenőriztem, az stimmelni fog (1.0.9).
Amúgy ha az ML betöltődik akkor csak filmezésre tudom használni a gépet, vagy a fényképezéshez szükséges - gyári - beállítások is elérhetőek?Köszi a záridős videót, elég szemléletes!
A 550D a következő módokban tud felvételt készíteni.:
640x480/50
1280x720/50
1920x1080/24
1920x1080/25Én 1280x720/50 -et használtam eddig, gondoltam nem kell nekem a fullHD. Hülye kérdés de az 50 pfs nekem (otthon gyerkőcök rögzítésére) akkor felesleges? max ha lassítani akarok a felvételen akkor jön jól? Mondjuk nem értem, hogy miért nem elérhető az 1280x720/24 ?
Ha tehát "filmes" hatást szeretnék elérni akkor az 1920x1080/24-et használjam inkább? És mire jó az 1920x1080/25 ? Az a +1 fps ilyen sokat számít?
Az eddig készített felvételimmel az volt a probléma - így utólag -, hogy az ISO , záridő , blende beállításokkat nem helyesen kezeltem.. a fókuszálással is sokat bénáztam... Az automatikus gyakorlatilag használhatatlan, ha kézzel tekergettem akkor meg a kijelzőn nem nagyon sikerült eltalálni helyesen.. Főleg amikor a 50mm 1.8 obit használtam.
" (Egyébként ML-ben 180 fokra nyomsz akkor automatikusan erre állítja 24fps esetén - Ugyebár a cél a hagyományos analóg filmfelvevők 180 fokos shutterét leutánozni). "
Ez egy kicsit kínai most
Mi az a 180 fokos shutter?
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!
-
HollyBoni
veterán
Nem értem miért nem hoznak ki egy olcsó (kb 150-200 ezres) mondjuk APS-C szenzoros cserélhető objektíves videókamerát.
Biztos nagyon fogyna.
-
narumon
őstag
Azt rebesgetik a madarak, hogy idén jön egy "olcsó" videós DSLR alapokon nyugvó kamera a Canontól. (Mármint az olcsó azt jelenti, hogy 5D Mark árban vagy az fölött egy kicsivel)
-
narumon
őstag
válasz
Raketkilla #1050 üzenetére
24 fps beállítás esetén 550D-nél még 1/24 az van ha jól emlékszem de most nincs előttem a kamera.
-
narumon
őstag
Hali!
Mi volt a gondod a videófelvételeddel? A megvalósítás vagy maga a felvétel lett rossz minőségű?
ML-hez nem módosítasz semmit a gépen hanem gyakorlatilag egy spéci memóriakártyát készítesz. Ha más memória kártyát raksz bele akkor természetesen nem is lesz ML a gépen. Így mondjuk ha több memóriakártyával is azt akarod használni akkor minden ilyen memóriakártyára fel kell installálnod.A záridőre már válaszoltak, ha fent van az ML akkor 24fps mellé be tudsz állítani 1/47-et is ez van legközelebb hozzá. (Egyébként ML-ben 180 fokra nyomsz akkor automatikusan erre állítja 24fps esetén - Ugyebár a cél a hagyományos analóg filmfelvevők 180 fokos shutterét leutánozni).
Ha van kérdésed akkor jöhetnek megpróbálok rá válaszolni, van 550-em is és elég sokat videózok vele. (sőt én csak arra használom)
-
Raketkilla
tag
A többiek kijavítanak ha tévedek, de az ML az sosem bántja a váz firmware-ét, mindig a kártyáról töltődik be.
Viszont előtte ne felejtsd el ellenőrizni, hogy ML verziód melyik canon firmware mellett képes futni, és ha neked nem az van, akkor először azt frissítsd.A záridő változtatásával ugyanaz történik mint fényképezéskor. Hosszabb záridő esetén nagyobb az elmosás, rövidebbnél pedig sokkal inkább kifagy a mozgás. Ez a videó jól szemlélteti.
Általánosságban amúgy el lehet mondani, hogy ha 24 fps-el videózol, akkor 1/48 (azaz 1/50), ha 30 fps-el akkor 1/60, ha ha 60fps-el akkor 1/120 (azaz 1/125) az ideális záridő. Jól látható, hogy van egy 1/fps*2 "szabály".
De ettől el lehet térni, attól függ mit akarsz viszontlátni a felvételen. -
Susi
csendes tag
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni. Teljesen amatör, "otthon videózgatni a gyerkőcöket DSLR-el" felhasználó lennék. Rendelkezem egy Canon 550D masinával, amit eddig fotózásra használtam inkább, néhány videós próbálkozás mellett.. Aminek a minősége a pocsék és az jézusmáriamiez között mozgott
Mivel szeretnék jobb, igényesebb - video - felvételeket készíteni a gyekőcökről, ezért elkezdtem olvasgatni a témában.. Azt már tudom, hogy ha legtöbbet szertném kihozni a gépemből akkor a MagicLantern firmware-t kell majd használnom.
Az első kérdés az lenne, hogy az ML-t úgy is használhatom, hogy magán a gépen nem végzek firmware cserét, hanem a memmória kártyáról töltöm be csupán?
A második pedig az, hogy a video felvételnél milyen jelentősége van a záridő módosításának?
Köszi!
-
Magánhasználatra elviekben lehet díjmentesen felhasználni ezeket.
Mindenki maga válogatja a rizikót, hogy bevállalja pénzes melónál, vagy sem.
Szerintem a zöme lesajnálja... ha nem kerül a képanyag túlzott média figyelembe, vagy olyan kezekbe, ahol a jogdíjak előkerülnek, vélhetően senki nem fog azzal foglalkozni, hogy a zene után kifizette-e a készítő a jogdíjakat. -
Dvico
csendes tag
Tudom nem szorosan kapcsolódik a topichoz de tudtok ajánlani valami linket, infót a különböző zenék jogdíjas felhasználásáról.A méltányos használatról már olvastam.Lehet abból gond ha értékesítem az elkészült videókat, kisfilmeket, amikben neves zenészek dalrészleteit használom ? Személyes tapasztalataitok?
Esküvői videóknál pld, elég sűrűn használnak ilyet nem? -
Raketkilla
tag
válasz
sellerbuyer #1043 üzenetére
Van, amikor megéri, persze nem minden esetben. A legjobb ha van ismerős, aki elhozza
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Raketkilla #1042 üzenetére
Biztos, hogy megéri ez?
Én kiszámoltam a kalkulátorukkal, hogy pl. egy 110e Ft-os laptop USA-Hungary viszonylatban budget postával több, mint 40e Ft plusz költséggel jár. Expressz pedig még 3e-el több. 2kg-al számoltam, ami még kevés is lehet akár.
500 dolcsis laptop 686 dolcsira jött ki a végén mindennel együtt... Adót is brutálisat számol rá (135 dodó).
-
Raketkilla
tag
Esetleg ha van USA ismerősöd, aki személyesen feladja a cuccot, kisebb értékkel stb, de a legjobb az, ha személyesen hozza el valaki. Mi kellene? Nyáron megyek USA-ba, eltudok hozni apróságokat.
Amúgy másik lehetőség, ismered a Borderlinx-et?
Regisztrálsz náluk, kapsz egy UK és egy US címet. Megrendeled az általuk adott UK címre a terméket, ők újracsomagolják neked, és úgy adják fel a magyar címedre. Persze nem ingyen, de olcsóbb mintha fizetnél egy csomót itthon. -
EkSYS
senior tag
válasz
Raketkilla #1039 üzenetére
franc...pedig olyan jó árakon vannak dolgok Hong-Kong / kína / Inda / USA -ban..de ha megveszem + szállítás + vám + adó --> majdnem +50%. Akkor meg már majdnemhogy alig drágább itthon megvenni.
-
Raketkilla
tag
Unión kívülről minden műszaki cikk vámköteles. Egyéb esetben 22 Euró, ajándék esetén 44 Euró fölött van vám. Ezen értékek felett vám (ez néhány %, aki jobban tudja majd leírja), + 27% ÁFA.
Tehát egy 100 Eurós dologra kb 30%-ot, azaz 30 Euro-t fizetsz.Ha rosszul tudnám javítsatok ki!
-
EkSYS
senior tag
tényleg tudja valaki hol van az a határ amit már vámoltatni kell?
Az ebay-en van jónéhány indiai meg más gyártó/forgalmazó aki elég jó cuccokat csinál (árban jóés azt írják hogy a vámmal ők nem foglalkoznak, feladják a postán és kész.
De a vám ebben az esetben is automatikusan lecsap rá ? mert mondjuk összegben 450USD, elektronika és kész. vagy nekem kell még valamit intézni.
Egyébként mennyi a vám + az adó? -
HollyBoni
veterán
válasz
szelesjanos #1034 üzenetére
Pana FZ150-hez vettem, én sajnos még nem DSLR-el videózok.
-
HollyBoni
veterán
Vettem egy 14 dolláros LCD viewfinder-t ebay-ről, nagyon jó kis cucc!
Érdemes beruházni egyre.
-
EkSYS
senior tag
válasz
Raketkilla #1021 üzenetére
Hát tuti hogy könnyebben mozogsz vele mint egy mellénnyel
Ha rövid felvételekhez kell akkor akár még jó is lehet. De ha 1-2 órát kell vele pózolni :/ -
EkSYS
senior tag
válasz
sellerbuyer #1028 üzenetére
nagyon komoly a cucc ! Szvsz egy 60D-nél többe kerülhetett
. Valószínűleg itt kamera volt a legkisebb tétel
árban
-
sellerbuyer
őstag
Egy kis érdekesség: [link]
-
Dvico
csendes tag
válasz
Raketkilla #1025 üzenetére
Ha nem akarod előlről kezdeni az építést nekem van 3db félkész majdnem ilyen steadym.Az ellensúlyozást nem tudom megoldani.Ha megoldod az egyik a tied.:-)
-
narumon
őstag
válasz
Raketkilla #1025 üzenetére
Hát azt mondják az egyenes szárúakat könnyebb beállítani. Én még csak most készülök olyat venni.
-
narumon
őstag
válasz
Raketkilla #1021 üzenetére
Nem tudom ez hasonlít az én gyári Lensse márkájú cuccosomra amire én mindig panaszkodom mert horror beállítani.
-
narumon
őstag
"Írtad a jacuzzis lassítást 720/60-al, vagyis ezzel is kellett volna felvennem ugye? Viszont akkor teljes anyagot 720-al kellett volna nem? Mert az sem jó ha keverem a 720at a 1080p-vel."
Lehet keverni nyugodtan a kettőt, csak rutinos szemmel lehet kiszúrni.
Én tippem: Telepítsd fel a twixtor nevezetű plugint és azzal elég jó lassításokat lehet csinálni akár 24fps videóból is. Nekem bevállt! -
Raketkilla
tag
Ehhez mit szóltok? Régóta gondolkozom egy saját megépítésén, ez elég profinak néz ki, és nem is tűnik túl nehéznek megépíteni.
-
Dvico
csendes tag
Köszi a pozitív és negatív kritikát egyaránt!:-) Kizárólag kézből vettem fel, slider nélkül, egy hétvégét töltöttünk el ott, tehát teljesen spontán jött , hogy első probálkozásnak jó lenne ez a hotel.Vagyis ami egy-egy ráérős 5 percben belefért azt felvettem, hogy majd otthon kihozok belőle valamit.
"Nem értettem a gyors és lassú részek váltakozását sem - ez nekem koncepciótlanná tette a kisfilmet."
Itt arra gondolsz, hogy jobb egy ilyesmi zenénél végig lassabb jeleneteket használni?Igazából abból gazdálkodtam ami volt.Az utólagos lassítás meg a többi jelentnél nem volt szép.
Írtad a jacuzzis lassítást 720/60-al, vagyis ezzel is kellett volna felvennem ugye? Viszont akkor teljes anyagot 720-al kellett volna nem? Mert az sem jó ha keverem a 720at a 1080p-vel.
Köszi mégegyszer! -
EkSYS
senior tag
Szia!
Szerintem:
Első próbálkozásnak első osztályú!! Tényleg!
Mivel a dslr videózás egy elég speciális válfaja a videofilm készítésnek (vagy amit akartok) így célszerű eldönteni melyik irányba szeretnél majd menni: eseményvideózás? beállított jelenetek? reklám? riport? stb...? (én esküvős vagyok pl. - szerk. próbálkozom)ha egy kicsit elmehetünk a részletekbe is akkor szerény véleményem szerint:
A sokszor eléggé remegősre mozgásúra sikeredett jelenetek megbontják az elején (feltételezem) nyugodtságot közvetíteni akaró hangulatot/kezdést.
Ha jól láttam mintha slider-rel is dolgoztál volna. Ha nem akkor ezt a részt hagyd ki, ha igen akkor szerintem ilyenkor nem megengedhető az egyenletlen vektormozgás, még ha kézzel is mozgatod.
Nem értettem a gyors és lassú részek váltakozását sem - ez nekem koncepciótlanná tette a kisfilmet.
A jacuzzi-s lassítás határozottan nem tetszett (én 720/60-al csináltam volna)
Kicsit sok volt a mozaikcsempén a hangsúly
Talán egy-egy helyen a WB-re jobban figyeltem volna (a leányzó amikor mosolyog 1:14-körül) - bár ez szubjektív. Plusz nekem egy kicsit már sok volt a telítettség. Szerintem 1:23-nál a vázás rész (hacsak nem szándékos) felesleges.
Gondolom nem volt publikus a videózás, mert olyan svnek nem volt ahol többen lettek volna. Hiányoltam a nagyobb tereket, étterem, előtér stb. Szerintem - ha ez egy bemutató kisfilm lenne akkor célszerű lenne többet mutatni ezekből.De ez csak én véleményem.
Jó kezdés, csak így tovább!!!! -
Dvico
csendes tag
Sziasztok!
Látom többen linkeltek be saját videót.Esetleg ha megnéznétek ezt és elmondanátok a kritikákat, mik a hibák, mire érdemes odafigyelni?
[link]Ez az első dslr videóm, még a Nikonnal, ezt cseréltem le Canon 60D-re.Hasonló videókat szeretnék készíteni, eseményekről, illetve felkérésekre majd ha már olyan szinten leszek..:-)H
Használtam benne utólag warp stabilizert, a hullámzások ebből adódnak.
Köszi! -
.DLL
veterán
válasz
MIFtIli #1015 üzenetére
Csökkentsd a bitrátát. Leosztogattam a 800 megabájtot, és kb. 18 megabit/s bitsebesség jön ki, ami 720p-re valóban fölösleges. A youtube-os videók változó bitrátával rendelkeznek kb. 2 és 6 Mbit/s között, tehát ha valami ilyesmi értékre csökkented a minőséget, akkor a fájlméreted is harmada, negyede lesz.
-
MIFtIli
aktív tag
Ha youtube-ról letöltök egy 720p hd videót, az körülbelül 60-70megabájt és teljesen jó a minősége.
Én quicktime h264-be szoktam exportálni, 720p-ben és 6 perc kb 800mega.
Hogyan tudom azt a minőséget és fájlméretet elérni? -
.DLL
veterán
Áhh, nincs nekem pénzem ilyesmire, így sem tudok kitörni, igazándiból van egy munkahelyem, ami manapság önmagában valami, nem fizet sokat de legalább biztosnak látszik pár évre előre is. Emellett viszont nem tudok felelősséggel elvállalni filmes munkákat, nem is vagyok otthon az önmenedzselésben, mert ezt kitanulni, kapcsolatokat kiépíteni is pár év összpontosított munka. Pedig ez lenne az álmom, operatőrködni, egyszer-valamikor, de egyelőre nem tudom meglépni azt, hogy otthagyom a biztosat. Pár közhely: Aki mer az nyer, Dupla vagy semmi, Bátraké a szerencse, All in, és így tovább. Tisztában vagyok ezzel.
De amíg nem ezzel keresem a kenyerem, addig tökönszúrnám magam ha ilyen-olyan rigekért, mattebox-ért, stabilizátorért, stb. kiadnék többszázezreket. Ha kiadtam volna ennyi pénzt, és nem tudnék munkát vállalni velük, csak állna bennük a lóvé, akkor nem bírnék magamra nézni a tükörben sem.
Így esett meg, hogy minden cuccomat én készítettem házilag. Nem részletezem mi mindent, ha azt nézzük nem kevés időm és energiám van bennük, és ha ide veszünk mégegy közmondást, miszerint Az idő pénz, akkor én pénz helyett idővel fizettem ki a cuccok árát, ugyanakkor mégsem látom azt, hogyha ugyanannyi ideig gyűjtögettem volna a lóvét, mint ameddig készültek, akkor meg tudtam volna venni valami gyári eszközt, mert azok még így is többször drágábbak. Erről ennyit. -
HollyBoni
veterán
válasz
szelesjanos #1011 üzenetére
Valamilyen kültéri, azon belül pedig mindegy.
-
HollyBoni
veterán
Egy 550D tulaj nem tudna felrakni 1-2 nyers videófájlt amit le tudok tölteni?
-
papaya
senior tag
válasz
Jamby18 #1005 üzenetére
akkor szerintem neked ezt kellene beszerezni:
CANON EOS 600D + kit obi 18-55 mm IS II + RC6 távirányító + 2 gyári akku: 160e.
Bolt linkjét pü-ben megadom ha érdekel.A két feltöltött aksi ezeknél a gépeknél (600D, 550D, 650D) a minimum, ha csak egy napos kirándulásra is mész, és videózni akarsz.
-
Jamby18
senior tag
válasz
Raketkilla #1004 üzenetére
Ez a 200eft nagyon lélektani határ, még egy "zsírzott" mozgású kamera állványt kell szereznem a kis 6 ezres egyszerű hama helyett.
-
Jamby18
senior tag
válasz
Raketkilla #1002 üzenetére
209eft na neee, sliderrel együtt akarok kijönni ennyiből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest