- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
válasz
csaszi72 #599 üzenetére
Egyáltalán nem így van.
Ott nem 27% az adó!
Emellett Mo-n kics....szett drága a szállítás (szintén adó a benzinen, adó a szolgáltatáson, adó az alkatrészeken a teherautókhoz, autópálya használat, VÁM, adó-adó-adó), a csomagoló anyag, az esetleges engedélyek, hadd ne soroljam. Egy termék ára nem csak a kisker árrésből áll össze!
-
csaszi72
senior tag
válasz
sellerbuyer #598 üzenetére
sellerbuyer írta-"itthon sem a kereskedők kapzsisága okozza a magas árakat (bárcsak azt lehetne mondani), hanem a brutálisan nagy adók és minden egyéb"
de mondjuk elsősorban mégiscsak a kereskedők kapzsisága...... itthon 1,5 milla az álltalad linkelt meg 900 alatt, amin már szintén keresett a kinti support
-
sellerbuyer
őstag
válasz
doktor úr #597 üzenetére
Bezony.
És ha nagyon szétnézel a neten, biztosan megtalálod ennél olcsóbban is külföldön.
Az a szomorú, hogy itthon sem a kereskedők kapzsisága okozza a magas árakat (bárcsak azt lehetne mondani), hanem a brutálisan nagy adók és minden egyéb, amivel állam bácsi ellehetetleníti a vállalkozókat. A kisker árrés 15%, a nagyker 4% környéki, én azt gondolom, hogy ez korrekt, sőt elég kevésnek is mondanám. Egyszerűen az ÁFA, meg egyéb adók gyilkosok az árra nézve.
-
doktor úr
aktív tag
válasz
sellerbuyer #596 üzenetére
Elég szomorú, hogy átszámolva ez kb. a fele annyiba kerül, mint nálunk.
Biztos ott nagyon szegény emberek laknak, nem úgy, mint itt
Nagyon jó kamera, azonnal kéne! -
sellerbuyer
őstag
-
fps8
senior tag
El nem tudom mondani máris mennyit segítettél. Bele ásom magam az árak tengeréve és megpróbálom kitapogatni a határaimat. Köszönöm szépen a hozzászólást, tényleg nagyon hasznos volt. A topic-ot mentem a kedvencek közé, és amint időm engedi átolvasom elejétől a végéig.
Köszönet továbbá a téma nyitójának is! -
EkSYS
senior tag
Szia!
Kicsit ha vissza olvasol elég sok hasznos infót megtudhatsz a kérdéseddel kapcsolatban.
Röviden:
Alapvetően a minőséget meghatározó tényezőkre érdemes odafigyelni mint pl. a szenzor méret vagy mint pl. az optika.
Most ha elnézed nekem nem írom le azt amit korábban már többen megtettünk s figyelembe véve azt amit írtál egy 550D-t vagy egy 60D/600D-t én jó választásnak tartok. (A másik javaslat egy pana gh2 vagy gh3 lenne, de az már drágább) 1080p-ből ne engedj!
Az optika itt még azért elég kritikus dolog. Én megfontolnám az akár gyengébb gépet is de minőségi (lehetőleg L-es) optikát vennék. Általános célra egy 24-70 F2.8 vagy egy 24-105 F4 IS elég jó (ezek használtan azért már moderált árfekvésben kaphatóak) Ha ez még így sok lenne akkor 50 F1.8 II, és/vagy 18-135 -öt javasolnék.
Hangot írtad az nem érdekes..ok..ugorhatunk..
Ami a DSLR-eknél még gáz az az hogy azt tudni kell ezek nem videokamerák, ergo nem is lehet őket úgy kezelni (nem áll minden annyira kézre, nincs benne képstabi, leáll a felvétel 30 perc után meg ilyenek)
Szóval neked még kelleni fog egy jó állvány is(mert kézből videózni az gáz)
Sok sikert!!
-
doktor úr
aktív tag
Nem hinném, hogy olcsóbb lenne, inkább drágább
Utána tudsz nézni a különbségeknek, az egyik legfontosabb talán a kihajtható LCD, és hogy a 600D-ben állítható a felvételi hangszint. De Magic Lantern-nel szinte minden megoldható.
-
fps8
senior tag
A masinát elsősorban videoklippek, táncbemutatók, kisfilmek készítésére használnám kültéren és beltéren egyaránt.
Valamint fontos szempont még a jó effektelhetőség, gondolok itt a lassításra pl. (ami már talán egy nagyobb frame/sec felvételre alkalmas gépet igényel)
A másik dolog pedig amit még kiemelnék, ha mondjuk több tízezres különbség van 2 gép között csak azért mert az olcsóbb "csupán" 720p-re képes, akkor szintén megfontolnám a dolgot és talán megelégednék a kisebb felbontással is. -
fps8
senior tag
Sziasztok.
Annó pár éve jártam még egy Fotós/Filmes szakkörre a kis faluban ahol lakom, de sok újdonságot sajnos nem tudtam meg a videózásról ami engem főként érdekel. Amit sikerült (akkor) kideríteni, az egy érdekes információ amiben a segítségetek szeretném kérni.
Az oktató (aki egyébként a TV2 egyik operatőre) azt javasolta nekem, ha megelégszem az 1080p felbontással és elegendő a 30fps akkor ne költsek százezreket csúcs videókamerákra mert már egy jó DSLR gép is csodásan visszaadja ugyan azt a hatást. Akkori javaslata egy Canon 550D volt, egy nem túl drága optikával (amire nem emlékszem). Számomra különösen jó információ volt, ugyanis tényleg nem szeretnék több százezret rászánni a témára. Kérdésem az, hogy van e videózás szempontjából ár/érték arányú gép ami esetleg jobb is mint az imént említett masina. Számomra nem baj ha használt, csak jó legyen. Másik kérdésem még az, ha egy olyan gépet veszek aminek az ára kedvező csak azért mert már sok expo van a gépben, az befolyásolja a videózáshoz használt üzemidőt? Gondolok itt arra, hogy sok expó után már "kopik a gép"... ez a "kopás" ugyan úgy fennáll álló helyzetből rögzített videó készítésekor is?
Összegben olyan 100-150 ezret költenék első sorban az alap felszerelésre, aztán később a nem létfontosságú extrákat szépen lassan... -
EkSYS
senior tag
Pana GH3-ról valakinek tapasztalata, hallott valaki valamit?
-
válasz
sellerbuyer #584 üzenetére
Ez teljesen jó definíció... nincs vele semmi gond.
Én ilyenekben nem is gondolkozom pont a fis-fos képminőség miatt... nem véletlenül van Canon 16-35mm II-m.
-
sellerbuyer
őstag
A drága számomra azt jelenti, hogy nem éri meg az árát. A "sokba kerül" és a "drága" épp ezért két külön fogalom. Ha valami x millió Ft, arra azt mondhatjuk, hogy sokba kerül, de ettől még lehet, hogy olcsó, mert a valódi (ill. piaci) értékéhez képest még mindig alacsony áron adják. Nálam kb. így van ez definiálva.
Ez az obi nekem bazidrága ilyen fis-fos képpel, sorry. Ha min. olyan képe lenne, mint a Canonnak, amivel össze lett hasonlítva, akkor egy szót nem szólok. Különös tekintettel arra, hogy utánanéztem, ebay-ről a Canon obi, (igaz EF, de kit érdekel, az M42 manualhoz képest) 108.000 Ft-ért vadonat újonnan beszerezhető. Használtan 93e Ft-ért láttam postával. Hát ez kb. le is zárta a kérdést szvsz. a tesztvideó tükrében.
-
csaszi72
senior tag
válasz
sellerbuyer #575 üzenetére
FD-re vadászok, 65-ért már láttam, az mondjuk még mindig nem reális ár az általad leírtak miatt pont.
-
Én úgy látom igen, de 2 év legalább kell, mire az eszközbe befektetett horribilis összeget behozod. A munkád itt még sehol nem térül meg... no persze ki milyen munkát vállal, és mennyiért tudja ezt megtenni... aztán jön a felszerelés amortizációja és ott mindenre fény derül, hiszen körbeértél a "cikluson" - befektetés - termelés - amortizálódás - befektetés.
-
válasz
jogos
-
válasz
Mihez képest drága... minden drága, a kérdés, ki lehet-e termelni...
-
sellerbuyer
őstag
válasz
csaszi72 #572 üzenetére
Az a baj, hogy drágák a nagylátók sajnos. Ugyanakkor nem nagy durranás némelyik az árához képest.
Most néztem épp itt a PH-n egy Zeiss Flektogon 20mm-t, 75 körül... hát elég durva ár! Van itt egy összehasonlító teszt a Canon 20mm-ével, hát egy napon sem lehet említeni a kettőt, a Canon javára. Igaz, a Canon százon felül van, külföldről talán 100 körül meg lehet játszani, még nem néztem. De hát könyörgöm, egy száz éves obi főként ha ilyen fos képe van egy mai obihoz képest, ne kerüljön már 75k-ba! Ha jobb, vagy min. ugyan olyan jó képe lenne, egy szót sem szólnék, hiszen a régi obiknak pontosan ez lenne az értelmük, hogy jó áron sokkal jobbak, ill. min. olyan jók, mint a hasonló paraméterekkel rendelkező új obik. No nem is töri agyon magát érte ugye senki, hogy megvegye.
-
EkSYS
senior tag
válasz
sellerbuyer #571 üzenetére
csöndben megjegyezném hogy nemrégiben beszereztem egy 24mm-es obit..na az tuti a markII-vel.
Zoom obinak szerintem sincs sok értelme steady-n, csak ilyen nagyon "enthusiastic" zoom creep-eknekPlusz még egy : szerintem a steady kezelés fejlettségi szintjével egyenes arányos az hogy miylen rekesszel (mered) használni. Mondjuk Egy 25-40mm között F2, egy 7D-n azért feltételez egy nagy rakás rutint
-
EkSYS
senior tag
Nos igen, egy 5DmkII + 16-35mm elég jó páros
, 7D-n már nem volt annyira "smooth " ugyanezzel az obival.
Én is sok otthoni órát töltöttem méricskéléssel és számításokkal, de megérte, mert amikor az ügyfél azt mondja hogy...nos nem mond semmit csak látod rajtuk a mély döbbenetet (jó értelemben) akkor az elégÉn mondjuk még egyen gondolkodom, esetleg van valakinek tapasztalata a dupla karos steady-vel. Sajna azzal az a gond hogy elég nagy súlyokhoz használják (tehát legalább 3-4kg kell legyen) de azzal szerintem sokkal tutibb az úszómozgás.Azt hiszem a az x-7 vagy 10-es széria a glidecam-nél. Sajnos kicsit sokkal drágább mint a hd4000.es széria
-
csaszi72
senior tag
válasz
sellerbuyer #571 üzenetére
Ezért vadaszok WA 20 mm körüli fix obit
-
narumon
őstag
"Családi videókhoz elmegy a Nikon vagy a Canon 650D autofókusza, de komolyabb dolgokhoz, felkérésre már vállalhatalan."
Kiküszöbölhető azzal, hogy a rohangászó gyereknél az F-et felrakod 10 fölé akkor már lesz egy egész komoly fokusztartományod amiből "nehezen rohan ki" a gyerek
-
narumon
őstag
válasz
sellerbuyer #566 üzenetére
Node nem értem, ha nem fix az obi és még állítgatod is közben akkor mindig utána állítod a stabit? Mert ugye a súlypont az erősen tolódik ahogy mászik el az obi.
-
Ezt is meg kell tanulni, magát a súlyozást, és főleg a használatát.... én pl. pont ma voltam bent a steady-mmel egy kis segítséget kérni, hogy mi az ami miatt nem jutok dűlőre... és a következtetés az, hogy aki sokat foglalkozik ezzel, az belövi az egészet szemre, nem foglalkozik azzal, hogy vízszintesben a kamera súlypontja elforgatja-e az állványt. legyen meg a nagyságrendi 2,5 sec és... rutinból megfogj az induláskor, megálláskor, és forduláskor jelentkező billenéseket... hazajöttem, hogy most akkor már nekem is menni fog... de hát azért ez nem ennyire egyszerű. Ki kell menni terepre, és gyakorolni.
Szerintem nagylátót kell rá szerelni... és minden gondod megoldott... és kellenek közeli kivágások telével állványról/statívról... -
sellerbuyer
őstag
18-135-öm van, ez már azért jóval életszerűbb.
Pláne mivel filmezéshez az egy, nagy átfogású obi ideális választás lehet, ne kelljen cserélgetni, ha steady-zel. Van súlya rendesen és bazinagy, ehhez képest az 50mm-es M42 pehelysúlyú és nünüke, szóval könnyebb belőni hozzá a stabilizátort. Jó választás lehet még a 18-55 kitobi is, méreténél és filmhez teljesen megfelelő minőségénél fogva.
A rudat nem eresztettem persze túl hosszúra, csak hosszabbra annál, mint ami a vízszinthez kellett. Így mindjárt más lett a helyzet, máris sokkal könnyebb volt beállítani.
A videók nekem kb. semmit nem értek sajnos, azt kell mondjam. Saját tapasztalás útján állítottam be a steady-t, ahogy írtad is.
-
EkSYS
senior tag
válasz
sellerbuyer #564 üzenetére
Szia!
Ezzel egyet tudok érteni. Nekem is sok idő volt mire rájöttem hogy és mikor jó a steady. Bár hősiesen bevallom hogy én kicsit számoltam forgatónyomatékokkal, ez segített kicsit.
A hosszúra eresztett rúddal szerintem azért kell vigyázni mert lassan fog reagálni, és adott esetben sokáig lehet szélső ponton a steady (lassan megy vissza).
Ez totál tapasztalati játék. A videó szerintem is ..hát két esélyes
Viszont elképesztő mit lehet vele művelni
Kis obis megjegyzéssel egyetértek. (Bár még nem láttam 70-200-al steady-t -
sellerbuyer
őstag
Minden steady-t nehéz rendesen kisúlyozni. Van egy pár videó a neten, ami segít, vannak benne fogások. Na ezek kb. semmit nem érnek, mindet kipróbáltam.
Mutatnak ugyan egy-két trükkösnek tűnő fogást, de ha jobban megnézitek, vágva vannak a videók és kiszedték belőlük azt az egy-két órácska plusz kínlódást, amíg sikerült belőni rendesen az egyensúlyt, a "mesteri" trükkök ellenére.
Így a videón úgy tűnik, mintha hipp-hopp, egy két trükkös fogás és máris tökéletes egyensúlyban van a steady.
Csak egy példa:
Ha vízszintbe állítod a steady-t, perszer rajta a kamerával, akkor annak simán meg kell állnia vízszintben. Így elvileg könnyen be lehetne súlyozni. Francokat. Egy csomót kínlódtam anno ezzel, hogy szépen megállt vízszintben, de az Istennek nem akart jó lenni függőben. Állandóan dülöngélt. Hát eltelt egy kis idő, mire rájöttem, hogy hosszabbra kell engedni a rudat azért, hogy a súlyok jobban érvényesülhessenek.
Mindez a kínlódás csak azért, mert szentírásként elfogadtam a videót, miközben marhaság az egész. Pedig pont az én steady-mhez volt a vidi, meg működni is látszott rajta szépen ez a megoldás. Csak hát ugye kis kompakt consumer kamerával, nem egy nagy bazi obival ellátott dslr-el...
Én vadiújonnan vettem kéz alól a steady-t, rajta volt a nylon, meg minden, mintha csak boltban vettem volna. Nem tartom kizártnak, hogy a gazdája pont ezért adta el, mert nem bírta besúlyozni.
Tény egyébként, hogy kis méretű obival könnyebb lehet a helyzet. Ebből nekem csak az M42 van, ki fogom próbálni, hogy az optikai stabi nélkül ez mit mutat steady-vel. Ha jó, akkor marad ez a steady-zéshez, mert a nagy obival kínszenvedés az egész, bár megoldottam (azért nem tökély még).
-
zgospel
őstag
válasz
csaszi72 #556 üzenetére
Haver hozott egyszer egy ilyet a sulijából és pár napig használtuk. Őszintén szólva vállhoz támasztva még csak-csak jó volt (de ahhoz ez a cucc túl drága), viszont az ellensúly részét lógatva és össze-vissza sétálva, mozogva, szaladgálva kb semmit nem stabilizált, elkeserítő volt. Se egy kis 400 grammos kézikamerával, se a tükrös géppel. Úgyhogy manfrotto ide vagy oda, személyes tapasztalataim alapján soha nem vennék ilyet. Gondolom a valamire való steadyk nem véletlenül vannak 80 ezertől a csillagos égig árban.
-
csaszi72
senior tag
válasz
sellerbuyer #557 üzenetére
akkor csak szimplán cseréljünk
-
csaszi72
senior tag
válasz
sellerbuyer #555 üzenetére
Akkor ez csak rád vár
-
sellerbuyer
őstag
Mivel egy ideje nem válaszolt senki:
Nekem egy Pentacon 50mm 1.8 van, filmezésre még nem próbáltam, de tesztelni fogom mindenképpen valamikor.
Ezekkel az obikkal pl. Canon vázon az a gond, hogy nincs bennük optikai stabilizátor természetesen, ezért az alkalmazásuk eléggé szűk körű, kb. statívra korlátozódik. Steady+M42-vel néztem pár vidit, mindegyik elég gázos volt a rázkódás miatt. Jómagam, bár van egy Flycam nano-m, még nem próbáltam ilyen obival.
Természetesen stabilizátoros vázzal nyugodtan haszálhatóak ezek az obik is. Filmkészítésnél úgyis manualban dolgozol, tehát ez sem probléma.
Én a Canon 60D-hez egyszerű, sima M42 adaptert vettem Kínából pár száz Ft-ért, semmi baja.
-
narumon
őstag
M42 obit érdemes filmezésre felrakni? Ha igen akkor tud valaki egy korrekt adaptert?
-
Igen pont tegnap akadtam rá e-bayen pár Konova termékre és nézegettem párat Tőlük. Nekem is az volt a tippem... hogy sosem lesz annyira precíz, mintha egy megfelelő felszereléssel rendelkező, ilyen sínrendszereket gyártó cég készíti el...
Motorizálás, nem is feltétlenül szükséges nekem...az is untig elég, ha valami bovdenes húzós rendszert tudok rajta használni... gyerekcipőbe vagyok én ahhoz... nem hosszas filmeket akarok készíteni, csak nagyon max. 10 perces részeket. -
.DLL
veterán
Konova az elég fasza és az Igus rendszerűek után a legolcsóbb. Magával a pályával nem érdemes szórakozni, én próbáltam, de nagyon precízen kell összeszerelni, hogy sehol ne legyen szorulás, vagy lazaság, a pálya is teljesen egyenletes legyen, ne legyen görbe, stb. Ha meg eleve komolyabb alapanyagokat vesz az ember az elkészítéshez, vagy esztergáltat, CNC-ztet, akkor nem sokkal jön ki olcsóbbra.
Ha viszont megvan egy jó slider, mint alap, akkor a motorizálással már lehet hogy érdemes elbíbelődni.
-
Slidert szeretnék idővel venni... javaslat?
Gyártassak egy ügyes szakival, vagy nem érdemes vele bíbelődni... és nézzek jó áras verziókat?
Javaslat, hogy mit? 80-100cmm-es mindenképpen kellene, legjobb lenne motoros... de az már árban nem fér szerintem bele. -
zgospel
őstag
a hero2 az 100k körül van, de pl ami vicces (bár lehet hogy sírni kéne rajta), hogy ha felmész a gopro oldalára akkor 400 dollárban van megadva az ára, de ha bemész a shopba, akkor már 450 és nem dollár hanem euro, ami azért nagyon nem mindegy. ezalapján képzelem mennyibe fog kerülni egy itthoni kereskedőnél, 130-140 biztos lesz. pedig 400 dollárért kurva jó ajánlat.
-
EkSYS
senior tag
Van esetleg valakinek infója hogy az 1D-X fogja-e majd tudni a 4k videót?
(Mert hogy állítólag az 1D-C hw van benne és egyesek szerint egy fw update-tel tudhatja majd a 4k. Máskérdés hogy már a 4k őrületnél tartunk akkor itt a hero gopro 3 ami tud 4k-t igaz csak 10-12 fps-el de 2.7 k-t már egész jól, a 1080p-t meg 60fps el nyomja...hűhaa) -
zgospel
őstag
Na, végre volt egy kis időm itthon és próbálgattam a gépet, szerencsére nem backfocusos, én néztem be valamit nagyon a felvételek közben. Fél éve nem készítettem felvételeket, csak fotóztam, valószínűleg ez is közrejátszik, de ez nem mentség. Ugyanis a 3 nappal később készített felvételeim már ott voltak élesek ahol a kijelzőn is élesnek láttam, nem tudom mit bénázhattam össze az első nap de elgondolkodtatott...
Talán az is közrejátszik valamennyire, hogy beszéltetnem is kell közben az embereket és olyankor az lcd helyett rájuk nézek. Ezek után bunkó leszek és csak a kijelzőt fogom bambulniAzért annak örülök, hogy én balfaszkodtam és nem a technika a hibás, saját magam teljesítményén könnyebben tudok javítani
Sajnos a magic lanternt nem tudom feltenni mert jelenleg nincs kártyaolvasóm, a fényképezőn keresztül meg nem engedi rámásolni.
-
MIFtIli
aktív tag
válasz
csaszi72 #539 üzenetére
köszi igen, közben felkerült, meg is néztem. Jó az utómunka és a felvétel is tetszik.
Ez a szerkezet mennyire lehet használható? Vagy valami más tipp? -
kiskornel
addikt
Mit kell feltelepíteni, hogy a Canon MOV-ot VirtualDubban lehessen normálisan szerkeszteni?
QuickTime felment, de olyan szürke képet ad, és csak a keyframe-k normálisak... -
.DLL
veterán
Hát igen, felvétel közben nehéz. Ahogy Eksys mondta egy idő után már tudja az ember, hogy mennyit tekerjen, és az is megtanulható, hogy ha élesnek látom a képet a kijelzőn, de tudom, hogy hátul éles, nem elöl, akkor még egy picit mindig előrébb állítom annál, mint amit gondoltam.
A külső monitor 550D és hasonlók esetén csak annyit segít, hogy nem kell mereszteni az embernek a szemét a kis 3"-os kijelzőn, de mivel 480p-s jelet küld ki a kamera, ezért nem lesz nagyobb felbontás még HD monitor esetén nem. -
zgospel
őstag
Köszi a válaszokat. Az az érdekes, hogy a fényképek viszont ott élesek ahol a fókuszpont is felvillant, szóval nincs velük baj. Én eddig úgy tudtam, hogy back vagy front fókuszos a liveviewban nem lehet mert hogy az egyből az érzékelőre jutó képet vetíti ki nekem.
A másik baj az, hogy a felvétel előtt ha nyomom is a belenagyítást azt később felvétel közben már nem tudom megtenni, és ezeknek a felvételeknek az lenne a lényegük, hogy spontán snittek és életképek legyenek, így nem nagyon van idő/lehetőség bíbelődni a beállításokkal és az állvány sem játszik. Meg ugye ha be is állítom előre az élességet, a tág blende miatt és az ember közelsége miatt úgyis kimozogna belőle folyamatosan ülő helyzetben is, sajnos...
Tudom egy igazi kamera jobb lenne erre a célra, de az nincs és kérdés hogy az mennyire bírkózna meg ezekkel a fényviszonyokkal ha már az 550d-t is súlyosan kikezdi... -
.DLL
veterán
Két dolog:
-Az egyik: Igen, ha az élőképet normál nézetben nézed, akkor a kijelző felbontása kevés lehet a gyors és pontos élességállításhoz. Oda-vissza játszva azért elég jó hatásfokkal meg lehet találni a DOF közepét (nyilván Rec előtt).
-A másik: Nem, nem tűnhet annak, mert felvétel előtt nyomsz egy vagy két nagyítási lépcsőt, és hajszál pontosan beállítod az élességet, tehát itt nincs mese. Ez nem olyan mint a fázis-AF, itt amit éles az élőképen, az kerül a felvételre is élesen. -
EkSYS
senior tag
Szia!
Sajnos nem hülye kérdés
Létezhet ilyen eset ha pl. backfocusos. Pl. 7D-nél vagy Mk2 ..stb.-nél tudod állítani az obikat.
Vannak ilyen tesztlapok (focus test sheets) ott meg tudod nézni hogy pl. kézi fókusznál ahova teszed az élességet az a papíron mennyire passzol.good luck!
-
zgospel
őstag
Hülye kérdésnek tűnhet, de az lehet hogy videózás közben amit élesnek látok az lcd-n az itthon visszanézve nem az, hanem hátrébb van a fókusz mint ahol én az lcd-n láttam hogy van? Irodában csináltam felvételeket (igen szar fényviszonyok között) és sajnos f5,6 fölé nem nagyon lehet menni. Embereket vettem fel közelről kb 70 centiről és egyikük arca sem lett éles most ahogy itthon visszanéztem, pedig úgy rémlik, hogy ott helyben jól fókuszáltam...
Létezik, vagy csak én néztem el valamit nagyon?
-
dabgergo
őstag
Gyakorlatban tényleg sokkal jobbak a Canon vázak videózásban mint a Nikonok?
(pl. D600-ra írták h akinek videózásra kell lehet jobb ha megvárja a canon 6D-t) -
Cancer
senior tag
Tegnap fél + ma reggel 1 órás "munkával" összeraktam egy slidert..
Nem mondom, hogy nem siettem vele.
De végül ma nem sikerült kipróbálnom. Most mondanám, hogy 84 Ft-ba került, de ez így nem teljesen igaz.
Majd a fotós barkácsba teszek fel képet róla, videót vele.
De elöljáróban annyit, hogy a felhasznált eszközök. Némi csavar, anya, hulladék falap, legolcsóbb gördeszka, és egy régi alu-profilos számítógépasztal. -
stophunter2
csendes tag
válasz
stophunter2 #523 üzenetére
bocs! Canon
-
dabgergo
őstag
válasz
stophunter2 #523 üzenetére
Milyen márka?
Egyébként nem vmi könnyű dolog sztem ez a bérlés, legalábbis Nikon cuccokból elég kevés van és érthető módon, de magas a kaukció is. -
stophunter2
csendes tag
17-55-öt szeretnék bérelni. Tudtok olyan boltot, fotóst stb akinél lehetne ilyen objektívet bérelni? ha lehet a "falunkban". Bp-en.
köszi! -
kolumbus
csendes tag
Az lenne a kérdésem, ha videóznom kéne DSLR-el egy hangversenyen, akkor a keverő kontroll kimenetét összedughatom a gép mikrofon bemenetével? És ha igen, akkor mire kell figyelnem?
-
.DLL
veterán
válasz
dabgergo #513 üzenetére
Családi videókhoz elmegy a Nikon vagy a Canon 650D autofókusza, de komolyabb dolgokhoz, felkérésre már vállalhatalan. Devin pedig sokszor nagylátót használ, nagy mélységélességgel, illetve jól fel tudja mérni szemmel, hogy milyen távolságban tartsa a kamerát a témától, hogy lehetőleg ne csússzon ki az élességi tartományból.
-
dabgergo
őstag
Értem, köszi a válaszokat! Magyarul kb. mindig manuálisan megy a fókusz.
-
Cancer
senior tag
válasz
dabgergo #513 üzenetére
Az én véleményem az, (s sokaktól hallom ugyanezt), hogy a DSLR videózás inkább filmezés. Tehát beállított jelenetekhez, beállított gép. Persze ott is van mozgó kamera, mozgó téma követés, de ritka, és korlátozott.
A "kamerával szaladgáláshoz" a kamkorder jobb. Szerintem sokkal kevésbé összehasonlítható a kettő, mint sokan teszik. Más helyzetre való mindkettő.
-
dabgergo
őstag
Sziasztok! Borzasztóan megjött a kedvem a videózához, lenne pár kérdésem főleg az autófókusszal kapcsolatban.
Itt van pl ez a videó, amit Canon 5D Mark II-vel készített Devin Graham (nagyon jóarc amúgy), itt meg itt van Behind The Scenes videó is.
LÉnyeg az, hogy azt látom h elég ritkány nyúl a fókuszgyűrűhöz, ennyire jó már az AF videó közben vagy hogy van ez?
Nekem D90-en amúgy sincs AF de ahol van ott mennyire működik jól? Mik ezzel a tapasztalatotok?
Az oké h stabil helyzetből állványról egészen jól le lehet követni manuál fókusszal akár mozgó embert is, de ha te magad is mozogsz, akár futsz akkor mi a helyzet? -
Cancer
senior tag
-
EkSYS
senior tag
AF-ről kicsit ITT.
Aki tud németül annak külön jó, de anélkül is érdemes megfigyelni mit produkálnak az AF-ek. -
EkSYS
senior tag
Szia!
Ha jól emléxem akkor csak az egyik procival mahinálnak
Off.-ba: kicsit ez szerintem ilyen 22-es csapdája mert ugye jó dolog az a 2 proci a 7D-ben csak hát melegszik is , meg nem is jó a szellőzése meg gyorsan le is merül benne az akksi. Az egy procis gépek meg oké hogy tovább bírják csak hát azok meg nem elég erősek. (digic5+-ról még nem tudok nyilatkozni)
Azt olvastátok hogy az 1DX -be pont ugyanaz a hw van mint a 4k-s Cinema sorozatos canon-ba? (csak fw kérdése)
Namost az 1DX 1.8M, a sony FS700 kb ugyanennyi (talán kicsit több) + a Sony pénzért adja a fw upgrade-t ami még így is 10k USD alatt tartja az árat, 1DX meg kb 7k USD
Hmm..fincsi dolgok lesznek itt
-
-
MIFtIli
aktív tag
Valaki el tudja mondani, hogy ez a videó hogyan készült pontosan?
Vannak tippjeim, de nem akarok találgatni.. -
zolka78
senior tag
Tiszteletem. Egy Canon 500D géppel rendelkezem. Tudom, hogy ez a gép nem éppen videózásra termett, nem is azért használom már pár éve, de mivel pici fiam van így ki próbáltam videózás közben is. Nem kell nagy dolgokra gondolni csak 1-2 kisebb felvételre amin 20 év múlva sör mellett el lehet röhögcsélni. Az érdekelne, hogy milyen programot tudtok ajánlani amivel az ilyen családi videókat megvághatnám, szerkeszthetném. Tudom, hogy a használhatóbb verziók fizetősek, de nem igazán akarok erre költeni, vagy ha van olyan ami nem egy vagyon de teljesen jól használható akkor az se baj.
-
.DLL
veterán
Na 7D-re már el tudom képzelni, hogy jól fut az ML, ha meg tudják oldani, hogy kihasználja a két processzort. Mert az 550D-mre elég nyögvenyelős volt, akkora laggal, hogy inkább csak zavart, mint használt (zebra pl.) és hamarabb is lemerítette a gépet.
Hangot úgyis külső rögzítővel veszek fel, egyedül a 1/3 lépésenkénti ISO hiányzik, de azt egy komolyabb váz alapból tudja. -
EkSYS
senior tag
és megjön a 6D is vala. Lassan
Viszont a Magic Lanternesek megtörték a 7D-t!!!!! Lesz focuspeak meg zebra meg hasonlók !!
Cool!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest