Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
taranis
addikt
Azért ez a videó elég extrém falat a yt tömörítőjének, folyamatosan változik rajta minden, egy tipikus timelapse azért nem ilyen. A lekövethető rész, pl műszerfal sem tömörítésbarát, képkockánként más a ráeső fény. Esetleg vimeoval próbálkozhatsz még, ott nem ennyire agresszív a tömörítő.
colorizer.net
-
TBMC
addikt
válasz taranis #3996 üzenetére
50el probaltam, ugy meg sem jeleniti.
45el igen, de ocsmany minosegben mintha egy 640x480at nagyitanal 720p re
szoval biztos van benne valami, csak az a gond, hogy eleg nehez lesz ezt kivitelezni jopar snittbol allo 3-4perces videokban, hogy kulonbozo bitsuruseggel dolgozzak itt-ott :/ hisz a vegen egybe kell renderelni oket mindenfelekepp ami biztos, hogy minosegromlast fog eredmenyezni.tovabbiakban, masok, hogy a fenebe toltenek fel time lapse videokat, gyonyoru felbontasban? ezt egyszeruen nem ertem
-
-
TBMC
addikt
valaki tudna segiteni, mi a budos fenetol lesz ilyen kockas a timelapse videom?
u.azokkal az importalasi es renderelesi beallitasokkal doglozom.
korabbi video: https://www.youtube.com/watch?v=a5dw2IRFcFI
jelenlegi time lapse video(proba): https://www.youtube.com/watch?v=_5xD708utC4&feature=youtu.beegyszeruen mar az oruletbe kerget, nem ertem mi a fene lehet a problema. valakinek otletek? .tegnap ejjel ota ezzel
szopok.
-
taranis
addikt
Amúgy érdekes téma ez, a 24fps-es mozis standard. A Hobbit 48fps-ére is ment a sírás, hogy túl reális, és el is hiszem, hogy annak látszódik. Hosszú évtizedek alatt megszoktuk, hogy úgy mélyüljünk el egy sztoriban, hogy közben másodpercenként 24 képet látunk. Ha ennél több van, akkor már nehezen figyelünk a sztorira, kicsit ilyen "hogyan készült" jelleget ölt a film. Ugyanakkor szerintem ez csupán megszokás kérdése, a Hobbitnál is jópár véleményt olvastam, hogy második-harmadik nézésre már ráállt az illető agya, és bele tudott a sztoriba mélyülni anélkül, hogy azt érezte volna, hogy épp a NatGeo-t nézi. Végső soron a ma megszokott 24 fps mögött elég komoly anyagi okok is vannak, nyilván kevesebb film kellett, mint nagyobb fps-re. Vajon ha nem lett volna ez anno anyagi kérdés, akkor is a 24 mellett állapodott volna meg a filmipar? Szerintem nem.
colorizer.net
-
eeXaa
addikt
...az 50 el látszólag nekem sincs gond, de 24-25 nél azért zavaró, mert közben gyakorlatilag minden ebben van forgatva a piacon, mégis szinte alig látni valahol, persze nállam mindenképpen...
...néztem tutorialokat az eltüntetésére after effects-ben, de nemár hogy minden kameramozgatásos snitett, az elemeire kell hogy szedjem emiatt...
...áthidaló megoldásnak persze ott van az 50 fps, gondolom nem véletlen... gyanítom emiatt található meg a gépben, de ha meg lehet oldani egy sima átkonvertálással a 24-25 videókat az igencsak megnyugtatna..így néz ki a 25fps [link]
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
még annyit hogy a visszajátszó rendszerben is érdemes megnézni mit bír, jól van e beállítva. Nekem pl az 50fps látszólag sima, de egyenletes svenkelésnél látszik valami akadozás, pedig CPU terhelés 5-15 között. A TV-n nem, de az meg a magas bitrátát és az xvides50p-t nem szereti. A 25 és 24p meg egyenletesen darabos. Az ilyen. Ráadásul a 26mbps meg nem használ ezeknek.
-
eeXaa
addikt
...közben találtam... a fraps-t...
a videó fps-t természetesen... ugyanis arra gyanakodtam, hogy nem íródik ki a kártyámra a 24fps, de miután beszereztem egy 96mb/s kártyát, ez az elméletemkezdett összedőlni...
...borzasztóan idegesít hogy egy elég jó felszereléssel a kezemben, töredezik a kép, már a legkissebb pan-oknál is vagyis olyan mintha nem tolná rendesen a 24fps-t.. a záridő is megfelelő 50 ill. 100
...szóval a netet böngészve 2 lehetséges probléma vetődött még fel, a stutter-ezés ill. a nem megfelelő renderelés, vagyishogy akkor a számitógépemen kellene állítanom a videó kodek standardjéhez, vagy minden videót át kell konvertálnom emiatt ....
...esetleg ha valaki oldott már meg hasonló problémát, tudna ezügyben tanácsot adni? -
eeXaa
addikt
tudna valaki ajánlani, egy alkalmazást vagy programot ami méri a fps-t?
-
*Ropi*
félisten
-
telefonfulke
tag
Kicsit off: milyen ingyenes programot tudtok ajánlani, ami felveszi a képernyő történéseit, és ez alatt az aktuális hangot is rögzíti? Mintegy printscreen videó.
-
__H4X0R__
senior tag
válasz MrChris #3975 üzenetére
Ez csak a B-Side volt, eredetileg nem ez a felvetelek tortenete, bar en is ezen gondolkoztam, hogy a veget jobbra meg lehetne csinalni.
@.DLL: Ja futasnal ilyen a Chest Mount, de alapvetoen az osszes Tube The Race videoban hasonlo a GoPro - kiveve ha a fejen van es nem a mellkason.
[ Szerkesztve ]
www.kristofnagy.com
-
__H4X0R__
senior tag
A hetvegen megint nem tudtam nyugton maradni es az aktualitas miatt en is keszitettem egy Race The Tube videot, igaz kicsit maskepp, a hazai viszonylatoknak megfeleloen
www.kristofnagy.com
-
.DLL
veterán
válasz MrChris #3972 üzenetére
Nem szeretek ilyen rumors-os dolgokba belemenni, de lehet hogy kihúzzák a következő ###D gépet ameddig csak tudják, és akkor megkapja a 70D szenzorát, addig meg megcsinálják az eladási mutatókat a 70D-vel, aztán már jön majd a következő abból is. Másik lehetőség, hogy ja, marad az őskövület 18mpx-es szenzor, és a nagy fejlesztés a GPS, +Wifi lesz és fácebúk kliens.
(P.H.)
-
MrChris
nagyúr
-
zgospel
őstag
de, a black a zászlóshajó.
a silver felbontások tekintetében kevesebbet tud, ennek ellenére abba került egy érintős lcd. a blackbe nem. állítólag ez a 4-es silver a sima 3-as black képminőségét hozza. állítólag.nem értek hozzá csak találgatok, de gondolom a gyengébb hardver miatt a silverben elfért, a blackbe meg nem fért volna el ekkora méretben.
vagy a másik tippem, hogy a felbontások meg a képminőség miatt úgyis a többség a blacket veszi, és akkor akinek kell annak külön eladnak még egy hátlapot is, akinek meg nem kell annak meg amúgy sem számítana.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
zgospel
őstag
habár nem dslr videó, de a gopro oldalán már kapható a 4-es verzió.
hát bameg, brutális megint, én még itt nagyban ácsingózok egy 3+ blackre, erre kidobják a 4-et, 120 fps full hd-val.
ja és 30 fps-en tud 4k-t felvenni, bár engem ez a 4k őrület hidegen hagy, pláne azért mert megjelenítőm sincs hozzá, de azért durva. viszont az előzetes pletykákkal szemben a 720p nem tud magasabb fps-t, továbbra is marad a 120 ott iskíváncsi vagyok a képminőség mennyit javult a 3+hoz képest, mert ha nem számottevő akkor lehet hogy ilyen raktárkisöprő akciókban pár hónap múlva jó áron lehet majd megcsípni egyet
-
telefonfulke
tag
Nyilván nem tekergetésre, hanem fényértékre gondoltam.
-
zgospel
őstag
válasz telefonfulke #3959 üzenetére
mit értesz azalatt hogy "1 blendével vagy egy féllel"? azt hogy 1-et tekersz a tárcsán ahogy állítod a blendét? mert akkor nem tudom hogy állítasz felet.
vagy a fényértékre gondoltál? abból 1 egész az meglepően sok.DLL ha csak az akksit vagy a kihajtható kijelzőt nézem, akkor meg 600D + pótakksi. továbbra is persze kifejezetten videóra, és low budget módban.
nyilván ha a pénz nem akadály, legalábbis nem ezen a szinten, akkor amit akarhttps://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
.DLL
veterán
válasz telefonfulke #3959 üzenetére
550D-ben még nincs hütés a szenzoron, túl is tud melegedni, és nyilván a képzaj is megnõ, 60D-nél már megoldották ezt a túlmelegedési problémát; és az sem elhanyagolható, hogy az akksija sokkal jobban bírja + kihajtható kijelzõ.
(P.H.)
-
telefonfulke
tag
-
bmwgarage
újonc
Köszönöm a válaszokat. Még annyit hogy a Nikon d3200ról esetleg vélemény igy videozás céljából?
obik vannak hozzá. -
-
eeXaa
addikt
válasz bmwgarage #3953 üzenetére
...jahh, gondoltam, hogy nem olyan magas a keret... kezdésnek egy eos 600d vagy 650d -t ajánlok kit lensel... esetleg egy pana Lumix G6-ot ha a kicsi méret is fontos lenne... gondolom obijektívekben sem nagyon akarsz elszállni... mindkettő esetében találsz viszonylag olcsó jó minőségű fixeket... de a stabis konstans aperture obiknál mindkettő rendszernél mélyen a zsebbe kell nyúlni...
-
eeXaa
addikt
Azért azt is jó lenne tudni mennyi is a büdzsé...
-
taranis
addikt
válasz taranis #3949 üzenetére
Annyit még hozzátennék, hogy a külső monitoros felvevők közül jelenleg csak az Atomos Shogun tud 50/60p-t fullhd-ban. Ez meg idehaza 600 ezer. Oké, tud 4K-t is, de akinek ez nem kell, annak marad a 25/30p. Valaki (vagy az Atomos maga) betölthetné ezt a piaci rést.
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
taranis
addikt
válasz bmwgarage #3944 üzenetére
Ha netalán full frame hibrid kellene, már merem ajánlani a Nikont. A D750-en már állítható az apertúra felvétel közben is, és ami a képminőséget illeti, a Canonokat megelőzi, élesebb, részletgazdagabb, kevésbé mosott képet ad, és a színhűség is nagyon jó. Mindezt 50/60p mellett is, aliasing problémák nélkül. Az előzetes kritikák az 5D3 RAW szintjén emlegetik a képminőséget, persze frame by frame összehasonlításban a tömörítés a Nikonnál látszik (HDMI külső felvevővel ez is elmúlik majd), és kevesebbet enged a gradingnél, ami érthető. Ha ma az 5D3 és a D750 között kellene választanom, a D750 győzne. Ne tévesszen meg az alacsony bitráta, nagyon jól összehozták a tömörítő eljárást.
colorizer.net
-
theporcupine
tag
válasz DigitXT #3946 üzenetére
Sokat nem tudtam tenni. Leírtam a tényeket, én a saját házi stúdiómban készítettem x, y, z eszközökkel, legálisan birtokolt szoftverekkel és nem feldolgozás stb. Hangmintánál megadtam a pontos forrást, ha kellett volna csatolom a sample lemez számla másolatát. De az egész sokat nem számított. Ők döntöttek így, vagy úgy, elég véletlenszerűen. Egy idő után elég sok videóm volt, amit nem engedélyeztek. Mivel amúgy sem hoztak értékelhető bevételt, levettem a csatornámon mindenről a monetize-t, de érdekes módon, amikor egy hónap múlva visszakapcsoltam, akkor meg engedélyezték az összeset. Azóta még nem kötöttek belém, vagyis az a szél hangminta volt gond, ott pontos szerzőt és címet adtak meg, hogy kié a jog, de rákeresve a történetre ott is leírtam, hogy mi a helyzet és elfogadták. Nekem úgy tűnik, hogy most már konkrétabb esetekben tiltanak csak, amikor meg is adták, hogy ki a jogtulajdonos.
Két külön kategória, hogy a videót/zenét töröltetik, vagy keresni nem lehet vele. Töröltetni soha nem akartak semmi nálam. Gondolom, ehhez kifejezetten ezt kell kérnie a jogtulajdonosnak. Raktam fel film trailer alá saját zenét, ott harmadik féltől származó tartalom szöveg került mellé és nem lehet keresni vele. Egy darabig vizsgálat alatt volt, de gondolom, a tulaj nem kérte az eltávolítást, ezért maradhatott.
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
DigitXT
nagyúr
válasz theporcupine #3939 üzenetére
Hogy bizonyítottad? Nekem is volt ilyen videóm, amin "pampogtak",
hogy ezmiez, én állítottam, hogy saját, ők meg vagy elfogadták, vagy
nem? De kvázi lecsesztek, hogy ez alkalmatlan monetize programba
szóval a jövőben tartózkodjak az ilyesmitől, mert megvonják a jogot!
(Régen volt, rákerestem: videó azóta is él és virul, zene rajta van, sőt
mobilon is fut, ahogy kell: csak hirdetést nem tudtak csatolni hozzá.) -
bmwgarage
újonc
Sziasztok. Új vagyok még itt nemrég javasolták ezt a csoportot, hogy segítségemre lehettek.
Videózásra ki milyen márkájú gépet használ, illetve javasol. Nikon vs. Canon -
theporcupine
tag
válasz MrChris #3941 üzenetére
Szóval a parlamentben nem a mi véleményünket, hanem valami lobbi érdekeit képviselik. Nem újdonság. Mondjuk nekem a telefonomban lévő kártyán tényleg sok zene van, de a saját CD-imet konvertáltam. A másik 20 kártyán meg csak saját anyag van.
Kottás dologról részben tudok, Komolyzene macerás. Ott ugye beleírogatnak, hogy kinek a jelzései, előadási utasításai vannak benne és akkor már jogot is formálnak, pedig csak a kotta kiadására és másolására szabadna. Ha irattárban megnézem az eredeti kottát és azt játszom? Ha elmondok egy Petőfi verset, akkor melyik könyvkiadóak kell fizetnem? Szerencsére (sajnos) nem vagyok igazi zenész, ezzel nem lesz gondom, meg csak saját szerzeményt teszek közzé. Filmhez, hogy kicsit on topikabb legyek, úgyis szerencsésebb a saját zene, hiszen azzal jobban lehet az eseményt követni.https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
theporcupine
tag
válasz taranis #3940 üzenetére
Nyilván, üzleti felhasználásnál feltétlen, bár szerintem nem igen fizetnek érte. A gond, hogy sokan magánfelhasználásra hivatkoznak, hogy az után miért kellene. De hát alapvetően arra van a zene, az eladott CD, vagy mp3 nem is mehet üzleti felhasználásra, benne van a szerződésben (pl. lemezborítokon). Akkor a koncerteken sem kellene fizetni, hiszen az is magán felhasználás. Nyilván a technikai fejlődést hozta ezt a helyzetet és nem sokat lehet tenni ellene, de ez nem jelenti azt, hogy nem okoz kárt. Az már sokszor előjött, hogy vannak zenészek, akiket pl. nem játszanak rádióadók, de sokan letöltik a zenéiket és így nem részesülnek a jogvédőktől bevételben.
Az, hogy jó dolog-e a bűntetés egy másik hosszú off téma lenne. A mai világban mindenkinek jogai vannak és kötelességei meg nincsenek (a bliccelőnek a buszon, a tolvajnak stb.)
A kenyere, vizet nem adják ingyen, pedig létszükséglet. A zene és film nem az, nem értem azt a nagy vehemenciát, amivel sokan jogot formálnak az ingyenes fogyasztásra (kalózpártok). Pl. egy esküvői videót nem fizetnek ki, de elviszik az anyagot, akkor biztos ideges lenne a készítő. Miközben az természetes neki, hogy a felhasznált zene után ő nem fizet senkinek. Bocsánat a feltételezésért!https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
MrChris
nagyúr
válasz theporcupine #3938 üzenetére
az adathordozó díj szimpla csalás, hisz bizonyítani kéne hogy minden adathordozó típus amit bevontak a díjazás alá túlnyomórészt olyan szerzői jogsértésre használják amikkel megkárosítják őket. Márpedig sorolni lehetne a memkártyák típusait amik 99,9999%-át nem jogsértésre használják. Nem láttam még, pláne napjainkban CF kártyás médialejátszót, de még SD kártyás lejátszót se láttam a boltok médialejátszó kütyüjeit bogarászva. És enyhe demagóg túlzás, hogy a fényképelőkben használatos kártyákat és egyes kompaktokba beépített memóriát szerzői jogsértésre használnák. De még a mobilokban használatos micro/mini kártyákra is egyre jobban megvásárolt legális tartalom kerül. Miért kéne a kishazánkban sok 10.000 dslr-hez milc-hez megvett memkarikra jogdíjat fizetni? És akkor még az adatarhiválsra használt hordozókról nem is beszélve. Kis és nagy cégek ezrével veszik az adathordozókat saját adataik mentésére, biztonságára és ezekre is fizetik a feltételezett jogsértést. De még sorolhatnám hány módon nyúlják a pénzt a jogképviselők úgy hogy valójában csak mondva csinált az indokuk, valódi kár soha nem érte őket.
Az viszont tévedés, hogy Chopin után ne kéne fizetn jogdíjat! Ha kimész a színpadra és előadsz egy művet akkor rendelkezned kell egy 'eredeti' kottával, csak abból játszhatsz, zenekar nem nagyon játszik kotta nélkül és ezen kívül az előadó helyszín is fizeti a helyarányos jogdíjat. Aki ingyen rögtönöz az után is megy az artisjust zsebébe.Na de mostmár bocsánat a fórumozóktól, befejezem
-
taranis
addikt
válasz theporcupine #3938 üzenetére
A tiltás/büntetés szerintem sosem jó út ilyesmiben, hosszú távon működésképtelen. Engedni kell, és ki kell találni, hogy mi ennek az a módja, amivel mindenki jól jár. Az szerintem természetes, hogy valahol fizetni kell érte, pláne üzleti felhasználásnál.
Ja, nálam is nagy szerencse (vagy ahogy nézzük), hogy zenész vagyok elsősorban, így megoldom magamnak.[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
theporcupine
tag
Amivel én még szívtam egyszer, hogy Magix videószerkesztőjét használom és abban van sound track wizard, vagy mi, amivel megadott stílusban és hosszban generál a videó alá zenét. Van beépített pár stílus és lehet pénzért venni újakat. Egyszer használtam. Kiderült, hogy nem kellett volna. Le kellett cserélnem a videó alatti zenét. Csak arra való, hogy te hallgasd otthon a családdal és barátokkal, de pénzkeresős videó alá már nem mehet YouTube-ra. Szerencsére hobbiból zenélek így megoldom magam, de mint írtam, még ott is bizonygatni kellett, hogy saját produktum.
-
theporcupine
tag
Egyébként szerintetek mi a jobb, ha tiltják a letöltést és büntetik, vagy ha legális, de minden adathordozóra fizetni kell? (az ne legyen opció, hogy letöltés szabad és fizetni sem kell) A legtöbb nyugati országban simán megszavazták a jogalkotók az utóbbit.
Akik pl. profi videósként pl. esküvői videókat készítenek, fizetnek a felhasznált zene után? Náluk mint pénzszerzési mód, nyilván kellene.
A zongorás dolognál, nyilván nem Chopin az, akinek fizetni kell, mert már elévült ez a jog tudtommal 70 év után, hanem az előadótól kell engedélyt kérned. De pl. YT, ha nem kérsz a reklámok után pénzt és a jogtulajdonos nem kéri a videó eltávolítását, nem igen foglalkozik vele. Szóval simán felrakhatod reklámnak.
-
MrChris
nagyúr
ez nagyon off de a fentebbi jodíjas szélzúgásról jutott eszembe, ha hangsúlyozom nyílvános, sokak által hallható nyílvános illemhelyen csobbantok, akkor a csobogó hang nincs levédve?
-
*Ropi*
félisten
Arra figyeljetek, hogy a CC-s zenék csak addig használhatók jogdíjmentesen, amíg rá nem teszitek a logótokat (tehát átmegy üzleti célú felhasználásba: csak magáncélra engedélyezett)!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
MrChris
nagyúr
válasz zgospel #3929 üzenetére
pláne az mit kap aki már réges rég 100 éve halott Nyilván ezer sebből vérzik a fennhatóságuk, de nekünk felhasználóknak alkalmazkodni kell a diktátumukhoz, kinyilatkoztatásukhoz, nem harcolok ellenük, mert nekem nem lételemem a közzététel, meg ahol megvágnak lenyelem. De nekik létfeltételük, munkájuk, napi tennivalójuk az aranytojást tojó tyúkjuk, seggük védelmezése.
-
zgospel
őstag
válasz MrChris #3928 üzenetére
én egyébként az artisjus-nak meg bármely hasonló szervezetnek is erősen megkérdőjelezem a létjogosultságát... nagy pénzbehajtó maffia ami egyáltalán nem a szerzők/előadók érdekeit tartja szemelőtt.
pláne hogy utána sok előadó nem is olyan arányban részesül pénzosztáskor mint amilyenben a valóság alapján kellene, ha egyáltalán részesül...vagy pl ugye sd kártyák árába is bele van építve a jogdíj, mert ugye adathordozó, miközben ha arra a kva sd kártyára én a saját fényképezőmmel a saját fényképeimet rögzítem, akkor azoknak én vagyok a jogi tulajdonosa, vagyis marhára nem kéne jogdíjat fizetnem utána...
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz taranis #3925 üzenetére
Lehet hogy artisjust szempontból ez teljesen lényegtelen, mint ahogy azt is figyelmen kívül hagyják ha saját szerzeményt adsz elő, vagy a vendéglátódba hányan mennek se számít, hanem az alapterület, befogadóképesség, székek száma... Ezért ha videót osztanék meg nem tudnám mikortól leszek bűnöző az alá tett hanggal, csenddel.
Most pl járt nálunk a műhelyben egy híres zongorista kipróbálni egy hangszert, Chopint játszott fejből meg klimpírozott és rögzítettem. Ha feltöltöm mi a helyzet?
Youtube-on Chopinra kettenhárman simán bejelentkeznek, artisjustról nem is beszélve. Vajon mi van akkor ha ezt a cégem webboldalára kiteszem? Vagy magánemberként megosztom?Persze nem kötözködésből kérdem, hanem mert nagyon furmányossak a sarcvédők.
[ Szerkesztve ]
-
theporcupine
tag
Én Kevin MacLeod nevét látom mindenhol. Gondolom, felhasználás függő, hogy kell-e fizetni neki.
Csendet nem hiszem, hogy le lehet védetni, de YouTube kalandjaim legjobbja az volt, amikor szélzúgást találták jogvédettnek. Amúgy jogosan. Megadták az "előadó" nevét és a mű címét. Én soha nem hallottam egyikről sem, de rákerestem a neten, meghallgattam és tényleg azonos volt. Kis nyomozás után kiderült, hogy az én sampe gyűjtemény lemezemnek ugyanaz a egyik szerzője, mint a jelzett szám egyik zenésze, aki újrahasznosított. Végül elfogadta a YT, hogy legális volt a használat.
YouTube nagyon akadékoskodó tud lenni. Rendszeresen kellett leveleznem velük és többször sikertelenül, hogy bizonygassam, jogosan használtam egy zenét, de egy ideje békén hagynak. Mellesleg, a zene saját produktum volt, de még abba is belekötnek, hogy mivel készült!!!
-
MrChris
nagyúr
válasz taranis #3921 üzenetére
ha közzéteszel videót és teszel alá zenét akkor annak legálisnak kell lenni. Ugye ezért jó a CC vagy más ingyen zene amit keresett a srác. Csak felmerült bennem, ha nincs alatta zene, csak csend az is jogdíjköteles? Mert hogy jelent már meg ilyen lemez. Azért nem gondolom ezt eszement hülyeségnek, mert még a csengőhangra és hívásvárakoztató zenére is fizetünk szerzői jogdíjat még akkor is ha 250 éve meghalt a zeneszerző.
-
dui
aktív tag
válasz telefonfulke #3917 üzenetére
Én is hasonló cipőben járok. Olyan zenét keresek, amit felhasználhatok YouTube-on "pénzkeresésre" is akár.
-
taranis
addikt
Az ő műveit már hallottam jópár helyen, kifejezetten licencelésre komponál: Tony Anderson
A műveinek egy része megtalálható a Musicbeden, ami egy gyűjtőoldala licencelhető zenéknek. Valószínűleg egy a sok közül, de velük találkoztam legutóbb, legalább itt lesz a közösben.
Érdemes utánajárni még, hogy mi az Artisjus álláspontja az ügyben (nem szeretik, ha ki vannak kerülve), nehogy megüsd a bokád.colorizer.net
-
__H4X0R__
senior tag
Soundcloud-on vannak ingyenesen letoltheto zenek, esetleg audionetworkon is de abban nem vagyok biztos.
www.kristofnagy.com
-
telefonfulke
tag
Kicsit eltérő téma. Kisfilm alá aláfestésnek, jogilag rendezett zenét honnan, hogyan érdemes szerezni?
-
MrChris
nagyúr
Mikor évekkel ezelőtt építettem első steadimet akkor találkoztam a gimballal mint hajók csónakok flexibilis tengelykivezetésével, meg mindenféle hasonló felhasználási területen is előfordul az elnevezés. Meg a megvalósításukból is többféle létezik...
Idő hiányában a második steadim marha lassan készül, de ha meglesz, talán jövőre, akkor megmutizom -
.DLL
veterán
válasz MrChris #3914 üzenetére
Brushless gimbal stabilizer, kb. ezen a néven forog, mert a pár éve még RC szervókkal mozgatott multikopteres stabilizátorokból alakultak ezek ki, brushless motorokkal.
De valahol igazad van, mert maga a technológia tényleg nem újkeletű és akkor motorizált pan/tilt/(roll) head-nek hívták őket, amilyen pl. a Libra, a Scorpio, vagy a Chapman által gyártott fejek is, amiket különféle mozgó eszközökre szerelnek és elbírnak 50-100 kilót is.(P.H.)
-
MrChris
nagyúr
A steadicamben is gimbal van. Az nem a motorizált stabi neve. Sőt egyes motorcsónakok meghajtó tengelykivezetése is gimbalos, meg egyes építési állványok rögzítője is... lehet két tengelyes, háromtengelyes, gömbcsuklós, flexibilis gumiágyú. Igazából nemtom mi a neve a motorosan stabilizált rignek, de nem az, hogy gimbal!
-
veterán
válasz narumon #3911 üzenetére
a kettő tök más elven működik, egy fel-le rándulást egy ilyen gimballal nem lehet követni, fel-le ugyan mozdul a fej, de a nézőpont biztosan változik. jó dolog ez, de egy komoly steadycamet szerintem nem helyettesít.
viszont mivel a kamera mozgatását finomítja, akár egy steadycamet és egy gimbalos cuccot sem lenne hülyeség összeépíteni talánhanyas vagy, te disznó?
-
.DLL
veterán
válasz telefonfulke #3910 üzenetére
1) Ennyiért ezek vannak.
2) Nem gyenge az, 5208 motor DSLR-hez elég
3) motor és motor között is van különbség, milyen erõsek a mágnesek, milyen a telercselés, stb. Hogy õk milyet adnak hozzá....A jobn elektronika a 32 bites modult takarja, 2 szenzorral.
(P.H.)
-
narumon
őstag
válasz telefonfulke #3910 üzenetére
Ez engem is érdekelne, azt hittem ezért az árért ezek már bőven jobbak mint egy síma steady (feleennyiért).
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
telefonfulke
tag
Nem elég erős bennük a motor? A jobb elektronika pontosan mit takar?
Max. a Gaia-s árfekvésben van jobb vétel? -
.DLL
veterán
válasz telefonfulke #3903 üzenetére
Ugyan az a két váz, de a Gaia-snak jobb az elektronikája, van BT modul is és teljesen összeszerelt, használatra kész, szerintem megéri a felárat.
Sajnos ezek a vázak van hogy normál lépkedésnél is beremegnek, de futásnál tuti, van 1-2 őszinte tesztvideó is neten amire nem tettek utólag szoft. stabilizálast, látszik hogy az erősebb behatások a felvételen is meglátszanak.(P.H.)
-
__H4X0R__
senior tag
válasz MrChris #3905 üzenetére
Hat igen, sok fugg magatol a felveteltol, szoval nem mindig garantalt a szep lassitas.
Hat igy a motorokat egy csoportba nem lehet kategorizalni, mert ahogy az autoknal is vannak olcsobb meg dragabb darabok. De tudtommal - illetve amit en hasznaltam - az is mar 1 eve teljesitette a feladat problema nelkul. Szerintem ezek a dolgok meg tul ujak ahhoz, hogy ilyen hamar elojojjenek ezek a problemak.
Mas kerdes hogy kb 3 perc alatt lehet rendelni csere motort, amit bekotsz es mukodik tovabb
www.kristofnagy.com
-
MrChris
nagyúr
válasz __H4X0R__ #3904 üzenetére
ezek a motorok mennyi ideig működnek precízen, tehát meddig tudják teljesíteni a feladatukat? Élettartam?
Próbálgattam a twixtort és arra jutottam, hogy a nagyon rövid záridőt szereti, nem szereti ha elmosódik a mozgás, meg lehetőleg minél semlegesebb háttere legyen a mozgó tárgyaknak.
-
__H4X0R__
senior tag
válasz telefonfulke #3903 üzenetére
Az utobbi linkelt keszuleket tonnaszamra lehet kapni az ebay-en is, szinten tobbnyire darabokban leiras es mindenfele egyeb dolog nelkul - tehat otthon mehet a legozas
Az elso amit a Gaia kinal az egesz jonak tunik, de a gimballnak a motor a "lelke", ha teheted mindenkepp probald ki. Hatranya, hogy a kontroller resze egyiknek sem vedett, mint peldaul a Movi M5 vagy a DJI Ronin-nak - persze az mas arkategoria -, ahogy a kabelek sem, igy a paras idotol es barmilyen viztol mindig ovni kell majd.
www.kristofnagy.com
-
telefonfulke
tag
válasz __H4X0R__ #3835 üzenetére
Itthon kapható gimbalokból az alábbiakat néztem. Itthon azért csak kevésbé kockázatos vásárolni, ha vmi probléma van, egyszerűbben intézhető. Ezekről tudtok véleményt mondani, milyen a használhatóságuk?
Nyilván minél olcsóbban szeretném megúszni, de fontos az alkalmazhatóság.http://www.gaia.hu/steadicam-stabilizator/brushless-gimbal.html
http://www.modellshop.hu/k%C3%A9zi-brushless-gimbal-canon-5d-mk2-mk3-panasonic-lumix-gh2-gh3-3axis-3-tengelyes-kamerastabiliz%C3%A1tor-alexmos
-
taranis
addikt
válasz zgospel #3900 üzenetére
Felkeres a posta (vagy GLS, stb) vámügyintézője, ha szerintük nem helyes az érték. Kér tőled bármit, amivel igazolni tudod a helyes értéket. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy neked máris a rendes árat kell igazolni. Kicsit olyan, mint az alkudozás, nem nagyon érdekli őket, hogy mivel igazolod. Pl. ismerek olyat, aki gyártott egy fake számlát nagyobb összeggel, ami már nem túl kevés, de nem is túl sok, és azt elfogadták.
colorizer.net
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból