- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
zgospel
őstag
válasz
narumon #1996 üzenetére
én is nézegettem már a glidecameket és nekem úgy tűnik hogy itt normál árban van és magyarországi, ebayen kb 5-10 ezerrel találtam olcsóbban de hát ott még rájön a szállítás meg esetleg vám is, meg több macera a későbbiekben ha gariztatni kell stb.
egyébként nagyon nem nézegettem még teszteket az ezresről, szerinted sokban különbözik a kétezres változattól?
-
narumon
őstag
Hanem más kérdés.(ek)
1, No most untam meg teljesen a mindenféle olcsó steadycel a szarakodást, szóval veszek egy Glidecam 1000-t. Itthon hol lehet legolcsóbban kapni van infótok esetleg?
2, Egy barátunknak elvállaltam az esküvői filmezését de én még nem nagyon csináltam ilyesmit. Mire kell különösen figyelni - milyen cuccot vigyek magammal? Van köztünk olyan aki esküvői filmeket csinál? Jól jönne egy kis tapasztalat - észosztás
Köszi!
-
-
MIFtIli
aktív tag
Valahol olvastam, de most nem találom. Szerintem valahol ebben a fórumban volt.
-
válasz
HollyBoni #1990 üzenetére
Igen, 1000x-es sebesség... de ott van, mit ajánlanak... 40k körül van ebay-ről.
Ami önmagában még kifizethető... de ha kell belőle 8-10 db...
Utána pedig ezt az adatmennyiséget tárolni....
Én elég jól állok ezen a téren (15TB adatot tudok tárolni, ebből 9TB raid5-ben), de ez nálam is megütné a mércét... -
.DLL
veterán
válasz
narumon #1981 üzenetére
Úgy tudom az a gondod, hogy nagy a távolság a kamera és a beszéd-alany között, ezért a hosszú kábel zavaró (nem mellesleg zajokat is összeszed), stimt?
Akkor a Zoom H1-et közel teszed az alanyhoz (amiben kettő minőségibb kapszula van), a kamerával meg hátrébb állhatsz.
A másik megoldási javaslatod az volt hogy a csíptetős mikrofonból a kábel menjen a rádiós adóba (itt is előfordulhatnak zavarok, ráadásul ez nem egy minőségi átjátszó amit linkeltél)
Ezzel az elgondolással a csíptetős mikrofon mehet a H1-be, amit ugyan úgy az alany mögött elrejtesz, és mindenféle zavaroktól mentesen üzembiztosan meglesz a hanganyag, gondolom ez a lényeg.
Utána a kamerával hátrébb állhatsz ugyan úgy, ami veszi a kis saját hangját, és utómunkában összeszinkronizálod a kettőt. Nyilván hosszú felvételekre nem alkalmas mert valószínűleg csúszni fog, de a DSLR amúgy sem erről szól.
-
narumon
őstag
A Canon 5D RaW nem izgatott fel senkit rajtam kívül??
-
narumon
őstag
Nem nagyon értem. Lehet, hogy én néztem félre valamit, de amit te küldtél az nem egy külső rögzítő eszköz? Ahhoz ugyanúgy kell még a mikrofon meg minden nem? Nekem bőven jó amit a GH2 vagy a Canon rögzítője tud csak ne a saját beépített mikrofonját használja. (azzal is csak az a gond, hogy messze van a témától és ezért vagy nem hallatszik megfelelően, vagy a környezeti zajok is nagyon hangosak - ha ML-el pl felhangosítom). Ezért a cél csupán egy mikrofon amit közelebb tudok rakni. A rádiós csak annyiból érdekes, hogy akkor nem kell a vezetéket minden alkalommal kitalálni, hogy merre vezetem el, hogy ne rontsa a képet.
Szóval lehet, hogy félre néztem amit te linkeltél de az inkább egy külső rögzítő egységnek tűnt nekem, ami nagyon sokat tud - de olyanokat ami nekem egyelőre nem kell. Ehhez még párosul a bőven 100e forint feletti ár - ami egészen biztosan nagyon out of budget.
-
válasz
narumon #1976 üzenetére
No és ez mennyivel jobb, mint amit küldtem korábban?
Én őszintén bevallva... sem a rádiós, sem pedig a vezetékes megoldást nem részesíteném előnyben... mert az egyiknél fennáll a jel zavarás tényezője... a másiknál meg a meg vagy kötve, mint egy kutya...
A készülékről amúgy passzolnám a dolgokat... sajna nincs tapasztalatom. -
narumon
őstag
Bocs, hogy floodolok, de a szerkesztés már nem aktív amikorra visszajövök....
Szóval konkrétan erről tudtok valamit esetleg? Vagy legalább annyit, hogy az ilyen rádiós mikrofonoknál mire kell figyelni?
[link]Ez USA-ból 40e alatt lenne.
-
narumon
őstag
Valami ilyesmit néznék.
[link]
Esetleg jobb lenne vezeték nélküli de ha nincs akkor ezzel is lehet, hogy el tudnék lenni. Mindenesetre közelebb tudnám rakni az emberkéhez mint a kamerát. A kérdés, hogy mennyire lehet érzékeny. -
narumon
őstag
Most nézem, hogy japánban 650e forintnyi az 5D Mark III... no mindegy most már csak jövőre...
-
narumon
őstag
ez már valami: http://nofilmschool.com/2013/05/raw-video-canon-5d-mark-iii-24fps/
-
narumon
őstag
Múltkor már kérdeztem, hogy tudtok-e mikrofont ajánlani. Most valamennyire sürgős lett az eset. Kellene nekem egy mert beszédet is kell felvennem. Az igazi az lenne, hogy ha rá tudnám csiptetni az alanyra a vevőegységet meg be lehetne dugni a kamerába. Van erre tippetek? Kínaiak csinálnak ilyet? Hogy vesztek fel úgy beszédet, hogy a környezet ne nagyon hallatszódjon be?
-
zgospel
őstag
válasz
Kalandor #1965 üzenetére
hát legutolsó esetben amit tehetsz az hogy megrendeled, kipróbálod, és ha nem jön be akkor eladod itthon kb ugyanannyiért amennyiért vetted. de így benne van a pakliban hogy akár 2-3 hónapon át sem találsz majd rá vevőt.
mint mondtam, a semminél jobb volt, de egyáltalán nem voltam tőle elájulva és a nap végefele már inkább nélkülöztem is a használtatá mert csak a baj volt vele.
-
zgospel
őstag
válasz
Kalandor #1963 üzenetére
nekem egy hasonló Manfrottoval van tapasztalatom. röviden és tömören: nem volt jó.
nyilván azért a semminél többet ért, de azt a 25 ezer ft-ot amit kértek érte semmiképp nem érte meg.igaz amit te linkeltél az még fele árban sincs, de azért ezek a fajta stabilizátorok (szerintem) messze elmaradnak a rendesen kisúlyozott nagyobb steadyktől.
-
válasz
dabgergo #1957 üzenetére
Van elég széles választék, attól függ, mit szeretnél és mire szeretnéd...
Kell-e mellényes szett, vagy csak egy relatíve könnyű stabilizátort szeretnél.
Mekkora géphez akarod...
Pl egy magyar olcsó termék
Hender steady
vagy egy másik magyar, de már kiforrot megoldás:
http://eemov.com/
Nekem ebből van egy mellényes karos szettem.
Meg rengeteg féle változat van... glidecam, flycam
Azt mindig tartsd szem előtt, hogy érdemes kipróbálni őket... és a saját belátás szerint választani, ha úgy érzed megfelelő. -
dabgergo
őstag
Nektek milyen steady-tek van? DSLR-hez milyen a legolcsóbb ami már használható? Szívesen vennék akár használtat is, ha szokott lenne ilyesmibők egyáltalán használt.
-
HollyBoni
veterán
válasz
narumon #1955 üzenetére
Igaz én GH1-es vagyok, de arra is mindenki a smooth és nostalgic módokat mondja, hogy azok a legjobbak. Ha standard-on leveszek mindent nagyon szép finom képet kapok, smooth móddal kevésbé. Ráadásul a smooth jobban kiégeti a highlightokat. Szerintem próbáld ki, képprofil nagyon sokat számít, meg persze az utómunka.
-
narumon
őstag
By the way, vettem tegnap egy ránézésre hibátlan állapotú Minolta Rokkor 50/1.7 obit, majd otthon nézek valami átalakítót a GH2-re. 1000yen volt nem bírtam otthagyni
-
narumon
őstag
Nekem ez tetszik még piszkosul. Hogy tudták ezt GH2-ből kihozni... nekem semmi nem sikerült azzal a géppel
[link] -
HollyBoni
veterán
Ha ilyen, DH-s videót szeretnék csinálni 24 fps-nél milyen záridőt használjak? Nagyon sok gyors mozgás van, félek hogy elmosódik 1/50-el, de azt sem akarom hogy szaggatós legyen ha feljebb veszem. Igazából a legtöbb ilyen videó 30fps-el van felvéve, sajnos a GH1-en FHD-ban nincs ilyen opció.
-
.DLL
veterán
válasz
narumon #1942 üzenetére
Nekem is tetszett, de kissé hosszú lett, voltak olyan snittek amik 1/2, 1/3 hosszúságban is elegendőek lettek volna. A vízszintes mozgás nem volt rossz, de szintén hosszú, ennyi idő alatt kétszer átfut a fejemen, hogy jó-jó de majdnem slider. Az hogy majdnem slider abban benne van a dícséret is, mert majdnem olyan jó lett, de ha ennyi ideig tolod akkor már tudatossá válik, hogy csak majdnem.
Annyira képekre koncentráltam, hogy a zenét nem is mondtam volna, de most, hogy cOxer megemlítette, a kezdődésénél tényleg elég kizökkentő volt. -
válasz
narumon #1942 üzenetére
Szerintem összességében nézve jó kis anyag lett ez.
Pár észrevétel inkább, mint mérvadó kritika...
- a zene nekem túl tolakodó lett amit 0:40-től tettél alá, értem a lényegét, de szerintem átestél a túloldara vele.
- elkelt volna egy slider, az oldalsó mozgásokhoz mindenképpen
- a végén a logó beúsztatása nekem nem jön be, olyan PPS érzésem támad tőle
Pozitív részről is, hogy legyen:
- remek és figyelemfelkeltő lett az elején a sok színes körös effekt
- a képek úsztatása, és asztalra pakolása szerintem jól illik a videóba
- vélhetően rajta van minden cég érdek szempontból az anyagon a termékeket és a szolgáltatást illetően -
narumon
őstag
Nekem most termékfotózásról kellett egy videót csinálnom. Kíváncsi lennék a véleményetekre.
-
papaya
senior tag
-
Dvico
csendes tag
Sziasztok.MLben próbálkozom az FPS override-al.beállítottam 60 fps -t 1/120 körüli shutter-t.a rögzített snitt viszont maradt 25 fps amikor behúztam a premierbe.valamit kell még állítani? A max desired fps ML-ben 65 amit felkínál a gép.ez másnál is csak ennnyi? canon 60d-ről van szó.előre is köszi!
-
.DLL
veterán
válasz
XP NINJA #1929 üzenetére
Persze erre jó, mennyire lehet szétcsavargani a D3200 képét, meg szórakozni.
Ennyi idősen én is örültem volna, ha lett volna egy csapat akiket érdekel a filmezés, és lehetett volna velük forgatni kis szösszeneteket, és lett volna kameránk. De az akkor túl drága volt, még egy strandkamera is (akkortájt jelent meg a színes kijelzős mobil, de fényképező még sehol); túlzottan jó gyerek sem voltam, úgyhogy ilyen fel sem merülhetett. -
XP NINJA
őstag
D3200-al lőtt amatőr videóim
XPNinjaMovies - Objective 650ti
XPNinjaMovies - Cinematic Laci
Értelmet vagy logikát ne keressetek benne
Jelenleg is azon dolgozunk hogyan lehet a semmi tartalmú videókat széteffektezve nézhetővé tenni
Persze manualban 18-55 alap obival készültek. (kb minden ezen a csatonán)
Azt viszont kérdésem lenne, hogy szeretnék nagyon költséghatékonyan látószöget növelni. Mi lenne optimális megoldás? Előtétlencse?
-
narumon
őstag
válasz
HollyBoni #1919 üzenetére
Hát pont ezt írtam pár hozzászólással feljebb. Hogy attól hogy csinálnak egy ilyen patchet még nem lesz überjó a felvevő. A szenzor kiolvasása marad olyan amilyen (a legrosszabb a versenytársak között jelenleg), illetve továbbra is azt a 8bites képet továbbítja amit a kamera is felvenne. Egyedül a bitrate kerülődik ki ilyen szinten (sokkal magasabbra is állíthatod), de ezzel csak minimálisat lehet javítani.
-
Kipróbálom én is, ha elérhetővé vált a driver...
-
HollyBoni
veterán
Hát, letöltöttem a tesztvideót de sok különbséget nem látok. Ti?
-
.DLL
veterán
Azokon kimenet van. Ezek alapvetően szolgáltatják a tartalmat, tehát az alap elgondolás szerint ő futtatja a játékokat, ő böngészi a weboldalakat, ő játssza le a filmeket, amit ha akarunk megnézhetünk egy nagy képernyőn is. Mivel nem monitornak készült, ezért visszafelé nem gondolkodtak a gyártók, hogy máshonnan jöjjön a tartalom erre a relatív kicsi kijelzőre.
(#1914) cOxeR:
Jogos, de a Nexus okosabb.
-
válasz
narumon #1910 üzenetére
Videóra lenne a lényeg... esetleg fényképezésnél jól jöhet, a pl focus stackinges képek esetén. mondjuk ez rám nem is annyira jellemző, hogy pepecselnék vele....
(#1911) k1csi
Igen, nekem is ez a gondom, hogy van hdmi csatlakozós jó áras androidos eszköz... de nem is derül ki róla, hogy az bemenet-e... vagy kimenet...(#1913) .DLL
Nexus 7-el az a bajom, hogy ekörül, már lehet venni rendes Lilliput kijelzőt... 663 O/P-t. -
.DLL
veterán
Nexus7 ?
Amúgy használható igen, de gyengébb tablettel szaggat a kép (pl. Wayteq 70dci. Itt már túl nagy a HD felbontás ehhez a hardverhez.) Nexus7-ttel viszont zsír. Egyébként a rolling shutter a tableten sokkal erősebben kijön, ez persze a felvételen nem jelentkezik, de azért jól látható a lassabb frissítés a tableten. -
narumon
őstag
Erről vélemény, használhatóság és ár tekintetében?
http://dx.com/p/multi-function-shoulder-rig-for-dslr-cameras-65789
vagy emez:
http://dx.com/p/multi-function-shoulder-rig-for-dslr-cameras-117226
Nem igazán látom mi a különbség.
-
k1csi
senior tag
Canon esetén USB-vel tudod használni a DSLR Controller progit (próbáltam telóval, igaz csak 720 volt a kisebb oldala; talán Nikonra is van valami hasonló annak nem jut eszembe a neve).
Van egy nagy hátránya, hogy a Magic Lanternes okosságok nem jelennek meg. Ez számomra eléggé aláássa a dolog értelmét.Olyan tabletről nem tudok aminek HDMI bemenete van. Ha valaki tud ilyenről az lehet még engem is érdekelne.
-
narumon
őstag
Használ itt valaki Mercallit vagy más stabilizátor programot? Az enyém teljesen meghülyült és nem tudom mi a baja. Ha uninstallálom és installálom akkor működik frankón, ki is tudom menteni a videót tökéletesen. Másnap (vagyis talán újraindítás után), már nem működik, zöld zagyva képek váltogatják egymást. Frászt kapok.
Esetleg tudtok Premiere alá ajánlani valami jó stabilizátor plug-int? A beépített Warp stabilizer sajnos nagyon korlátozottan használható, rengeteg módosításra kiírja, hogy azzal ő úgy már nem működik.
Kellene SOS valami megoldás.Köszi
-
HollyBoni
veterán
Nem rossz kis gép, főleg ha hack is fog jönni rá.
-
EkSYS
senior tag
válasz
narumon #1883 üzenetére
érdekes...de szvsz a V700 egy pásztázás..szórakozás..lényegében semmi komoly.
Míg a CCTV-s egy művészi hatásokra hajazó kisfilm.
Nem fair az összehasonlítás. Almát hasonlítunk körtével.
Egyetértek abban hogy a célnak megfelelően tudatosan válogassuk össze mire van szükségünk (hatások, eszközök, környezet)
+ szerintem az a legmeghatározóbb hogy ki mire képes, kinek milyen fantáziája van és ez mellé mennyire kreatív.
Most nekem hiába lenne mondjuk egy 5dmkIII-am, lehet hogy te 5x jobb filmet készítesz egy 550D-vel. -
válasz
narumon #1902 üzenetére
Persze magasabb árral ki lehet kukázni... jövő héten szerdán lesz a következő licit... minden héten megy, úgyhogy addigra lehet én is körbenézek egy robot után...
Amúgy tegnap voltam megnézegetni egy Walimex Pro és egy sima slidert, hát ég és föld a kettő között a különbség. A sima nem alkalmas munkára... a másik viszont kellően remek volt.
Viszont ha tudok annál 10-15k-val olcsóbban vásárolni egy Konovát, akkor inkább arra repülnék rá. -
narumon
őstag
Jah itt inkább arra gondoltam, hogy aki sokat ebayezik az robotot használ, ami az utolsó 10mp-en belül teszi meg a licitjét, így már nincs idő reagálni rá (az automatikusan meghosszabbodó licit ritka az ebayen). Persze ezt ki lehet védeni azzal, hogy magasabb árat teszel rá mint amit ő nyögne az utolsó 10mp-ben - illetve vigasztaljon a tudat, hogy nem feltétlenül 50centtel vagy pár dollárral bukod el - mert lehet, hogy ha azt űbereled 10 dollárral akkor sem a tied a legnagyobb licit hanem az övé csak ugye te annyit láttál hogy a tiednél ennyivel többé vitte el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Zyxel NAS326
- Mini PC
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ASUS 18W USB ADAPTER
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest