Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
rmmm
tag
válasz sellerbuyer #2368 üzenetére
esti partyzas kozben hasznaltam, brutal fenyero. pl a kitobi fotonal az 1/6sec ami ennek a fenyeros obinak 1/60sec, azonos iso mellett. meg hat brutal milyen szepen elmossa a hatteret, bokehzik (asszem igy hivjak )
megvagva még jol is jott sokszor a videonal az eletlensegbol ahogy megy elesbe, mert még sejtelmesebbe teszi -
rmmm
tag
válasz sellerbuyer #2358 üzenetére
na, én is kezdek a manual felé menni, kaptam kolcson egy M42 obit 1.4 fényeros, es hat igen. hiaba az orom, h a 700D az STM obival végre mukodik az autofokusz, kedvet kaptam a manualhoz szoval lehet, h a 650D-t nem 700Dre, hanem egy hasznalt 550D-re kellett volna inkabb cserélni
-
EkSYS
senior tag
válasz sellerbuyer #2361 üzenetére
Csak hat az a helyzet hogy valami gepet venni kell, amivel fotozni is jol lehet es videozasra is alkalmas. Leven tele vagyok canon obikkal tul sok valasztasom nincs. Ja, es az ff is kene. Namost mit vegyek mkiii-at?
canon nal sajnos tul szemet modon megy a tech marketing. (Ezmiatt, megjegyzem nem kevesen partoltak mar el toluk) ha kihoznak valami ujsonsagot azonnal megfizetettik veled a csillagokat is. Mk3 meg mindig egy vagyon, holott "meg igy is kicsit tularazottnak tunik" . Most talan legjobb ar/erteke az mkii nek van.
Szoval nehezen tudom kitalalni mi legyen. 340k - 70d phuuu...750k mkiii - jo eg!!! Bmpocket - Kar hogy nem tud fotozniEki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
-
HollyBoni
veterán
válasz sellerbuyer #2354 üzenetére
Philip Bloom itt nem ír sok jót: [link]
Nem hiszem el, hogy nem lehet törölni snitteket és formázni kártyát...
-
HollyBoni
veterán
válasz sellerbuyer #2352 üzenetére
Lesz nagylátód is? Ugye ez Super 16 szenzorméret, sajna elég nagy a szorzó. Bár gondolom jó kis Super 16 obikat lehet rá vadászni ebay-en.
-
HollyBoni
veterán
válasz sellerbuyer #2350 üzenetére
Kicsit drágábban van olyan, ahol magában az adapterben vannak blendék, és úgy tudsz rekeszelni.
-
HollyBoni
veterán
válasz sellerbuyer #2347 üzenetére
Viszont ezekkel rekeszt nem tudsz állítani.
-
adamsys
tag
válasz sellerbuyer #2344 üzenetére
Igen, impresszív, én is régóta nézegetem.
Vajon egy Canon EF bajonett konverter mibe fog fájni hozzá?"And now for something completely different!"
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #2228 üzenetére
Csak azért kérdeztem mert van külön nano DSLR. Az akkor miben különbözik?
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #2225 üzenetére
Hmmm a nano bírja a DSLR-t egyáltalán?
-
zgospel
őstag
válasz sellerbuyer #1517 üzenetére
nem tudtam hogy ez a te topikod, öreg.
ez te vagy? így már mindent értek, nincs több kérdésem.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
zgospel
őstag
válasz sellerbuyer #1514 üzenetére
te annyira "értelmes" vagy hogy erre már mondani sincs mit, mert kimoderálnának... de csupa "öröm" olvasni amiket írkálsz ebbe a topikba, többnyire csak üres szájjártatás kb feleannyi tudással a hátterében.
-
zgospel
őstag
válasz sellerbuyer #1512 üzenetére
bagoly mondja verébnek...
amit .DLL leírt az mind helytálló, csendben követem többnyire a topikot, és általában az ő írásai értelmesek és precízek, most sem volt ez másképp
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #1508 üzenetére
Node akkor ha nálam jó akkor nálad mi a gond? Milyen gép? Hanyas ML? Milyen obi? Valami oka csak van, hogy nálam jó nálad meg nem
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #1503 üzenetére
Nah rájöttem, hogy eddig miért nem vettem észre (most vettem elő a fényképezőt), mert nálam jól működik. Kit obi 3.5 - nagyítok kimegy 5.6-ra visszatekerem a zoomot, visszamegy 3.5-re!
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #1503 üzenetére
Én nem mondtam, hogy rendben van! Csak annyit, hogy nekem ez még nem tűnt fel a fenti okok miatt... Egyébként érdemes lenne akkor ML készítőknek írni, pikkpakk javítani szokták a bugokat.
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #1501 üzenetére
Nekem ez eddig valószínűleg azért nem tűnt eddig még fel mert amúgy is mindig változtatom az apertúrát (ugye ML-ben kivan téve gyorsgombra a jobb oldali kezelőkön), tehát igazából mondjuk pár mp visszaállni. Ha persze olyat kamerázol ahol nem eshet ki pár mp akkor szivacs. Nekem annó a zoom-ot szerencsére sikeresen kiverték a fejemből így a zoom oda és vissza között amúgy is megállítom a felvételt és mielőtt indítok mindig rálesek a beállításokra már rutinból és miközben forgolódok a változó fényekre amúgy is az apertúrával a legegyszerűbb reagálni így ezt szoktam tenni. (Nomeg az esetek nagy részében fix obival szaladgálok).
-
sellerbuyer
őstag
válasz sellerbuyer #1499 üzenetére
Na hát ennyit erről... Nekem akkor sem megy vissza, ha az exp. override-ot kikapcsolom ML-ben és FW-ben állítok manualt az exp-ra. 5.6-on van folyamatosan. Csak automatikus exp. beállítások esetén műxik automatikusan. Ez elég durva... ML nélkül még működött, arra emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #1494 üzenetére
Szerintem nincs. Ez nálam is ilyen.
-
EkSYS
senior tag
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #1446 üzenetére
Amennyiben olvastad volna fent akkor próbáltam az Ediust! Nem is 10 percig. Mint ahogy dolgoztam már Avid-dal is. Ha értelmezni is tudod azt amit fent írtam akkor annyit írtam, hogy Sony Vegas volt még hosszabb ideig fent (igen az előző kettőnél - ez azt jelenti, hogy Vegas az majd 1 évig rajta volt a gépemen mert bizonyos dolgok tetszettek benne).
Egyébként meg külföldi "kollegát" tudom csak idézni:
"These packages all have different design priorities and all excel at different things technically...then there's the question of interface aesthetic, which causes all sorts of illogical arguments across these forums as there is only personal preference and no "right" and "wrong"."
Ez nagyjából le is fedi a valóságot. Neked Edius tetszik - nem gond vágj azzal. Nekem Premiere - nem gond vágok azzal. Ez ennyi. Utána bármilyen más kezelési probléma (ha van ilyen) az már az egyéni preferenciád és nem az utlimate igazság!
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #1443 üzenetére
Nem, egyáltalán nem nézőpont kérdése, hogy melyik a jobb. Kézzel fogható kezelésbeli problémák vannak a Premiere-el,
Pedig ez nekem pont olyannak tűnik mint az iOS és android vita pl. Nincs olyan, hogy melyik a jobb!
Milyen kézzel fogható kezelési problémáid vannak a Premierrel? Én pl pont azért szeretem mert az egyik legjobban kezelhető szoftver. Szóval nem, továbbra sem értek egyet.https://www.facebook.com/Naruvideo
-
adamsys
tag
válasz sellerbuyer #1442 üzenetére
"Az erőforrás igény, az erőforrás igény. Olyan vasat tettem alá, hidd el, hogy annál jobb nem igen kell."
Na de nagyon nem mindegy, milyen vasból. Az Avid finnyás, és pl. csak bizonyos chipseteket szeret, bizonyos GPU-kat támogat, stb. És ha azzal a vassal nem kompatibilis, akkor lehet akármilyen drága és gyors, lassan fog futni rajta az Avid. Ez sokaknak nem tetszik. Nekem se."Én is pontosan ezt írtam, mivel tisztában vagyok vele. Nem értem, miért fogalmazol úgy, mintha vitatkoznál velem. "
Bocs, biztosan félreértettem, nem akarok én veled vitatkozni, csak reagáltam a mondataidra, ahogyan most is teszem."Ezek szerint nincs saját tapasztalatod... nekem rengeteg van, mivel a mai napig ezt használom és nagyon nehéz lenne lebeszélni róla. "
Engem meg a Mac-ről És sajnos úgy fest, hogy vagy az egyik, vagy a másik Ediusról nem nagyon csiripelik a madarak, hogy nyitna az OSX tábor felé, pedig lenne ott keresni valója."Ezek szerint nem sok televíziós tapasztalatod lehet... segítek: nem csak bp-i televíziók vannak, hanem kismillió vidéki is."
Köszi a segítséget. Városi tévéknél valóban nem tudom mi a helyzet, nekem sajnos/szerencsére inkább a nagy kereskedelmi tévék és azok holdudvara, meg a királyi tévé (MTV-s része, nem a Duna TV-s rész) voltak meg. Itt elvétve sem találtam Premiere-t. Avid, FCP, Edius. Kb ez az elterjedtség sorrendje, szerintem. De én torz képet látok, így meghajlok a tied előtt."Egy híradós anyagot nem gondolnám együtt említeni bármelyik normális független filmes által készített művel."
Én se. Nem is írtam ilyet. A filmes világot szándékosan hagytam ki ebből az egészből.""A "Mac messze jobb" kijelentés sem áll már meg napjainkban... Több tévéállomás dobta ki a kukába a Mac Pro-it és váltott PC-kre, Ediussal."
Anyagi megfontolásból, tegyük hozzá."Nem csak abból, de igen, anyagi megfontolásból is, meg főként a technikai kényszerből, amiről az előző hozzászólásban írtam.
Visszatérve az alap kérdésre, miszerint érdemes-e Avidre váltani. A helyes válasz: attól függ.
[ Szerkesztve ]
"And now for something completely different!"
-
adamsys
tag
válasz sellerbuyer #1435 üzenetére
Az Avid akkor garantálja a megfelelő működést, ha olyan vasat (vágói workstation) teszel alá, ami általuk kvalifikálva van. Ha attól eltérsz, csak magadra számíthatsz, még a support se fog segíteni. Ezért érezheted az általad leírt "gép erőforrásait lefoglaló" jelenséget.
"Rendben van, hogy szabályos az lenne, ha a vágógépen semmilyen más proggit nem akarnál futtatni, de hát a gyakorlatban ez egyszerűen elkerülhetetlen."
Pedig ez minden komoly helyen így van, a gépek nem látnak ki az internetre, max a belső hálóra.Való igaz, az Ediusról nagyon jókat mondanak, a Premiere-t viszont egyáltalán nem használják sok tv-nél, ebben biztos lehetsz Hiszen nem arra való. Nincs pl. natív támogatása közös média storage elérésre, Avidnek van (Unity), FCP-nek van (inkább volt, ld. lejjebb). Ez akkor válik izgalmassá, amikor ugyanazon a projekten dolgozik több ember is.
Iparos vs. kreatív munka: egy híradós anyag összevágásában is lehet kreativitás... Ennyire szerintem ne általánosítsunk, nem minden fekete és fehér. Megkockáztatnám, hogy az operatőrével összemérhető művészi faktor van a vágói hivatásban is.
A "Mac messze jobb" kijelentés sem áll már meg napjainkban, főleg amióta megfrissítették a FCP-t, kihajítva belőlük az XSAN támogatást. Több tévéállomás dobta ki a kukába a Mac Pro-it és váltott PC-kre, Ediussal.
Az Apple ezzel a lépésével egyértelműen jelezte, hogy a broadcast felől inkább a profi/amatőr irányba kívánja átpozícionálni a termékét.Mielőtt rámsütnéd az elvakult PC-s plecsnit, jelezném, hogy Mac-es vagyok
[ Szerkesztve ]
"And now for something completely different!"
-
Dvico
csendes tag
" Kb. olyan ez egyébként, mint a PC és a MAC esete, ha kreatív videós alkalmazásról van szó. A MAC messze jobb (lásd pl.: Final Cut Pro), de ha megkérdezel bárkit, úgyis a PC-re fog szavazni és mondjuk a Premiere-re, mert azt ismeri, arról tudja, hogy elterjedt, tehát csakis az lehet a jobb. Elég nevetséges, de ez van, ilyenek az emberek, még azok is, akik szakembereknek vallják magukat."
Szerintem sokan használnának MAC-et, ha meg tudnák fizetni!!! A PC azért jóval olcsóbb, sokan ezért nem szavaznak a almás gépekre és a Final Cut-ra.
-
narumon
őstag
Szerintem azért ez nem feltétlenül fedi a valóságot. Mindenkinek más jön be. Neked ez valószínűleg az Edius, nekem inkább a Premiere. (Megjegyzem a felületük nagyjából tök ugyanolyan úgyhogy az egyikről a másikra átnyergelni nem nagy kunszt, de én a kettő közül bármikor a Premierre szavazok. Mondjuk sok program megnézése után is a Premierre szavazok. Volt idő amikor egy egy marketing dumának elcsábulva kipróbáltam ezt azt - a legtovább a Sony Vegas-t - de a vége mindig az, hogy vissza a Premierhez.) Kis és nagy projectekhez is tökéletes. Alkalmas ötperces munkára, de megvan benne a lehetőség a több hetes - hónapos projectekhez is. Az Adobe integráció (mint már írtad) egy hatalmas plusz plusz. Azt meg végképp nem értem, hogy miért kéne más program a kreatív és az iparos munkához. Elég sok iparos és kreatív ember is használja szinte mindegyiket szoftvert ahhoz, hogy ilyen különbséget ne lehessen tenni (nincs is értelme).
Szóval szerintem nézőpont kérdése.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz sellerbuyer #1395 üzenetére
Össze-vissza taszító ez a lekezelő stílus, bezzeg ha neked kell keresni egy videót, akkor te nem érsz rá (múltkori példa), mindenki más meg automatikusan igen.
Ha derogál, hogy egy fórumon ilyen kérdéseket is feltesznek, akkor inkább ne írj semmit, mert ezzel nem segíted a fórum szakmai színvonalát. (ezzel szemben ezt úgy tehetnéd meg, ha leírnád ezt a funkciót lépésről lépésre, és akkor ha legközelebb valakinek gondja van vele, az a keresőbe beírva szintén elolvashatná. Ha nincs rá időd, megértjük, de akkor ilyen hozzászólásokat sem kell írni.)(P.H.)
-
Dvico
csendes tag
válasz sellerbuyer #1393 üzenetére
Igen eddig nekem is ment, mármint beírni a youtube keresőbe hogy rack focus.
Az első videót végignéztem és az alapján próbáltam beállítani az end focust majd utána ha jól értelmeztem elindítom a felvételt és egy külön gombbal indítom a rack focust.De mégsem jött össze:-( .Ezért írtam hogy valami szájbarágós tutorial van-e?
Ha jól működik, akkor használnám is szerintem. A videók nagy része egyébként a felvett anyagot mutatja csak, nem a beállítást.Na mindegy, majd rájövök..[ Szerkesztve ]
-
zgospel
őstag
válasz sellerbuyer #1346 üzenetére
ó bárcsak egyszer ilyet használhatnék... mondjuk jelenleg már egy glidecamért is a földhöz verném a seggem
-
szasza74
tag
válasz sellerbuyer #1333 üzenetére
Nem is lehetett bekapcsolni. Nem tudtam, hogy meg kell nyomni az INFO gombot.
-
szasza74
tag
válasz sellerbuyer #1328 üzenetére
Én is kipróbáltam már mindent.
-
szasza74
tag
válasz sellerbuyer #1326 üzenetére
Az megvan. A 600D -n nem is lehet másképp csak élőképpel videózni.
-
szasza74
tag
válasz sellerbuyer #1324 üzenetére
Mit és hol kell Live View -be állítani?
-
szasza74
tag
válasz sellerbuyer #1322 üzenetére
Úgy van állítva.
Azt írja, hogy a Global Draw nem kapcsolható be.
-
szasza74
tag
válasz sellerbuyer #1317 üzenetére
Köszi, majd utánanézek.
-
EkSYS
senior tag
válasz sellerbuyer #1312 üzenetére
Na most ez mar az off-ok off-ja: anno kicsit hülyén jött ki amikor a saját esküvőmet nem én videózhattam le. Ez olyan szakmai függőség is egy kicsit mely alkalmanként diszkrét sztoikussaggal nem engedi figyelmen kívül hagyni az adott kolléga tevékenységének folyamatos elemzését. Akár egy másik videóssal találkozom egy jövő vagy menő esküvőn vagy éppen ugye a sajátomnal. De szerencsére nem megélhetési vállalkozó vagyok. Egyenlőre meg élvezem ezt a dolgot, elég sokat is invesztálok is bele, puszta szórakozás miatt is, s mindig próbálom a legújabb információkat begyűjteni.
Most erősen gondolkodom hogy menjek a markIII irányába vagy cinema blackmagic vagy Canon cinema?
Kétségtelen hogy a markIII-nál megvan az az előny hog adott esetben fényképezni is lehet vele , a blackmagic elég körülményes, de dinamikailag messze jobbnak tűnik a mark3nal. A Canon cinema meg 3guriga alatt nem áll meg.
(Videó kamerát mégse vehetekEki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz sellerbuyer #1308 üzenetére
igen...ott a pont. Utómunkán lehetett volna csiszolni.
Azért kérdeztem a steady-t mert ezek szerint csalóka volt a dolog, mert csak ez a szpájder rig volt ott azzal a bizonyos övvel meg a teleszkópos légrugós támasztó rúddal.
Sajna nem sikerült akkor még tökéletesen összelőni a 60D és a markII színvilágát pedig ugyanaz a színtér (Marvells) volt rajtuk ugyanazzal a beállításokkal. De hát ez van.Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz sellerbuyer #1293 üzenetére
Szia!
Tényleg nem tudom tudtam. Őszintén szólva nálam az a fontos hogy a vevő legyen elégedett. Találkozók velük többször az esküvő elott és megpróbálok úgy mond kicsit rajuk hangolodni, el csípni azt hogy ok milyen emberek, milyen pár, mit szeretnek. Mert hogy rájöttem hogy nincs két egyforma esküvő nem lehet sablont csinálni belőlük. Nálam gyakorlatilag a zene kiválasztása egy fontos dolog. Ha az megvan akkor arra - s itt elolegezze meg nekem a szakzsargon hogy - azt mondhassam hogy komponalom a videót (persze miután levalogattam a megfelelően jól elcsípett jeleneteket.
Az érdekes amit írtál a steadyrol. Hol volt a steady szerinted (kiváncsi lennék). A színvilagot azt aláírom. Sajna az 5d mkII és egy 60d között komoly eltérés van mégha 50/1.2 volt a kis gépen isEki - az eredeti
-
doktor úr
aktív tag
válasz sellerbuyer #1298 üzenetére
"hanem azt szerettem volna látni, hogy neked, személyesen melyikek tetszenek." De nem számít, hagyjuk az egészet, mert szétoffoljuk a topikot.
ON: írtál arról a Spider rig-ről, használsz hozzá kitámasztó kart? Nem tudom, mi a hivatalos neve, a filmesek "pöcs"-nek hívják. Derékszíjra fűzhető tartóra támaszkodik egy változtatható hosszúságú kar, amit a rig-hez csatlakoztatnak. ILYEN Vagy le tudnád fotózni az alját, sehol sincs róla kép, hogy lássam a csatlakozási pontokat. -
doktor úr
aktív tag
válasz sellerbuyer #1296 üzenetére
Jólvan. Én komolyan (értsd: őszintén) kíváncsi voltam azokra a videókra. A fórum azért van, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat. Miért kell azonnal bármi mögött támadást sejteni? Guglizni nem fogok, mert nem esküvői videókat akarok nézegetni, hanem azt szerettem volna látni, hogy neked, személyesen melyikek tetszenek. Különben minek beszélgetünk itt, írjuk be, hogy www.google.com és kész.
-
doktor úr
aktív tag
válasz sellerbuyer #1292 üzenetére
Tényleg? Ezzel nem mondtál semmi újat.
Viszont továbbra is szeretném, ha megosztanád azoknak a filmeknek a linkjeit, amelyekre hivatkoztál, mert itt többen is kíváncsiak volnánk rájuk. -
MIFtIli
aktív tag
válasz sellerbuyer #1287 üzenetére
Valóban zseniálisak a jelenetek a Moszkva térben, bár én azért linkeltem, mert kicsit olyan érzésem van ezekkel a beállított esküvői videókkal kapcsolatban, mint amikor Csuja Imre lemarad a csokor átadásról és kedves szavakkal a megismétlését kéri... De ez tényleg csak a személyes véleményem és szerintem teljesen rendben az amikor valaki akár többször is megismétel mondjuk egy templomi kijövetelt, csak hogy tökéletes legyen. Utólag úgyis szórakoztató lesz visszanézni ezeket a részeket, hogy tudják mennyi munka volt vele mire sikerült. Ki mit vár el, miért fizet. Nincs is ezzel semmi gond.
-
EkSYS
senior tag
válasz sellerbuyer #1284 üzenetére
Ha már itt tartunk akkor én is leírnám a gondolataimat ezzel és a hozzászólásokkal kapcsolatban:
Talán már említettem - én is esküvői videóval foglalkozom - a magam módján. (grandjour hu - jöhet a kritika - szívesen veszem a szakértőktől)
Én nem vagyok cinematográfus . Én csak egyszerűen azt adom a megrendelőmnek amit kér és ha a végén tetszik neki akkor jó. Eddig tetszett mindig.
Ez a cinematográfia nekem is új dolog. Külföldi oldalakon már olvastam ezeket az önjelölt pionír szakági újjítókat, de akkor sem értettem teljesen. Most már kicsit tisztább a dolog. Belenéztem én is ezekbe a videókba. Van bennük ötlet, meg szép meg kivitelezett meg minden, de nekem nem volt benne elég mondjuk úgy dinamikus innováció. Az összes sablon, esemény valami köré építünk (jobb esetben)., mindig ugyanaz, mert ami egyszer bejött és jó azt nyomjuk amíg lehet. Helyenként sok a mesterkélés, kicsit talán már erőltetett beállítások, csak az élményfokozásért ami adott esetben elég ambivalens , de hát egy esküvőn ahogy írtad is elég szerencsétlenül nézne ki ha szólnál a párnak hogy ugyan már jöjjenek ki újra a pappal a templomból mert éppen rosszul volt beállítva a WB.-d. Na most ennek hiányában marad az azonnali egyszeri felvétel észrevétlenül, megbújva de a lehető legjobb szögből úgyhogy nem áll be eléd senki - nem könnyű. Persze ahogy írtad is van a videófelvétel és van a cinematográfia. Persze cinematográfolni is csak ott lehet ahol adottak a lehetőségek. Anno én voltam olyan buliban ahol csak polgári volt meg lagzi (tehát csak ide kértek videóst) és a lagzi inkább vacsora volt játék, rablás és vőfély nélkül. Ebből dolgozni, háát kellett hozzá komoly mennyiségű fantázia meg egyéb
A dslr meg háát egy külön világ: 70-200 is kell, nem kérdés slider alap, apsc vagy ff (én az ff-et jobban favorizálom)50 vagy 85mm ajánlott meg egy 14-24mm közötti nagylátó. sztedi jó ha van , de munkás, s igen 1 -1,5M-ból el lehet indulni hacsak a tech.-et nézzük.
Na mindegy is alapvetően szerintem hamarosan vagy talán már most is elválik az a réteg akik über hiber hálivudi filmet karnak látni sok kamerával, rendezővel, kránokkal dslr-rel vagy amit akartok, és lesz az aki egyszerűen felkeres egy videóst, hogy vegye fel neki az esküvőjét. De ettől még mindenki kolléga és mindenkit megillet a szakmai udvariasság előítéletektől mentes együttműködésének lehetősége. Szerintem a film nem jobb a videónál és vica versa. Az a jó amiért fizetnek. Akik különbséget tesznek azokat nem érdekli igazán a szakma hanem csak a magamutogatás. (tisztelet a kivételnek).U:I: ez már annyira talán nem is OFF 5d mk3-al nem videózik valaki véletlen? Érdekelnének tapasztalatok (érdemes-e beletenni néhány 100k-t?)
Eki - az eredeti
-
doktor úr
aktív tag
válasz sellerbuyer #1287 üzenetére
De a Moszkva tér az egy játékfilm. Gondolom, ő olyanokat szeretne, hogy mutass, amelyek események kapcsán, megrendelésre készültek, és túlmutatnak az eseményrögzítésen. Én is szívesen látnék ilyeneket, mindig lehet tanulni.
-
papaya
senior tag
válasz sellerbuyer #1284 üzenetére
ez kb. a legalsó szint körül jár, ha minőség tekintetében vagy rá kíváncsi, de mindenképpen korrekt és szakmailag is rendben van.
Tudnál esetleg linkelni egy általad magas minőségűnek gondolt produkciót, és esetleg megírnád miben látszik ez meg Ez nagyon érdekelne
ui: nekem amúgy nagyon tetszik a munkájuk.. bár ez lenne az alap mindenhol.
-
EkSYS
senior tag
válasz sellerbuyer #1281 üzenetére
Na végig futottam a nyomon. Ez a dvsvideos csak valami "köztes" valaki. A molinarifilms.hu promotalja . (A dvsvideos bár valami esküvői akarmicsoda munkáját nem találtam)
Hat megnéztem ezt a molinarit. Láttam mar rosszabb videókat is . Mit gondolsz?Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz sellerbuyer #1279 üzenetére
köszönöm!
(ha esetleg több infó lenne az se lenne baj. Érdekelne ki ez, valaki mondta a napokban hogy remek videós az emberke)Eki - az eredeti
-
HollyBoni
veterán
válasz sellerbuyer #1260 üzenetére
Hackelt GH1-hez.
Közben többen is írtak hogy ilyet használnak azzal a hackkel amit én használok, és tökéletesen működik.
-
Chrystall
senior tag
válasz sellerbuyer #1249 üzenetére
Sony tényleg elveti sokszor a súlykot. Ha domináns cég lenne, rosszul járnánk, mert minden kis extráért jól a zsebünkbe kéne nyúlni. Állandóan sulykolják ezeket a jógdíjakat is, tuti hogy agyára menne mindenkinek a sok lekorlátozás meg miegyéb. Erre jó példa apám drága Sony SACD lejátszója, ami írott CD-t "jogi védelem" címszó miatt nem is vesz be, de olyannyira, hogy olykor a saját, Sony gyártású műsoros anyagokat is másoltnak véli, és visszadobja. Egy nagy pénzszivattyú az egész cég, de azt meg kell hagyno, hogy engem az A65 DSLR megfogott. Szerintem jók a színei, kár hogy drágább, mint egy 550D Canontól. Meg nem tudom lehet-e rajta annyi mindent állítani.
-
HollyBoni
veterán
válasz sellerbuyer #1253 üzenetére
Én szerintem itthonról veszem, általában a kisebb dolgokat edigitalból szoktam, Tudom kicsit drágább, ez van a legközelebb, garanciáztatással vagy termékvisszavétellel is jó tapasztalataim vannak velük. Szoktam ebay-ről is vásárolgatni adaptereket, szűrőket stb.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz sellerbuyer #1251 üzenetére
Köszi, akkor szerintem veszek egyet. GH1 hackelve sokszor megeszi a Samsungot, annak 21MB/sec körül van az írási sebessége.
Neked milyen géped is van? 60D?
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz sellerbuyer #1248 üzenetére
Bocs, rossz linket tettem be véletlenül, erről a kameráról regéltem: [link]
Az FX1000 a maga korában egészen tűrhető volt, persze az ára horror és értelmetlen volt megvenni, mikor ott volt pl. a Canon "fűrészgépe", ami bármikor kenterbe fektette a Sony üdvöskéjét...
Tudom, mindez hogyan hangzik, de anyám sírjára esküszöm, pont én vagyok az az ember, aki tojik a márkákra, egyszerűen megveszi, ami adott áron (ami pénze van rá) a legjobb "teljesítményt" nyújtja. Viszont nem mehetek el szó nélkül amellett, amit a Sony-nál már tényleg vagy 25 éve látok saját szememmel: az emberek sorozatos hülyítési próbálkozásai, a porhintés és egyes sznobok, akik tényleg csak a négy betű miatt veszik meg a termékeiket, mert nem látnak tovább az orruknál, meg a reklámoknál és közben baromira szét sem néznek a piacon, hogy esetleg milyen alternatívák léteznek még sokkal olcsóbban, esetenként sokkal nagyobb tudással, komolyabb minőséggel...
Legalább addig használnák ki, hogy van több gyártó, amíg ez így létezik... Utána meg sírnak, ha valamelyik cég monopol helyzetbe kerül, hogy "jajj, mennyire x...r nekünk, hogy nem választhatunk"... Fura állat az ember...Az újítási vágy, új technológiák kifejlesztése tiszteletre méltó mindenképp..., hogy vmi pozitívat is írjak a Sony-ról.
-
kiskornel
addikt
válasz sellerbuyer #1246 üzenetére
Én ebbe nem vagyok annyira biztos, hogy a Sony szar kínai alkatrészeket használ. Az új érzékelőjük NAGYON TETE: [link]. És nemcsak az érzékelő, a feldolgozó procit is ők gyártják maguknak...
Canon meg xarik a reklámozásba. Ha megveszel egy Nyikon fényképezőt, sulykolják beléd, hogy igen, te egy körhöz tartozol, te NIKONOS vagy. Míg te sokkal több promóciót tettél az előző hsz-eddel, mint a Canon cég összesen a múlt évben MO-n. Ezenkívűl a Canon csak a video részét fejlesztette az érzékelőknek, de nem jött rá, hogy ezzel el fog veszteni egy csomó fényképészt -> nem lesz miből finanszírozni a videozás mániájukat (ez szigorúan magánvélemény).
Canon esetében nem látom, hogy a haldoklási folyamat most csak MO-ról látszik, és külföldön minden rendben van, csak MO-t felejtette ki a cég, vagy valóban haldoklik.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
kiskornel
addikt
válasz sellerbuyer #1244 üzenetére
Én azért tartok a Sonytól, mint vállalattól. Elég sok vállalatot felvásárolt. Úgy tör be az egyes ágakba, hogy megvesz cégeket. A Konica-Minolta fényképezőgép gyártása / szabványai is együttműködés címszó alatt kerültek át hozzá. Sony Ericson, mostanra megint Sony...
Nem másoktól veszik az érzékelőt, hanem saját maguk fejlesztik, és adják oda más neves cégeknek (pl. Nikon) a saját maguk által fejlesztett / megvásárolt technológiát.
Nem kell semmiért pitizniük más gyártóktól. Ha akku kell, abban is nagy a piaci részesedésük (és még jó is a termék).
Méregdrága, de qurva jó Zeiss obik mehetnek rá a gépeikre.
Ha így átgondolom ezt a globalizációs taktikájukat, szerintem az övék a jövő. Hacsak nem jön még1 ilyen vállalat.
És kétségtelen, hogy nem rosszak a termékeik.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Chrystall
senior tag
válasz sellerbuyer #1242 üzenetére
"Ezért is lettek a Sony cuccok inkább sznoboknak való ketyerék, csakúgy, mint manapság az i... cuccok... Ugyanannyi pénzért kapsz sokkal jobbat, ha nem vagy márkahű."
Na, nekem is kb ez a benyomásom már jóideje...
-
kiskornel
addikt
válasz sellerbuyer #1217 üzenetére
Elbizonytalanítottál. Lehet, hogy volt olyan vákumfóliás csomagolású is??? De gyáriba nem emléxem, hogy olyan lett volna. Lehet, hogy az utolsó 7D akksinál...
-
kiskornel
addikt
válasz sellerbuyer #1217 üzenetére
"amit én vettem, az műanyag csomagolású, ahogy mindenhol úgy árulják az eredetiket (nem papírdobozzal)"
Khm... én még eddig mindig magyar hivatalos márkakereskedésből rendeltem minden tartozékot, és eddig minden eredeti Canon cuccom szép kis dobozkában volt, mindenféle hologrammos matricával, stb... ahogy azt a képeken látni. Még az utolsó távirányító is dobozos volt, nemhogy az akksik
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #1212 üzenetére
Biztos, hogy eredeti? Mert azt tudom a kínaiakról, hogy nagyon jól tudják másolni az eredeti dobozokat is ha kell, de....
Egyébként én kínai utángyártottakat vettem pótakksinak. Nekem azokkal sem volt gondom, igaz nincs szép Canon-os dobozahttps://www.facebook.com/Naruvideo
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #1207 üzenetére
Mhm ez szimpi. Ha jövőhéten meglesz akkor lehet, hogy meglépem de utána akkor zaklatlak tanácsért
-
Eyesis
őstag
válasz sellerbuyer #1205 üzenetére
Én még sosem rendeltem kínából etc.. ha nem találok más megol
Eyesis
-
sellerbuyer
őstag
válasz sellerbuyer #1205 üzenetére
Még egy video, ez promo jellegű: [link]
-
Eyesis
őstag
-
doktor úr
aktív tag
válasz sellerbuyer #1186 üzenetére
Nagyon jó, hogy szóba jött ez a Spider, én is nézegetem. Minőségre, várható tartósságra milyen? Nem nyeklik-nyaklik? A csavarokat rendesen meg lehet húzni, pozícióban tartja az egészet? Nekem egy GH2 nagyobb obival, 7"-os kontroll monitor, mikrofon menne rá, később follow focus és matte box is.
-
Raketkilla
tag
válasz sellerbuyer #1198 üzenetére
Értem, köszi szépen. Meggondolom. De amúgy miért nem váltassz? Eladod a 501et, abból simán kijön egy 701 ha jól látom!?
-
Dvico
csendes tag
válasz sellerbuyer #1183 üzenetére
Tetszik a vége ahogy levetítem magam előtt a steadyvel templomban rohangálót:-).amúgyköszi a sok hasznos tanácsot,sokat segít ez a fórum a kezdőknek.
-
HollyBoni
veterán
válasz sellerbuyer #1183 üzenetére
Milyen rig-ed van?
-
.DLL
veterán
válasz sellerbuyer #1175 üzenetére
EkSyS esküvőzik, és még ha nem is kell ott sem állandóan a steady, és lehetne váll-rigezni, azért a szertatrás meg beszédek, meg köszöntő közben nem fog ki-be bújkálni az ember a mellényből. Ilyenkor kell több operatőr (dslr-es esküvőhöz amúgy is alap legalább kettő).
(P.H.)
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #1155 üzenetére
No alakul
NA jó én ennyire sűrűn nem pakolnám telehttps://www.facebook.com/Naruvideo
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #1143 üzenetére
Kipróbáltam (akár 128GB is elérhető próbára) én 8GB fölött nem vettem észre semmi különbséget
Ennek nagy részét is üresen hagyja a premiere.https://www.facebook.com/Naruvideo
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #1140 üzenetére
Hát erre mondom én azt, hogy a 8GB és a 32GB közötti bagó összeget inkább procira költeném, ki is jön belőle egyel jobb proci és még haszna is lesz
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #1133 üzenetére
Premiere alá 16 meg 32GB RAM? Hát ha sok pénze van akkor lehet, de én nem erre költeném a moneyt.
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #1113 üzenetére
Mihez kell codec pakk? Azt hittem ezek már régen kimentek a divatból.
-
HollyBoni
veterán
válasz sellerbuyer #1111 üzenetére
Akkor mit érdemes használni?
-
Raketkilla
tag
válasz sellerbuyer #1043 üzenetére
Van, amikor megéri, persze nem minden esetben. A legjobb ha van ismerős, aki elhozza
-
EkSYS
senior tag
válasz sellerbuyer #1028 üzenetére
nagyon komoly a cucc ! Szvsz egy 60D-nél többe kerülhetett . Valószínűleg itt kamera volt a legkisebb tétel árban
Eki - az eredeti
-
doktor úr
aktív tag
válasz sellerbuyer #987 üzenetére
Aláírom. Amikor megjelent a boltokban, elég hamar vettem egyet. Kb. egy évig, amíg csak a kamerára szerelve használtam, nem is volt vele semmi baj. A sok mozgatást viszont nem bírja. A Rode dicséretére váljon egyébként, hogy minden mikrofonhoz adnak egy plusz szett gumibakot.
Érdemes egyébként megnézni, hogy az első széria (Rode Videomic) után áttervezték a felfüggesztést (Rode SVM; VM Pro; SVM Pro). [link] De ez már másik topik. -
doktor úr
aktív tag
válasz sellerbuyer #985 üzenetére
Hátrább az agarakkal!
4 db ilyen mikrofonunk van, mind a négynél megvan a gond. Tapasztalatból beszélek, nem szoktam "olvasgatni" és az alapján hülyeséget terjeszteni. Olvass vissza, más is megerősítette, amit írtam. Az okozza a problémát, hogy a gumibakok túl hosszúak és nagyon belengenek, mert maga a mikrofon elég nehéz. Mi boom pole-ra tettük őket, és a sok forgatástól bizony megnyúltak ezek a bakok és nyikorogtak, később szakadtak. Az lehet, hogy nyugalmi helyzetben használva vagy keveset mozgatva nem jelentkezik a probléma.
Ha megnézed, a későbbi Rode-oknál már egy sokkal erősebb és tartósabb megoldást alkalmaznak. Tudom, mert olyanom is van (Rode SVM Pro), ezzel már semmi gond. -
Jamby18
senior tag
válasz sellerbuyer #722 üzenetére
Szia! Most a karácsonyra való tekintettel lett egy kis pénzmag úgyhogy eddig úgy állok, hogy:
Nikon D5100 (ha nem canon 600D-t veszek (18-55 kit, 167eft-ért) Sajnos itt még mindig az van, hogy melyik legyen. Te 600D-t ajánlottál egy fórumtag pedig D5100-et.
slider
kellene még egy Nikon 50/F1.8 AF-S G objektív makro videóhoz is.Edigital:
D5100 (18-55mm VR objektívvel) 3 év garanciával--------154eftMobilx
D5100 18-105 VR KIT objektív-------184eftSajnos objektív nélkül nincs. Csak az miatt, hogy láttam itt egy hozzászólást.
70-200/2.8 IS II a telékhez (kézből is megtartható!!)
16-35 2.8 vagy 24mm 1.4 II nagy látóhoz és
24-70 2.8 vagy 17-55 / 2.8 IS vagy 24-105 4 ISEzek mihez is valók, én tömegközlekedést akarok videózni, érint ez engem? Jó lenne ha mindegyikről tudna valaki egyenként részletes leírást adni pár szóban, hova is valók ezek. Mert akkor maradok egy 18-105 objektívnél.
[ Szerkesztve ]
-
papaya
senior tag
válasz sellerbuyer #974 üzenetére
Én is gondolkozom a külső mikrofon kérdésen, de ahogy azt a netes teszteken látom, legjobb ha a hangrögzítését is külső egységgel oldom meg (tehát nem a dslr-be csatlakoztatom).
A következő videón ahol a Rode-ot a Zoom H1-et és a Canon 60d beépített mikrofonját hasonlítják össze:
[link]Nekem a Zoom H1 tűnik a legszimpibbnek.
-
HollyBoni
veterán
válasz sellerbuyer #968 üzenetére
Akkor még gyűjtögetek hozzá. Még ezt is néztem, de nem találtam róla semmit.
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #943 üzenetére
Hát én sem értem miért ezt a kettőt teszi egymás mellé
Azt sem értem, hogy akkor eleve miért 550D-ről beszélünk amikor már rég kint van a 650D pl.
-
turbobusa
senior tag
válasz sellerbuyer #943 üzenetére
az aggaszt, hogy obim nem nagyon lenne mk2 mellé, amivel azért megvagyok lőve. meglátom, mi lesz majd belőle, használtan nem akarok vázat venni, mert annyi dologra kell figyelni biztos valamit kihagynék...
550d meg ebből a szempontból jó lenne csak kérdés mekkora a kompromisszum...[ Szerkesztve ]
-
EkSYS
senior tag
válasz sellerbuyer #866 üzenetére
Állítólag az 1 D-X hack-elhető hogy majd tudja a 4k-t ?(S persze a fullHD 50p-t)
Eki - az eredeti
-
kiskornel
addikt
Mert ugye rossz helyen keresgélsz: [link]; [link]
Igaz, itt is 30 perc a korlát, tehát hivatalosan fényképező még mindig...
-
narumon
őstag
Hát a "komoly" világban nem is használnak ilyesmit, hogy 50 meg 60p ez abszolút consumer mánia :/
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #845 üzenetére
Én elhiszem. Én még nem jártam így. Az elmúlt hónapban kb 5 csomagom jött kínából, az utolsó éppen pénteken jött meg. Igaz én mindig csak és kizárólag tracking számmal együtt rendelek. Általában 1 USD alatt van ilyet kérni, így mindig nyomon tudom követni merre jár a csomag. Az persze előfordult, hogy sokára jött meg a csomag, dehát ezt bele kell kalkulálni (ebből nem egyszer az volt, hogy 3 hét után megérkezett Magyarországra a termék, és másik 3 hetet a Magyar vámhatóság ült rajta). Ha valami gyorsan kell azt nem rendelem meg kínából (általában olyankor netről sem).
Nekem ez a tapasztalatom - persze szabályok is vannak amiket betartok. Csak megbízható bejáratott helyről rendelek - vagy több ezres profi eladótól. Persze nemkizárt, hogy egyszer én is úgy járok majd, hogy hopp vagy kopp (mondjuk akkor paypallal vissza is kérném a pénzt), csak mint említettem NEKEM eddig csak pozitív tapasztalatom volt kínával. (Egyébként by the way én gyártatok is kínában - azzal sem volt még komolyabb gondom)https://www.facebook.com/Naruvideo
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #838 üzenetére
Nem volt még bajom kínával sem soha. Elég sokat vásárolok netről minden félét szinte mindenhonnan. Lekopogom eddig egyetlen cuccot nem kaptam meg (azt pont UK-ből) de az is olyan minimális tétel volt, hogy gyak. leszartam. Ez több száz vásárlásnál (az évek során) azért nem olyan rossz arány.
-
.DLL
veterán
válasz sellerbuyer #842 üzenetére
Ha az ML is tudja a fókuszvisszajelzést fáziskereső módban, akkor nem szóltam, akkor tényleg fölösleges a chip, mert egyébként a gép ugyan ezt tudja alapból, csak ha nem érzékel magán semmit akkor nem is jelez vissza. Akkor ezek szerint az ML ezt is megoldotta szoftveresen.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz sellerbuyer #840 üzenetére
De basszus, aki DSLR-rel fotózik, az az optikai keresőt használja 95%-ban, és nem az LCD-t.
Nem csak mozgókép készítés létezik ám a világon, és minden tevékenységhez e legmegfelelőbb eszközöket szokták használni. Persze lehet Live View-zni, meg dupla zárcsapkodással, jóval nagyobb latency-vel fotózni, de nem az a legmegfelelőbb arra.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz sellerbuyer #838 üzenetére
Az fotó módban csippan a fáziseltéréses AF szenzorok "együttállása" esetén, aki fotózik, annak hasznos, videóra tényleg felesleges.
(P.H.)
-
EkSYS
senior tag
-
Raketkilla
tag
válasz sellerbuyer #828 üzenetére
Pontosan, most (2 hete) jöttem haza New Yorkból, hülye voltam, hogy nem hoztam...
Legrosszabb esetben már csak nyáron megyek, ha kellene valakinek amúgy valami, akkor tudok segíteni.
-
narumon
őstag
USA-ból leginkább csak úgy jó ha eleve mész (kint vagy) és behozod magadnak, vagy ismerősök jönnek mennek. USA-ból jött termék szinte minden esetben megakad a vámon, és mehet rá az ÁFA és a VÁM is ehhez hozzáadva a postát már csak ritkán jön ki olcsóbban
-
narumon
őstag
válasz sellerbuyer #827 üzenetére
Neked hol fagy le? Nekem 550D-n még soha nem fagyott meg az ML, felvétel közben nyomkodva sem. Lehet, hogy 60D specifikus a fagyás? Mikori ML?
-
EkSYS
senior tag
Szia!
Obik terén azért lehet találni itthon is pár jó fórumot, ahol szvsz kedvező áron lehet vásárolni.
Az index-en és a fotoptix-nál eléggé kedvező áru cuccok vannak. (Utóbbinál személyes tapasztalatok alapján mondhatom), de a rexfilmesek is elég rugalmasok csak kérni/kérdezni kell.
Az USA-ból való behozatalra meg vannak "szakosodott" kiscégek . Még talán itt a ph!-n is láttam hogy néhányan hirdetik magukat hogy " nézd ki az USA-ban , s meghozzuk neked a legolcsóbban"szerk: u.i: Mediamartk-ról: (korábban saturn) Én azért figyelem az árakat és ha mondjuk tervezek venni egy 5d mk2-öt azért jól körül nézek, de számomra még ma is hihetetlen hogy anno a saturnbe vettem meg a vázat. Mert náluk volt a legolcsóbb. Hihetetlen !
[ Szerkesztve ]
Eki - az eredeti
-
Raketkilla
tag
válasz sellerbuyer #822 üzenetére
Köszi szépen, körbenézek az oldalon.
Ez a szett szerintem elég lenne, bár ezen a 701-es fej van, viszont jó az ár, kár, hogy amcsi amazon. -
Raketkilla
tag
válasz sellerbuyer #819 üzenetére
Tényleg, és ez?
Ez árban a 701 és az 501 között van. -
Raketkilla
tag
válasz sellerbuyer #819 üzenetére
Lehet én gondolkozom rosszul, de semmiből nem szeretek rosszat venni, hiába nem használnám még ki. A súly igen, nem kevés, de mindent a minőségért, testmozgásnak sem utolsó
Inkább spórolok még, és akkor lesz egy hosszú időre kiszolgáló szettem.
Azért egy ilyet csak nem veszek -
EkSYS
senior tag
válasz sellerbuyer #798 üzenetére
Ok. En sajnos megis osszehasonlitottam. Mert ugye azt irtam hogy a 60d fenyerzekenysege nem olyan jo mint pl az 5d mk2 e. A'la suzuki nem olyan jo mint egy ferrari. bar szinten nem kotekedeskepp de azert ez kisse tulzo pelda. Mert a suzi ugye also kategorias kis auto, a ferko meg egy szuper sportauto, mig a 60d egy mid range cucc, az 5d mk2 meg egy pro/felpro gep. A ketto kozott nincs akkor szakadek mint a suzi es a ferki kozott. Szvsz.
Meghat a neten azert megis akad par hely ahol osszehasonlitjak, meg par ember is. Merthat aki beleugrik a dslr vilagba es epp nem tud venni egy 1dx-et vagy hasonlo profi gepet, azok szvsz a legtobbszor megnezik hogy az o altaluk valasztott gep mit tud es adott esetben mi lenne egy esetleges kovetkezo fejlesztesi potencial mint a folyamatos fenntarhato fejlesztes egyik epito eleme, mar aki foglalkozik vele es kitartasa van, es elnezve a hozzaszolasaidat meglepodnek ha ezt a gondolatmenetet on-on peldakent cafolva megjegyzes hianyaban figyelmen kivul hagynad. De te tudod, hisz nem vagyunk egyformak.Nyilvan tudom hogy barmit ra lehet programozni egy gepre hogy kiirja nagyon jol hangzoan h 512024es isoja van, mig a mark2 1600iso n is tisztabb kepet ad. Nyilvan azzal is tisztaban vagyok hogy a 60d nem egyenlo mark2 vel, mert az egyik masik gep mas meretu lapkaval, szoftverrel stb. De attol meg hogy minosegbeli kulonbseg van a ket gep kozott szvsz nem alaptalan egy mind minosegbeli mind felhasznoli praktikussagi osszehasonlitas hiszen itt dslr videozasrol van szo es nem fotozasrol ahol sokkal inkabb gondolnam EN az osszehasonlitast ubfair-nek.
A nikonhoz sajnos nem ertek, tapasztalatom is csak legenda, youtube, vimeo. Eoshd, nofilmschool forum alapu. Ezek alapjan elkepzelheto hogy nem tudok objektiv mercet felallitani egy kvazi versenyben. Ezt bocsassa meg nekem a firum, annak fenyeben hogy en ezt a legtobb esetben jelzem. Azt hogy mi ertelmetlen es mi nem szvsz nagy batorsag megitelni hisz a legtobb dolol ami a vilagot elorebb vitte mind anno ertelmetlen volt, es itt mist elnezest kerek a nagykepu metaforaert, de az pelda erzekeltetesenek expeditv oltaran kellett aldoznom. Persze nem celom senkit meggyozni, csupan a velemenyem irom le, osztom meg, hisz ezert hivtam eletre ezt a topikot. S egyben orulok is hogy van benne elet, velemeny kulonbseg.Eki - az eredeti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Túl az 5 millión az Octopath Traveler franchise
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- LED világítás a lakásban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone-t használók OFF topikja
- Anime filmek és sorozatok
- GTA VI
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest