- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jamby18
senior tag
Akkor marad az alap objektív vagy akkor a gép picit drágább de 18-105-el el veszem meg.
Igazából olyasmik vannak a fejemben, hogy lakótelepet videózok lassú mozgással slideren és befut vagy elmegy egy busz, illetve messziről jön egy busz folyamatosan jön közelebb majd elfordul.Igazából az érdekelne hogy amiket felsoroltál objektívek milyen felhasználásra valók, vagy milyen "életkörnyezetbe" valók?
És Nikon D5100 vagy Canon 600D? Igazából mindkettő 1920×1080-t tud 25 fps-el.
-
.DLL
veterán
2012 showreel by me
http://www.youtube.com/watch?v=D4HFJZhkIdQ -
.DLL
veterán
Leírtam... épp az előbb, épp ott fent.
Egy film adott darab képkockából áll. És ez az alap. Az, hogy egy képkockát mennyi ideig, hány ezredmásodpercig, hagynak a képernyőn, az határozza meg, hogy mennyi ideig fog tartani a műsor. Mint írtam Európában azt mondták, hogy a 25 nagyon közel áll a 24-hez, ezért az eredetileg 1 másodperc alatt mutatott 24 kocka helyett, 1 másodpercbe a filmnek 25 kockáját teszik, emiatt egy kicsit (4%)-kal gyorsabb a film egy európai DVD-n, vagy TV műsoron, nem máshol, nem más formátumban. (Természetesen a DVD-ripek és kalózverziók is követhetik ugyan ezt, a számítógépen is, de lehet hogy nem, ez már a másolókon múlik...) -
.DLL
veterán
Hangban nincs PAL vagy NTSC, ezek képbontási és továbbítási szabványok. Tehát ha te magad állítasz elő tartalmat, akkor a külső felvevővel nem lesz ilyen problémád. A másik amiről beszéltem az a hosszú idő, itt ugye egész estés filmekről beszéltél, ami 1,5-2 óra egyben, ha te magad vágod össze az anyagot, akkor úgy is rövidebb darabokból fog állni az egész, ott pedig nem fog elcsúszni a kamera és a külső felvevő.
Mégegy dolog, hogy miért volt csúszás neked a nagy filmeknél. Ugye a mozifilmet 24fps-sel veszik fel, a DVD-ket pedig Európában 25, Ámerikában 30fps-sel jelenítik meg a televíziók. Mivel a 24 és 30 között elég nagy a különbség, ezért itt teljesen átkonvertálják az anyagot 3:2 pulldown eljárással, így a sebesség megmarad, cserébe kevésbé lesz "filmszerű" a mozgás.
Európában azt mondták, hogy 24 és 25 között alig van különbség, így nem konvertálják át az anyagot, csak átültetik 25-ös timeline-ra, így 4%-kal összeugrik a játékidő, gyorsabb lesz kicsit a film, de ezt nézés közben nem venni észre. Emiatt persze a hang is rövidebb ami egy amerikai DVD-n vagy BluRay-en 100 perc, az itt csak 96 perc, ezért kellett menyújtanod. -
narumon
őstag
Jah de hát anno elég sok filmet szinkronizáltam (Bd ripre vagy DVD-re rávágtuk a magyar szinkront) ott ugye elég pepecselős volt összelőni a 25-ös PAL hangot a legtöbbször a 24 vagy 29fps-esre. Mindig nyújtani vagy összeúzni kellett. Annyit nem szeretnék vele pepecselni. Azért majd teszek egy próbát ha legközelebb ilyen helyzetbe kerülök.
-
.DLL
veterán
Szerencsére hangban nincsenek frame-ek, csak miliszekundumok, ettől persze még eltérhet a felvevő eszköz és a lejátszó kiolvasási sebessége, de alapvetően azért időt illik tudni mérnie minden eszköznek, így nagy eltérés (észrevehető eltérés) csak hosszú egyhuzamban történő felvétel esetén történhet. De általában úgy is lesz benne vágás...
Ha mégis tartasz ettől a megoldástól, akkor vagy minőségibb külső rögzítő, (pl. Zoom, Roland, Tascam, Yamaha ezekből is mind van "olcsóbb") ezek később is bármikor jól jöhetnek, vagy pedig egy hosszabb minőségi kábel a kameráig,akkor tuti pontos lesz minden.
Pont riportnál nem érzem fontosságát a vezeték nélküli továbbításnak, amíg beszél az alany egy kamera úgyis mindig rajta lesz a közelében. -
.DLL
veterán
Nehogy ez gondot jelentsen.
A headset-et felcsípteted a ruhára, a drót elvezeted a ruhája alatt, a telefont meg az alany mögé rejted, ennyi. De ezt télleg csak akkor ajánlom, ha ritkán kell, gyakrabb felhasználáshoz már érdemesebb beszerezni egy telefonnál profibb cuccot.
Száj-szinkronnal akkor lehet csak baj, ha nagyon hosszú felvételeket készítesz egybe, és elcsúszik a kamera és a felvett hang. Rövid felvételeknél ez nem fog jelentkezni. Egyébként meg egy képen is látható taps (csapó), ha nagyon nem megy szájra igazítani a hangot. -
sellerbuyer
őstag
válasz
Raketkilla #989 üzenetére
-
doktor úr
aktív tag
válasz
sellerbuyer #987 üzenetére
Aláírom. Amikor megjelent a boltokban, elég hamar vettem egyet. Kb. egy évig, amíg csak a kamerára szerelve használtam, nem is volt vele semmi baj. A sok mozgatást viszont nem bírja. A Rode dicséretére váljon egyébként, hogy minden mikrofonhoz adnak egy plusz szett gumibakot.
Érdemes egyébként megnézni, hogy az első széria (Rode Videomic) után áttervezték a felfüggesztést (Rode SVM; VM Pro; SVM Pro). [link] De ez már másik topik. -
doktor úr
aktív tag
válasz
sellerbuyer #985 üzenetére
Hátrább az agarakkal!
4 db ilyen mikrofonunk van, mind a négynél megvan a gond. Tapasztalatból beszélek, nem szoktam "olvasgatni" és az alapján hülyeséget terjeszteni. Olvass vissza, más is megerősítette, amit írtam. Az okozza a problémát, hogy a gumibakok túl hosszúak és nagyon belengenek, mert maga a mikrofon elég nehéz. Mi boom pole-ra tettük őket, és a sok forgatástól bizony megnyúltak ezek a bakok és nyikorogtak, később szakadtak. Az lehet, hogy nyugalmi helyzetben használva vagy keveset mozgatva nem jelentkezik a probléma.
Ha megnézed, a későbbi Rode-oknál már egy sokkal erősebb és tartósabb megoldást alkalmaznak. Tudom, mert olyanom is van (Rode SVM Pro), ezzel már semmi gond. -
sellerbuyer
őstag
válasz
doktor úr #981 üzenetére
Ezt most tapasztalatból írod, vagy csak olvasgattad vhol? Csak azért kérdem, mert évek óta meg van ez a mikim és még csak hasonló problémám sincs vele és másoktól sem hallottam még ilyen problémát, akik örömmel használják! Amúgy lehet hozzá kapni gumit, ki lehet cserélni, ha valaki nagyon paranoiás!
Miért is vetette el a Rode ezt a megoldást?
Mai napig lehet kapni ezt a mikit és más Rode mikiket is a "hagyományos" gumis csillapításos felfüggesztéssel és tökéletesen műxenek!
Egetverő butaságokkal ne etessük már a topic-társakat ha kérhetem!
-
EkSYS
senior tag
Szia!
Nos azt a hozzászólást én irtam (baszki nem találom ezen a nyomorult billentyűn a hosszú iiiiii-t) az objektvekkel kapcsolatban.
Most is csak azt tudom javasolni - figyelembe véve hogy irtad hogy tömegközlekedést akarsz videozni- de azt hogyan? Legyen benne minden sokat akarsz látni? mert akkor 16-35mm F2.8 (Canon-ból ) Nikonból azt hiszem 14-24mm es van. Vagy ha nem akarsz ennyit rákölteni akkor 18-135mm-es obi, ez tud nagyot is átfogni meg kicsit zoomolni, bár mivel APS-C-s gépben gondolkodsz igy ezt még meg lehet szorozni 1.6-al (Nikonnal 1.5)
Én nem ismerem pl. a Nikon-t az se rosszabb mint a Canon, de én már Canon mellett tettem le a voksom. a 600D egy jó választás. Nikonnoknak talán általában kicsit élesebb a képük (bár ez már gépből állitható)
Ha kicsit több a geba akkor 24-105is jó választás lehet pláne a képstabi miatt meg a fix F4 miatt is. -
Jamby18
senior tag
válasz
sellerbuyer #722 üzenetére
Szia! Most a karácsonyra való tekintettel lett egy kis pénzmag úgyhogy eddig úgy állok, hogy:
Nikon D5100 (ha nem canon 600D-t veszek (18-55 kit, 167eft-ért) Sajnos itt még mindig az van, hogy melyik legyen. Te 600D-t ajánlottál egy fórumtag pedig D5100-et.
slider
kellene még egy Nikon 50/F1.8 AF-S G objektív makro videóhoz is.Edigital:
D5100 (18-55mm VR objektívvel) 3 év garanciával--------154eftMobilx
D5100 18-105 VR KIT objektív-------184eftSajnos objektív nélkül nincs. Csak az miatt, hogy láttam itt egy hozzászólást.
70-200/2.8 IS II a telékhez (kézből is megtartható!!)
16-35 2.8 vagy 24mm 1.4 II nagy látóhoz és
24-70 2.8 vagy 17-55 / 2.8 IS vagy 24-105 4 ISEzek mihez is valók, én tömegközlekedést akarok videózni, érint ez engem? Jó lenne ha mindegyikről tudna valaki egyenként részletes leírást adni pár szóban, hova is valók ezek. Mert akkor maradok egy 18-105 objektívnél.
-
doktor úr
aktív tag
Nem rossz, de a felfüggesztést szolgáló gumigyűrűk hamar elfáradnak és szakadnak. Vagy megnyúlnak, és a legkisebb mozgásra is "nyiszitelő" hangot adnak, ami remekül belehallatszik a felvételbe. Nem véletlen, hogy a Rode elvetette ezt a felfüggesztési megoldást. A mikrofon maga egyébként remek.
-
sellerbuyer
őstag
A váz mikrofonja nem jön számításba semmilyen szempontból, mert komoly (v. komolytalan) munkára teljesen alkalmatlan, még atmoszféra rögzítésére is. A kutyust, meg a kölyköt filmezni jó otthonra, hogy ne kelljen külső mikivel bíbelődni.
Egyes idióták irkálják külföldi fórumokon, hogy ugye nem lehet állítani a hangerőt a 60D-nél, megjegyzik, hogy "too quiet" és ezt azonnal ki is egészítik azzal, hogy "poor sound quality". Na hát az ilyenekre inkább nem is írok semmit. Terjesztik az ökörséget kb. Nem kell ezekkel foglalkozni.
A külső rögzítő eszköz, ha olcsó, akkor semmivel sem jobb, mint a vázra csatlakoztatás. Max. használhatóbb, mivel filmezésnél a kamerát mozgatod, ide teszed - oda teszed, kényelmetlen, zavaró az állandóan rajta lógó mikrofon kábel. Ezért inkább érdemes egy rudat használnod, amire a májkot szereled (lehet kapni, ócccsó) és egy külső eszközzel rögzíted a hangot.
ML-el a hangerő és minden egyéb beállítható a vázon is ugyan úgy és digitális hangrögzítés történik, a stúdió minőségű külső rögzítőknél használatos A/D konverziós minőségben, így kb. semmi nem indokolja technikailag a külső eszköz használatát. Tehát kényelmi, egyben praktikussági szempont, semmi egyéb.Ettől függetlenül sokan szeretik megmagyarázni, hogy ez jó és ezzel szenvedni, lelkük rajta.
Én pl. rendezvény rögzítésekor minden szükséges mikit a finomságos kis Yamaha keverőmbe (nagyon szeretem) kábelezek és egyetlen, hajlékony kábellel megyek a keverőből a vázba. Kicsit zajosabb megoldás (amennyit a keverő rátesz, de gyak. érzékelhetetlen), viszont több mikrofon korrekt kezeléséhez (külön hangerő, hangszín, stb.) nem létezik jobb.
Egy kis teszt a Canon 60D (sorry, nekem ez van, így ezzel foglalkozom leginkább) hangrözítés minőségéről, mondjuk ez saját mikrofonnal tesztel:
[link]
[link]
Itt a grafikonokat érdemes megnézni!Egyéb URH miki tesztecske:
[link]
Ennél hová kell jobb minőség?Még annyit, hogy filmnél ha normális munkát akarsz végezni, akkor úgyis utószinkronnal dolgozol. Ez kötelező ha filmesnek akarod vallani magad, egyébként csak bohóckodás vagyon. Oksa, elismerem, független filmnél nem minden esetben sikerül ezt technikailag megvalósítani (no money), ettől még tudomásul kell venni, hogy a filmet (tehát a film filmet!) kötelező szinkronizálni, ennyi. Szóval a helyszínen mikrofonnal csak a szinkronhoz készítesz egy alapot (amit a szinkron színész hallgat), illetve atmoszférát veszel fel és ennyi. Ehhez meg nem kell überfasza, több száz rugós, több csatornás külső rögzítőt megvenni.
Rendezvények rögzítésénél persze más a helyzet, ott érdemes minden esetben egy térmikrofont is beüzemelni és szétpanorámázni a keverőn, rákeverni az egyik oldalra, a másikra meg az esetleges előadóknak a hangjait (csíptetősök), aztán vágásnál már úgy játszol vele, ahogy akarsz. Ez biztonsági okokból is fontos lehet, mert ha menet közben vmiért meghal a rádiós mikid (jártam már így!) és valami fontos hangzott el, ami pótolhatatlan, akkor a térmikiből még simán kinyered és ráteszed mindkét csatornára (R-L) szépen utómunkában. Megéri azt a pár perc plusz fáradtságot, amíg telepíted a kábelt, állványt, mikit. Ha megrendelésre dolgozol, ez kb. azt a különbséget jelenti, hogy megkapod-e a pénzed, vagy sem. Akkor is hasznos persze, hogyha közönség van és kérdéseket tehetnek fel. Olyankor nem mikrofonozgatsz be ugye mindenkit, de rohangálni sem ildomos egy puskamikrofonnal, bár ez utóbbi még elmegy és jobb minőségű hangot produkál, ha van rá külön embered (ez a hátránya).
Különösebb leírást egyébként nem találtam (a fenti teszten kívül) a Canon 60D hangrögzítés minőségéről, egy helyen írnak annyit róla, hogy adásminőségű.
"An external stereo microphone terminal and the ability to adjust sound recording level ensures the audio track recorded matches the visual quality of the video, capturing broadcast-quality sound."Ezt fülre simán el is hiszem, innentől kezdve pedig hát nincs is miről beszélni külső hangrögzítő téren, a többi szempontot fentebb leírtam.
-
papaya
senior tag
válasz
sellerbuyer #974 üzenetére
Én is gondolkozom a külső mikrofon kérdésen, de ahogy azt a netes teszteken látom, legjobb ha a hangrögzítését is külső egységgel oldom meg (tehát nem a dslr-be csatlakoztatom).
A következő videón ahol a Rode-ot a Zoom H1-et és a Canon 60d beépített mikrofonját hasonlítják össze:
[link]Nekem a Zoom H1 tűnik a legszimpibbnek.
-
zgospel
őstag
fogalmam sincs hogy miket szeretnél filmezni, de én pl a slidert egy jópofa de felesleges dolognak tartom (legalábbis 30-40 ezreket adni érte mindenképp), inkább építs egyet magad. viszont egy jó steadyvel rengeteg dolgot meg tudsz oldani és akár a sliderrel készült mozgásokat/felvételeket is ki tudod váltani. én is steadyre gyűjtök
mielőtt megköveznek: most a nem motoros sliderekre gondoltam. -
Dvico
csendes tag
Na,még tovább olvastam a lencsékről,most már végképp nem tudom mit érdemes.így inkább arról kérdeznék ami biztos.Vagyis állvány+slider.Manfrottón kívül van amit érdemes megnézni itthon?a hdv501 fej vagy az utódja az 502 a jobb választás?Ha a slidert az állványon is szeretném használni akkor ha jól gondolom kell egy gömbfej is?ahhoz hogy a slidert is dönteni tudjam+egy fluid fej amit a sliderre teszek.a fej+állvány+sliderre van összesen 100e ft/om nettóban.szerintetek?
Köszi a segítséget. -
sellerbuyer
őstag
Ha vezeték nélküli mikrofont veszel, egy fontos szempontot mindenképpen szem előtt kell tartanod, akkor is, ha nem szánsz rá túl sok pénzt: csakis UHF-es legyen! VHF nem jó már, mert nagyon sok minden zavarhatja az alacsony frekitartományban. Annak ellenére sem szabad ma már ilyet megvenni, hogy nagyon-nagyon olcsók és úgy dobják utánad (nem véletlenül).
Van egy ismerősöm (akit egyébként nagyon nagyra tartok és tisztelek, mert nagyon profi abban, amit csinál), ő megesküszik rá, hogy színházakban ők használnak VHF-es cuccokat és semmi bajuk. Csak azt az apróságot hagyja figyelmen kívül, hogy színházakban kikapcsoltatják a mobilokat, nincs wifi, atomvastag betonfalak, ill. kőfalak vannak, speciális térelválasztó és térformáló elemek vannak elhelyezve, stb-stb. Ezeket a körülményeket rendezvényeken nem lehet biztosítani.
UHF-ből már minden gyártó igyekszik olcsóbbakat is piacra dobni. Ez azért jó, mert viszonylag komolyabb gyártók, minőségi termékeit tudod olcsón használni és nem kell a sosem hallott, kínai "márkákkal" foglalkoznod.
Amiket én használok (kézi mikrofonokból is, de ez most itt nem releváns): AKG gége, Sennheiser Freeport Presenter set-ek, Stage Line gége és csiptetős két csatornás asztali vevőkkel, utóbbi színházi minőség. Kivétel nélkül mindet tudom ajánlani. Én ezeket olykor egyszerre is használom, rendezvények hangosítására, pár napja épp volt egy ilyen alkalom, ahogy fentebb már írtam.
Egy dologra kell nagyon odafigyelni, hogyha több URH mikit használsz: a frekvenciáik nagyon távol essenek egymástól! A kereskedők persze simán megesküsznek rá, hogy egymáshoz közeli frekik sem bántják egymást, de ez a gyakorlatban egyszerűen nem igaz! Ha pl. 864.5MHz az egyik adó és a másik 865.5MHz, az simán zavarni fogja egymást.
Csak egyetlen példa: múlt héten használtam egyszerre 9db UHF-es mikit, sok szereplőt kellett bemikrofonozni és a próbán, majd a főpróbán sem volt semmi gond... Aztán amikor beözönlöttek az emberek tömegével (persze mobilok bekapcsolva és wifivel az egész intézmény be van terítve, de a wifi a próbák alatt is ment), azonnal elkezdett az egyik miki interferálni. 2 perccel a rendezvény előtt kellett kicserélnem egy másikra, amiről ugye azt sem tudtam, hogy össze fog-e valami mással akadni, hiszen a próbákon nem azt használtam. Hát nem kicsit volt pengeélen táncolás! Szerencsére mázlim volt, nem akadt össze semmi semmivel és szépen lement a rendezvény, ráadásul karácsonyi pátosszal átitatott dologról volt szó, amit hangulatilag is rendesen hazavághatott volna ez a kis technikai malőr.
Tehát a vásárlásnál, hogyha több db-ot veszel, illetve már meglévő cucc mellé veszel kiegészítésképpen egy-egy újabbat, minden esetben közölni kell a kereskedővel, hogy ettől a freki tartománytól (mert ezek több csatornás cuccok, tehát komplett tartományokat fednek le) jócskán eltérő, nagyon messze eső legyen, amit neked küldenek. Ezt készségesen meg szokták oldani normális helyen. Nem reklámképpen, de a zaj.hu kiváló erre a célra, mert jó cuccok vannak, normális áron és bármilyen kérésedet megoldják készségesen, bármit összeválogatnak, stb. és a készletük is egészen jó.
-
.DLL
veterán
Az nem lenne jó, hogy a mobilodra letöltesz egy jó minőségű hangfelvevő szoftvert (Androidra pl. Smart Voice Recorder) és headset mikrofonjával felveszed az alany hangját? Utólag pedig összeilleszted. Ha csak ritkán kell, ennél jobb megoldásra nincs szükséged, én előadásokat veszek fel vele, meglepően jó a minősége (ez persze sokban függ az adott telefon hangchipjének minőségétől is)
-
narumon
őstag
válasz
Raketkilla #967 üzenetére
Ha már mikrofon. Valami olyanról tudtok ami esetleg vezetéknélküli csiptetős és nem egy ökör ára? Nagyon nagyon ritkán használnám olyankor viszont jól jönne egy. (Interjú alanyra csiptetni egyet). Nem kell hűde minőség. Javaslat?
-
HollyBoni
veterán
válasz
sellerbuyer #968 üzenetére
Akkor még gyűjtögetek hozzá. Még ezt is néztem, de nem találtam róla semmit.
-
sellerbuyer
őstag
-
Raketkilla
tag
válasz
HollyBoni #965 üzenetére
Én annyira nem vágom, de én most vettem alig használtan, 24-ért egy ilyet.
Sajnos az új ára 30e Ft, viszont az olcsó kategóriában mindenki ezt hozta ki legjobbnak.
Mutatok néhány (általam jónak talált) tesztvideót:Nézelődj, sok sok teszt van még. Szerintem megéri spórolni egy kicsit, egy alig használtra vagy akár az újra.
-
.DLL
veterán
Zoom obi akkor fontos, ha gyorsan kell gyújtótávot állítani 2 snitt között. Ha ráér az ember akkor nyugodtan cserélgetheti a fixeket.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Nem találtam jobb topikot, szóval megpróbálom itt. 15-ért lehet már használható puskamikrofont? Arra gondolok amit a vakupapucsra lehet tenni, ugye ez az?
Használt és ebay is szóba jöhet.
-
-
Dvico
csendes tag
Megnézem ezek a zoomokat,köszi az ajánlatokat.egyenlőre véges a budget,amit biztosra kinéztem az egy slider és egy manfrotto hdv501 vagy az utódja az 502hd tripoddal.a lencsékkel kapcs.ban eddig az gondoltam egy 14 / 35 / 85 esetleg 135mm-ből összeállított fix kittel sokminden megoldható.és esetleg olcsóbb is. A Sigma,Tamron,samyang lencsékbe érdemes beruházni? Igaz hogy a Canon ár 20-30%-a a név?
-
Raketkilla
tag
Engem is érdekelne, hogy milyen obikat ajánlanátok DSLR videózásra. Nekem egy Canon 650D van, ha gondoljátok csinálok valami tesztvideót. Egyelőre a 18-55 IS II kit obim van hozzá, és egy jó öreg M42es, Helios 44M-4 f2 fix 58 mm-es. Nem vagyok nagy teszter, aki érdekel, adjon pár instrukciót is
Amúgy énerre gondoltam egy jó obinak. Mit gondoltok, nem kevés a 2.8?
Többnyire riportfilmek, városi felvételekhez használnám!UI: De pörög, a fele már tárgytalan
-
EkSYS
senior tag
Szia!
Slider jó dolog.. javaslom.
Objektívek:
70-200/2.8 IS II a telékhez (kézből is megtartható!!)
16-35 2.8 vagy 24mm 1.4 II nagy látóhoz és
24-70 2.8 vagy 17-55 / 2.8 IS vagy 24-105 4 ISAz IS -es obik mindig jobbak videózásra, nyugodtabb képet adnak.
Ezek persze nem olcsó dolgok, de én pl. végigjártam a "szamárlétrát" tudom hogy persze lehet venni "jó" obikat 50-100k-ért is, de az igényesség és szélsőségekhez való alkalmazkodás teljességében a prémium katória kétségtelenül jobb.
Sajnos a DSLR nem kifejezetten videózásra lett kitalálva (jópofa hogy ezt pont én írom le, de sokkal többet lehet belőlük kihozni mint akár a milliós kamerákból.
-
.DLL
veterán
Gratu a váltáshoz!
16-35 vagy 17-40 L + 24-70 f/2.8 Ezeket tudod továbbvinni akár Fullfram-re is.
A fókuszléptetés igen, csak motoros obikkal működik, itt a kérdés az, hogy mennyire gyakran kelle ez a funkció. Ha nem, akkor az obik egy részét meg tudod oldani manuális üvegekkel is.Teljesen átlagos teflonos csúszó megoldás, elég minőségi kivitelezésnek tűnik, és a hossza is jó ezért az árért.
-
Dvico
csendes tag
Sziasztok!megfogadtam sellerbuyer tanácsát és egy 60Dre cseréltem le a Nikonomat.144ért sikerült megvenni nettóban,+20ért lett egy 50mm 1.8as Canon lencse hozzá.a kérdésem hogy milyen lencséket javasoltok hozzá,amit ha bejön a dslr videózás akkor tovább vihetek egy komolyabb vázhoz.ahogy olvastam eddig az ML-t érdemes használni, viszont a fókusz léptékes dologhoz AF lencsék kellenek nem?viszont sok obi ami jó vétel az csak manualt tud.gondolok a régi M42 adapteres lencsékre vagy az újabb vdslr obikra.vagy rosszul értelmeztem?
Illetve másik kérdésem hogy erről a kamerar sliderről mit gondoltok?
[link] -
.DLL
veterán
Vagy ND szűrőt.
A rövid záridő pörgős, sportos hangulatot kölcsönöz a videónak.
Egyébként 50Hz-es műfényben nem is használható más, mint 1/50s és 1/100s, elméletileg, gyakorlatilag pedig az 1/30s is remegés nélkül alkalmazható.
Jó lenne ha a Canon DSLR-ek is tudnának 24/25p módban 1/25s-t, az +1/3 fényértéket jelentene, egy esti városi képhez, egy beszélgetéshez nem lenne zavaró a hosszú záridő... -
zgospel
őstag
hosszabb záridő = több motion blur, rövidebb záridő = kevesebb motion blur
a "klasszikus hollywood" szerint az fps duplája legyen a záridő és általánosságban elmondható hogy ez az elterjedt, de attól is függ mi a cél az adott jelenettel. vagy például verőfényes napsütésben én nem tekerem a blendét f11 fölé csak azért hogy tarthassam a 30fps-nek az 1/60 záridőt, inkább használok rövidebb záridőt és f8 körüli blendét.
-
papaya
senior tag
+1 .
én is így gondolkoztam, ezért a 600D-t szereztem be. Most vettem hozzá (a kit obi mellé) egy 1.8 50mm canont, viszont itt kicsit csalódott vagyok, mert míg képeket szépet csinál iso400-on f1.8-on, addig a youtube-os guide szerinti 1/120-as záridővel elég sötét képet kapok videónál (HD 60fps).
Tényleg, ezeket ti is így veszitek fel?
720p 60fps-t: 1/120
1080p 24fps: 1/50
ui: Lightroom 4-et senki sem használja?
-
narumon
őstag
Mhmz az érdekes, mert ugye pont a 650D kapta meg az új Digic5 procit aminek ugye sokkal több számítási kapacitás áll rendelkezésre ahhoz hogy jobban muzsikáljon magas ISO alatt. Szóval én azt hogy a 650D gyengébb ebből a szempontból erősen kétkedve fogadnám. Egyébként alapból is magasabbra emelhető az ISO gondolom nem véletlenül...
-
.DLL
veterán
Mondjuk azt beszélik, hogy magas ISO-n zajosabb a 650D szenzora, nem tudom ez gyakorlatban mennyire észrevehető. Ugye 550D, 600D, 7D, 60D ugyan azt a szenzort kapta, eltérés csak a feldolgozórendszerben tapasztalható, de a 650D-ét már csak a "fázisdetektálós" területek miatt is újra kellett tervezni.
Filmezésre, kis pénzből én jelenleg 600D-t vennék. Ha több pénz állna rendelkezésre, akkor nyilván magasabb kategóriát, de jelenleg a következő jelentős, kompromisszummentes továbblépést az 1D mk4, vagy az 5D mk3 jelenti mozgóképben. -
narumon
őstag
válasz
sellerbuyer #943 üzenetére
Hát én sem értem miért ezt a kettőt teszi egymás mellé
Azt sem értem, hogy akkor eleve miért 550D-ről beszélünk amikor már rég kint van a 650D pl.
-
narumon
őstag
válasz
turbobusa #942 üzenetére
Már írtam az 550D és a 7D videó része teljesen megegyezik, nincs differencia. Az 5D mkII már árban és minőségben is egy más gép ugyanis teljesen más Full Frame szenzor van benne, tehát obiban sem feltétlenül kompatibilisek a minőségről meg ne beszéljünk (de ugye árban sincs még a közelben sem a kettő egymáshoz).
550D-ben APSC szenzor van azaz sokkal nagyobb mint a legtöbb consumer kamerában, tehát ennek megfelelően a sötét felvételei is viszonylag normálisak (miért nem keresel rá youtube-on?). Az 1.4 obi is jó meg világos, de szerintem drága és szűk, bár ha felrekeszeled f:2 körülre akkor már egészen használható lesz gondolom.
-
turbobusa
senior tag
válasz
sellerbuyer #943 üzenetére
az aggaszt, hogy obim nem nagyon lenne mk2 mellé, amivel azért megvagyok lőve. meglátom, mi lesz majd belőle, használtan nem akarok vázat venni, mert annyi dologra kell figyelni biztos valamit kihagynék...
550d meg ebből a szempontból jó lenne csak kérdés mekkora a kompromisszum... -
.DLL
veterán
válasz
turbobusa #942 üzenetére
Nem vészes, Cinestyle képprofillal, ISO 3200 még használható, ha leméretezed a kimeneti képet 1280-ra, és ha egyébként jól ki van exponálva a kép. Ha még úgy is csak sötét derengés az egész akkor már nagyon zselé lesz a kép, tehát ott már fényerősebb obi kell, vagy megoldani valahogy a világítást.
Ha a kimeneti méret is FullHD, akkor max ISO 800-at mondanám.
A Bringafutamos videóm egy bányában készült ISO 1600 és 3200 között, megtekinthető. -
turbobusa
senior tag
Este mennyire zajos az 550d? Igazat megvallva gondolkodok rajta, csak az aggaszt nehogy rövidebb időn belül jobb vázra vágyjak, különbözetből tudnék venni obikat... mk2 mellé max lenne egy 50 1.4-em
különbség mennyire érezhető 550d s mk2 közt? tudom, nem egy kategória, de a 7d szintjét megközelíti... -
narumon
őstag
válasz
overclockerr #939 üzenetére
Ezt a kérdést nem is értem. Külfödliként vennéd vagy mi a kérdés?
-
turbobusa
senior tag
válasz
overclockerr #939 üzenetére
ugyanúgy ki kell fizetned a vételárat csak később megkapod a 27%-ot...
-
narumon
őstag
válasz
overclockerr #937 üzenetére
Hát maga a BlueRay lemezen többféle videó is lehet, de mindenképpen egy tömörített szabvány, arról hogy mivel vették fel semmit nem mondd el. Mást használnak dokumentum filmekhez, mást hollywoodi szuperprodukciókhoz, mást sorozatokhoz. Mást szeret az egyik cinematographer és mást a másik, más képiviágot szeretne látni az egyik rendező és mást a másik. Ezek mind szerepet játszanak a kamera választáskor.
Abban viszont igazad van, hogy hobbi és félprofi (vagy más jellegű profi) szintet is nagyon jól kielégít egy 5D Mark egy jó kis zeiss prime-al és akkor csak néhány milla ment rá
Ezzel bőven lehet minőségi filmet készíteni még ha a csúcs mozikban mondjuk látszana is a minőségbeli különbség egy "nagyformátumú" kamerához képest. -
overclockerr
tag
Nem fenyeget engem ez a veszély, főként fotózok, de az utóbbi időben egyre több kisfilmet láttam dslr-el felvéve, amik igazán megfogtak csak nem voltam tisztában a bluray-el. Ha valaki nagyon akar költekezni szerintem az 5d mk2/3 minden igényt kielégít mondjuk kell mellé még minőségi obi is.
-
narumon
őstag
válasz
overclockerr #935 üzenetére
Azért messze nem azt a szintet tudja egy MkIII már csak beállítás és képminőség ügyileg sem, nem úri huncutságból használnak filmekhez ilyen kamerákat. 10 milla egyébként szerintem igen csak az alja kiépítés, ahhoz még dobálnak pár milliónyi cuccot hozzá az biztos
A DSLR azért változtatta meg a filmvilágot mert ez az első eset, hogy nagyon olcsón nagyon jó képminőséget lehet elérni - ezért nagyon sok kis projekt, short film meg független film tud megjelenni anélkül, hogy sok millió dollár kellene hozzá, de azért a DSLR-nek rengeteg kompromisszuma is van mind felhasználásban mind minőségben.
-
overclockerr
tag
-
narumon
őstag
válasz
turbobusa #930 üzenetére
Pont ezt mondom én is, hogy akinek van pénze rá vagy ezzel keresi a kenyerét az vegyen nyugodtan ennyiért gépet, jó is lesz és gyors is lesz, csak ne állítsunk olyat, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG ilyen böhöm gépekkel lehet FullHD videót vágni meg RAID-el mert ez egyszerűen NEM IGAZ!
-
narumon
őstag
válasz
overclockerr #932 üzenetére
A mozifilmeket mozi kamerával. Nem DSLR-el hanem inkább Arri Alexa, RED kamerák ilyesmiket használnak (bár szinte minden mozifilmben használnak pár jelenet erejéig 5D Mark II-ket. (Most már majd gondolom a III-at fogják.)
-
overclockerr
tag
Bluray filmeknek a látványa nagyon megfogott, miben tér el a sima 1080p-től? Mivel rögzítik ezeket? 7d, 5d mk2?
-
narumon
őstag
"Melyik hdd olvas 400-500 Mb/sec-al??"
400-500 Mbit!!!/sec-et írtam. Mint ahogy a videókamerák adatfolyama is ebben van megadva. Ugyebár 45Mbit/sec az 5.6Mb/sec az átlagos consumer kamerák meg 24Mbit körül vesznek fel ez mindösszesen 3Mb/sec. Az 500Mbit pedig ugyebár 62,5Mb/sec ezt bármelyik egyszerű SATA vinyó tudja és írni és olvasni is tud a legtöbb 200Mbit azaz 25Mb/sec-el. Csak számolni kell, de egyébként próbáld ki - ha neked símán 1db HDD-n lévő nyersanyagok vágása szaggat akkor ott valami beállítási gond van. Egy WD AV HDD-nél még meg is adják paraméternek, hogy egyszerre 12!!! fullHd videót tud zökkenésmentesen visszajátszani (azaz lekezelni) csak legyen CPU vagy videokártya ami bírja. Nagyon messze van attól, hogy a HDD legyen a szűk keresztmetszet.
(I)"nekem teljesen mindegy ki mit vesz vágáshoz, de tapasztaltam hogy az i5 nem elég, csak korlátokkal.megnéztem a linkeket, szépen vannak felvéve a fimjeid.és lehet hogy ilyen szintű vágás megy egy i5 el is.de ha valaki belemélyed az after effectsbe illetve a premiere- be az egy i5el előbb utóbb korlátokba ütközik ,ráadásul egy hdd-vel!"(/I)
Ok de AE utómunka az már nagyon nem tartozik bele a vágás témakörbe szerintem. Aki vágás mellett még komplett AE struktúrákat épít az nyilván kompromisszummal tudná használni az i5-öt, de megjegyzem akik ilyet csinálnak azok messze nem hobbiból videóznak - nekik indokolt is a munkaeszközbe fektetni. Akinek annyi az AE mint pl nekem hobbiszinten, hogy csinál egy logot meg feliratokat mozgat, esetleg abban színez vagy effektezik egy kicsit azok szerintem ki bírják várni azt a pár percet amíg realtime leszámolja. És még utána sem a HDD lesz a szűk keresztmetszet hanem a CPU. Még egyszer számold csak ki, hogy mennyi adatot tud megmozgatni egy HDD és mennyit egy CPU miközben számolja a kodek ki-be tömörítését és az effekteket is.
-
Dvico
csendes tag
Melyik hdd olvas 400-500 Mb/sec-al?? A jobb ssd-k sem tudják ezt a gyakorlatban!nekem teljesen mindegy ki mit vesz vágáshoz, de tapasztaltam hogy az i5 nem elég, csak korlátokkal.megnéztem a linkeket, szépen vannak felvéve a fimjeid.és lehet hogy ilyen szintű vágás megy egy i5 el is.de ha valaki belemélyed az after effectsbe illetve a premiere- be az egy i5el előbb utóbb korlátokba ütközik ,ráadásul egy hdd-vel!
-
narumon
őstag
válasz
turbobusa #927 üzenetére
Hát van a kit obim a 18-55IS meg van a legolcsóbb canon obi az 50mm 1.8II ez full gagyi műanyag de ár/teljesítményben verhetetlen. Az 1.4 biztos jó csak már sokkal drágább és annak már nagyon szűk a mélységélessége. Meg van néhány analóg Canonról levadászott obim, pl 17-85 meg ilyenek de ezeket ritkán használom.
-
narumon
őstag
No ha elolvasod a leírást amit linkeltél akkor még ott is azt írják amit én mondok azaz:
"Because of the high compression efficiency of the H.264 codec, the discriminating factor is the speed with which algorithm data and frames are handed over to the CPU and its cache.
The basic ingredients here are the speed of RAM, number of cores and the clock speed."
Sehol nem esik szó a HDD-ről. A CPU ugyanis úgysem tud magából annyi adatot kilökni (még a legdurvább i7 sem) ami problémát okozna akár csak egy közepes HDD-nek is.
-
narumon
őstag
válasz
turbobusa #922 üzenetére
Hát hova küldjek? Gondolom nyersanyag érdekel mert editálttal mit kezdesz az már tök mást mutat. Én ilyesmiket csinálok egyébként;
http://www.youtube.com/watch?v=rTTn8A7cyMo
vagy utoljára ezzel szenvedtem (amit itt a forumon is kibeszéltünk)
http://www.youtube.com/watch?v=8C-EgIs1H-Y
mindkettő ingyenes baráti szívesség, a kidolgozás ennek megfelelően lehetne jobb is, de ez az én szintem egyelőre - akiknek meg csináltam azoknak meg nagyon tetszik.
-
turbobusa
senior tag
Ott a pont. Teljesen egyetértek ezzel, inkább obira költsön az ember, mert a videó nagy részét annak köszönhetjük a maradék pedig vágás, ami az élményt tetézi. Hobbi szinten szerintem abszolút felesleges egy 140k-s processzor, abból már lehet venni egész jó üveget. 550d-s nyersanyagot vagy vágottat tudnál küldeni nekem?
-
narumon
őstag
Valamit nagyon benéztél! Én nem azt állítottam, hogy a te általad másolt konfig nem lesz sokkal gyorsabb. Én azt állítottam, hogy egy olyan konfiggal mint az enyém (Core i5-2500K, 8GB RAM, WD Black edition a videóknak) bőven és kényelmesen és gyorsan lehet vágni. Tehát aki nem pénzkeresetből vág ahol mondjuk számít, hogy 10-20 perccel hamarabb legyen kész (vagy órás projektnél 1-2 órával hamarabb végezzen) annak felesleges annyit kiadni egy gépre. Én legalábbis nem adnék ki, mert a vágást nem befolyásolja érdemben, a leszámolásnál meg nagyon ráérek - a gép ára közötti különbséget inkább költeném obira vagy nagyobb DSLR-re.
Ellenben te azt állítod, hogy azzal a konfiggal ami nekem van nem lehet vágni. Ez viszont szimplán hülyeség.
-
narumon
őstag
"És milyen anyagot vágsz 1db vinyón i5-el?Biztosan nem 1080as avchd-t.1 vinyóval???
Biztosan nem Premiere Pro CS6al.Max sd anyagot."Miért kéne SD anyagot vágni? SD anyagot már tíz évvel ezelőtt az akkori gépeken tökéletesen lehetett vágni. Éppen most néztem meg nemrég egy Hollandia nyaralás anyagát 2003-ból ami akkor még természetesen DVD-r készült akkori SD kamerával, akkori géppel Premiere-el mivel azt használom mióta az eszemet tudom.
De, hogy a kérdésedre válaszoljak, természetesen HD 1080p videót amit egy Canon 550D-vel veszek fel (de bármi mással is vehetném), és Igen Premiere Pro CS6-al. Mi a franc ebben a hihetetlen? CS5-el és az előző generációs Quad procival is vígan vágtam vele az anyagokat. Szerintem valami félre nézel (vagy nincs jól beállítva a géped) ha ez nem megy. A consumer olcsó kamerák között a Canon 550D viszonylag magas, 45Mbit/sec sebességű adatfolyamot rögzít. Ehhez képest egy rosszabb HDD is símán olvas 400-500Mbit/sec sebességű adatfolyamot, de a párhuzamos írás és olvasás is megy neki 200Mbit/sec körül. Tehát könnyen belátható, hogy a vinyó okozza a legkevesebb gondot.
-
turbobusa
senior tag
Nem mondod!? Pont számoltam mikor venném meg jövőre a gépet 220voltba. Várható akkor, hogy a mk3 ára lejjebb esik? Használtan nem szívesen vennék vázat, mert annyi dologra kell figyelni, minden frankón működjön, garancia is kínos része a másodkézből származó termékeknek...
-
EkSYS
senior tag
No kérem itt a karácsony!
Ezúton is mindenkinek Kellemes Ünnepeket, sok dslr videót!
Sajnos a Canon bejelentette hogy megszüntetik az 5D mark II forgalmazását
Ennyi volt, szuper kis cucc a markII
-
doktor úr
aktív tag
A CUDA Premiere-ben akár 30-40%-ot is gyorsíthat, tapasztalat. A Vegas is használja már azt hiszem a 10-es verziótól bizonyos feladatokra. Én GPU Meter-t használok, az szépen mutatja, amikor a videókártya processzora is dolgozik.
-
Dvico
csendes tag
i7 3930K/ 64GB/ GTX 680/ Areca raid controller / 2*4*1Tb Raid 3 és megy realtime is minden effekt + after effects composition komplett importálása premiere-be és visszafelé is dynamic link-el.
AE-ben pedig rendereled villámgyorsan a global performance cache megoldással, és máris vissznézheted a generált introt, title-t, robbanást vagy meteort :-)) 1080p nyersanyaggal. -
Dvico
csendes tag
Premiere Pro-hoz itt pedig letesztelheted a géped.
[link]
test resultsnál megnézheted milyen pc-ken fut legjobban.I5-os a közelben sincs, és mindenhol több hdd kell!! -
-
papaya
senior tag
Nézegetem az Adobe termékek árait. A kérdésem az, hogy van olyan aki már használta a lightroom-ot vágásra, szín korrekcióra? Mennyire életképes a dolog, illetve milyen hiányosságokban szenved a premiere és társaival szemben? Még is csak 30k és nem 230, mint a premiere.
-
narumon
őstag
"Én is a winyót érzem szűk keresztmetszetnek, ha külön winyóra teszek forrásfájlokat, akkor nem reccen be átvágáskor, míg ha azonos lemezen van a következő snitt, akkor ott beszaggat. A raid ezt valóban gyorsíthatja."
Ennek ellentmond az, hogy én ugyanazon a vinyón vágok (1 lemezen van az összes munkaproject 1 könyvtárban) és nekem nem szaggat be i5-ön. Ilyen szinten teljesen realtime a vágás. Az egyetlen dolog ami besszaggat azok az effektek de nyilván a proci gyöngesége miatt (illetve nekem nincs CUDA-s kártyám - ATI-m van).
-
narumon
őstag
tök más ha egy gamer videókártya vagy egy munkaállomásba való videókártya van a gépben.
Nem más, csak nem mindegyiket supportálja alapból. Át kell írnod az egyik fájlt ha nem olyan. Egyébként tesztelgették sebességben nincs lényeges eltérés egyik kártya között sem.
"hűdenagyonsokat segítenének egy akármilyen ati kártyához képest, raidbe kötött vinyókkal jobban járnék szerintem. nekem i5-2500k van 16 giga rammal, de még nem láttam 8 giga fölé menni a telítettséget. azt gondolom, hogy a vinyó korlátozza le az egészet, de sajnos az ssd-men nincs annyi hely, hogy oda tegyem a forrásfájlokat."
A vinyó nem korlátozhatja ha számolunk egy kicsikét. Mondjuk vegyük azt, hogy h264-be mentesz ugye ez az alap. Nézd meg, hogy mennyit ír a vinyóra és mennyit olvas. Namost ehhez képest a HDD-nek kb százszorosa a teljesítménye csak a proci nem bír többet. SSD-n sem lesz semmivel gyorsabb. Az egyetlen amivel tudsz gyorsítani az a CUDA használata - figyelem a procihoz képest csak akkor gyorsít ha leszámolásnál bekapcsolod a procinál is a maximum render qualityt mert CUDA esetén az az alapértelmezett, ha ez procinál nincs bekapcsolva akkor ugyanolyan sebességgel fog kb menni.
-
.DLL
veterán
Nagyon félek a 24 megapixeltől, ami ráadásul nekünk mozgóképeseknek tök felesleges. :/
De legalább a 7D ára csökkenMás:
Én egy régi 3GHz-es Core2Duo-val, GeForce 8600GT-vel és 8GB rammal vágok Vegason, még a színezett, vágott, tükrözött, visszafelé lejátszott, gyorsított, lassított 60p-s anyagot is gyönyörűen viszi "real time" vagyis nem szaggat. Premier Pro 4-el anno még SD anyagot vágtam igaz, csak 2 giga rammal, de az nagyon haldoklott, nem csak a memóriahiány miatt...
Én is a winyót érzem szűk keresztmetszetnek, ha külön winyóra teszek forrásfájlokat, akkor nem reccen be átvágáskor, míg ha azonos lemezen van a következő snitt, akkor ott beszaggat. A raid ezt valóban gyorsíthatja. -
EkSYS
senior tag
nézte valaki mostanság a canonrumors-t?
lehet hogy jön a 70D ? meg a 7D mkII ? PLusz néhány új obi bejelentése várható 2013.01.08.-án -
zgospel
őstag
tök más ha egy gamer videókártya vagy egy munkaállomásba való videókártya van a gépben.
nekem is egy normál nvidia kártyám van és én nem úgy vettem észre, hogy a cuda magok olyan hűdenagyonsokat segítenének egy akármilyen ati kártyához képest, raidbe kötött vinyókkal jobban járnék szerintem. nekem i5-2500k van 16 giga rammal, de még nem láttam 8 giga fölé menni a telítettséget. azt gondolom, hogy a vinyó korlátozza le az egészet, de sajnos az ssd-men nincs annyi hely, hogy oda tegyem a forrásfájlokat. -
narumon
őstag
válasz
turbobusa #904 üzenetére
Hát az egyetlen mód az effektek gyorsítására a CUDA. A 30 perc meg milyen szám? Ezeket nem lehet mérni. Nekem a legutolsó videómat ami egy 3 és fél perces "videoklipp" lett de színezve van meg lassítva meg effektezve azt vagy 40 percig számolta le maximum minőségi beállításokkal. Ugyanez a klip mondjuk csak a színezést kikapcsolva már csak 23 perc volt. Egy effektmentes 1 órás videót lehet hogy gyorsabban leszámolsz mint egy effektezett pár percet.
-
narumon
őstag
válasz
turbobusa #898 üzenetére
Szerintem már nagyon előre szaladtatok. Egy max 200e forintos teljesen kényelmesen és jól tudsz vágni az meg szerintem a mi szintünkön (már bocs) nem számít, hogy a végső videót 50 perc alatt vagy 1 óra 10 perc alatt számolja le. Szerintem.
Feleségem egy i3 4GB notebookon vág egyébként Premiere CS6-al. No az már kicsit szenvedés ugye a lassú notebook vinyó miatt meg a lassú proci miatt de még azon is megy NAGY KOMPROMISSZUMMAL.
Viszont egy jól összerakott asztalin símán menni fog. Nem kell hozzá se raid meg semmi, nem az lesz a szűk keresztmetszet.
-
narumon
őstag
"DSLR HD-hoz azért komoly cucc kell, hogy realtime simán menjen.I7 sandy bridge a minimum, illetve 16Gb RAM After effectshez épphogy elég.Legalábbis a CS6-hoz."
Mármint mi kell hogy realtime menjen? Az effektek nagy része i7-el sem fog realtime menni. Vágásra meg teljesen hibátlan egy i5. Nekem i5 + 8GB Ram CS6 Premier és AE teljesen jól megy. Ha realtime effektet akar akkor inkább a videókártyára költsön az köhögi ki magából, de érdekes módon oda sem kell a legdrágább mert az olcsóbbak (relative) is pont ugyanúgy viszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- LEGO klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest