Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
válasz doktor úr #1300 üzenetére
"hanem azt szerettem volna látni, hogy neked, személyesen melyikek tetszenek."
"#1296-ban ott a válasz. Ennél érthetőbben nem fogom tudni leírni."
De külön neked újra beidézem:
"Ha emlékeznék rá, már belinkeltem volna."Nem használok ilyet, nem érzem szükségét. A magyar nevét nem tudom, angolul support rod, illetve az öv az simán csak belt.
Ebay: [link]
Itt szeretném jelezni, hogy a spider rig gyakorlatilag megszűnt ilyen néven létezni, most már jóformán csak F & V rig néven találja meg, aki szeretne ilyet.
-
sellerbuyer
őstag
válasz doktor úr #1297 üzenetére
Amikor már vki többedjére leír valamit és a másik még mindig kukacoskodik, ahhelyett, hogy azt csinálná, ami le van írva, akkor felmerül az emberben, hogy az illető vagy nincs szellemi képességeinek maximális birtokában, vagy direkte köt bele az emberbe...
Nézd, nem igazán értelek. Vagy nem olvasod el figyelmesen, amit a másik ír, vagy komoly értelmezési problémáid vannak. Miért nézegetnél esküvői videókat, ha beírod a gúgliba, hogy cinematográfus?
#1296-ban ott a válasz. Ennél érthetőbben nem fogom tudni leírni.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz doktor úr #1294 üzenetére
Miért, te sem tudod használni a gúglit?
1. Nem fogok helyettetek keresgélni!
2. Miért nyilatkozol mások helyett?
3. Az az egy fő, aki eddig kíváncsi volt, meg tudta keresni magának, te is tégy így!
4. Ha ezzel a kukacoskodással arra akarsz utalni, hogy rosszul ítéltem meg és a linken a világ legjobb esküvői cinematográfiái találhatók és nincs náluk jobb, akkor azt már nem is minősítem...
5. Ha a személyemmel van problémád, akkor legyél már annyira tökös, hogy azt írod le, nem ilyen hátulról-mellbe jössz...[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz doktor úr #1267 üzenetére
Akkor lehet inkább a 45MB/sec-es Sandisk kéne, legalább az 16GB-os 8 helyett, és olcsóbb.
Most nem tudom nagyon tesztelni a hacket mert esik a hó, de itt az udvaron lőttem 1-2 videót, és 61Mbps-ig felkúszott a bitráta. Gondolom élesebb obival ahol több részlet van bőven menne még.
-
sellerbuyer
őstag
válasz doktor úr #1201 üzenetére
Én úgy fogalmaznék, hogy ennyi pénzért igen jól használható és hasznosítható.
Természetesen az embernek rögtön feltűnik, ahogy kézbe fogja, hogy mondjuk szárnyas csavar helyett vmi gyors csatlakozós megoldás jobb lett volna rá, amit egy-két mozdulattal meg lehet húzni és nem kell a sűrűmenetes csavarokat egy fél óráig tekergetni. Meg, hogy a műanyag részek idővel el fognak használódni. Meg, hogy lehetne racsnis a forgatható részeknél, akkor stabilabban és pontosabban lehetne pozicionálni, DE... 24e Ft-ért vettem ÁFA-val, számlával, boltban, estébé-estébé és kiválóan használható! Ebay-ről 20-21e Ft lett volna.
Halkan jegyzem meg, hogy egy jó esztergályos ismerőssel (de még saját ügyes kézzel is) fillérekből meg lehet oldani a fenti gondok egy részét, a másik részét meg boltból ugyancsak fillérekért vett gyors csatlakozóval, stb. Szóval ha valaki nagyon ügyes akar lenni, akkor semmi pénzért atomjó riget hoz össze. Nekem meg jó így, ahogy van.
Én azért ömlengek róla ennyire folyton, mert nagyon féltem még ennyi pénzt is kiadni érte, egyáltalán nem néztem ki semmi jót a cuccból, pedig az összes videó elég meggyőző volt, de mégsem. Azt hittem, kidobott pénz lesz az ablakon, de momentán nem tudtam többet rászánni rigre (százezreket), forgatni meg nagyon kellett volna. Így aztán csak belevágtam és nem bántam meg.
Itt egy elég szemléletes videó: [link]
Szándékosan nem a reklám videóját linkelem, pedig az igen meggyőző, de arról még akkor azt hittem, hogy hát... reklámban bármi jónak nézhet ki ugye...
A legjobban az tetszik, hogy milyen nagy tud lenni használat közben (én nagydarab vagyok, hosszú karokkal, így az volt a fő gondom, hogy csak a nagyon drága rigek voltak jók a méretemhez), ugyanakkor milyen eszméletlenül kicsire össze lehet csukni szállításhoz. A súlya is nagyon kedvező.
A kövi ilyen jellegű beszerzés, ha az anyagiak úgy hozzák, tutira egy autóra szerelhető tappancsos megoldás lesz, már kinéztem bay-en pár olcsóbb, de igen jónak ígérkező modellt és nyáron készülnek majd a road múvik.
Ja de hogy a kérdésedre is válaszoljak így hatmillió gondolat után : a csavarokat teljesen tökéletesen nem mertem meghúzni, a műanyag alkatrészek miatt. EOS D60-nál, 18-135mm obival nem tapasztaltam különösebb elcsúszást, tartottak rendesen.
Az más kérdés, hogy ugye kapkodva is kellett olykor meghúzni, mert miattam nem áll meg az élet, nem fog a szereplő, mondjuk egy táncos arra várni, hogy én ott csavargassam a dolgaimat, ő meg kihűl közben.
Ezért lenne nagyon jó a gyors csatlakozó rá, plusz a racsni. Ez volt egyébként rögtön az első tapasztalatom a cuccal, ez jutott elsőként eszembe, mikor használatba vettem élesben.
Az alucsavarokat is ki lehet cserélni tartósabbakra, amik kevésbé puhák, de akkor már tényleg félő, hogy a műanyag megadja magát. Persze ne értsd félre, azért nem tűnik az a műanyag gagyinak egyáltalán, de én mindig félek a fém és műanyag találkozásától, abból sok jó nem szokott kisülni. A csavarokon sűrű a menet, túl sűrű, ezért viszonylag sokat kell csavargatni rajtuk. Az egyik helyen pl. egyetlen nagy vájat van a műanyag illesztő akármin, amibe a csőnek illeszkednie kell. Így ahhoz, hogy ebből a nagy vájatból a csövet ki tudd emelni egy másik pozícióba, ahhoz totál ki kell csavarnod a csavart. Nem jó megoldás, nem túl átgondolt, de mondom, teljesen használható élesben is és orvosolható kis kézimunkával. Nem olyannal! -
HollyBoni
veterán
válasz doktor úr #1126 üzenetére
Ezt használom, egyelőre nem találok GH1-hez olyat ahol nem változó a bitrate.
"blackseedz: AVCHD is a variable codec. If you record a low detail scene, the camera will still record at around 16-17Mbps. Record something with alot of detail like a leafy tree or grass blowing in the wind and you'll likely find that your camera bitrate shoots up to where you expect."
Gondolom MJPEG-nél folyamatos.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz doktor úr #981 üzenetére
Ezt most tapasztalatból írod, vagy csak olvasgattad vhol? Csak azért kérdem, mert évek óta meg van ez a mikim és még csak hasonló problémám sincs vele és másoktól sem hallottam még ilyen problémát, akik örömmel használják! Amúgy lehet hozzá kapni gumit, ki lehet cserélni, ha valaki nagyon paranoiás!
Miért is vetette el a Rode ezt a megoldást? Mai napig lehet kapni ezt a mikit és más Rode mikiket is a "hagyományos" gumis csillapításos felfüggesztéssel és tökéletesen műxenek!
Egetverő butaságokkal ne etessük már a topic-társakat ha kérhetem!
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz doktor úr #752 üzenetére
Konkrétan mi volt vacak a képében? Azért nem értem, mert ezek a kis TV-k, legalábbis a normálisabbak 800px-es natív felontása egyáltalán nem rossz. A fullHD-s "csodáknak" is csak 1024-es a natív felbontásuk. És hát mindkettőn ugyan azt az SD képet jeleníted meg (725px). Igaz, a kompozit nem ugyan az a minőség, mint a hdmi-n keresztül kiadott, vagy az RGB jel, de felbontásban semmivel sem több és hát ilyen kis méretű monitornál... Ráadásul tulajdonképpen nem a képminőséget, meg a színeket nézed a fényképező LCD-jénél nagyobb monitoron, hanem az élességet, a zebrát, meg még egy-két olyan dolgot, aminél szerintem csaknem mindegy, hogy milyen minőségű monitort használsz, csak ne legyen torz a kép rajta, értékelhető, normális legyen. Erre meg elvileg alkalmasnak kellene lennie majd' mindegyik márkásabb kis TV-nek.
Nekem 60D-m van, én teljesen feleslegesnek tartom, hogy 50-70k-t kiadjak egy fullHD monitorra. Ráadásul a kompozit kábel egy sima RCA jelkábel. Így ha a rendezőnek kell az élőkép vmiért, oda vezetem neki a kábelt, ahová csak akarom és olyan hosszút gyártok belőle, amilyen hosszút csak akarok (ill. amire szükség van), akár a szomszéd szobába, vagy még messzebb is elér, stb. (mindezt akár hanggal is!). Ugyanakkor nem lesz tőle sokkal kényelmetlenebb a DLSR-el történő mozgás, mert rugalmas, vékony kábel. A hdmi kábelről ezek a paraméterek nem mondhatóak el.
-
Dvico
csendes tag
válasz doktor úr #752 üzenetére
Hát igen jó lenne kipróbálni de ebben az országban minden csak megrendelésre van.:-(
Amúgy egyetlen magyar forgalmazónál láttam 59nettóért.ha már veszek akkor azért vennék hdmi csatis fullhd-t mert nem tudom a jövőben cserélek-e vázat.most 60D-hez használnám majd.használtat nem találtam sehol a neten.megnézem a típust amit küldtél.köszi! -
.DLL
veterán
válasz doktor úr #634 üzenetére
Van nem átalakító, hanem komplett esztergált EF bajonett. A régi FD-t le kell csavarozni, és az eredeti csavarokkal visszatenni az új, helyes bázistávolságú EF csatlakozót. Minden típusra más és más, rá készített EF bajonett való, hogy stimmeljenek a csavarhelyek.
Csaszi72: jóság, csak a fehéregyensúlyt lődd be pleez, még ha csak teszt is. Honnan akarsz 20mm alatti és f/2 feletti fényerejű lencsét beszerezni? Létezik ilyen? o_o
(P.H.)
-
fps8
senior tag
válasz doktor úr #618 üzenetére
Szuper. Látom, vannak itt jó emberek is
Köszönöm az infókat, mindenképp ezen a téren fogok keresgélni. Objektívekben még semmi tapasztalatom nincsen, jószerivel még azt sem tudom hogy mit jelentenek a számok és kifejezések a megnevezésüknél. Mi a fontos szempont amire figyelni kell, és miért nem jó az olcsóbb? Miben különböznek nagy vonalakban egymástól, és a lényeg hogy filmezésre mely értékek betartása a fontos szempont? Lehet jobban járnék más márkával ha olcsóbb összeállítás a cél?
Gondolok itt arra, hogy veszek drágább vázat, amire lényegesen olcsóbb az optika..."War... war never changes"
-
sellerbuyer
őstag
válasz doktor úr #597 üzenetére
Bezony. És ha nagyon szétnézel a neten, biztosan megtalálod ennél olcsóbban is külföldön.
Az a szomorú, hogy itthon sem a kereskedők kapzsisága okozza a magas árakat (bárcsak azt lehetne mondani), hanem a brutálisan nagy adók és minden egyéb, amivel állam bácsi ellehetetleníti a vállalkozókat. A kisker árrés 15%, a nagyker 4% környéki, én azt gondolom, hogy ez korrekt, sőt elég kevésnek is mondanám. Egyszerűen az ÁFA, meg egyéb adók gyilkosok az árra nézve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest