- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
2800 - 2701
35104 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
-
mhmpista
aktív tag
Veletek is megosztanám.
550Dvel ezt hoztam össze jóbarátom zenekarának. (első klip)
Csal manual obikkal dolgozva. (pancolar, primagor, pentacon)Lehet szeretni vagy utálni de érzelmeket vált ki és ez a lényeg

Hallgassátok szeretettel.
(#2793) HollyBoni
Nem lehet hogy Twixtor-ra gondolsz? Azzal könnyű. Én úgy csinálnám.
-
HollyBoni
veterán
-
Dictator^
veterán
Ja, most látom mire gondolsz.
Akkor ezt nem így kell.Fogod a videóklipet > jobbgomb > insert/remove envelope > majd itt a velocityt kiválasztod.
Megjelenik egy zöld csik, ha kettőt kattintasz a zöld csíkon akárhova, oda rak egy pontot, és azt tudod fel-le rángatni.
És így lesz folyamatos a lassítás-gyorsítás.Ja, elfelejtettem írni, hogy a sávon lesz +300% | 0% | -100% .. ha minuszba mész, akkor visszafele pörög a videó.
Szóval -
HollyBoni
veterán
-
Dictator^
veterán
-
HollyBoni
veterán
-
narumon
őstag
-
zgospel
őstag
-
.DLL
veterán
Ez még úgy tűnik, mintha rá is lenne nagyítva...
igen, elég zajos az 550D, de még az 1600 is használható ésszel. De még bármiféle maszatolás előtt a felvételre ráengedve egy jó zajszűrő programot, ez egészen lecsökkenthető, és akkor a videómegosztók tömörítése nem fog ekkora gombócokat csinálni az amúgy finom szemcsés zajból. -
MIFtIli
aktív tag
Van ez a háttér egy klippből. Nem emlékszem pontosan iso 400 vagy 640, nincs rajta módosítva semmi és teljesen szétesik az egész. Az előtér prímán ki van exponálva, éles-világos, zaj sincs rajta.
Ennyire rossz a h264, vagy magas az iso, vagy ennyit tud az 550d? -
z123456789
addikt
-
Sziráki
csendes tag
-
Sziráki
csendes tag
-
z123456789
addikt
-
adamsys
tag
Szia!
Próbálj a "hot shoe adapter" kifejezésre keresni. Az számomra nem világos, hogy a "steady" tetején milyen foglalat van, amibe az adapternek passzolnia kéne, de gondolom az is valami szabványos, csavarmenetes furat lehet.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem.
Ebben a videóban van egy steady meg egy led lámpa.
Ami a steady tetején van rögzítő csavar/foglalat, az hiányzik az én szettemből.Egyébként a lámpát az alábbi módon lehetne egy szabványos foglalathoz rögzíteni:
Ha valaki meg tudná mondani hogy hogyan keressek rá, akár eBay-en akár itthon, azt megköszönném.
De ha van egyéb ötlet azt is szivesen fogadom.
-
cOxeR
Ármester
Így teljesen más, én ebben az esetben nem szórakoznék image tank-el... akkor sokkal egyszerűbb és költségkímélőbb, egy noti.
Semmi gond nincs a Komputerbay kártyákkal, jó pár fut belőle idehaza, kellően nagy kihasználás mellett és egyikkel sem volt gond...
Azért lett a K5, mert annak volt a legjobb felépítése, legjobb terhelhetősége, valamint jól licitálható a belépő modell... csak egy kis türelem kell hozzá, így az ára is kedvező. Nem vettem crank kit-et, de gondolkozom rajta erősen... hogy után rendelem. Teljesen elégedett vagyok vele, azt adja amire vártam. -
.DLL
veterán
-
zgospel
őstag
biztos van, de céges telefon, ráadásul nem is az én kezembe kiadva. szóval mindenféle app feltelepítése tiltva van, nem csak szóban de fizikailag is.
egyébként meg az apple különösen szereti "képjavító" eljárásokkal teleb*szkodni a cuccait, szaturáció meg kontraszt az egekben a kijelzőiken meg a felvett anyagokon is.
na de ez már nagyon off, köszi mindenkinek a segítséget, megvágtam ahogy illik, szarból várat építeni meg hiába próbál az ember

-
HollyBoni
veterán
-
.DLL
veterán
-
zgospel
őstag
nem szaroznék sokat a zajszűréssel, inkább tényleg csak az a cél amit te is mondtál "elterelni a figyelmet a laikusnak is szemet szúró rossz tulajdonságokról"
egyébként őszintén nem értem hogy miért nem intézhettem saját géppel meg objektívekkel, de mindegy is, ha 6-szor rákérdezel és az a válasz hogy "mert azzal kell" akkor ez van

köszi a tippeket, akkor nem fogom túlzásba vinni, nem rabolom a saját időmet vele

-
adamsys
tag
Bár én alapvetően nem tartom jó ötletnek a "majd a vágóasztalon kijavítjuk" stratégiát, helyette inkább felvenném a kérdéses részt egy tisztességes géppel, jó minőségben, és ha kell, visszabutítanám a megfelelő formátumra. Ennek ellenére átérzem a problémát, nálam is előfordult hasonló felkérés. A kedvencem, amikor életlen felvételt kell "kiélesíteni".
Talán túl sok CSI-t vetítenek a tv-ben.Én a következő pár dolgot próbálnám meg. Diszklémer: egyikkel sem lesz "jobb" a felvétel, legalábbis az avatott szemnek, ezek inkább elterelik a figyelmet a laikusnak is szemet szúró rossz tulajdonságokról.

1. Próbálkoznék az unsharp mask-kal a sharpen helyett, megnézném nagyobb radius értékekkel (2.0-5.0), hogy alakul az élesítés. Van ott treshold érték is, azzal pl tudsz szelektíven élesíteni.
2. Játszanék gradient-es maszkolással (enyhén elsötétíteném azon részeit a képnek, amelyek nem fontosak, és csak feleslegesen táncol rajtuk a zaj).
3. Bebuktatnám feketébe a fekete közelében lévő, de még nem fekete területeket.
4. Ha a fentiek nem segítenek, akkor lehet nyúlni a különböző zajszűrő plug-inekhez, itt a fórumon a kollégák biztos tudnak ajánlani pár bevált darabot. Nekem nincs konkrét tapasztalatom.
-
narumon
őstag
-
zgospel
őstag
félig-meddig off, de azt hiszem ez a legjobb topik rá:
cégnél kellett csinálni a videót és kiadták hogy ájfón 5-tel készüljön mindenáron (nekérdezzétek, én sem értem...) és hát abba most bele se menjünk hogy mennyire idióta masina ez, randomra egyszer 30 fpssel máskor meg 24 fpssel készíti a felvételeket...
a kérdésem az lenne, hogy szerintetek van értelme Premiere Pro-ban ráélesíteni erre a zajtengerre vagy inkább hagyjam a **csába? curves-szel játszogatok még, hogy legalább ne akkora trágyadombot adjak ki a kezeim közül mint ami a telefonból kijött, de lassan már semmi értelmét nem látom.
neonfényeknél készült egy sötét irodában a felvétel
-
HollyBoni
veterán
-
narumon
őstag
-
narumon
őstag
Akkor ha már előbb hülyeségeket beszéltem, próbálom jóvátenni.
Szóval én a kártyahely hiányt netbookkal oldom meg. Nekem mondjuk egyszerű mert SD kártyákkal mennek a kisebb gépek és a netbookon kapcsiból van SD kártyaolvasó. Asus netbook - feltöltve 5-6-8 órát is képes elmenni. Amíg másik kártya forog addig emezen a másolás (áthelyezés) el van indítva. 500GB HDD van benne, Win7, az egész alig van 1kg - nem gond cipelni a fényképező nehezebb
-
narumon
őstag
No igen de ez egy 5D Mark III - a kollega nem hiszem, hogy ilyenen gondolkodik.Ha meg nem akkor pont jó pár hozzászólással ezelőtt beszéltük meg, hogy kb ez az egyetlen gép ahol jól működik a RAW és nem egy szopás az egész...
Szóval visszakanyarodva még mindig GH2 használtan (százpárezerért, és csak egy tuti bitrate hack kell rá, és nem kell szórakozni feldolgozással, leállással, mindenféle egyébbel. Csak beállítás és REC gomb nyomkodás oszt csókolom.). Persze ha 5D Mark III-at akar venni a kollega akkor nem mondom ezt (lehet, hogy már én keverem itt a delikvenseket), de nem 50D meg 600D meg ilyenek voltak mostanában a témák?Szerk: Jah most nézem, hogy Taranis pont 5D Mark III-at akar venni. Akkor én kérek elnézést, kevertem előző RAW-os kollegával

-
HollyBoni
veterán
-
narumon
őstag
-
taranis
addikt
A történethez hozzátartozik, hogy nem fizetett melókról lenne szó, egy saját projekthez kellenek természetvideók. Persze ki tudja mit hoz a jövő. Szóval a lényeg, hogy nem ilyen drámai a helyzet, ha véletlen adatot vesztenék, csinálnék új felvételeket és kész. ML fórumot természetesen olvasom, ha a Komputerbay kártyákra gondolsz, én azokban nem bízom, túl sok a rossz tapasztalat vele.
Amúgy te írtad korábban, hogy Konova slidered van? Én is azt nézegetem, elégedett vagy vele? Miért pont a K5-re esett a választás? Crank kitet is vettél hozzá? -
cOxeR
Ármester
Na és egy másik fontos dolog, a váz.

Egy vázzal, szintén megvan a lehetőség, hogy valami gubanc történik, és akkor mit csinálsz?
Persze mindez lehet paranoiának is nevezni... meg túlbiztosításnak, de ez csak attól függ, mit videózol
Én esküvőn nem engedhetem meg magamnak a műszaki hibából eredő nem teljesítést.
Van más terület, ahol lehet újrázni, és akkor a lenti egész konstrukció teljesen más fényt vet és más elgondolást igényel. -
cOxeR
Ármester
Szia!
Image tank-ot elég sokan használnak, de az sem egy életbiztosítás.
Munka közben a duplikálás, mindig idővel jár, valamint abban 100%-ban bízni, hogy egy másolat az tökéletes lesz, és nem kell élből 2 másolt, én nem biztos, hogy tenném.
Ergo a notebook még mindig egy szükséges történet, hiszen két kártyás mentést nem lehet ilyen sebességnél elvárni egyelőre.
Amúgy nem jó kártyákat nézegetsz, van olcsóbb, és gyorsabb kártya, ami jobban teljesít, egy kicsit csak bele kell olvasni a fórumoka az ML-nél és már is megtalálod a márkát, ami kifizethető.
nem biztos, hogy a legeslegmegbízhatóbb márka, de nálam pl. jól teljesít
Én több kártyát vennék, és menteném is őket... és nem törölnék adatot.
Ez az egyetlen biztos megoldás.
Én 256GB-nyi duplikált mennyiségű kártyát hordok magamnál fotózásra. (valamint van nálam még 4-5 db 16GB-os CF is... ész vész tartaléknak)
RAW videóra meg alapozni munkát, nem biztos, hogy kellene.
A többi része meg tényleg kérdés, alapvetően az utómunkával és a videózással, mennyire vagy rutinos, hiszen, mint itt koábban is szó volt róla, az csak egy dolog, ha valakinek van raw videó nyersanyaga.
Szóval kellő mennyiségű pénzből lehet összerakni ilyen célmegoldást, de jól át kell gondolni a teljes koncepciót. -
taranis
addikt
Sziasztok! A nem olyan távoli jövőben tervben van egy MKIII kimondottan a RAW videózás miatt. Azt már látom, hogy a CF kártya is némileg lutri, mert még a leggyorsabb minőséginek tartott Trascend, Lexar, Sandisk, stb. kártyák közül is ki lehet fogni olyat, amin nem megy a fullhd 25fps, aztán némelyiken még a 30 is megy. De tegyük fel sikerül venni 2db 64-eset, amivel semmi gond. Ez kb. 25 percnyi anyagot jelent. Ennél nálam többre lesz szükség, és itt van a kérdés igazából. Lehet venni több kártyát, csak elég drágák ezek. Gondoltam biztos van valami megoldás a kártyák lementésére anélkül, hogy egy laptopot cipelnék magammal, ekkor találtam ezt: [link] Namost ez még annál is drágább
Szóval, ti hogyan oldanátok meg a kártyák lementését? Vagy inkább több kártya? -
Sziráki
csendes tag
-
narumon
őstag
Hát most kurvára irigyellek, hogy ilyen gépeket, eszközöket látsz, használtsz közelről. Itt az alvégen semmi ilyesmi nincs, amit próbálok megtanulni az mind saját kútő és internet. A videós világ M.o-n abszolút BP orientált - mint sok más is. Én csak álmodozom, hogy egy Arrit közelről lássak, vagy belecsöppenjek valahogy egy filmforgatásra...
-
narumon
őstag
-
.DLL
veterán
Így van, pl. a nem mai gyerek Arri Alexa annyira fényérzékeny, hogy 1 blendével a szokásos érték alá lőve is világosabb képet adott, mint vártuk, és gyönyörű tónusokkal a majdnem sötétben....
Rengeteg jó érzékelő létezik, ott vannak a Vision Research kamerái, több ezer FPS 4K-ban, meg tudták oldani a kiolvasási sebességet, meg a rolling shutter problémát, stb-stb...
Minden létezik, csak nem adják konzumer kezekbe. Még.
Majd amikor ez lesz "lent" is, akkor fent olyan dolgok lesznek, amiket még meg sem álmodtak. -
Sziráki
csendes tag
Köszi, na most már egyértelmű..
Természetesen a manuál híve vagyok, gondoltam pluszként jól jön a STM , és ML gondolom rövidesen erre is lesz. De nem nagy attrakció eladni és venni egy ....??? 
5D M II, III nem akarok venni, annyi meló nincs hogy annyit bele fektessek (később talán) most meg már amit kaptam tanácsot hogy a "majd nem ugyan az videóra" a 550 től a 60D ig, ill. 7D is kb. ua. -
HollyBoni
veterán
-
Dictator^
veterán
Durván annyi, hogy az STM obik az "új videós" vázakat segíti elő, hogy az autofokusz "zökkenésmentes" legyen.
DE az AF buta, simán téveszthet, vagy éppen olyanra lővi be a fokuszt, ami neked egyáltalán nem kéne, és lehet épp észre se veszed ott a helyszínen, csak ha hazaértél, a másik meg ha megismételhetelen dologról van szó nem igen akarsz te sem hagyatkozni egy automata rendszerre.
Innentől viszont bukta az egész, emiatt nem célszerű AF-el videózni. Szvsz.Ja lemaradt, tehát ezért írták, hogy akár a 700D ami hiába "videóra lett tervezve" nem igen ajánlatos hagyatkozni a AF rendszerére videó alatt. (Persze lehet vele bohockodni, családi videóknál, meg szórakozásnál, de akár egy fizetős melónál úgysem fogsz az AF-re hagyatkozni).
Tehát mondhatom, hogy fizetős meló=komoly meló.Szerintem ezt akarta a válaszadód kifejteni, vagy valami ilyesmit

-
Sziráki
csendes tag
-
.DLL
veterán
-
MIFtIli
aktív tag
-
.DLL
veterán
Azért ott a manuál fókusz már egy másik szint, még külön embernek is szopás. Még ML-lel is túlmész rajta meg vissza, ami nagyon csúnya szerintem. Igazából egy jobb APSC érzékelő kéne a canontól, ami jobb dinamikaátfogásban és fényérzékenységben. Akkor lenne érelme a különféle logaritmikus képstílusoknak (Pl. az 5D mkII-re tervezett CineStyle 550D-n sokkal rosszabbul teljesít, mint nagy testvérén, alul már semmi plusz részlet nincs benne, csak szürkeség. Ezek után bőven elég a Neutral minimális kontraszton)
Szóval nem a fullframe az isten, csak a normális szenzor, szerintem. -
narumon
őstag
EOSHD-t rendszeresen olvasom - videókat is nézek, ott van egy nagyon jó komplett könyv a GH2-höz.
Igen tesztelőn sok múlik, de elvileg itt azt írta a srác, hogy nem csinált semmit csak felvette a videókat, és mondjuk a GH2 nem is néz ki rosszul. Amúgy meg én nagyon egy 5D Markot szeretnék már, akár csak a II-t de valami full frame nagyon jól jönne már

-
HollyBoni
veterán
Én is néztem régebben ezt a tesztet, szerintem itt valamit nagyon elcseszett a tesztelő. EOSHD csinál normális összehasonlításokat, ők értenek is hozzá, ott nagyon dícsérik a GH3-at (pedig EOSHD
).Volt alkalmam kipróbálni a GH3-at, hoztam is haza videós és fotós anyagot, engem nagyon meggyőzött.
Szerintem nagyon fontos ki a tesztelő, sokszor olyan bakikat követnek el ilyen összehasonlításoknál hogy az hihetetlen.
-
narumon
őstag
-
HollyBoni
veterán
Én is manuálozok(Helios + Canon 24mm f2.8), videóra az az igazi. Mondjuk én fotóra is használom, főleg azért mert olcsó.

Még amit nagyon szeretek a manuálokban, hogy kontraszttalanok. Még GH1-en is nagyon szép visszafogott képet kapok velük, amivel nagyon jó utómunkázni. Olcsó S-log mód.

-
narumon
őstag
-
HollyBoni
veterán
-
narumon
őstag
Node újonnan is olcsóbb a 600D mint a 100D..

Te tudod, szerintem ez az STM ez parasztvakítás - videó esetén legalábbis biztosan az. Az ML sokkal többet ér (sőt kötelező szerintem).Egyben nagyobb időről nem tudok, de hát ugye az akksi az 10mp alatt kicserélhető szóval szerintem nem tényező, hogy egyben legyen.
-
.DLL
veterán
-
Sziráki
csendes tag
Igen
a több akku az kézenfekvő volt, de valami egyben nagyobb idő amiben gondolkodtunk...Miért lett 100D?- elindultam egy 600D és egy 650D használt gép hirdetés tulaját felkeresni, közben betértem a MM-ba és ott egy Canonos szakemberrel elbeszélgettünk, -"ami a STM obikat kezeli csak a 100d és a 700D, igazán ez ami videózásra modern fejlesztés,stb,..stb.." ...... a kis kijelző miatt úgy is kell külső megjelenítő így maradt a 100D
/ új, gari, jó ár / gondoltam veszíteni nem fogok vele, pl. 600D-t meg bármikor vehetek olcsón.....
Ennyi volt a történet. -
narumon
őstag
-
narumon
őstag
-
HollyBoni
veterán
-
Sziráki
csendes tag
Nem régiben kértem tanácsot itt a DSLR videózással kapcsolatban, végül is 100D amit vettem , 18-55 STM-el és 40mm 2.8 STM-el, elsőre megkedveltem, bár nem egyszerű feladat vele dolgozni, de a monopod mellé + beruháztam M. Ringre, X-Grip-re + külső mikrofonra. A rövid akku kapacitásra keresek megoldást, ha egyszerűen megoldható lenne.
Van esetleg valaki aki használ videózásra 100D-t ?? -
Dvico
csendes tag
6D-n használtatok már ML-t?Valakinek van tapasztalata?Köszi!
-
cOxeR
Ármester
Én tudom, hogy egy-egy fotóval képes vagyok ~10 percet átlagban eltölteni. Sőt az extrém esetben van, hogy 1 órát is dolgozom 1-1 képen, ha úgy érzem, hogy az kiemelten fontos.
Rutin kell hozzá és természetesen egy jó nagy adag elhivatottság és türelem...
Most ígérgetik, hogy lesz az újabb ML ami megy a jelenleg használt firmware-emen... viszont pár hete van már egy ennél is újabb... szóval elég nagy léptékekben van elmaradás, ilyen fronton és így munkára nem túlzottan alkalmas, jobban mondva nem lehet ML-re támasztani egy munkát sem... -
.DLL
veterán
-
cOxeR
Ármester
Remek lenne az 5d3 raw videója... de csak régi firmware-re van működő alpha... azt meg már senki sem használja szívesen... jó lenne ha gyorsabban fejlődne az ML... legalább az aktuális fw verziófrissítést illetően. Én pl vissza se tettem, pedig érdekelne tényleg, mit kapok raw videóban...
-
cOxeR
Ármester
-
.DLL
veterán
"(Jah és egy jó tanács de higgy el mindent az ilyen videóknak - amit linkeltél az konkrétan kurvaranda szerintem - ha ilyen videót csinálna a gép akár h264-ben akkor azt kukázni is kéne)."
+1+1+1
Egy az hogy ki tudja mennyire igazak azok a felvételek, a másik az hogy itt a RAW ugyan úgy ki volt égve, agyon volt kontrasztolva, túlszaturálva. Nem jobb, csak más. Ez alapján a videó alapján legalább is.
Ja és a felbontás is jóval kisebb. -
narumon
őstag
No ezért kérdeztem - mert mostanában felmentek a használt árai és egyáltalán nem olcsó annyiért amennyiért adják. Azt is értem, hogy jobb a RAW video - mindenkinek ez az álma, de azért meg kell nézni, hogy mit veszel fel és megéri-e azt a szórakozást amit jelenleg ez jelent. Mert ugye mondjuk "komoly" munkára jelenleg még mindig csak az 5D MarkIII RAWját lehet használni.
Abszolút segítő szándékkal kérdeztem csak. Ha tényleg olcsón meg tudod venni (max 50-70e forint) akkor akár még jó is lehet.(Jah és egy jó tanács de higgy el mindent az ilyen videóknak - amit linkeltél az konkrétan kurvaranda szerintem - ha ilyen videót csinálna a gép akár h264-ben akkor azt kukázni is kéne).
-
MIFtIli
aktív tag
-
HollyBoni
veterán
-
menyhartlevi
aktív tag
-
narumon
őstag
-
narumon
őstag
-
narumon
őstag
-
HollyBoni
veterán
Ezek közül én a GH3-at választanám. EVF, mikrofon bemenet fejhallgató kimenet, FHD 50p, szinte bármilyen obit lehet rá adaptálni, a három felsorolt gép közül bőven ez lövi a legélesebb videót, stb stb. A Pana GH széria főleg videóra van kihegyezve, szóval nem csak a fényképező részre koncentráltak.
-
orko
tag
Canon 550d birtokosa vagyok 3éve,szeretnék újítani....Canon 70d,Nikon D5300,Panasonic GH3 vonalon gondolkodom.Panasonic GH3-mal videózik-e valaki közületek? Érdemes-e annyi pénzt kiadni a masináért?Mi a véleményetek?
-
vEgGg
csendes tag
Sziasztok!
Még a nyáron segítettetek nekem DSLR-t választani, amit utólag is hálásan köszönök.
Egy Canon EOS600D-re esett a választás, bár úgy alakult, hogy eddig többet fényképeztem, mint videóztam vele, mindenesetre nagyon meg vagyok vele elégedve. Most viszont lenne vele egy SOS feladatom, aminek a kivitelezéséhez szeretnék tanácsot kérni tőletek:
Egy kb. 2 órás előadást kellene felvennem vele. Adott a feladathoz 1db aksi (elvileg pont ki kéne bírnia ennyit, a kijelző fényerejét persze minimalizálom hozzá), 1db 16GB-s class10-es SD kártya, illetve fel van rá telepítve a Magic Lantern. A kérdésem az volna, hogy milyen beállításokkal lenne érdemes nekifutnom, hogy beleférjek a méret szabta keretbe, és maximalizáljam a minőséget a lehetőségekhez képest? Az addig világos, hogy a ML bitrátába nyúlás lehetőségét kellene kihasználni, de pl. nem tudom, hogy CBR vagy VBR módban érdemes-e használni? VBR-ben gondolom egy kicsit kiszámíthatatlanabb a méret, bár a videó jellegéből adódóan (előadás) talán gazdaságosabb lenne. A másik érdekes kérdés a fájlméret korlát: Ha jól tudom, 4gb után leáll a felvétel. ML használata közben pontosan lehet látni, hogy mennyi van hátra, vagy folyamatosan figyelni kell, hogy mikor áll meg a felvétel?
Előre is köszönöm a tanácsot! -
.DLL
veterán
-
MIFtIli
aktív tag
-
narumon
őstag
Kezdjük az elején - miért pont 50D-t és miért szeretnél RAW-ot felvenni?
-
HollyBoni
veterán
Azt csinálsz belőle amit akarsz, de ezt vágószoftverrel kell csinálni, asszem abból sem mindegy melyikkel, Windows Movie Makerrel nem fog menni. Ha jól tudom kidob egy raw fájlt, azt át kell konvertálni ML saját konvertálójával, aztán tudod importálni vágoprogramba.
-
menyhartlevi
aktív tag
Sziasztok!
Ha vennék egy Canon EOS 50D-t akkor ugye azzal tudnék RAW-ban vidózni (Magic Lanternnel).
És az lenne a kérdésem hogy abból tudok pl. MP4-et csinálni?
-
adamsys
tag
Ahogy írtam, a háborús (vagyis lövöldözős, tengerparton fetrengős, stb.) jelenetek jó része forgott így.
Akit bővebben érdekel, itt tud róla olvasni. -
narumon
őstag
-
adamsys
tag
Hát, ezzel biztosan vitatkozna a Ryan közlegény megmentése c. film operatőre, mivel a háborús jelenetek jó részét magas zársebességgel (45 fokos shutter, azaz 1/250 sec környéke) forgatták.
Például ezeket.
Sőt, azóta sokan rákaptak, csomó filmben látni azóta ezt az effektet, legfőképp feszültség fokozásra és realisztikusabb megjelenítésre használják. -
HollyBoni
veterán
-
narumon
őstag
Létezik. Pont ez a lényege. Egyébként 1/48-al kéne használnod mellé a záridőt. (Vagy az ehhez legközelebb esőt 1/50 az jó. Pont az a lényeg, hogy elmosás van benne. Ha feltolod a záridőt olyan lesz a felvétel mint egy handycam képe, vagy mint egy játék kameráé. Ha mozgásokat akarsz visszanézni az más akkor feltolhatod a záridőt akár extrém magasra (kicsire) is, de az videóra alkalmatlan lesz.
-
HollyBoni
veterán
-
cOxeR
Ármester
-
HollyBoni
veterán
Létezik hogy a 23.976 és a 25fps között van látható különbség? Sok görkorit videózok 23,976fps-el, a záridő általában mindig 1/50 vagy 1/100, de sokszor olyan mintha kicsit szaggatna, vagy 1/50 záridőnél sokszor túl sok a motion blur, és alig lehet látni valamit. A többi videó amit nézek általában 25fps, de valahogy nem veszek észre semmi ilyesmit mint az én videóimnál.
-
rbalogh22
csendes tag
-
__H4X0R__
senior tag
-
cOxeR
Ármester
-
adamsys
tag
A DNxHD-t külön kell telepíteni a gépre, innen tudod ingyen letölteni. Azután elvileg a Quicktime menüpont alatt fogod megtalálni.
-
cOxeR
Ármester
Az lehet, de mint amint látod, az sincs a listámban.

A kétlépcsős megoldás nem zavar... kellően gyors a gépem, hamar végigfut az export.Remek kis bug-ok...
Lejátszással nem nagyon volt gondom, az inkább szerintem tömörítési hiba volt inkább, de majd azért felteszem a vlc-t. Régen úgy is csak azt használtam.
-
adamsys
tag
Javaslom az Avid DNxHD-t (mov) export formátumnak, majd azt megetetni egy ffmpeg-gel. Tuti megoldás, nem kell hagyatkozni a Premiere pontatlan és sokszor bugos konverterére

Cserébe két lépcsős a tömörítés, de robusztusabb.Két kedvenc bug-om:
1. Premiere-ből (vagy Media Encoderből) exportált mpeg2 fájlt nem evett meg a szintén Adobe gyártmányú Encore...
2. Gondosan kikalkulált bitrate-et beállítva produkál egy tök más méretű (sokszor nagyobb) output-ot, mint ami ráférne pl. egy DVD-re
Lejátszáshoz pedig VLC-t érdemes használni, neki saját dekódere van, így nem használja a külső kodek pakkokat.
-
cOxeR
Ármester
-
HollyBoni
veterán
-
narumon
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
2800 - 2701
35104 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Hardcore café
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Diablo IV
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó oshiba dynabook satellite B551/D
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

+40$ szállítás? Pfff!

Tuninger