- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
EkSYS
senior tag
Háát nem is tudom, előbb utóbb most akkor csak a szenzor méretbe lesz különbség az ilyen gépek meg a bridge között? Vagy most akkor mi lesz?
Szerintem a profik full manual-ba nyomják továbbra is -
zgospel
őstag
Persze láttam már nagyon sokféle DIY-t de a legtöbbel az volt a baj (például a görkorcsolya kerekes változatokkal) hogy nem volt otthon hozzá semmi. Persze rendes sínhez képest a 10-20 ezer ft-os költség az nem sok, de ha már alapból megvan otthon minden hozzávaló akkor az mégiscsak olcsóbb
Na mind1 én megörültem amikor ezt megláttam
-
.DLL
veterán
Az 5D-II is csak 480p jelent küld ki felvétel közben... Felvétel előtt egy HD monitorral szépen be lehet élezni, de utána már csak keresgéléssel lehet "kitapintani" hogy mikor hol éles.
Ha jól sejtem esküvőkön fogod bevetni, ott ugye nem játszik a follow focus és a jelölgetés, mert nem beállított jelenetekről van szó, markerekkel a földön, stb...
Az 5D-II után a 7D az első, ami felvétel közben is Full-HD jelet ad ki, azzal már lehet élességet állítani egy jó monitorral. -
válasz
szelesjanos #391 üzenetére
5DmkII vázakat használok, nincs gond a kimenő jellel ezen a téren
-
szelesjanos
tag
Ha stadyzel ,akkor a külső kijelzőt (mondjuk egy 7" monitort) ideális esetben a stady aljára, mint súly tudod felrakni. Messze eseik a szemedtől, tehát az alapján élességet állítani... szerintem nem igazán lehet, főleg úgy ha a DSLR nem ad ki 1080p HDMI-n keresztül, felvételkor (pl: 550D). Egyedül a komponálásban tud segítséget nyújtani, abban viszont nagyon.
-
-
Egy normálisabb külső kijelző mennyiben segíti a használatot steady-zés közben?
-
EkSYS
senior tag
itt még érdemes körülnézni LINK
-
EkSYS
senior tag
nézd! sok megoldás van a neten. Sok közülük azt mondja ne adjál több százezret egy steady-ért amikor itt van ez mondjuk 150-ért és ugyanazt tudja, ugyanúgy több rugós állítható stb.CSAKhogy, amikor elkezded használni és 2-5-10 óra után rájössz hogy ez a tekerő útban van, itt meg jó lenne gy plusz pöcök, és jó lenne ha a fejen ezt itt lehetne állítani akkor jössz rá hogy máris átb@sztak a 150-el, mert az DIY, és azokra a finomságokra nem gondoltak amik nélkül lehet élni csak feleslegesen megnehezíti az életet. Szóval Glidecam alatt én nem javasolnék semmit, az a belépő kategória, az eemov se rossz, próbáltam, de nekem nem jött be annyira.
Váltámasz, van ez az ún. spiderrig. hááát, nem tudom, itt is van ugye a redrock meg társai 1500USD-től felfele, elég frankók, de ugye az nem igazán csillapított támasz (és nem is tudod olyanná tenni mint egy steady-t) , szóval én nem áldoznék rá túl sokat. Jó mert meg lehet pakolni rendesen és jól elossza súlyt a válladon, de a steady az csak steady mint a neve is mondja
FF: az jó dolog, bár én egy 800 forintos befőttes szilikon nyitót használok, több-kevesebb sikerrel), csak ugye a a valamire való FF-t rigre kell szerelni, ammeg macera.
Itt alapvető hogy megtaláld az arany közép utat a túl sok techno kütyü és szerelése és a hatékonyság között. El lehet itt veszni, mg költeni minden pénzt.
Inkább gyűjts a hamarosan megjelenő 650D-re az continuous AF-es! (aztán meg később jön a 70D is) -
-
EkSYS
senior tag
válasz
szelesjanos #376 üzenetére
Szia!
Én használok hd4000pro-t dslr-rel és mellénnyel. A kiegyensúlyozás valóban nem könnyű de a lényeg hogy tedd fel valami olyan helyre ahol a fogantyút fel tudod szúrni/tenni valamire és egyensúlyi állapotba lehet tenni, és akkor lehet játszani, illetve akár számolgathatsz is. Megéri! Egyszerű egy forgáspontra számolt ellenkező irányú forgatónyomatékokat kell számolni (erő x elmozdulás) nekem ez bejött. Na meg a nagylátószög
. S minden milliméter pontosan kell passzíntani.
De szerintem egy EF50-es obival senki nem steady-zik
Kézbe tartani az azért elég durva. Na most ugye a gép az obival esetleg egy fejlámpával simán 3kg. az ellensúlyozni legalább ennyivel érdemes, az már 6
Jó dolog a steadybaromi hatásvadász felvételeket lehet vele készíteni, nem bántam meg
-
Mi a vélemény esetleg az EEMOV EG-11-ről?
Valakinek tapasztalat? -
válasz
szelesjanos #376 üzenetére
Miért nem volt értékelhető?
Fókuszálás miatt, vagy annyira nem sikerült kiegyensúlyozni, hogy nem volt folyamatos? -
-
válasz
szelesjanos #374 üzenetére
Szia!
Nekem max. 15-20s-es snittek kellenek, slideshow tarkítására.
Elviekben a Hd-t jobban lehet már súlyozni.
Ugyanazon üveggel fogom használni, ergo egyszer kell belőnöm megfelelőre...
Erővel bírom, de tény, hogy mindezek megterhelőek, meglehetősen.Melyik része készült slr-el?
Lámpát még megnézegetem, az még másodlagos jelenleg.
-
szelesjanos
tag
Szia!
Én használok Glidecam 4000 Pro-t.
Nem bántam meg, hogy megvettem, igaz nincs hozzá mellényem és rugós kar, de így is szép és látványos snitteket lehet vele lőni..
Egy Sony FX1000E-el használom. próbáltam DSLR-el is, de azzal nekem nem siekerült szépen kisúlyozni az eszközt és ez a felvételen meg is látszik. /Ha több időm lett volna rá, akkor be lehetett volna lőni jóra.../
Mindenféleképpen sokat kell vele játszani, hogy értékelhető felvételt készíthess vele, de ez nem az eszköz hibálya, a gyenge láncszem Te leszel egy jódarabig, utánna meg a bicepszed mérete...Szóval én ajánlom!
Itt hasznááltam egy pár snittre:Videólámpának é ezt használom:
teljesen ok és a Sony akkuját is fel lehet rá tenni!
-
Valakinek tapasztalata esetleg az alábbiak valamelyikével?
Glidecam HD-4000
Glidecam 4000 Pro
Jöhet valami más márka és javaslat is, ezen a területen.Esetleg videólámpára valami javaslat?
-
Cancer
senior tag
Halihó!
Aki érzi magában a chi-t annak egy lehetőség.
Tervben van egy HuNatuReel. Magyaroszági túrázást/természetjárást népszerűsítő reklámfilm készítése. Egyelőre "saját szórakoztatásra". TFCD alapon lehet csatlakozni, mert 2 VDSLR-rel elég macerásnak ígérkezik.Ötleteket is szívesen várunk. (eszközök)
-
Cancer
senior tag
Ha már videózás --> filmkészítés: Forgatókönyv írás
-
EkSYS
senior tag
Most olvasom a Canon rumors-on hogy beszüntetik néhány termék gyártását, nyílván jönnek helyette újak. Jó, persze de akkor miért vannak máris szállítási gondjaik, mert ez a mondat nekem azt írja:
" and EF 24-70 f/2.8L II have not begun shipping yet, and we’re hearing July 2012 at the earliest"
Az mkIII -ból sincs túltermelés úgy látom. De mondja már meg valaki miért reklámozzák az új cuccaikat, s majd jó ha 0.5 év múlva hozzájutsz egyhez. (Lásd 1D-x), mire kijön már a konkurencia befogja
Most miért ilyen marhák a Canon-nál, nem kéne hogy a marketing vezető meg a logisztikai vezető meg a termelés vezetője kicsit néha egyeztessen?Ilyen alapon nyugodtan kihozhatnának egy 1.4Gpixeles gépet mindenféle csoda funkcióval, és verhetnék magukat hogy mi vagyunk a f@sz@ gyerekek, mert nekünk már ezt meg ezt tudja a csöcskategóriás gépünk és ".....Preorder NOW! We will start shipping in 2037.September...."
Költsem el azt a pénzt Náluk amit még meg sem kerestem, kis pechhel meg se élem...fúj..gusztustalan.
Az a baj a kanon mostanában kezdi ezt eljátszani, egyre sűrűbben. -
.DLL
veterán
Én igen, ugyanis ez nem az a kategória. Ez olyan, mintha a Nikon a D350-et vagy D400-at is FF szenzorral hozná ki. A 7D az 50D felnőtt utódja, szóval nem hiszem hogy FF szenzor lesz itt. Majd beszállnak újra a megapixel háborúba valami 24-es APSC szenzorral azt kezi-csókolom.
D3100 - 1100D
D5100 - 600D
D7000 - 60D
D300s - 7D
D800 - 5D III
D4 - 1Dx -
EkSYS
senior tag
Részben egyet kell értsek. a CR2.5 a canon rumors-on elég való-tényszerű besorolás, tehát valószínű lesz valami AF. A 650D ettől még bőven nem lesz konkurencia, mert egy kamerához képest obikat kell rajta cserélgetni, 29percet tud csak felvenni, és ergonómiailag is fényévekre van egy videokamerától.
Hogy az mk3-ba miért nem tettek, és miért is nem favorizálják AMÚGY az AF-t az szerintem könnyen megválaszolható: mert az MF jobb, biztonságosabb és szebb. (csak sokkal több vele a munka!). Az mk3 elég jó cucc, de 970k azért nem kevés. 1.5M-ért megkapod a Sony FS100-at, ami azért más kategória ugyebár.(én néztem annak a gépnek a tudását, elég jó!
Akkor miért is áhítoznak annyira az AF után? Mert kényelmes és az esetek 80%-ban a profi MF-es videóhóz képest 70-80% ban azonos minőséget ad. És sokkal kevesebb vele a tennivaló!!
Én személy szerint a 7D mkII-től várom a nagy durranást! mk I-em van, az jó, strapa cucc, amit az kibírt eddig, le a kalappal. Jó lenne az a két mem.kártya foglalat, a HDR, Digic5, valami jó szellőztetési ötlet a hardware-nek, több AF pont, kicsit jobb WB, okosabb energiagazdálkodás, esetleg fullframe, beépített moire szűrő (akár SW-s is jó), és a változtatható bitrate se lenne rossz
-
Cancer
senior tag
Nagyon úgy néz ki, hogy egy videós belépő DSLR-t készít, viszont ami ellene szól...
Általában fentről lefelé építkeznek. Tehát először a highend gépek kapják meg a jófajta future-okat. Ha azokban nincs, akkor lejjebb sem lesz.
Ha a 650D-ben lenne videó közben "gyors" AF, akkor senki nem venne HF10 stb kamkordert. Magának csinálna konkurenciát.Amúgy én arra számítok, hogy a 7D MkII (vs 8D) az a Nikon D600 ellenfeleként olcsó full frame-es lesz. Abba talán tesznek videós AF-et. De akkor az 5D MkIII-ba miért nem került? Azzal porba alázta volna a D800-at videós körökben. (nem mintha a profik AF-eznének)...
-
ledgeri
nagyúr
miért nincs köztes...
Hát köszi...
De azért azokkal is lehet alkotni...
-
EkSYS
senior tag
Nos: ez a T2i, T3i, T4i stb, ezek többnyire az USA piacon használatos nevek.Nálunk inkább a 600D, 650D,7D, 550D stb. ismertebb.
#358:hát nem tudom ezen mit nem értesz, de fussunk neki: Van egy DSLR-ed mondjuk egy 60D. Ez a gép képes (PAL-ban) 25 képkocka/másodperc (fps) felvételi sebességgel rögzíteni a mozgóképet. Full HD (azaz 1920x1080) felbontáson. Az így a kártyára rögzülő . mov file-t mondjuk egy videószerkesztésre alkalmas programban (pl. Edius) tudod szerkeszteni, mondjuk akár a sebességét is tudod változtatni az eredeti 25 fps = 100% ot lejjebb veheted, mondjuk 70-80%-ra ami így nyilván lassabb (időbe meg több), de veszt is kicsit a minőségéből/folyamatosságából, de ez még nem annyira zavaró.
DE ha 1280x720-ban veszel fel 50fps-sel akkor ott akár az eredeti sebesség akár 50%-ra is letolhatod mert akkor még mindig elfogadható lesz a lassított felvétel.
Remélem jól értettem/válaszoltam meg a kérdésedet!.
(Amennyiben menet közben akarnál lassítani/fps-t váltani azt nem tudom, talán a magic lantern-es fiúknak van rá valami varázsporuk) -
EkSYS
senior tag
Hmm... vajon miben töri a Kanon a fejét
-
ledgeri
nagyúr
Nem utólagos, szoftveres lassiítás, hányszoros érhető el a tükörreflexesekkel (felvételi max fps!) ?
-
Cancer
senior tag
DIY mennyire jöhet szóba? Nálam az a projekt fut...gondolkozom egy steady+mellény pároson is. Nem tűnik bonyolultnak a mechanika.
Szerintem a videózás jellege dönti el a szükséges eszközöket. Értelem szerűen egy állvány mindíg jól jön. Egy dolly/slider különösen.
Crane, steady (+esetleg mellény), follow focus. -
Songo
senior tag
Sziasztok
A nyáron szeretnék én is végre kicsit videózgatni a géppel (600D) lcdvf-em már van karácsony óta szeretem nagyon mert sokszor régi manuális obinál fotózáskor is jól jön.
Szeretnék összedobni egy ilyen kézben/vállon hordható komolyabb álványzatot.
Persze a márkás prémium termékek kivannak lőve.
De e-bayen láttam már komplett szettet 100 pénz körül. 4-5 darabból ilyen 20-25k-s darabok. van esetleg valami ajánlat így kezdő szintre? nekem totálisan a kamera helyett lenne a gép használvagondolom elsőnek akkor valami alap sínt kéne venni amire lehet építkezni.
Köszönöm szépen
-
alph4
tag
válasz
szelesjanos #348 üzenetére
Nekem nincs, de 100% hogy a display gombbal ugyanúgy tudod szabályozni milyen információ jelenjen meg a képernyőn vagy a külső képernyőn.
-
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy 550D a HDMI kimenetén, megjelenik-e a fényképező kijelzőjén megjelent információk? Gondolok itt videózás közben a záridőre, ISO értékre...
Ezeket ki lehet tenni külső monitorra is?Köszönöm!
-
EkSYS
senior tag
válasz
painkillerx #346 üzenetére
hát szerintem ez elég relatív hogy mihez mit használ az ember, mert ugye az attól függ:
- hol vagy
- milyenek a fényviszonyok
- mit akarsz megmutatniNekem pl. van warm szűrőm, polarom, CPL,em, UV0, ND8x, stb. Obi védelemre általában egy UV0-át használok és/vgay CPL-t
Az objektív meg megint olyan hogy attól függ:
- leginkább mit enged a költségvetés
Ha általános célú obi kell akkor 24-105 v.24-70 vagy valami hasonló, ha portré obi kell akkor F50/1.2 esetleg 1.4 de a kettő között ég és föld a különbség!! Ha rendezvényre jársz akkor esetleg 70-200 vagy nagyobb vagy extender. Persze ilyenkor már jócskán túl vagyunk az 1M-on.
És azt ne feledd hogy dslr-rel sokkal sokkal nehezebb videózni mint egy gagyi vacak 80000-es kamerával. (Na persze az eredmény is más) -
painkillerx
tag
sziasztok!
ha ugyesek vagytok olcso pénzbol is kilehet hozni jo dolgokat, kb. egy honap mulva majd én is megprobálkozok ezzel a kettovel, nem tunik nehéznek. azokat az alkatrészeket, amelyeket nem tudok beszerezni, valami mással helyettesítem majd...[link]
camera crane[link]
camera dollylenne kérdésem is, hogy aki komoly video DSLR-ezéssel foglalkozik, milyen szuroket, filtereket, objektíveket használtak?
pontos adatokra lennék kiváncsi,
pl. filter HOYA 72mm PRO 1D DHMC 8x
objektív Canon EF 85mm F1.2 L II USMfilterekhez nem nagyon értek...
Canon EOS 7D-m van egyébként.
-
Cancer
senior tag
-
-
Cancer
senior tag
Olyan keretek között, hogy max 30e szerintetek milyen alap kiegészítők kellhetnek promo videók, reklámfilmek készítéséhez?
Kifejezett terepmunkára való felszerelé érdekel, mert ha zene van alatta vs az utószinkron miatt pl külső mikrofon nem kell...(Minden diy megoldás érdekel)Ami van. 550D 2 kit + 1.8/50 ööö..pont. (persze 3 akku + 48 Gb-nyi memókártya)...
Gondolom steady, slider elengedhetetlen...
-
Cancer
senior tag
Olyan keretek között, hogy max 30e szerintetek milyen alap kiegészítők kellhetnek promo videók, reklámfilmek készítéséhez?
Kifejezett terepmunkára való felszerelé érdekel, mert ha zene van alatta vs az utószinkron miatt pl külső mikrofon nem kell...(Minden diy megoldás érdekel)Ami van. 550D 2 kit + 1.8/50 ööö..pont. (persze 3 akku + 48 Gb-nyi memókártya)...
Gondolom steady, slider elengedhetetlen...
-
EkSYS
senior tag
No..talán lesz AF a 7D-n?
LINK -
Cancer
senior tag
Biza!
S bár Canon-os vagyok, egy ilyen felszerelés...Jesszus. How to Why
-
EkSYS
senior tag
Nagyon komoly 4K-s cucc a Canon-tól
LINK
Árra nem érzékeny vevőknek -
EkSYS
senior tag
jó kis cikk
-
EkSYS
senior tag
Én pl. nem értem hogy a Canon miért nem képes már egy videós AF-t beletenni a gépeibe, aztán úgyis mindenki eldönti majd hogy használja vagy sem, de legalább lenne. (Sony-nál már van). Az sem tetszik hogy a mark III -ra nem tettek elforgathatós kijelzőt. Azért pl. egy 60D-n ez rendkívül hasznos videózásnál. Persze lehet hogy az gondolják hogy aki ilyet vesz az mindenféle más kütyüt is vesz hozzá mint. pl külső monitort.
Az tényleg igaz hogy sok cuccot lehet hozzájuk venni, de akkor viszont a mobilitásuk már nehezebb mint pl. egy videokamerának.
Pont tegnap használtam a mark II.-öt. Műv.ház, kis helyi koncert, rossz fényviszonyok, 70-200 2.8-al, rode vmc pro-val. Már utómunka előtt is elképesztően jó képet adott. ált. iso 800, f4-5 körül ,awb, 1/30-100 között használtam. De mivel monopodoztam, így amikor kiemelem az állványt semmit e láttam a kijelzőből, míg egy 60D-nél ez nem gond -
használtam vele, nem volt jó
az volt a rendszer gyenge pontja, próbálom is meggyőzni a gép gazdáját, hogy vegyen rá átalakítót
csak úgy magában az fs100 egész kameraszerű (bár a kereső megoldása finoman szólva is érdekes), de az 5d-t körbeépítve mindenféle hasznos cuccokkal már egész használható eredményt kapunk. igaz akkor már árban is közelebb kerültünk az fs100-hoz
-
.DLL
veterán
"dehát az FS100-at senki se használja a gagyi sony 18-200-al."
Hét pont ez az, és én is azt mondtam, hogy normális objektívekhez meg adapter kell. Oké, együtt lehet ezzel élni, de nem teszi egyszerűbbé a munkát.
Persze ha a pénz nem számít akkor egy PL lencsesor, és az élet gyönyörű.
-
EkSYS
senior tag
dehát az FS100-at senki se használja a gagyi sony 18-200-al.
Sajnos a mark III nem teljesen váltotta be ahozzá fűzőtt videós reményeket, s ha figyelembe vesszük hogy az elmúlt 4 év alatt a mrk II -höz képes mennyit és miben léptel előre - hangsúlyozom videós téren, akkor azt mondom vegyen minenki inkább mark II-öt, tegyen rá ML-t és voila!
Én mint mark II tulaj, elmondhatom, baromi jó gép!!! Vol hogy megfordult a fejembe cseréljem-e mark III-ra de +500k a különbözet, (majdnem) annyit nem ér!! -
EkSYS
senior tag
Érdekesség képpen egy rövid elemzés az 5D mark III videós képességeiről: LINK
Úgy tudom kb.850-950e HUF között lesz majd az ára. Az nagyon nem kevés.
1.5-1.6M-ért FS100-ast lehet venni fényévekkel jobb. vagy..?Én személy szerint várom a DIGIC V -re épített kis tesókat 650D, 6D, 7D mark II stb.
-
Cancer
senior tag
Milyen mákos, akinek van táblagépe vagy hosszú akkuidejű kis notija! Canon géppel megspórol egy külső monitort.
-
.DLL
veterán
Köszi szépen! ^^
Rekesz mindig nyitva volt, gyakorlatilag csak villanykörték adták a fényt, egyedül a startnál, meg a színpadoknál volt reflektor, olyankor megengedhettem magamnak azt a luxust, hogy 1600-at használok. F/4.0 na nem egy fényerős darab, talán ha lesz később valami, akkor megengedhetek magamnak egy Tokinát. De szerencsére 5°C alatt volt a hőmérséklet így nem a képzaj jelentette a gondot, hanem hogy lefagytak az ujjaim.ML fent van a kártyán, de külső miki nem kellett, ezért most az ML-t sem használtam.
5D-nek én is örülnék az tuti, de annak mégjobban, ha a barátaim is velem tartanának a filmezésben... :I
-
EkSYS
senior tag
Naaa!!! Videokamerások, miccessek , küzdejetek!
@rva jó! Egyedi, remek a szerkesztés..nagyon tetszik..jól átjön a hangulat, a dinamizmus (bár talán a videó túlpörögte a bringásokat.
Jó választás volt a 10-22. Rekesz mennyi volt általában?
(ISO nekem kicsit sok volt már :/, de hát nem 1500lux volt ott
Magic Lantern-t használsz?Szép munka! Milyen lett volna egy 5DmkII-vel...wow!!!
-
.DLL
veterán
Szerintem ÖtDével lett felvéve, ez simán ilyen éles alapból, lassítani viszont nem tud, ahogy azt Eksys kolléga szeme megkívánta volna (max ilyen lassító pluginokkal, ami nem ugyan az...)
Múlthét vasárnap voltam kint ezen, nagyon tetszett a hely, van benne potenciál, mindenféle rendezvényt el tudnék itt képzelni, jó volt a hangulat, de igazán izgi bringával lehet a dolog, szóval legközelebb nevezek is.
Videózni még úgy is lesz idő, most kb. másfél órát voltam lent összesen.Aki tech. infókra kíváncsi:
-Canon 550D
-Sigma 10-20mm/4.5-5.6
-Sigma 28mm/1.8
-ISO jellemzően 1600-3200 között
-DIY sztedi -
Cancer
senior tag
-
EkSYS
senior tag
Kijött az 5D mkiii
LINKJónak ígérkezik. Bár az alfa77-esnek még mindig jobb az AF-je
, hehe
Canon már csinálhatna ezzel valamit. -
EkSYS
senior tag
válasz
szelesjanos #314 üzenetére
Szia!
Igazából a legtöbb obi jó videóra is
Az IS-sesek kicsit jobbak mert a remegéseket kicsit ki kompenzálják.
Jó még ha fényerős az obi 2.8 vagy kisebb.
Videók: youtube-on beírod hogy dslr video lens és jönnek a találatok
Ha gép is kéne akkor a 60D-t ajánlom. -
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Todnátok ajánlani, hogy milyen obit érdemes venni DSLR videóra?
Ti milyet használtok? Esetleg tudnátok mutatni általatok felvett vdeót?Köszi!
-
trialboj
őstag
Én akkor is állítom, hogy olyamra költsd amit nem kaphatsz meg máshonnan(ha már 1 videószerkesztpt megértettél akkor annyira nem lehet zavaros, 2 videó alatt megtanulod az új kezelőfelületet, s onnantól már magadtól is boldogulsz), az utalványt meg használd fel valami ilyesmire: [link] ez nincs fent a neten
-
Cancer
senior tag
válasz
trialboj #306 üzenetére
Alapvetően én is hiszek az internet erejében. Photoshop-ot is onnan tanulgatom. Csak itt az a lehetőség, hogy tavaly kaptam oda vásárlási utalványt, és a 2500 Ft a könyvért nem tűnik soknak.
És tényleg az alapoktól kell kezdenem ezzel a programmal...Mert bezzega a WindowsMovieMaker már zsírul megy! -
EkSYS
senior tag
igen ez elég jól néz ki de az ára cseppet sem garantálja hogy minden körülmény között kiválóan helytáll.
Én egy átalakított IGUS slider-t használok rajta egy manfrotto fej, meg egy tripoddal gyorstalpakkal, így gyorsan le fel tudom tenni állványra/ról.
Ez kb 60k-ba volt nekem. (plusz a tripod) -
-
.DLL
veterán
A slider a kisebb, jellemzően egyenes, hordozható sínpálya 1-2 méternél nem nagyobb. A dolly az ami a földön gurul, vagy gumi kerekeken vagy sínpályán, más néven fahrt. Google dob mindenre képet, youtube pedig videót.
Az hogy mekkora slidert tehetsz egy állványra, függ a felszerelés súlyától is amit mozgatni akarsz rajta. Az ugye alap, hogy a kamera+slider+felszerelés összsúlyát elbírja az állvány, de a fejnek mégerősebbnek kell lennie, hogyha a szélén van a kamera akkor is kibírja a fej a csűrést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest