- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dvico
csendes tag
válasz
turbobusa #898 üzenetére
Hiába lesz i7 procid és elég ramod, ha a project fileokt illetve a cache file-okat nem olvassa be a program ehhez mért sebességgel.mindenképp raidben gondolkozz,alaplapi vagy raid vezérlővel.ssd-t csak az op rendszerhez érdemes.ja és nvidia gtx videókàrtya az adobe-hoz a cuda miatt.
-
turbobusa
senior tag
válasz
turbobusa #897 üzenetére
Lényeg 4 mag i5 vagy i7 mellé 16giga ram és több hdd, rendszer gondolom jó ha ssd-n van a többi amin meg megy a vágás s mentés az minimum 7200rpm-es kellene, hogy legyen, de 10000rpm-s szerver merevlemez jobb döntés. Ahogy számolom a vinyók megdobják az árat meg a processzor, 200k-ra leredukálható egy i7 2700k-val a konfig. Első körbe legyen lehetőségem megvenni a gépet meg mellé az 50 1.4-et, utána majd idővel agyalok a gépen. Laptop árából mondjuk veszek egy i7-es procit és akkor a többi komponensre még kell gyűjteni.
Számítógépet az jegelem egy darabig... -
Dvico
csendes tag
válasz
turbobusa #893 üzenetére
Attól függ mit szeretnél vágni.AVCHD-hoz illetve DSLR HD-hoz azért komoly cucc kell, hogy realtime simán menjen.I7 sandy bridge a minimum, illetve 16Gb RAM After effectshez épphogy elég.Legalábbis a CS6-hoz.
Én Premiere Pro + After effects CS6-ot használok, ezzel a párossal szinte bármit meg tudsz csinálni, főleg amennyi plugin létezik hozzájuk.Viszont egy gép amin szépen fut eme kettő az min.600e Ft.Window OS-el, nem mac-en. -
.DLL
veterán
válasz
turbobusa #893 üzenetére
A Vegas erőforrás kímélőbb, én Pr Pro 4 után váltottam Lasvegasra, ég-és-föld volt a különbség teljesítményben, memóriahasználatban. Vegashoz van sok plugin is, amivel pár A.E. dolgot is ki lehet váltani, és hangban sokkal profibb a Vegas, annyira kényelmes, magától értetődő... De mondom utoljára 4-es Premiert láttam, azóta lehet hogy sokkal jobbá vált, már a 6-osnál jár.
17-40 bőven jó, a legolcsóbb L-es obi, megéri. Ráadásul az FF-en f/4-es fényerő, olyan, mintha APS-C-re tennél 2,8-asat.
-
válasz
turbobusa #893 üzenetére
No ha a sorozat nem szempont... akkor egyértelmű a mk2 a jó választás Neked.
50f1.4 az jó üveg, főleg ha a sigmát választod és nem a canon-t... de videónál nincs azért akkora különbség a kettő között.
Nekem volt 17-40-em is, én szerettem sokan szidják... de videónál, ha nem kell annyira a nagyon tág rekesz... akkor úgy is legalább 5.6-on fogod használni... akkor meg már teljesen jó a képe.Én premiert használok, de talán majd mások még adnak hozzá ötletet.... de ez ízlés kérdése is, meg kinek mi kezelhető egyszerűbben.
Nekem van megkímélt 5d2-őm eladó... én váltok a fotózás miatt mk3-akra... ha gondolod.
-
turbobusa
senior tag
Mondjuk nekem nem szempont annyira a gyors sorozatfelvétel, tehát nélkülözni tudom. Mk3 az kiesik nálam, mk2-höz képest annyival nem nyújt többet, 300k-t azt inkább obira elköltöm, bár első körben csak egy 50 1.4-t vennék. 70-200 f4 lenne a másik lencse, amire szer tennék idővel, versenyeken s távolabbi portrékra ideális. Nagylátószögre 17-40 mennyire optimális?
FinalCut mennyire jó vágásra amúgy? Kellene a mostani laptop helyett egy új gép, abból meg nagyjából kijönne egy i5-ös 8giga rammal. Alkatrészeket úgy válogatnám össze, hogy kompatibilis legyen a rendszerrel.
Vegas-t meg Premier-t használják még sokan, effektezni nem nagyon akarok, igazat megvallva nem is áll rá az agyam After Effects-re... -
válasz
turbobusa #889 üzenetére
Erre sok mindent nem lehet mondani....
Nagy a differencia a három említett váz között... sötét környezetben egyértelműen 5dII, alatta 7D, 550D meg kezdésnek teljesen jó...
Totálisan más más objektívek valóak ezekhez a vasakhoz...
Viszont mindennek a rákfenéje az utómunka... a fotónak és a videónak is. -
turbobusa
senior tag
Fotózás s videózás egyaránt mozgatja a fantáziám. Manuális beállítások eszméletlen látványt kölcsönöznek.
Többnyire közeli dolgokat videóznék s fotóznék, drift verseny, kutya, portré, tájat. Kezdésnek szerintem egy 50 1.8 v 1.4 ideális lenne e célokra. Vázat illetően nem tudom mondjuk mekkora a differencia 550d, 7d s 5d mkii közt. Ha már lenne nagylátószögű obim akkor elég komoly dolgokat lehetne kihozni az ff-ből meg azért fotóknál is eszméletlen. Mit gondoltok? -
MIFtIli
aktív tag
Arra tudtok valami egyszerű workflow-t, hogy van egy 60p-s felvétel és mondjuk két részre bontom, az első fele 24p-be van konvertálva, a másik pedig "széthúzva" 24p-be? (40%-os sebességgel lejátszva)
Premier pro-t és after effectset használok, van rá megoldásom, de az elég bonyolult. Megnézem hogy hol akarom vágni, az első felét ae-ben átkonvertálom 24-be, a másik felét meg simán széthúzom premier proban. Ezt jó lenne valahogy megoldani premier proban, hogy ne kelljen ennyit oda vissza mászkálni.. -
Ha valaki szeretne fejleszteni, akkor érdemes megnézni, az eladó 5D mkII-imet.
-
narumon
őstag
Akkor viszont elbeszéltünk egymás mellett! Nézd meg, hogy mit írtam legelőször. Nem a nagysebességű felvételekről beszéltem hanem konkrétan arról, hogy itt többen keresnek 50-60p-s kamerát mert "az a jó". Pedig a legtöbb profi cuccban KONKRÉTAN EZ! nincs benne. Erre reagáltál utána a nagy sebességű felvételekkel meg kamerákkal pedig én azokról nem is beszéltem
A lényeg akkor hogy néhány "felesleges" üzenet váltás után mégis egyetértünk
-
.DLL
veterán
Ájájáj, azthiszem félre értettél
Ebből a két részből gondolom:
"max Józsinak meg Pistának fontos az otthoni kamerában egészen addig mig rá nem jön, hogy kurvaszarul néz ki az ilyen felvétel."
"Mellesleg te is minden példát hozol csak 50-60p-t nem"
Tehát félre értettél, én nem nyersen, arcba tolva, tisztán 60fps-sel nézett felhasználásra gondoltam, az nyilván hányingerkeltő, ilyenre nem is tudok példát hozni. Én a 60fps (és más normál, vetítési sebességtől eltérő képkockaszámok) felhasználására gondoltam, a film összerakása, utómunkája során. Magyarul első sorban lassításra, de akár gyorsításra is lehet. Erre vonatkozott az összes példám.
Kiragadok egy ilyen példát:
"Ha nem húzhatják nagyon szét az időt, akkor nem fogják 150-nel meglőni, ha a hatás kedvéért bőven elég a 80 is."
Itt a hatás alatt a lassítás dramaturgiai hatását értettem, írtad, hogy nagy sebességű felvételhez 100fps fölött vagy 1000 fölött. Miért kéne mindig olyan gyors, ha az adott helyen elég egy laza 3-szoros lassítás?
Nem ennyire fekete-fehér a világ, hogy vagy 24, vagy 100-1000.
"Sokszor számít, hogy mennyi lejátszási időt vesz el egy adott téma tól - ig bemutatása lassítva."Na a lényeg csak annyi, hogy nem a 60 fps a bűnös, a lassításnak bárhol-bármikor megvan a maga szerepe, ha megfelelően használják, az más kérdés, hogy a technyika olcsósodásával ez ma már kommersz, de ne nézzük le ezt a lehetőséget, mert jó kezekben, jó helyen, nagyon szépen tud mutatni akár csak egy 60-ról 24-re történő lassítás is.
A TV-s példát a kialakult sztenderdek miatt hoztam csak fel, 50p-ből könnyen lehet 50i-t csinálni, ami egy ideje az európai szabvány. A 1-2 milliós broadcast kamerákban egyébként előbb megjelent az 50/60 fps-ig terjedő képsebesség lehetősége, mint a DSLR-ekben vagy a hobbi kamerákban.
-
narumon
őstag
Akkor úgy fogalmazok, hogy akiket én ismerek, vagy amilyen szaklapokat olvasok, ott nem használják. Lehet, ezt csűrni-csavarni az 50p és 60p jelenleg teljesen consumer igény. (Egyébként még egy egyszerű Canon DSLR is tud fps overrideot ahol 1fps-enként állíthatod a sebességet csak nem ez volt a téma).
Dokumentumfilmeknél nem vagyok otthon ott lehet, hogy használják, de híradónál és egyéb tv műsornál meglepődnék teljesen felesleges pluszmunkát és minőség romlást produkálnának a downconverttel ugyanis a tévé adók sem mennek 50p-vel meg 60p-vel.Summa summárum én továbbra is úgy gondolom, hogy ez max Józsinak meg Pistának fontos az otthoni kamerában egészen addig mig rá nem jön, hogy kurvaszarul néz ki az ilyen felvétel.
-
.DLL
veterán
Hmm, akkor miért van az, hogy a komoly kamerák jó részénél folyamatosan szabályozható a képsebesség? Nem csak adott értékek vannak, hogy 24, 100, 1000., hanem pl. 48, vagy 70 vagy 83, vagy amennyit akarnak, akár változtatva is menet közben. Sokszor számít, hogy mennyi lejátszási időt vesz el egy adott téma tól - ig bemutatása lassítva. Ha nem húzhatják nagyon szét az időt, akkor nem fogják 150-nel meglőni, ha a hatás kedvéért bőven elég a 80 is. Egyébként azoknál komolyabb a kameráknál, amik nem tudnak folyamatos szabályozást, az adott értékek akkor is megállnak 50-nél és 60-nál. Pl. amikor megjelent a televízió, és oda készítettek dokumentum filmet, híradós közvetítést, akkor igazodni kellett az adott orszák TV szabványához, nem 24fps-sel vettek föl. Ezt a lehetőséget ma sem zárják ki a kamerákból, miért tennék.
-
narumon
őstag
Valamit félre értelmeztél. Én 50 és 60p-re írtam amit írtam. Márpedig azt nem nagyon használják semmi komoly felhasználásnál. Ha nagy sebességű felvétel kell akkor bizony 100 fölé mennek (vagy 1000 fölé ugyebár), ha meg normális sebességgel forgatnak akkor meg 24p megy. Nem véletlenül akkora nagy szám a Hobbit féle 48fps (48p ha úgy tetszik) bár jót még nem hallottam róla.
-
.DLL
veterán
A komoly világban tényleg nem használnak nagy sebességű felvételt. Nem.
Igaz, hogy pl. egy Arriflex 435E felvétel közben is folyamatosan tudja állítani a képkockaszámot akár 150-ig és vele együtt a forgó zárat is automatikusan, de végülis ez is csak egy "consumer" masina, és tök felesleges az a 150fps...
Vagy a NEX FS700, vagy a Phantom Flex... gyerekjátékok, nem komoly felhasználásra valók... -
EkSYS
senior tag
válasz
sellerbuyer #866 üzenetére
Állítólag az 1 D-X hack-elhető hogy majd tudja a 4k-t ?(S persze a fullHD 50p-t)
-
kiskornel
addikt
válasz
-
narumon
őstag
válasz
Hát a "komoly" világban nem is használnak ilyesmit, hogy 50 meg 60p ez abszolút consumer mánia :/
-
sellerbuyer
őstag
Ez a csoda sem tud fullHD 50-60p-t, pedig van ára.
-
narumon
őstag
Nofilmschool ajánlata olcsó rigekre:
http://www.ebay.com/itm/FILMCITY-Shoulder-Rig-Matte-Box-Sunshade-Rod-Support-Cage-for-Movie-DSLR-Camera/370710026473?ssPageName=WDVW&rd=1&ih=024&category=162480&cmd=ViewItem
-
kiskornel
addikt
Nagy az Isten állatkertje. Vaterán is rendszeresen az új ár közelében lehet fényképezős cuccokat kapni. 5-10% engedményért minek kockáztasson az ember. De van, aki a minimál árat is a mostani ár 90%-ban határozza meg... persze gari már nincs rá.
Szóval el vannak szállva az emberek. Realitás érzék = 0. Sok hülye meg megveszi ilyen magas áron, ezzel is gerjesztve a "az optika egy jó befektetés" tévhitet. -
Dvico
csendes tag
Az bosszantó, hogy mégis csak használt termékekről van szó, és a vége előtt 1 nappal még jóval a leütési ár alatt van a termék.Nem tudom csak karácsony előtt van így, vagy mindig ez megy az ebayen? Még megvárok pár bejelölt terméket, azokkal is ez lesz, mint a Manfrottóval. Tegnap egy Canon 60D 18-135 IS kitet vittek el 210ért, (az elején még lelkesen figyeltem a licitet) itthon meg 216 nettóban újonnan.
Akkor inkább megéri megrendelni Hongkongból 1 év garival. -
narumon
őstag
Ez már csak ilyen sok embert elvisz a hév licitálásnál. Vaterán sem ritka, hogy valami cuccot új ár közelében ütnek le, szerintem szimplán tájékozatlanságból.
Én pl vinyl lemezeket gyűjtök az tipikusan ilyen. Az átlag ember minden vinylről azt hiszi, hogy ritka és vagy drágán hirdeti vagy jönnek a "gyűjtők" és leütik azon az áron amennyiért boltban bontatlant kap az ember.
-
Dvico
csendes tag
válasz
Raketkilla #860 üzenetére
Ennyit a ebay-es jó vételről.20 Ft-ról felment a licit már 32e-re
álunk 34ért meg lehet venni újonnan.:-((
-
Dvico
csendes tag
válasz
Raketkilla #826 üzenetére
Szerintetek egy hdv501 fej 20000 forintért jó vétel?dobozos alig használt.
-
sellerbuyer
őstag
-
narumon
őstag
válasz
sellerbuyer #845 üzenetére
Én elhiszem. Én még nem jártam így. Az elmúlt hónapban kb 5 csomagom jött kínából, az utolsó éppen pénteken jött meg. Igaz én mindig csak és kizárólag tracking számmal együtt rendelek. Általában 1 USD alatt van ilyet kérni, így mindig nyomon tudom követni merre jár a csomag. Az persze előfordult, hogy sokára jött meg a csomag, dehát ezt bele kell kalkulálni (ebből nem egyszer az volt, hogy 3 hét után megérkezett Magyarországra a termék, és másik 3 hetet a Magyar vámhatóság ült rajta). Ha valami gyorsan kell azt nem rendelem meg kínából (általában olyankor netről sem).
Nekem ez a tapasztalatom - persze szabályok is vannak amiket betartok. Csak megbízható bejáratott helyről rendelek - vagy több ezres profi eladótól. Persze nemkizárt, hogy egyszer én is úgy járok majd, hogy hopp vagy kopp (mondjuk akkor paypallal vissza is kérném a pénzt), csak mint említettem NEKEM eddig csak pozitív tapasztalatom volt kínával. (Egyébként by the way én gyártatok is kínában - azzal sem volt még komolyabb gondom) -
EkSYS
senior tag
5d mk3-on próbálta már valaki a Magic Lantern-t?
-
kiskornel
addikt
Már korábban felraktam az ML-t a 7D-mre, hisz gyakorolni kell. Én főként fotózok, és pont a Focus pont alatti fícsörök maradtak le az alpha verzióból.
Kérdeznék: olyan funkciója nincs, hogy LiveView off ban, majd fókusz min és max távolságot beállítok?
-
sellerbuyer
őstag
Azért, gondolom, azt a tendenciát te is látod, hogy Mo-t kivette rengeteg(!) kínai eladó a célországai közül, mivel tényleg rengetegen nem kaptuk meg a csomagjainkat. Én csak az utóbbi fél évben háromból kettőt nem kaptam meg! Egyetlen megbízható a Hong Kong Post volt.
Javaslom, nézz szét az ebay-es topic-ban, ott olvashatsz erről, ha magad még nem vetted észre. Annyira durván történt a jelenség, hogy kénytelenek voltak az eladók ezt a drasztikus lépést meglépni. Legtöbbeknek a VÁM-nál akadt el a cuccuk (filléres termékek is!), volt akinek fél év után érkezett meg, stb... Magyarország, köszönjük (ezt is)!
-
narumon
őstag
válasz
sellerbuyer #838 üzenetére
Nem volt még bajom kínával sem soha. Elég sokat vásárolok netről minden félét szinte mindenhonnan. Lekopogom eddig egyetlen cuccot nem kaptam meg (azt pont UK-ből) de az is olyan minimális tétel volt, hogy gyak. leszartam. Ez több száz vásárlásnál (az évek során) azért nem olyan rossz arány.
-
.DLL
veterán
válasz
sellerbuyer #842 üzenetére
Ha az ML is tudja a fókuszvisszajelzést fáziskereső módban, akkor nem szóltam, akkor tényleg fölösleges a chip, mert egyébként a gép ugyan ezt tudja alapból, csak ha nem érzékel magán semmit akkor nem is jelez vissza. Akkor ezek szerint az ML ezt is megoldotta szoftveresen.
-
sellerbuyer
őstag
Jah, ez igaz, hogy a keresőben nem műxik a FP, viszont van oda is egy funkció (nevét most meg nem mondom), amikor felvillan a megfelelő AF zóna ott, ahol éles a kép! Oksa, nem csippan... nagy kaland... kit érdekel?
Tudod mit? Még az is lehet, hogy csippan, csak be kell állítani!
Ahogy Eksys írta (bár azt nem nagyon értettem, hogy miért is pont nekem címezte és miért pont teljesen eltérő hsz számon), az ML-t meg kell tanulni használni, de megéri! Szerintem előbb érdemes lenne mindenkinek egyáltalán megtanulni a ML-t használni, ami tök ingyért van és pár mozdulattal telepíthető, mint inkább belefeccölni pénzeket hülyeségekbe, amik olyan funkciókat, ill. hiányosságokat pótolnak, amiket az ML meg tud oldani tökéletesen, 0 Ft-ból!
-
.DLL
veterán
válasz
sellerbuyer #840 üzenetére
De basszus, aki DSLR-rel fotózik, az az optikai keresőt használja 95%-ban, és nem az LCD-t.
Nem csak mozgókép készítés létezik ám a világon, és minden tevékenységhez e legmegfelelőbb eszközöket szokták használni. Persze lehet Live View-zni, meg dupla zárcsapkodással, jóval nagyobb latency-vel fotózni, de nem az a legmegfelelőbb arra.
-
.DLL
veterán
válasz
sellerbuyer #838 üzenetére
Az fotó módban csippan a fáziseltéréses AF szenzorok "együttállása" esetén, aki fotózik, annak hasznos, videóra tényleg felesleges.
-
sellerbuyer
őstag
Hát ha egyszer megérkezik, akkor tuti...
Én inkább azt mondom, hogy innen vásárolj: [link]
Kicsivel drágább, viszont tutira megjön pár napon belül (karácsony miatt esetleg kicsit késik).
Mondjuk szerintem a chip-es adapter pénzkidobás, nem is nagyon tudom, mi az értelme, miért rendelik ezeket az emberek. Csippan, ha jó az élesség.. és akkor mi van? Látom én, ha jó az élesség, különösen focus peak-el.
-
EkSYS
senior tag
válasz
sellerbuyer #834 üzenetére
ML-t meg kell tanulni használni
, de megéri
-
Raketkilla
tag
válasz
sellerbuyer #828 üzenetére
Pontosan, most (2 hete) jöttem haza New Yorkból, hülye voltam, hogy nem hoztam...
Legrosszabb esetben már csak nyáron megyek, ha kellene valakinek amúgy valami, akkor tudok segíteni.
-
narumon
őstag
Sellerbuyer: Ez szerinted jó lenne nekem M42 adapternek?
http://www.ebay.com/itm/M42-EOS-chip-Lens-To-Ring-Filter-Adapter-for-Canon-/230806967793?pt=US_Lens_Adapters_Mounts_Tubes&hash=item35bd2ad5f1
-
narumon
őstag
válasz
USA-ból leginkább csak úgy jó ha eleve mész (kint vagy) és behozod magadnak, vagy ismerősök jönnek mennek. USA-ból jött termék szinte minden esetben megakad a vámon, és mehet rá az ÁFA és a VÁM is ehhez hozzáadva a postát már csak ritkán jön ki olcsóbban
-
narumon
őstag
válasz
sellerbuyer #827 üzenetére
Neked hol fagy le? Nekem 550D-n még soha nem fagyott meg az ML, felvétel közben nyomkodva sem. Lehet, hogy 60D specifikus a fagyás? Mikori ML?
-
sellerbuyer
őstag
Nagyon távol áll tőlem, hogy a hazai cégek, kereskedők mellett beszéljek, mert tudom, hogy milyenek, de tényleg az a helyzet, hogy 10e-20e Ft spórért piszkosul nem éri meg kockáztatni. Ha pedig számla kell és EU-ból nem szerezhető be a cucc értelmes áron, akkor kb. el is dőlt a kérdés, muszáj itthon megvenni. Persze az is igaz, hogy nagyon sokban közrejátszott a hazai árak drasztikus csökkentésében az, hogy épp a műszaki-informatikai cuccok terén - ahol legnagyobb a forgalom talán, ha szélesebben értelmezzük a szavakat - eltolódott a külföld felé a kereslet.
Az biztos, hogy a Media Markt nagyon sok mindenben a legdrágább, pl. számtech cuccok terén biztosan.
Azonban nem elhanyagolandó az a tény, hogy pl. objektívet szeretne úgy venni az ember, hogy hát jójó, hogy látja a Youtube videókon (ha filmezésről van szó), meg olvassa itt-ott a teszteket, de hát azért ilyen cuccot úgy vesz az ember, hogy kézbe fogja, felrakja a gépére, estébé... És ezt a Media Marktban megteheted!
Az én esetemben 18-135-ös obit akartam a 60D-mre és az volt a nagy helyzet, hogy egy hét(!) nagyon intenzív keresgélés után, nem volt sehol sem raktáron. De konkrétan sehol! Mindenhol elfogyott. Ahol rendelni lehetett volna, ott meg azt mondták, hogy hetek kérdése, mondtam nekik, hogy akkor én 4 nap alatt megrendelem inglendből, sorry van! Na szóval nálam utsó a Media Marktba való beséta, de csak ez maradt ugye. Gondoltam, hátha van, de hát az esélytelenek biztos nyugalmával mentem, mert úgy gondoltam, hogy úgysem lesz. Nem ragozom, bementem és volt (egyetlen darab, plusz a kiállítási, amit nem eladó egyébként vmiért médiáéknál), méghozzá a neten fellelhető legalacsonyabb ár alatt egy rugóval!!!
Azonnal odajött egy nagyon kedves eladó hölgy és elmondhattam neki, hogy szeretném ha kézbefoghatnám, megnézhetném, ne adj' Isten, még ki is próbálhatnám esetleg! Azt mondja a hölgy, hogy rajta van egy 600D-n a kiállítási példány, megnézhetem, de amúgy milyen gépem van? Mondom, 60D. Azt mondja a hölgy, várjak egy picit, felbontja nekem a csomagot (azt az obit, amit meg szeretnék venni, ombre!!!) és ráteszi a kiállított 60D-re! Kiszolgálás jeles! Meg is történt, türelmesen megvárta, hogy leteszteljem, stb. Megvettem azonnal. Csillagos ötös a hölgynek és hát bármennyire is fáj leírni, de ez által a MM-nak is, no.
Hozzáteszem, nem úgy mentem be és nem úgy beszéltem a hölggyel sem, hogy hát keresek egy obit, vagy egyéb határozatlanságok, hanem rögtön közöltem, hogy én kifejezetten azt az obit meg szeretném venni és hát nem is a legolcsóbb darab volt mondjuk...
-
EkSYS
senior tag
válasz
Szia!
Obik terén azért lehet találni itthon is pár jó fórumot, ahol szvsz kedvező áron lehet vásárolni.
Az index-en és a fotoptix-nál eléggé kedvező áru cuccok vannak. (Utóbbinál személyes tapasztalatok alapján mondhatom), de a rexfilmesek is elég rugalmasok csak kérni/kérdezni kell.
Az USA-ból való behozatalra meg vannak "szakosodott" kiscégek. Még talán itt a ph!-n is láttam hogy néhányan hirdetik magukat hogy " nézd ki az USA-ban , s meghozzuk neked a legolcsóbban"
szerk: u.i: Mediamartk-ról: (korábban saturn) Én azért figyelem az árakat és ha mondjuk tervezek venni egy 5d mk2-öt azért jól körül nézek, de számomra még ma is hihetetlen hogy anno a saturnbe vettem meg a vázat. Mert náluk volt a legolcsóbb. Hihetetlen !
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Raketkilla #826 üzenetére
Hát igen, angol ebay-en csak németből lehetne rendelni és sokkal drágább, mint a gaia-n.
USA-ból meg sokára is ér ide, meg VÁM is van rá, amivel max. egy 20-ast tudsz spórolni. Érdemes lehet átgondolni ilyen esetben az itthon vásárlást. Most vmi karácsonyi éksön is van a gaia-nál, úgy látom.
Én így vettem obit a DSLR-emre. Kinti vásárlás esetén max. egy tizest spóroltam volna, de kitudja, ideér-e, meg sokára is ér ide, meg persze számla is kellett a cégemnek (nem EU-ból lett volna a cucc)... besétáltam a Media Marktba és megvettem, itthoni viszonyokhoz képest nagyon jó áron, számlával, garival.
-
sellerbuyer
őstag
Először is az Overlay panelen Global draw: ON. Ezzel bekapcsolod az összes olyan funkció megjelenítését a LiveView-ban, ami használja az overlay-t. Így látni fogod a lehetőségeket (is). Aztán ha már megszoktad, akkor kikapcsolhatod akár, de a Focus peak-hez szükséged van rá (ha akarod használni), hogy bekapcsolva maradjon!
Az egyes menük beállítását a Q gombbal tudod finoman hangolni, olykor a SET+nyilak is elegendőek, de a Q-val jön be a legrészletesebb almenü és paraméterek.
Focus peak: kis pontok jelzik neked a képen az élesség helyét. Színét sárgára, kékre lehet állítani, ízlés szerint, valamint a pixel méretét is lehet szabályozni. Először kicsit zavaró, de ha megszokod, ez lesz a legjobb barátod és kontroll monitorra sem lesz szükséged ha csak a fókusz miatt használnád.
Focus panelen:
Follow Focus (erről írtam az általad idézett részben): Arrows (vagyis a nyilakkal lehet állítani az élességet). Ezt tudod úgy finomítani, hogy csak fel-le nyilak, vagy csak jobb-bal nyilak legyenek aktívak, vagy mindkét variáció működjön.
Focus Stepsize: a Follow Focus lépésközének értékét állítod, vagyis mekkora lépésekben állítódjon az élesség, hogyha folyamatosan nyomod a nyilat. Nálam a 2 vált be.
Focus Stepdelay: milliszekundumokban megadhatod, hogy egy-egy lépés között mennyi idő teljen el. Minél kevesebbet adsz meg, értelemszerűen annál gyorsabb lesz a léptetés.
A Rack Focus-ról (is) már írtam korábban, beállíthatsz egy kezdő- és egy végpontot, ezek között gombnyomásra vált.
Természetesen fenti funkciók zöme, mivel elektronikusak, így obi függők, automatikus fókuszálásnak bekapcsolva kell lennie az obin és manuális obikkal teljesen természetesen nem műxenek ezek, mivel motort használnak. Egyedül a Focus peak műxik (fentiek közül), mert annak semmi köze az obihoz és az azt vezérlő elektronikához, képtartalom alapján dolgozik, így M42 obikkal is remekül használható pl.
Fenti funkciókat nem érdemes felvétel közben állítgatni, még akkor sem, ha az ML egyébként engedné, mivel ettől le szoktak fagyni. Ez abban nyilvánul meg, hogy nem állítódnak (az élőnézetben látod, hogy nem történik semmi), majd ha kikapcsolod a felvételt, utána sem állítódnak már... Ennek a megoldása egyszerű: tárcsát átforgatod bármilyen fotó módba, majd vissza videó módba. Ez után műxik a ML rendesen ismét, ahogy kell.
Jelzem, a fentiek Canon 60D-nél érvényesek, egyéb típusokon eltérhetnek egyes beállítási lehetőségek.
Mindegyik fókusz funkcióról lehet találni jó pár videót Youtube-on, csak be kell írni a nevét a keresőbe és persze sok komplett ML tutorial videó is van.
-
Raketkilla
tag
válasz
sellerbuyer #822 üzenetére
Köszi szépen, körbenézek az oldalon.
Ez a szett szerintem elég lenne, bár ezen a 701-es fej van, viszont jó az ár, kár, hogy amcsi amazon. -
papaya
senior tag
Hello. Telepítettem az ML-t, azonban jó pár nyitott kérdés maradt.
sellerbuyer, anno írtad ezt a fókuszt technikát, de ez micsoda, és hol található az ML-ben ? :
"Másodszor, ha filmezel, ML-t fogsz használni. Ezzel tudsz elektronikusan, folyamatos gombnyomással, atom finoman (beállítható) fókuszálni, ennél finomabb elektronikus megoldás fókuszre nem létezik (és ez ingyen van!). Annyira finom, hogy ha tesztképpen legkisebbre, vagy a közelébe állítom a lépésközt, akkor brutál lassan (és brutál finoman) fókuszál, elalszom közben, ilyen lassan az életben nem fog kelleni a gyakorlatban"
Azt hittem, csak a peak focus van ami a fókuszálást aktívan segíti.
Másik kérdésem, hogy ti még milyen "extra" funkciót használtok ML-ben videózáshoz?
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Raketkilla #821 üzenetére
Én azt javaslom, hogy a gaia.hu oldalon nézz szét!
Itt megtalálod a fejeket, statív lábakat fej nélkül és szettben is. Minden infót megtalálsz a specifikációknál, nagyon korrektül, ott van a terhelhetőség és a súly (ill. tömeg) is. Vannak egyéb, hasznos kiegészítők is, dolly, stb.
Nagyon sok jó cucc raktáron van és az árak sem vészesek! Persze az is megoldás, hogy kinézed itt a cuccot, aztán ebay-ről megveszed olcsóbban mondjuk.
Azt javaslom, 75mm alá ne menj átmérőben!
-
Raketkilla
tag
válasz
sellerbuyer #819 üzenetére
Tényleg, és ez?
Ez árban a 701 és az 501 között van. -
Raketkilla
tag
válasz
sellerbuyer #819 üzenetére
Lehet én gondolkozom rosszul, de semmiből nem szeretek rosszat venni, hiába nem használnám még ki. A súly igen, nem kevés, de mindent a minőségért, testmozgásnak sem utolsó
Inkább spórolok még, és akkor lesz egy hosszú időre kiszolgáló szettem.
Azért egy ilyet csak nem veszek -
sellerbuyer
őstag
válasz
Raketkilla #817 üzenetére
501HDV-ben nem lehet csalódni, bőven megéri az árát. Évek óta ezt használom és nagyon jó szolgálatot tesz nagy kamerákkal is és DSLR-el is.
Már anno is megérte az árát, mikor bejött (a sima 501-et váltotta), pedig akkor én még 60k körül vettem.
Egyetlen problémád a súllyal lesz. Egy alu Manfrotto statívval használom, 6.3kg így az egész (persze dslr nélkül)...nem kevés, legalább is "mobil használatra" szánt cuccnál... Filmezésnél mondjuk annyira nem vész ez a súly, sőt... vannak nehezebb szettek is, persze nem dslr-re szántak. Dslr-hez (ha csak azt használsz, kamerákat nem) érdemesebb lehet egy ugyan ilyen stabil, de kisebb súlyú szettet nézni inkább...
-
.DLL
veterán
válasz
Raketkilla #817 üzenetére
Ha van rá pénzed akkor persze, hogy jobb, nekünk is az van, egy 525MVB állvánnyal. Csak azért írtam a kisebbet, mert gondoltam kezdésnek elég, de végülis az 501 meg egy tartós befektetés, nehezebb objektívekkel és riggel sem lesz vele gondod, mert van egy rugós balansz rendszer benne (ami a 701-ben nincs) és nem engedi, hogy a nehezebb kamerák előre bukjanak.
De ha már ilyen szinten gondolkozol, akkor érdemes megnézni a Secced állványokat is, jó részük Sachtler koppintás alacsonyabb áron.
-
.DLL
veterán
válasz
Raketkilla #814 üzenetére
Az a Velbon műanyag fejű, és nem is szintezhető (csészével) szóval felejtős, videózásra minimum az ilyen olaszosan hangzó nevű állványokat érdemes venni, tehát ez csak egy minimum, ettől felfelé amit a pénztárcád enged. Benro, Gepetto, stb., de ez a Fancier is elég jónak tűnik, ha fémből van a feje. Manfrotto HDV 701 fej is jó kezdésre, ha van egy jó szintezőcsészés állvány alatta.
EkSYS: én ebben nem hiszek, de úgy legyen, az csak jó.
Szerintem ha valamit kevesebb információval írunk le, akkor kevesebbet tudunk róla biztosan. -
Raketkilla
tag
Sziasztok!
Érdekelne mi a véleményetek a Velbov DV-7000 állványról. Egy Canon 650D + canon 17-55 f2.8 IS USM kombóra. Ha ez túl gagyi, akkor milyet ajánlotok videózára? Amcsi amazonon nagyon megtetszett egy Fancier Fc-370 típusú jószág is. Bár még kezdő vagyok e téren, nem akarok gagyit venni, inkább hozzáfejlődni.
Köszi -
.DLL
veterán
NEX-ekből csak az FS széria jön be
A SLT-kből pedig a nagyobbak, amik tudnak full-HD-ben 60 képkockát. Csak az a fránya tömörítés... Erre is kellene valami hack, hogy ne csak 28Mbps legyen. Jó, nem kell 150 de valami 50-60Mbps körüli ráta jól jönne utómunkához.
Nem tudom az A bajonett mennyire kompatibilis manuális optikákkal, az E (nex) ebből a szempontból jobb, mert arra is szinte bármi ráadapterezhető.
-
.DLL
veterán
Bizonyos célokra kifejezetten jobb, mert a kisebb szenzor miatt nagyobb a mélységélesség azonos látószög és fényerő mellett, több mindent átfog, így kevesebbet kell kókuszálni. Fent említette valaki, hogy divatbemutatón állandóan kifutott az élességből, neki pl. jobb lenne ez. Persze még így is óriás az érzékelő egy videókamerához képest, szóval nem ússza meg a tekergetést valami follow fókusszal. Plusz peak-es külső monitor a rigre.
GH2-n 180Mbps-ig el lehet menni, haveromén próbáltuk, nagyon éles, mint a borotva, ami nálam kis gümőkből állt, az az ő képén pixel pontosan ki volt rajzolva (pl. parlament kőcsipkéi, vagy korlátok), viszont volt egy olyan hátránya, hogy a 4 GB fájlméret maradt, így max. 3 perc volt a felvételi idő, ezalatt elérte a 4 gigát. Emiatt a memóriakártya sem volt mindegy, különben akkor is leállt. Szóval csak indokolt esetben érdemes feltelepíteni azt a hack-et, persze lehet hogy azóta továbbfejlődött, és szabályozható, paraméterezhető, mert akkor jó.
-
EkSYS
senior tag
Hat a gh2 fura kis gep. Sokan nem hisznek benne pedig elkepeszto dolgokat tud s most meg itt a gh3. Ugytudom a gh2 nel valami 150mbs tudtak elerni? Kar hogy ez a franya 60 fps meg nem igazan terjed fhd-bencanon/nikon vonalon.
En komolyan eljatszotam a gondolattal hogy crash camnek veszekegy gh2 vagy 3at. -
narumon
őstag
nikonhacker.com-on vannak infok nikon törésekről de nagyon nagyon messze vannak ML szinttől.
-
narumon
őstag
Nem fogják. Miért csinálnák? Bőven elvannak azzal, hogy fejlesztik és az új Canonokra is megpróbálják elérhetővé tenni. Mivel videóra van a videózás bázis meg abszolút Canonnál van ezért még sok értelme sem lenne.
Egyébként pl a Panasonic GH sorozatnál is van hekkelt firmware, teljesen más csoport csinálja. Tehát akár a Nikonhoz is lehetne egy ilyen csoport nem tudom, hogy van-e.
-
sellerbuyer
őstag
Egyébként kicsit visszatérve az éjszaka megjelenítése témához. Filmen ezt kék színű fénnyel oldották meg, minden mozinézőnek ez jelentette az éjszakát. Érdekes, hogy a DSLR és hasonló technikák (DoF adapter) terjedésével, valamint ezzel együtt a világítás teljes elhanyagolásával egyre inkább eltolódott a sárga felé az éjszakai fények ábrázolása.
Ugyan ez a jelenség a "kamerarángatós" stílus megjelenése. Ez sem volt jellemző egyáltalán (sőt, épp az ellenkezője volt szabály!) a filmezésnél, de a DSLR-el együtt járó technológiák - pl. rig - elterjedésével mára teljesen elfogadottá vált és szinte ott tart a nézői kultúra, hogy már nem is tartja idegesítőnek.
Számomra nagyon érdekes és elgondolkodtató, ahogy a technológia átalakítja a művészetet, illetve behatárolja, vagy éppen hogy határtalanná teszi a kreatív lehetőségeket. Méghozzá sokszor ugyan azon tulajdonságainál fogva teszi ezt a két ellentétes dolgot.
Itt lehet igazán tetten érni azt, hogy a képírás ma már mennyire erősen a technikától függő művészeti ág.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest