- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
EkSYS
senior tag
válasz
narumon #1597 üzenetére
Érdekes kérdéskör ami itt felmerült!
Egyrészről tény hogy a Canon nem igazán lép előre a dslr videózás terén, pedig emlékezhetnének az 5D mkII sikerére. Szerintem megismételhető lenne hisz sokan vannak még Canon-osok.
Az mk III szerintem nem igazán előrelépés mert bár itt a digic5 meg dual slot de azért piszok sokat kérnek kérte. (750 alatt alig kapni) Néhány apróságot lehetett volna: mint pl dinamikus kiolvasás, több mint 600 sor, 60fps, hdmi fhd (ebben nem vagyok biztos) esetleg AF (már csak a poén kedvéért) de akkor is, elforgatható kijelző. Mindegy, nálam okosabb tapasztaltabb felhasználók se elégedettek az Mk III-al. Tény hogyha már kicsit fotózik is az ember akkor meggondolandó, de akkor is szerintem túlárazott. BMCC videóra tuti cucc, dehát most 2.5k amikor mindjárt itt a 4k? Szerintem semmiből nem állna a 2.5k szenzort egy 4k-sra cserélni és 3k USD helyett 5-öt kérni érte. Én venném!!!
Talán a 7D mkII-ből lesz valami, de ilyen már volt. Meg nekem annyira tele van a hócipőm azzal hogy a Canon mindent előre bejelent..és csak jóval később lehet hozzá jutni a cuccokhoz (jó pár esetben mindenképpen!). Bakker..had vegyem meg már meg másnap miután bejelentettétek, most miért olyan nehéz ez?Másik az hogy ez az egész dslr videózás ..hát elég ambivalens jelenség tud lenni látványra/funkcionalitásra egyaránt mert egyrésről azért bazi jó dolgokat lehet vele csinálni..másrészről meg mind egy leharcolt karácsonyfa úgy néz ki egy felszerelt dslr rig, ami mondjuk annyit tud mint egy videókamera. persze tudoo az ár meg minden. De most legyünk őszinték, veszel egy dslr-t.. nincs normális mikid, képstabid, AF-ed, lámpád, obid..ezek pedig azért jó ha vannak a videózáshoz.
szerk: mindezek mellett szerintem a dslr videó nagyobb élmény mint egy videókamerás bohóckodás. Nehezebb és több benne a kihívás, és így az eredmény is nagyobb élményt nyújthat !
-
narumon
őstag
Oké de egy videó más tészta. Pont az a gond, hogy a BCC az 1000+ sort olvas ki a szenzorból míg a Canon 5D Mark III csak 600 körül. Azaz hiába a bazi nagy szenzor ha a kiolvasási technika a "béka segge alatt" és ezért a sokkal nagyobb szenzor sokkal rosszabb videót készít. Persze úgy csinálja a Canon ahogy akarja csak akkor ne csodálkozzon, hogy sok Canonos elpártol. (Mert azért ha most szétnézel a neten akkor a community messze nem elégedett ezekkel a cuccokal - párhuzamosan a Canon meg nyivákol, hogy csökkennek az eladások)
-
válasz
narumon #1595 üzenetére
Minél jobban haladunk felfelé a felbontásban, ami ugye tendencia... annál fontosabb lesz a szenzor mérete és a megfelelő üvegek használata...
Persze én a fotózás oldalról is nézem a vázakat, ahol ezek sokkal jobban számítanak, mint egyes funkciók... nem csak videó oldalról, de sírva is fakadhattam volna, mikor az 5d2 után a 7d-re rátekertem az üvegeimet. 2 hétre rá már el is adtam a csudába...
Tudom, hogy mi miatt mondod, pl az fps kérdésben, egyetértek Veled... de azért nem csak ez számít.
Mindig is túlárazottak voltak a Canon cuccok... ez nem is fog változni... és nem fogják az olcsó árkategóriába bepakolni, azokat a dolgokat, amit csak a méregdrága eszközökben szeretnék, ha megkapnának az emberek.
Ezek üzleti stratégiák... de ez megint egy más történet. -
narumon
őstag
Ugye most nem ülünk fordítva a lóra és megmagyarázzuk, hogy a 2.5K RAW 12bit felvéterle képes, brutáljó képet felvevő BCC az gyakorlatilag rosszabb mint egy Canon DSLR a szenzorméret miatt? Mert akkor mindjárt lehugyozom a lábszáram
A példa tökéletes egyébként - pont ezeket hiányolják az emberek a kis Canonokból - 50,60fps még mindig sehol (most talán majd a 70D-vel?), szutyok codec, rossz videokiolvasás, semmi felbontás emelés, stb stb. Soroljam még?
Én mint végfelhasználó csak annyit látok, hogy a Canon 550D (ami jópár éves modell már) pont ugyanolyan videót csinál mint a legújabb APS-C szenzoros masinájuk - az ég világon semmit nem fejlesztettek rajta. Igen ám, csak amikor az 550D megjelent akkor best buy volt videózásra - a konkurenciának még hasonló gépe sem volt, most meg az utódok már korántsem azok - max a már meglévő Canon obik és a megszokás csak az ami miatt annál marad az ember. Akárhonnan is nézem ez nem előrehaladás hanem visszalépés - ráadásul egy évekre bebetonozható pozíciót dobtak a kukába ezzel a stílussal -
narumon
őstag
Ez így szépen hangzik, csak közben a többiek már beérték az alsó kategóriában (sőt némelyek túlhaladták) és a végén nem lesz kinek eladni a C sorozatot. Lásd mondjuk Black Magic Cinema kamera, és társaik. Alsó kategóriába meg jön fel a Nikon mint a higany, a Pana GH2, GH3-ról már nem is beszélve - szépen túllépik a Canont és akkor megintcsak hiába van úgy vele, hogy akinek komoly kell vegyen C-t, ha akinek nincs pénze az sem fogja az olcsót megvenni mert a konkurencia jobbat kínál.
-
EkSYS
senior tag
Helló!
7D mk II -ről kis infó...
A new spec list
A test camera that could be the EOS 7D Mark II has been specced at Northlight.Specifications
21MP APS C
ISO 100-25600 (L: 50, H1 51200, H2 102400)
10fps
Video ‘stills burst’ mode 30/60 fps
Full HD video with manual control
Single CF Card Slot
19 AF Points all Cross
On chip phase detect pixels for liveview and AF tracking
100% Viewfinder
Viewfinder LCD Higher Resolution Than 7D
3.2″ LCD
GPS, WiFi
Alloy body with better weather sealing over 7DKíváncsi leszek a videós tudásra!
-
narumon
őstag
Ezt nem értem, hogy lenne kisebb a Canon-nak mint APS-C amikor APS-C?
Mondjuk Canon 50mm f/1.8 mellett a Panán 40mm f/1.4 kellene az azonos képhez.
Így van, pont erről beszélek, hogy ha két obi mindkettő f/2-n van akkor elég nagy a különbség a két felvétel között.
Hát a keverést elég jól meg lehet oldani, kell egy kis utómunka de annyira nem vészes, azért a Canoné sem olyan "mosott" - lágyabb ez tény de azért az is éles (főleg a kis 50-es 2.1-2.2 körül már meglepően éles - 1.8-on sajnos valóban nagyon lágy, azt nem is használom.
Mondjuk akkor egy kérdés: Milyen obikat ajánlotok GH2-höz ami nem egy ökör ára de azért elég gyors?
-
.DLL
veterán
válasz
narumon #1581 üzenetére
Szerintem sem vészes a GH2 szenzorának méretcsökkenése a Canonhoz képest. A Canoné kisebb, mint az APS-C, a GH2-é meg nagyobb, mint pl. a GH3-é...
Ahhoz hogy hasonló mélységélességet kapj azért mégis nagyobb blende kellene a GH2-re azonos látószög mellett.
Mondjuk Canon 50mm f/1.8 mellett a Panán 40mm f/1.4 kellene az azonos képhez.
Egyébként nem jó ötlet vegyíteni az ennyire eltérő karakterű képeket, a Canoné valóban lágy, finom filmes, ha emellé teszel egy borotva éles nagytotált az olyan kizökkentő hatású lehet. Ha együtt használod őket akkor szerintem vegyél vissza a bitrátából.
-
k1csi
senior tag
válasz
narumon #1577 üzenetére
Rossz fényviszonyoknál össze sem lehet hasonlítani a két videót - a panasonicnak már már handycames képe van a Canon képes itt is normális képet produkálni.
Azonos fényerőn (rekeszen) hasonlítottad? Mert ha nem akkor kb. értelmetlen. Egyébként nekem is pont ez a két vázam van jobb obikkal mindkét oldalon (és fényerős obival semmivel nem rosszabb a GH2). MFT topikban ki is számoltam, hogy a GH2 szenzora 16:9-ben a multiaspect miatt több mint a 2/3-a (70% felett valamivel) a 550D-nek, azaz nagyon közel vannak és a GH2-nél nincs line skipping, hanem binning van...
A videózásnál is pont ugyanúgy a fényerő számít mint a fotózásnál.Az ML tényleg nagy +.
-
narumon
őstag
Senki nem videózott mostanában? Nagyon ki vagyunk halva.
Akkor én ide is beírok egy kis szösszenetet:
Szóval vettem a múltkor egy Panasonic GH2-t, a tervek szerint, hogy lecseréljem a Canon 550D-t. Hát ez egészen biztosan nem fog megtörténni. Az lehet, hogy meghagyom a kettőt egymás mellett - de ha most választanom kéne akkor továbbra is a Canon mellé tenném le a voksomat.
Az okok
1, A Canon lényegesen jobb ergonómiával és kezelhetőséggel rendelkezik. Minden gomb kézre áll, az objektív könnyen elérhető a gép fogása jobb. Nem is értem, de a gyárilag kétszer drágább Panasonic néz ki sokkal olcsóbb készüléknek.2, Az APS-C szenzor azért APS-C szenzor. Rossz fényviszonyoknál össze sem lehet hasonlítani a két videót - a panasonicnak már már handycames képe van a Canon képes itt is normális képet produkálni.
3, A képi világa is szerintem jobb a Canon-nak - sokkal kisebb (vagy nagyobb?) a DOF a képe ugyan nem tűéles de az egész sokkal jobban hasonlít valami komolyabbra - a Panánac sokkal handycamesebb a képe sajnos.
4, Az ML egy nagy ++++ a Canon kezelését kezesbáránnyá teszi, minden fontos funkció egy gombnyomásra elérhető, iszonyatosan jól használható. Enélkül valószínűleg a Canon sem lenne az igazi, de így a Panasonicról nagyon hiányzik valami hasonló.
5, A Panán van videó közben folyamatos autófokusz ami gyors és ügyes FÉNYBEN! Amint rosszabbak a körülmények, sötétebb van, vagy divatfozózáson villanak a vakuk, esetleg a lámpák fénye folyamatosan változik akkor teljesen elveszti a fonalat, néha ki-be fokuszál, a közelebbi tárgyaknál megzavarodik vagy éppen kísérletet sem tesz a fokuszra, ilyenkor hiába nyomom le félig a kioldót hogy mégis kérnék egy fokuszt, nem csinál semmit - a megoldás meg nagyon kényelmetlen - átkapcsolni manuálisra és tekergetni, de az ergonómia miatt a kis obik nagyon nehezen érhetőek el, közben nem lehet stabilan tartani a vázat - egyszerűen videó alkalmával szenvedés.
És akkor pozizívumok:
Ami miatt a Panasonic kiegészítő kamerának nagyon jól jöhet:1, Jó fényben nagyon jól, gyorsan és korrektül működik az autófokusz - főleg ha nem közelre akarunk fókuszálni, így totálokat gyorsan és pontosan ráadásul hibátlanul lehet vele lőni.
2, Meghekkelve igen brutális módon (nekem most 144Mbiten van gyak. hiba nélkül) a felvett videó fényben vagy megfelelő világítással tűéles, rohadt részletgazdag - gyönyörű.
3, Olcsó hozzá mindenféle adapter, így mindenféle Obi felrakható rá, bár ebben az esetben pont az AF-ről maradunk le, de igazából a Pana és Oly objektívek sem drágák hozzá, messze a Canon, Nikon obik ára alatt vannak. (főleg használtan). Rendeltem hozzá Canon átalakítót is ami gondolom rekeszelni nem tud, de a meglévő Canon obikkal is ki fogom probálni.
Ami mindkét gépből hiányzik az a stabilizátor - azaz, hogy egyiknél sem a vázban kapott helyet, pedig néha jól jönne, ha nem is mindig.
-
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Ez kevésbé videós téma, de hátha.
Tud valaki olyan programot amivel ki tudom olvasni az expó számot és nem fizetős?
-
EkSYS
senior tag
válasz
HollyBoni #1567 üzenetére
én csak azt tudom javasolni nézd meg a glidecam hd4000 és tsi.-it. Kell egy rúd, tetejére egy furatos talp amibe a gyors csatlakozó sínjét teszed. Erre majd megy értelemszerűen a kamera és a kellékei.
A rudazat másik végére ellensúly ez alapján (m(1) x l(1) = m(2)xl(2) //m=súlyok, l= forgásponttól mért távolság)
A fogókát érdemes egy csapágyazott megoldással rögzíteni a forgáspont köré.
Egyszerű az elv, de a gyakorlati kivitelezés pontosságot, tartósságot és megbízhatóságot követel. Én nem kockáztattam hogy esetleg a több százezres cuccom egy törés/repedés miatt odakoccolódik valahova vagy leesik! -
HollyBoni
veterán
Nem saját steady-t szeretnék csinálni, csak ami jelenleg van (állvány) azt a legjobban hasznosítani. Arra lennék kíváncsi hogy esetleg állványt valahogy megfogni vagy súlyozni hogy lehetne hogy a legstabilabb eredményt kapjam járás közben, vagy értelmetlen és inkább vegyek kézből stabilan tartva.
-
EkSYS
senior tag
válasz
HollyBoni #1564 üzenetére
Nézd a steady elve elég egyszerű. Súly - ellensúly forgáspontra számolva. A kivitelezést kell csak megfizetned! A steady-t kézben is veheted csak majd bedurran tőle az alkarod
, Ha megnézed a glidecam videokat ott láthatod miként müxik, hogy érdemes összerakni. Ha házilag csinálod lesz vele munka. :/. Szvsz nem hiszem hogy néhány tízezer alatt jó minőségben meg lehet csinálni. Érdemes szerintem használtpiacosat is nézni.
-
HollyBoni
veterán
Stabilizálásra állványon kívül ti mit használtok? Shoulder rig, steady?
-
.DLL
veterán
És szívesen látnám - hamár videózásról van szó - hogy APSC-ben is pixelméret növelés lenne, úgy mint az 1D X/C esetén. Mondjuk 8,3 Mpixel, de nyilván a legújabb technolódiákkal, nem olyan, mint a 20/30D-ben volt. Nem is kell nagyon új dologra gondolni, ott van a C100/300/500 szenzora. Ha már lefelé csorgásról van szó, ez igazán belekerülhetne mondjuk egy C jelzésű, de belépő vagy középkategóriás DSLR-be.
1D-nél mindkét modellben oké, ugyan az a szenzor van (18Mpx). De itt mondjuk nem lenne rossz pl. egy EOS 70D a mára már szokásossá vált 24 Mpixeles szenzorral, a minél több részletet igénylő fotósok örömére, és egy EOS 70C, ezzel a 8 Mpixeles lapkával, amin ugyan úgy négy-négy pixel összevonásra kerülne, és úgy olvasná ki a gép, mint jelenleg az EOS kézi kamerák esetén. Ha még a 60fps-t is tudná 1080p-ben akkor össze-vissza verhetné a jelenlegi DSLR-eket.
Persze ott a C100 ilyen kisebb célokra, de az még mindig 2 milla körül van, a C300 4-4,5 milla körül, az 1DC kb. 3,5 milla. Szóval remélem, hogy le fog csorogni ez a szenzor és kiolvasási techika legalább a középkategóriába 200-400e Ft közé, az nagyon ütős lenne. -
kiskornel
addikt
válasz
MIFtIli #1557 üzenetére
Az is elég olcsó lett mostanság. Már 5k alatt lehet kapni Fx (FF) vázat. Inkább arra gondoltam, hogy a csúcsmodellek érzékelőinek gyártási technolóigája kerüljön a lejebbi kategóriákéba.
Kezd tele lenni a piac olyan termékekkel, amik nem futják ki az életciklusukat, már be is fejezik a gyártását, mert ott az újabb modell. Hosszabb távon mindenki rosszul jár ezzel a piaci politikával (értsd Nikon, Canon, gyártók és a VEVŐ, azaz mi is)
(#1558) HollyBoni:
-
HollyBoni
veterán
Inkább adjon ki valaki egy egy 200-250 ezer körüli minimum MFT szenzoros videókamerát. Na annak mindenki örülne.
-
kiskornel
addikt
Ahh... te is visszaolvashatnál néha... idézet tőlem: "De szerintem csorognak lefelé a cuccokba épített technikák. A zászlóshajóról kevés az info (1Dx), de azért az nem semmi, és ezt egy Nikonos írta, akit felkértek tesztelni. Majd otthonról küldök egy linket, most a munkahelyemen nincs a kedvenceim közt... Canon híres arról, hogy mindig 1-1 kifejlesztett technikát egy kategóriával lejjebbi új vázakba is berak (remélem érthetően fogalmaztam... ma valahogy fogalmazásgátlós napom van) "
Ezért a link. Reméljük most már csorog lefelé valami...
-
kiskornel
addikt
Ezt nem gondolod komolyan: tessék, ígértem korábban egy Nikonos faszinak a tesztjét az 1Dx-ről.
Én az ilyen teszteket szeretem...De ez itt OFF.
-
Ehhez mit szóltok?
VaraVon Motorized Kit -
-
kiskornel
addikt
Nagyon kezdetek eltérni a témától!!! Eredetileg egy belépő szintű DSLR-ről volt szó (700D), ami mpeg-et rögzít. Az mpeg-nek meg megvan a max szávszélessége.
Ha visszahúzkodja valaki a sötét részeket, hogy mégse bebukott részek legyenek, akkor HDR (high dynamic range)-t alkalmaz, annak is a dinamikakompresszió részét. És ez csak egy egyszerű görbe korrekció a picture style-okkal.Én a saját önző érdekeimet tekintve azt mondanám, hogy ne az alacsony iso nagy dinamikát, hanem a magas iso kevesebb zajt fejlesszék a közeljövőben. Vagy legyen úgy, mint a múltban. Volt az 1D és az 1Ds. Az egyik álló témákra volt opt. a másik mozgóra.
-
EkSYS
senior tag
állítólag fejleszt a Canon egy csak videós szenzort dslr szerű gépekbe. High-end. Kb 2014-re lesz meg.
Azt írták a dinamikája vagy 15x jobb mint a mostaniak.Addig meg kiszúrják a szemünk a 7D mkII-vel 70D és tsi.-val.
Szerintem a Cinema Black egy bazi jó cucc, csak hát FHD-ről majd anno mindenki UHD-ra fog ugrani. kinek kell majd a 2.5K??
-
.DLL
veterán
Így van, nem HRD mejelenítésről van szó, hanem arról, hogy már felvételkor a lehető legtöbb részletet rögzítsük. Természetesen valamely nagy dinamikaátfogású képproofil és LUT segítségével (pl. a Technicolortól a Cinestyle) És nem azt mondom, hogy amatőr felhasználásra ne lenne elég 12 Fé, de ezen illene már fejleszteni. A D5100 szenzora az alsóbb tartományokban tényleg szebben dolgozik (K1csi szokta volt gyakran emlegetni).
-
narumon
őstag
válasz
kiskornel #1545 üzenetére
Szerintem te valamit összekversz. A dinamika nem azért van, hogy elbaszd a gépet, hanem, hogy a nehéz helyzetekben is kisegítsen. A filmes kamerák pl ezzel járnak lényegesen a digitális előtt (amit mostanában sikerült utolérni), ettől jó a kép. Nem tök elbaszott HDR-re kell gondolni...
-
kiskornel
addikt
Jpg-ből kiindulva, max 6Fé az, ami még nem nyújt csúnya túlhúzott HDR hatást... de már az is kontraszttalan lesz a hozzáértők számára.
Eddig még 1 helyen láttam, hogy valaki meg akarta mutatni, miért jó a még a 12Fé-nél is nagyobb dinamika. Az illető egy Nikonos volt, pro állományú, és a családját fényképezte nappal szembe (persze a napon mért fényt), és visszahúzta a sötét alakokat, majd leméretezte az egészet 800x600-ra és itt mutogatta a neten, hogy mennyire jó. Persze nekem egyből az jött le, hogy ez a faszi ezek szerint nem tud fotózni.
(#1543) cOxeR: [link]
-
k1csi
senior tag
válasz
kiskornel #1542 üzenetére
Hidd el van olyan helyzet, hogy kell a dinamika. Nyilván nem akkor amikor olyan a histogram, hogy egy keskeny púp van csak.
Ezért is nagyon kedveltek pl. a GH2-n a NOSTALGIC meg a SMOOTH módok.
Amikor nagyon erőteljesen világos meg árnyékos részek is vannak, akkor kénytelen vagy ezt használni, ha az árnyékos részeken is szeretnél részletet.
És mivel a videó tényleg hasonlatos a JPG-re abban, hogy utólag kevés tered van korrekcióra, már a felvételkor figyelni kell errre, hogy mit állítasz be. -
kiskornel
addikt
Videozashoz nem kell dinamika. Ott ugyis csak 4 (esetleg 5) Fé látszik a képen... hisz nem RAW-ot rögzít, hanem feldolgozott állományt (kvázi jpg)... ahhoz meg bőven elég a 12Fé...Próbáld meg 1x azt a 12Fé-t 1 képbe összenyomni. A csúnya túlhúzott HDR kutya f@xa hozzá képest.
Meg aztán nem értem, ki akar 8Fé-t visszahúzni... Mellesleg megaszonták nekem a fotós totyikban... mert ugye, ha visszahúzom a képen az árnyékokat, akkor alaposan lecsökken a kontraszt... Erre azt írták, hogy erőtlen az utófeldolgozásom. Na bumm.
De szerintem csorognak lefelé a cuccokba épített technikák. A zászlóshajóról kevés az info (1Dx), de azért az nem semmi, és ezt egy Nikonos írta, akit felkértek tesztelni. Majd otthonról küldök egy linket, most a munkahelyemen nincs a kedvenceim közt... Canon híres arról, hogy mindig 1-1 kifejlesztett technikát egy kategóriával lejjebbi új vázakba is berak (remélem érthetően fogalmaztam... ma valahogy fogalmazásgátlós napom van)
-
.DLL
veterán
válasz
kiskornel #1539 üzenetére
Szerintem ez alatt azt kell érteni, én legalábbis arra tippelek, hogy sem a gyártástechnológia, sem a huzalozás, sem a képalkotásban résztvevő fotodiódák, sem a mikrolencsék nem változtak. Különben nagy mellénnyel hirdetnék, hogy itt-meg-itt nagy előrelépés történt (dinamikában rá is férne).
-
HollyBoni
veterán
Egy barátom épp ezen vacilál. Használtan szerintetek videózásra GH1(természetesen hekkel), vagy 600D?
-
kiskornel
addikt
válasz
MIFtIli #1534 üzenetére
Hybrid szenzor, vagyis a fókusz bele van építve. Ha a fókuszt fejlesztették (Hybrid AF II), márpedig igen, akkor nem lehet ua. a szenzor. De ezt csak a logika mondatja velem.
[link]
Az igaz, hogy most már igazán adhatnának valmit a fotósoknak is, mert eddig csak a videó részen fejlesztettek... bár ez itt a videos totyik, lehet rossz helyre írtam.
-
papaya
senior tag
na erre kiváncsi leszek, ezt írják a 700D-ről:
When shooting in Live View mode, the Hybrid CMOS AF system enables speedy and accurate autofocus for photos and video.
nem hinném, hogy megoldották a szuper AF-t, majd a belépő kategóriába rakják bele, de remélem meglepnek ...
-
EkSYS
senior tag
Digic6, Canon 700D, Sl1, ma este
Mik jönnek még..
Ad2. azt olvastátok hogy az LG csinál valami iPhone5-6-7 agyonverő alázó telefont ami 60p-t tud FHD-ben és 30-at UHD-ben !!! (Mobilaréna)
Basszus!! -
HollyBoni
veterán
-
Árnyékoló kell csak, nem násznép vakításra kell
... vagyont pedig nem szeretnék erre költeni... még a slideres témakörön vagyok jelenleg leakadva, az így is úgy is combos lesz... Konovákkal szemezgetek most nagyon... de hát rettenet áraik vannak, főleg ha valami legalább tekerős verziót nézek... pláne ha motorosban gondolkoznék.
-
zbigi_
csendes tag
válasz
narumon #1527 üzenetére
Köszi a választ! Csináltam két snapshotot, egymás utáni képkockák. Tuti a blende ment el és nem a fókusz mert a jobb felső sarokban a piszok az érzékelőn elmosódott.
De alapból nem értem mi alapján állít rekeszt? Mert az első képen eléggé be van húzva...
ML-tők tartok egy kicsit, nem szeretem piszkálni a gépethttp://i.imgur.com/hN9k4bp.jpg
-
narumon
őstag
Olcsó de jól használható rig-re akkor nem tudtok semmit mondani?
-
.DLL
veterán
A 4x4"-os szűrők egy vagyonba kerülnek... DSLR-hez mondjuk a Cokin P rendszer is elég lehet, amihez van felpattintható árnyékoló (látószögtől függően akár többet is), az szerintem bőven elég, illetve van a kínai mattebox, árnyékoló szárnyakkal, szűrőtartó nélkül. Esetleg ezt össze lehet tákolni egy P-s szűrőtartóval, de ennek csak akkor látom értelmét, ha a násznépet vakítani akarod az ágyúval.
-Szóval ha csak árnyékolás kell akkor a kínai mattebox,
-ha szűrőzni is akarsz akkor egy Cokin P szett: [Link]
-ha szűrőzni is akarsz és lóvé is van, valamint nem zavar a nagy méret, akkor egy jókis 4x4"-os mattebox, a pénztárcádnak megfelelően (anyagminőségben lehetnek jelenős különbségek, de ki lehet fogni meglepően jó ajánlatot is). -
zbigi_
csendes tag
Sziasztok! Tök új vagyok videózás témában, kicsit olvasgattam a topicot de még mindig nem világos. Egy 5D2-m van, és az lenne a kérdésem hogy a rekeszt lehet-e valami módon állítani, vagy csak ML-lel? Minél nagyobb mélységélességet szeretnék... van egy felvételem állványról, 10 perces, és a 8. perc környékén szemmel láthatóan nyit a blende...pedig a körülmények nem változnak. Lehet ezt valahogy fixálni? Köszi!
-
narumon
őstag
válasz
narumon #1523 üzenetére
Viszont ha már feljött a Pana. A múlktor ugye említettem, hogy vettem a Canon mellé (igazából utódjának szánt) GH2-t. Meg is hekkeltem az everflow (vagy valami ilyesmi) hekkel - ez 144Mbit-es peaket produkál, szerencsére úgy néz ki a kártyám elég gyors hozzá mert eddig elég megbízhatóan megy. A kép is tűéles és jóféle, de valahogy még mindig nem vagyok biztos a dolgomban - a Canon képe bár "mosottabb" de még mindig hangulatosabb. Nem tudom post-ban mit lehet játszani majd még ennek is nekiállok, de azt hittem ha meglátom a Pana képét akkor nem lesz nehéz megválni az 550-től de most egyelőre még azt sem tudom, hogy a Pana marad-e....
-
narumon
őstag
válasz
HollyBoni #1520 üzenetére
Hát ML-ben vannak ilyen funkciók (be lehet kapcsolni), de, hogy Panán van-e azt nem tudom. Ott lehet, hogy marad a ragasztgatás vagy a képzelő erőd. Sacc per kábé be lehet azon is lőni és az editáló szoftverben még mindig húzhatod le-fel a képet hiszen a croppolással marad játéktered.
-
Matte Box-ot Ti milyet használtok?
Használtok-e egyáltalán?
Ajánlat? -
EkSYS
senior tag
válasz
zgospel #1518 üzenetére
Szia!
Megkérhetnélek hogy a személyeskedéstől tartózkodjunk, mert az merőben aláássa a topic szakmai tekintélyét.
A félreértések elkerülése végett: szvsz ez senki topikja hanem mindenkié. Lehet hogy én indítottam, de ti/mi teszitek/tesszük szakmaivá, vagy személyeskedünk.
Szerintem az utóbbinál legyünk már igényesebbek, ha meg valakivel külön bajod van létezik a privát üzenet.
Köszönöm!
-
HollyBoni
veterán
Ki szeretném próbálni kicsit a 2.35:1 képarányt, viszont ugye utólag croppolnám, de valahogy tudni kéne felvevéskor hogy mi lesz benne a videóban. Tudtok erre megoldást? Arra gondolom ragasztanék a képernyőre két csíkot, csak fogalmam sincs mekkora kéne.
-
.DLL
veterán
Jááj
mi ez itt. Megkérdezhetsz egy operátort, megmondja IP cím history-ból, hogy közünk nincs egymáshoz.
Abban igazad van, hogy én is említettem múltkor, hogy segítő szándék nélküli szájjártatás ne legyen, bár ez nálam ritkán fordul elő, azért elnézést kérek, csak a nézői kultúra ilyen célú emlegetése megütött egy kicsit...
Lehet hogy a 60D-re készült ML verzió bugos, Narumoné meg 550D-n működik, az is lehet hogy a 18-135 elektronikája csinálja, ki kéne próbálni másik vázon, ill. másik obival is.
-
zgospel
őstag
válasz
sellerbuyer #1517 üzenetére
nem tudtam hogy ez a te topikod, öreg.
ez te vagy? így már mindent értek, nincs több kérdésem.
-
sellerbuyer
őstag
-
zgospel
őstag
válasz
sellerbuyer #1514 üzenetére
te annyira "értelmes" vagy hogy erre már mondani sincs mit, mert kimoderálnának... de csupa "öröm" olvasni amiket írkálsz ebbe a topikba, többnyire csak üres szájjártatás kb feleannyi tudással a hátterében.
-
sellerbuyer
őstag
Esetleg valaki hozzáértő? Help vagy vmi az általam felvázoltakra? Ötlet esetleg?...
Közben megnéztem, 2.3-as ML van fent.
-
zgospel
őstag
válasz
sellerbuyer #1512 üzenetére
bagoly mondja verébnek...
amit .DLL leírt az mind helytálló, csendben követem többnyire a topikot, és általában az ő írásai értelmesek és precízek, most sem volt ez másképp
-
.DLL
veterán
Lehet felvétel közben zoomolgatni, csak nem éppen változó fényerejű, olcsó objektívvel... Mert ha a rekeszérték állandó, akkor 1/3-onként ugrálni fog az írisz, mert az elektronika nem tudja finoman behúzni, vagy ha a lamellák nem mozdulnak akkor a változó fényerő miatt fog sötétedni világosodni a kép. Nézői kultúra? Az igénytelenséget ne próbáljuk már ezen címszóval lenyomni a nézők torkán. De oké ne feltételezzünk igénytelenséget, viszont akkor csak olyan dolgokat vállaljunk be, amire a felszerelés lehetőséget ad, mert ha azon túlmegyünk, akkor a felszerelés miatt mégis igénytelen lesz a végeredmény.
Ezt a zoom dolgot a 18-135-ttel csak úgy tudom elképzelni (és tegyük fel, hogy a rendszer nem bugos, és mindig a legtágabb blendén hagyja az íriszt) hogy az érzékenység van automatikusra állítva, mert azt tudja szép finoman szabályozni a gép. Az esetleg kikompenzálhatja a zoomolás közbeni fényerőcsökkenést.
-
narumon
őstag
válasz
sellerbuyer #1508 üzenetére
Node akkor ha nálam jó akkor nálad mi a gond? Milyen gép? Hanyas ML? Milyen obi? Valami oka csak van, hogy nálam jó nálad meg nem
-
narumon
őstag
válasz
sellerbuyer #1503 üzenetére
Nah rájöttem, hogy eddig miért nem vettem észre (most vettem elő a fényképezőt), mert nálam jól működik. Kit obi 3.5 - nagyítok kimegy 5.6-ra visszatekerem a zoomot, visszamegy 3.5-re!
-
narumon
őstag
válasz
sellerbuyer #1503 üzenetére
Én nem mondtam, hogy rendben van! Csak annyit, hogy nekem ez még nem tűnt fel a fenti okok miatt... Egyébként érdemes lenne akkor ML készítőknek írni, pikkpakk javítani szokták a bugokat.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
narumon #1502 üzenetére
Hát de ez így semmiképpen sem jó. Ez mindenképpen bug.
Most hadd ne soroljam már fel a szituációkat, amikor szükség volna rá, hogy ez normálisan működjön, de hidd el, van jó pár. A zoom is használható folyamatában, ha olyan filmet készítesz, hogy belefér a rángatás. A nézői kultúra tart már ott, hogy megszokta az ilyen filmeket. Jelenleg az ML-el képtelenség ilyet készíteni a fentebb leírtak szerint, mert "beragad" az apertúra... ez nagyon gáz. Ez semmiképp sincs rendben.
-
narumon
őstag
válasz
sellerbuyer #1501 üzenetére
Nekem ez eddig valószínűleg azért nem tűnt eddig még fel mert amúgy is mindig változtatom az apertúrát (ugye ML-ben kivan téve gyorsgombra a jobb oldali kezelőkön), tehát igazából mondjuk pár mp visszaállni. Ha persze olyat kamerázol ahol nem eshet ki pár mp akkor szivacs. Nekem annó a zoom-ot szerencsére sikeresen kiverték a fejemből így a zoom oda és vissza között amúgy is megállítom a felvételt és mielőtt indítok mindig rálesek a beállításokra már rutinból és miközben forgolódok a változó fényekre amúgy is az apertúrával a legegyszerűbb reagálni így ezt szoktam tenni. (Nomeg az esetek nagy részében fix obival szaladgálok).
-
sellerbuyer
őstag
Na hát a következőképpen néz ki a dolog:
ML-ben:
Ha beállítom kézzel 3.5-re (18mm-en persze), akkor jó. Majd feltekerem az obit 135mm-re, akkor persze 5.6 lesz. Aztán visszatekerem 18mm-re és semmi, marad 5.6-on. Na most ha így kezdem a felvételt indítani, marad is 5.6-on a felvétel közben is. Ha viszont elkezdek matatni az ISO beállításokkal, teljesen mindegy, mit állítok, csak kattintok egyet az ISO manuális beállításán, majd visszajövök a menübe, máris átáll 3.5-re. Magyarán akkor frissít.Ez bizony egy hatalmas bug, mert ez így kb. használhatatlan élesben. Áthidalható lett volna, ha az aperturának meghagynak egy automatikus opciót exp. override esetére is, tehát manuális beállításokhoz is. Tehát bekapcsolnám az exp. override-ot és az apertura maradna automatán (ahogy pl. a WB is). Aztán ha manuálisan akarnám babrálni, akkor beállítanám kézzel és ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Zyxel NAS326
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Jövedelem
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Revolut
- Micro Four Thirds
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest