Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
ja, mi közben tegnap du. behúztuk az influenza oltást (3fluart), most a migréntől szétszakad a fejem stb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
lacafaca
addikt
ez már rég nem a kovidról szól ott, nekik nem adtak jó kis háborút helyette, meg annak minden vonzatát (még), de valamiért nem akarjátok elfogadni. amint a világ minden részén átvették a kommunisták a hatalmat és bebetonozzák magukat, ez lesz mindenhol. persze akkor már nem kell majd okként pandémiát kiáltani, elég lesz egy rosszul nézés, vagy egy "bűnös" mondat-gondolat. a fejlett nyugat még liberális demokráciaként bújtatja a settenkedő totális kommunizmust, de már nincs messze a szép új világ. (már mióta olvashatjátok az aláírásomban a figyelmeztetésemet erről )
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
tboj
tag
Persze, tisztában vagyok vele, nem szemrehányás akart lenni. Nekem is ez most éppen egy stresszesebb időszak, kevés alvással, aminek meg is lett az eredménye. Minden esetben csak valószínűségekről beszélhetünk, de akkor is bosszantó ez, hogy 2 és fél évig nem kaptam el, majd most fél éven belül kétszer is...
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
kpityu2
őstag
Sajnos mindenki magasról tesz rá, ez az elmúlt 2 és fél év úgy telt el, hogy a plebs semmit se tanult belőle. Tegnap a piacon nagy tömeg volt, felvettem a maszkot, jöttek is a kedves beszólások a "gázálarcot" illetően. Ez van. ¯\_(ツ)_/¯ Én is kibekkeltem több mint két évet, azután pár hete csak benyaltam. Szerencsére enyhén megúsztam, egy nap volt igazán olyan "beteg vagyok".
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
BlackV
őstag
válasz lacafaca #66453 üzenetére
Ne bohócolj már. A "nyugati kommunisták" pont, hogy a lehető leghamarabb megszabadítottak a lockdowntol. Háborút meg hogyne kaptak volna. Nem az én bankszámlám zárolták, hanem az övékét. Nem én nem mehetek ki tüntetni emiatt,hanem ők. Itt szabadság van papi egy kis szivarvannyal meg sajna migrikkel. Ezt leszámítva sunshine.
-
t72killer
titán
válasz kpityu2 #66448 üzenetére
Sarokba vannak szorítva rendesen, és nem mondom, hogy nem érdemlik meg:
- az oltásuk elég gagyi, ráadásul a népesség 43%-ának még ebből sincs boostere, a boosterezettek zöme (népesség 50%-a) 9+hónapja kapta [link] . 2 dózisosuk van bőven (kb 90%) de ezek többsége szintén túl van az 1 éven [link]
- erősen valószínű, hogy egyik variáns se ment át rajtuk értelmezhető %-ban, többek között az oltások után is kőkemény lockdown miatt.
- az egészségügyük a lakosság töredékének elég.
Ebből egy jól terjedő, alapból kb vuhani veszélyességű omikron népirtást rendezne, millió közeli halottal (a régi sino oltások valamicske védőhatásának, az enyhébb variánsnak és a jobb EÜ-nek köszönhetően az Indiai delta hullámhoz képest alacsonyabbak, de így is brutálisak lennének a számok).
A másik oldalról viszont a folyamatos lockdown egyre súlyosbodó gazdasági válságot generál, ami arrafelé bizony akár az éhínség+egyéb betegségek terjedése irányába lökheti a populációt.
Egyedüli kiút szvsz, hogy fogják a 3 legújabb feltörkevő variánst és csinálnak belőlük szuri ÉS orrspray vakcinát + kötelezően oltanak akit csak érnek. Nem értem, miért nem lépik meg ?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
senior tag
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Ringman
nagyúr
kapcsolódó:
Natural Reinfection with Respiratory Syncytial Virus Does Not Boost Virus-Specific T-Cell ImmunityEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #66463 üzenetére
remek, tavaly egész szépen odavert a kisebbik fiamnak
de azért ezek mind-mind egy-egy nagyon konkrét valamit vizsgáló, elméleti irományok, ezek összessége alapján halad a szakma, egy-egy tanulmány ritkán tényállítás.
amúgy: "One of the limitations of the present study is that we did not attempt to measure the degree of respiratory disease. Therefore, we cannot exclude that RSV-specific cell-mediated responses decrease the severity of disease in case of reinfection."
viszont ahogy tavaly az rsv ütött extra nagyot (két éves kor alatt kifejezetten veszélyes, de később sem feltétlenül sétagalopp), idén úgy tűnik, hogy az influenza tér vissza b.szósan. szóval, óvatosan, everybody.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
de azért ezek mind-mind egy-egy nagyon konkrét valamit vizsgáló, elméleti irományok, ezek összessége alapján halad a szakma, egy-egy tanulmány ritkán tényállítás.
persze.
---
azért inkább kimaradnék "n" körből, minthogy elkapjam többször, de enyhébben.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kpityu2
őstag
"Illetve ami ennél is fontosabb, hogy van-e hatékony gyógyszerünk, a rendelkezésünkre álló remdesivir képes-e gátolni a fertőzést – szerencsénkre igen, képes. "
Aha. Persze. Ez a Kemenesi a magyar zoonatik tipikus képviselője. A tűzzel játszik és nem fogja fel, hogy nincs elég biztonságos labor ahol ezt meg lehet tenni. Amúgy jó cikk, köszi, hogy megosztottad.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
-
papaya
senior tag
Túlvagyok ismét a covidon, igazából egy nap voltam levert, de se láz, se szaglás, se ízérzés eltűnés, se köhögés, se takony, semmi más nem volt, csak 8 napig erős pozitív antigén tesztek.
Előzmény: orig covidot kaptam el 2020 októberben, azóta 3 pfizer lett bökve, legutolsó tavaly novemberben. A közvetlen hozzátartozóim most sem kapták el, minimális elszeparáltság, és a rajtam lévő ffp2 maszk volt az össz. óvintézkedés. Most is úgy éreztem hogy a reggeli + esti dymista orrspray és a napi 5-6 listerine coolmintes öblögetés kellően hatásos volt. Ezen felül napi 4000ne D vitamint+ k1 +k2-t toltam.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz kpityu2 #66472 üzenetére
mégis te vagy az egyetlen, akit már szóhasználata is elárul, hogy miket olvasott és mi a megfejtése. életemben nem hallottam a "zoonatik" (sic!) kifejezést, de hát persze, hogy van ilyen. ott olvastad, ahol syberia és laca is.
veled ellentétben én nem vagyok biztos a témában. nyilván értem, hogy mi a kockázata, ha kiszabadul valami, de nem tudom felmérni, hogy ennek mennyi az esélye, és hogy mennyi annak az esélye, amit viszont megelőzhetünk ilyen kutatásokkal.
-
kpityu2
őstag
Nem, nem ott olvastam. Hogy mennyi az esélye a kiszabadulásnak? Ott van a qubites cikkben is, tanult embertől. Bár önmagában lehet egy labornál kicsi ez az esély, de minél többet foglalkoznak ilyen kutatásokkal annál nagyobb a valószínűsége, hogy valahol hibáznak. És egy ilyen hiba is végzetes lehet. Tehát eszerint kell kezelni. Ezek NAGYON veszélyes kutatások és ezért mindenkire tartozik. Vagy vonuljanak el egy szigetre és ott szórakozzanak.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
HÁZIGAZDA
válasz kpityu2 #66476 üzenetére
szórakozzanak? mondom, a szavaidból ordít a valódi hozzáállásod.
kutatnak. ezért van oltás a válladban, b.szod, mert már kutatják pár évtizede a sars vírust. nulláról nem tudták volna megcsinálni ennyi idő alatt.
igen, ezek kockázatos kutatások, elvileg ezért vannak a víruslabor fokozatok, nem csak dísznek, mint a hülyeségek gyűjteménye sojgu egyenruháján. lehet, hogy ezeket lehetne még szigorítani, még jobban ellenőrizni, de akkor is kockázatos lesz, ahogy egy atomerőmű is kockázatos, sőt, egy híd is. ez van, ha visszamegyünk az őskorba botokkal hadonászni, akkor megszűnnek ezek a kockázatok (lesz helyette persze más jellegűből több).
-
kpityu2
őstag
Itt egy folyamatról van szó. Amikor a tudás elér egy olyan szintet, hogy hatalmas, neadjisten végzetes károkat tud okozni, akkor a biztonsági rendszabályoknak is követni kell. És a jelek szerint most itt tartunk. Az oltás fantasztikus dolog.főleg ha olyan problémát kezel, ami esetleg a kapcsolódó kutatások nélkül nem jött volna létre. Tyúk vagy a tojás? Simán lehet, hogy a SARS2 egy elszabadult, vakcinatesztelésre kifejlesztett műtermék. Ördögi kör. A természetet meg nem fogja zavarni, ha az emberiség kipusztítja magát saját hülyesége okán.
-
kpityu2
őstag
Hát pedig én miattuk aggódok. Mert olyasmivel játszanak, ami ha elszabadul, akkor nem tudják visszatuszkolni a palackba. Kutassanak, ok. De van egy határ amit nem szabad átlépni. Ez a határ nem csak a virológiában létezik. Erről szónak az életre kelt robotos sztorik is. Hogy létrehozunk valami olyan végzetes dolgot, ami nincs az ellenőrzésünk alatt. A vírus egy program ami a biológiai rendszereken fut. Együtt fejlődtünk velük, évmilliók alatt összecsiszolódott a biológiánk. És akkor jönnek az istent játszó hekkerek és elkezdik buzerálni. Kíváncsiságból. Tudásszomjból. Nem ők tervezték a rendszert de szeretnék kiismerni. Kb. mi az esélye, hogy valamit elcsesznek? Tudom miről beszélek. Törtem fel programokat amelyek teljes működését nem ismertem, de tudtam ha itt-ott megpiszkálom akkor megkerülhetem a védelmet. Sikerült megkerülni a védelmet. Juhé. Okos gyerek vagyok. De abban sose lehetek biztos, hogy nem omlik össze a program a piszkálástól. Mert nem én írtam. Nem ismerem a maga teljességében. És a virológusok ez csinálják. Hekkelgetnek. Szórakoznak. De az árat nem csak ők fizetik, ha valami balul sül el.
-
-
HÁZIGAZDA
válasz kpityu2 #66485 üzenetére
az ivermectint propagálók között is számos orvos. a bigpharmázók között is. a cink covidot gyógyító hatását taglalók között is. milyen érvek ezek már? amúgy meg természetesen van komoly kockázata egy ilyen labornak. ettől függetlenül látványos, amit csinálsz.
-
senior tag
válasz kpityu2 #66480 üzenetére
"Együtt fejlődtünk velük, évmilliók alatt összecsiszolódott a biológiánk."
Azért maradt néhány érdesebb felület...''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
kpityu2
őstag
Csak nem akartam cizellálni. Nem arra gondoltam, hogy "harmóniában élünk a természettel" meg hasonló. Hanem arra, hogy az évmilliós evolúció alatt párhuzamosan fejlődnek a kórokozók és az azok elleni védelem. Hogy pandémiát okoz-e egy változás vagy sem, az sok mindentől függ, de mindennek van evolúciós előtörténete. Kivéve az olyan génmanipulált cuccoknak, amelyek olyan idegen tulajdonságokkal rendelkeznek amelyeket természetes úton nem szerezhettek be. Unikornis nem létezik a természetben.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz kpityu2 #66491 üzenetére
kivéve ugye a zoonózisnál, ahol évmilliókig egy denevérben fejlődik a cuccos, benned meg nem fejlődik a védelem ellene. és ha belegondolsz, még a - legyen a példa kedvéért lableak - vuhani wt sars2 is egész ügyetlen volt emberen terjedésileg, oszt mégis beindult
az a helyzet, hogy sokkal többet nyom a latba a globalizált világunk és az azzal járó változások, mint a rémlaborok
remek példa a sokkal nehezebben viselhető bölcsiovis kor a gyerekeknek, egyszerűen minden lokális vírus egyben globális is ma már. melyiket kapod el? az összeset.
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
A SARS2 egyáltalán nem volt ügyetlen. Valójában nagyon is erősen indított. A kérdés az, hogy honnan szerezte meg a képességet az erős induláshoz. A denevérvírus nem fertőzi könnyen az embert. De azért fertőzi. A denevérkolóniák környékén élők vérében kimutathatók a denevérvírusok elleni antitestek. De nem lesz belőle pandémia, mert nem terjed emberről emberre. Ahhoz további mutációk (vagy rekombináció) kellenek. Ennek viszont nyoma van. A vuhani emberekben viszont annyira nem volt ilyen antitest, hogy nullreferenciaként használták az ottani populációt a fertőzöttségi statisztikákhoz. És akkor közéjük pottyan egy olyan vírus amihez hasonló a környéken csak egy helyen volt. A laborban. Ott is csak azért mert odavitték ezervalahány kilométerről. Lehet hogy konteó. Nekem az a meggyőződésem, hogy O.J Simpson volt gyilkos. Még ha nincs is bizonyítékom. Mert nem hiszem, hogy épp akkor veszített el egy ugyanolyan bőrkesztyűt mint amilyet eldobott a tettes. Bocsesz.
-
MODERÁTOR
válasz kpityu2 #66489 üzenetére
Mondjuk a 66480 orvostudományi / virológiai / kutatási része.
A véleményed fenntarthatod, de el kell fogadnod, hogy más vélemények is léteznek, ebben az ügyben nincs kizárólagos igazság, sajnos.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
HÁZIGAZDA
válasz kpityu2 #66495 üzenetére
oj simpson természetesen gyilkos
és simán lehet laborszökevény a sars2, ha figyelnél, látnád, hogy a szakma sem zárta ki de facto, csak annyit mondott, hogy egyelőre nem elég erős a lableak konteória bizonyítéka. de te ennél is tovább mentél és megfejtetted az egész virológia, kutatóbiológia kérdéskört slussz-passz jeligére
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
Nekem nincs gondom a virológiával úgy általában. Se a génmódosítással. Hiszek a tudományban. De úgy látom, hogy a kutatások során eljutottak egy olyan szakaszhoz, aminél meg kell állni és erősen átgondolni a dolgot. Lehet hekkelgetni, de akkor nem elég a tűzfalban letiltani a programot, hanem ki kell húzni a csatlakozót a falból. Mert elég egy pillanatnyi figyelmetlenség és a dolgok elszabadulnak. És ezek már olyan dolgok amelyek nem lokalizálhatóak. A globalizáció nem csak a temészetes zoonózis során átugrott fertőzések terjedését könnyíti meg.
-
senior tag
válasz kpityu2 #66494 üzenetére
Pontosabban negyvenezer éve már csak a mesében létezik. Ennyi idő elég ahhoz, hogy a karakteres jellemző (egyetlen szarv a homlokon) kivételével az állat felvegye egy ma is létező állat (ló) alakját... Akár.
Szerintem nagyon lebecsülöd a természetet, ami (pláne vírusok esetében) nem szorul rá arra, hogy béna virológusok segítségével gyártson kimérákat, megy az neki magától is. Öt napja linkeltem egy Nature cikket, de akkor idelinkelem a forrását is:
The comparative recency of the proximal ancestors of SARS-CoV-1 and SARS-CoV-2
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
Állítólag.
Kitörtek a Covid-karanténból a lakosok a kínai nagyvárosbanKülföldiül:
Chaotic scenes in southern Chinese city as Covid curbs fuel unrest''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest