Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66601) kpityu2 válasza Parci (#66599) üzenetére


kpityu2
őstag

Én szerencsére nem bíztam, mert mire Nyunyókanéniék elkezdték tolni a kínai vakcinát addigra már a lableak "konteó" okán olvastam Ralph Baric 2018-as tanulmányát az attenuált vakcinák alacsony hatékonyságáról idős egerekben. Ezzel persze nem villogtam, mert nyunyókáék gumitörvényt hoztak a járványügyi védekezés "akadályozásáról", pedig akkor már fel lehetett kutatni az arab eredményeket (pontosabban eredménytelenséget) a kínai oltással. Amikor a házidoki jött a kínai oltással megmondtam, hogy csak EMA által jóváhagyott vakcina jöhet szóba. Az igazi okot nem mondhattam a nyunyókatörvény miatt. A doki azt mondta, hogy ha nem fogadjuk el akkor nem biztos, hogy lesz oltás. Két hét múlva lett Pfizer, hála a közös EU beszerzésnek és elosztásnak. Ismerőseim közül két idős ember hunyt el akiket kínaival oltottak. Hogy az idősotthonokban történteket ne is említsem... és akkor kitünteti a WHO a remek munkájáért... :(((

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#66602) t72killer válasza Parci (#66599) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Eleinte érthető, hogy nem hajtottak rá az amcsi oltóanyagokra: elég jó volt a sajátjuk - kivéve idősek(!), ráadásul ha megjelennek vevőként 2milliárd dózis mrns-re, akkor 404es hibát dob a piac.

viszont idén nyár folyamán már igazán elkezdhettek volna import vagy saját fejlesztésre ráhajtani. Fel nem tudom fogni, h miért nem kotyvasztottak pl egy elölt omikronos sino-t?? Faék 1xerű feladat, a semminél v a vuhanis sinónál hóttziher többet érne.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#66603) Vesa válasza t72killer (#66602) üzenetére


Vesa
veterán

"saját fejlesztésre ráhajtani"

Arra hogyan? Nincs meg a tech. Egy kósza hír volt arról még 2021-ben, hogy a Pfizerrel közösen!! kavarnak valamit, aztán ebből nem tudom mi lett, de a jelek szerint kb. semmi.

A tudomány a valóság költészete!

(#66604) kpityu2 válasza Vesa (#66603) üzenetére


kpityu2
őstag

Alighanem túl megalázó lett volna az amerikaiaknál kuncsorogni a tüskefehérjét prefúziós állapotban stabilizáló technika szabadalmáért.
[link]

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#66605) Mr K válasza Sped (#66593) üzenetére


Mr K
senior tag

"náluk még mindig tombol a járvány, máshol meg már belesimult a hétköznapokba"

Kínában a múlt héten 170 ezer pozitív eset volt. Az Egyesült Királyságban (UK), kb. 970 ezer. (Kínában kb. 20-szor annyian laknak.) UK-ban idén január elseje óta minden héten volt legalább 890 ezer fertőzött, és volt amikor 5 millió (azaz a lakosság 1,5-8,5%-a folyamatosan beteg). UK-ban eddig meghalt kb. 200 ezer ember, és kb. 350 ezer azok száma, akik long covid miatt önálló életvitelre képtelenek. (Amúgy a long covidosok száma 2 millió körül van.)

Azért mindenféle berzenkedésem ellenére el kell ismernem, hogy a fenti állításban van ráció. Pl. manapság sok ország próbálja görcsösen elkerülni, hogy belesodródjon (bármilyen) háborúba, máshol meg (pl. a szomszédunkban is) már belesimult a hétköznapokba.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#66606) t72killer válasza Vesa (#66603) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

meg egy mutáns elölt vírusos cucc is jó lett volna, változatlan technológiával.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#66607) Sped válasza Mr K (#66605) üzenetére


Sped
aktív tag

Örülök hogy átjött a lényeg.
Nem a számokkal vitatkozok, bár a pontos számokat nem ismertem, mert nem követem már ezt, csak szembejött ez a cikk és eszembe jutottak két évvel ezelőtről azok az arcok, akik full lezárást követeltek meg állandóan a kínaiakkal példálóztak, hogy "persze diktatúra, de legalább hatékony" haha, látjuk mennyire. Nem lehet félelemben élni, márpedig a kínaiaknak jelenleg jobban kell attól félniük, hogy étlen szomjan bezárják őket vhova, mint hogy meghalnak a vírustól. Nonszensz és abszurd, ami már abban az abszord országban is kezd feltűnni az egyszerű városlakónak.
Eközben a világ többi része megtanult együtt élni a betegséggel, igen van amikor több a fertőzés több a halott valamikor meg kevesebb, de a covid is egy lett a sok vírusból. Aki akar tud jobban védekezni ellene. Ordító kontraszt az, ami Kínában történik. És erre tényleg jó szembesítő példa a katai vb, amit ott is közvetítenek. Kijózanító, amikor rádöbbensz, mennyire át vagy verve.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#66608) Parci válasza Sped (#66607) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

egyébként amellett, hogy mostanra tényleg nagyot változott a világ, még mindig igaz, hogy az elején meg lehetett volna fogni. főleg annyira az elején, amikor még elsősorban kína tudott róla és gondosan sunnyogott. másrészt, az elején azt sem lehetett tudni, hogy mennyire is halálos cucc ez, szóval indokolt volt a lezárás. és rá is fért a nyugatiakra is egy picit, hogy megismerkedjenek a maszkkal, karanténnal, mert könnyen lehet, hogy szükség lesz még rá.

ezzel együtt nagyon nem kultiválnám, ha most itt karanténok lennének, ha másnál nem, a gyerekeknél ez tényleg csak a végső eset lehet, ha meg ők mennek, akkor úgy is mindegy.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#66609) kpityu2 válasza Parci (#66608) üzenetére


kpityu2
őstag

Amikor meghalt az a doki aki a világ tudomására hozta az új vírust, már lehetett tudni, hogy ez nem csak egy influenza. Az a doki fiatal volt.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#66610) kpityu2


kpityu2
őstag

Használjátok szorgosan az orrspricniket és öblögetőket. Avagy: hogyan juthat a vírus a szaglóidegeken keresztül az agytörzsbe...

http://mediccreview.org/shift-sarscov2-omicron-variants-entry-pathway-explain-different-clinical-outcomes/

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#66611) Mr K válasza Sped (#66607) üzenetére


Mr K
senior tag

"Örülök hogy átjött a lényeg."
Igyekszem. :B

"márpedig a kínaiaknak jelenleg jobban kell attól félniük, hogy étlen szomjan bezárják őket vhova, mint hogy meghalnak a vírustól"
Hát, még az is lehet, hiszen most nagyon kevesen halnak meg a vírus miatt. Persze, ha hirtelen feloldanák az összes korlátozást, akkor nagyon gyorsan meghalna minimum fél- maximum néhány millió ember, utána pedig beállna a halálozás egy nagyjából állandó szintre (ha UK-ból indulunk ki, ott most napi száz covid halott van, Kínában lenne napi pár ezer). És persze nyilván lennének kisebb zavargások is. (Mert a nagymama a kórház előtt téren halna meg, mert még a kórház folyosóján sem lenne hely.)

"Eközben a világ többi része megtanult együtt élni a betegséggel"
Ez viszont tévedés, már elnézést. Valójában a világ megpróbálja teljesen figyelmen kívül hagyni a betegséget, és megpróbál visszatérni a három évvel ezelőtti rutinhoz. (Már aki tud, mert nehéz vasárnap a nagyinál ebédelni, ha belehalt a covid-ba. És a reptéri középvezető sem tud a légkondis irodában ücsörögni, ha a coviddal othon fetrengő rakodómunkás helyett kell kirámolnia a repülőből a csomagokat.)

"igen van amikor több a fertőzés több a halott valamikor meg kevesebb"
Ez igaz, csak az az apró gond, hogy jelenleg a "kevesebb" is elég sok. Szóval ha felszállsz egy közepesen tömött villamosra, akkor biztos lesz körülötted néhány pozitív. Amit azért túl lehet élni. (Az már neccesebb, hogy ha bármi miatt kórházba kerülsz, kilencven százalékban el fogod ott kapni a covidot. (Ez most hasraütésszerű, és kizárólag a környezetem megfigyelésén alapul, nem statisztika.))

"de a covid is egy lett a sok vírusból."
De még a napokban is az hangzott el róla, hogy ha választhatsz, hogy az infulenzát, az RSV-t vagy a covidot kapd el, akkor ne a covidot válaszd, akkor se, ha azt hiszed, hogy legutóbb sem lett tőle semmi bajod.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#66612) Mr K


Mr K
senior tag

Izé. (Próbálnék valami viccesebbet hozzáfűzni, de ezt alighanem nem lehet überelni...)
A WHO új nevet adott a majomhimlőnek: mhimlő

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#66613) fatal` válasza Mr K (#66612) üzenetére


fatal`
titán

Azt hittem hírcsárda.

(#66614) Mr K válasza fatal` (#66613) üzenetére


Mr K
senior tag

Gondolom nemsokára jön a bhimlő (ángliusoknál cpox)...

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#66615) Parci válasza kpityu2 (#66609) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, az egy nagyon durva momentum volt :(

viszont csalóka amúgy ez az egész, mert nem csak egy influenza, közben meg az influenza egy kőkemény cuccos, csak már száz+ éve szokjuk...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#66616) Mr K


Mr K
senior tag

Delay, Detect, Defend: Preparing for a Future in which Thousands Can Release New Pandemics
(Egy évtizeden belül több ezren lehetnek olyan képességek (és lehetőségek) birtokában, hogy elszabadíthassanak (szándékosan) mesterséges vírusokat -- mit kellene kezdeni ezzel a problémával.) A 444-en találtam, de ott fizetős.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#66617) Mr K


Mr K
senior tag

Még egy kezelési mód kilőve:
Covid blood-thinner drug treatment dangerous and does not work – study
(Avagy egy bizonyos gyógyszerrel történő vérhígítós kezelés egyfelől hatástalan, másfelől néhány esetben veszélyes szövődményekkel jár. [Egy érdekes mellékes infó a cikkben, hogy a kórházban kezelt Covid páciensek 30%-a egy éven belül újabb kórházi kezelésre szorul.(?)])

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#66618) Z.É.T. válasza Mr K (#66611) üzenetére


Z.É.T.
őstag

(#66620) Mr K válasza Z.É.T. (#66618) üzenetére


Mr K
senior tag

Nehéz ügy.

"A taktikát ugyanakkor nehéz elengedni. Az átoltottság különösen az idősek körében messze nem teljes, a 60 éven felülieknek harmada még nem kapta meg a harmadik oltást – ráadásul miután a nyugati mRNS-vakcinákat nem engedélyezték a kínai hatóságok, itt a valamivel alacsonyabb hatásosságú kínai vakcinákról van szó.

De még magasabb és hatásosabb átoltottság mellett is kétséges, hogy a kínai egészségügyi rendszer képes lenne kezelni a vírus eleresztését: a nyitás még a jóval fejlettebb Hongkongban, Tajvanon és Dél-Koreában is a halálozási adatok súlyos megugrásával járt. Egy tavaszi, a Nature folyóiratban megjelent tanulmányban kínai kutatók azt valószínűsítették, hogy az omikron szabadon engedése 1,5 millió halálos áldozattal járna, és az intenzív kezelésre szoruló betegek száma a kínai egészségügy kapacitásainak 16-szorosára rúgna."

[forrás - linkek az eredeti cikkben, szintén inkább külpolitikai, mint pusztán a covid]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#66621) Ringman


Ringman
nagyúr

Approval for molnupiravir (MOV) use should be revoked worldwide. Not only has it proven ineffective, it seems clearly to be creating sequences such as the one below, which in ~2 months acquired 72 mutations, more than its lineage had accumulated in ~3 years of evolution.

[thread]

[link]

(#66622) t72killer válasza Ringman (#66621) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Oooupszika...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#66623) kpityu2 válasza Ringman (#66621) üzenetére


kpityu2
őstag

Hát igen. Mondjuk nem szokatlan, mert a többi hasonló nukleotid analóg technikát használó szernél is felmerült a probléma. Mindjárt az elején a remdezivirnél, ami Ralph Baric édesgyermeke, lelkesen tesztelgette többek között a Mojiang bányában megfertőződött szerencsétleneken. Igaz, akkor még GS-441524 volt a neve.
Egyik feltételezett szál, hogy az egyik bányász aki hónapokig kórházban volt és kezelték ezzel a szerren lehetett a forrása az emberhez adaptálódott vírusvariánsnak amit azután lelkesen kutatgattak/tenyésztettek tovább a vuhani laborban. Persze ez csak tapogatózás, részletkérdés, hogy mi okból buzerálhatták a vírust.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#66624) Parci válasza Ringman (#66621) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

eleve nem értem, hogy miért kapta meg :(
ahogy a favinak sem kellett volna :(

itt azért tényleg látszik a gyógyszergyárak lobbiereje, csak közben nem mindegy, hogy a szer "csak" hatástalan vagy még direkt problémákat is okoz...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#66625) t72killer válasza Parci (#66624) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

És ez vastagon fűt ám mindenféle antivaxx/anti-egészségügy szektát.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#66626) Parci válasza t72killer (#66625) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

sajnos igen. persze ők egyébként is látják a FÉNYT!!!, és van "bizonyítékuk" egyébként is, de hogy ez rátesz még két lapáttal, az tuti

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#66627) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Nem tudom, hogy ezek vészhelyzeti engedélyt kaptak-e vagy rendes engedélyt...
Érdemes elolvasni engedélyezés ügyben:
Emergency Use Authorization Vs. Full FDA Approval: What’s the Difference?

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#66628) kpityu2 válasza t72killer (#66625) üzenetére


kpityu2
őstag

Hipochonder is lehet néha beteg. ;) A neoliberális gazdaság hívei sose voltak a morál lovagjai. Itt erőteljes feladata van az államnak, mert a bizalomvesztés hatalmas károkat okoz. Persze a hülyeség is, láthattuk a romániai kanyarójárványból, de ezen a téren is van az államnak feladatköre.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#66629) Parci válasza kpityu2 (#66628) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

na és milyen gazdaság hívei voltak a "morál lovagjai"? :F (hátha tanulok valami újat, rég volt az egyetem...)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#66630) t72killer válasza Parci (#66629) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

ilyenkor jön, hogy #dehátmindegyikugyanolyan: ha egy elefánt átsétál a lábadon = amputáció. Node ha egy egér teszi, bele is halhatsz! Mi van, ha Lassa-lázzal fertőzött éppen és megharap?

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#66631) Ringman válasza Parci (#66624) üzenetére


Ringman
nagyúr

amúgy igen, lásd még novavax lassú engedélyezése, ocugen nem tudta engedélyezni a covaxint az usában, mert sokkal több adatot kértek be tőle, mint a moderna/pfizer esetében, paxlovid azért bőven nem hibátlan, etc.

---
[link]
New study: Men infected with COVID have one third less sperm compared to uninfected men over 3 months later. Of 100 men infected and not hospitalized four had no viable sperm. Of 100 men not infected, none had this condition.
---
Second new study: Vaccines themselves have no detectable effect on sperm qualities

(#66632) kpityu2 válasza Parci (#66629) üzenetére


kpityu2
őstag

A nonprofit gazdaság hívei. Egy cég két dolgot állít elő: az eladandó terméket/szolgáltatást illetve profitot. A spektrum egyik véglete az olyan cég amelyik csak terméket/szolgáltatást állít elő profit nélkül, a másik véglete pedig amelyik profitot állít elő termék/szolgáltatás nélkül. A neoliberálisok a spektrum profitorientált vége felé szeretnek lenni. De ez már nagyon off. :)

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#66633) Parci válasza kpityu2 (#66632) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

tekintettel arra, hogy ahogy a fogyasztót a hasznosság motiválja, úgy a céget a profit, elég hatékony lehet az a profit nélküli gazdaság a gyakorlatban...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#66634) kpityu2 válasza Parci (#66633) üzenetére


kpityu2
őstag

A kulcsszó a spektrum ;)

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#66635) Parci válasza kpityu2 (#66634) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

miután egy egész egyetemi képzés szól erről, amit volt alkalmam végighallgatni, ezért... ja. csak viszonylag értelmetlen dolog "neoliberálisozni". az állam lássa el a szabályozó feladatát, és lássa el minél jobban. a többit meg lássa el a piac, és lássa el minél jobban.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#66637) Vesa válasza kpityu2 (#66632) üzenetére


Vesa
veterán

Brazíliában, Tanzániában és sajnos hazánkban is láttunk példát arra, amikor az állam "neo-konzervatív" módon nyúl bele dolgokba. Ugye a Tanzán elnök bele is halt a Covidba, miután vakcina helyett 3 napos imát rendelt el járványügyi védekezés címszó alatt az országban. Itthon meg tudjuk milyen szakmaiságot nélkülöző kézivezérlés ment a kínai/orosz cuccok engedélyeztetése körül. Arról meg ne is beszéljünk, mert full OFF, hogy ezekkel az ársapkákkal meg kamat stoppokkal hova fogunk jutni.

Parcival értek egyet. Az állam feladata az, hogy kamu ideológiák mantrázása nélkül a lehető legobjektívebb müdon szabályozzon, a többit pedig hagyja a piacra. Ez az agyatlan belenyúlkálás eddig még minden esetben csődhöz vezetett, lásd még pl. Argentína.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#66638) t72killer válasza Ringman (#66636) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

végülis ha Allergodil 2.0 kategóriás "tömegnyomor előtt belövendő/gyerek kap a sulihét elején egy slukkot" cuccként használható lenne, már az is eredmény.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#66639) Parci válasza t72killer (#66638) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

csak kéne már, épp ma mondtam a kisebbik fiamnak, hogy szólt az igazgató néni, hogy covid van az ovidban :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#66640) Vesa


Vesa
veterán

Én ma toltam egy kör Vaxigrip-et. Coviddal viszont továbbra sem tudom, mi legyen...Most akkor BA1-et adnak vagy BA4/5-öt? Még mindig ködös a téma? Lassan 1,5 éves a boosterem is, szóval kéne valami legkésőbb januárban.

A tudomány a valóság költészete!

(#66641) Parci válasza Vesa (#66640) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a kódja alapján ba.4/5

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#66642) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

https://444.hu/2022/11/30/ujra-lehet-suletlensegeket-terjeszteni-a-koronavirusrol-twitteren

szódásszabaccsááág!!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#66643) UberMutant válasza Parci (#66642) üzenetére


UberMutant
őstag

a ne nézz fel! film tech guruja nagyon találó volt.
gyönyörű amikor egy mentálisan sérült ember hatalmat szerez.

(#66644) t72killer válasza Parci (#66642) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Frenetikus. Mikor vezetik már be törvényi szinten, hogy a felületet szolgáltató is felelős a tartalomért? Japersze, ahol a törvényhozók egy része is ivernectinen él...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#66645) Parci válasza t72killer (#66644) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

remek lesz, amikor bevezetik, ilyenkor szoktak a ph fórumról kitiltott, önérzetes trollok rohanni a hatósághoz

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#66646) mpo válasza t72killer (#66644) üzenetére


mpo
veterán

Ha jól tudom, Abszurdisztánban felelős a szolgáltató, ezért nincs egy cikk végén hozzászólásokra lehetőség.
A Musk leírta magát nálam, hogy a DeSantisra szavazna.

Ha érted, akkor már elavult.

(#66647) Vesa válasza Parci (#66642) üzenetére


Vesa
veterán

Musknak mosogatólé van az agya helyén. Szuper lesz, ha ilyen mennyiségű követőbázissal rendelkező ember fogja szórni a konteókat. Eddig is mondtam, hogy beteg a csávó.

A tudomány a valóság költészete!

(#66648) Ringman


Ringman
nagyúr

enjoying a normal experience brit módra:

[link]
"more than 7mn people are waiting for non-urgent, or elective, treatment. At the same time, key standards for cancer care and A&E waiting times are being missed by record margins."

(#66649) Mr K


Mr K
senior tag

WHO: Emelkedik a diagnosztizálatlan HIV-fertőzöttek száma Európában
"2021-ben naponta mintegy 300 új HIV-pozitív diagnózist állítottak fel Európa 53 országából 46-ban, amelyből naponta 45 az EGT országaiban született a WHO adatai szerint. Ez 106 508 új diagnózist jelent éves szinten az európai régióban, és 16 624-et az EU-ban."

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#66650) t72killer válasza Parci (#66645) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jogos, kétélű a dolog... De ami a f#szbúkon és egyéb felületeken ömlik, az tényleg a legalja már. Nyugatisztánban picivel jobb a "közmédiára bekötött" agylágyultak aránya, de IQ<x esetén itt is gond, ha bármilyen sz.rt öntenek a népre.

#66648: az NHS nem ér rá, számolják a busznyi pénzt, ami a brexittel rájuk szakadt...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.