- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
koncsik #73388 üzenetére
Jó ok, nem mondom, hogy nem okozott ez törést itt+ott, de azért nem ez az első generáció, aki problémás korszakot kénytelen átélni. Bírom az ilyen szociológusokat, főleg ha nők, akkor hajlamosak túldramatizálni a dolgokat. Most mit szóljon az a generáció, akinek 2 világháborút kellett átélnie? Vagy akinek a rendszerváltást, széteső mindennel IS, szomszédban bombák hullottak, szovjeteknél tankokkal lőtték a Kreml-t, mindenki be volt f*sva az atomtól, más országokban népirtások, lehetne sorolni. Úgy állítják be ezt a 2 évet, mintha egyébként a világban az 1000éves béke előzte volna meg.
-
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
koncsik #73307 üzenetére
"szív- és bélrendszeri elváltozások"
Főként ezzel a kettővel kínlódok már pár hónapja, de még az orvosok sem tudják megmondani hogy a covid vagy az oltás következményei e. Elvileg sosem voltam covidos, és minden az első Moderna után kezdett enyhe formában jelentkezni. Ugyan a vizsgálatok nem mutatnak semmi különösebb elváltozást, de a tünetek mindennaposak. Bármennyire is tudományos ez az egész, sajnos nem zárható ki az oltások mellékhatása sem, ezt még sógornőm és bátyám is elismerték, akik ugye immunológusok többek között. Nyilván sokat lehet köszönni az oltásoknak, de homokba sem szabad dugni a fejünket azért. Jó lenne valóban valami hatásos új kezelés, de mivel a kutatások sokszor évekig, évtizedekig is eltarthatnak, szerintem én azt már nem érem meg. A covid oltásnál is az volt a fő baj, hogy ott hirtelen dobták be a mély vízbe az oltóanyagokat, mondhatni fejvesztve, igazán komoly klinikai tesztelés alig volt, pláne ha az intervallumot nézzük. -
kolopele
nagyúr
válasz
koncsik #73269 üzenetére
Az emésztési nyűgjeim nekem is a 3. oltástól kezdődtek, ami szintén egy Pfizer volt, azt be sem kellett volna már adatni, nem volt kötelező. Az első kettőnél ugyan szintén azt hangoztatták hogy nem kötelező, de ezt tudjuk hogy nem volt igaz. Az nekem két Moderna volt, ami sokkal nagyobb adagot tartalmazott mint a Pfizer vakcinája, ott mint írtam már éreztem a szív problémát, majd jött a szem is. Ma reggel azt hittem infarktusom lesz vagy stroke, ahogy felébredtem olyan ritmuszavarom volt meg has...., izzadás, stb. hogy tényleg azt hittem vége. Aztán csak lecsillapodott (ha nem is teljesen) megint mint mindig. Ma kettős front van ugye......máskor is volt, aztán mégsem volt ennyire durva. Egy halom tünettel kell leélnem innentől az életem, miközben nem találnak semmit a születési bal kamra hipertrófia mellett? Az ember már nem tud előre tervezni sem nyugodtan, miközben a valódi okát meg nem tudni. Személyes vélemény az enyém is, én már a covid miatt nem adatnék be oltást ha vissza lehetne repülni az időben, inkább ülnék otthon és ki sem mozdulnék, elvégre oltás nélkül mást akkoriban sem lehetett csinálni.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
koncsik #73169 üzenetére
Az lesz a baj, hogy a madarak távolabb esnek az embertől, de biológiailag a denevérek emlősök, tehát szintén a .. belső megtermékenyítéssel szaporodnak a levegőben repülés közben csinálják !
Tehát gyorsak is és a genetikájuk közel is esik az emberéhez, utána a majmok következnek !
-
-
Vesa
veterán
válasz
koncsik #72918 üzenetére
Mondjuk No Offense, de csak azóta van normális diszkusrzus Covid ügyben a PH-n, mióta Radiátor nem már moderálja és Parci vette át. Szerintem teljesen alkalmatlan volt a feladatra, mert személyes meggyőződésből (ami erősen ezós/konteós és hiszékeny az esetében) moderált ki egyoldalúan tudománypárti hsz.-eket, miközben a teljesen eszement konteós marhaságok pedig maradtak. Ezt már akkor leírtam, csak persze ki lettem törölve. (azt azért nem teljesen értem, miért ne merülhetne fel, hogy valaki alkalmatlan moderátornak?)
-
Rage47
veterán
válasz
koncsik #72915 üzenetére
"a hatékony közegészségügyi beavatkozásoknak és kommunikációnak közvetlenül a bizalmatlanságot és a hiszékenységet kell kezelniük, és megkísérelniük visszafordítani ezek negatív hatásait."
Úgy nehéz lesz, ha bizonyos kormányok konkrétan álhíreket gyártanak és az a céljuk, hogy a tevékenységeikkel minél nagyobb legyen a bizalmatlanság már kb. mindennel kapcsolatban. -
Vesa
veterán
válasz
koncsik #72699 üzenetére
Ezt csak úgy ideteszem...
Zuhannak a gyógyszercégek részvényei, miután Trump az oltásszkeptikus Robert F. Kennedyt jelölte egészségügyi miniszternek"Kennedy az amerikai kormány oltási politikájának hangos ellenzője volt korábban, például a gyermekkorban adott oltásokat az autizmussal hozta összefüggésbe, kétségeket ébresztett a Covid-19 oltóanyaggal kapcsolatban, amelyet a „valaha gyártott leghalálosabb vakcinának” nevezett."
-
-
Ringman
félisten
-
kolopele
nagyúr
válasz
koncsik #72410 üzenetére
Érdekes ez. Valamikor 2-3 nap volt egy ilyen vírus, aztán vége volt. Barátom gyereke is benne van, ő már kórházba is került kiszáradás miatt, plusz bélgyulladást diagnosztizáltak nála. Én Enterolt szedtem egy hétig meg Normix - ot 3 napig, azóta jobb azért, holnap talán megjön a minta eredménye a gyereknek is, ő valami mást kapott a probiotikum mellé, akkor 5 napig nem is ment. Ha nem lesz a kakiban semmi, akkor nem tudom mi van. Tegnap már csak kétszer volt, ma még egyszer sem, hátha, bár nem is nagyon engedem hogy egye a megszokott ételeit, ha újra kezdi akkor első körben vérvétel, a CRP megmutatja ha van gyulladás. Amúgy meg a közérzete rendben van teljesen, és a fura hogy mint írtam is a másik gyerekemnek meg nejemnek kutya baja. Én tudom hogy nekem a gyenge pontom lent van, felső-alsó légúti problémám jó ha tíz éve volt utoljára.
-
válasz
koncsik #72357 üzenetére
utálom a ilyet külön magyarázni, de remélem mindenkinek egyértelmű, hogy nem úgy értem a 3%-ot, hogy "á, az nudli", 3% nagyon is durva halálozási ráta egy vírusnál, az influenza sokszorosa. de azért emlékszem még arra is, hogy hogy indult a covid, és hogy végül hova jutott, ráadásul a mérgelődésem sokkal inkább szólt a szenzációhajhász portfóliós címadásról... qrva nagy kárt okozott azért a média is a folyamatos paráztatásával akkor is, és fog most is.
-
válasz
koncsik #72268 üzenetére
Akkor a szokásos: kérnék szépen belőle magunknak (2, nem polimorbid - nem immunbeteg, nem eü dolgozó felnőtt és egy 4 és egy 11 éves egészséges gyerkőc). INGYEN, mert nem havi 5k fontot vágnak hozzánk a citiből, viszont a helyi TB-t rendesen vonják.
Hmm, még jó, hogy kiürítettem a bilit...
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
koncsik #72210 üzenetére
Ettől leesik a szemüveged !
https://x.com/BGatesIsaPyscho/status/1825426118003900754
=>
https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167691785&t=9255863
Utazzunk, mert " link " !
-
Ringman
félisten
válasz
koncsik #71975 üzenetére
részben kapcsolódó youtube - D-vitamin-ügyben: What's the Perfect Vitamin D Dose?
-
-
Ringman
félisten
válasz
koncsik #71963 üzenetére
ez elég beszédes, ha igaz (studyt nem olvastam és nem is tervezem):
You see, this study is simply a review of other studies.
Studies of people who died and who had also recently received a COVID vaccine in the days, weeks, or months before their death.
Studies that don’t actually say that COVID vaccines caused any of the deaths of the patients in their studies…
Over half of the patients in this review come from the Columbia study that found “no relation between the cause of death and vaccination…”
And since those patients had received the CoronaVac (Sinovac) vaccine, which is a whole inactivated COVID-19 virus vaccine, their deaths wouldn’t support the main spike protein theory of the review anyway -
attiati
veterán
válasz
koncsik #71930 üzenetére
CA hogyan van hatással a D-re? Magas vagy alacsony CA érték a jó?
Épp voltam 24 órás vizelet CA mérésen.
CA szint határérték alatt, CA ürítés a középérték felett valamivel, de sávon belül.
(amúgy 40+ és 182/82kg)A multi jó minőség. Nagyon odafigyeltek, hogy jól felszívódó molekuláris formában tegyék bele a vitaminokat, nyomelemeket. Végre valaki le is írja részletesen, hogy mit tesz bele. De a magas dózist nem értem (minden 100% felett). Cikkekben egyébként levezetik, hogy indokolt és biztonságos. De egy közepesen jó étkezés mellett a fele dózis is elég lenne. Nekik is jobb lenne, mert ugyanennyiért el tudnák adni és tartósan szedhetné télen, nyáron a nép.
Az A vitaminos cikk-ből azt vontam le, hogy aránytalan D pótlás A vitamin hiányt okozhat A vitamin pótlás nélkül.
" Nem meglepő hát, ha a D3 pótlása szuboptimális A-vitamin bevitel esetén élelmiszerallergiákra hajlamosít, hiszen, mint volt róla szó, az A- és a D-vitamin egymás hiánytüneteit fokozzák, ha csak az egyik van pótolva, de a másikból hiányállapotot tartunk fenn. Összességében a tanácsom az, hogy arra figyeljünk, hogy legalább annyi retinolhoz jussunk hetente, mint amennyi D3-vitaminhoz jutunk heti szinten, (a napozást is beletippelve) NE-ben számolva mindkettőt"
-
válasz
koncsik #71885 üzenetére
Ezt a tanulmányt a konteós topikban, az mRNS oltások gyilkos hatásának megdönthetetlen bizonyítékaként tálalják. Némiképp joggal, hiszen jutott egy hosszú fejezet a Pfizer és Moderna oltások "halálos, életveszélyes, kórházba juttató és megnyomorító" mellékhatásainak taglalására (vektor, vagy egyéb vakcinák nem voltak említve). De még az elemzés részbe is jutott ilyen mondat: "Consensus is also lacking in the medical community regarding concerns that mRNA vaccines might cause more harm than initially forecasted."
Amúgy a cikk érdemi részéből (bizonyos kritériumok alapján meghatározták a többlethalálozást a vizsgált időszakban és országokban -- ami feltehetően korrekt, ha egyszer a cikk megjelent) nem következik semmi, azaz a bevezetés és az elemzés (egy része) inkább csak ötletelés (persze hivatkozásokkal, ahogy illik).
Én a számokat sem értem teljesen, mert elvileg ezekben a számokban benne vannak a covid halálozások is. Pl. három év alatt az USÁ-ban a cikk táblázata szerint 1260340 többlethalálozás volt, viszont ez idő alatt volt kb. 1 millió hivatalos covid halott, azaz a covid-on kívül csak kb. 260 ezer többlethalálozás van (három év alatt), és akkor felmerül a kérdés, hogy nem lehet-e, hogy ez a 260 ezer egy része is a covidnak köszönhető? (Pl. eleve covidban halt meg valaki, csak nem került bele a statisztikába, vagy összeszedett valami covid szövődményt, pl. cukorbeteg lett, és abba halt bele később.) A cikk mindenesetre ezt a lehetőséget egyáltalán nem veti fel, azaz szerinte rengeteg minden okozhat többlethalálozást, még az alkoholt és a drogot is felsorolják, de hogy covid szövődménybe is bele lehet halni később, az ötlet szintjén sem merül fel.
(Én nem vagyok orvos, szóval fentiek egy laikus véleménye csupán.)
-
válasz
koncsik #71862 üzenetére
hát nincs megnyugtatóan, de látta sebész, felnyitotta a sebet, kifertőtlenítette, elvileg lokalizálódott a bőrrétegben, hétfőn megyünk vissza kontrollra, hogy kizárjuk az ízületre átterjedést, addig meg remélhetőleg hat az antibio. de közben azért még hőemelkedése van stb. rohadt staphylococcus.......
-
válasz
koncsik #71624 üzenetére
"A tudóscsoport [...] 32 ember agyát vizsgálta meg, akik közül 10-en gyógyultak fel a Covid–19-ből, és 22-en a Covidból."
Na tessék, már kétféle covid is van.Viszont ez erősen kapcsolódik:
Mit keres a Covid az agyban?
(Beszámoló az Agykutatás Hete szegedi eseményén elhangzott előadásokról. Hosszú, de érdekes.) -
Rage47
veterán
válasz
koncsik #71624 üzenetére
"kis nátha"
Eszembe jutott még, hogy 2 oltatlan 60 körüli külföldi ismerős is megjárta, mert oltásellenes volt. Mindegyik pár hónapja elkapta, gondolom ősszel, és gyorsan átment rajtuk. Múlt héten meghalt az egyik, szívelégtelenség, a másik kórházban, szívműtétre lenne szüksége... -
gcsikos
tag
válasz
koncsik #71589 üzenetére
Megerősítem vlsz hitelesen. Kéthetesen (77) reumatoid arthritiszem lett, szerencsére automata, gombnyomással induló autóval tudtam kezelésre járni. Fájdalmas kézügyetlenség lett. Életvégig methotrexát, néha medrol, szteroid kúra fellángoláskor. Az autoimmun örökös kísérő sajnos.
-
válasz
koncsik #71130 üzenetére
Ha a zosurabalpinról van szó (a linkelt bild cikk szerint arról), akkor azért vannak kevésbé hurráoptimista beszámolók is:
* "az esetek hatvan százalékában képes volt elpusztítani az Acinetobacter baumannii nevű baktérium [...] CRAB néven is ismert fajtáját" (kiemelés tőlem)
" a baktériumnak nem feltétlenül van szüksége lipopoliszacharidokra ahhoz, hogy túléljen, ha pedig így mutálódik, akkor a zosurabalpin hatástalan lehet ellene."
[forrás - ebben vannak közvetlen linkek a publikációkra]
Lásd még: [link] - ebben is vannak értelmesebb forrás jelölések. -
-
polonic
félisten
válasz
koncsik #70318 üzenetére
Nekem is ez a feltételezésem.
Mióta elkaptam ezt a szart, valami nem az igazi.
Tavaly szeptemberben volt nekem a fertőzés. Előtte 9 évig kb semmi. Betegszabadságon nem voltam. Ha taknyos is voltam akkor az kb semmi volt.
Azóta pedig vagy 5-ször kaptam el fosós vírust, meg egy valami komolyabb torokfájós valamit (nem covid volt akkor) és ez 5 betegszabadság volt.
Az erőm sem a régi, nem bírok emelkedős terepen 70 km-t letekerni. Fáradékony vagyok.
Voltam kardiológián, röntgenen, gasztroenterológián. Semmit nem találtak. Refluxom van, az volt már korábban is. Na meg volt egy nyelőcső gyulladásom is.Nem tudom máshoz kötni, mert előtte én voltam a terminátor kb. És ezek után tartok tőle, nem akarok még egy fertőzést. Kéne oltás is. Csak ezek a gyökerek nem rendelnek az új variánsosat.
-
válasz
koncsik #70318 üzenetére
vagy nem kell minden mögé a covidot képzelni: mostanra sikerült odáig tolni a globalizációt, röpködést, "délután milánóban meeting, estére bécsbe egy üzleti vacsorára, holnap otthon vagyok a bárhol is" vonalat, hogy a vírusok köszönik szépen, instant globalizálódtak.
korábban sokkal lokálisabb tudott lenni egy-egy járvány, most az összes full világjárvány. akár egy eddig jobban helyben maradó zoonózis is.
-
válasz
koncsik #70319 üzenetére
Ez már régóta így megy, egy nagy maffia az egész. Kutatóként ingyen odaadod nekik a tartalmat, mert pl kell a 3 publikáció a PhD-hez, ők elküldik másik 4-5 kutatónak, akik INGYEN lektorálják. Viszont ha egyetlen cikket le akarsz tölteni az ujságból (mert pl kellenek belőle az adatok a munkához), akkor nekik perkálsz 20$-t. Vagy intézményi szinten "kedvezményesen" sok-sokezret. A pénzből tudós egy kanyi fillért nem lát semmilyen minőségben, "nyugaton" se.
-
válasz
koncsik #70318 üzenetére
csalóka a topik, és nem feltétlenül reprezentatív (bár mondjuk Z.É.T. nagyon széles ismerettségi köre már lehet az). nálunk egyébként nem ez a helyzet, mi 8 éven át szenvedtünk attól, hogy az érzékeny gyerek mindent is hazahoz, ami aztán végigmegy a családon, de tavaly már sokkal jobb volt és egyelőre idén sincs gáz, kop-kop. szipog két napig és kész, nekünk kapar a torkunk picit egy-két napig és szintén kész.
holnap infjulenziaoltás
-
válasz
koncsik #70296 üzenetére
SzVSz azok az oltások már nagyon régen voltak azóta nincs ertelmes oltóprogram, ilyen kiterít 1-2 hétre, szagláskicsinál, LONG bőven előfordul
. Nekem hasonló volt a történet:
2021 szept: Moderna1
2022 január 5: Moderna2
2022 február kb 5-20 ba.1-el pozitív, első pár nap enyhe láz és ízületi fájdalmak, 0 fáradékonyság
2022 július: egyedülálló hipermagas pulzus-esemény, kb 200as pulzus 2-3percig
2023 újév: egy hét láz, DE mozdulni is alig bírtam, egy hét jobbulás utána 1 hét szaglásvesztés - igen erősen gyanús, viszont 3 teszt lett negatív
2023 nyara, szintén egyetlen alkalommal: 200as pulzus nyugalmi/fekvő(!) helyzetben, az előző évinél kicsivel hosszabban.
Genetika: édesapámat még az oltások előtt megölte ez a 💩, igaz, voltak már súlyos szív-érrendszeri problémái.Röviden: ha 100% megbizonyosodok róla, hogy a skótok xbb anyaggal oltanak, én megpróbálok szerezni egy lövetet, még ha Glasgow-ig kell mennen érte (mint a 2.Modernáért...) akkor is.
-
-
Z.É.T.
őstag
válasz
koncsik #69888 üzenetére
Enélkül is érthető lett volna, így méginkább
És igen, kezdetben a két másik topikban, később itt rengeteg hasznos infó lett megosztva, én is köszönöm mindenkinek!
Mr K-nak külön köszönet az összefoglalókért, ma már nem állok neki minden linkelt cikk megrágásának, ezért különösen hasznosnak bizonyul számomra!
-
Z.É.T.
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Hálózati / IP kamera
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- Nux NDL-3 Hook Drum and Loop - dobgép és looper pedál
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged