- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kpityu2 #71362 üzenetére
Nem az a problémám, hogy a www.thailandmedical.news-t linkeled, hanem az, hogy a translate.google.com-ot, ahol is a linkelt cikk így indul: "A COVID-19 TÖRÉSE Hírek!" Az eredeti cikk címének a feltüntetését (French Study Finds That SARS-CoV-2 Induced CD4 Cell Death Is Possibly Responsible For Long COVID!) pedig azért tartanám jó gyakorlatnak, mert így lehet rá keresni később. YMMV
-
Rage47
veterán
válasz
kpityu2 #71355 üzenetére
vasculitis
Emberek fel se fogjak milyen szerencsések amikor nem lesz ilyen szövődményük
Igazi orosz rulett vírus -
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
kpityu2 #71276 üzenetére
Én őszintén örülök annak, hogy jobban tudsz mindent azoknál, akik részben vagy egészében ezzel foglalkoznak. Be is fejeztem, már olyan ez az egész mint anno a konteós fórumokon, max. ott szinte minden laikus "tudós" volt, itt meg jelenleg vagytok kb. ketten, de már az is sok.
-
Rive
veterán
válasz
kpityu2 #71280 üzenetére
Tarts egy kis szünetet
Azt a 'a vírus terjedésére a vakcina nincs hatással' konteót jól ismerjük, nem lehet magyarázni, és a baj az, hogy nem csak idehoztad, hanem további értelmetlen, áltudományos süketeléssel próbálod védeni, körömszakadtáig.
Nincs itt semmi szalmabáb, hozzácsapás. Beszoptál egy tősgyökeres konteót és teríted, tudományoskodó köntös alatt.
-
Rive
veterán
válasz
kpityu2 #71276 üzenetére
Kissé sántító hasonlattal ... erős kételyeim vannak ...
A felkapott, kontextusából kiragadott és értelmetlenné gyalázott szakmai terminológián túl amit az oltás jelent, az még most is ~ két-három hónap ami alatt egy adott variáns és közeli leszármazottai nem okoznak betegséget vagy fertőzőképességet, és utána még fél-egy év, ami alatt gyorsabb/könnyebb lefutást, rövidebb és gyengébb fertőzőképességet.
A járvány elején pedig még többet jelentett.Ennek tagadását, meg 'terjedésre nincs hatása' erőltetését nagyon sok süketeléssel se lehet tudománynak eladni.
Kár próbálkozni.
Illetve talán valami konteo topikban -
kolopele
nagyúr
válasz
kpityu2 #71272 üzenetére
"A vírus terjedésére a vakcina nincs hatással"
Pedig van. Teszem fel van férj meg feleség, férj nem adatja be, mert bika, asszony gyengébb, ő beadatja. Mindkettő elkapja, férj meg sem érzi (lehet nem is tud róla), asszony kidől, de élve marad, megvédte az oltás. Ezek után férj uramban, mivel nem ölte meg semmi a vírust csak legyengítette, "variálni" kezd....Ez átmegy az asszonyba, és mivel a variáns ellen nincs védelme belehal, férj uram meg megint alig érzi meg. Utána ez az ember közösségbe megy ahol átadhatja bárkinek, akinek gyengébb a szervezete jó eséllyel megkapja még ha oltott is, és nem lehet tudni a szervezete miként is reagál majd a kissé módosult változatra. A tudomány és a vicc határain táncolva kb. ennyi, miért is terjeszti jobban aki nincs beoltva. -
Z.É.T.
őstag
válasz
kpityu2 #71261 üzenetére
Amennyiben kissé szabatosabban fogalmaznád meg, megvédenélek
Pl. így: "a vírus terjedésére a vakcinanincselhanyagolható, jelentéktelen hatással van"De nem is nagyon értem, miért álltak most beléd, erről szerintem Kemenesiék is többször beszéltek, ha nem is domborították ki.
Turbó IgG a megbetegedés ellen oké (lehet), sejtes a súlyos ellen oké (lehet), de IgA nélkül marad a maszk, távolságtartás, ezek nélkül meg a variánsok közel végtelen száma.
(és még izgalmas kérdés lehet az is, amit asszem Ringman hozott, hogy a longosoknál két év után is mutattak ki virnyákot, ha ez nem csak töredék, hanem aktív cucc, akkor lesz még néhány százmillió variánsgenerátor, nehogy hiányozzon a covid a topiknak)
https://medicalxpress.com/news/2023-07-mrna-vaccines-limited-omicron.html
(akinek több ideje van, kereshet relevánsabb infót is, addig ez is jó lesz)
-
kolopele
nagyúr
válasz
kpityu2 #71261 üzenetére
Én két Modernát és egy Pfizert vettem fel szintén a háziorvosomnál, de már az első Moderna után két nappal jött amolyan fura mellkasi nyomás érzet, tartott két hétig, azóta több extrát érzek, és nagyon nem szeretem ha már 80 körüli a pulzusom, de mivel van egy örökletes bal kamra hipertrófiám, így a béta blokkoló szedése úgysem engedi nagyon 60-65 fölé. A szemem is csinált egy érdekeset, hirtelen hatalmas villámlások a balnál, látótér beszűkülés, de 5 perc és elmúlt. Nyilván vizsgáltattam nem egyszer a szívem meg a szemem is azóta, orvosilag semmi újabb elváltozás. Lehet csak véletlen egybeesés volt mindkettő? Sosem tudom meg. Most is tegnap óta rengeteg bedobbanást érzek, de ugye 3 napos front van jelenleg.
Dare2Live: Csak beszélgetünk, és amint látod még nálam is voltak megmagyarázhatatlan tünetek, pedig ha valaki én tényleg oltás párti vagyok és voltam is. Az hogy már nem adatnék be többet, az egyrészt azért van mert sosem kaptam el, még náthás sem voltam, meg jelenleg nincs is akkora veszély messze mint az elején. A maszkot ellenben én is hordom zárt helyeken. Talán ha már szeptemberben itt lettek volna az oltások egyet beadattam volna, de már nem fogok. -
kolopele
nagyúr
válasz
kpityu2 #71256 üzenetére
Miért is nekünk kell mindig mindent bizonyítani több ezerszer is? Azoknak meg semmit akik szomszédjának a szomszédja meg még a kutyája is az oltásba halt bele? Sajna én nem tudom úgy megfogalmazni ahogy a két immunológus rokonom tudná, ráadásul minimum fél órán keresztül taglalták már akkor is ezt az egészet, megpróbáltam már megkérni őket hogy írják már le pontosan miként is működik ez az egész, de olyan szinten elzárkóznak a totál laikusoktól, hogy sajna nem voltak rá hajlandóak. Annak idején videóban beszéltek róla, azt még az elején fel is tettem (mellesleg sógornőm még tüdőrákkutató is, arról is beszél, és kapcsolatba hozta a témával is), ezeket antivaxer körökben is feltettem, ahol a reakciók kimerültek abban hogy.....inkább hagyjuk. Szerencsére az omikron óta megszelídült ez a járvány, de nem tudni mikor robban újra egy nagyot. Egyébként én még elvileg egyszer nem kaptam el ezt a betegséget, még akkor sem amikor nejem kétszer feküdt ki 4 hétre de úgy, hogy napi 5 percre ha fel tudott kelni (és a vuhani idején még oltás sem volt), azaz annyiban igazad van neked is, hogy nem mindenki szervezete érzékeny rá, de honnan tudjuk hogy kinek az és kinek nem? Génkutatás lenne a megoldás. Utólag már én sem oltatnám be magamat, és már nem is fogom, mivel a vuhani elindulása óta még megfázva nem voltam, a tesztek sosem mutattak pozitivitást, viszont erős a gyanúm hogy a szívműködésemet valami kissé megzavarta, és oltáspártiként is azt mondom, nem kizárt hogy az oltás, de mi van ha nem adattam volna be, viszont erősen érzékeny lettem volna rá és annyi? Lehet már nem írogatnék itt 56 évesen.
-
Rage47
veterán
válasz
kpityu2 #71256 üzenetére
Laikusként mondom, ha kevesebb teret adsz a vírusnak mutalodni maszkkal és oltasokkal, akkor kevesebb az esélye, hogy valami durvabba mutalodik. Szépen mutalodott sajnos a vírus tagadókban és szerencsére eddig nem lett veszélyesebb. Persze a long covid ott van meg mindig és az is, hogy aki többször elkapja az egyre szarabbul viseli.
-
kolopele
nagyúr
válasz
kpityu2 #71250 üzenetére
Az influenza elleni oltás sem ad élethosszig tartó védelmet, azt is minden évben adatni kell, mert változik a vírus szerkezete, összetétele. Ugyanez van a covid esetében is. Az a szerencse, hogy az omikron óta nem jelent még meg az azelőtti variánsokhoz hasonló erősségű újabb fertőzés, ami azért nagyban betudható az átoltottságnak és a maszkviselésnek is. Lehet ezt persze tagadni, csak nincs értelme, max. antivaxer összejöveteleken, ahol mindig akad egy-egy olyan lelkes hozzászóló aki szerint "de a szomszédom aki makk egészséges volt pont az oltást követő egy percen belül halt meg"......
-
Vesa
veterán
válasz
kpityu2 #71250 üzenetére
Covid esetén csak utólag tudjuk, hogy kivételesen gyorsan képes mutálódni, a járvány kitörésekor -de még az oltás megérkezésekor sem- volt erről bővebb infó. Vagyis ez nem ok arra, hogy az antivaxerséget ne folytsuk el csírájában egy imseretlen vírus által okozott járvány elején (és egyébként sem).
Ráadásul kíváncsi lennék rá, hogy egy világszinten 95-97%-kos átoltás mellett, vajon ugyanitt tartanánk-e pl. muntációs kérdésekben. Lehetséges, de nem egyértelmű, már csak azért sem, mert az első oltási kör agyon dokumntálása és követése mellett több tanulmány számolt be arról, hogy a Vuhani 1.0 esetén még a terjedést is fogta a vakcina jelentős mértékben.
Egyébként az antivaxerek szerencséje, hogy a Sars.cov.2 ilyen szinten mutálódik, egyéb esetben már esélyesen a legtöbb országban kötelező lenne az oltás. -
Vesa
veterán
válasz
kpityu2 #71244 üzenetére
"Hát, ahhoz képest, hogy a világ szarrá oltakozott, elég szép hullámok vannak három-négy havonta..."
Sajnos pont, hogy nem "oltakoztak" sz*rrá. A népesség legalább 95-97%-ának immunizálása szükséges ahhoz, hogy a terjedést meg lehessen fékezni. Nézd meg a kötelező oltásokat, most még élő példánk is van a kanyaró esetében. Ahol az antivaxerek elkezdték nem beoltatni a gyerekeiket, ott évtizedes járványmentességet követően, ismét kialakulnak lokális járványok. A fekete Himlőt és más kórokozókat is úgy sikerült "eliminálni", hogy mindenkit kötelező jelleggel beoltottak ellene, nem ilyen önkénteskedő alapon ment a dolog. Nem véletlenül vannak az okosabbak kiakadva az antivaxerekre. Nem csak magukra veszélyesek -az kit érdekelne?-, hanem az egész társadalomra.
-
válasz
kpityu2 #71236 üzenetére
Az alfa variánsig/azt is beleértve a fertőződés ellen is védtek mérhető %-ban a jobbfélék (mRNS).
Az is "hatás a járványra", hogy nem kell a megfejtők által bemajréztatott terhes anyukát temetni/nincs tele az intenzív. Egy járványt nem csak a fertőzöttek számában mérünk, hamem súlyosságban is.#71240: naigen, ez totál gyökérség volt a magyar szervek részéről. Itt az első modernámat (2022 szeptember) kint az udvaron adták, egymástól kb 2 méterre lerakott székeken lehetett ülni. A második meg valami 5méter belmagasságú csarnokban volt, szintén igen szellős népmozgatással. SzVSz Mo-on simán ölt pácienst a díszes magyar eü ezzel
-
Rive
veterán
válasz
kpityu2 #71236 üzenetére
..A vírus terjedésére a vakcina nincs hatással,...
De, van.
az antivaxxerkedés csírájában elfojtása kábé semmilyen hatással nem lett volna a járványra.
Az első oltások idején meg különösen sokat számított az oltás, minden szempontból: terjedés sebessége és súlyosság dolgában is.
-
válasz
kpityu2 #71175 üzenetére
és képzeld el, hogy te nyertél! (hogy lepkehimlő vagy valamelyik más kiütéses gyerekbetegség, az persze nincs ráírva, de jó eséllyel az lesz, ami most terjed köztük ezerrel)
tegnap már aszonta anyám, hogy ebbű vizsgálat lesz, móre, de aztán estére megtörtént a csoda és megnyugodhattunk! anyafejen is megjelentek a tünetek
így viszont rögtön minden része a helyére került a kirakósnak, flu nem is volt itt, ezek a dögvészek is influenzaszerűen nyitnak, és a hosszú lappangás (7-10 nap) is stimmel (szilveszterkor döglött le a fiam, már azt sem értettük, hogy honnan szedte össze, mi rá 8 nappal egyszerre. neki nem voltak kiütései és most a kicsinek sincsenek).
-
SteveAd
tag
válasz
kpityu2 #71119 üzenetére
Tavaly is a Vaxigripet adattam be. Januarban eleg nagy valosziniseggel elkaptam, de 2-3 nap alatt viszonylag enyhe lefolyassal megusztam (az utobbi 20 evben kb. 3 alkalommal volt durva influenzam: az nalam az Omikronnal sokkal durvabb lefolyasu volt, persze az Omikront eleve 4 oltas utan kaptam el, a Deltat meg szerencsere anno megusztam).
-
válasz
kpityu2 #71080 üzenetére
sosem volt gondom vele, amivel nincs problémád, azzal kapcsolatban nem vagy képben. sokat tájfutottam gyerekkoromban, erős a bokám, sosem volt semmilyen szalagszakadásom, íngyulladásom, semmi ilyesmi. a térdem is jó. kop-kop. egy konkrét ponton fáj nekem, ha megtalálom és megnyomom, most is. majd teszek rá egy filcpöttyöt és befotózom, majd fórumdoktorkodd meg nekem légyszi
-
Z.É.T.
őstag
válasz
kpityu2 #71062 üzenetére
Köszi, igazából az volt a lényeg, hogy akkor "semmi újdonság" eszerint. Azért kérdeztem, mert a thread alapján úgy tűnt, hogy megint valami, amit pl Leonardi már régóta mond és sokan vitáztak vele.
Parci, legyen zaj, tökmindegy, csak 2020-tól kezdődően számtalan zajról derült ki, hogy érdemes volt/lett volna rá figyelni.
Azért ez nem egy olyan "szakember", aki szerint például a longcovidot a zótás okozza. Az oltatlanoknál is.
(kontextus másoknak: benéztem a konteós gumiszobába és már ilyen "megfejtést" is olvastam ott. Egészen elképesztő, hogy értelmesnek tűnő emberek képesek ennyire magukra zárni a valóságtagadás ajtaját, aztán még a kulcsot is lenyelni)
-
-
válasz
kpityu2 #70986 üzenetére
egyszerűen marhaságokat beszélsz, és meg vagy sértődve, ha felhívják rá a figyelmed. egyszer megnézhetnél egy labort és beszélhetnél pár kutatóval, rájönnél.
és mellesleg az érveid is egészen gyengék: a helyiek több száz éve időről-időre megbetegednek. csak az nem jön le a nyugati híradóban. vagy ha lejön, kis színes, észre sem veszed. a helyiek meg időnként lenyomnak egy járványt, részben védettek lesznek, részben meghalnak stb. a kutató meg azért kutat, mert közben a világ globalizálódott, és noha az előző száz évben ezek a járványok helyiek voltak, a következő nem lesz az.
nem mellesleg covid oltásunk sem lett volna.
-
-
válasz
kpityu2 #70982 üzenetére
bevallom, én kezdem elveszteni a türelmem
a logikád annyi, hogy minden úgy jó, ahogy volt. ja, csak sajnos közben lett 8,5 mrd ember és elfoglaltuk a fertőző állatok életterét, akik így, hogy találkoznak velünk, megfertőznek minket. ebből te azt szűröd le, hogy a kutató csak ne kutatgasson. egy tudományos topikban. móre...
-
válasz
kpityu2 #70982 üzenetére
Ledobálja a félig megevett mangót (denevérnyál), amit folytat a gyerek. Az expozíció friss, 3-4óra múlva ugyanis a czucc már a hangyáké. Amilyen szép érett gyümölcsök voltak, Seychelle-en nekem is lett volna kevem hozzá, de inkább maradtam a piacinál amit bár kicsit 'ződebben, de érintetlenül szedett le a néni-bácsi.
-
-
-
BlackV
őstag
válasz
kpityu2 #70889 üzenetére
Our findings suggest that the WT component should be abandoned when updating COVID-19 vaccines, and individuals without prior Omicron exposure should receive two updated vaccine boosters.
Ez a meglepetések napja.
#70892Rive
Én azért még megvárnám a tömeges wu + omikron védettséget, amihez a cikk szerint 2x omikron kanyar kell, tehát innentől még minimum 2 év.#70896Parci
ott "érzésre" is látszik, hogy milyen kis p.csafüstnyi pár pontos változás egy-egy mutáció.
Jaja, és úgy is fogalmazhatnánk, hogy ha csak ennyire képes, ilyen kicsiket tud csak mutálódni, akkor ezeket a variációkat a B-sejt készlet hamar le fogja fedni. Ha ez így lesz, akkor reményeim szerint nem fog tudni lázat, gyengeséget, izomfájdalmakat okozni. -
válasz
kpityu2 #70900 üzenetére
de az immunrendszer nem félreműködik, amikor a memória gátolja, hanem mindig is így működött. félreműködik, hiszen a jövőre nem tudott felkészülni, aztán gyorsan korrigál, te meggyógyulsz és mindenki megy a dolgára.
a régi oltás valóban a régi variánsra treníroz, kivéve, ha azóta találkoztál újabbal (oltás vagy átesés), mert akkor arra is.
-
válasz
kpityu2 #70891 üzenetére
te linkelted be a minap a tök jó animációt, ott "érzésre" is látszik, hogy milyen kis p.csafüstnyi pár pontos változás egy-egy mutáció. van abból végtelen. a mi életünkre garantáltan elég.
imprinting: húgomat közvetítem: az imprinting tulajdonképpen maga az immunmemória, tüzes mágián égetne el minden "tanulmányt", ami próbálta a pánikot kelteni ezzel kapcsolatban. vagy emlékszik a szervezet és van immunmemóriád vagy nem, többnyire a normál működés az, amit a covid kapcsán nekiálltak démonizálni. a dolog ennél persze összetettebb, de az ökölszabály ez, és nincs is semmi komoly félreműködés a covidnál sem.
-
-
-
Z.É.T.
őstag
válasz
kpityu2 #70841 üzenetére
Köszi, végül reggel, több részletben, de átrágtam rajta magam. (noha 20-25 perceknél hosszabb alvásom egyszer sem volt az éjszaka)
Nagyjából fél napig írhatnék, 14 éve ME/CFS érintettként, de megpróbálom nagyon röviden.
- nem látok benne sok újdonságot, ismét megállapították, hogy változatos, erősen eltérő eredményeket kaptak, ezért szükség lenne nagyobb kohorszokra
- van néhány jellemző felborulás, de messze nem következetes biomarkerként
- vélhetőleg még téves következtetésre is adhat okot, a nem különösebben súlyos ME/CFS alanyok részvétele (a súlyosabb LC-osok mellett)
((súlyosabb állapotú alanyok nem tudnak/akarnak részt venni hasonló kutatásokban, sokuk hosszú évek/évtizedek óta szenvednek, míg a longosok még dühösek, azonnal eredményekre vágynak, a CFS-betegek inkább lemondóak))Egy erőltetett hasonlattal foglalom össze:
Az éppen víz alatt fuldoklókat vizsgálják, milyen változások állnak be az utolsó 3 percben, hátha lesz valami gyógyszer/kiegészítő, ami megakadályozza/lassítja a fulladást. Vannak biztató eredmények a fulladás mechanizmusának felismerésében, de kellene még sokkal több fuldokló, mert túlzottan változatosak az eddigi eredmények.Nem mondom, hogy kösz a semmit, de nem látom, hogy ezeknek a betegségeknek megértéséhez, gyógyításához lenne elég kapacitás, erőforrás és szándék. A hazai helyzet pedig jelentősen elkeserítőbb, mint a nemzetközi átlag. (még a bno-kódot is kerülik, mint...)
Ettől sem lettem szupervidám, na.
(a jó kaja viszont tényleg javít néhány százalékot, ahogy a jó levegő is, de főleg a varázsgomba - egy barátom ismerősének anyósa mesélte
)
-
BlackV
őstag
válasz
kpityu2 #70806 üzenetére
If we can learn how to trigger mucosal immunity against SARS-CoV-2, it should be possible to do the same for influenza, respiratory syncytial virus and infections we might not yet know about.
Biztos lesz ilyen és akkor soha többé nem kell nasivinre, coldrexre, algopyrinre és ACC-re otthagyni a 20-asokat a gyogyiban. -
kw3v865
senior tag
válasz
kpityu2 #70784 üzenetére
Köszi, ez a lényeg. Én már nem tudom követni ezeket a variánsokat, kb. az omikronnál el is engedtem a témát. Tisztában vagyok vele, hogy a friss variánsokkal szemben gyengébben teljesít még a legújabb, éppen elérhető oltás, de jó, hogy legalább nem egy ősrégi verziót kapok.
-
gergo5991
őstag
válasz
kpityu2 #70697 üzenetére
Alapbol magasabb a vernyomasom, most voltam amugy komplett vérképen is, meg szivultrahangon, ott minden rendben volt
kedden erek csak haza lehet elmegyek a korzetihez, amugy meghallgattak a legzesem is eleg alaposan fondendoszkoppal ott is oke volt mindennem kohogok soha, semmi ilyesmi panaszom nincs amugy
-
-
válasz
kpityu2 #70482 üzenetére
igen, de nem feltétlenül: fateromnak vastag csík, a 4. oltása két éves, nem kapta el semmikor elvileg.
de amúgy aki úgy esik át rajta, hogy észre sem veszi, az szerintem eleve nem aggódik, úgy amúgy meg nem hiszek benne, hogy ne tűnne fel egy covid. nekem feltűnt mindkétszer
-
Vesa
veterán
válasz
kpityu2 #70304 üzenetére
"a tesztek alapján mycoplasma pneumonia ami egy bakteriális fertőzés."
Uhh, bakker. Olyanom volt. Kétoldali tüdőgyulladást csinált a genyó, kórház lett a vége. Nem jó hír, viszont a jó oldala, hogy van rá antibiotikum. Régen ismert kórokozó, jellemzően kisebb közösségekben okozott eddig lokális járványt. Amikor én elkaptam, akkor is csak a szűk család volt érintett és pár másik az oviban. Most a kérdés az, hogy mitől vált képessé nagyobb léptékben terjedni? Az is lehet, hogy nem fejlődött sehova, csak a Covid miatt van tere kárt okozni, esetleg felülfertőzni egy olyan gyereket aki Covidos.
Annyit elmondhatok, hogy rettenetesen beteg voltam tőle, pedig akkor még csak a harmincas éveimben jártam. Senkinek nem kívánom. 2 hét lappangás után ütött ki, azonnal ágynak, közel 40C-s lázzal.
-
-
-
válasz
kpityu2 #70229 üzenetére
De a probléma nem az immunreakció (bár annál is lehetne vitatni, hogy mindegy-e vagy sem), hanem az, hogy hogyan hat az immunrendszerre és az egész szervezetre. Az oltás az esetek túlnyomó többségében "nem viseli meg a szervezetet", a covid viszont egy súlyos betegség (aminek a súlyossága nem feltétlen korrelál a tünetek súlyosságával), ami igen.
-
válasz
kpityu2 #70229 üzenetére
Nemigazán/nem mindig. Egyrészt a vakcinát ideális MENNYISÉGBEN kapod, másrészt lehet jóféle koktél is, egyszerre több variánssal - vagy mrns, feherjealapú esetén "rövidített" szakaszra harapó = a szakaszon kívül eső mutációk nem zavarják. Igaz, utóbbi eléggé a jövő zenéje.
-
Z.É.T.
őstag
-
-
válasz
kpityu2 #70138 üzenetére
Az itteni megfelelőjét (Lemsip orrspray carragelose hatóanyaggal) használom, tényleg segít mindenféle taknyos betegségek enyhítésében. Ha csupán annyit tud, hogy ez egyfajta "mosogatószer", ami a desztvíznél hatékonyabban oldja le a cuccokat a nyálkahártyáról, már az is komoly segítség mindenféle oda kötődni akaró szutyok ellen. Legyen az baci, irritáló kosz, vagy épp covid vírus. A kézmosás orr-i megfelelője.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- További aktív témák...
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest