- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
pit stop #45896 üzenetére
Pfizer, Moderna esetében nagyon ritkán előfordulhat enyhe szívizomgyulladás (jellemzően 30 éves kor alatt), plusz megkavarhatja a mensest is, erre tudok speciel a környezetemben is nem egy példát, de az is rendbe kell jöjjön. Az a baj ilyen esetben, hogy a vírus későbbi szövődménye is lehet a szívprobléma, ebben a korban ez a valószínűbb, másik kardiológusnak is meg kellene vizsgálnia.
-
-
válasz
pit stop #38495 üzenetére
felnőtt emberként mindenki jobb, ha hozzászokik, hogy egyre többször kell szerelőhöz menni. nem az a feladat, hogy az ember szeresse a tűt vagy a rendelőt, de ha menni kell, bármit is csinálni, akkor menni kell. amikor megkaptam a pecket a pofámba, hogy aztán letolják a szondát a gyomromba, nyilván nem a legjobban éreztem magam a világon, de ki lehet bírni, és akkor az még messze nem a durva vonal. egy 1 mp-ig tartó oltástól félni egészen nevetséges, a 7 éves fiam sem fél már tőle.
de tudom én is, hogy van, aki elájul egy vérvételtől
-
válasz
pit stop #36502 üzenetére
A britek is ezt csinálták. Hónapokon keresztül ők (nekem mi...) voltak a világ legfertőzöttebb országa, de több irányból hotelkarantén(!, 1750£!), enyhébb helyekről duplateszt kb 100£+10nap karantén. Így ment az egész nyár, csak nyár végére kezdték legalább az oltottaknak az enyhítést, nem mintha bárki BEHOZOTT volna bármit, inkább innen hordták szét.
-
válasz
pit stop #33732 üzenetére
Tüdőm nekem is hallgatták, voltam szűrésen és röntgenen is.
Dokim a második fajta antibio. kúra közben hallgatta meg masodszor a tüdőm és olyat hallott amitől SBO-ra küldött, ott meg a köhögés/fulladás miatt covid gyanús esetként kezeltek, gyorsteszt, majd PCR és befektettek külön korterembe és vért vettek, gépekre kötötték és vittek tüdő röntgenre is.
Dokim különösebben nem érdekel/ha nincs bajom a munka sem fáj nekem/
Az meg azt mondta a labor eredményre, hogy akinek ilyen jó eredménye van, annak nem is szabadna így köhögnie....Ez az orvos anno elb*szta 1 éven át a táppénzt és simát kaptam baleseti helyett...tp ellenőrző főorvos vette észre mikor pont az utolsó (havit) kaptam és az intézte a megyei OEP-nél, hogy jogosult legyek még 1 évig a baleseti tp.-re.
-
Ringman
félisten
válasz
pit stop #33676 üzenetére
usában hivatalosan még nem: [link]
The Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP) and CDC’s recommendations are bound by what the U.S. Food and Drug Administration’s (FDA) authorizationexternal icon allows. At this time, the Pfizer-BioNTech booster authorization only applies to people whose primary series was Pfizer-BioNTech vaccine. People in the recommended groups who got the Moderna or J&J/Janssen vaccine will likely need a booster shot. More data on the effectiveness and safety of Moderna and J&J/Janssen booster shots are expected soon. With those data in hand, CDC will keep the public informed with a timely plan for Moderna and J&J/Janssen booster shots.
a gyártó ajánlása persze más kérdés -
törölt tag
válasz
pit stop #33196 üzenetére
Ő is írta a saját példáját, hogy az apja hónapok óta alig jut orvoshoz, mégis minden rendben.
Ha ilyen szép mesevilág van ahogy mondja, miért nem engedték be a kamerákat a kórházakba és miért volt katonás fegyelem orvosok nyilatkozásáról? Miért távoznak százával magánba, külföldre eü-i dolgozók?
Az összeomlás, működési zavar mindegy hogyan fogalmazunk nem egy hollywoodi katasztrófafilm hirtelen, hanem egy lassú folyamat aminek sok része van: először csak azt mondják vigyél magaddal WC papírt és rendes kaját, később lehet már az ahol azt mondják 13:30 után ne akarjanak szülni, akkor a nőt nem vigasztalja, ha a keze törne el azt gyorsan begipszelik. Ahol komplett osztály mond fel és ki kell írni szünetel. Amikor a beteg nincs rendesen kivizsgálva vagy a doki hibázik, mert keveset alszik vagy több beteg jut egy orvosra, nővérre. Kiégés, depresszió, most covid miatt PTSD. Ahol sok orvostanhallgató azt nézi mikor léphet külföldre. Ahol nem egy nővér inkább elmegy árufeltöltőnek. Ahol a mentősök 100 km-t furikáznak a beteggel, ahol megszűnik a háziorvosi praxis. Ahol aki teheti beteg inkább magánba megy. Ahol a covid előtti hétköznapi kórházi fertőzések száma is sok. Ellátás és ellátás között is van különbség, attól függően mi a probléma. Füldugulás? Akár nővér, gyakornok megoldja rögtön gyorsan minden szuper. Komoly műtét, vizsgálat? Több hónap várólista. Van szép kórház is, és van lepukkant is. Nekem is volt elmúlt hónapokban személy szerint csillagos ötös állami eü-i élményem, attól még nem harsogom minden rendben, mert átérzem a sok másik ember gondját. Az oktatás helyzete talán jó párhuzam, ott is lassú leépülés folyamat, vannak szuper elit gimik és olyan iskolák is ahol több gyerek jut egy tanárra, nincs szaktanár, nincs jó körülmény, rossz tanterv, pályaelhagyás, szülő költsön magánórákra és nyelviskolára stb.(szándékosan már narancsos indexes linkeket tettem, ne legyen vád a probléma csak hvg, 24, 444 cikkekben létezik)
Román adatok továbbra is romlanak, a szerbeknél egyetemistáknak csak gyakorlati órák jelenléti, többi online, a kisebbeknél kötelező maszk az iskolában. Egyre több környező országban van már valamilyen intézkedés. Múltkor írtam itt és szóban említettem ismerősnek is, hogy az egy évvel ezelőtti grafikonhoz kb. szinte hasonló most a napi kórházba kerültek és lélegeztetőn lévők száma, lassan kúszik felfele és jön a taknyos idő és a delta erősebb a tavalyihoz képest. Azt mondta ő viszont azt olvasta dánok, norvégok most törölnek el minden korlátozást és buliznak, akkor mi miért "rettegjünk".
Válaszoltam én is olvastam, csak ő elfelejtette említeni a dánoknál felnőttek több mint 80%-a be van oltva, norvégoknál gyerekekkel együtt lakosság 70%-a már oltott, és nem lassult le úgy az oltás, mint nálunk nyár elején 5,5 milliónál. Dán, norvég adatokkal én is azt mondanám bulizzunk!Mo-on van 500 ezer 60 év feletti oltatlan, aki talán csak abban bízhat van valamennyi természetes védelme, és a környezetében több oltott, mert tesztelés, maszk és egyéb már nem nagyon van napirenden. Amúgy, ha meseországban minden csodás és már győztünk, miért is hosszabbították megint a veszélyhelyzetet? Tavaly ilyenkor ugyanígy ment nem lesz komoly hullám, rettegőzés, aztán októberben, novemberben a meglepett arc elszálltak az adatok és szigorítani kellett. Remélem én is természetesen, hogy nem lesz durva hullám, viszont még hátra se dőlnék, mert nem látjuk vajon most még csak az exponenciális görbe aljának tapsolunk milyen jó adat, vagy novemberre megint nagyobb terhelés alatt a kórházak. USA, UK mindenhol azt látni oltatlanok körében komolyabb megint a járvány, ami kórházi teher.
-
Asbee
veterán
válasz
pit stop #33181 üzenetére
Jelenleg covid szempontjából semmi extrém nem zajlik, igen ezt eü dolgozók mondják. Az előző hullámban, na ott brutális állapotok voltak, de jelenleg még nem tartunk ott. Ettől függetlenül természetesen köztudott, covidon kívül is milyen állapotok uralkodnak. Sajnos. Nem ide tartozik részletezni az okait.
-
andor80
senior tag
válasz
pit stop #33181 üzenetére
Most is megtehetik 2021 van ..Ne kanyarodjunk már vissza a a hetekkel ezelőtt lezajlott a gonosz hatalmak(narancs) a háttérben titkolodznak narratívához..
Gyerekek kezd alufóliás lenni a topik
Összeomlott de azért ma is megyek orvoshoz és ellátnak
Az eü dolgozok nem beszélnek ezáltal aszisztálnak az "összeomláshoz"
A kormány elhallgatja a valós számokat stb...
Majd a terasznyitás után
majd a foci eb után
majd az iskoláák nyitásakor
majd az ehukarisztikus után
majd meglátjátok a vadászati kiállítás után robban be...
Visszaolvastátok magatokat mostanában?Pár arc tök tisztességesen posztolja ide a tényszerü adatokat cikket ,stb de sokan akik eddig tök relevánsan álltak a témához már azok is furcsákat kommentelnek.Ehh tényleg nem jó ez a vírus a pszihénkre.
-
válasz
pit stop #17771 üzenetére
Mezei polgár elhajigált maszkjából? Kezdjük ott, hogy pl szingapúrban alapból semmit se hajigálnak el, valszleg Japánban se jellemző. A szemetelő Európában meg a maszkhordás nagyon nem volt az covid előtt.
Én mindenesetre covid előtti 20évben Európában egészen pontosan 0db-ot láttam erdei, mezei, tengerparti, városi séták, vagy épp boltból kijövés során - azóta mindezen helyszíneken láttam már/szedtem össze. Pedig hol vagyunk még a 20évtől.
-
daneel_hu
addikt
válasz
pit stop #17635 üzenetére
"Most Téged tényleg az zavar, hogy valaki megírta, hogy több közpénzt
költenekköltünk valamire?
Sokunkat érdekelne szerintem bármely médián keresztül, hogy a saját településünkön hogy alakul(t) a vírus terjedése; és hogy milyen mutáció fertőz éppen itthon - de ha valaki meg is meri kérdezni az se kap választ. Inkább ennek kéne zavarnia..."Egyik sem zavar valójában.
Nem vagyok virológus vagy orvos, így nem tudom megítélni, hogy a fent említett információk alapján mennyire vagyok veszélyben, vagy akár a családom.
Pont.
Akkor sem fogom tudni megítélni, ha egy médiumban megjelennek ezek az információk.Mindig midnenre több pénzt költünk. Nem vagyok már annyira fiatal, hogy erre ne emlékezzek.
1990 óta mindig így volt ez, és így is lesz egy darabig.Ahol sok a pénz, ott mindig lesz korrupció, furkálódás, acsarkodás, simliskedés stb... stb...
Így megy ez kicsiben is (pl. marketinges tartja a markát egy túlszámlázott projektért a multicégnél), vagy nagyban is. (pl. közpénzen finanszírozott építőipari beruházások)Ha kicsiben megy, akkor mitől ne menne nagyban?
-
mpo
veterán
válasz
pit stop #17635 üzenetére
hogy a saját településünkön hogy alakul(t) a vírus terjedése
Leszedtem innen (kis nyomozás után) a táblázatot, lehetett volna még dolgozni rajta, de ezt is kézzel kellett bevinniük, mert fénymásolatot kaptak 90 nap várakozás után, amit még szkennelni se lehetett. Van ahol a számok előtt aposztróf van.
Az időszakok is változnak, szóval ez itt nem Észtország.
[link] -
-
válasz
pit stop #17039 üzenetére
Hónapokig nem volt megint járóbeteg ellátás, onkológiai szűrés stb stb. Nálunk egy jó ideig vérvétel sem volt, csak ha a sűrgősségire mentél és ott indokoltnak látták. Hány ember maradt így ki az ellátásból? Hány ember halt ebbe bele később, vagy rokkant bele egy életre? Ezeket embereknek sem hívnám, akik ilyen szinten el tudják veszíteni az önkritikájukat, az erkölcsöt és beállni a ner soraiba.
-
válasz
pit stop #15285 üzenetére
Meséltem az esetem az első pfizer után haza vágott az is mint a vírus . Tegnap megkaptam a második pfizert . Azóta eszem a különböző hatóanyagú fájdalom csillapítókat. Remélem holnapra kialszom végre . Nem tudom milyen hatással lett volna rám a többi de ez masszívan beütött.
-
Ringman
félisten
válasz
pit stop #11137 üzenetére
ja, most olvastam ezt: [link]
A Johnson & Johnson vakcináját nagyon régóta várja már az Európai Unió, mert részben ettől remélték a kontinens átoltottságának hirtelen megugrását. Ebből a vakcinából ugyanis elég egyetlen adag is a teljes védettséghez, így logisztikai szempontból sokkal előnyösebb, mint a másik három hivatalosan engedélyezett vakcina, amelyekkel az unióban oltanak.
A cég 55 millió vakcina leszállítását ígérte meg júniusig, ami azért tűnik kifejezetten fontosnak, mert ha valóban megérkeznek ezek az oltások, ez jelenheti a megfelelő átoltottság elérését a nyár elejére.
lakosságarányosan akkor kb 1,2 millió dózis jutna Mo-ra. -
Ringman
félisten
válasz
pit stop #9627 üzenetére
köszi.
egyébként vsz gumicsont, mert pár héten belül mindenkinek jutni fog vakcina, keletről és nyugatról egyaránt.
hogy önző legyek, azután a covidon átesettek 3 hónapos türelmi idejét is csökkenthetnék.nálunk egyébként átment/átmegy mindenkin, anyámnak eléggé odavert sajnos (torokfájás, láz, 90-es véroxigénszint már 3. napja, apámnak 2 héttel pfizerrel oltás után is láz+elment hang+instant fáradtság - felment a tetőtérbe, aztán le is kellett ülnie - a tünetegyüttes)
szerk:
háziorvos elmondása szerint sokszor 80-85 között van a véroxigénszint kovidosoknál, o.O -
Chesterfield
őstag
-
-
Ringman
félisten
válasz
pit stop #8033 üzenetére
nem tudni, mert trump úgy szerződött le a vakcinákra, hogy nem lehet odaadni másoknak.
“We Are Hoarding”: Why the U.S. Still Can’t Donate COVID-19 Vaccines to Countries in Need
Thanks to America First–style contracts negotiated by the Trump administration and an alarming uptick in domestic cases, the urgent work of planning to vaccinate the rest of the world is stuck in limbo. -
kw3v865
senior tag
válasz
pit stop #7741 üzenetére
Azt nem tudjuk ezek már szűrt adatok-e vagy ez az összes, ami bekerül a rendszerbe. Ha ez az összes, akkor igen, elég sokan lehetnek, akik többször regisztráltak. Több 10 ezer simán lehet. Az is igaz, hogy elég sokan csak Pfizert fogadnának el, az is elég népes csoport lehet. Mondjuk ők - ha nincs szerencséjük - várhatnak még egy darabig, mivel azonnal eloltják, amint beérkezik az országba, nem tartalékolnak. Jól hangzik az az 1 milliós áprilisra várható mennyiség, de ebben benne vannak a 2. körös oltások is.
Ezen kívül ugye voltak az egészségügyi dolgozók (kb. 100 ezer fő), akiknek nem kellett regisztrálniuk ezen a felületen, úgy tudom ők külön igényelték az oltást (persze nyilván van átfedés), tehát egy részüket le lehet vonni ebből a 4 millióból. Illetve talán az idősotthonokban is úgy volt, hogy külön kellett jelentkezni.
-
válasz
pit stop #7541 üzenetére
(sóhaj)
nem akarok nekiállni törölgetni innen is, de tartsátok már mederben a véleményeteket. nem "propagálok"
, és külön kérem, hogy bírja már ki mindenki a másik minősítése nélkül.
leírtam full transzparensen a mi vívódásunk, mert nagyon is vívódtunk, illetve amikor szóbakerül a téma, leírom az aktuális tudást, állapotot. mindig kérdés volt (hogy kérjem-e), ami a legjobb tudásom szerint és full transzparensen válaszoltam.
biztos, hogy van benne kognitív-disszonancia redukció is (hiszen mi nem kértük a feleségemnek), de "propagálásról"
szó sincs.
az oroszról valóban nem tudni semmit, nem hiszem, hogy ezt bárki titkolta, igaz? igaz, hiszen én magam is írtam.
-
válasz
pit stop #7153 üzenetére
akut, fertőző és nem fertőző betegségek, krónikus betegségek fellángolása – a védőoltás 2-4
héttel a gyógyulás vagy a remisszió után adható be. Nem súlyos, vírus okozta légzőrendszeri
fertőzés vagy akut gyomor-bél rendszeri fertőzés esetén a védőoltás a testhőmérséklet
normalizálódása után adható be. [link] -
Soulfly842
addikt
válasz
pit stop #6335 üzenetére
Magyarország kormányának általános, oltási protokoll szerint: covid fertőzés után 3 hónappal adható oltás. Addig jó eséllyel védett az adott személy - azért kapja meg addig más, aki jobban rászorulhat, annyival hamarabb érjük el az általános átoltottságot, védettséget és addig is legalább +1 fő védett. Ha már elértünk egy adott százalékot, akkor változhat az oltási protokoll.
-
Vesa
veterán
válasz
pit stop #6253 üzenetére
Azért van üresen hagyva, mert azt akkor töltik ki, amikor beadják a másodikat is. Nem írhat oda semmit, mert előre nem tudja -főleg a magyar oltási káoszban-, hogy pontosan melyik napra esik majd az időpont. Sajnos szegény orvosokon csattan az ostor, mert ők vannak ott, de semmilyen ráhatásuk nincs erre, mert a központi pártbizottság által üzemeltetett Marika néni excel káoszából derül csak ki, hogy ki, mikor és hol lesz beoltva, amit ők is csak késve, össze-vissa kapnak meg.
-
-
bigdady
nagyúr
válasz
pit stop #6009 üzenetére
Nem kötelező orvosa válogatja. Pl családon belül ha van már egy pozitív akkor tesztre sem küldenek maradj otthon a másik karanténjàban.
Egyebkent kolléga múlt hét hétfőn lett covidos, nője vasárnap de semmilyen karantént vagy bármilyen határozatot sem kaptak, holnap le is jár a semmi...
-
Kékes525
félisten
válasz
pit stop #4834 üzenetére
[ISOPRIVIR 500 mg tabletta] , [Inosine Pranobex (IP) - possibilities of its use in the treatment of COVID19] , [The role of non-specific immunostimulant inosine pranobex in the treatment of SARS-CoV-2 virus infection]
Az Isoprivir hatékony lehet. Ha nem használ, akkor a favipiravirt is meglehet próbálni. Azonban ezek (sem) sajnos nem csodaszerek.
Az inozin-acedoben-dimepranol az Isoprivir hatóanyaga.
-
Ringman
félisten
válasz
pit stop #4451 üzenetére
hát igen, a fertőzésnek kitett bírók:
[link]A 2021. március 8. napján hatályba lépő kormányrendelet ügyfeleket érintő legfontosabb rendelkezése, hogy szünetel a bírósági kezelőirodákon a személyes ügyfélfogadás, valamint a jogi képviselő vagy védő nélkül eljáró ügyfelek számára az ügyfélsegítő szolgáltatás. A beadványokat elektronikus vagy postai úton lehet benyújtani, illetve a bíróságok bejáratánál található gyűjtőszekrénybe lehet elhelyezni.
A kormányrendelet a szigorított védekezés idejére eltérő szabályokat rendel alkalmazni többek között a polgári, büntető, közigazgatási, szabálysértési bírósági eljárásokat érintően. A rendelkezések a személyes jelenléttel járó eljárási cselekmények lefolytatásának lehetőségét szűkítik, és az írásbeliséget helyezik előtérbe (pl.: írásbeli vallomástétel lehetősége, írásbeli nyilatkozatok bíróság általi beszerzése stb.), ezzel is csökkentve a személyes kontaktusok számát a járvány elleni védekezés jegyében.
A bíróság az eljárási cselekményeket (pl.: tárgyalás, nyilvános ülés stb.) lehetőség szerint elektronikus hírközlő hálózat vagy más elektronikus kép- és hang továbbítására alkalmas eszköz útján foganatosítja.
Büntető ügyszakban – fő szabályként – tárgyalást és nyilvános ülést 2021. április 5-ét követő időpontra kell kitűzni, illetve elhalasztani, ha az eljárási cselekmény telekommunikációs eszköz útján nem tartható meg.
szerk:
a pedagógusokat meg azért nem oltják, mert zárva vannak az iskolák... -
Micsurin
nagyúr
válasz
pit stop #4191 üzenetére
Te fizeted a súly és teljesítményadót az autó után, mi is fizetjük az autó és a 3 motor után.
Rendben vannak az utak? Na ennyire fognak olajozottan belekerülni azok a vakcinák valakinek a vállában.edit.: Őszintén mégis mi gátolta meg azt a lehetőséget, hogy a reptéren BP-n oltópontot állítsanak fel? És egyszerre tömegesen oltsanak? Semmi...
-
Kékes525
félisten
válasz
pit stop #3159 üzenetére
"Viszont pont ez az a vakcina, amit fél év múlvára simán át tudnak alakítani, hogy mutánsokat jobban legyőzze, míg a többit kevésbé (Pfizert kivéve)."
Ez a lényeg. Moderna már megkezdte a mutánsok elleni vakcina fejlesztéseket és mi most pont azokat a vakcinákat nem fogjuk megrendelni, pedig legkésőbb szeptemberre már készen lesznek. Nagyon nagy hiba a kormány részéről. Ezt sem beszélték meg szakemberekkel.
-
einstein
senior tag
válasz
pit stop #2653 üzenetére
A többi szempontról is volt szó... (pl legutóbb arról az előnyról, hogy az rns vakcinákat könnyű módosítani utólag - ami szvsz elsősorban nem felhasználóknak szempont... ).
Értem én, hogy sokan utálják a kormányt, de az ilyen 'mindenáron kössünk bele valamibe' pont olyan húzás, amit kormányoldalon sem szeretünk. Azaz részigazságokon, csúsztatásokon alapul.
Na de ez tényleg off, sorry.
-
-
Soulfly842
addikt
válasz
pit stop #2630 üzenetére
Persze, ez tiszta. De ő csak a kauzaliás teljes hiányára hívta fel a figyelmet - jogosan. Hiszen anélkül is meg van a szükséges mennyiség (már attól több is, korábban beérkező lekötésekben) és a kormányellenes oldalak, az ellenzék most ezt úgy játsza el, hogy a jelenlegi helyzetben nem kell most a kormánynak a vakcina.... Sőt, egy általam - korábbi írásos megállapodás alapján, 'politikai töltet miatt itt nem emlegethető mai reprezentáns Budaepst városvezetésében résztvevő személy' (Pacsi Parci! Ennek eleget is tettem!
) - holnap már ezzel oltana is! Kész vannak az oltópontok! Agggyák neki oda, ha nekik nem kell! Ízibe! Ha nem, akkor ők a játszótér ellenségei! Mert rosszat akarnak! Ez kérem egy komoly narratíva!
öööö.... Jóvan'!
Ferdítés lvl max.
Tréfát félretéve:
Az a legrosszabb ebben az egészben, hogy még a 'túlraktározás is veszélyes' lenne (szavatosságtól függetlenül). Akik meg sehogy sem teljesítenek a vállalásokban okkal esnek ki azoknak a köréből, akikre számítani lehet akár nagyobb mennyiségek határidőre teljesítésében is (mindegy, hogy mi miatt, máshonnan jobban nyomják őket, gyártási orszgág elsőrendű, erősebb gazdasági erő bekebelezte az 'érdek-törekvéseiket', stb).
Mi nyomást ezekre nem fogunk tudni gyakorolni. Ha nem tudnak ellátni, kuka nézünk mást. És egyelőre egy dolog tényleg beigazolódni látszik: bármilyen oltás, amivel sok milliós tömegeket oltottak be minden komoly tünet nélkül: jobb, mint a semmi.
Még 3 hónapja sem mennek az oltások és már most arról beszélünk, hogy a világvszintű tenyészetben létrejövő mutációk miatt újra kell tervezni, kell egy harmadik oltás a gyártók oldaláról, sőt rövid időn belül az oltásokat is meg kell változtatni jó eséllyel.
-
Ringman
félisten
válasz
pit stop #2592 üzenetére
nem tartom kizártnak.
---
[link]
Hadházy Ákos Facebook-oldalán mutatta meg egy fotón egy kutya oltási könyvét, hogy ezzel hívja fel a figyelmet arra, abban nemcsak az oltás gyártmányát, de a gyártási tétel sorszámát is feltüntetik.
Ezzel azt akarta megmutatni, hogy szerinte „még a kutyák oltását is komolyabban veszi a kormány, mint az emberekét”, mivel a kormány szombaton úgy módosította az oltási igazolványról szóló rendeletet, hogy abból törölték a védőoltás típusára vonatkozó részeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Synology NAS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged