Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kw3v865
senior tag
válasz Kékes525 #879 üzenetére
A második, ATV-s link utolsó bekezdése valótlan információt tartalmaz:
"A járvány viszont továbbra is tombol, Izraelben és Nagy-Britanniában is sajnos napról-napra rekordokat döntenek a fertőzöttségi adatok. "A valóság ezzel szemben az, hogy mindkét országban elég egyértelműen csökkennek a napi új esetszámok már legalább egy hete.
-
kw3v865
senior tag
Dobálóznak gyakran a Sinopharm kapcsán a 73 lehetséges mellékhatással. Elég populista duma, semmit nem jelent. Ez alapján semmilyen következtetést nem lehet levonni a vakcina minőségéről (főleg úgy, hogy nem tudjuk melyik milyen gyakorisággal fordul elő), ugyanakkor a tájékoztalan átlagembert kiválóan lehet vele manipulálni. Ha rossz ez a vakcina, akkor nem emiatt. Csak úgy kíváncsiságból, most elővettem egy Gardasil-9 vakcina tájékoztatóját (a Merck fejlesztése, tehát nyugati, jó nevű gyártótól): 42 különböző mellékhatást számoltam össze. De egy Algopirin betegtájékoztóján is legalább 30-at felsoroltnak.
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz Motion_Blur #949 üzenetére
-
kw3v865
senior tag
[link] A Sinpoharm hivatalos szerbiai termékismertetője magyarra fordítva.
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Új tanulmány a Szputnyik V 3. fázisának eredményeiről, ma jelent meg: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00234-8/fulltext
Én lusta vagyok elolvasni (hosszú), de ha esetleg valaki rászánja az időt, megköszönném, ha leírná a lényeget.
-
kw3v865
senior tag
-
kw3v865
senior tag
válasz UberMutant #1146 üzenetére
Az is jó, hogy az AstraZenecával a 60 év alattiakat oltják (hétvégén érkezik az első szállítmány). Továbbá, - szerencsére - az orosz vakcinától is félnek elég sokan, azért a fiatalabbak is hamarabb sorra kerülhetnek..
-
kw3v865
senior tag
válasz Jablocskov #1155 üzenetére
NemzetKÖZI
-
kw3v865
senior tag
Nem tetszik a kínai/orosz oltás? Mész a sor végére!
https://telex.hu/koronavirus/2021/02/05/orban-viktor-oltasi-sorrend-vakcina-tipusa[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz Kékes525 #1179 üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy ne hívnák le az összes EU-s beszerzéső vakcinát. Eleve nem tudjuk még, hogy valójában mennyire hatásos a kínai/orosz oltóanyag. Továbbá, a mostani globális vakcinaháborúban nagy érték, ha van pluszban oltás a vakcinadiplomácia miatt. Lehet velük kereskedni.
Szerintem, ha 60 feletti vagy akkor jó esélyed van rá, hogy Pfizert/Modernát kapj (AstaZenecával egyelőre nem oltanak 60 felett). A kínait szerintem februárban még nem vetik be tömegesen és a Szputnyikból is csak 20 ezer van még. A vakcinadömping majd március végétől lesz valószínűleg. Az se mindegy szerintem, hogy hol laksz. Nagyobb városokban van hűtési kapacitás a kórházakban. Én azt valószínísűtem, hogy vidékre, kisebb városokba a fagyasztást nem igénylő vakicnákat terítik jobban. Mindenképp így a logikus. Tehát szerintem ha nagyobb városban élsz, akkor nagyobb esélyed van mRNS-es cuccra.
-
kw3v865
senior tag
válasz Kékes525 #1192 üzenetére
Én biztos vagyok benne, hogy ha van vakcina, azt minél előbb be fogják adni, függetlenül attól, hogy milyen gyártmány. Nem hülye a kormány, jól lehet majd kommunikálni, hogy milyen jól állunk az átolottsággal. Ezzel is lehet brüsszelezni, hogy lám, milyen ügyesek vagyunk: okosabbak voltunk, mint Nyugat-Európa.
Azt is tegyük hozzá, hogy a jelenleg engedélyezett 3 nyugati vakcinából, az eddig megrendelt mennyiség csupán 7 millió ember oltására elegendő (ha jól emlékszem 3,3 millió Pfizer, 0,8 Moderna és kb. 3 millió AstraZeneca) és a szállítási határidő az év vége. Tehát teljesen logikus lépés, hogy keletről is próbálnak beszerezni oltóanyagot. Egyelőre semmi garancia nincs rá, hogy a nyájimmunitás egyáltalán elérhető a lakosság 70%-ának beoltásával, nem tudjuk mennyire fertőznek a beoltottak stb.
-
kw3v865
senior tag
válasz Ringman #1196 üzenetére
Igen, van kockázata az ilyen engedélyezésnek, ez tény. Ugyanakkor - ha nem lesz belőle probléma - komoly előnye is lehet politikailag egy ilyen húzásnak. Hamarabb lehet nyitni, ezáltal gazdaságilag is előnyös, illetve jó lehet kommunikálni, milyen jól állunk az átoltottság tekintetében.
-
kw3v865
senior tag
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/
Nem igazán csökken a napi új esetek száma. Ugyanakkor a kórházba kerültek száma drasztikusan leesett, tehát a vakcina működik, megakadályozza a betegséget, azonban a vírus terjesztését nem. Úgy gondolom már ez hatalmas eredmény. Bár a 2. oltást csak a lakosság 21.9%-a kapta meg eddig. Lehet, hogy a 2. adag után alakul ki olyan szintű védettség, ami a vírus továbbadását is gátolja. -
-
kw3v865
senior tag
válasz Sir Pocok #1291 üzenetére
Két dolog:
1. A cenzúrázási módszere: ha valaki normális stílusban, érvekkel vitába próbál vele vitázni, azonnal törli, ahogy ez esetben is, amikor Kemenesi véleményét valaki bemásolta.
2. A videó címe: "Laborból. Kétségtelenül." Szenzációhajhász, nagyon nem tudományos, bulváros.[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Benyújtották a Szputnyik-V engedélyeztetési kérelmét az Európai Gyógszerügynökségnél.
https://index.hu/kulfold/2021/02/09/benyujtottak-a-szputnyik-v-bejegyzesere-vonatkozo-kerelmet-az-eu-ban/ -
kw3v865
senior tag
A 2. oltását eddig a lakosság 23,5%-a kapta meg Izrealben. Azt is figyelembe kell venni, hogy a fertőzés elkapása és a halál között 1-2 hét legalább el szokott telni (de inkább több, ha van szabad kapacitás a kórházakban), ráadásul a teljes védelem a 2. oltást követő 7. nap körül alakul ki. Tehát elég jónak tűnik a Pfizer és a Moderna vakcinák..
-
kw3v865
senior tag
válasz #22743424 #1415 üzenetére
Te mikor regisztráltál egyébként? Kíváncsi lennék rá, hogy az adott otlási csoporton belül a regisztráció időpontja vajon számít-e? Azaz, például a 30-40 közti, nem krónikus betegként nyilvántartottat között (elég sokan lehetnek) mi alapján döntik el a sorrendet? Egy ismerősöm most kb. a 4500. a sorban vidéki nagyvárosban (100 ezernél több lakos), 45-50 közti, számos krónikus betegséggel, tehát halmozottan veszélyeztetett. Ha jól emékszem ezt a kardiológusa mondta ezt neki, elég bennfentes infói vannak.
-
kw3v865
senior tag
válasz #22743424 #1468 üzenetére
Ha komolyan gondolod, vérvételes tesztet kérsz, ha antitestre vagy kíváncsi. Én is azt tettem. 12 ezer Ft, Synlab, tehát nem gagyi gyorsteszt. 2 nap alatt mindig megküldik az eredményt. Megadnak egy küszöbértéket, ha azt átlépi az érték, akkor elvileg védett vagy. Nálam 0,02 jött ki, míg a határérték 1,4. Tehát jó eséllyel soha nem találkoztam Coviddal. Olyan alacsony az értékem, hogy az kb. mérési hiba lehet.
-
kw3v865
senior tag
válasz Jablocskov #1597 üzenetére
Ha mégse lesz eléggé hatásos a kínai vagy az roosz cucc, még mindig beolthatjuk a már oltottakat is később Pfizerrel/Mdoernával vagy egyébbel. Később nagyobb mennyiségben rendelkezésre fog állni, ahogy futtatják fel a termelést.
-
kw3v865
senior tag
Ajánlott meghallgatni: https://444.hu/2021/02/13/osztrak-biotech-kutatoceg-magyar-vezetoje-valaszol-az-oltasokkal-kapcsolatos-kerdeseinkre
Néhány fontos megállapítás:
- Egyelőre úgy tűnik, hogy az oltások max. 50%-os hatékonysággal védenek a tünetmentes fertőzéstől, azonban fontos kérdés, hogy milyen mértékben adják tovább a beoltottak a vírust.
- Szerinte az a jó vakcina, ami eléri a 80% körüli hatásosságot (a megbetegedés ellen). Nem mondta ki, de ebből arra lehet következtetni, hogy az AstraZeneca és a Johnson oltása nem igazán jó hatásossággal rendelkezik. -
kw3v865
senior tag
válasz bigdady #1789 üzenetére
Azt is mérlegeld, hogy ha itthon komolyabban bedurran a brit mutáns, ismét nagyon magas esetszámokra kell számítani heteken belül, és szinte kizárt, hogy a jelenleginél szigorúbb intézkedéseket vezetnek be. Tehát a megfertőződés magasabb kockázatával is számolj, ahgoy telik az idő. Nyilván, ha home office-ban vagy, nincs családod vagy ilyesmi, akkor elég alacsony, a kockázat a megfertőződésre.
Továbbá, igaz, hogy lehet választani az oltások között, azonban nem tudjuk, hogy ha most visszautasítod mondjuk az AstraZenecát, mennyivel fogsz hátrébb kerülni a sorban, ha a Pfizerre vársz. Ez egy elég komoly ismeretlen tényező. Továbbá, logisztikai szempontból próbálják majd egyszerűsíteni a dolgokat, azaz, ha lesz elegendő kínai és AstraZeneca oltás, akkor a Pfizert inkább a kórházakban fogják alkalmazni, ahol van rendes hűtési kapacitás, hogy minél egyszerűbb legyen a logisztikázása. Ezen kívül úgy néz egyelőre, hogy a Pfizert és a Modernát az idősebbeknek adják. Tehát először őket fogják leoltani velük. A kínai ezen változtathat, nem tudjuk kaphatják-e az idősek és/vagy krónikus betegek. -
kw3v865
senior tag
válasz bigdady #1795 üzenetére
Nem csitul a járvány a briteknél? Elég meredeken bezuhant a járványgörbéjük. Hozzáteszem azért, hogy még csak 0.8% az átoltottság náluk [link] , mivel egy oltás, nem oltás. Azonban náluk teljes lezárás van, tehát egyelőre nem a vakcinázás lassítja jelentősen a járványt.
-
kw3v865
senior tag
Megérkezett hazánkba az első Sinopharm-szállítmány. Néhány fontos dolog ezzel kapcsolatban: https://index.hu/gazdasag/2021/02/16/kinai-vakcina-sinopharm/
Ezek alapján esélyesnek tartom, hogy itthon sem fogják egyelőre 60 év felettieknek adni.Nem jó hír ez a Pfizer-fetisisztáknak, hiszen ebből, én arra következtetek, hogy aki válogatós és nem akarja se ezt, se az AZ-t, annak jó sokáig kell még várnia Pfizerre, ugyanis az idős, krónikus betegek csak Pfizert és Modernát kaphatnak. Egyelőre pedig ők élveznek prioritást, mivel előreébb vannak az oltási sorban. Tehát ha logikusan nézem, akkor még be kell oltani az időseket, és majd csak utána kaphatnak a fiatalabbak Pfizert. Ez akkor változhat, ha esetleg az AZ-t mégis csak adják majd időseknek is vagy, ha újabb vakcinát engedélyeznek (a Johnsont majd valamikor leghamarabb áprilisban).
-
kw3v865
senior tag
válasz Kékes525 #1807 üzenetére
Én inkább azt látom, hogy eléggé óvatosak itthon. A Szputnyikot például csak néhány, meghatározott krónikus betegség esetén nem ajánlott alkalmazni, ennek ellenére - legalább is én így tudom - semmilyen krónikus betegség esetén nem adják 60 felett. Illetve az AZ-t továbbra sem adják 60 felettieknek.
-
kw3v865
senior tag
válasz bigdady #1840 üzenetére
Távol álljon tőlem, hogy védjem a magyar oltási rendszert, azonban nézzetek rá erre a térképre: https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/
Az EU-s országokkal lehet- és kell is összehasonlítani hazánkat, mivel lakosságarányosan nézve nagyjából hasonló ütemben érkeznek a vakcinák az EU-s országokba és az otlás is azonos időben kezdődött el az EU-ban. Egyetlen előnyünk, hogy itthon már a Szputnyik is elérhető 1 hete, de egyelőre még csak 3000 db elvileg (a többit most vizsgálják, illetve a kínainak az ellenőrzése is folyamatban van).Nos, ez alapján azért nincs okunk szégyenkezni. nagyjából átlagos a tempó nálunk. Pl. Romániában gyorsabban megy az otlások beadása, míg Csehországal, Ausztriával, Svédorsázggal, Franciaországgal kb. hasonló színten vagyunk. Ugyanakkor Hollandia, Luxemburg, Horvátország, Lettország, Bulgária lényegesen rosszabbul áll. Tehát, ha nálunk káosz van, akkor káosz van a legtöbb EU-s országban is.
-
kw3v865
senior tag
válasz Kékes525 #2234 üzenetére
"Az egyszerű ember nem igazán tud különbségeket tenni közöttük."
Nem is kell köztük különbséget tenni - nyilatkozta az intenzíves főorvos , a vakcina típusa orvosszakmai kérdés, aki regisztrál az oltásra, annak nem kell azzel foglalkoznia, hogy mely országban gyártották a vakcinát, amivel beoltják, hiszen ez az orvosok hatásköre. https://index.hu/belfold/2021/02/23/rohej_koronavirus_foorvos/
Majd ha lesz magánban is elérehtő, akkor lehet válogatni...[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz Soulfly842 #2252 üzenetére
Egyelőre Magyarország jobban teljesít, mint az EU-átlag: [link]
-
kw3v865
senior tag
Van a topikban olyan, aki már megkapta a 2. oltását, és azóta eltelt legalább 2 hét és csináltatott antitest vizsgálatot (normális, laboratóriumit, nem hulladék gyorstesztet)? Kíváncsi lennék az antitest-szintjére. Ha majd én is sorra kerülök, mindenképp elvégeztetek egy ilyet magamon.
Tisztában vagyok vele, hogy ez sok tényezőtől függ, de azért összehasonlítási alapnak nagyjából jó lehet pl. megnézni, hogy mennyivel több antitestje van mint egy olyan embernek, aki nem rég esett át a fertőzésen (nagyságrendi különbségről is beszélnek szakemberek).[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Döntöttek már: kétmillió adagot vesznek a szlovákok. https://www.portfolio.hu/global/20210220/szlovakia-megis-bevasarol-az-orosz-szputnyik-v-vakcinabol-470740
-
kw3v865
senior tag
válasz Kékes525 #2600 üzenetére
Én elfogadom, bármelyiket is ajánlják fel. Ahogy Merkely mondta: "Az a legjobb oltás, ami a vállamban van." Persze én elvileg kaphatom bármelyiket, fiatal vagyok, nálam nincs kizáró ok. Vagyis de, most még van, remélem a jövő héten mgé nem hívnak, mert 11-én kaptam meg a világ legdrágább oltásával (persze ezt én fizettem). Megoszlanak a vélemények, hogy 2 vagy 4 hetet kell várni két, teljesen más fajta oltás között, de inkább biztosra mennék, nehogy a hatásosság rovására menjen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja