Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6951) Parci válasza emvy (#6949) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezek is érdekes kérdések egyébként, de meghagynám a másik topiknak, újra és újra :DDD
(lacát én kedvelem amúgy, a káposztája pedig ZSENI!)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6952) Parci válasza bigdady (#6950) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

itt inkább az lehetett a jogalkotó célja, hogy ha például én csak úgy tudok menni shoppingolni, hogy jön(nek) velem a gyerek(ek), akkor mi egynek számítunk

de persze minden ilyen agyonszabályzott izé csak követhetetlen és betarthatatlan lesz :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6953) bigdady válasza Parci (#6951) üzenetére


bigdady
nagyúr

Elvetemült egy topik lett a laza valóban :DDD kb káposztázás van meg aweriot vs többiek

[ Szerkesztve ]

(#6954) OPiiPO válasza Soulfly842 (#6892) üzenetére


OPiiPO
addikt

izé, megtennéd hogy a linkedre kattintva történjen is valami? ;)

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#6955) Parci válasza bigdady (#6953) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én elengedtem végleg, letisztultabbak lettek az estéim

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6956) fatal` válasza bigdady (#6953) üzenetére


fatal`
titán

Én már vagy 2 hete nem olvasom. Néha benézek, elolvasom az utolsó pár hozzászólást és kész. Többet téma már a káposzta, mint bármi más :D

(#6957) Ezekiell válasza bigdady (#6950) üzenetére


Ezekiell
veterán

Ja, így értem. Hát ez a szokásos szabályozás, gyerek sose számít bele, kísérő meg hát érted, ha Rózsika néni nem lát, és csak Gézuka segítségével tud menni vásárolni, akkor ha Gézuka nem mehet be vele, akkor Rózsika kb ki van tiltva a boltból.

Betarthatatlan lesz úgyis, ez a legkevesebb...

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#6958) bigdady válasza fatal` (#6956) üzenetére


bigdady
nagyúr

Én is hanyagolom pár hete és párat elolvasom a végéről ugyanígy :DDD

(#6959) Vesa válasza bigdady (#6950) üzenetére


Vesa
veterán

Ez durva...Nem mintha meglepődnék én már bármin is abszurdisztánban.

A tudomány a valóság költészete!

(#6960) Vesa válasza fatal` (#6956) üzenetére


Vesa
veterán

Egy éve nem olvasom (sőt, utoljára akkor jártam Covid topikban, amikor még csak egy volt, és rettegtek a modik mindentől, így kb. mindent töröltek, ami nem kormány kommunikáció volt). Szóval én nyertem! :D
Jelentkezem is majd a vezírnél, hogy jó vagyok nagyotmondásban és veresnyeket is nyerek, tehát kéne valami fasza, jól fizető állás.

A tudomány a valóság költészete!

(#6961) fatal` válasza Vesa (#6960) üzenetére


fatal`
titán

Mikor volt olyan, hogy Parci meg radi8tor nekiálltak törölni a másik topicban? Én a járvány eleje óta olvastam, de nem igazán rémlik ilyen. Oltásellenes posztokat töröltek, valóban.

[ Szerkesztve ]

(#6962) #68216320


#68216320
törölt tag

Sziasztok. Kaptam egy email-t a háziorvostól, hogy 14.-en 120 főt beoltanának Sputnik-al, de aki elfogadja jelezze vissza. Aki nem az írja meg mit szeretne és értesítik amikor lesz. Mindezt ma estig kell jelezni.
Igazából fogalmam sincs így 40 felett feleségemmel mi volna megfelelő nekünk. Feleségem immunrendszere nagyon a toppon van, gondolom a folyamatos vérplazma és véradás segíti ebben. Nálam viszont lassan 2 hónapja mellkasi fájdalmak jöttek elő, de eközben pcr és antitest gyorsteszt is negativ. Szóval hogy valami komoly vagy stressz okozza, fene se tudja már. Kivizsgálás még várat magára.
A kérdésem az volna, hogy szerintetek érdemes elfogadnunk/elfogadnom a Sputnik vakcinát vagy esetleg valamelyik másik volna megfelelő? Esetleg az asszonynak más, mint nekem?

(#6963) Kékes525 válasza Parci (#6927) üzenetére


Kékes525
félisten

"vajon min múlhat ez?"

A médiumokon. Az nem hír, hogy beadták az 1000 001-dik AZ-t és nem volt semmi probléma. A trombózisok többségének (egészének) nincs okozati összefüggése az AZ-val. A Sputnik esetében azért sincs ilyen hír, mert olyan országokban adják, ahol az információ áramlás sokkal rosszabb.

Az AZ sajnos az elején tényleg elcseszte. Attól kezdve rászállt a sajtó és egy klikkbait-et generált hozzá. A szakértők többsége egyetért abban, hogy az AZ biztonságos. Ezt mondja Kemenesi, Jakab, Rusvai is. Szakmai hírnevüket nem kockáztatnák az AZ-ért. Sőt! Magyarországon a politika még jól is fogadná, ha rosszakat mondanának az AZ-ről, mert ezzel kiemelnék a Sputnikot. Mégis az ellenkezőjét teszik.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#6964) Kékes525 válasza Parci (#6910) üzenetére


Kékes525
félisten

Feleségemnek a penicillinre volt hasonló allergiája, de az influenza elleni és a Sinopharm után csak a szokásos oltási reakciói voltak, azok is gyengén.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#6965) Kékes525 válasza Ringman (#6906) üzenetére


Kékes525
félisten

Kíváncsi lennék arra, hogy nálunk rendesen ellenőrzik e a Sputnikot. Ha igen, akkor merik e közölni, ha esetleg rossz gyártási tétel kerül az országba? Az az érzésem, hogy nem.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#6966) Kékes525 válasza fatal` (#6895) üzenetére


Kékes525
félisten

Addigra már nyájimmunitás lehet nálunk, elsőként és egyedülálló módon a világon: [Új koronavírus-jövő vár Magyarországra? Jön az átvészeléses immunitás]

"miközben nemzetközi viszonylatban is rendkívül gyors tempóban fut fel a beoltottak száma Magyarországon, addig az oltásra regisztrálók száma nem növekszik ilyen ütemben. Ezért hamarosan eljöhet az a pillanat, amikor a beoltottak száma a jelenlegi rendszert feltételezve egy plafonba ütközik."

"ez a pont akár már április végén elérkezhet"

"azok, akik nem vették fel az oltást, meg fogják kapni a koronavírus-fertőzést előbb-utóbb."

Mivel nyitunk, így a fertőzés révén fog kialakulni az immunitás azokban, akik nem veszik fel az oltást. Tehát az ország fele a vakcinától, míg a másik fele a fertőzéstől lesz védett. Hogy ez milyen terhet fog az egészségügyre helyezni, azt elgondolni is szörnyű.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#6967) Drizzt válasza Madwe (#6922) üzenetére


Drizzt
nagyúr

No, nekem 18.00 korul volt a beadas. Este parszor felkeltem, hogy kicsit furan vagyok, de hoemelkedes/laz nem alakult ki. Ellenben reggelre az oltas helyen az izom az nagyon masszivan elkezdett fajni. De nem baj ez, csak szokatlan. Emlekeim szerint amikor egy heten 5 kulonbozo oltast kaptam, akkor se volt ekkora a fajdalom. De lehet csak az ido szepitette meg. :) Ok, az influenza az szinte erezhetetlen volt tavaly, arra meg emlekszem elenkebben.

[ Szerkesztve ]

I am having fun staying poor.

(#6968) Kékes525 válasza Drizzt (#6967) üzenetére


Kékes525
félisten

Lehet, hogy csak hosszasan ráfeküdtél az oltott karodra.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#6969) Aryes válasza Drizzt (#6967) üzenetére


Aryes
nagyúr

Sziasztok! Nekem meg pont az a bajom, hogy - többek tapasztalatával ellentétben - a karom nem fáj egyáltalán, de még csak az oltás helyét sem érzem, annyira, hogy nem is tudom, hogy hol szúrtak meg. Engem tegnap délelőtt oltottak, Szputnyikot kaptam. Volt pár tizednyi hőemelkedésem (37.6 volt a max), de mostanában valamiért elég gyakran megy fel 37.1-37.3 környékére, fogalmam sincs miért (voltam covid teszten is emiatt, negatív lett), valamint fájt a fejem, de ezt nem az oltásnak tulajdonítom, tekintve, hogy hetente többször van fejfájásom (frontérzékenység).
Lehet, hogy placebót kaptam? 🤔

[ Szerkesztve ]

(#6970) Kékes525 válasza Aryes (#6969) üzenetére


Kékes525
félisten

Sok embernél előfordul, hogy nagyon kicsi az oltási reakció. Attól még jó lehet az oltás, amit kaptál. Nálam is ez a helyzet. Sinopharmot kaptam.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#6971) Drizzt válasza Aryes (#6969) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Szerintem se aggodj. En amugy tegnap este kaptam, aznap azt se ereztem, hogy hol volt a szuras. A masik, hogy en 35 vagyok, nem tudom te tobb-e, de a kor elorehaladtaval joval kevesbe jellemzok az eros oltasi reakciok. Es igen, van akinek nincs egyaltalan. Nekem pl. hoemelkedesem nincs. Azert nem lennek meglepve, ha meg elofordulna. De akkor sem, ha nem.

I am having fun staying poor.

(#6972) Ringman válasza Kékes525 (#6965) üzenetére


Ringman
nagyúr

a hivatalos bejelentés után több napra (volt már egy hét is) szokott az eu-s stat-ban megjelenni, gondolom a vizsgálatok miatt, de nem lehet tudni, hogy ténylegesen mit néznek.

(#6973) daneel_hu válasza Aryes (#6969) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Sziasztok! Nekem meg pont az a bajom, hogy - többek tapasztalatával ellentétben - a karom nem fáj egyáltalán, de még csak az oltás helyét sem érzem, annyira, hogy nem is tudom, hogy hol szúrtak meg. Engem tegnap délelőtt oltottak, Szputnyikot kaptam. Volt pár tizednyi hőemelkedésem (37.6 volt a max), de mostanában valamiért elég gyakran megy fel 37.1-37.3 környékére, fogalmam sincs miért (voltam covid teszten is emiatt, negatív lett), valamint fájt a fejem, de ezt nem az oltásnak tulajdonítom, tekintve, hogy hetente többször van fejfájásom (frontérzékenység).
Lehet, hogy placebót kaptam? 🤔"

Placebót, azt! :R :DDD
Az oltás helye nem mindekinek fáj, mondjuk nekem pokolian ha megnyomom vagy megpróbálok azon az oldalon aludni. De emlékeim szerint legalább 24 óra kellett mire elkezdett egyátalán érzékenyebb lenni, aztán kezdett fájni.

Fejfájás, erős gyengeség volt a többi oltási reakció – úthenger-effekt –, láz semmi nem volt szerintem, hacsak nem éjszaka és nem vettem észre.
Nagyon pici émelygés, de az inkább szakaszokban. Pulzust szerintem nagyon megemeli a Sputnik V. (nem tudom más mérte-e) Nekem brutális volt. :)

Pedig 5 hónapja voltam covidos, és antitestem is volt a teszt szerint.
A cég irodaházában van egy recepciós csajszi, ugyanakkor kapott Sputnikot mint én, 1 évvel fiatalabb. Semmi oltási reakció. (covidos se vót')
Egyénfüggő – nem kell többet belelátni. Az immunrendszerem általában hevesen reagál minden szir-szarra, ennyit tudok még mondani.

[ Szerkesztve ]

(#6974) Lauda válasza Aryes (#6969) üzenetére


Lauda
félisten

A gyakori hőemelkedést javasolt kivizsgáltatni. Amennyiben a szervi vizsgálatok és a vérkép nem ad rá okot, idegi eredetű lehet. A stressz okozhat elég jó kis hőemelkedéseket és lázat is.

(#6975) FіkuszKukіsz


FіkuszKukіsz
őstag

Enyhén, de csökkent a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Tegnap még arról volt szó, hogy stagnál. A térkép szerint is így van, akkor miért írnak valótlanságot?

[ Szerkesztve ]

Romanes eunt domus

(#6976) Cyrin válasza FіkuszKukіsz (#6975) üzenetére


Cyrin
addikt

na de a vezír bejelentette hogy megvan a 2,5 millió oltás, és onnantól mindennek csökkenni kell...

(#6977) FіkuszKukіsz válasza Cyrin (#6976) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Kíváncsi leszek a mai számokra.

Romanes eunt domus

(#6978) ponsz válasza daneel_hu (#6973) üzenetére


ponsz
csendes tag

Tegnap kaptam sputnikot. Az éjszaka eléggé rázós volt. 37,3-al indult, utaná már nem mértem. Mivel gyerekként (40 vagyok) volt utoljára hőemelkedésem ezért meglehetősen megviselt. Hajnal kettőig nem tudtam aludni. Ma reggel úgy ébredtem mint ha átment volna rajtam egy tank, fájnak a lábaim stb.

Volt egy nagyon furcsa mellékes jelenség is amit az asszonnyal elneveztünk Putyin bosszújának, iszonyatos puki mennyiség ami valami nagyon büdös volt, nem jellemző rám pedig...

Tegnap olvastam itt, hogy milyen nehéz dönteni, helyesen dönteni. Mi is itthon nem tudjuk mi lenne a helyes. Az feleségem 24 hetes várnadós. Sajnos nem tudjuk mik lehetnek a hosszútávú hatásai egy oltásnak a babára...Igazából azt sem tudjuk, hogy ránk milyen hatással lesz x idő múlva, de most jobb opciónak tűnik mint esetleg az intenzív.

(#6979) Madwe válasza Drizzt (#6967) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nekem közben volt egx elég ilyesztő estém is :) elaludtam kanapén, arra keltem h iszonyat éevert a víz a láztól, felkeltem h ágyba menjek. Iszonyat szédültem, össze vissza dölöngéltem, nem bírtam egy helyben állni, alig láttam valamit a félhomályba a szédüléstől, azt se tudtam hol vagyok... szerencsére valahogy sikerült a hűtőhüz eljutnom s innom vizet, utána minden ok volt… nem hiszem h 1 nap alatt vérrüg lenne, inkább csak extrém kiszáradás, de beszartam rendesen...

(#6980) Parci válasza ponsz (#6978) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem akarlak megijeszteni, mert épp elég stressz és aggódás egy terhesség, akár még békeidőben is. de, a lényeg, hogy úgy is pfizert kaphat csak, tudtommal, ami már eleget bizonyított a lehetőségekhez képest, ezen felül nagyon kockázatos a kismamáknak a covid. hidd el, lassan hetek óta imádkozunk egy ismerősünkért, akiből 28 hetesen kivették a gyereket, ő meg már műtüdőn van és egy egész csapat küzd érte. a negyedik gyerekük, a covid szétroncsolta az egész tüdőt :(

gondolkodás nélkül adassátok be neki a pfizert és vissza se nézzetek!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6981) Parci válasza FіkuszKukіsz (#6977) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

311, b+! :(((

(és brazíliában: 4195)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6982) FіkuszKukіsz válasza Parci (#6981) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Hogy is mondta? "A sikeres védekezést a halottak számában mérjük." No comment.

Romanes eunt domus

(#6983) Parci válasza FіkuszKukіsz (#6982) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"de sikerült?"

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6984) kw3v865 válasza Parci (#6981) üzenetére


kw3v865
senior tag

Tegyük hozzá, hogy előző nap csak gyanúsan kevés, 170 halottat jelentettek. Mozgó átlagot kell nézni mindig, a húsvét rendesen bekavar (ugyanez a helyzet az új fertőzöttek számával is).

(#6985) FіkuszKukіsz válasza kw3v865 (#6984) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Mondjuk az tegnap és ma is relatíve alacsony. Viszont ennek ellenére kórházba kerültek száma nő. Teljesen logikátlan.

[ Szerkesztve ]

Romanes eunt domus

(#6986) OPiiPO válasza FіkuszKukіsz (#6977) üzenetére


OPiiPO
addikt

311 / 1933, újabb negatív rekord :(((

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#6987) Asbee válasza kw3v865 (#6984) üzenetére


Asbee
veterán

Így van. Nem bíztatóak még a számok, de nem kell most ebbe a 311 be sem olyat belemagyarázni. Ünnepit behozzák a statba.

[ Szerkesztve ]

(#6988) Krinyo válasza kw3v865 (#6984) üzenetére


Krinyo
senior tag

Szerintem is a részleges, idióta adatszolgáltatás a felelős, ezért kevés az új fertőzöttek száma is, ma kezdődik el a rendes menetű tesztelés újra, aminek pénteken lesz eredménye... ide a rozsdás bökőt, hogy pénteken már a "normál" számok lesznek.

(#6989) kw3v865 válasza FіkuszKukіsz (#6985) üzenetére


kw3v865
senior tag

Pedig van benne logika, egy magyarázata van: 4 napos ünnep, kevesebben dolgoztak (főleg a magánszektorban), lassabb adatszolgáltatás. Hasonló volt a helyzet karácsonykor is. Néhány nap alatt normalizálódik.

(#6990) Peat;) válasza ponsz (#6978) üzenetére


Peat;)
veterán

Szerintem ez a vírus esetszám nem fog úgy lecsökkenni mint tavaly nyáron, sokkal lazábban kezelik, valóban két oldalról próbálják kiszorítani a vírust, oltás és megfertőzés által. Nem látom az esélyét hogy eltűnne és a nyári utazásokkal is be fogják hozni az afrikai meg ki tudja milyen mutánsokat.

Mi arra jutottunk feleségemmel hogy kórház előtt minimum 4-5 héttel jó lenne az oltás. Fogalma sincs az embernek milyen körülmények lesznek, de bent a kórházban bármi lehet. A 2. trimeszter végén talán már a baba is olyan fejlett hogy biztonságosabban mehet a pfizer. Az hogy 1x hetesen már lehet oltásra menni...azt mi is elvetettük, ha olyan élethelyzet lenne ahol nem oldható meg a védekezés csak akkor kértük volna.

Most azért izgulunk hogy én kapjak oltást mielőbb, de ez hogy beoltják a regisztráltakat egy ordas nagy kamu. Háziorvosonként más és más. Ahol én vagyok megtudtam hogy a háziorvos megtagadta hogy ebben részt vegyen, az asszisztensek csinálnak mindent. Egy db oltást nem adott be a doki.
Remélem ha "elfogynak" a regisztráltak..mint ahogy az idősek oltása is ugye (fater máig nem kapta meg rossz indulatúval 68 évesen) akkor eljutnak oda a pupák barmok hogy nyitnak egy központot ahova bárki mehet..és akkor aki regisztrált pár hónapja és becsületesen várt beállhat a sorba mert olyan házidokit pörgetett neki a szerencsekerék.

(#6991) Parci válasza kw3v865 (#6984) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez így van, nem is számítottam másra, csak ugye egyre többen kezdtek el mutogatni, hogy a bölcs vezérnek megint igaza lett, már annyi is a harmadik hollámnak, nyitni kő.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6992) daneel_hu válasza ponsz (#6978) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Tegnap kaptam sputnikot. Az éjszaka eléggé rázós volt. 37,3-al indult, utaná már nem mértem. Mivel gyerekként (40 vagyok) volt utoljára hőemelkedésem ezért meglehetősen megviselt. Hajnal kettőig nem tudtam aludni. Ma reggel úgy ébredtem mint ha átment volna rajtam egy tank, fájnak a lábaim stb.
Volt egy nagyon furcsa mellékes jelenség is amit az asszonnyal elneveztünk Putyin bosszújának, iszonyatos puki mennyiség ami valami nagyon büdös volt, nem jellemző rám pedig..."

Én is fel voltam fújódva, bár korábban nyulat ettem így ez lehetett az oka. De lehetett az oltás is esetleg,
Rendben leszel nyugi.

Covid adott esetben 38-39 C láz két hétig. :U :DDD

(#6994) daneel_hu válasza OPiiPO (#6986) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nagyon egyszerű oka van.
Halálozási számok kb 2 héttel követik a fertőzéses esetszámot.
Március 26-án volt a csúcs, lehet számolgatni hol járunk éppen...

(#6995) #68216320


#68216320
törölt tag

Tudom, hogy nehéz ilyen jellegű tanácsot adni, de esetleg erre valakinek lenne észrevétele? Teljesen "zöldfülű vagyok" a témában. Ahogy olvasgatom itt a meglátásokat, hozzászólásokat csak nagyobb a káosz bennem. (Ráadásul az asszon közölte, hogy ahogy én döntök, azt választja ő is)
Merjem az oroszt vállalni?

(#6996) FіkuszKukіsz válasza kw3v865 (#6989) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Szerintem meg inkább az a logika, hogy egyre kevesebbet tesztelnek. Ezért alacsonyak a számok. Tegnap nem ünnepnapon 12ezer teszt volt.

Romanes eunt domus

(#6997) daneel_hu válasza #68216320 (#6995) üzenetére


daneel_hu
addikt

Orvossal kell konzultálnod, mi itt leírunk valamit nem lesz felelősség.
Túlsúlyos vagy-e esetleg.

Sputnik V jó oltás, legalábbis ezt mondják, 70 felett is szoktak adni.
De teljesen egészségeseknek.
Ha a szív és érrendszer teljesen rendben van akkor akár jó lehet.

Orvosoddal beszéld meg! Ne facebook-on vagy fórumokon.

(#6998) daneel_hu válasza Parci (#6983) üzenetére


daneel_hu
addikt

Kend meg menjen már azért a szuriért. :D

(#6999) Soulfly842 válasza Madwe (#6979) üzenetére


Soulfly842
addikt

#6978ponsz

Nekem sem volt egyszerű az éjszaka. estére mindkét vállam fájt, aludni nem nagyon bírtam, szédültem. Amikor kikászlódtam az ágyból, akkor is kínkeservesen. Volt hidegrázás is, minden. Nem vagyok alapban fázós, de most a takaró réteget dupláztam és még úgy is rázott néha a hideg. Éjszaka rengeteget forgolódtam, minden hülyeséget össze álmodtam, xar közérzet, és az ágy is instabil volt alattam. Reggel fél ötkor a pármo nézi a homllokomat és közölte, h. most azonnal vegyek be egy panadolt mert lázas vagyok (kifejezetten panadolt javasolnak oltás után).

hajnalban/reggel a bal csuklóm nyugalmi helyzetben is elzsibbadt (bal kezet oltottak), előtte tudtam mindkét oldalamon aludni, de lehet reggelre már nem tollerálta a kezem?

Most meg vagyok, láz nincs. Mindkét kezem gyenge, én szintén, fejem kóvályog, mintha másnapos lennék.

Igaz, h. én du 14:15 körül kaptam az oltást, de nekem gyorsabban szoktak átmenni a betegségek, mint az átlagnak.

Aki aggódik, annak ismétlem, amit korábban írtam: Anyóséknál bíróságon, ha valaki nem króniukus beteg, akkor mindenkit szputnyikkal oltottak, idősebbeknek alig valami reakció 25+ pár éveseknek a legtöbbeknek láz, teljes KO. Sokaknak 2-3 napig. Nem kell aggódni, csak erős az immunválasz. Az nem baj.

(#7000) Parci válasza TA68 (#6993) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

vajon melyik vírustörzset ölik le? remélem az új verziók egyikét.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.