Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6851) daneel_hu válasza KilgoreTrout (#6835) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Ez a 2. kerületben volt, rokont a 12.-ben felháborodva elhajtotta az orvos, hogy még a 60 évesek sincsenek beoltva, szóval nagyon egyenlotlenek az esélyek.
Az oltoponton (Kapás utca) is 20-50 közöttiek voltak."

Nekünk a Kútvölgyiben rendel a háziorvosunk, de amúgy XI. kerületi lakosok vagyunk.
Ehhez képest a Kútvölgyi ugye XII., és II. kerületi oltóponton oltottak be. Igaz, a másodikban nőttem fel, de ez kit érdekel... :D
A II. kerületi Budai Gyermekkórházban oltottak, zömében 40-es korosztállyal együtt. (csak Sputnik V volt az oltóponton)

Szóval nem tudom mit művelnek a XII-ben, de úgy tűnik ez háziorvos-függő. :U :O

(#6852) forceberg válasza fatal` (#6842) üzenetére


forceberg
veterán

Erre most egy tetszőleges "darabszám" mémet gondoljon ide mindenki... :(((

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#6853) lafaty80 válasza fatal` (#6842) üzenetére


lafaty80
őstag

Mindig mondom, a PR a lényeg.... nem hazudnak... beoltott lehet ennyi... hogy védett-e a más kérdés.
Ez olyan lassan, mint hogy nem mindegy hogy 10.000Ft vagy 9.999Ft valami.

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#6854) Parci válasza Ezekiell (#6848) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jó, akkor disclaimer. ez még mindig egy fórum, ahol userek beszélgetnek a mindenről is. próbálnak okosak lenni, de nem orvosok, és még ha azok is lennének, akkor sem feltétlenül teljesen fekete-fehér valami. az, hogy valaki hogyan dönt, az ő döntése, lehet teljesen irracionális is, nem kell miatta bármit bármit máshogy csinálni és pláne nem mentesít a saját döntés alól. nem ér a nevem, ne hivatkozz rám, én sem hivatkozom másra, blabla.

mi nem kértük. teljes értékválságban is vagyok, mert alap, hogy bármelyik vakcina jobb, mint a covid és statisztikailag teljesen értelmetlen nem kérni. de más a statisztika picit a teljes populációra és más a döntés a konkrét esetedben, ahol sok más tényező is lehet.

amikor jött a tipp, hogy talán ma lehetne a feleségemnek astrát kapni, szóltam anyámnak, hogy ez van, ő meg konzultált egy maximálisan vakcina-párti, egyébként ismert infektológussal, aki anyám legnagyobb megdöbbenésére azt mondta, hogy hááát, inkább várjunk egy picit, ne kérjük. mondta, hogy az EMA most fog dönteni róla, de azt is, hogy a para vele valós, kicsi az esélye, de hogy pontosan mekkora és mi a para, azt még nem tudni.

és ugyan világos, hogy a covidnál 100-ból 2 ember meghal, 10+ meg long covidál, míg az oltástól alsó hangon 2, de inkább 3 nagyságrenddel kevesebben trombocitopenálnak, de... azért ez a vakcina békeidőben soha a büdös életben nem mehetett volna piacra.

ezen felül a feleségem 0 rh-, a 97 nagyanyja volt covidos és simán kihordta 2 nap alatt, én be leszek oltva holnap és egyelőre a gyerekek nem mennek közösségbe és itthon vagyunk. szóval nem evidens, hogy ilyen paraméterek mellett mekkora a covid kockázata most rövidtávon nála. az sem a legjobb, hogy az astra teljes védettsége nyáron jönne csak a 3 hónap miatt (persze, ha addig nem kapod el, akkor jó, mert később van a booster, tehát őszre erősebb is lehetsz vele).

de a lényeg a főorvos véleménye volt, pedig anyám csak véletlenül futott össze vele és mellékesen kérdezte meg, úgy búcsúztunk az előző telefonnál, hogy szerinte kérjük és maximum majd pár hétig nyomja a clexane-t.

valószínűleg rosszul döntöttünk egyébként a fentiek ellenére is. de anyám is azt mondta, meg én is, hogy ha beadatjuk és b+ mégis lesz valami para annak ellenére, hogy milyen tanácsokat kaptunk, akkor azt sosem bocsátjuk meg magunknak. ez van, sajnos ez is sokat számít.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6855) Kékes525 válasza kw3v865 (#6801) üzenetére


Kékes525
félisten

Nálunk semmit. Még kérdezni sem kérdeztek. Kitöltött papírokkal mentünk, az elég volt.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#6857) Chesterfield válasza Parci (#6854) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Én is maximálisan vakcinapárti vagyok, de asszonynak én sem engedném.
AZ-ből úgy sem érkezett olyan nagyon sok, hogy ez érdemben megakassza az oltások számát.

(#6858) Parci válasza Ezekiell (#6848) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mit jelent a trombozós, mint neki probléma? ha valaha volt ilyen parája, szerintem be sem adnák már neki.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6859) rednifegnar


rednifegnar
senior tag

en ruszkit kaptam, de ha astrat akartak volna szo nelkul kerem. sztem en ezen egy percet nem gondolkodtam volna. ismimet kerdeztem nemetben naluk mi a helyzet mik a kilatasok oltasra? azt mondta, hogy o fiatal, neki semmi, a fonokenek aki hatvan feletti, annak szeptemberre van idopontja.

[ Szerkesztve ]

A camera does not make art, the artist makes art.

(#6860) Kékes525 válasza fatal` (#6842) üzenetére


Kékes525
félisten

Lesz valami focimérkőzés, hogy így erőlteti a nyitást?

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#6861) emvy válasza Chesterfield (#6857) üzenetére


emvy
nagyúr

Btw, kicsit offtopic, de mi az, hogy nem engedned az asszonynak? Vszeg jól érted, de a megfogalmazás olyan, mintha a gyereked lenne, nem pedig egy veled egyenrangú személy.

Parci: makes sense.

while (!sleep) sheep++;

(#6862) Madwe válasza rednifegnar (#6859) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ismerősöm franciaoszágban van - fiatal, s ők egyelőre még regisztrálni se tudnak. Becslések szerint szeptember-december között jut neki, talán.

[ Szerkesztve ]

(#6863) Chesterfield válasza emvy (#6861) üzenetére


Chesterfield
senior tag

semmi ilyesmiről nincs szó, szimplán hanyag megfogalmazás volt

[ Szerkesztve ]

(#6864) forceberg válasza Kékes525 (#6860) üzenetére


forceberg
veterán

Elveszik az EB meccseket, ha nem lehet beengedni nézőket a stadionba. :D

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#6865) Z.É.T. válasza Kékes525 (#6860) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Egyébként igen.
Akkor lehet csak (részben) nálunk rendezni a foci EB-t (amúgy imádom a focit), ha április 7-ig, vagy 19-ig kvázi garanciát adunk, hogy lehetnek nézők.
Nem mentem utána, de valamelyik sportmagazinban olvastam, ez alapján lehet, hogy valid sztori.

(#6866) Soulfly842 válasza Kékes525 (#6860) üzenetére


Soulfly842
addikt

Nem kell ahhoz focimérkőzés, a fontosabb nemzetközi focimeccseken már alapban engedélyezett lesz... nemzetközi focimeccseken alapban lehetnek már majd nézők... Sőt, elvárás is, hogy csak akkor rendezhet pl. EB meccset egy ország (ugyebár most 12 ország városai megosztva rendezik), ha engednek be nézőt (csak a hazai csapat szurkolóit)!

Nézők előtt rendezhetik a foci Európa-bajnokság meccseit

(#6867) Parci válasza emvy (#6861) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

lehet, hogy makes sense, de most teljesen kész vagyok :(

ráadásul a háziorvos eleve április végére várja, hogy tudja küldeni oltásra, és hát erősen csodálkoznék, ha nem astrát ajánlanának :DDD (ha addig nem állítják le teljesen, mert szerintem egyébként annak a vakcinának reszeltek, mindentől függetlenül, egyszerűen ez történik vele)

ezen felül aminek inkább lenne értelme, hogy miközben sokan félnek az astrától és nem kérik, az ember gyorsan bezsákol egyet... :(

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6868) emvy válasza Parci (#6867) üzenetére


emvy
nagyúr

Figyu, nem akarok pszichologust jatszani, de: engedd el, legyel turelmes magadhoz. Egy eve elunk ebben az oruletben, te (is) sok idot toltesz az interneten (viszont nincs fix 'bejaros' munkad), zero transzparencia van az orszagban, ami elerheto, az meg nem egyertelmu. Folyamatosan lehet optimalizalni, spekulalni, oddsokat szamolgatni, es otszazfelekeppen elbaszodhatnak a dolgok -- pedig a mi esetunkben _nagyon valoszinu_, hogy nem lesz semmi gond. Tok oke, h faszod kivan. Gyakorlatilag tuti, hogy az AZ nem okozna eletveszelyes gondot, es az is gyakorlatilag tuti, h ha vartok masra, akkor nem lesz eletveszelyes kovetkezmenye. Viszont egy nagyon kis esellyel meg lehet szivni barmelyiket, szoval ... kicsit fatalista modon el kell engedni azt, hogy _totalisan_ jol donts, mert egyszeruen nincs elegendo informaciod a perfekt donteshez, foleg hogy nem latsz a jovobe.

En igy voltam a kinaival, sajnos en is a hiperoptimalizalos tipus vagyok. A felesegemnek ez jol megy: vegiggondolta, eldontotte, es onnantol kesz, meghozta a dontest, nincs min gondolkozni.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#6869) Ezekiell válasza Parci (#6858) üzenetére


Ezekiell
veterán

Családban hajlamosak trombózisra nála, minden felmenőjénél volt már ilyen probléma -> ebből fakadóan probléma.

Nálunk kicsit más a szitu: gyerek bölcsiben, asszony munkahelyen (a covid járvány közepén covid kutatóként azt mondani, hogy nem jövök dolgozni - hááát, az már erkölcsileg se vállalható neki se, nekem se; én meg keresem a kenyeret, szóval én se mondhatom hogy nem dolgozok... kutatók nincsenek agyonfizetve, az ő fizujából éhen is halnánk konkrétan), és bár vigyázunk nagyon, a bölcsiben is vigyáznak nagyon (orrfolyós gyereket azonnal, nap közben hajítják haza), de tudjuk mind, hogy ez szart se ér, ettől még el tudjuk/fogjuk kapni.

Én sohanapján leszek oltva kb, asszony április végére van ígérve. De egyszerűen az AZ nálam is már a Sinopharm szintjére esett...

Ha meg elkapjuk, és emiatt lesz bajunk, akkor meg azért fogom verni a fejem a falba. Az meg, hogy visszautasítom a vakcinát, az nekem is egy erős meghasonlás...

Most azoin gondolkozok, hogy én beadatom magamnak, asszony meg nem, de ez meg még szarabb lelkileg, mert hát ő lenne a lényeg nekem, nem én...

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#6870) Parci válasza emvy (#6868) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

még múlt héten is megkapta volna az astrát, most ez az orvosi vélemény adta meg a kegyelemdöfést. annyiban vagyok szomorú, hogy nem tudom, hogy mikor kap mást, így tolódik, hogy mikor mehetnek a gyerekek közösségbe. és persze meglepne, ha mondjuk egy sputnik tök máshogy viselkedne, csak arról nincs infó (amiről nem tudsz, az nem fáj :DDD)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6871) Parci válasza Ezekiell (#6869) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azért, ha van genetikai hajlam a trombózisra, akkor szerintem ez egy jóval könnyebb döntés (hogy nem). bár árnyalja a kitettség, szóval ja, szenvedős nektek is :(

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6872) emvy válasza Parci (#6870) üzenetére


emvy
nagyúr

Ez egyebkent ilyen nagyon tipikus 'fallacy': az AZ egyertelmuen, meg a leggyanusabb demografia szamara is sokkal-sokkal jobb, mintha nem oltananak be, de mivel van valamifele valasztasi lehetoseg, ezert ha valami gond lenne, akkor az olyan erzes lenne, mintha 'te csinaltad volna'.

while (!sleep) sheep++;

(#6873) Parci válasza emvy (#6872) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

na de tök más is a matek, ha az a kérdés, hogy "AZ vagy semmi"

(meg persze, ha megtisztítod a covid és az oltás adatokat mondjuk a 30-50 közötti, 0-s vércsoportú, egészséges, nem túlsúlyos nőkre, akkor az arányok is mások lesznek szerintem. ha még súlyozod azzal, hogy milyen valószínűséggel kapja el a covidot, pláne. valószínűleg még így is az oltás a jobb döntés, de a nagyságrendi különbségek már csökkenni fognak)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6874) emvy válasza Parci (#6873) üzenetére


emvy
nagyúr

Ja, akkor egyszeru lenne a dontes. Ezert szar nehez, mert
- nem tudjatok, hogy mekkora pontosan az AZ kockazata (meg 2 nagysagrendnyi bizonyossaggal sem)
- ha szamszeruleg tudnatok, akkor sem lehet jozanul merlegelni (1:100e az elfogadhato-e vagy sem? ha nem, akkor a kulfoldi autos csaladi tura miert? stb.)
- azt sem tudjatok, hogy mikor jon a kovetkezo oltasi lehetoseg pontosan
- es azt sem, hogy milyen oltast fognak felajanlani
- ez azt sem, hogy mennyi esellyel kapjatok el addig a Covidot
- es ha elkapnatok, akkor mit okozna

szoval nyilvan tok erzelmi alapon dol el ez

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#6875) bigdady válasza Sir Pocok (#6828) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nem pont a brit lappang tovább?5-8 nap?

(#6876) Bog válasza emvy (#6874) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA

Pont az az információ hiányzik a döntéshez, hogy tudjuk, hogy mikor, miből és mennyi érkezik. Mert ha tudom, hogy április végéig jön 500k Pfizer, akkor azt tökre kivárom, abból az én korosztályomnak is jut. (Ami full ua, mint a Parci korosztálya, csak sajnos máshol lakunk és az én háziorvosom semmit sem kommunikál, telefonon pedig elérhetetlen.)

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#6877) Ringman válasza Bog (#6876) üzenetére


Ringman
nagyúr

Mert ha tudom, hogy április végéig jön 500k Pfizer, akkor azt tökre kivárom, abból az én korosztályomnak is jut.

pfizerből már most is ~130-170k/hét a leszállított mennyiség, szóval jönni fog.

csak ugye a szovjet tájékoztatási modellben ezt nem kötik az orrodra, a vezénylő tábornok is ott szorongatta valamelyik nap a papírt a kezében a dátumokkal. (és ugye ezt kenték brösszelre (sic!), hogy miattuk nem lehet ezt megosztani a t. állampolgárokkal, persze ez nem így van)

amúgy a háziorvosok sem tudják, hogy mit fognak 2 (két) nappal később kapni a logisztika csúcsteljesítményét nyújtó kormányhivataltól.

[ Szerkesztve ]

(#6878) emvy válasza Bog (#6876) üzenetére


emvy
nagyúr

A listabol, amit irtam, _barmi_ segitene.

- ha tudnank, hogy az AZ 100% biztonsagos, vagy uber kockazatos, akkor tudnal donteni,
- ha tudnank, hogy mikor fog jonni, es mi, akkor tudnal donteni
- ha tudnad, hogy mennyi esellyel fogsz Covidot elkap....

stb. stb.

En azert fogadtam el a kinait, mert
- vszeg nem tul kockazatos (100 millio ember beoltasa utan)
- vszeg elfogadhatoan hatekony
- nincs alapbetegsegem, nincs tulsulyom (bar pollenallergiam van, mondjuk)
- a gyerekek mennek intezmenybe 2 het mulva

Szoval en azt akartam elkerulni, hogy az augusztusi futasom elott, amire osszesen 10 honapot fogok keszulni, nehogy beessen egy kozepsulyos Covid, mert akkor kuka az egesz.

while (!sleep) sheep++;

(#6879) Parci válasza emvy (#6878) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

teljesen rackó döntés volt a kínai. ráadásul fiatalokban tipikusan hatékonyabb is az elölt vakcina, a kockázatai meg mostanra tényleg ismertek voltak (nincs nagyon). csak húztalak a 3 oltással, de az a vicc, hogy még ebből is lehet előny, mert az aggodalom miatt mondjuk mindenkinek adják, és az már végképp erős booster.

az astránál én úgy számoltam, hogy >1:100e a trombocitopénia.

de mindegy, ma nem kaptunk astrát, én meg holnap kapok sputnikot, itt tartunk. :)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6880) Bog válasza emvy (#6878) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA

Látod, mindenkinek vannak egyéni preferenciái. Nekem például az, hogy 06.28-án jelen állás szerint lesz MWC, oda meg azért el kéne menni :D
Tehát ha két héten belül az AZ-t nem kínálják fel, akkor drukkolnom kell a Pfizernek, mert különben nem jön ki az időmatek.
De közben azért pont felcsesz, hogy igazából a polgárra van bízva, hogy milyen információkat, honnan, milyen alapossággal szerez be a döntéséhez, ehhez semmi támpontot nem kap, csak olyanokat, hogy "anyám a kórházban a folyosón összefutott egy infektológusssal", ez irtó gáz. Ahogyan az is, hogy ha valaki könyököl, akkor már vállban van a Pfizer.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#6881) Parci válasza Bog (#6876) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jön annyi pfizer április végéig, viszont fogalmad sem lehet, hogy hogyan allokálják

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6882) emvy válasza Bog (#6880) üzenetére


emvy
nagyúr

> De közben azért pont felcsesz, hogy igazából a polgárra van bízva, hogy milyen információkat, honnan, milyen alapossággal szerez be a döntéséhez

Engem meg az csesz fel, hogy _aktivan megakadalyoznak az informaciok beszerzeseben_.

while (!sleep) sheep++;

(#6883) Bog válasza emvy (#6882) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA

Ez már a minősített esete a felcseszésnek, igen.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#6884) Bog válasza Parci (#6881) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA

Én úgy számolok, hogy már nincs hova allokálni. De lehet, hogy tévedek.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#6885) Ringman válasza Bog (#6884) üzenetére


Ringman
nagyúr

elajándékozhatják v le sem hívják, mert errefelé keleti szelek fújnak

(#6886) Parci válasza Bog (#6884) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát, én semmin sem lepődnék meg. talán némi reményre ad okot, hogy az öregeknél, akik visszadobták a különböző szurikat az ismerettségi körben, végül jött pfizer, szóval hátha ugyanez történik fiatalabb korosztályokban is.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6887) Z.É.T. válasza Bog (#6880) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Eleve kicentizni sem érdemes az AZ-t a 12 héttel - erre nekem is néhány napja hívta fel a figyelmem egy cimborám - mert simán előfordulhat, hogy a második shot napjára
- kificamodik a bokád
- lázas leszel valami tök más miatt
- áramszünet lesz az oltóponton
- elveszik a kulcsod
stb.

Minimum egy, de inkább két hét ráhagyással érdemes kalkulálni, ha valami miatt nem jön össze az adott nap.

(#6888) Soulfly842 válasza Z.É.T. (#6887) üzenetére


Soulfly842
addikt

Elveszik, vagy elveszlik? :) ;]

[ Szerkesztve ]

(#6889) rednifegnar válasza Z.É.T. (#6887) üzenetére


rednifegnar
senior tag

akik most astrat kaptak (4 ismim) azok juli elejere kaptak a masodik idopontot. az eleg huzos, nekem 21 nap, plusz a 2 het max vedelem. az astranal az mar boven juli kozepe. de ettol fuggetlenul beadattam volna ha azt dobjak.

A camera does not make art, the artist makes art.

(#6890) Vesa


Vesa
veterán

Párom kapott oltást, vérzett a beatást követően. Elb*szták a beadást, vagy ez normális? Nekem soha nem vérzett egyetlen oltáskor sem a szúrás helyén.

A tudomány a valóság költészete!

(#6891) emvy


emvy
nagyúr

Mai cikk:

[link]

TL;DR:

- alacsony mintaszam (N=25 mindharom esetben: Sinopharm, Sinovac, fertozesen atesett, de oltatlan ember)
- A brit varians ellen a Sinopharm es a Sinovac vakcina is jol ved, de a del-afrikai ellen kevesbe.
- A Sinopharm sokkal jobb vakcina, mint a Sinovac, ha a titereket nezzuk.
- A vakcinak hatekonysaga (antitestek alapan) kb. annyit esik a del-afrikai varians eseteben, mint a Pfizer/Moderna hatekonysaga, kevesebbet, mint pl. az AZ vagy a Sputnik, viszont a Pfizer eleve magasabbol indul (antitestszam alapjan)

Sajat plusz ertelmezes:
- osszessegeben a del-afrikai verzio kellemetlennek tunik, es mivel a Sinopharm nem adenovirus-alapu vakcina, ezert feltetelezhetjuk, hogy tenyleg nem arrol van szo, hogy az ottani demografia mar talalkozotott volna a virussal, es ezert voltak rosszak az AZ/Sputnik eredmenyek
- A Sinopharm tovabbra is okes vakcinanak tunik, ez sem Phase 3 eredmeny, de konzisztens a regebbi infokkal

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#6892) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Az EMA korrigálta a tisztségviselőjét: még nem bizonyított az AstraZeneca vakcina és a trombózisos esetek közötti összefüggés

#6868emvy

De azért érted, 3 hónap alát már a koronavírus által írt szabályok is teljesen felülíródtak. Elég megnézni Magyarországot. december végén, karácsony előtt halottunk valami brit mutánsról, s március végére már 100%-on pörgött gyakorlatilag. 3 Hónap, második oltás... egy egyébként is kérdéses vakcinával. Addig még ismét felborulhat minden... a világszintű tenyészet még okozhat furcsa meglepetést... még szerencse, hogy nem egy dél-afrikai 'jelentősen megváltozott' mutáció lett világszinten domináns...

Én már idejekorán írtam, hogy túl sok az önellentmondás, az önmarketing, túl nagy ígéretekkel az AZ táján, én már akkor elutasítottam volna ez alapján, amikor még szó nem volt az új 'érdekes esetekről'. A jelen megerősítette mindazt, amit akkor írtam. Még most is csak a ködösítés és a kérdőjelek maradnak.

Egy ilyen vakcinával, amikor még fordulhat is rengeteg minden? - inkább kihagyom. Ha nem lenne ilyen erős a beidegződésem a '100%-ban véd minden ellen is papíron'-nal szemben, akkor is azt mondanám, hogy férfi embernek talán, de 25-55 év közötti nőknek egylátalán ne!

Az esetükben a legnagyobb a kockázat. Persze, lehet azt mondani, hogy egyébként -globálisan minden korosztályt figyelembe véve - ez nem rossz, de ha megnézzük, hogy a 25-55 év közötti egészséges nőknél lehet nem jelentett volna kockázatot a koronavírus, de az oltás százalékosan igen, akkor miért választaná azt, ha jó eséllyel csak egy kicsit kell várnia másikra? Én páromnak elmondtam, hogy miért javaslom, hogy azt ne vállalja és igazat adott.

[ Szerkesztve ]

(#6893) Madwe válasza Vesa (#6890) üzenetére


Madwe
nagyúr

Mit értesz vérzés alatt? Ha rendesen folyt a vér, akkor lehet nem izmot talált? Mert egy minimális vérzés az normális, ilyen kis pontszerűen, pár percig.

(#6894) kw3v865 válasza Ezekiell (#6869) üzenetére


kw3v865
senior tag

"Én sohanapján leszek oltva"
Minden, a mai napig regisztrált embert be fognak oltani áprilisban, jelenleg ez 3 millió 840 ezer fő. Ezt az infót ma küldte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Persze ha válogatsz, akkor jó eséllyel nem kapod meg áprilisban. De a lehetőség adott lesz. Most nagyon belehúztak az oltással, reálisnak tűnik a kitűzött cél.

[ Szerkesztve ]

(#6895) fatal` válasza Kékes525 (#6860) üzenetére


fatal`
titán

EB nyáron.

(#6896) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Helyzetjelentés szputnyik oltás után: mindkét kezem gyenge, fejem nyomott, hátamat alig bírom tartani. Megyek inkább ágyba meccset nézni :)

(#6897) Ezekiell válasza kw3v865 (#6894) üzenetére


Ezekiell
veterán

Attól tekintsünk el, hogy nekik azt se hiszem el, amit kérdeznek. Attól is tekintsünk el, hogy számszakilag igazuk lehet, tényleg össze lehet hozni április végéig a teljes oltottságot a regisztráltak körében.

Viszont ez azért baromság, mert természetesen nem veszi figyelembe a praxisok eltérőségét: van ahol a 2x éveseket oltják már, máshol 6x-nél járnak. Méret, korcsoport, stb eloszlás nem mind1. Feleségem előtt még 380 ember van a sorban, heti kb 100at olt a háziorvos. Do the math - nála éppencsak kijöhet április vége. Előttem ennél jóval többen vannak (sokkal nagyobb praxis) ugyanennyi heti oltással...

Ez projektmenedzser gondolkozás már megint: ha 1 terhes nő 9 hónap alatt szül meg 1 gyereket, akkor 9 terhes nő 1 hónap alatt szüli meg azt a gyereket, adjunk még rá resourcet!!!! Hát, nem... :)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#6898) fatal` válasza Soulfly842 (#6892) üzenetére


fatal`
titán

Nem jó a link.

(#6899) Soulfly842 válasza fatal` (#6898) üzenetére


Soulfly842
addikt

(#6900) Drótszamár válasza Bog (#6876) üzenetére


Drótszamár
őstag

Az Info rádióban azt mondták, hogy holnap jön 250k Pfizer. Ez megy a pedagógusoknak elvileg.

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.