Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6701) Chesterfield válasza Kékes525 (#6696) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Elképzelhetőnek tartasz olyan teszteredményt, hogy nem biztonságos vagy hatékony?
lehetetlennek tűnik(laikusként)

[ Szerkesztve ]

(#6702) #22743424


#22743424
törölt tag

Lehet jelentkezni ahol a Pfizer és az AZ vakcinák keverését kutatják. [link]

(#6703) OPiiPO válasza Sir Pocok (#6679) üzenetére


OPiiPO
addikt

Mi a konklúzió? Hadd ne kelljen 3 cikket most angolul végigolvasnom :R

#6704 Sir Pocok: ;)

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#6704) Sir Pocok válasza OPiiPO (#6703) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Hogy jó cucc. ;)

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#6705) KilgoreTrout válasza Depression (#6691) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

A Budakeszi úton majdnem dugó volt ma napközben... Van egy sejtésem, hogy nem oltásra siettek ennyien az agglomerációból

Na mindegy, lassan az egész család be lesz oltva (öregek 2x is), szóval legalább mi túléljük.

(#6706) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Amcsik látják hogy baj lesz:

„Egyike voltam azoknak az embereknek, akik nagyon határozottan támogatták az iskolák újranyitását. De a B.1.1.7 változat ezt a véleményemet teljesen megváltoztatta”

Osterholm szerint a brit mutáció 50-100 százalékkal fertőzőbb, mint a korábbi változatok és az esetek 55 százalékában súlyos megbetegedést okozhat. Azt mondja, szerinte nem kerülhető el a negyedik hullám az Egyesült Államokban.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#6707) Ringman válasza Sir Pocok (#6706) üzenetére


Ringman
nagyúr

kormányrendelet >> tudóskák, szóval 04.19-én nyit az iskola (de minek)

szerk:
az iskolák nyitáshoz 180 fokos fordulat kellene a tesztelési hajlandóságban.

[ Szerkesztve ]

(#6708) zsiga_667


zsiga_667
tag

Lázcsillapításról ezt mondja az Uptodate:
(tl;dr a magas láz fokozza a szervezet oxigénigényét, és a magas láz nem segít az immunrendszernek legyőzni a fertőzést)

TREATMENT OF FEVER AND HYPERTHERMIA
Elevated core temperature, whether fever or hyperthermia, increases the demand for oxygen and can aggravate preexisting cardiac or pulmonary insufficiency. For every increase of one degree above 37°C, there is a 13 percent increase in O2 consumption. In addition, elevated temperature can induce mental changes in patients with organic brain disease. Although a rapid reduction in elevated core temperature due to hyperthermia is mandatory, treatment of fever is often a debated issue.

Decision to treat fever — The vast majority of fevers are associated with self-limited infections, most commonly of a viral origin, where the cause of the fever is easily identified. The decision to reduce fever with antipyretics assumes that there is no diagnostic benefit of allowing the fever to persist. However, there are rare clinical situations in which observation of the pattern of fever can be helpful diagnostically. As an example, the daily highs and lows of normal temperature are exaggerated in most fevers, but these fluctuations may be reversed in typhoid fever and disseminated tuberculosis. Temperature-pulse dissociation (relative bradycardia) is seen in typhoid fever, brucellosis, leptospirosis, some drug-induced fevers, and factitious fever. In healthy subjects, the temperature-pulse relationship is linear with an increase in heart rate of 4.4 beats/minute for each 1°C (2.44 beats/minute for each 1°F) rise in core temperature [11]. Fever may not be present during infection in newborns, older adults, patients with chronic renal failure, and in patients taking corticosteroids; hypothermia, in fact, can occur. Hypothermia can also be observed in patients with septic shock.

Some febrile diseases have characteristic patterns. Among these are malaria and cyclic neutropenia. However, most of the febrile illnesses that are thought to exhibit a specific time-related pattern (eg, Hodgkin lymphoma) are in fact, upon close examination, not reliable indicators or are of no diagnostic value. As an example, there is no periodicity of fever in patients with familial Mediterranean fever. (See "Clinical manifestations and diagnosis of familial Mediterranean fever".)

There are many reports on the beneficial effect of elevated temperature (febrile range) in animals during infectious challenges [44]. In addition, in vitro cultures of animal or human cells at elevated temperature are supportive of a heightened immune response as well as increased bactericidal killing. However, there are no studies demonstrating that fever itself facilitates the recovery from infection or acts as an adjuvant to the immune system. In fact, peripheral prostaglandin E2 (PGE2) production is a potent immunosuppressant and, during influenza vaccination, treatment with a nonsteroidal antiinflammatory agent (NSAID) increases the anti-influenza antibody level [45]. Hence, treating fever and its symptoms does no harm and does not slow the resolution of common viral and bacterial infections.

(#6709) KilgoreTrout


KilgoreTrout
senior tag

Most, hogy beoltották a szoptató nőket, kíváncsi leszek mikor jut eszébe valamelyik családügyi politikusnak a nemzeti elletőprogram keretében kötelezővé tenni a laktáló fehérnépnek, hogy princípiumuk beteljesítéseként vakcinától félő férfiembereket is szoptassanak.

[ Szerkesztve ]

(#6710) Ringman válasza KilgoreTrout (#6709) üzenetére


Ringman
nagyúr

Most, hogy beoltották a szoptató nőket

nem oltották be őket.

(#6711) Chesterfield válasza Ringman (#6710) üzenetére


Chesterfield
senior tag

(#6712) Ringman válasza Chesterfield (#6711) üzenetére


Ringman
nagyúr

jó, akkor lemaradtam :DDD

[ Szerkesztve ]

(#6713) bigdady válasza Vesa (#6695) üzenetére


bigdady
nagyúr

Első egy shotot beszéltük mivel a második messze van

[ Szerkesztve ]

(#6714) Vesa válasza bigdady (#6713) üzenetére


Vesa
veterán

Akkor bocs!

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a kórházi kezelést igénylő (ez eleve mit jelent??, mert nem mindegy, h ogy a lélegeztetős durvulásra értik, vagy már arra is, ha valakinek békeidőben durva láza, tünetei vannak és kezelni kell, csak nem kerül lélegeztetőre), súlyos lefolyás/halálozás elleni 100% hatékonysághoz vannak-e már frisebb adatok, mert fázis 3-nál valami 6-10 emberrel kapcsolatos adatok alapján mondták be ezt a számot (nincs most előttem a tanulmány, de ez rémilk amikor olvastam).

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#6715) bigdady válasza Vesa (#6714) üzenetére


bigdady
nagyúr

Hospitalization néven fut elvileg

[link] Us Phase 3. Ez a 4 hétre második dózisos még. Állítólag javul 12 hétre történő beadás esetén. Bár nem tudom az első utáni maximum meddig tarthat vagy mennyire államdó csökkenő hétről hétre. Vagy a második miért dob rajta nagyobbat ha később érkezik.

[ Szerkesztve ]

(#6716) Chesterfield válasza Vesa (#6714) üzenetére


Chesterfield
senior tag

There were no hospitalisations or severe cases of COVID-19 more than 21 days after the first dose of the vaccine.
Szerintem ez a békeidős kórházi ápolást jelentheti, (akit most egyébként is még hazaküldenek).

Habár állítólag van kórházban AZ-s oltott ember, szóval biztosan nem 100%

[ Szerkesztve ]

(#6717) bigdady válasza Chesterfield (#6716) üzenetére


bigdady
nagyúr

Itthon vagy brit? Egy oltás utáni vagy kettő vagy mennyivel utánuk. Én még nem olvastam ilyet. Linkelnéd? Vagy csak hallottad? :)

[ Szerkesztve ]

(#6718) Chesterfield válasza bigdady (#6717) üzenetére


Chesterfield
senior tag

(#6719) #22743424 válasza bigdady (#6717) üzenetére


#22743424
törölt tag

Itthon ez az adat titkos csak kórhazi dolgozóktól vagy a beteg hozzátartozóitól lehet hallani.

[ Szerkesztve ]

(#6720) Krinyo


Krinyo
senior tag

Átesetteknek elég egy mRNA vakcina:

(#6721) Vesa válasza bigdady (#6715) üzenetére


Vesa
veterán

Köszi, ezt még nem láttam, csak a The Lacetben publikáltat (mondjuk az részletesebb adatokat tartalmaz).

A tudomány a valóság költészete!

(#6722) tboj


tboj
tag

Engem ma délután hívtak a háziorvosi rendelőből (Békés megyei kisváros), hogy pénteken mehetek oltásra. Kicsit meglepődtem, mert krónikus betegség nélkül, 29 évesen nyár elejére vártam a behívást. Astrazenecát kapok majd.

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#6723) Z.É.T. válasza Chesterfield (#6718) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Megerősítem, Pfizer, AZ, Sino kétszer oltottról hallottam (kórházi infó), illetve van most közeli ismerős házaspár, akik pár nappal a második Sputnik előtt produkáltak pozitív tesztet, azóta mindketten kórházban, a férfi tag lélegeztetőn.

Ma volt egy kis online meeting a szépségszalonunk kollektívájával (6 fő), átbeszéltük (illetve hát ők, mert én tavaly óta nem voltam náluk), hogy ha szerdán - csütörtökön lehetne nyitni, akkor sem fognak. Mindenki beszámolt az elmúlt 3-4 hétben elhunyt ismerősökről, a legkisebb szám 2 volt, a legnagyobb 7, de nem ez a kemény, hanem az egyik az, hogy a többségnek februárig nulla és kettő között volt és leginkább az, hogy az utolsó 3-4 hétben a legidősebb 51 éves volt a kb 25 közül! (ja nem, egyikük apósa 70 körüli, akkor rajta kívül)
Meg egy ismerős fodrász, meg egy újabb magzat.

Az egyik barátnőnk édesapja is elment, ott meg megint van egy genetikai vonatkozásra utaló dolog, hogy a három testvér (25-37 közöttiek), az apuka, az anyuka és az apuka testvére is kórházba került, a barátnőnk csak 2 napot, mert hazaengedték saját felelősségre a pár éves gyerekéhez. (a gyerkőcnek 2 nap lázon kívül semmi szerencsére)
Mindenki közülük eljutott a kétoldali tüdőgyulladásig.
És a gyerkőc apja (volt férj) is elkapta tőlük a teljes családdal, náluk influenza, vagy gyenge nátha szinten zajlott le.
Ja és nem tudom, hogy ez minden elhunytra vonatkozik, vagy csak az adott kórházban, de ott ha valaki nem éli túl, akkor mutánsra is vizsgálják a mintáját. Nem meglepő, de a brit variáns volt.

Mikor nyitnak már végre a cipőboltok, szépségszalonok és a sulik? Csináljunk már valamit, különben nem leszünk világelsők! :W

[ Szerkesztve ]

(#6724) seredy


seredy
tag

Megerősítem, Pfizer, AZ, Sino kétszer oltottról hallottam (kórházi infó), illetve van most közeli ismerős házaspár, akik pár nappal a második Sputnik előtt produkáltak pozitív tesztet, azóta mindketten kórházban, a férfi tag lélegeztetőn.

ide valaki mondhatna valami megnyugtatót... követem a topikot általában, de nem rémlik, hogy sok szó esett volna arról, hogy ennek mi lehet az oka, belefutottam történetekbe én is arról, hogy két pfizer ellenére került valaki lélegeztetőre, de nem nagyon hittem, viszont ez nagyon nem hagy nyugodni.

(#6725) Chesterfield válasza seredy (#6724) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Bízom benne, hogy ezek azért ritka esetek.

(#6726) Z.É.T. válasza seredy (#6724) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Hát, egyelőre még mondhatjuk, hogy csak ritka és elszigetelt esetek, de valamelyik szakember szájából is elhangzott az, hogy nincs 100%-os vakcina.
Bízzunk benne, hogy ritka is marad.

[ Szerkesztve ]

(#6727) attiati válasza Z.É.T. (#6723) üzenetére


attiati
veterán

nem jó híreket hozol

"Megerősítem, Pfizer, AZ, Sino kétszer oltottról hallottam (kórházi infó)"

és milyen állapotban vannak, milyen kezelés kell nekik?

"akik pár nappal a második Sputnik előtt produkáltak pozitív tesztet, azóta mindketten kórházban, a férfi tag lélegeztetőn"

Itt talán annyiban más a körülmény, hogy még nem kapták meg a második oltást.

(#6728) pit stop válasza attiati (#6727) üzenetére


pit stop
addikt

Lassan elérjük a regisztráltak határát... De egy szóval nem hallani a 3 hónapos túlesett szabály feloldását/felülvizsgálatát - vagyis, akinek volt + pcr-e az nem kaphat oltást...
Oltással kerülnek be emberek kórházba, de aki túlesett rajta és nincs antitestje, vagy sokkal alacsonyabb, mint oltással az ha kér se kaphat! Ez (is) k... idegesítő számomra

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#6729) fatal` válasza pit stop (#6728) üzenetére


fatal`
titán

Messze van az még, szerintem még legalább egy hónap. Kiváncsi leszek mikor kapok értesítést.

(#6730) Kékes525 válasza Chesterfield (#6701) üzenetére


Kékes525
félisten

A biztonságot nem mutatja, az antitest választ jgen. Viszont van még sejtes immunválasz is. Azt sem mutatja meg. Azaz nem perdöntő a labor edmény, csak gyanura adhat okot.
‐---------‐‐----‐------------------------------

A nyitást epidemiológiailag kizárólag csak a járvány mértéke határozhatja meg. Abban pedig világ elsők vagyunk. Most nyitásról beszélni rendkívül felelőtlenség. Nem azért oltunk, hogy sok oltot ember legyen, hanem azért, hogy megszünjön a járvány.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#6731) Kékes525


Kékes525
félisten

Rendkívül félrevezető és hamis dilemma az, hogy az iskolanyitást azzal indokolja Orbán, hogy az embereknek dolgozni kell, meg kell élniük valahogy, ezért nyitni kell az iskolákat, mert a szülőknek dolgozni kell. Igen, ez így van. DE! Ezt a helyzetet a Fidesz (értsd Orbán) teremtette meg azzal, hogy nem hozta meg időben az intézkedéseket. Azzal, hogy alig van tesztelés, nyomkövetés és szigorú izoláció. Ezzel a járvány kezdetén meg lehetett volna állítani a járványt, legalább a gyors növekedését minden bizonnyal, és most a járvány csúcsán sem lenne hatástalan, mert csökkenthetné az egészségügyre nehezedő nyomást, a haláleseteket és a betegség által okozott szenvedést. Most pedig ártatlanul az emberek érdekére hivatkozva nyit, meg akarja oldani azt a helyzetet, amiért Ő a felelős. Észbontó cinizmus!

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#6732) forceberg válasza Kékes525 (#6731) üzenetére


forceberg
veterán

Vagy csak gondoljunk arra, ha esetleg a korona alapot nem csak extra kilapátolásra használják fel...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#6733) bigdady válasza Z.É.T. (#6723) üzenetére


bigdady
nagyúr

Első körös nagyon idősek és krónikusok lehetnek gondolom vagy nulla immunrendszerűek ha már két oltással is rendelkeztek (vagy még ki sem alakult a második után a védettség hisz az is hetek a második után).
Vagy rosszul beadott oltás nem izomba?

[ Szerkesztve ]

(#6734) Kékes525 válasza forceberg (#6732) üzenetére


Kékes525
félisten

Igen, ez a gazdasági oldala. Semmilyen segítséget nem adnak az embereknek és a kis és közép vállalkozásoknak. Csak a NER újgazdagokat és a multikat segítik.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#6735) Lauda válasza Kékes525 (#6731) üzenetére


Lauda
félisten

Tegnap azon beszélgettünk itthon, hogy mekkora logikai "csavar" az orbán nyitási tervében, hogy most semmilyen korlátozás nincsen az üzletekben a vásárlószámra vonatkozólag, pedig nincs meg a hőn áhított 2,5 millió beoltott. Majd ha ez meglesz, akkor lekorlátozza 10nm/vásárlóra úgy, hogy közben ez elvileg a nyitás része. Aztán lehet, hogy az a magyarázata, hogy minden kinyithat, viszont a kontaktszámot így akarják kordában tartani.

Egyébként nem biztos, hogy ez politikailag nem fog kifizetődni, szerintem ki van számolva az egész. Neki csak arra kell most vigyázni, hogy a számok ne induljanak el nagyon felfelé a 2,5 millió oltottnál bevezetett intézkedések után. Ha ez sikerül, akkor elmondhatja, hogy rekord idő alatt beoltottak 2,5 millió embert és elkezdte az ország újraindítását úgy, hogy a járványt is szinten tudta tartani és az egészségügy is kibírta a nyomást. (hogy ezekből mi igaz és mennyi az értelme azt nyilván csak a tájékozottabbak tudják, ami nem jellemző az ország lakosságának túlnyomó részére).

[ Szerkesztve ]

(#6736) Ringman válasza Lauda (#6735) üzenetére


Ringman
nagyúr

biztos lehetsz benne, hogy a népszerűség-maximalizálás a fő prioritás.

a járványt is szinten tudta tartani

méghozzá világbajnok-szinten!

(#6737) Lauda válasza Ringman (#6736) üzenetére


Lauda
félisten

Úgy látom az embereknek már nagyon tele a töke az egésszel , a covid pedig csak a kórházban lévőket, családtagjaikat, a tényleg betegeket érinti/érdekli. Emiatt a nyitás nagyobb politikai siker, jóval több embernek hoz pozitív változást, mintha gúzsba köve tartaná továbbra is az országot és kifuttatná zárással a 3. hullámot. Inkább szerintem most óvatosan nyit és oltanak mint az állatok, hogy a mérleg nyelve semmiképpen ne rossz irányba billenjen. Ha ez megvalósul, akkor ebből abszolút győztesen tudnak majd kijönni. Szerintem hozzáteszem, tehát ez csak az én gondolatmenetem.

[ Szerkesztve ]

(#6738) daneel_hu válasza Lauda (#6735) üzenetére


daneel_hu
addikt

"(hogy ezekből mi igaz és mennyi az értelme azt nyilván csak a tájékozottabbak tudják, ami nem jellemző az ország lakosságának túlnyomó részére)"

De a telex -és 24.hu olvasókra biztosan igaz. ;] :DDD

(#6739) Drizzt válasza Lauda (#6737) üzenetére


Drizzt
nagyúr

2.5m 1 adaggal beoltott ember jarvanyugyileg szinte elhanyagolhato hatasu. Ha a hivatalos aktiv fertozottek szamat nezzuk, akkor minden 25.ember fertozott ma. Ha megprobaljuk becsulni a valodit, akkor legyen mondjuk minden 10, vagy minden 15. Korabbi fertozottekkel vegyunk mondjuk 3.5 embert, aki rendelkezik alacsony foku immunitassal es 1 ember, aki magas foku immunitassal. Akkor ugye 6.5 embernek semmilyen szintu immunitasa nincs. Terjedes meg az eddigi szabalyok mellett is volt, lazabbaknal meg jobban lesz. Az lesz inkabb a kerdes, hogy az uj szabalyok tenyleg tobb kontaktust hoznak-e, mint a mostaniak. Ezt nagyon nehez elore jelezni. Gyanithatoan a fodrasz es tarsai nagyon veszelyes lesz, a boltok nem nagyon, az iskolak elegge erosen. Viszont a merteket nehez megitelni, mert ugyanugy azt lattam, hogy a gyerekek tomegekbe verodve csinaltak mindent, csak nem az iskolan belul, hanem az utcan, meg vendegsegekben. Ha makunk van, marad a mostani fertozesi szint. Bar nehez azt maknak nevezni, aminek a kovetkezteben meg 10e aldozatunk szinte boritekolhato a mostani allas alapjan.

I am having fun staying poor.

(#6740) Ringman válasza Lauda (#6737) üzenetére


Ringman
nagyúr

nyilvánvaló az is, hogy az emberek többségének nem számít az, hogy mennyi ember hal meg, csak neki ne legyen kényelmetlen.

(#6741) kw3v865


kw3v865
senior tag

Korrigáltak az amerikai szakértők: nem lesz napi 500 koronás halott Magyarországon: [link]

(#6742) dokee78 válasza Kékes525 (#6698) üzenetére


dokee78
félisten

Akkor nekem,nem lesz olyan jó a védettségem?
Mert 37,9-nél algopyrint vettem be?

(#6743) OPiiPO válasza kw3v865 (#6741) üzenetére


OPiiPO
addikt

170 is sok :(((

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#6744) Kékes525 válasza dokee78 (#6742) üzenetére


Kékes525
félisten

Azért nem olyan egyszerű ez. Annyit ez nem jelent.

-------------------------------------------------------------------------

A járványnak vége. Tudom, ünnepi adatok, de azért mégis...:U

[1890 fertőzöttet regisztráltak hivatalosan, 170-en haltak meg]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#6745) Parci válasza dokee78 (#6742) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nincs ilyen direkt összefüggés, nem hiszem, hogy igazán változtat az immunreakciódon egy oltásra, hogy csillapítod-e a lázad vagy sem

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6746) papaya válasza attiati (#6727) üzenetére


papaya
senior tag

A portál szerint a főorvost is a covid vitte el (Nyugodjon Békében!), pedig már januárban az első körben kapott pfizert. :(( Fb oldalán is beszámolt az oltásáról, és végig a maszkhasználatra buzdított mindenkit. Nem értem, pedig a táblázatok alapján amit közben itt ott olvasok elvileg 100%-ban megakadályozzák a halált az mRNS vakcinák..

[ Szerkesztve ]

(#6747) kw3v865 válasza papaya (#6746) üzenetére


kw3v865
senior tag

Azok a táblázatok részben marketinganyagok. Nem létezett soha, most sincs, és a jövőben sem lesz olyan oltás, amely 100%-ban megakadályozza a halált. A súlyos betegség és a halál valószínűségét nagyon-nagy mértékben csökkenti. Ez a legfontosabb.

(#6748) Lauda válasza papaya (#6746) üzenetére


Lauda
félisten

Soha semmilyen vakcina nem adhat 100%-os védelmet.

(#6749) syberia válasza Kékes525 (#6744) üzenetére


syberia
veterán

Úgy tűnik a csehek erősen kifelé mennek belőle, az R0 értéke már csak 0,71

https://howbad.info/

(#6750) daneel_hu válasza papaya (#6746) üzenetére


daneel_hu
addikt

A vakcina mellé kell egy jól reagáló immunrendszer is, ami az ember sajátja.
Ha ez nincs, akkor jöhet bármilyen vakcina, nem fog megvédeni. Sajnos.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.